Page 1

MAI 2015

KJØP SAMSUNG ME-SERIE OG

VINN FLOTTE PREMIER

For hver kjøpte skjerm hos ALSO får du et lodd i potten hvor du er med i trekningen av 8 premier.

Benytt anledningen til å gjøre en god deal på ME-Serien til Samsung. Perfekt til Digital Signage med den integrerte playeren som du også kan bruke Smartsign på. Fra 32 – 55’’. 09

14

16

SOFTWARE

TEST

KUNDECASE

Se opp for fremtiden med “Shiny Goals” fra Microsoft

SteelSeries gamingheadset med høy komfort

Digital Signage til Telenorbutikker

PREMIER vil være: 1 x Samsung Galaxy S6 EDGE 1 x Samsung Multirom pakke M3,M5,M7 pluss HUB 1 x Samsung Lydplanke med SUB / HW-J460 5 x Exentri wallet – Beste lommeboken som er laget


SPAR

TRÅDLØSE LABELPRINTERE -GJØR JOBBEN LETTERE MED WI-FI!

AR A NT

I

G

50% Få 3 års garanti

Brother PT-P750W (Art.nr. 2144877) Brother QL-710W (Art.nr. 1790228)

Med Brothers trådløse labelprintere kan alle bidra til å organisere arbeidsplassen. Et tastetrykk på laptoppen eller et sveip på smartphonen via app’en er alt som skal til for å lage og printe etiketter – når som helst, hvor som helst og hvem som helst. Og med 50 % rabatt på våre toppmodeller sparer du ikke bare tid når du velger Brother.

STOR, STØRRE

BROTHER Brother MFC-J6920DW (Art nr: 2009669)

HAR DU SPØRSMÅL? 2

Full A3: A3 print, kopi, fax & scan Unik 3-års on-site garanti med i prisen Stort utvalg i A3-modeller Kjøreklar til cloud, mobil, nettverk m.m.

Brother MFC-J6520DW (Art nr: 2009667)

AR A NT

I

➜➜ ➜➜ ➜➜ ➜➜

G

87,1 %* valgte Brother i 2014, når behovet var en A3-alt-i-én – og det er det mange gode grunner til:

*Kilde: DMR.no

Brother MFC-J6720DW (Art nr: 2009668)

Kontakt Product Manager Bjørn Oddenes - telefon: 3344 9534 - e-mail: bjorn.oddenes@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

Få 3 års garanti med on-site SWAP-service


INNHOLD

09 ACTUALLY GIS UT AV ALSO A/S Redaksjon: Jeanette Weihrauch, Marketing Communication Manager, Scandinavia

MICROSOFT SHINY GOALS: SE OPP FOR FREMTIDEN

Layout: Andreas Haladyn Grafisk

05

MYE MER ENN BARE MOBILTELEFONER: ALSO TELECOM TEAM

OVERSIKT GIR HANDLEKRAFT: MICROSOFT ASSESSMENT AND PLANNING TOOLKIT

Østre Kullerød 2 P.O. Box 2020 N-3202 Sandefjord

10

Strandveien 15 N-1366 Lysaker Frolandsveien 6 N-4847 Arendal

13

Tel.3344 9500 www.also.no

INTELLIGENT & DIGITAL: KØBENHAVN FLYPLASS LØFTER DIGITAL SIGNAGE TIL NYE HØYDER

LEDER

KJØP LG VIDEO WALL DISPLAYS OG VINN FLOTTE PREMIER

06

DIGITAL SIGNAGE – ET OMRÅDE FOR VEKST

Å

rets andre kvartal er allerede godt i gang, og mai har gitt oss en forsmak på sommerlige temperaturer – herlig!

Espen Zachariassen Salgs- og markedsdirektør ALSO AS

Alle priser i dette magasinet er forhandlerpriser ekskl. moms og levering med mindre annet er opplyst. Med forbehold om trykkfeil, utsolgte varer, endringer i opplyste produktpriser, samt tekniske data siden utgivelsesdatoen.

En ny utgave av Actually er klar med interessante redaksjonelle artikler, og informasjon fra flere av våre produsenter. Bruk noen minutter på de neste sidene, og få en faglig oppdatering på områder du kan benytte videre mot kundene dine. Du kan blant annet lese om følgende: Digital signage – et område for vekst, og ALSO senker inngangsbarrierene Skjermløsninger til informasjonsformål har hatt en betydelig vekst, og vi ser at denne utviklingen vil fortsette.

Store skjermer erstatter projektorer i møterom, og får en stadig større plass som informasjonskanal i det offentlige rom. Gjennom vårt eget AV-team bistår vi våre kunder fra tilbud til levering, og det gjør at du som forhandler kan delta i caser du kanskje tidligere har definert utenfor kjernevirksomheten. På side 16 og 17 beskriver vi et faktisk case, og kritiske suksessfaktorer for å gi sluttkunden en god brukeropplevelse. Tilbehør er forbruksmateriell – og gode marginer Vi har tidligere beskrevet verdien av mersalg på tilbehør. I denne utgaven av Actually understøtter vi viktigheten av oppdatert utstyr for å holde effektiviteten på PC og andre primærprodukter.

Tilbehør brukes mye, og slites. Vi ser også at tilbehør i større grad kan tilpasses behov – både i forhold til oppgaver og behov for mobilitet. Økt fokus på tilbehør er god økonomi. Vi ser fram til et aktivt samarbeid inn mot sommeren. Godt salg og god forsommer. Med vennlig hilsen

Espen Zachariassen Salgs- og Markedsdirektør

3


GRATIS NEDLASTING av et stort utvalg av våre trådløse access points

D-LINK INTRODUSERER CENTRAL WIFIMANAGER

DOWNLOAD

D-Links nye software, Central Wi-Fi Manager, gjør det enkelt å konfigurere og administrere helt opptil 500 access points over flere trådløse nettverk. Løsningen er svært velegnet til virksomheter med flere lokaler eller filialer, og som har mange mobile brukere.

