Page 1

OKTOBER 2014

lanserer

Samsung QM85D 85” SMART Signage Art.no. 2169718

UHD proffskjerm til bedriftsmarkedet

QM85D er en skjerm på 85 tommer fullspekket med ny teknologi. UHD (4K) har tidligere kun vært tilgjengelig på standard TV-er, men nå kan også bedrifter dra nytte av fordelene med UHD. UHD tilbyr ultrarealistiske detaljer og gir muligheten for å vise mer informasjon på skjermen.

TEMA

4K fokuserer på forhandlerkunnskap

NYHET

Utvid din forretning i skyen

TEMA

Perspektivene i 3D-print


Samsung GALAXY Tab S 8.4” Art.no. 2148853

Attraktive priser på

GALAXY Tab S

Samsung GALAXY Tab S 10.5” Art.no. 2148417

Få fingrene i den lekre Samsung GALAXY Tab S tablet som er en av markedets beste skjermer, og akkurat nå til meget attraktive priser. Galaxy Tab S er en moderne og lekker tablet som er stilig utformet og designet i høy kvalitet. Med dens mange funksjonaliteter tilbyr den en helt igjennom fantastisk underholdningsopplevelse. Galaxy Tab S inkarnerer den neste evolusjonen i mobil display-teknologi som leverer et bredere

”Det råeste nettbrettet verden har sett”

SPESIFIKASJONER:

utvalg av flotte farger. Den bransjeledende WQXGA (2560x1600, 16:10) Super AMOLED skjermen leverer mer enn 90% av Adobe RGB fargedekning - den uttrykker flere farger enn noen gang tidligere - og har en bemerkelsesverdig 100.000: 1 kontrastforhold som gir dypere og mer realistiske bilder.

XX XX XX XX XX XX

16 GB minne Bluetooth 4.0, 802.11 a/b/g/n/ac 8 Megapixel bak + 2,1 Megapixel front Android 4.4 (KitKat) Fås i 8,4 “ og 10,5” med og uten 4G Fargene er i hvit og bronsje

Ring til oss eller besøk also.no for de gode prisene

Størrelsen

betyr noe... ... prisen også!

Samsung ME95C 95” SMART Signage Art.no. 2030579

SPESIFIKASJONER: XX XX XX XX XX XX

120Hz LED BLU 1920 x 1080 (16:9) 600cd/m2 10000:1 kontrastforhold 8ms responstid HDMI, DVI-D, Display, Component

Akkurat nå kan du kjøpe Samsungs ME95C til spesialpris. ME95C er en flott designet 95” skjerm som gjør det mulig å vise ”lifesize” størrelse i butikker, detaljerte tegninger og spread-sheets på møterommet eller som skjerm i et auditorium. Selvfølgelig har du alle de funksjonene som er i ME-serien, som f.eks overlegne tilkoblingsmuligheter, innebygd SoC med Magicinfo Lite og mulighet for integrerbar PC.

Kampanjepris

115.000,-

Spar mer enn 40%

PS: Hvis størrelsen allikevel har betydning, kan den også fås i 75” og helt ned til 32” – og det er også kampanjepriser på dem!

For ytterligere informasjon, kontakt ALSO – på telefon 33 44 95 00 eller våre produktsjefer og salgsspesialister. Se oversikten på siste side.


Leder

Innhold TEMA:

4K fokuserer på forhandlerkunnskap

04

PRODUKTTEST:

Sony Xperia Z2

07

NYHET HOS ALSO:

Utvid din forretning i skyen med ALSO CHOICE

08

PRODUKTNYTT:

Formet for din komfort: Microsoft Sculpt produkter

11 TEMA:

Robocop - nærmere virkelighet enn science fiction

12

ALSO A/S • Helgeshøj Allé 8-10, 2630 Taastrup • Tlf. 4355 8888 Actually gis ut av ALSO A/S • Redaksjon: Jeanette Weihrauch, Marketing Communication Manager • Layout: Andreas Haladyn • Alle priser i dette magasinet er forhandlerpriser ekskl. moms og levering med mindre annet er opplyst. Med forbehold trykkfeil, utsolgte varer, endringer i opplyste produktpriser samt tekniske data siden utgivelsesdatoen.

