Page 1

NOVEMBER 2014

ALSO anbefaler Microsoft® Software

Office 365

Dette er den mest suksessrike Office suite Microsoft noen gang har lansert! Kanskje ikke uten grunn, siden man nå får hosting av Exchange, SharePoint, Lync samt hele Office-pakken til en lavere kostnad enn om man bare skulle kjøpt Office-pakken separat. Les mer på side 8.

Side 7

FACTS

Kun harde pakker, takk...

Side 10

Side 16

TEMA

TEMA

Mobilitet som ledelsesverktøy

IT-sikkerhet er et samfunnsansvar


MARIO’S

MONDAY 11:00 - 22:00 TUESDAY 11:00 - 22:00 WEDNESDAY 11:00 - 22:00 THURSDAYFælles11:00 22:00 for alle- nyheder: FRIDAY 11:00 - 22:00 SATURDAY 11:00 - 23:30 SUNDAY 09:00 - 23:30

Arbeid i A3 med Brother

iPrint&Scan

AirPrint and the AirPrint logo are trademarks of Apple Inc.

Få 3 års garanti med on-site SWAP-service

G

G

AR A NT

AR A NT

I

Få 3 års garanti. 1. år on-site SWAP-service

I

AR A NT

I

G

Håndtverkerens arbeidstegning, gartnerens plantegning, arkitektens skisse, restaurantens meny, klesbutikkens tilbudsskilt, revisorens regneark, direktørens statistikk, grafikerens layout - alle har fordeler av å arbeide i A3 format.

Få 3 års garanti med on-site SWAP-service

Home Smart-serien

Business Smart-serien

Business Smart AiO-serien

Brothers nye Home Smart-serie for små og personlige utskriftsbehov med A3 enkeltprint.

Brothers nye Business Smart-serie til større behov for A3-print og med bedre driftsøkonomi.

Brothers Business-serie til store A3-behov - full A3-størrelse i print, skanning, fax og kopi.

DCP-J4120DW

MFC-J4620DW

MFC-J5320DW

MFC-J5620DW

MFC-J6520DW

MFC-J6720DW

815,-

1.125,-

1.126,-

1.315,-

1.500,-

1.880,-

Art.no. 2318734

Art.no. 2277579

Art.no. 2277580

Art.no. 2205431

Art.no. 2009667

Art.no. 2009668

MFC-J5720DW

MFC-J6920DW

1.575,-

2.175,-

Art.no. 2205432

Art.no. 2009669

For ytterligere informasjon, kontakt ALSO på telefon 33 44 95 00 eller våre produktsjefer og salgsspesialister. Se oversikten på siste side.


Leder

Innhold FOKUS:

“Kjære Julenissen, kun harde pakker, takk”

07 TEMA:

Mobilitet som strategisk ledelsesverktøy

10 FACTS

FAKTA:

Den teknologiske utvikling

13 TEMA:

IT-sikkerhet er et samfunnsansvar

16

JULEMARKED:

Spar og vinn i årets julekalender fra ALSO

19

Kun harde pakker, takk...! Velkommen til årets siste Actually, og til årets mest travle måned. Vi har samlet våre tips til hva som forventes å bli årets bestselgere i forbrukermarkedet, og gir deg litt informasjon og rådgivning rundt produktene. Det er nok ingen overraskelse at det handler mye om mobilitet, lyd og bilde. Les artikkelen ”Kjære Julenissen. Kun harde pakker, takk!” På B2B-siden er det nå på tide å høste fruktene av årets innsats, og det er god fart i det kommersielle markedet. Vi har store forventninger til årets slutt, og spår at vi også i desember vil se et marked med høy aktivitet og etterspørsel. Dette på bakgrunn av elementer som: XX XX XX XX XX

Fortsatt utskiftninger og oppgraderinger i PC-segmentet Windows Server 2003 oppgradering Mobilitetsmarkedet er stadig økende. Se artikkelen «Mobilitet som strategisk ledelsesverktøy» Investeringer i software og infrastruktur ved overgang til Cloud eller hybride løsninger Økt løsningssalg Se artikkelen «Solutions – kompetanse tilgjengelig for deg»

I tradisjonen tro lager vi ”Julemarked” også i år. Her får du en rekke gode tilbud - og litt underholdning hver dag fram mot jul. Følg med på www.also.no. Alt hva jeg ønsker meg er.... at du får en riktig god avslutning på 2014. Med vennlig hilsen

Espen Zachariassen Salgs- og markedsdirektør

ALSO A/S • Helgeshøj Allé 8-10, 2630 Taastrup • Tlf. 4355 8888 Actually gis ut av ALSO A/S • Redaksjon: Jeanette Weihrauch, Marketing Communication Manager • Layout: Andreas Haladyn • Alle priser i dette magasinet er forhandlerpriser ekskl. moms og levering med mindre annet er opplyst. Med forbehold trykkfeil, utsolgte varer, endringer i opplyste produktpriser samt tekniske data siden utgivelsesdatoen.


Det blir ikke ordentlig jul før det ligger Sony utstyr under juletreet God musikk fortjener god lyd. Enten du er på jakt etter transportable høyttalere eller hodetelefoner, har Sony et utvalg som garantert oppfyller dine behov. Sony SRS-X2

Sony SRS-X7

Kraftig lyd trenger ikke kun og nytes hjemme. Den trådløse høyttaleren SRS-X2 har en effekt på 20 W RMS i et bærbart og lett kabinett som kun veier 500 g. Med kombinasjon av one touch-lytting via NFC og trådløs Bluetooth®-streaming, har det aldri vært enklere å skru opp lyden å høre på musikk på farten.

Med den elegante og imponerende kraftige SRS X7, kan du starte en fest uansett hvor du er. Den raffinerte høyttaleren er fylt med bransjeledende innovasjoner med 32 W effekt og gir flott lyd uansett hvor du er. Bruk Bluetooth og NFC one touch for å opprette rask tilkobling, og streame musikksamlingen din via Wi-Fi.

Art.nr. 2163922

Art.nr. 2106853

Les mer om produktene på also.no eller sony.no


Sony MDR-ZX550BN

Sony MDR-1A

Nyt komforten ved one touch lytting med NFC og Bluetooth ved bruk av ZX-550 BN Bluetooth hodetelefoner med støyreduksjon. Musikken høres krystallklart, og sangene som er lagret på din telefon er lett tilgjengelige, og ladetiden på kun 4,5 timer gir mulighet for å høre musikk i ca 25 timer.