✓✓ Nettbasert styring ✓✓ Multi-site management ✓✓ Forenklet forhåndskonfigurert installasjon ✓✓ Høy driftssikkerhet og trafikkflyt ✓✓ Registreringsportal og adgangskontroll

FAKTA D-LINK CENTRAL WIFIMANAGER FUNGERER SAMMEN MED FØLGENDE ACCESS POINTS:

HAR DU SPØRSMÅL? 4

D-Link DAP-2310 Wireless N.Enkel modell som er egnet for å utvide et eksisterende trådløst nettverk.

D-Link DAP-2360 Wireless N Single Band PoE Gigabit. God ytelse. Enkelt å opprette eller utvide et trådløst nettverk.

D-Link DAP-2690 Wireless N med samtidig Dual-Band og PoE support. Bedre ytelse. Støtte for multimedia.

D-Link DAP-2660 Wireless 11AC. Høy ytelse med hastighet opptil 1.200 Mpbs. PoE support. Dual-Band. Diskret design.

Kontakt Product Manager Ken Falkhaugen - telefon: 3344 9635 - e-mail: ken.falkhaugen@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

D-Link DAP-2695 Wireless 11AC. Lynrask kapasitet med hastighet opptil 1.300 + 450 Mpbs. PoE support. Støtte for multimedia.


MYE MER ENN BARE

MOBILTELEFONER ALSO Telecom er mye mer enn bare mobiltelefoner. Vi kan blant annet tilby lasergravering, konfigurasjon og rådgivning.

Huawei Ascend P8

5.2” IPS skjerm, 1920 x 1080 pixel, Hisilicon Kirin 930, 3 GB minne, 16GB intern minnekapasitet, Android 5.0, 13 megapixel kamera, taletid opptil 830 minutter, standby-tid opptil 480 timer

Huawei Ascend Mate 7

Stor 6” FHD-skjerm i en supertynn metallkropp. Kompakt bezel-minne og høy screen-to-body ration. Art nr: 2279062

Art nr: 2391064

Microsoft Lumia 635

Microsoft Lumia 640

Art nr: 2393919

Art nr: 2388492

4,5”-skjerm med ripebestandig Gorilla Glass 3, QuadCore CPU, Windows Phone 8.1, Superrask 4G, 8GB RAM, 5MP-kamera

Stor skjerm og stilig design

5” Corning Gorilla Glass 3 skjerm, QUALCOMM Snapdragon 400 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8 GB intern minnekapasitet, Windows Phone OS 8.1, 8 megapixel kamera

Ta kontoret med på farten

Doro PhoneEasy 520X

3G feature phone, WCDMA (UMTS) / GSM Bånd WCDMA (UMTS) / GSM 900/1800/1900, 3 megapixel kamera, Bluetooth, taletid opptil 600 minutter, Standby-tid opptil 350 timer Art.no. 2353121

ALSO Teleteam Rådgivning ved større kundesaker vedr. operativsystemer, MDM løsninger, BID søknad, møtedeltakelse på sluttkundesaker og demoprodukter.

Konfigurasjon av mobile enheter Har din kunde spesielle krav til hvordan mobilen leveres, så la oss håndtere det for deg. Vi kan tyverisikre med lasergravering eller kanskje du vil ta av emballasjen og ha alt i en samlet eske, sikre at alle telefoner er oppladet ved levering, simkortet installert og aktivert med standard pinkode, SD-kort installert, egenutviklet virksomhets app installasjon etc.

HAR DU SPØRSMÅL?

Bruker kunden mest trykknapper og behovet ikke er en hardfør mobil, da er Doro tingen...

Kontakt Business Unit Manager Torgeir Strupe - telefon: 3344 9620 - e-mail: torgeir.strupe@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

5


FOKUS: DIGITAL SIGNAGE

Københavns flyplass (CPH) er verdens ledende når det gjelder etablering av en digital kommunikasjonsløsning som er fullt integrert med flyplassens trafikkdata.

INTELLIGENT OG DIGITAL

Med installasjon av ca. 550 Samsung skjermer har Kastrup Lufthavn løftet Digital Signage til helt nye høyder i en løsning som er fullt integrert med flyplassens trafikkdata. Det er en løsning som har gitt gjenlyd verden over.

Av Henrik Malmgreen

H

vert år passerer 25,6 millioner reisende gjennom Københavns Lufthavn i Kastrup, og målet for en av verdens mest moderne flyplasser er å nå en gjennomstrømning på 40 millioner reisende årlig. Av de ca. 70.000 reisende som daglig sjekker inn eller lander, er ca. 43 prosent forretningsfolk, mens 57 prosent skal på ferie. Begge kategorier er spesielt interessante målgrupper for en rekke annonsører. Forretningsfolkene, fordi de ofte har en høy inntekt og er innstilt på å bruke en del av den på luksusvarer. De feriereisende, fordi de er i en situasjon hvor forbruksgenet allerede er aktivert. Denne våren har Kastrup Lufthavn gjennomgått en betydelig forvandling nettopp med sikte på å gjøre de mange reisende enda mer attraktive for flyplassens annonsører. Borte er alle de tradisjonelle reklametavlene og statiske lysskiltene som til gjengjeld er avløst av ikke mindre enn 550 Samsung skjermer i ulike størrelser fra 55” til 220” videoveggløsninger.