Markedet er i stadig endring. Vi ser områder i den tradisjonelle hardvareforretningen som fortsetter å gå tilbake, og vi ser nye områder som f.eks Cloud forretningen vokse eksponensielt. Vi i ALSO fokuserer hele tiden på å være i tråd med de trender og endringer vi ser i markedet. Et godt eksempel på det er vår satsning på å kunne levere Cloud Services – ALSO CHOICE. ALSO CHOICE – vi tar deg med inn i framtiden Skytjenester blir en sentral del av den framtidige virksomheten for våre forhandlere. Dette markedet er fortsatt ungt, men vi ser løsningene komme inn med rekordfart. Programvare og tjenestemarkedet vil preges på kort sikt, og mange trenger påfyll av kompetanse for å sikre framtidig konkurranseevne. Gjennom oppkjøp og etableringen av ALSO CHOICE har vi tatt et grep om skybaserte tjenester. Les mer om vår satsning og ta fatt i oss for å diskutere hvordan vi kan hjelpe deg til å ta del i dette lukrative og hurtig voksende markedet. Les om ny teknologi i ALSO Today 4K gjør sitt inntog, både blant forbrukere og bedrifter. I denne utgaven kan du lese om framdriften i dette markedet, og hvilke utfordringer forhandlere står overfor. Du kan også lese om en produktgruppe som kanskje oppleves mer som science fiction enn virkelighet – vi snakker om 3D-print. Teknologien benyttes allerede av flere ift produktdesign og arkitektur, men nå ser vi konturene av bruksområder som før har blitt opplevd som utenkelige. Bruker du tid på å finne riktig vare? På menylinjen til also.no finner du «Verktøy» med en rekke smarte produktvelgere som avlaster deg i dialog med kunde. Med noen tastetrykk finner du kompatibel blekk og toner, riktig programvare, tablet, workstation, minne og møteromsløsninger. Du finner også informasjon om ALSO konfig senter. Våre dyktige salgs- og produktansvarlige står selvsagt også alltid tilgjengelige for å hjelpe deg – bruk dem i hverdagen. Sammen skal vi skape en solid årsavslutning – vi går «ALL IN»! Med vennlig hilsen

Espen Zachariassen Salgs- og markedsdirektør


04

TEMA // 4K

... fokuserer på forhandlerkunnskap Tekst // Henrik Malmgreen

Umiddelbart skulle man ikke tro at bedre oppløsning på skjermene våre er en utfordring for IT-kanalen. Men det er det, for overgangen til 4K – altså en oppløsning som er fire ganger høyere enn HD – stiller forhandlerne overfor helt nye oppgaver når det gjelder rådgivning av kundene. Ingen kjede er som kjent sterkere enn det svakeste ledd, og hvis ikke hele kundens infrastruktur er «giret» til å håndtere den datamengden en 4K bildestrøm krever, er det ikke noe stort poeng å ha en flott 4K-kompatibel flatskjerm. Nå er ikke alle så heldige å ha en slik stående på TV-bordet - enda. Men 4K gjør sitt inntog, og

det gjelder både blant de private forbrukere og bedrifter. Den private forbrukers 4K-verden består primært av «stand-alone» enheter som bærbar PC, mobiltelefon, kamera og eventuelt flatskjerm, mens bedriftenes 4K-verden ofte vil være et digitalt «workflow», som f.eks. den infrastrukturen som mater et helt system av digital signage-skjermer.

Hva er egentlig 4K? Med lanseringen av 4K er det nå fire standarder: standard definition (480p/540p), high definition (720p), full high definition (1080i/p) og ultra high definition (2160p) tilsvarende 3.840 x 2.160 pixels. Visse projektorer og profesjonelle kameraer benytter også 4.096 x 2.160 pixels, også kalt 4K Ultra High Definition.

Superavansert digital signage Stadig mer innhold blir produsert i 4K, og det stiller naturligvis krav til det utstyret innholdet skal vises på. Nettopp digital signage blir mer utbredt som visuelt markedsføringsverktøy, og den tiden da den enkelte forretning selv styrte innholdet ved å sette en DVD i spilleren, er for lengst over. I hvert fall når vi snakker om de store kjedebutikkene hvor


TEMA // 4K

05

Kravene blir enda høyere Vi har knapt nok blitt vant til den imponerende skarpheten som 4K Ultra High Definition gir oss før vi står ansikt til ansikt med enda større utfordringer. Når det i 2020 er OL i Japan, har Sony nemlig annonsert at man er klare til å sende TV i intet mindre enn en oppløsning på 8K. Streamingteknologien blir stadig mer raffinert, men en slik kvalitet kommer til å stille store krav til distribusjon av infrastruktur.

innholdet håndteres og distribueres fra sentralt hold. Det samme gjelder f.eks. mange banker som hovedsakelig ikke bare leverer innhold, men skreddersydd innhold til de enkelte filialer alt etter hvor i landet de befinner seg.

4K – en fotballkamp dirkete overført via en uplink i Tyskland direkte til messehallene – akkurat som Netflix annonserte støtte av 4K på sin innholdsplattform.

I det hele tatt lever vi i en verden hvor de visuelle markedsføringsverktøyene i stadig større grad møter kunden i øyehøyde. Et godt eksempel er et omfattende digital signage-system i undergrunnsbanen i London, hvor reklamebudskapene følger den reisende fra stasjon til stasjon og utvikler ser underveis – ja nesten forteller en liten historie. Tro ikke at man kan betjene en slik løsning med en støvete server av eldre dato i et hjørne.

Likeledes annonserte Sony i fjor på CES i Las Vegas – verdens største messe for forbrukerelektronikk – at man lanserer et globalt 4K distribusjonsnettverk for filmtitler man som innholdsleverandør har rettighetene til. Det vil si at mange av de gamle titlene på celluloid ganske enkelt vil bli scannet i 4K-oppløsning og gjenutgitt i superskarp, digital kvalitet.

