Page 1

FEBRUAR 2015

TELECOM

UANSETT HVOR DU BEFINNER DEG, ER DU ALLTID OPPDATERT....

LES OM: Det mobile kontor Mange funksjoner på en gang Konfigurasjon av mobiler De nyeste mobiltelefonene Alternativene for en total IT-løsning

ALSO er mye mer enn en Service Provider av IT-hardware og software - vi er også en seriøs partner på Telecom løsninger.

06

08

12

FOKUS

CES 2015

FOKUS

Dokumentsskan som strategisk løsning

Fullspekket av teknologi

Tjen penger på print i storformat

SIDE 9


A LS O O G SA M S U N G P RES EN TERER N Y FORHA N DLERKA MPA N J E

NÅ KAN DU BLI MED SAMSUNG OG ALSO TIL ORLANDO FOR Å SJEKKE UT DEN RÅESTE AV-MESSA

Gjør deg klar for InfoComm 2015 i Orlando Nå kan du bli med Samsung og ALSO til Orlando for å sjekke ut den råeste AV-messa! Ved å gå til topps i en av de 7 kategoriene i konkurransen kan du vinne en billett til vår studietur til Orlando og Infocomm 2015 messa. Kvalifiseringsperioden er fra 1.Februar – 30.April 2015.

SOLGT FLEST 75” ELLER STØRRE | SOLGT FLEST WINDOWS DISPLAY | SOLGT FLEST HOSPITALITY DISPLAY SOLGT FLEST TOUCH OVERLAY | STØRSTE ORDRE | HØYESTE OMSETNING | STØRST VEKST

MELD DEG PÅ HER 2


INNHOLD 06 ACTUALLY GIS UT AV ALSO A/S

08 REPORTASJE FRA CES 2015 I LAS VEGAS

14

DOKUMENTSKANNING SOM STRATEGISK LØSNING

Redaksjon: Jeanette Weihrauch, Marketing Communication Manager, Scandinavia Layout: Andreas Haladyn Grafisk

Østre Kullerød 2 P.O. Box 2020 N-3202 Sandefjord

09

Strandveien 15 N-1366 Lysaker

TJEN PENGER PÅ PRINT I STORFORMAT

12

NY FORRETNINGSMODELL MED OFFICE 365?

Tel.3344 9500 www.also.no

16 SIKKERHETSRISIKO OG KONSOLIDERING SOM FØLGE AV END OF LIFE MED WINDOWS 2003 SERVER!

NYHETER FRA ALSO TELECOM-TEAM

LEDER

Espen Zachariassen Salgs- og markedsdirektør ALSO AS

Frolandsveien 6 N-4847 Arendal

Alle priser i dette magasinet er forhandlerpriser ekskl. moms og levering med mindre annet er opplyst. Med forbehold om trykkfeil, utsolgte varer, endringer i opplyste produktpriser, samt tekniske data siden utgivelsesdatoen.

FOKUS PÅ LØSNINGSSALG V

i opplever alle et konkurranseutsatt marked som endrer seg med stor hastighet der vår felles oppgave er å sikre de rette løsningene for sluttkundene. Teknisk kompleksitet og sluttkundenes forventninger til skreddersydde løsninger medfører behov for økt og tilgjengelig kompetanse. Effektive løsninger er fundamentert i et tett samarbeid mellom produsenter, ALSO, deg som forhandler og sluttkunden. ALSO har investert i mennesker og systemer som skal senke dine inngangsbarrierer til ny teknologi, og nye

markeder. Vi har dedikerte team med produktspesialister innenfor hvert forretningsområde, og er ledende på de største produsentene i porteføljen.

Det er økende fokus på løsningssalg, noe vi også berører i denne utgaven av Actually. Se gjennom, og finn nyttig informasjon fra sentrale produsenter.

Det gir trygghet for riktige produktvalg, og kompatible løsninger. Det er ikke slik at man trenger å sitte med all kompetanse selv for å selge en ny løsning. Som forhandler kan du bruke tiden på grunnleggende kundepleie, og hente avlastende løsninger fra oss som distributør. Det er god utnyttelse av tid og ressurser.