6

Annonsering styrt av trafikkdata Felles for alle skjermene er at de kan vise innhold i 4K kvalitet, og på utvalgte lokasjoner kan det også vises innhold i super UHD kvalitet. Men det er ikke den flotte gjengivelsen av annonsørens materiale som er interessant i denne sammenheng. Det er imidlertid de helt unike mulighetene til å målrette budskapet i annonsene, og ikke minst la avviklingen av spillelistene spille sammen med aktuelle trafikkdata. Dette gjør Kastrup Lufthavn til verdens første full-digitaliserte flyplass, samt også den mest intelligente når det gjelder annonsering. ”I alt 250 ”døde” skilt har blitt erstattet av 170 skjermlokasjoner fordi vi i denne sammenhengen mener at ”less is more”. Det skal forstås på den måten at effekten av det interaktive, digitale konseptet har så mye mer gjennomslagskraft i forhold til tradisjonell statisk annonsering”, sier Claus Donnerstag fra firmaet Airmagine, som både står for hele den digitale infrastrukturen og den salgsmessige kontakten med annonsørene.

Daglig vises i CPH 20.000 playlister av en varighet på 5 minutter, og det nye konseptet på flyplassen definerer helt nye grenser for det man kan kalle for relevant annonsering. Dvs. at dekningen i forhold til den relevante målgruppen optimaliseres. Det betyr mindre bortkastet og mer relevans. Eller på engelsk: Real Time Adaptive Marketing.

På sin vei gjennom flyplassen ser den reisende ifølge analyser 27 % av alle de opphengte skjermene, og i runde tall befinner den reisende seg - alt etter om det er snakk om avgang eller ankomst - mellom 1-2 timer på flyplassen, noe som betyr en ganske attraktiv eksponeringsperiode.


“Løsningen er integrert med flyplassens trafikkdata, noe som betyr at reisende fra f.eks. Kina blir presentert for nettopp de varegrupper de interesserer seg for” — Claus Donnerstag, Arimagine

Claus Donnerstag fra Airmagine, som er et datterselskap til Dansk Reklame Film, har levert hele den digitale infrastrukturen til styring av innholdet. Effekten må sees i lys av muligheten til å presentere et budskap på nøyaktig tid og på den posisjon som er optimalt i forhold til annonsørens ønsker. Bare ved å trykke på en knapp. Reklamen følger den reisende ”Løsningen er integrert med flyplassens trafikkdata, noe som betyr at reisende fra f.eks. Kina blir presentert for nettopp de varegrupper de interesserer seg for. Det skjer f.eks. akkurat ved den gaten flyet lander ved, og hvis det skulle oppstå trafikale endringer i form av endret landingstid eller gate, følger det digitale innholdet helt automatisk med til den riktige skjermen på den aktuelle lokasjon”, sier Claus Donnerstag videre. Hvis man ser på et par analysetall, viser det seg at det gir ekstra mening i å gjøre en innsats for å presentere de reisende for reklamebudskapene på best mulig måte. 67 % av alle reisende er nemlig interessert i å se reklamer på flyplassen, mens 85 % forventer å se dem, og 82 % rent faktisk tar seg tid til å se dem. Disse tallene burde kunne overbevise selv den mest skeptiske annonsør. De 550 skjermene er montert enten som enkeltstående skjermer eller som videovegger, hvor de største - og dem er det seks av - er 6 x 4 meter tilsvarende totalt 16 stk 55” skjermer. I tillegg er det montert en stripe videovegger med 2 x 2, 3 x 3 eller 4 x 4 skjermer, akkurat som det er hengt opp en skjermkube over det sentrale butikktorvet. En montering med en vekt på flere tonn som skal utføres meget omhyggelig. Gir gjenlyd verden over Det finnes mange gode skjermer som kan vise mye flott innhold, så hvorfor ble det akkurat Samsung? Ifølge Atlan Brabaek, som er salgssjef

for Enterprise Business hos Samsung i Danmark, skyldes det ikke alene design og skjermkvalitet, men også tilhørende software, som har bidratt til å gjøre hele denne imponerende løsningen mulig. ”Jeg vil også gjerne understreke at Københavns Lufthavn og Airmagine har vært en svært aktiv medspiller i arbeidet med å skape dette fantastiske digitale, og ikke minst intelligente reklameunivers. Det er også en løsning som har skapt gjenlyd, ikke kun i Samsungs hovedkontor i Korea, men også på flyplasser andre steder i verden. Blant annet i USA”, sier Atlan Brabaek. Claus Donnerstag fra Airmagine legger til at selv om mulighetene i den aktuelle løsningen er imponerende, har vi bare sett toppen av isfjellet. På sikt vil f.eks. de reisendes mobile enheter som tablet eller smartphone også komme til å spille en rolle som ”Second Screen” i det digitale univers. Det samme gjelder den integrerte muligheten for Face Detection, som gir mulighet for å optimalisere reklamebudskapet basert på en matematisk algoritme som definerer betrakterens kjønn og alder.

KONTAKT AV-TEAMET HOS ALSO Installasjonen i CPH er unik, men som ALSOforhandler har du også mulighet til å tilby dine kunder spennende Digital Signage løsninger som kan være med på å utvide ditt forretningsgrunnlag og skape mer omsetning.

Thomas Ryeng

Roy-Arne Ellefsen

Jarle Karlsen

Team Leader, AV Team Direkte 3344 9505 thomas.ryeng@also.com

Product Manager, AV Direkte 3344 9565 roy.ellefsen@also.com

Product Manager, AV Direkte 3344 9581 jarle.karlsen@also.com

7


Har du lyst på en sykkeltur i sommer eller grille noen deilige biffer på grillen? Benytt anledningen nå til å skaffe deg en sykkel eller en Weber grill når du kjøper Samsung DM82D skjerm hos ALSO. Samsung DM82D

Cross sykkel Verdi 4.000 kr.

Art.nr. 2321532

Slik gjør du Kjøp en Samsung DM82D og få med enten en sykkel eller grill på kjøpet. Ordre nr med DM82D sendes til avteamet.norge@also.com Gjelder kun web pris (ikke bid). Så lenge lageret rekker.