Massevis av 4K produkter Selv om 4K fremdeles er en forholdsvis ung teknologi som først nå er på vei ut i forhandlernes hyller, er det massevis av 4K kompatible produkter å velge mellom. 4K er integrert i skjermene på mobiltelefoner, bærbare PC-er og tablets, akkurat som noen videokameraer, actionkameraer og DSLR kameraer med videofunksjon som kan ta opp i 4K. q

Forbrukerne vil etterspørre 4K 4K krever mye muskler Vi snakker rå datakraft og båndbredde – masse båndbredde – og vi snakker oppbygging av en infrastruktur med både kapasitet og redundans. Det kan godt være at noen av oss sier vi ikke legger merke til all «bling-bling» på skjermene rundt oss – men hvis skjermen er slukket og ser ned på oss med sitt store, sorte tomme blikk, så legger vi merke til den. Det å kunne vise og distribuere digitalt innhold er ikke bare blitt et strategisk, men et forretningskritisk redskap, og det krever kunnskap å kunne betjene en slik løsning. 4K handler altså om mye mer enn kun de nyeste Hollywood-titlene. I mellomtiden er 4K for alvor i ferd med å bli rullet ut, og i motsetning til f.eks 3D, er 4K en teknologi som slår igjennom. Faktisk gir den superhøye oppløsningen i seg selv nesten en 3D virkning, og 4K er derfor på vei til å bli vanlig, både når det gjelder broadcastet TV og streamingtjenester som f.eks. Netflix. Allerede i fjor kunne man på den store broadcastmessen IBC i Amsterdam se prøvesendinger i

Kontakt ALSO Roy Arne Ellefsen Product Manager, AV-Teamet Direkte: 3344 9565 Mobil: 9523 1035 roy.ellefsen@also.com

Selv etter en digital renovering ble 3D som teknologi en flopp. Ikke på kino, men hjemme i stua. Til gjengjeld er 4K for alvor i ferd med å vinne forbrukernes hjerter via prisattraktive produkter i massevis. Et av de første var actionkameraet Hero GoPro, men senere har andre leverandører kommet til. Blant annet Sony, slik at det i dag i tillegg til å se 4K-innhold på de fleste av sine enheter som mobiltelefon, tablet og bærbar PC, også selv kan skape 4K-innhold. Spørsmålet er om forbrukerens PC er klare for så store datamengder, men langt på vei er de det. Til gjengjeld er det nok de færreste forbrukere som – enda – har råd til en 4K-kompatibel flatskjerm. Ifølge Bransjeforeningen Elektronikk har salget skutt i været. I fjor og i år har vi sett 4K i de dyre skjermene, og nå er teknologien på vei inn i skjermene i mellomklassen også. I takt med at hastigheten på forbrukerelektronikk avtar rent prismessig, er det garantert 4K i de fleste husstander i løpet av få år.

Last ned artikkel Stian Karlson Product Manager, Konsumerprodukter og desktop monitor Direkte: 3344 9603 Mobil: 9416 7220 stian.karlson@also.com

ALSO tilbyr distribusjon av 4K kompatible produkter Blant disse kan for eksempel nevnes

Public Display, PC skjermer og mobiltelefoner

Public Display, kameraer og videokameraer, Projector

Public Display

Public Display, PC skjermer, Projector


Nyheter fra Brother

Kvalitetsprint til kontoret ... Ny fargelaser-serie Profesjonelle modeller som er perfekte for arbeidsgrupper med større utskriftsbehov. Få f.eks. tosidig utskrift, -scan, -faks og kopi, tilkobling fra mobile enheter, direkte tilkobling til skyen, 3 års garanti med SWAP-service alle 3 årene og velg mellom modeller med store eller ekstra store tonere.

HL-L9200CDWT

Brother MFC-L8850CDW

Brother HL-L9200CDWT

Kr. 7.980

Kr. 6.680

Art.no. 2149023

Art.no. 2137107

-års garanti med on-site SWAP-service

Felles for alle nyheter: MFC-L8850CDW iPrint&Scan

AirPrint and the AirPrint logo are trademarks of Apple Inc.

Ny s/h laser-serie

Ny Business Inkjet-serie

Velg mellom mange modeller med funksjoner som f.eks. tilkobling fra mobile enheter, direkte tilkobling til skyen, Wi-Fi Direct ™, duplexprint, 3 års garanti med SWAP-service det første året.

Produktive løsninger for selskaper med Business Smart-serien - f.eks. ekstra store blekkpatroner for lave driftskostnader, stor papirkapasitet, print opptil A3-format, tilkobling fra mobile enheter, direkte tilkobling til skyen, Wi-Fi Direct™ og duplexprint, -scan, -fax og -kopi.

Brother DCP-L2540DN

Brother HL-L2360DN

Kr. 1.480

Kr. 1.180

Art.no. 2160789

Art.no. 2163426

-års garanti 1. år on-site SWAP-service

Brother MFC-J5620DW

Brother MFC-J5720DW

Kr. 1.780

Kr. 2.080

Art.no. 2205431

DCP-L2540DN

Art.no. 2205432

-års garanti med on-site SWAP-service

MFC-J5720DW

MFC-J5620DW HL-L2360DN

For ytterligere informasjon, kontakt ALSO – på telefon 33 44 95 00 eller våre produktsjefer og salgsspesialister. Se oversikten på siste side.