Med et frekvensområde på opptil 100 kHz fanger MDR-1A hodetelefoner opp lyd i høy oppløsning selve essensen av hvert enkelt musikkspor - slik at du kan høre musikk som er tett opptil det opprinnelige masteropptaket fra studio. Fra rungende rytmer til ville vokaler er lyden ekte, autentisk og nøyaktig.

Art.nr. 2278381

Art.nr. 2278365

Kontaktperson

Andre Wilhelmsen Product Manager, Sony Tef: 6711 4053 andre.wilhelmsen@also.com


Next generation of digital signage

www.philips.com/signagesolutions

Experience everything UltraClear Reveal the finest details with the 28-inch UltraClear 4K UHD monitor. With 3840 x 2160 resolution, UltraClear HD delivers four times the precision of Full HD. This monitor offers the ultimate combination of size, picture clarity and performance.

UltraClear 4K UHD 288P6LJEB


Kjære Julenissen... Kun harde pakker, takk...

Av Henrik Malmgreen

”Det er jul, det er kult….” – og også i år kommer det garantert til å ligge mye IT-utstyr under juletreet. Stort sett er det to teknologiplattformer som dominerer på IT-markedet, nemlig Android og Windows. Android har vært på banen i en årrekke og har gjennomgått en naturlig produktutvikling, mens vi bare så vidt har sett et snev av funksjonaliteten på Windows som mobil plattform.

En kamp mellom to giganter Det er neppe noen tvil om at Microsoft, med den kommende Windows 10, vil ta et stort steg opp på funksjonalitetsstigen. Det blir litt av en kamp mellom to giganter på det brede forbrukermarkedet - selv med en fordel til Windows, som forstår det å lage smarte koblinger mellom forbrukermarkedet og bedriftsmarkedet. Her har man - sammenlignet med Android - den store styrken i at Microsoft allerede er på mange av de tunge serverløsningene hvor bedriftene trekker data fra i dag. Men hvorfor er det viktig? Det er fordi det er en klar synergieffekt for brukeren når han eller hun kun skal benytte ett grensesnitt. Uansett om selgeren på reise skal lage et uttrekk fra kundedatabasen eller sende en privat mail, er arbeidstid og fritid så nært forbundet teknologisk. Til gjengjeld er Android som utviklingsplattform kanskje litt mer tilgjengelig, noe som åpner opp for et bredt spekter av innovative applikasjoner.

Og så er Android forøvrig også det operativsystemet som har den desidert største markedsandelen. Til slutt er det imidlertid et svært personlig valg når forbrukeren skal treffe sin beslutning i kjøpssituasjonen. Her får du vårt forslag for IT-fremtiden - et forslag som gjør deg i stand til å yte best mulig rådgivning i den søte IT-juletid.

PC-kraftens nye skikkelser Spesielt på den mobile siden skjer det en sammensmeltning mellom den bærbare PC-en og tablet-en. Vi ser f.eks. bærbare PC-er med avtakbar touchskjerm, og vi ser tablets med stadig større prosessorkraft, samt mulighet for tilkobling av eksternt utstyr som både tastatur og mus. Vi har tydeligvis bare sett toppen av isfjellet, fordi det er neppe noen tvil om at fremtiden kommer til å tilby mange hybrider på både Windows og Android plattformen. Flere og flere av våre daglige arbeidsoppgaver kan løses på den mobile plattformen, og bildebehandling og videoredigering er eksempler på noen av de mer datatunge oppgavene som nå er flyttet til denne plattformen. Godt støttet av datalagring i skyen er vi derfor blitt mer mobile enn vi noen gang har vært, og man kan nesten si at døren til

mulighetenes verden er åpnet på vidt gap for hardwareprodusentene når det gjelder å friste oss med alle spennende og nye muligheter. På tabletsiden er Windows 8 allerede vendepunktet for en rekke hardwareprodusenter som HP, Lenovo, Fujitsu, Toshiba og Acer, og i motsatt leir skal det bli spennende å følge et konsept som Chromebook, hvor det cloudbaserte konseptet danner fundamentet for både operativsystem og applikasjoner – og ikke minst byr på god integrasjon til Androids tabletverden, hvor blant andre Samsung er en av de store aktørene.

Prikken over i-en Selv om IT-utstyret i seg selv kan være ganske facinerende, er det ofte tilbehøret som gir setter prikken over i-en. Hva er en telefon eller en tablet uten et flott deksel? Hva er lyd uten et par gode høyttalere eller hodetelefoner, og hva er de flotte bildene fra ferien uten en god fotoprinter - eller en virkelig god skjerm med høy oppløsning. ALSO har det store utvalget!


08

FOKUS // OFFICE 365

ALSO anbefaler Microsoft® Software

Office 365 Dette er den mest suksessrike Office suite Microsoft noen gang har lansert! Kanskje ikke uten grunn, siden man nå får hosting av Exchange, SharePoint, Lync samt hele Office pakken til en lavere kostnad enn om man bare skulle kjøpt Office-pakken separat. I tillegg dekker hver lisens 5 installasjoner av Office-pakken på ulike enheter på alle plattformer og mobile enheter! Siden lanseringen av Office 365, har valg av Office Suite aldri vært enklere! Med sin overlegene funksjonalitet og pris er dette det eneste reelle valget fremover. Foruten 5 lokale Office installasjoner pr bruker har man hostedede tjenester innenfor: Exchange, Lync, Sharepoint og OneDrive – Alt dette til en lavere kostnad en hva selve Office applikasjonen tidligere har kostet. Lavere kostnad, større funksjonalitet og vesentlig større inntjening for partner! Office 365 blir av mange solgt inn som en erstatning av Office applikasjonen, og ovenfor kunden er det feil å ta denne sammenlikningen. Ved å benytte funksjonalitet som ligger i Office 365, oppnår man besparelse innenfor et eller flere områder. Et eksempel er Exchange som er markedsdominant, hvor de fleste kunder kjører lokal Exchange. Hosted Exchange som ligger i Office 365 Suiten er et modent produkt, allikevel er det partnere som vegrer seg for å anbefale

tjenesten ovenfor sine kunder. Inntjening rundt konsulentbistand mht. oppdatering, patching, sikkerhet og hardware har vært god forretning og man føler seg presset rundt sin kjernekompetanse og inntjening. I mange tilfeller vil man møte motstand ved å flytte e-post i skyen. Frykt for sin egen posisjon og argumenter som at Exchange er for kritisk for driften, data lagres i utlandet og sikkerhet er argumenter som hindrer at kunden drar nytte av de besparelser som ligger i Office 365. Exchange er svært kostbart å drifte lokalt og ut i fra et kost/-nytte perspektiv vil det ideelle være at man flytter tjenesten ut for å kunne investere i andre it relaterte tjenester som i større grad fremmer konkurransesituasjonen. Eksempel kan være å tilby komplett møterom med bruk av Lync, eller tilby løsninger som fremhever deres spisskompetanse.