HAR DU SPØRSMÅL? 8

Kontakt Product Manager Roy-Arne Ellefsen - telefon: 3344 9565 - e-mail: roy.ellefsen@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

Weber grill Verdi 4.000 kr.


ALSO AS anbefaler Microsoft® Online Services.

SHINY GOALS

SE OPP FOR FREMTIDEN! Med den økende trenden i retning av nettbaserte tjenester trenger partnere ofte støtte for å kunne vokse og omstille virksomheten. Shiny Goals er det programmet med best tilbakemelding fra partnere. Vi har kjørt runder for utvalgte partnere, men vi kan nå for første gang tilby programmet til mindre partnere i samarbeid med ALSO.

Hva er Shiny Goals-workshoper? Shiny Goals er programmet hvor Microsoft fokuserer på å gjøre partnerne gode. De virtuelle Shiny Goals-workshopene er tilrettelagt av profesjonelle næringslivscoacher, med fokus på ledelse, salg og markedsføring. Målet er å hjelpe deg med å finne vekstmuligheter, utarbeide handlingsplaner og få et forsprang på konkurrentene gjennom fem interaktive nettøkter. Workshopene er basert på interaktiv nettopplæring, og hver workshop varer i én time. Det er et krav at partnere som melder seg på Shiny Goals gjennomfører alle de fem øktene fortløpende.

Læringsmål:

For ytterligere informasjon om Shiny Goals og påmelding

KLIKK HER HAR DU SPØRSMÅL?

XX XX XX XX XX

Angi målsettinger og prioriteringer for en 3-årsperiode Utarbeide handlingsplaner med eierskap og ansvarsområder Utforske nye tjenestetilbud og regelmessige inntektsmuligheter Definere et tydelig verdiforslag Opprette en moderne markedsføringsplan med fokus på å generere nye kundemuligheter XX Klargjøre salgsteam og salgsprosesser for nettskyen Etter økten får du utdelt materiell og oppgaver som skal gjøres som “hjemmelekse”. Dette er praktiske øvelser som du kan bruke i det daglige arbeidet (for eksempel utarbeide en handlings- eller markedsføringsplan), og vi anbefaler at du gjør oppgavene for å få mest mulig ut av programmet.

Kontakt ALSOs Softwareteam - telefon: 6711 4030 - e-mail: software.norge@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

9


MICROSOFT ASSESSMENT AND PLANNING TOOLKIT

OVERSIKT GIR

HANDLEKRAFT

Over tid er det typisk for IT-installasjoner å formere seg i en prosess hvor virksomhetens ledelse raskt mister oversikten. Driftsmessig behøver det ikke føre til problemer, men den dagen infrastrukturen skal oppgraderes radikalt, står virksomheten i en situasjon hvor ikke engang IT-sjefen har oversikt over den spesifikke sammensetningen.

Av Henrik Malmgreen

Microsoft Assessment and Planning Toolkit (MAP) in action

T

il sommeren stopper Microsoft med support på Windows Server 2003, og derfor er mange virksomheter allerede i gang med å planlegge migrering til andre plattformer. For at det skal skje mest mulig smertefritt, er det en klar fordel å nøyaktig vite de IT-relaterte komponentene i infrastrukturen. Til dette arbeidet er Microsoft Assessment og Planning (MAP) Toolkit en stor, ja nesten uunnværlig hjelp. Trygge kunder MAP Toolkit er et analyse- og rapporteringsverktøy som enkelt og sikkert kan scanne IT-infrastrukturer. Som forhandler kan du hjelpe kundene dine med å få oversikt og trygghet - samtidig med at du skaper forretning for deg selv. En oversikt over kundenes IT-aktiviteter betyr at du sammen med kunden i god tid vet når de skal begynne å overveie investeringer i ny software og infrastruktur.

handler ikke kun om installasjonens sammensetning - det handler også om installasjonens belastning. Ved hjelp av rapporteringsfunksjonen i MAP kan du sammen med kunden også se hvor hardt de forskjellige servere er belastet. Opp i skyen..? I tillegg gir MAP Toolkit en oversikt om installasjonen er korrekt lisensiert. Det er også mulig å se både antall fysiske servere og antall virtuelle servere og hvordan de forholder seg til hverandre, noe som gjør det enkelt å regne seg frem til hvilke lisenser som kreves. Denne informasjonen gir muligheter for å beslutte om det i forbindelse med oppgraderingen er mulig å konsolidere data og dermed spare en eller flere servere. Eller om virksomheten skal ta skrittet fullt ut og flytte sin IT-infrastruktur opp i skyen på f.eks. en Office 365 og Azure plattform.

En riktig status er det beste stedet å starte når oppgraderingen skal planlegges. Men det

HAR DU SPØRSMÅL? 10

Kontakt ALSOs Softwareteam - telefon: 6711 4030 - e-mail: software.norge@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

FAKTA LETT OG ENKELT Rent praktisk lastes MAP Toolkit ned og installeres på en klient PC. Deretter er prosessen at det etableres en VPN-tilgang til kundens nettverk og det opprettes en database og en inventarliste. Så foretas en scanning innenfor et definert intervall av IP-adresser. Når scanningen er ferdig, er det mulig å få en oversikt over både servere og deres spesifikke hardwarekonfigurasjoner som installert software, og ikke minst versjonsnummer. Fordelene er mange. Ikke kun for kunden, men også for deg som forhandler siden du kan benytte MAP Toolkit til å optimalisere eller etablere Software Asset Management (SAM) som gir mulighet til å lagerføre og rapportere lisenser. Det gir oversikt over det aktuelle behovet, og du trenger ikke å fornye lisenser du ikke har bruk for. MAP Toolkit er altså et verktøy som kan benyttes både til å skape merverdi for dine kunder og monitorere din egen infrastruktur.