NØKKELTALL Skjerm: 10,1" ips-skjerm 224,2 ppi Prosessor: Snapdragon 801, 2,3 GHz Styresystem: Android 4.4.2 Lagringsplass: 16 GB Vekt: 439 gram Nettverk: 802.11ac Wi-Fi, 4G-modem Pris: kr 4.799,-

Produkttest:

Sony Xperia Z2 En ting man med sikkerhet ikke kan frata Sony Xperia Z2, er at det er en virkelig imponerende tablet. Den blir ikke mindre imponerende av at den er støv- og vannavvisende. I det minste til en viss grad. Tykkelsen på Xperia Z2 er kun 6,4 mm, noe som gjør den til testens tynneste tablet. Den veier også kun 439 gram, som er veldig lett for en 10,1”-tablet. Samlingskvaliteten virker glimrende med porter og kortleser skjult bak lokket. Om det er den begrensede tykkelsen er ukjent, men slår man bestemt på kanten av skjermrammen, forplanter trykkbølgene seg til kanten av skjermbildet. Det er selvfølgelig ikke noe man gjør i praksis, men er allikevel ikke bra. Skjermen støtter Sonys Trilumious som gir et fargerikt, ja nærmest fargemettet skjermbilde. Skjermen, som ikke er blant de virkelig høyoppløste her i testen, er fortsatt en meget flott og lyssterk skjerm.

Selv om det ikke er nok til å være blant de aller mest lyssterke skjermene i denne testen. Tablet-en er kraftig, og den mangler ikke krefter når den først er i bruk. Den er også en av de raskeste deltagere i testen til å snu bildet når enheten roteres. Det følger en del apps med enheten. Sony har også laget tilpassede menyer som tar seg fint og lyst ut. Kameraene i Xperia Z2 er virkelig gode for en tablet å være. Batterilevetiden er ganske respektabel, selv om den med sine vel åtte timer ikke kan slå de beste i testen.

Anmeldelsen er laget av

BEDØMMELSE Ytelse Batterilevetid Funksjoner Skjerm Pris

Samlet Alt om DATA sier: »Meget tynn og lett tablet med en fin skjerm. Den når riktignok ikke opp blant de beste i testen, men den gir riktig god ytelse.Tablet-en reagerer raskt, og det er gode kameraer og en fornuftig batterilevetid.«


06 08

KUNDECASE FOKUS // ALSO CHOICE

Utvid din forre Med etableringen av ALSO CHOICE kan ALSO nå hjelpe deg med å etablere en Cloud-forretning i en klassisk kanalstruktur. Tekst // Henrik Malmgreen Norge er ett av de første landene i konsernet som ruller ut dette nye konseptet til forhandlerne, og ledelsen har et klart ønske om å bli en toneangivende spiller i et cloud-marked som kommer til å bety en lang rekke fordeler for ALSO’s forhandlere. Fordeler som blant annet innebærer muligheten for å levere cloud-services i en pay-as- you-go modell.

Hva er ALSO CHOICE? ALSO CHOICE - forhandlerens markedsplass for skytjenester - er det fulle navnet for det nye konseptet. Det er snakk om en one-stop cloud-løsning, som også tilfører mye verdi til salgskanalen i form av kunnskap og knowhow hele veien ut til sluttkunden. ALSO kvalifiserer og sertifiserer sine tjenesteleverandører til å kunne levere en bred portefølje av cloud-baserede løsninger. Det skjer via et såkalt Cloud Control Panel, som nesten kan sammenlignes med et digitalt instrumentbrett, som adresserer behovene hos forhandlerens kundeansvarlige såvel som administratoren hos kunden. ALSO CHOICE er nemlig en løsning som på alle områder optimaliserer relasjonene mellom forhandler og kunde siden det ikke bare er snakk om en digital markedsplass, men også en komplett administrativ plattform.

Enda bedre kundeservice At forhandlere av slike tjenester i dag har mange kontaktflater for support er ingen hemmelighet og er en av utfordringene ALSO adresserer med denne løsningen.

Klikk her for å hente artikkelen som PDF

Thorlakur Thorgeirsson, Project Manager Digitalization hos ALSO sier: “Førstelinjesupport for forhandlere uansett tjeneste blir håndtert lokalt av ALSO via mail, chat eller telefon på Norsk. Dette sammen med en integrert support og ticketing system gjennom hele verdikjeden vil gi store tidsbesparelser for våre forhandlere. Vi er stolte av å kunne tilby et totalkonsept for skytjenester til våre kunder der deres utfordringer og behov er satt i førersetet. “

Fremtidssikker plattform Forhandleren vil oppleve større fleksibilitet enn før da tjenestene kan faktureres månedlig men med full fleksibilitet for justeringer daglig om ønskelig. Om sluttkunden bestemmer seg for en tjeneste den ene dagen men ønsker endring i kapasitet eller funksjoner den andre dagen, så kan dette enkelt justeres i konsollen med umiddelbar innvirkning samtidig som fakturering blir automatisk oppdatert. Fakturering mot kunder er automatisert og kan integreres med eksisterende ERP systemer via en EDI-kobling. Dette vil gi forhandleren en unik mulighet til lage egendefinerte tjenester spesielt tilpasset sitt marked eller en enkel kunde for å kunne forsterke kundeforholdet og tilbudet til markedet. Vår visjon for dette er at forhandleren skal bruke mest mulig tid på det som skaper verdi for deres kunder og tilpasse sine løsninger i takt med tiden på en effektiv måte. Sier Thorlakur videre. q