Inntektspotensialet rundt levering av e-post som tjeneste går ned, og man bør knytte andre verdiøkende tjenester for å opprettholde sin konkurranse situasjon. Ved å ikke vise verdien ved å ta i bruk «melk og brød» tjenester som levering av e-post, vil en annen partner synliggjøre verdi og besparelse ovenfor kunden. Dette er en stor mulighet for deg! Ønsker du og vinne så vær innovativ, tenk nytt, lær deg budskap og oppnå en stor konkurranse fordel i forhold til de partnere som holder tilbake. Målet må være å kunne flytte diskusjonen til et nivå hvor man snakker om total løsning som dekker eksisterende behov og nye løsninger som tidligere ikke var tilgjengelig innenfor SMB markedet. Ved å løfte diskusjonen til et nivå hvor man synliggjort totale IT investeringer samt vise til kostnadsreduksjon med skytjenester, vil man lettere få aksept for endring.

Inntjening ved salg av Office 365 Ved salg av Office 365 har du markedets beste inntjening med opp til 35% margin. Sammenlikner du Office 365 med prisen på Microsoft sine priser på web vil du automatisk ha ca 10% bedre priser hos ALSO. I tillegg får du 25% ekstra margin ved å benytte Cashback fra Microsoft. Eneste kravet for å oppnå 35% margin er: Totalt 3 avtaler med minimum 5 lisenser til hver kunde. All informasjon om Cashback vil du finne på vår Salesclub: www.also-software.no – bruk invitasjonskode: azure


FOKUS // OFFICE 365 Hvilken Office 365-løsning anbefaler ALSO? ALSO anbefaler salg av E3 Suiten av Office 365. Valg av E3 Suiten er et enkelt valg siden man har RDS Rettighet på Office applikasjonene, Exchange Archiving, Klient rettighet for kunder som skal beholde lokal server, samt Office Pro Plus.

ance). Data er indexert og lett søkbart (e-discovery) hvis man skal finne tilbake informasjon enten det måtte være mot en rettsak, krav fra myndigheter, kunder eller leverandører.

RDS rettighet: Ønsker man å kjøre Office Pro Plus via RDS (Termialserver), er Enterprise Suiten eneste alternativ innenfor Office 365 familien.

On premise CAL: Dersom man har Exchange, SharePoint eller Lync med lokal installasjon kan benytte rettigheten som følger med E3 suiten av Office 365. For kunder som i dag har OVS avtale med Core CAL, kan ved ny OVS avtale droppe Core Cal og kjøre E3 Suite og oppnå besparelse.

Exchange Archiving: Tjeneste som arkiverer og indexerer mail slik at man opprettholder lovpålagte krav til oppbevaring av data (Compli-

Ved innføringen av Office 365 er lisenskostnaden historisk lav, sett ut i fra funksjonalitet som medfølger. Normalt har lisenskostnaden

representert under 20% av den totale IT innvestering og innføringen av Office 365 vil ytterligere forsterke dette bilde. Hostede samhandlingstjenester som Exchange, Lync og SharePoint er tjenester Microsoft har innført uten vesentlig økning av pris. Ikke ha fokus på Office applikasjonen, men selg inn de verdiøkende tjenestene som medfølger og legg på deres egne verdier. Prøv å forstå kundens kjernevirksomhet og bistå med løsninger som kan hjelpe de til videre vekst. Kjernevirksomhet for din kunde er i svært få tilfeller IT, det er kun et hjelpemiddel til å oppnå videre vekst!

Hvordan kjøpe Office 365? Det er to aktuelle muligheter ved kjøp av Office 365. Enten 1-årlig abonnement via Open eller 3-årig leieavtale, og hver av de har disse fordelene: Ved 1-årlig abonnement avtale kjøper man x-antall lisenser og man kan fritt kombinere de ulike planer (se Office 365 oversikt). Ønsker man å knytte opp ekstra brukere i avtaleperioden kan man kjøpe opp dette, opprinnelig avtaleutgåelse vil da justeres slik at alle lisenser har lik utløpsdato. Pris kan variere pga innkjøp i Euro. Kunden kan enklere velge å bytte leverandør kontra OVS avtale.

09

På en 3-årig leieavtale må man telle alle kvalifiserte brukere i organisasjonen. Skal man legge til antall brukere må dette kjøpes fortløpende. Man knytter kunden opp i en 3 års avtale, pris er stabil pga innkjøp i NOK. Har kunden en eksisterende OVS avtale med Office eller andre leie produkter som utløper, anbefaler vi å fortsette med en ny OVS avtale med Office 365. Har kunden kun Office på OVS og ønsker å fortsette med dette, kan andre alternative løsninger lønne seg. Ta kontakt med ALSO software så gir vi deg de beste råd for videreføring (67114030 evt. software.norge@also.com).

Oversikten nedenfor over de ulike Office 365-suitene, gjelder fra 1. oktober


10

TEMA // MOBILITET

Mobilitet som strategisk ledelsesverktøy Av Henrik Malmgreen

Digital teknologi gjør det i dag mulig for både store og små selskaper å operere i et globalt marked som har åpent 24-7. Det øker forretningsmulighetene - men det øker også konkurransen. Derfor er det viktig å kunne handle raskt og ta beslutninger her og nå, akkurat som kundekontakt og salgsaktiviteter ofte vil være en pågående prosess uten hensyn til klokka. Det betyr at det må være mulig å holde møter uansett om medarbeiderne er i huset eller ikke. Ofte vil de være på farten, men akkurat som digitale teknologier byr på nye utfordringer, gir det også nye muligheter. I dag er det mulig å arrangere en videokonferanse uansett om deltagerne sitter i et møterom, på et hotellrom eller i bilen.

oppringningsprosessen skjer ved et trykk på en enkelt knapp på telefonen eller PC-skjermen. Vi vil fortsatt se lokaler i bedriftene som er innredet spesielt for videokonferanser, men mobilitetsfremmende verktøy som f.eks. nettopp Microsoft Lync vil endre dette betydelig. Man kommer til å ”gå på” uansett hvor man er når det er behov for det.