PS! Har du besøkt markedsplassen vår for skytjenester www.alsochoice.no? Hold deg oppdatert , og registrer deg for framtidig bruk – herved anbefalt! Med vennlig hilsen

Espen Zachariassen Salgs- og Markedsdirektør

3


HYPER-KONVERGERT VIRTUALISERINGS-PLATTFORM

HP ConvergedSystem 200-HC StoreVirtual System. En kraftig, skalerbar og robust løsning for inntil 100 VM’er i en kompakt og driftsklar enhet. FAKTA KOM I GANG PÅ MINUTTER

Rask og enkel konfigurering med 20 minutter innsats i VMware vCenter.

OPTIMAL VIRTUALISERING

Utviklet med beste praksis erfaring for effektiv drift av kritiske applikasjoner på VMware servere.

HYPER-KONVERGENS

Software-definert leveranse av applikasjoner og lagring fra en enkel, kompakt enhet med 99.999% driftsikkerhetinnsats i VMware vCenter.

Veien til “A New Style of IT” Synes du at gjør-det-selv metoden for å sette opp vanlig IT infrastruktur er unødig krevende og kostbar? Kanskje du vurderer et software-definert datasenter eller kanskje ser du etter enklere måter å etablere standard virtuell datakraft? Med HP ConvergedSystem 200-HC StoreVirtual, en komplett løsning med prosessormoduler og lagring, kan du raskere enn noen gang etablere kraftige og driftsikre virtuelle servere. Den er utviklet for enklere utrulling av dine datasystemer - både de alminnelige hverdagssystemene, den virtuelle desktop løsningen og de kritiske kjerneløsningene. Selvfølgelig med industristandard krav til kvalitet og ytelse. Enheten har fire kraftige servermoduler i et 2U kabinett. Serverne er hot-plug og kan vedlike-

4

holdes uavhengig, samtidig som de er konfigurert inn i et VMware cluster som styrer alle ressurser i enheten. Dette clusteret er en kompakt og nøye tilpasset “leverandør” av virtuelle servere, delt lagring og I/O til applikasjoner og andre tjenester som virksomheten trenger. Og det beste av alt; hele løsningen er bygget med markedsledende og gjennomprøvet teknologi fra HP; ProLiant servere. StoreVirtual lagring. Oneview for VMware. Carepack og Servicepacks. Her får du nytteverdien i virtualisering - uten behov for dyp teknisk ekspertise innen etablering og drift. HP leverer en komplett, fleksibel løsning for viktige bruksbehov og som enkelt utvides med flere enheter med prosessorer og lagring.


Enkel drift og vedlikehold Verdiskaping er tidskritisk i alle virksomheter, og leveransekravene øker stadig. Derfor trenger du løsninger som raskt og enkelt kan levere ny og økt kapasitet problemfritt i dag og årene fremover. CS 200-HC har forenkling som grunnregel: OneView InstantOn leder deg gjennom raskt og intuitivt oppsett. Dag-for-dag drift av applikasjoner og lagring gjøres fra enkelt fra VMware® vCenter. Alle CS 200-HC enhetene i ditt driftsmiljø - enten de er sentralisert eller lokale - kan styres fra et felles vCenter konsoll for enkel og oversiktlig forvaltning av virtuelle ressurser. Med CS200-HC kan du; XX Rulle ut virtuelle maskiner (VMer) fra VMware vCenter sin WEB klient XX Styre alle hyper-konvergerte systemer og tradisjonelle virtuelle servere på alle lokasjoner fra felles konsoll XX Bruke tilleggsprogrammet VMware vCenter Operations Manager for analytisk innsyn og planlegging Optimert for virtualisering Å bruke VMware vSphere til SW-definert integrasjon øker funksjonalitet og bruksvennlighet samtidig som applikasjoner får enkel vei til lagringssystemet. Beskytt din virksomhet med innebygde mekanismer for datasikring, feiltoleranse og gjenoppretting. For høy trygghet mot feilsituasjoner har CS200-HC transparent VM failover på tvers av noder, systemer og lokasjoner.

HAR DU SPØRSMÅL?