Mer attraktiv forretningsmodell Den cloud-baserte forretningsmodellen er langt mer interessant enn den tradisjonelle forretningsmodellen. For mens denne – kort sagt - handler om å lukke et salg, starte et nytt og administrere, er den cloud-baserte forretningsmodellen i langt større grad starten på et langvarig samarbeide med kunden. Tjenestesalg baseres mye på rådgiving som er tatt hensyn til i portalen som vil inneholde mye detaljert informasjon om tjenestene samt hjelpemidler til markedsføring og rådgivning. Dette legger grunnlaget for et langvarig samarbeid mellom forhandler og sluttkunde. Det betyr at forhandleren i mange sammenhenger kan påta seg rollen som sluttkundens IT-avdeling.


FOKUS // ALSO KUNDECASE CHOICE

07 09

ALSO er allerede høyt respektert i forhandlerleddet, og med dette initiativet - som jo også omfatter en avansert, elektronisk markedsplass - tar ALSO det ekstra skrittet som er så betydningsfullt for den merverdien distribusjonskanalen kan tilby — Administrerende direktør Christian Frederiksen, SE Cloud Factory

etning i skyen Cloudmarkedet i rask vekst

En lang rekke fordeler Fordelene med ALSO CHOICE er bl.a. XX XX XX XX XX

Forbedret likviditet Høyere grad av fleksibilitet Kort responstid i forhold til markedet Reduserte kostnader Høyere inntjening

Verktøyene i ALSO CHOICE

Raskere rapportering

Effektivt salg

Nøyaktig fakturering

Enkel brukeradministrasjon

Enkel løsningsutrulling

Optimal kundeservice

Ifølge en rapport fra analyseselskapet IDC, er Cloud-markedet i sterk vekst. Sammenlignet med IT-bransjen generelt er veksten her fem ganger så stor, og vil frem mot 2017 nå en årlig omsetning på mer enn 100 milliarder dollar på verdensbasis. Rapporten er basert på data samlet inn fra 700 leverandører verden over, og dokumenterer tydelig at denne veksten smitter over på de partnerne som tenker og agerer cloud. Dermed kan de forhandlerne hvor minst 50 prosent av omsetningen kommer fra skybaserte løsninger, i gjennomsnitt vise til et overskudd som er halvannen gang større enn forhandlerne som tenker og agerer tradisjonelt IT-salg. Cloud-partnere opplever dessuten større kundetilgang, samt ikke minst en betydelig økende omsetning som ikke kommer av seg selv, men genereres på bakgrunn av den eksisterende kundemassen. I tilleggavregnes den type forretning kontinuerlig, noe som gir en betydelig forbedret likviditet for både kunde og forhandler.

Vil du vite mer - kontakt ALSO Bedre kundestyring

Nøyaktig licensstyring

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan tilby dine kunder flere tjenester med ALSO CHOICE, så kontakt Thorlakur Thorgeirsson: thorlakur.thorgeirsson@also.com.


Huawei E5172

Huawei B593S

Huawei B593

trådløs 3G/4G router

trådløs 3G/4G router

ekstern 4G antenne

Desktop 3G / 4G router med WiFi og 1 LAN port, innebygd SIM-kort. 802.11 a/b/g/n.

Dekstop 3G / 4G router med WiFi og 4 LAN porter, med innebygd SIM-kort. 802.11 a/b/g/n

4G LTE Ekstern antenne - 2 pak 4G ekstern antennesett.

Kun 1.155,-

Kun 1.485,-

Kun 135,-

Art.no. 2049390

Art.no. 2049397

Art.no. 2169000

Huawei 3G/4G Trådløse produkter fra Huawei – kom på nettet, hvor du ønsker! 6 modeller til kampanjepriser hos ALSO i oktober.

Huawei E5776

Huawei AF23

Huawei WS323

3G/4G mobilt wifi spot

trådløs router

trådløs N300 forlenger

Max. 10 brukere. 3G / 4G WiFi hotspot med 6 timers online batterilevetid og innebygd SIM-kort. 802.11 a/b/g/n.

Max. 32 brukere. 3G / 4G WiFi hotspot, til ekstern SIM-kort dongle. 802.11 a/b/g/n.

Forlenger til trådløst nettverk.

Kun 1.155,-

Kun 385,-

Kun 305,-

Art.no. 2049391

Art.no. 2049394

Art.no. 2049392

For ytterligere informasjon, kontakt ALSO – på telefon 33 44 95 00 eller våre produktsjefer og salgsspesialister. Se oversikten på siste side.


Formet for din komfort 1 Polstret håndstøtte gir støtte og en nøytral håndleddstilling.

Sculpt Ergonomic Desktop

Utforming med delt tastesett hjelper med å plassere

Avansert ergonomisk utforming

2 håndlegg og underarmer i en naturlig, avslappet stilling.