En av løsningene som gjør dette mulig, er Microsoft Lync, som betyr at vi kan definere mobilitet som et strategisk beslutningsverktøy. Samtidig beveger vi oss fra et univers - den tradisjonelle videokonferansen - hvor vi stort sett kun snakket sammen, til et univers hvor vi også jobber sammen i felles prosjekter og med de samme dokumentene. Noen ganger helt på tvers av tid og rom.

Det skjer altså en opphevelse av tyngdekraften for hvor og når det er mulig å holde en videokonferanse, og i takt med at teknologien stadig blir bedre, kobles den dessuten til f.eks. mailkorrespondanse og annen relevant form for informasjon som automatisk gjøres tilgjengelig for medarbeiderne på møtet.

Fra e-mail - til tale - til video on-the-fly Populært sagt kan man illustrere det på den måten at en kommunikasjonsstreng kan oppgraderes on-the-fly. Det vil si at det er mulig å konvertere en e-mail korrespondanse til en samtale, for deretter å etablere et videomøte og samtidig invitere flere deltagere. Kravene til båndbredde er i dag så beskjedent at en ganske vanlig 4G mobillinje er tilstrekkelig, og selve

Kommandoer med tale og kroppsspråk Hardware og kommunikasjonsforbindelser gjør det riktignok ikke alene. Et vesentlig element i den moderne kommunikasjonsplattformen er muligheten for å kunne arbeide samtidig på de samme dokumentene, en arbeidsmetode som cloudbasert datalagring gjør svært tilgjengelig. Via moderne teknologier er det dessuten mulig visuelt å følge med i felles arbeide på skjermen.

Men den mobile fleksibiliteten understøttes også av en annen tendens som gjør det stadig lettere å jobbe når man er på farten. Nemlig det faktum at vi i stadig større grad kommer til å interagere fysisk med våre IT-enheter, forstått på en måte, at vi kan snakke til dem eller kommunisere med kroppsspråk - akkurat som Tom Cruise i ”Minority Report”. Ved lanseringen i 2002 var filmen veldig fremtidsrettet. I dag er den faktisk virkelighet. Når du er på farten vil du også dra nytte av applikasjoner til våre mobile enheter som f.eks. gjør det mulig å spille inn en SMS eller e-mail og deretter sende den som en talekommando. Det er allerede i dag mulig med noen av app-ene til f.eks. hodetelefoner vi bruker i det daglige når vi f. eks. kjører bil.q


TEMA // MOBILITET

11

Betydelig vekst for mobil kommunikasjon Behovet for å kunne jobbe mobilt på alle plattformer er stort. Dermed offentliggjorde Microsoft ifølge konsernets danske produktsjef for Unified Communications, Jørgen Rahbek, på den årlige Lync konferansen i Las Vegas tidligere i år, at det globale markedet for Lync nå har passert en verdi på 1 milliard dollar i omsetning, tilsvarende en årlig vekst på ca. 50 prosent. Veksten støttes naturligvis av det faktum at vi kan mye mer på de mobile enhetene vi råder over. Det er f.eks. mulig å logge seg på Lync via sin tablet eller sin smartphone og helt problemfritt delta i et videomøte. I den sammenheng er det naturligvis også relevant å nevne at flere og

flere mobiloperatører støtter Unified Communications på Microsoft Lync plattformen. Tale og video er bare noen av fordelene, siden Unified Comunication gir mulighet for en sammenhengende løsning på tvers av mobil- og IP-nummer, akkurat som man kan følge med i kollegaenes kalenderstatus og likevel motta samtaler på akkurat den enheten som er den mest hensiktsmessige i situasjonen.

Vi vil fortsatt se lokaler i bedriftene som er innredet spesielt for videokonferanser, men mobilitetsfremmende verktøy som f.eks. nettopp Microsoft Lync vil endre dette betydelig

Ønsker du å vite mer? Software avdelingen: software.norge@also.com Tlf. tlf. 67114030


Selg mer enn "print" og øk dine marginer Lexmark løsninger kan nå kjøpes fra ALSO

14 nye løsninger for Dokumentskanning, lagring og gjenfinning Enhetsoversikt og kontroll

Dokumentdistribusjon Mobile løsninger

Raskere og lettere tilgjengelig for deg Du laster ned kjøpte programmer fra "Lexmark Løsningssenter" Du tilpasser din kundes dokumentflyt og hjelper kunden å spare penger Du fakturerer tjenester og selger tilpasning Du fremstår som en løsningsleverandør Dine tilpasninger kan lett installeres på flere maskiner

For mer informasjon, klikk her


FACTS

DEN TEKNOLOGISKE UTVIKLING Denne gangen ser vi tilbake på de siste 50 års utvikling innenfor forbrukerteknologi.

1961 SKRIVMASKINER IBM lanserer sin første Selectrik skrivemaskin.

1979 WALKMAN Sony sender den populære Walkman på gaten.

1982 COMMODORE 64 Commodore 64 lanseres, den mest solgte PC-en i 80-årene.

1985 NINTENDO Nintendo Entertainment System, eller bara NES - blir en hit i hele verden.

1993 PROCESSOR Intel introduserer Pentium microprosessor, som gjør PC-er raskere og mer effektive.

1997 DVD DVD (Digital Video Disc) blir oppfunnet og blir raskt det foretrukne media for video.

2001 IPOD Apple lanserer sin første iPod, som kan innholde flere tusen sanger.

2002 XBOX Microsoft tar opp kampen med Sony`s Playstation og sender Xbox ut på markedet.

2006 BLU-RAY Et nytt optisk lagringsmedia ser dagens lys. Blu-ray har samme format som DVD, men kan romme ca. 10 ganger så mye.

2007 IPHONE Med iPhone revolusjonerer Apple markedet for mobiltelefoner.

2010 TABLETS Apple lanserer sin første iPad, som starter en krig i markedet for tablets.

VI KAN BARE GJETTE HVORDAN MARKEDET VIL SE UT OM 50 ÅR...

2014 GOOGLE GLASS Google`s innovative briller, Google Glass, kommer for salg.


Solutions – kompetanse tilgjengelig for deg I ALSO har vi samlet kompetanse for løsningsorienterte produkter i en egen avdeling. Her er det egne produktspesialister innen de respektive fagfeltene. Vi har mange års erfaring og ønsker å bistå våre forhandlere slik at vi sammen kan levere riktig løsning i henhold til kundens spesifikasjoner og forventninger.