FACTS

PRINTERENS UTVIKLING

Den kan printe, kopiere, fakse, skanne og til og med sende mail. Mye har skjedd siden de første matriseskrivere så dagens lys i 70-årene. Vi ser denne gangen tilbake på printerens utvikling med fokus på de viktigste høydepunktene.

1970

Chester Carlson, 1906-1968

DOTMATRIX

1938

Den amerikanske oppfinneren Chester Carlson skaper electrophotography-teknikken (xerography) som danner grunnlag for den senere laserteknikken.

Teknikken oppfinnes allerede i 1977, men først i 1988 blir ink-jetprintere tilgjengelige på markedet, og blir raskt en stor hit over hele verden.

HP Deskjet anno 1989

1988 Inkjet HP Officejet 8600 anno 2010

Matrix-printer anno 1972

1976 Laserprint

1991

IBM 3800 anno 1976

IBM presenterer “IBM 3800” - verdens første high-speed laserprinter. I 1984 sendes de første kommersielle modellene på markedet, og det var ikke uvanlig at printeren veide 30 kilo!

2003 2010 Wireless

HP Laserjet 4

3D

Med introduksjonen av 3D-print, blir det enkelt å lage prototyper og mindre produktserier i f.eks. plast. 3D-printere kan i dag kjøpes fra ca. kr 5.000,-.

All-In-One

På begynnelsen av 90-tallet kommer de første modellene som gjør det mulig å kombinere print, kopi, skan og fax i én enhet.

En av de første matriseskriverne treffer markedet i 1970 da firmaet Digital Equip­ ment Corporation of Maynard presenterer LA30-modellen. Frem til 90-tallet er matriseteknologien helt dominerende blant kommersielle printere.

Den trådløse teknologien gjør det mulig å sende utskrifter til printeren helt uten å være tilkoblet med kabel.


CANON TILBYR 26 MODELLER FOR STORFORMATUTSKRIFT

FRA 17” TIL 60” BREDDE UTSKRIFTER FOR: Inhouse XX CAD og GIS XX Produksjon og prøvetrykk XX Bilder og fotokunst XX

UTSKRIFTER MED: 5, 6, 8 og 12 farger med Multifunksjonalitet XX

TA DEL AV ET STORT SALGSPOTENSIAL BLI CANON PARTNER ALLEREDE I DAG! Canon & ALSO hjelper deg å komme i gang. Kontakt Geir Olsen på geir.olsen@canon.no for mer info.

HAR DU SPØRSMÅL? 12

Kontakt Product Manager Bjørn Oddenes - telefon: 3344 9534 - e-mail: bjorn.oddenes@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.


VIDEO WALL CAMPAIGN

G O G L KJØP E T T O L F VINN R E I M E PR KAMPANJEN

For hver videovegg med minimum 4 displays du selger i kampanjeperioden, får du en LG G Watch Urban. Den nyeste og hotteste Android klokken på markedet for øyeblikket.

KONKURRANSEN

HAR DU SPØRSMÅL?

o wall e id v ” 7 4 re å v e p n du kjø Ut juni måned kuapertynne rammer, og en rekke displays med s ulære LG produkter til MEGET andre superpopHvis du samtidig sender et gunstige priser. ggen du har installert, så er bilde av videove ed i konkurransen om et du automatisk mTV. 55” UHD Smart

For hver videovegg med minimum 9 displays du selger i kampanjeperioden, får du en LG G Flex 2. Den nyeste generasjonen av LGs unike mobiltelefoner med buet skjerm.

Send inn et bilde av din installerte videovegg og bli med i konkurransen om et LG 55” UHD Smart TV. For å delta skal du kun sende inn ditt bilde med informasjon om hvor det er installert til fredrik.lundqvist@lge.com Ved å sende inn bilder til konkurransen gir du samtidig ditt samtykke til at bildene kan bli brukt av LG til markedsføring. Konkurransen er kun gjeldende for installasjoner laget med 47LV35A og 55LV35A i perioden april til og med juni 2015. Det vil bli utdelt et TV pr. land i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Kontakt Product Manager Roy-Arne Ellefsen - telefon: 3344 9565 - e-mail: roy.ellefsen@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

13


PRODUKTTEST: HEADSET

Av Carsten Sørensen

GAMINGHEADSET MED HØY KOMFORT

ANBEFALER Hvis du liker stilen, er dette et flott, velbygget headset med høy komfort og god lyd.

SteelSeries Siberia Elite var et virkelig bra gamingheadset, nå er oppfølgeren Siberia Elite Prism kommet med en rekke små forbedringer. Produkt: Siberia Elite Prism Produsent: SteelSeries http://www.steelseries.com

S

teelSeries Siberia Prism er et veldig godt gamingheadset, ingen tvil om det. Det er så absolutt ikke rimelig, konkurransen på om¬rådet er veldig tøff, og det er ikke slik at den dominerer konkurrentene helt på noen områder. Til gjengjeld virker prisen helt berettiget. Det er også et usedvanlig helstøpt headset i den forstand at det nærmest ikke finnes noen svakheter. Headsettet ligger nær toppen nesten uansett hvilket element man ser på. Elite Prism har akkurat som sin forgjenger, et meget overbevisende materialvalg og en glimrende samlingskvalitet. De flate ledningene som ikke floker seg, og den utrolig intuitive volumkontrollen for høyttalerne og mikrofonen er gull verdt. Bærekomforten er på topp, lydkvaliteten er også overbevisende, og det meget allsidige headsettet har massevis av funksjoner som f.eks. det medfølgende USB-lydkortet. Omgitt av komfort Vi syntes at det opprinnelige Elite headset var komfortabelt, men SteelSeries har finpusset formen på Elite Prism. De store øreputene består av et meget bløtt materiale og er dekket med et skinnlignende pustende materiale. Øreputene dekker øret helt, og de utgjør dermed en ganske god passiv støydemping. SteelSeries har gjort endringer ved hodebøylen slik at det skulle sitte litt mindre stramt enn forgjengeren. Det kan være vanskelig å huske tidligere erfaringer, men det kan sies - headsettet er virkelig