Sculpt Ergonomic Desktop er bygd på avanserte ergonomiske prinsipper, har et delt tastaturoppsett som holder håndledd og underarmer i en avslappet stilling, og har en polstret håndleddstøtte for å gi støtte til håndleddet. Den hvelvede tastaturformen reduserer og korrigerer håndleddspronasjon som kan gi smerte og begrenset mobilitet. Tastaturoppsettet med naturlig bue følger fingertuppenes kurve for å gi en mer naturlig måte å skrive på. I tillegg er formen på musen utformet for å gi størst mulig håndleddskomfort. Og Windows-knappen gir tilgang til startskjermen i Windows 8 med én berøring.

3 Tasteoppsett med naturlig bue etterligner den buede

Art.no. 1992453

formen på fingertuppene.

4 Hvelvet tastatur plasserer håndleddene i en naturlig, avslappet stilling.

5 Separat talltastatur gir større fleksibilitet i oppsettet av arbeidsplassen.

4 5

2

3

1

Sculpt Comfort Desktop

Maksimal komfort, tilpasset deg 1

Utformingen gir håndleddet en naturlig stilling og sørger for at tastene nås enkelt.

Utformingen med konturer, tilpassbare funksjoner som enkelt justeres etter dine behov, og en spesialutformet mus for høyrehendte vil Sculpt Comfort Desktop endre måten du bruker tastatur og mus på. Det hjelper deg med å holde håndleddene i en nøytral stilling, og har samtidig funksjonaliteten og hurtigtastene som gir mer effektiv skriving. Den glatte utformingen og det kurvede komfortoppsettet har tastene innen rekkevidde, samtidig som håndleddene rettes ut med ergonomisk håndleddstøtte som beskytter mot betennelser og belastningsskader. Liten arbeidsplass? Sculpt Comfort Desktop kan enkelt tilpasses for å spare plass og gi et mer kompakt utseende ved å ta av håndleddstøtten.

Håndstøtten kan tas av for å få et elegant og kompakt

2 utseende.

3 Delt mellomromstast med tilbaketastfunksjonalitet er laget for å forbedre effektiviteten ved skriving.

4 Rull mot venstre, høyre, fremover og bakover. Naviger raskt og effektivt gjennom alle prosjekter.

5 Optimalisert for Windows 8, trykk midt på den blå stripen for å veksle mellom gjeldende app og startskjermen.

Art.no. 1992486

4

3

5 2

1

Finn flere Microsoft Sculpt produkter på also.no For ytterligere informasjon, kontakt ALSO – på telefon 33 44 95 00 eller våre produktsjefer og salgsspesialister. Se oversikten på siste side.


12

TEMA // 3D print

RoboCop - nærmere virkelighet enn Science Fiction Kanskje du så filmen ”RoboCop”, der helten er halvt menneske og halvt maskin, eller rettere sagt halvt menneske og halvt robot - derav filmens navn. Kanskje du også tenkte ”far out” mens du lot deg underholde en og en halv time. Men virkeligheten er slett ikke så langt vekk fra filmens verden som du kanskje skulle tro. Tekst // Henrik Malmgreen Kanskje du så filmen ”RoboCop”, der helten er halvt menneske og halvt maskin, eller rettere sagt halvt menneske og halvt robot - derav filmens navn. Kanskje du også tenkte ”far out” mens du lot deg underholde en og en halv time. Men virkeligheten er slett ikke så langt vekk fra filmens verden som du kanskje skulle tr

Print en legemsdel Men la oss starte på det virkelig tunge ambisjonsnivået. Da vi første gang hørte om muligheten for å printe i 3D, var det sikkert mange som syntes det hørtes ut som rene fremtidsmusikken uten noen relevans for oss som mennesker. Ikke desto mindre står vi i dag i en virkelighet hvor det innenfor en tidsramme på kanskje bare 5 til 10 år blir mulig å printe ut reservedeler til mennesker med såkalt biologisk blekk - som naturligvis ikke har noe med blekk å gjøre, men er en masse dyrket på stamceller som kan gjøres om til vev, hud og knokler. Allerede i dag har man på eksperimentstadiet forsøkt seg med å printe et stykke av en lever som faktisk fungerte, men mulighetene er mange, mange flere. Og ifølge Danmarks ledende IT-guru - Preben Mejer - utgjør nettopp 3D en stor del av fundamentet i den industrielle revolusjonen vi vil se de kommende årene. Dermed vil 3D-print ifølge Preben Mejer blant annet komme til å påvirke hele vårt distribusjonsnettverk.

Ta med hjem eller print selv? Når det gjelder masseproduserte standardvarer, vil vi fremdeles se produkter stablet på forhandlernes hyller, akkurat som vi kjenner det i dag. Men når

det f.eks. gjelder mer spesialiserte varer, er det ingen grunn til å være lagerførende på alle slags «duppeditter». Når vi f.eks. går inn i et byggevarehus og spør etter en helt spesiell skrue med unike dimensjoner, vil den i stedet bli 3D-printet til oss på stedet. Eller vi printer den selv. Ta f.eks. Photoshop - bildebehandlingsprogrammet som i dag er standard innenfor sitt område. I den nyeste versjonen er det en støtte av 3D-print som riktignok ikke gir oss mulighet for å printe en ny legemsdel, men f.eks. gir oss mulighet for å produsere hverdagslige ting som et nytt deksel til mobiltelefonen via 3D-printeren som står på skrivebordet.