Datasenter avdeling

Software avdeling

Audio/video avdeling

ALSO er ledende i Norge på distribusjon av produkter fra HP, Lenovo, IBM og Fujitsu, og vi innehar mye kompetanse sittende på Lysaker og i Sandefjord. Vi er preferert partner på alle våre datasenter produkter og har god kjennskap og tilgang til de forskjellige leverandørene. Vi har egne produktspesialister på HP nettverk, server og lagringsprodukter og kjenner godt til alle bid-rutiner og har svært god produktkompetanse tilgjengelig.

ALSO er Norges største distributør av Microsoft lisenser og har helt unik kompetanse på alle Microsoft lisensprogram. Vi vet hva som er best løsning for dine kunder, og kan hjelpe deg å velge mellom, OVS, O365, SPLA, Azure eller kombinasjoner som gjør at din kunde får en optimal løsning. Ny forretningsmodell med Azure og Office 365 krever nytenkning, og ALSO har tatt for seg Office 365 i kombinasjon med Azure backup og Virtuelle servere i Azure.

ALSO er den største distributøren av Lenovo produkter i Norge og vi har en helt unik posisjon i forbindelse med Lenovo sin overtakelse av IBM x86 serie. Storewize løsninger videreføres gjennom OEM avtale med Lenovo, og vi kan derfor tilby hele spekteret av V3700, V5000 og V7000 serien.

Vi har også kompetanse på F-Secure som har vunnet AV-Test 3 år på rad og tilbyr Symantec som er en av verdens største sikkerhetsprodukter. Som Nordens ledende distributør på Adobe kan vi tilby gode priser på alle verktøyene markedsførerne trenger.

Som Norges ledende distributør av Large Format Display (LFD) så har vi et høyt kunnskapsnivå innenfor Public Display og møteromsløsninger. Ved å ha alle Toppleverandørene innenfor LFD har vi over år flere bygget opp en solid kunnskap om hvilke løsninger våre forhandlere enkelt kan selge videre. Vi kan tilby alt fra mindre skjermløsninger for resepsjonen til store komplekse løsninger med skjermer på flere lokasjoner i hele landet. Vi er også meget dyktige på konfigurasjon av Videovegger og kan sy sammen løsninger fra flere av våre leverandører.

XX HP: hpess.norge@also.com XX Lenovo: finn.erik.einarsen@also.com XX IBM: ibm.norge@also.com XX Fujitsu: cato.maarud@also.com

XX Software avdeling: software.norge@also.com

ALSO har også egen Konfig avdeling som kan installere Digital Signage software. Vi har lang erfaring med tanking av image, bygging av image samt fullt IP-oppsett av løsningene.

XX AV Teamet: avteamet.norge@also.com

Ta kontakt med oss i dag så skal vi hjelpe deg med den beste løsningen for din kunde!


Kan nå bestilles hos ALSO Sort: art.no. 2278351 Hvit: art.no. 2278352

Større enn sin størrelse

Møt den nye superkraftige Xperia Z3 Tablet Compact - Den ultimate reisekamerat. Seriøs underholdning med lyd i toppklasse, støyreduserende teknologi og stereo fronthøyttalere Fås i ren WiFi og med WiFi / 4G. Utrolig slank og veldig lett

Dykk ned i nye opplevelser

Verdens kraftigste og letteste vanntette tablet med en tykkelse på bare 6,4 mm og en vekt på mindre enn 260 g.

Xperia Z3 Compact er vanntett, så du kan trygt bruke den i regnvær og ta bilder i bassenget.

Fordyp deg uten avbrytelser

Tast deg inn å se en god film på terrassen, eller bruk PlayStation®4 konsollen via PS4 ™ Remote Play.

DON’T SETTLE FOR GOOD - DEMAND GREAT For ytterligere informasjon, kontakt ALSO på telefon 33 44 95 00 eller våre produktsjefer og salgsspesialister. Se oversikten på siste side.


16

TEMA // IT-SIKKERHET

IT-sikkerhet er et

samfunnsansvar

Av Henrik Malmgreen

Husker du ”Die Hard 4”, hvor Bruce Willis kjemper mot en samvittighetsløs Internett terrorist? Tanken kan synes fjern, men ikke desto mindre øker risikoen for samfunnets totale handlingslammelse i takt med at Internett sniker seg inn i stadig flere av de enhetene vi benytter oss av. I dag, når selv en elektrisk vannkoker har sin egen IP-adresse, åpnes døren stadig litt mer på gløtt til livsviktige systemer sik som f.eks. forretningskritiske data. Innen 2020 er det anslått at mellom 25 og 30 milliarder enheter vil være forbundet til Internett. Inkludert den elektriske vannkokeren som heter iKettle. Dette betyr at det er en enorm risiko for datalekkasjer og sikkerhetshull, som det ikke tar lang tid for en hacker å finne frem til. Risikoen er med andre ord ikke kun sikkerhetsbrister hos store IT-selskaper. Risikoen er veldig til stede også på våre tablets, smartphones og andre enheter som gradvis benytter de populære app-ene. “Internet of Things” heter denne raskt voksende IT-plattformen, og derfor ser vi også at soft-

wareprodusenter som blant andre F-Secure og Symantec for alvor har fått øynene opp for den mobile plattformen - både når det gjelder Windows 8, iOS og Android enheter.

Mindre virksomheter er mest utsatt Selv om vi stadig hører om sikkerhetshull i store bedrifter, er det spesielt små og mellomstore bedrifter som er i risikogruppen. Ifølge Symantec Internet Security Threat Report fra tidligere i år, er hvert tredje hackerangrep nå rettet mot bedrifter med under 250 ansatte. Det betyr at også nystartede bedrifter er i høyrisikogruppen.

Et salgsargument alle bør kunne forstå Uansett så handler det altså om å beskytte seg selv, sin virksomhet og sine data mot

App-er øker risikoen I det skjulte er mange av enhetene allerede koblet til hverandre i form av Smart Appliances. Det kan f.eks. være termostater til varmestyring eller -overvåkning. Ofte er det da snakk om innebygd systemdesign som er beregnet til å snakke direkte sammen, enhet til enhet, uten et åpent grensesnitt. Det endrer seg nå i takt med langt flere situasjoner hvor vi som brukere kommuniserer med IT-systemer.

Hvorfor det? Jo, fordi de store bedriftene som oftest har beskyttet seg godt, mens sjansen for å finne frem til en mindre bedrift uten en effektiv IT-sikkerhetsstrategi er til gjengjeld ganske stor. Og sjansen for å finne frem til en nystartet bedrift uten IT-sikkerhetsstrategi i det hele tatt, er enda større. Her står IT-sikkerhetsdøren ofte på vidt gap, og på den måten kan mindre bedrifter bli hackerens springbrett til de store bedriftene.