Backup og gjenfinning er like enkelt - med snapshots og Remote Copy for virtualiseringsmiljøet og Microsoft® Windows® applikasjoner. Dessuten er CS 200-HC sertifisert for VMware vSphere Metro Storage Cluster, som kan sikre synkronisert overlevering til sekundærsystem ved driftsforstyrrelser. Fler-lokasjon konfigurering sikrer dessuten tilgang på data utover en enkelt fysisk eller logisk installasjon og dataintegritet håndteres gjennom VMware high availability (HA) og fault tolerant (FT) løsninger. Hyper-konvergert løsning Med fire servermoduler og 24 disker ferdig konfigurert i et 2U kabinett for kompakt prosessor- og lagringstetthet, så sparer du ikke bare plass, men også energi! Alt-i-ett løsningen gjør dessuten at CS 200-HC kan levere 4 ganger så høy kraft på bare en fjerdedel av plassen til tradisjonelle rack servere. En komplett løsning av pre-installerte, pre-konfigurerte, ferdig tilpassede funksjoner og automatisert HP teknologi gjør CS 200-HC svært effektiv med høy nytteverdi. Egenskaper som “Adaptive Optimization”, “auto-tiering”, “thin provisioning”, “space reclamation”og mye mer gir deg en løsning uten sidestykke. Du kan til og med legge til, migrere eller replikere data mellom virtuelle og fysiske enheter uten avbrudd eller ytelsestap med HP Peer Motion - en egenskap som ligger i VSA softwaren.

MODELLER:

TO AKTUELLE MODELLER: HP CS 240-HC STOREVIRTUAL ENHET XX Fire server-moduler med VMware vSphere og StoreVirtual software XX 64 CPU kjerner @ 2.0 GHz samlet XX 512 GB RAM samlet XX 8x 10GbE og 8x 1GbE porter samlet XX 24x 1.2 TB SAS SFF disker samlet

HP CS 242-HC STOREVIRTUAL ENHET XX Fire server-moduler med VMware vSphere og StoreVirtual software XX 80 CPU kjerner @ 2.8 GHz samlet XX 1 TB RAM samlet XX 8x 10GbE og 8x 1GbE porter samlet XX 16x 1.2 TB SAS SFF disker og 8x 400 GB SSD med Adaptive Automatization Kan enkelt utvides til fire CS 200-HC enheter i en felles ressursgruppe.

Finn mer informasjon på hp.com/go/hyper-converged

Kontakt Product Managers Roger Remøy og Vegard Østrem, telefon: 6711 4016, e-mail: hpess.norge@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

5


FAKTA DOKUMENTSKAN HOS ALSO Optimalisering av forretningskritiske prosesser er en aktivitet som er rangert som nummer en, og kan ha en positiv innvirkning på virksomhetenes vekst og hastighet. I utgangspunktet handler dokumentskanning om at informasjonen fra de administrative rutinene får samme digitale liv som bedriftens øvrige kommunikasjon. Det er ikke praktisk alene, det er også et klart strategisk element i den daglige forretningsdriften hvor tilgjengeligheten av informasjon er viktig for å kunne ta de riktige beslutningene.

Av Henrik Malmgreen

DOKUMENTSKANNING SOM STRATEGISK LØSNING

S

elv om vi i prinsippet har snakket om det papirløse samfunnet i mange år, er virkeligheten en helt annen. Daglig sirkulerer mange administrative dokumenter gjennom en bedrifts ulike funksjoner, så selv om man kanskje skulle tro det motsatte, er det - sagt med et glimt i øyet - stadig et marked for brevordnere i morsomme farger. I en stadig mer digital verden gir det ikke mening at så vesentlige funksjoner som f.eks. håndtering av fakturaer, rekvisisjoner og følgesedler håndteres manuelt. Dette får flere bedrifter øynene opp for, så derfor er markedet for dokumentskanning voksende. Ifølge det internasjonale analysebyrået Infosource, byr markedet for dokumentskanning på et godt potensiale også i de kommende årene. Veksten begynte allerede i fjor, og frem mot 2017 tyder mye på at veksten i antall solgte enheter fortsetter både i Danmark, Norge og Sverige i årene som kommer.

ningsløsninger fra HP, Canon, Epson, Brother og Fujitsu. På softwaresiden har vi blant annet lagt til ABBYY, og vi ser også på ECM og deres CMS-løsninger”, forteller Niels Christoffersen fra ALSO.

direkte inn i et økonomisystem. Via rutinene som er definert i forbindelse med implementering av løsningen, er det også mulig å sammenligne om f.eks. en mottatt faktura matcher innholdet i en rekvisisjon”, sier Niels Christoffersen.