Snart printer vi også matvarer For ikke så lenge siden kunne forskere presentere den første biffen laget av syntetisk kjøtt, og på sikt vil det også være mulig å printe ut matvarer. F.eks eksperimenterer romfartsorganisasjonen NASA med 3D-print av mat til astronauter på lange reiser. Det skjer ved å blande pulver, smaksstoffer, olje og vann - ikke i en gryte på komfyren, men direkte i en printer. Skrittet fra science fiction til hverdagsteknologi er altså ikke langt, og 3D-printere er tilgjengelige for oss alle til bare noen få tusen kroner. Så hvordan 3D utnyttes best mulig, både i bedrifter og hos den vanlige forbruker, er absolutt verdt å forholde seg til som aktør i IT-kanalen. q


TEMA // 3D print

3D blir for alle Det er ikke noen tvil om at 3D-print blir allemannseie. Det er f.eks. en verden Google har gått inn i med programmet Google Sketchup, og på Michigan Technical University har man laget en undersøkelse som viser at det faktisk vil være penger å spare ved å kjøpe en 3D-printer til husholdningen fordi vi selv kan printe nye versjoner av ting som går i stykker. En slik printer vil derfor kunne tjene seg inn på et år. Men også for forretningslivet er det ufattelige perspektiver. I takt med at prisene på utstyret faller, vil det oppstå en skog av nye produsenter, og bedrifter - spesielt globale - vil kunne akselerere sin produktutvikling betydelig ved selv å kunne printe testutgaver av sine produkter på tvers av tid og sted. Bedrifter som har spesialisert seg på print i den profesjonelle enden, vil vi også se mange flere av. Men de eksisterer allerede, f.eks. Shapeways som har 50 3D-printere til industrielle formål som kan printe i f.eks. stål og keramiske materialer.

Ikke desto mindre står vi i dag i en virkelighet hvor det innenfor en tidsramme på kanskje bare 5 til 10 år blir mulig å printe ut reservedeler til mennesker med såkalt biologisk blekk.

Last ned artikkel (PDF)

Enkelt å komme i gang Det krever ikke store investeringer å komme i gang med 3D-print. En printer til noen få tusen kroner og en lisens til f.eks. Adobe Photoshop, så er du i gang. I den nyeste versjonen av verdens mest utbredte program til bildebehandling har det blitt ganske enkelt å komme i gang med å printe sine egne 3Dobjekter, og maler til dette formålet kan hentes på alle slags hjemmesider. Programmet støtter f.eks. 3D-printere fra 3DSystems som for øyeblikket er noen av de mest utbredte til 3D-print.

Hvis du vil vite mer Vil du vite mer om 3D-print, er det mye inspirasjon å hente på f.eks: www.3dsystems.com En morsom og funksjonell app med lagring av 3D-modeller fra Google på din iPhone eller iPad. Prøv selv og utforsk denne nye verden av muligheter: http://cubify.com/

Kontakt Casper Strande Sigaard Business Unit Manager, CE & Print Tlf. +45 4355 9318 casper.sigaard@also.com

13


Selg mer enn "print" og øk dine marginer Lexmark løsninger kan nå kjøpes fra ALSO

14 nye løsninger for Dokumentskanning, lagring og gjenfinning Enhetsoversikt og kontroll

Dokumentdistribusjon Mobile løsninger

Raskere og lettere tilgjengelig for deg Du laster ned kjøpte programmer fra "Lexmark Løsningssenter" Du tilpasser din kundes dokumentflyt og hjelper kunden å spare penger Du fakturerer tjenester og selger tilpasning Du fremstår som en løsningsleverandør Dine tilpasninger kan lett installeres på flere maskiner

For mer informasjon, klikk her


NETTET I TALL OG FAKTA Vi bruker det hver dag, og det er en vanlig del av våre liv. Internettet, eller bare nettet. Vi har samlet en rekke fakta som du sikkert ikke kjente til.

50.000.000

BRUKERE PÅ 5 ÅR 1 MILLION

Internett rundet 50 millioner brukere på bare 5 år. Det tok TV 13 år å oppnå dette.

BABYER

Det anslås at mer enn 1 million babyer er født av par som har møtt hverandre på den populære datingsiden Match.com.

8.7 MILLIARDER ENHETER

Telefoner, notebooks, tablets, desktops, servere rutere, hotspots, GPS-er, klokker, kjøleskap og til og med brusmaskiner: Nettet er en stor samling av gadgets og enheter, og antallet forventes å nå 20 milliarder innen 2020!

SYMBOLICS.COM

10% AV LIVET

Folk som benytter sosiale medier som Facebook og Twitter vil bruke 10% av sine liv på disse nettstedene.

Det første registrerte domene på nettet var symbolics.com. HP.com var nummer 9.

2.000.000

Hvert sekund foretas det mer enn 2 millioner søk på Google.


Har du flere spørsmål?