Samtidig vurderer analysefirmaet Gartner, at den nye produktkategorien med tilhørende app-er, som vi kaller for wearables i form av f.eks. smartwatches, vil nå en global omsetning på 27,5 milliarder kroner om kun to år. Og hver gang det selges en enhet med et åpent grensesnitt, øker risikoen for cyberkriminalitet.

Innen 2020 er det anslått at mellom 25 og 30 milliarder enheter vil være forbundet til Internett. Dette betyr at det er en enorm risiko for datalekkasjer og sikkerhetshull, som det ikke tar lang tid for en hacker å finne frem til.


TEMA // IT-SIKKERHET

17

Begrepet BYOD - Bring Your Own Device er enhver IT-ansvarlig sitt mareritt, og i det siste har et begrep som BYOC - Bring Your Own Cloud - kommet i tillegg. Altså det faktum at vi også som privatpersoner i stadig større grad tar de cloudbaserte datalagringstjenester til oss.

ubudne gjester. Det er ganske enkelt å vise samfunnsansvar, og det behøver hverken være kostbart eller vanskelig. Med et abonnement på en sikkerhetssoftware og en god cloud-tjeneste med en tykk sikkerhetsmur som f.eks. tjenestene i Microsoft Cloud, når dine kunder langt. Effektiv IT-sikkerhet er med andre ord et salgsargument alle bør kunne forstå.

Er internett en menneskerettighet..? Begrepet BYOD - Bring Your Own Device - er enhver IT-ansvarlig sitt mareritt, og i det siste har et begrep som BYOC - Bring Your Own Cloud - kommet i tillegg. Altså det faktum at vi også som privatpersoner i stadig større grad tar de cloudbaserte datalagringstjenester til oss.                             Etablerte cloudtjenester fra de store leverandørene er ganske godt beskyttet, men tilbudet av tjenester i form av f.eks. Dropbox er stort og variert, og det skjer med jevne mellomrom at man hører om tusenvis av passord på en eller

annen tjeneste har blitt hacket. Og husker man da på å bytte passord? Sannsynligvis ikke. Det er en utfordring for bedrifter og organisasjoner at medarbeiderne i dag stort sett tar det som en selvfølge å kunne gå på nettet og foreta private gjøremål både via de tilganger og enheter bedriften eller organisasjonen stiller til rådighet, og fra egne enheter - gjerne i en skjønn forening. Det er en utfordring som er til å ta og føle på.

Hackeren som en snikende tyv Hvis du glemmer å låse døren din, er det din egen skyld hvis tyven tar seg inn og tømmer hjemmet ditt. Hvis ikke du sørger for å sikre din PC mot hackere, er det imidlertid ikke kun ditt problem. I tillegg til risikoen for å miste dine egne fortrolige data, er risikoen for at hackerne kan benytte din PC som inngangsport til andre systemer svært stor.

Scenariet der hackeren så og si lister seg inn i PC-en din og bruker den som vert for sin videre ferd ut i cyberspace er godt kjent, og som nevnt er nystartede bedrifter og spesielt mindre nyetablerte utsatt for cyberkriminalitet. Ofte er man mer interessert i å presentere seg godt på nettet med en flott designet hjemmeside etc., enn å beskytte hjemmesiden og sine data. Kanskje fra forestillingen om at det går litt tid før de kriminelle oppdager ens tilstedeværelse. Men med tusenvis av roboter som bare er opptatt av en ting - å skanne nettet for åpne datadører, tar det bare et øyeblikk før anonymiteten er brutt. q

Vil du vite mer om effektiv IT-sikkerhet? Våre spesialister vil kunne gi deg råd i konkrete situasjoner, og anbefale løsninger som garantert vil gjøre en forskjell for dine kunder. Kontakt vårt Software og Cloud Team for mer informasjon på software.norge@also.com

Kontaktpesoner Sindre Kirksæther License Specialist, Adobe / Symantec / F-Secure Direkte 6711 4077 sindre.kirksaether@also.com

Software og Cloud avdelingen: software.norge@also.com


Ny forretningsmulighet?

D-Link videoovervåkning Tilby kundene dine brukervennlige overvåkningsløsninger fra D-Link. Tilgjengelig viamydlink Lite App (iOS, Android eller Windows Phone) eller via nettleseren på PC-en. Enkel installasjon, ekstern visning og avspilling - og helt uten ekstra kostnader.

DCS-5020L

DCS-2332L

DNR-322L

Trådløst natt/dag kamera med Pan/Tilt -funksjon

Trådløst HD Cloudkamera til utendørsbruk

Cloud Network videoopptaker som støtter opptil 9 kameraer

XX mydlink kompatibelt: administrer ditt kamera via internett eller din mobil app XX IR-belysning så du kan se i total mørke XX Dekker et større område ved hjelp av pan/ tilt-funksjon XX Panorér kameraet uansett hvor du er XX Bevegelsessensorbeskjed via e-mail XX Innebygd mikrofon XX Innebygd trådløs range extender slik at man kan utvide rekkevidden til det eksister- ende trådløse nettverket

XX XX XX XX XX XX XX

XX mydlink kompatibelt: administrer ditt kamera via internett eller din mobil app XX Video Recorder med plass til 2 x HDD XX Opptaksmuligheter - bevegelse, planlegging eller kontinuerlig opptak XX RAID 1 teknologi for redundans mellom diskene XX Støtter opptil 9 kameraer

mydlink kompatibelt: administrer ditt kamera via internett eller din mobil app 720p HD overvåkning døgnet rundt Zoom inn og ut ved ePTZ funksjonen Vanntett hus som beskytter mot støv og regn Muligheter for opptak på Micro-SD-kort (ikke inkludert) Bevegelsessensorbeskjed via e-mail Innebygd mikrofon

For ytterligere informasjon, kontakt ALSO på telefon 33 44 95 00 eller våre produktsjefer og salgsspesialister. Se oversikten på siste side.


Vi sees o p책 also.n fra den r be 1. desem

Gle O! S d de L aA Vi g t il 책 rets julekalender fr e gode kos er os til s i desember med svimlend kort. bu d ve og da a g glige konkurranser om

-15%

-20%

-25%

-30%

Bestill

Bestill

Bestill

Bestill

Vennligst merk: tilbudene over er kun eksempler og gjenspeiler ikke aktuelle tilbud hos ALSO. ALSO Julemarked er 책pent for alle registrerte kunder hos ALSO.