“En salgsordre, en kundeprofil fra en ordre, en kontrakt eller en søknad fra potensielle medarbeidere er kun opplysninger på et papir, med mindre man slipper løs makten. Et enkelt dokument kan inneholde informasjon som kan flytte dine kunders virksomhet på måter du aldri hadde forestilt deg. Øk effektiviteten av dine kunders medarbeidere. Forbedre prosesser og arbeidsflyten. Reduser kostnader, øk inntektene og gjør alle dine kunders virksomhet mer lønnsom. ALSO kan hjelpe deg med å gjøre det.”

Bedre beslutninger raskt

ALSO kler på forhandlerne

Denne utvidelsen i utvalget av tilgjengelige løsninger vil bli støttet av en digital katalog over utvalget av hardware og software. Dokumentskanning handler ikke bare om å skanne inn dokumenter og lagre dem som PDF-filer. I utgangspunktet er det ikke mye forskjell på en analog og en digital brevordner.

”Det er et område vi veldig gjerne vil hjelpe våre forhandlere med å selge løsninger til, så i regi av ALSO har vi bemannet oss opp og styrket innsatsen på området, idet vi nå kan tilby skan-

”Der hvor dokumentskanning virkelig blir spennende, er i de løsningene hvor det f.eks. er mulig å hente ut data fra et dokument og lese dem

HAR DU SPØRSMÅL? 6

Kontakt ALSO – på telefon 33 44 95 00 eller våre produktsjefer og salgsspesialister. Se oversikten på siste side.

Selv om det er en del år siden EDI så dagens lys, er den papirbaserte arbeidsflyten fortsatt ganske massiv, og ifølge Niels Christoffersen er det ikke bare snakk om vekst i salget av dokumentskannere, men også typer produkter med skanningsfunksjon, som f.eks. multifunksjonsprintere. ”I dette segmentet kan vi blant annet tilby sortiment fra HP, Lexmark, OKI, Epson og Samsung. Og på den typen av printere er det f.eks. mulig å definere en arbeidsflyt direkte på maskinen, slik at skannede dokumenter av en bestemt type havner i forhåndsdefinerte mapper klar til videre behandling”, sier Niels Christoffersen.


BROTHER MEANS BUSINESS Ny profesjonell Inkjet-serie fra Brother - enda flere fordeler for bedriftskunder Brother fordelen

Brother MFC-5320DW

BILLIGERE I DRIFT

PRINT OPPTIL A3

Laveste driftskostnader i sin klasse

Papirskuffer kan ta opptil A3-format

Brother MFC-J5620DW

DOBBELTSIDIG UTSKRIFT Spar penger og reduser papirforbruket

NO

iPrint&Scan

C ECOL A DI R

L BE

Vi introduserer Brother Apps & Solutions. Den smarte måten for håndtering av papirmateriale. Scan til Office: Skanne et papirdokument som konverteres til en Microsoft Office-fil med redigerbar tekst og bilder. Scan til e-mail: Skanne et dokument direkte til en e-mailadresse fra din touchscreen, helt enkelt.

30

150025

AirPrint and the AirPrint logo are trademarks of Apple Inc.

Brother MFC-J5720DW

WI-FI

PAPIRKAPASITET

WEB CONNECT

3 ÅRS GARANTI

Print fra og skanne til PC, mobil og tablet

Opptil 580 ark fordelt på 4 forskjellige papirskuffer*

Din tilgang til skyen

Hjelpen er nær hvis uhellet er ute

*) avhengig av modell

Leveres inkl. EKSTRA SORT XL-BLEKKPATRON til 2.400 sider* verdi inkl. moms kr. 305,*) ISO/IEC 24711 standard

HAR DU SPØRSMÅL?

Kontakt Product Manager Bjørn Oddenes - telefon: 3344 9534 - e-mail: bjorn.oddenes@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

7


REPORTASJE | Ca. 170.000 besøkende gjester

Espen Zachariassen, Salgs- og markedsdirektør, ALSO

Boo-Keun Yoon, Samsung

FULLSPEKKET AV TEKNOLOGI

CES - Consumer Electronics Show - er verdens største messe for forbrukerelektronikk, og i den første uken av januar gikk ca. 170.000 mennesker inn gjennom portene til messehallene i Las Vegas Convention Center.