14

behagelig å ha på i lengre tid av gangen. Hodebøylen og det polstrede hodebåndet, samt øreputene utgjør sammen en behagelig helhet. Headsettet sitter tett inntil hodet, men uten at det blir ubehagelig. Det blir litt varmt for ørene etter en stund, men det er kjent fra alle ‘lukkede’ headsets. Glimrende funksjoner Siberia Elite Prism støtter Dolby ProLogic IIx og Dolby Headphone teknologien. De forvandler henholdsvis 5.1-kanals lyd til 7.1-kanals lyd, samt skaper virtuell surroundsound. Det fungerer noen ganger bedre enn andre, men surroundegenskapene er ikke den største styrken ved dette headsettets lydkvaliteter. Generelt er lyden klar og kraftfull med et meget balansert lydbilde hvor bassen ikke får lov å stjele bildet. Volumkontrollen for både hodetelefon og mikrofon endres ved å dreie på store ringer som er integrert i øreproppene. Det er slutt på å sitte og fomle når man vil endre lydnivået. I de omtalte ringene på øreputene er det integrert LED-dioder som kan vise 16,7 millioner forskjellige farger. Fargen kan stilles inn fra SteelSeries Engine som kan hentes gratis fra Steel-Series webside. Headsettet kan brukes til mange ulike enheter, slik som PC, MAC OSX 10.7, mobile enheter, samt PlayStation. Til headsettet følger det med et USB-lydkort, det går en ledning på 1,2 meter fra headsettet, dette supplert med en to meters

skjøteledning. Videre er det et 3,5 mm 4-polet kontakt, samt to 3,5 mm 3-polede kontakter på en Y-kabel. SteelSeries Engine I tillegg til å sette fargene på headsettets øreputer kan man med SteelSeries Engine slå Dolby til og fra. Det er innebygd 10-spors equalizer, samt forskjellige ferdige presets. Her kan man også slå mikrofonens støydemping på og av.

VURDERING SteelSeries Siberia Elite Prism Lydkvalitet Komfort Pris

Samlet Alt om DATA sier: »Gamingheadset i høy kvalitet med utmerket bærekomfort. Meget god lydkvalitet, ikke så mye for bassfetichister. Støtter mange typer enheter. SteelSeries Engine gir den siste finishen.«

SLIK VEKTER VI VURDERINGENE: Lydkvalitet Komfort Pris

35 prosent 45 prosent 20 prosent


FOKUS: TILBEHØR

GI TILBEHØRET EN

OPPGRADERING Hvor mange timer om dagen bruker vi et tastatur? Hvor mange timer om dagen bruker vi en mus? Ansatte i en bedrift er ikke bare avhengige av PC-er som kan utføre oppgaver raskt og effektivt. De er også veldig avhengige av at det er komfortabelt å jobbe ved PC-en.

I

Vi har alle ulike behov En gang var en mus bare en mus. I dag finnes det mus i alle tenkelige størrelser og former i design som kan oppfylle kravene til selv den mest krevende hånd. For hender er jo ikke like store, og som brukere er vi veldige ulike når det gjelder god arbeidsopplevelse og god ergonomi. Det samme med tastaturet. Det finnes også i en rekke varianter, og passer det til den enkelte ansattes arbeidsrutiner? Hvordan er tastaturvandringen? Hvordan er anslaget? Det er neppe noen tvil om at hvis man ser på pultene i mange bedrifter, vil man finne mange nedslitte og upresise mus, samt gule og falmede tastaturer med en – eller kanskje to - taster som ikke lenger virker helt som de skal. Ta tilbehøret med i vesken Derfor bør det være en helt naturlig ting med jevne mellomrom å gi datatilbehøret en

ERGONOMISK TILBEHØR HOS ALSO Vi ser nærmere på et par spennende og aktuelle tilbehørsprodukter som nettopp har fokus på ergonomi.

Av: Henrik Malmgreen

denne sammenhengen er nettopp verdien av godt og velfungerende tilbehør utvilsomt noe undervurdert. For selv om PC-en er rask, kan det godt bli en lang dag hvis f.eks. musen er gammel og slitt. Akkurat som datateknologien utvikler seg, utvikler også tilbehøret seg.

FAKTA

oppgradering. Og hvis arbeidsgiveren selv ikke tar initiativ til dette, så må forhandleren minne om det. Ofte tenker heller ikke den ansatte at det er på tide å bytte ut tilbehøret fordi det blir en vane å jobbe med den gamle musen og det gamle tastaturet. Men fra et ergonomisk synspunkt kan det være mange gode grunner til å bytte dette. Når du som forhandler er på besøk hos dine kunder, bør du kanskje vurdere å ta med et lite utvalg av tilbehør og gjøre det til en fast rutine med jevne mellomrom å spørre om hvorvidt det er på tide å ta en liten sjekk av tilbehøret. Et ekstra personalgode Det vil være en rutine som både vil kunne gi deg mer salg, og en rutine som vil oppfattes som en god service - både for den ansatte og for bedriften. At bedriften har en fast tilbehørspolitikk vil uten tvil blir sett på som et attraktivt personalgode. Og hvis man tenker over hvor mange timer de ansatte sitter ved sine PC-er, vil det helt sikkert også være en god og effektivitetsøkende investering.

Kontakt Product Manager Tom Andersen - telefon: 6711 4057 - e-mail: tom.andersen@also.com På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

En gang var et tastatur avlangt og rektangulært. Det var rett og slett ikke andre formfaktorer å velge mellom men slik er det ikke lenger. Derfor har f.eks. Microsoft ikke mindre enn syv ulike ergonomiske tastaturer å velge mellom. Tastaturer som alle utmerker seg ved et ergonomisk, ja nesten bølgende design som nærmest smyger seg rundt hendene. Art.nr. 1992453.