06 20

KUNDECASE FOKUS // ALSO CHOICE

Utvid din forre Med etableringen av ALSO CHOICE kan ALSO nå hjelpe deg med å etablere en Cloud-forretning i en klassisk kanalstruktur. Av Henrik Malmgreen

Norge er ett av de første landene i konsenet som ruller ut dette nye konseptet til forhandlerne, og ledelsen har et klart ønske om å bli en toneangivende spiller i et cloud-marked som kommer til å bety en lang rekke fordeler for ALSO’s forhandlere. Fordeler som blant annet innebærer muligheten for å levere cloud-services i en pay-as- you-go modell.

Hva er ALSO CHOICE? ALSO CHOICE - forhandlerens markedsplass for skytjenester - er det fulle navnet for det nye konseptet. Det er snakk om en one-stop cloudløsning, som også tilfører mye verdi til salgskanalen i form av kunnskap og knowhow hele veien ut til slutt-kunden. ALSO kvalifiserer og sertifiserer sine tjenesteleverandører til å kunne levere en bred portefølje av cloud-baserede løsninger. Det skjer via et såkalt Cloud Control Panel, som nesten kan sammenlignes med et digitalt instrumentbrett, som adresserer behovene hos forhandlerens kundeansvarlige såvel som administratoren hos kunden. ALSO CHOICE er nemlig en løsning som på alle områder optimaliserer relasjonene mellom forhandler og kunde siden det ikke bare er snakk om en digital markedsplass, men også en komplett administrativ plattform.

Enda bedre kundeservice At forhandlere av slike tjenester i dag har mange kontaktflater for support er ingen hemmelighet og er en av utfordringene ALSO adresserer med denne løsningen. Thorlakur Thorgeirsson, Project Manager Digitalization hos ALSO sier: “Førstelinjesupport for forhandlere uansett tjeneste blir håndtert lokalt av ALSO via mail, chat eller telefon på Norsk. Dette sammen med en integrert support og ticketing system gjennom hele verdikjeden vil gi store tidsbesparelser for våre forhandlere. Vi er stolte av å kunne tilby et totalkonsept for skytjenester til våre kunder der deres utfordringer og behov er satt i førersetet. “

Fremtidssikker plattform Forhandleren vil oppleve større fleksibilitet enn før da tjenestene kan faktureres månedlig men med full fleksibilitet for justeringer daglig om ønskelig. Om sluttkunden bestemmer seg for en tjeneste den ene dagen men ønsker endring i kapasitet eller funksjoner den andre dagen, så kan dette enkelt justeres i konsollen med umiddelbar innvirkning samtidig som fakturering blir automatisk oppdatert. Fakturering mot kunder er automatisert og kan integreres med eksisterende ERP systemer via en EDI-kobling.

Dette vil gi forhandleren en unik mulighet til lage egendefinerte tjenester spesielt tilpasset sitt marked eller en enkel kunde for å kunne forsterke kundeforholdet og tilbudet til markedet. Vår visjon for dette er at forhandleren skal bruke mest mulig tid på det som skaper verdi for deres kunder og tilpasse sine løsninger i takt med tiden på en effektiv måte. Sier Thorlakur videre. q

Mer attraktiv forretningsmodell Den cloud-baserte forretningsmodellen er langt mer interessant enn den tradisjonelle forretningsmodellen. For mens denne – kort sagt - handler om å lukke et salg, starte et nytt og administrere, er den cloud-baserte forretningsmodellen i langt større grad starten på et langvarig samarbeide med kunden. Tjenestesalg baseres mye på rådgiving som er tatt hensyn til i portalen som vil inneholde mye detaljert informasjon om tjenestene samt hjelpemidler til markedsføring og rådgivning. Dette legger grunnlaget for et langvarig samarbeid mellom forhandler og sluttkunde. Det betyr at forhandleren kan påta seg rollen som sluttkundens IT-avdeling.


FOKUS // ALSO KUNDECASE CHOICE

07 21

ALSO er allerede høyt respektert i forhandlerleddet, og med dette initiativet - som jo også omfatter en avansert, elektronisk markedsplass - tar ALSO det ekstra skrittet som er så betydningsfullt for den merverdien distribusjonskanalen kan tilby — Administrerende direktør Christian Frederiksen, SE Cloud Factory

etning i skyen Cloudmarkedet i rask vekst

En lang rekke fordeler Fordelene med ALSO CHOICE er bl.a. XX Forbedret likviditet XX Høyere grad av fleksibilitet XX Kort responstid i forhold til markedet XX Reduserte kostnader

Verktøyene i ALSO CHOICE

Raskere rapportering

Effektivt salg

Nøyaktig fakturering

Enkel brukeradministrasjon

Enkel løsningsutrulling

Optimal kundeservice

Ifølge en rapport fra analyseselskapet IDC, er Cloud-markedet i sterk vekst. Sammenlignet med IT-bransjen generelt er veksten her fem ganger så stor, og vil frem mot 2017 nå en årlig omsetning på mer enn 100 milliarder dollar på verdensbasis. Rapporten er basert på data samlet inn fra 700 leverandører verden over, og dokumenterer tydelig at denne veksten smitter over på de partnerne som tenker og agerer cloud. Dermed kan de forhandlerne hvor minst 50 prosent av omsetningen kommer fra skybaserte løsninger, i gjennomsnitt vise til et overskudd som er halvannen gang større enn forhandlerne som tenker og agerer tradisjonelt IT-salg. Cloud-partnere opplever dessuten større kundetilgang, samt ikke minst en betydelig økende omsetning som ikke kommer av seg selv, men genereres på bakgrunn av den eksisterende kundemassen. I tilleggavregnes den type forretning kontinuerlig, noe som gir en betydelig forbedret likviditet for både kunde og forhandler.

Vil du vite mer Bedre kundestyring

Nøyaktig licensstyring

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan tilby dine kunder flere tjenester, så kontakt Thorlakur Thorgeirsson: thorlakur.thorgeirsson@also.com


Har du flere spørsmål?