Ta kontakt med ALSO sine produktspesialister! COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

Dan Remi Klevstadlien

Cato Maarud

Lars Dyrhoff

Charlotte Skotner

Kristian Haugaasen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Asus / HP PPS Direkte 3344 9521 dan.klevstadlien@also.com

Fujitsu Direkte 6711 4074 cato.maarud@also.com

HP PSG Direkte 6711 4052 lars.dyrhoff@also.com

Lenovo / Acer / Packard Bell Direkte 3344 9619 charlotte.naess.skotner@also.com

Lenovo Direkte 6711 4084 kristian.haugaasen@also.com

COMPONENT

COMPONENT

PRINT

PRINT

PRINT

Casper Strande

Vegard Bergsten

Bjørn Oddenes

Carsten Bartholdy

Tom Andersen

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager

CE & Print Direkte +45 4355 9318 casper.sigaard@also.com

HP IPG Direkte 3344 9662 vegard.bergsten@also.com

Lexmark / OKI / Epson Direkte 3344 9534 bjorn.oddenes@also.com

Components & Accessories Direkte +45 4355 9316 carsten.bartholdy@also.com

Components Direkte 6711 4057 tom.andersen@also.com

ACCESSORIES

CONSUMER

CONSUMER

CONSUMER

SUPPLIES

Preben Ydse Jemtland

Dorrit Lilliedahl

Andre Wilhelmsen

Stian Karlson

Pia Glensbo

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager

Product Manager

Product Manager Scandinavia

Supplies Direkte 6711 4076 preben.jemtland@also.com

Consumer Electronics Direkte +45 4355 9311 dorrit.lilliedahl@also.com

Canon / Samsung / Sony Direkte 6711 4053 andre.wilhelmsen@also.com

Logitech / MS HW / Samsung / Toshiba

Belkin / Creative / Targus / Trust / Wacom

Direkte 3344 9603 stian.karlson@also.com

Tlf. +45 4355 9301 pia.glensbo@also.com

DATACENTER

DATACENTER

AV TEAM

AV TEAM

AV TEAM

Thomas Ryeng

Roy-Arne Ellefsen

Jarle Karlsen

Marius Midtskogen

Vegard Østrem

Team Leader

Product Manager

Sales Specialist

Team Leader

Product Specialist

AV Team Direkte 3344 9505 thomas.ryeng@also.com

AV Team Direkte 3344 9565 roy.ellefsen@also.com

AV Team Direkte 3344 9581 jarle.karlsen@also.com

Datacenter & Network Direkte 3344 9535 marius.midtskogen@also.com

HP ESS Direkte 6711 4106 vegard.ostrem@also.com


NETWORK

NETWORK

NETWORK

DATACENTER

DATACENTER

Roger Remøy

Finn Erik Einarsen

Ken Falkhaugen

Einar Johansen

Leif Eriksen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

HP ESS Direkte 6711 4083 roger.remoy@also.com

IBM / Lenovo Direkte 3344 9542 finn.erik.einarsen@also.com

Eaton / D-Link / ZyXEL / Linksys / Huawei

HP Network Direkte 3344 9606 einar.johansen@also.com

HP Network Direkte +45 4355 8872 leif.eriksen@also.com

Direkte 3344 9635 ken.falkhaugen@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SURVEILLANCE

NETWORK

Erik Gildberg

Michael Henriksen

Preben Engelstad

Thorlakur Thorgeirsson

Lene Tangen

Product Manager Scandinavia

Business Developer Scandinavia

Team Leader

Project Manager

License Specialist

Linksys / Netgear / TP-Link / ZyXEL Direkte +45 4355 8848 erik.gildberg@also.com

Surveillance Direkte +45 4355 9259 michael.henriksen@also.com

Software Direkte 4684 9206 preben.engelstad@also.com

ALSO CHOICE Direkte 3344 9585 thorlakur.thorgeirsson@also.com

Microsoft Direkte 6711 4091 lene.tangen@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

Hallvard Mamen

John-Christian Nilsen

Andreas Lysfjord

Sindre Kirksæther

License Specialist

Account Manager

License Specialist

License Specialist

Microsoft/SPLA/Cloud Direkte 9287 8787 hallvard.mamen@also.com

Microsoft/SPLA/Cloud Direkte 6711 4051 john.nilsen@also.com

Microsoft Direkte 6711 4088 andreas.lysfjord@also.com

Adobe / Symantec / F-Secure Direkte 6711 4077 sindre.kirksaether@also.com

Administrasjon ALSO AS Østre Kullerød 2 N-3202 Sandefjord Tel. 3344 9500 Faks 3347 0430

Salg (Oslo) ALSO AS Strandveien 15 N-1366 Lysaker Tel. 3344 9500 Faks 6759 0902

Salg (Arendal) ALSO AS Frolandsveien 6 N-4847 Arendal Tel.3344 9500 Faks3706 0689


G책tt glipp av et nummer?

Klikk her og se tidligere utgivelser

Alle priser i dette magasinet er eks. mva og levering. Det tas forbehold om trykkfeil, utsolgte varer, samt endringer i tekniske data.

Actually oktober no 2014  
Actually oktober no 2014  
Advertisement