Contour er kjent for sin RollerMouse, som fås i ikke mindre enn fire ulike varianter alt etter krav til funksjonalitet og ønsker om presisjon. Derfor er to av variantene - RollerMouse Classic og Pro2 - utstyrt med optisk sensor, mens de to toppmodellene - RollerMouse Free2 og Red - er utstyrt med henholdsvis lasersensor og dobbel lasersensor. Art.nr. 2048380.

15


KUNDECASE: DIGITAL SIGNAGE

KUNDECASE:

LEVERING AV DIGITAL SIGNAGE TIL TELENORBUTIKKER Av Kristin Remøe

Digiprom har samarbeidet med ALSO i flere digital signage prosjekter, både i store og små leveranser. Et av prosjektene var utrullingen av skjermløsningene til Telenorbutikkene i fjor vår. Prosjektansvarlig Kjersti Klevan hos Digiprom er kjempefornøyd med samarbeidet med ALSO i forbindelse med prosjektet. Her utdyper hun hvorfor. 16

En av Telenorbutikkene hvor ALSO i samarbeid med Digiprom har rullet ut skjermløsninger.

Hva bestod casebestillingen av? Da Telenor skulle sette opp 90 nye butikker, ble også skjermløsningen endel av inventaret. Nøyaktighet samt kvalitet var viktig i leveransen, og i en slik stor leveranse med levering til opp mot ti butikker i uken, var det ikke rom for feilkilder. Alt skulle leveres til selskapet som sto for bygging av butikkene, og skjermløsningen skulle være ferdig konfigurert, merket og levert til avtalte datoer. Det ble da naturlig for oss å velge ALSO som samarbeidspartner for å tilby en best mulig løsning for Telenor, forklarer Klevan.

Hvorfor valgte dere å samarbeide med ALSO i denne casen? ALSO har et AV-team med høy kompetanse og lang erfaring. Menneskene i dette teamet er profesjonelle i sitt fag og kan gi gode råd i


forbindelse med valg av hardware samt logistikken rundt leveransene. Det er helt avgjørende med godt samarbeid for at et så stort prosjekt skal bli vellykket, sier hun. I tillegg har ALSO satt sammen et prosjektteam med både eksterne og interne aktører hvor alle ledd fungerer i et optimalt samarbeid. I Telenor-casen var forarbeidet viktig, det å bruke god tid sammen med oss som leverandør, var avgjørende for resultatet. I utrullingsprosessen opplevde vi ingen feil i prosjektet, til tross for at det var svært komplekst. Alt fra innledende rådgivning på løsninger, til konfigurasjon, oppsett, merking og distribusjon fungerte helt optimalt. Også informasjonsflyt via Digiprom og ALSO ble gitt i detalj i hvert ledd slik at vi minimerte mulighetene for misforståelser, forteller Klevan fornøyd. Når riktig skjermløsning ble levert til riktig butikk på riktig sted, visste montøren på stedet nøyaktig hvor skjermen skulle plasseres og hvordan den skulle startes. Alle enheter var ferdig satt opp før utsendelse, koblet opp til riktig kanal og lokasjon. Support hos Digiprom var oppdatert med playerinfo, hardwarestatus, plassering samt datoer for montering. Det vil si at supporttjenesten var fullt på plass fra dag én. Via god struktur i Digiprom sin skyløsning og supportsystem, hadde jeg til enhver tid full kontroll på leveransene og visste nøyaktig status i de ulike butikkene, sier Klevan og understreker:

ALSO er store, men de føles små. Med dette mener jeg at ALSO er flinke til å dedikere ressurser til ulike prosjekter slik at vi som kunde føler at vi jobber tett på og blir ivaretatt. Teamene har korte beslutningsveier, og for oss som kunde gir det trygghet å kunne være i kontinuerlig dialog underveis i større prosjekt.

Hva er suksesskriteriene for at en så stor leveranse skal bli vellykket? Det er utrolig viktig å beregne god tid. Starten på prosjektet er det viktigste, og her må sluttkunden være involvert. På dette punktet blir alle de viktigste beslutningene tatt, og når alt er planlagt på en detaljert og god måte, så er sannsynligheten større for at leveransene blir feilfrie slik det ble i denne casen, forklarer Klevan. At man har valgt de riktige produktene som passer til de utfordringene som skal løses, er også avgjørende. Bra utstyr minimerer trøbbel ute hos sluttkunden. Ellers er det svært viktig at alle ledd har riktig kompetanse og at informasjonsflyten foregår på en enkel og effektiv måte. ALSO var med å legge grunnlaget for alt dette, noe vi er svært takknemlige for. Man må heller ikke glemme at når alt er levert og satt opp, så skal driften fungere. Denne leveransen har i ettertid gitt minimalt med nedetid og supporten fungerer som den skal. Vi er fornøyde med at Telenor er godt tilfredse med leveransen av prosjektet, avslutter Klevan.

FAKTA OM DIGIPROM XX Etablert i 2005 XX Totalleverandør av skjermkommunikasjon XX Holder til i Oslo, Holmestrand og Bergen XX Hjelper kunden fra idé til ferdig produkt

“I tillegg har ALSO satt sammen et prosjektteam med både eksterne og interne aktører hvor alle ledd fungerer i et optimalt samarbeid” — Prosjektansvarlig Kjersti Klevan, Digiprom

Hvilke produkter ble brukt til disse digital signage løsningene? Samsung ble valgt på skjerm og PC, Scala som software. Fra skjerm til PC og veggfeste så ble alt levert fra Samsung. En god grunn til dette er at da var vi 100 % sikre på at det passet sammen, samt at det var nok plass for montering av PC mellom skjerm og vegg. De produktene som ble brukt til Telenor prosjektet er:

Skjermer LH40PECPLBC/EN

SAMSUNG PE40C 40” Wide 16:9 edge

LH46PECPLBC/EN

SAMSUNG PE46C 46” Wide 16:9 edge

LH55PECPLBC/EN

SAMSUNG PE55C 55” Wide 16:9 edge

Slot in PC SBB-PQ32BV4/EN

SAMSUNG PlugIn Module PIM-B DC 32GB SSD

Veggfeste WMN4270SD/EN

SAMSUNG Wall mount 46i-55i Horizon/Verti

17


HAR DU FLERE SPØRSMÅL? Ta kontakt med ALSO sine produktspesialister!