Ta kontakt med ALSO sine produktspesialister! COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

Dan Remi Klevstadlien

Cato Maarud

Lars Dyrhoff

Charlotte Skotner

Kristian Haugaasen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Asus / HP PPS Direkte 3344 9521 dan.klevstadlien@also.com

Fujitsu Direkte 6711 4074 cato.maarud@also.com

HP PSG Direkte 6711 4052 lars.dyrhoff@also.com

Lenovo / Acer / Packard Bell Direkte 3344 9619 charlotte.naess.skotner@also.com

Lenovo Direkte 6711 4084 kristian.haugaasen@also.com

COMPONENT

COMPONENT

PRINT

PRINT

PRINT

Casper Strande

Vegard Bergsten

Bjørn Oddenes

Carsten Bartholdy

Tom Andersen

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager

CE & Print Direkte +45 4355 9318 casper.sigaard@also.com

HP IPG Direkte 3344 9662 vegard.bergsten@also.com

Lexmark / OKI / Epson Direkte 3344 9534 bjorn.oddenes@also.com

Components & Accessories Direkte +45 4355 9316 carsten.bartholdy@also.com

Components Direkte 6711 4057 tom.andersen@also.com

ACCESSORIES

CONSUMER

CONSUMER

CONSUMER

SUPPLIES

Preben Ydse Jemtland

Dorrit Lilliedahl

Andre Wilhelmsen

Stian Karlson

Pia Glensbo

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager

Product Manager

Product Manager Scandinavia

Supplies Direkte 6711 4076 preben.jemtland@also.com

Consumer Electronics Direkte +45 4355 9311 dorrit.lilliedahl@also.com

Canon / Samsung / Sony Direkte 6711 4053 andre.wilhelmsen@also.com

Logitech / MS HW / Samsung / Toshiba

Belkin / Creative / Targus / Trust / Wacom

Direkte 3344 9603 stian.karlson@also.com

Tlf. +45 4355 9301 pia.glensbo@also.com

DATACENTER

DATACENTER

AV TEAM

AV TEAM

AV TEAM

Thomas Ryeng

Roy-Arne Ellefsen

Jarle Karlsen

Marius Midtskogen

Vegard Østrem

Team Leader

Product Manager

Product Manager

Team Leader

Product Specialist

AV Team Direkte 3344 9505 thomas.ryeng@also.com

AV Team Direkte 3344 9565 roy.ellefsen@also.com

AV Team Direkte 3344 9581 jarle.karlsen@also.com

Datacenter & Network Direkte 3344 9535 marius.midtskogen@also.com

HP ESS Direkte 6711 4106 vegard.ostrem@also.com


NETWORK

NETWORK

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

Roger Remøy

Finn Erik Einarsen

Roar Sund

Ken Falkhaugen

Einar Johansen

Product Manager

Product Manager

Product Sales

Product Manager

Product Manager

HP ESS Direkte 6711 4083 roger.remoy@also.com

IBM / Lenovo Direkte 3344 9542 finn.erik.einarsen@also.com

Solution Direkte 6711 4105 roar.sund@also.com

Eaton / D-Link / ZyXEL / Linksys / Huawei

HP Network Direkte 3344 9606 einar.johansen@also.com

Direkte 3344 9635 ken.falkhaugen@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SURVEILLANCE

NETWORK

NETWORK

Leif Eriksen

Erik Gildberg

Michael Henriksen

Preben Engelstad

Thorlakur Thorgeirsson

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager Scandinavia

Business Developer Scandinavia

Business Unit Manager

Project Manager

HP Network Direkte +45 4355 8872 leif.eriksen@also.com

Linksys / Netgear / TP-Link / ZyXEL Direkte +45 4355 8848 erik.gildberg@also.com

Surveillance Direkte +45 4355 9259 michael.henriksen@also.com

Software Direkte 4684 9206 preben.engelstad@also.com

ALSO CHOICE Direkte 3344 9585 thorlakur.thorgeirsson@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

Lene Tangen

Hallvard Mamen

John-Christian Nilsen

Andreas Lysfjord

Sindre Kirksæther

License Specialist

Product Manager

Account Manager

License Specialist

License Specialist

Microsoft Direkte 6711 4091 lene.tangen@also.com

Microsoft/SPLA/Cloud Direkte 9287 8787 hallvard.mamen@also.com

Microsoft/SPLA/Cloud Direkte 6711 4051 john.nilsen@also.com

Microsoft Direkte 6711 4088 andreas.lysfjord@also.com

Adobe / Symantec / F-Secure Direkte 6711 4077 sindre.kirksaether@also.com

Administrasjon ALSO AS Østre Kullerød 2 N-3202 Sandefjord Tel. 3344 9500 Faks 3347 0430

Salg (Oslo) ALSO AS Strandveien 15 N-1366 Lysaker Tel. 3344 9500 Faks 6759 0902

Salg (Arendal) ALSO AS Frolandsveien 6 N-4847 Arendal Tel.3344 9500 Faks3706 0689


Opptil 20% rabatt ut året at t ra b % 20 il pt Op

Op

pt

il

20

%

ra b

at t

Nå får du opptil 20% rabatt på ED- og DB-serien fra Samsung.

ED-D–serien: Perfekt til møteroms bruk

DB-D–serien: Perfekt til Signage bruk

Rimelig innstegsmodell i f.eks 55”-, 65”- og 75”-passer perfekt for møterom og videokonferanser. Pålitelige skjermer med tynne kanter og lavenergi LED-teknologi. TouchOverlay finnes som alternativ for størrelser på 65”-75”.

Oppsalgsmodell i flott innpakning! Andre generasjons mediespiller (Samsung Smart Signage Platform) – Skriv ditt budskap direkte på skjermen, med forhåndsdefinerte maler eller kombiner med software-/serviceløsninger fra ledende produsenter – som f.eks. Smartsign. TouchOverlay finnes som alternativ for størrelser 32”-55”.

Art.no.

Produkt

Pris

Art.no.

Produkt

2100824

ED32D 32” Wide 16:9 dir-LED

2100825

2.121,-

2097760

DB32D 32” Wide 16:9 Slim

2.938,-

ED40D 40” Wide 16:9 dir-LED

3.153,-

2097761

DB40D 40” Wide 16:9 Slim

4.078,-

2100826

ED46D 46” Wide 16:9 dir-LED

4.424,-

2097762

DB48D 48” Wide 16:9 Slim

5.414,-

2100827

ED55D 55” Wide 16:9 dir-LED

7.501,-

2097763

DB55D 55” Wide 16:9 Slim

8.465,-

2100828

ED65D 65” Wide 16:9 dir-LED

14.235,-

2100829

ED75D 75” Wide 16:9 dir-LED

24.723,-

Bestill nå hos ALSO på also.no eller ta kontakt med avteamet.norge@also.com

Pris

Actually NO november 2014  
Actually NO november 2014  
Advertisement