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

TELECOM Torgeir Strupe

Lars Dyrhoff

Cato Maarud

Dan Remi Klevstadlien

Charlotte Skotner

Business Unit Manager Supply

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Telecom Direkte 3344 9620 torgeir.strupe@also.com

HP PPS/PC Direkte 6711 4052 lars.dyrhoff@also.com

Fujitsu Direkte 6711 4074 cato.maarud@also.com

HP PPS/PC Direkte 3344 9521 dan.klevstadlien@also.com

Lenovo Direkte 3344 9619 charlotte.naess.skotner@also.com

Carsten Bartholdy

Tom Andersen

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager

HP PPS/Print Direkte 3344 9662 vegard.bergsten@also.com

Print Direkte 3344 9534 bjorn.oddenes@also.com

Components Direkte +45 4355 9316 carsten.bartholdy@also.com

Components / Logitec / MS HW Direkte 6711 4057 tom.andersen@also.com

Stian Karlson

Product Manager

Product Manager

Consumer Electronics / Telecom Direkte +45 4355 9311 dorrit.lilliedahl@also.com

CE / Asus Direkte 6711 4053 andre.wilhelmsen@also.com

Samsung/Toshiba//Acer Direkte 3344 9603 stian.karlson@also.com

Preben Engelstad Business Unit Manager Software Direkte 4684 9206 preben.engelstad@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

ALSO CHOICE Direkte 3344 9585 thorlakur.thorgeirsson@also.com

SOFTWARE

Andre Wilhelmsen

Business Unit Manager Scandi.

SOFTWARE

Project Manager

CONSUMER

Dorrit Lilliedahl

SOFTWARE Thorlakur Thorgeirsson

CONSUMER

Supplies/Accessories Direkte 6711 4076 preben.jemtland@also.com

CONSUMER

Product Manager

COMPONENT

Bjørn Oddenes

SUPPLIES Preben Ydse Jemtland

COMPONENT

Vegard Bergsten Product Manager

Lenovo Direkte 6711 4084 kristian.haugaasen@also.com

PRINT

Product Manager

PRINT

COMPUTER Kristian Haugaasen

Lene Tangen

Hallvard Mamen

John-Christian Nilsen

Andreas Lysfjord

License Specialist

Product Manager

Account Manager

License Specialist

Microsoft Direkte 6711 4091 lene.tangen@also.com

Microsoft/SPLA/Cloud Direkte 9287 8787 hallvard.mamen@also.com

Microsoft/SPLA/Cloud Direkte 6711 4051 john.nilsen@also.com

Microsoft Direkte 6711 4088 andreas.lysfjord@also.com


Thomas Ryeng

Roy-Arne Ellefsen

Jarle Karlsen

Team Leader

Product Manager

Product Manager

AV Team Direkte 3344 9505 thomas.ryeng@also.com

AV Team Direkte 3344 9565 roy.ellefsen@also.com

AV Team Direkte 3344 9581 jarle.karlsen@also.com

DATACENTER

AV TEAM

Adobe / Symantec / F-Secure Direkte 6711 4077 sindre.kirksaether@also.com

AV TEAM

License Specialist

AV TEAM

SOFTWARE Sindre Kirksæther

Vegard Østrem Product Specialist HP ESS Direkte 6711 4106 vegard.ostrem@also.com

NETWORK

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER Roger Remøy

Finn Erik Einarsen

Jon Berger

Roar Sund

Ken Falkhaugen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Sales

Product Manager

HP ESS Direkte 6711 4083 roger.remoy@also.com

IBM / Lenovo Direkte 3344 9542 finn.erik.einarsen@also.com

Lenovo Server & Lagring/Nimble Direkte 6711 4078 jon.berger@also.com

Solution Direkte 6711 4105 roar.sund@also.com

Eaton UPS, Network & Surveillance

Direkte 3344 9635 ken.falkhaugen@also.com

SURVEILLANCE

NETWORK

NETWORK

NETWORK

Michael Henriksen

Einar Johansen

Leif Eriksen

Erik Gildberg

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager Scandinavia

Business Developer Scandinavia

HP Network Direkte 3344 9606 einar.johansen@also.com

HP Network Direkte +45 4355 8872 leif.eriksen@also.com

Linksys / Netgear / TP-Link / ZyXEL Direkte +45 4355 8848 erik.gildberg@also.com

Surveillance Direkte +45 4355 9259 michael.henriksen@also.com

Administrasjon ALSO AS Østre Kullerød 2 N-3202 Sandefjord Tel. 3344 9500 Faks 3347 0430

Salg (Oslo) ALSO AS Strandveien 15 N-1366 Lysaker Tel. 3344 9500 Faks 6759 0902

Salg (Arendal) ALSO AS Frolandsveien 6 N-4847 Arendal Tel.3344 9500 Faks3706 0689


G책tt glipp av et nummer?

Klikk her og se tidligere utgivelser

Alle priser i dette magasinet er eks. mva og levering. Det tas forbehold om trykkfeil, utsolgte varer, samt endringer i tekniske data.

Actually NO mai 2015  
Actually NO mai 2015  
Advertisement