“Men selv om man ikke kan unngå å bli en smule imponert over alle nyhetene, er det viktig å vurdere hvilke produkter som vil være attraktive for våre forhandlere og deres kunder” — Espen Zachariassen, Salgs- og produktdirektør, ALSO

Av Henrik Malmgreen

P

å årets messe presenterte 3600 utstillere et rent teknologivelde med mer enn 22.000 nye produkter. Som distributør med et bredt sortiment i hyllene, var ALSO naturligvis også på besøk i Las Vegas, representert med Salgs- og markedsdirektør Espen Zachariassen - både for å se på nyheter og snakke med leverandører. ”Når jeg reiser til CES, er en av mine hovedoppgaver å møte våre viktigste leverandører deriblandt de store PC-produsentene. Men CES er jo også en messe hvor man får godt innblikk i fremtidens teknologiutvikling. Derfor er det også min oppgave å se nærmere på noen av disse, og med forretningsbrillene på, vurdere hvilke nye produktområder vi som distributør bør gå inn i”, sier Espen Zachariassen. Han er ikke i tvil om at noen av de store trendene i år er Home Security og Smart Home, samt naturligvis 3D-print, wearables og ikke minst Internet of Things. Dessuten nevner han gaming - spesielt på den bærbare plattformen - der alle de store produsentene hadde nyheter.

8

”Men selv om man ikke kan unngå å bli en smule imponert over alle nyhetene, er det viktig å vurdere hvilke produkter som vil være attraktive for våre forhandlere og deres kunder. Som eksempel kan jeg nevne 3D-print som vokser både til profesjonelt og privat bruk. Det er ingen tvil om at det er et svært interessant område som vi skal ha et våkent øye til, men jeg tror også det er viktig å være tydelig på hva kundenes konkrete behov er. Det er fint nok at man kan printe en 3D-utgave av et fuglehus, men det kanskje ikke så mye mening i det lange løp og kun kopiere eksisterende 1:1 produkter fra den fysiske verden. Derfor må vi ha tjenester og software på plass som både gir mulighet for å modifisere og designe fra bunnen av på en brukervennlig måte. Men det er et område vi vil følge nøye”, sier Espen Zachariassen. Det samme gjelder andre områder som Internet of Things. På CES annonserte for eksempel Samsungs CEO Boo-Keun Yoon, at i løpet av fem

år vil samtlige Samsung produkter være IOT kompatible. Men også f.eks. wearables og Home Security, samt Smart Home vil Espen Zachariassen følge med på. ”Wearables er jo det helt store, spesielt innenfor fitness og helse, akkurat som smart locks er det innenfor Home Security og Smart Home når vi snakker om det nøkkelløse samfunn. Så ja, det er mange spennende refleksjoner å gjøre seg vedrørende innholdet i vårt vareutvalg - frem mot neste CES”, sier Espen Zachariassen.

SE MER MER OM CES: XX Klikk og les mer om CES XX Klikk og se videoer fra CES 2015 XX Klikk og se vinnerne fra CES 2015


FOKUS: TELECOM

LA ALSO HJELPE DEG

NYHETER FRA ALSO TELECOM

ALSO Telecom er mye mer enn bare mobiltelefoner og tablets. Vi kan blant annet gi kvalifisert rådgivning, delta i møter med dine kunder og konfigurere skreddersydde sluttkundeløsninger.

ALSO TELETEAM

Rådgivning ved større kundecaser, inkludert hjelp til kravspesifikasjoner, BID-søknader, møtedeltagelse, demo av produkter

ALLTID OPPDATERT

LG G3

Huawei Ascend Mate 7

LG G3 er en elegant smartphone med en fantastisk 5.5” skjerm med Quad HD-oppløsning, 4G-tilkobling og et 13 megapixels kamera. Art.no. 2339999 (Titan) Art.no. 2340000 (White)

Huawei Ascend Mate 7 er en superslank 4G smartphone med 6,0” full HD-skjerm, et super eight-core chipset, en fingeravtrykksensor og avanserte kamera-egenskaper. Art.no. 2279061 (White) Art.no. 2279062 (Black)

Med en smartphone i hånden har du hele din digitale verden med deg. Trenger du inspirasjon til hvordan en mobil enhet kan implementeres som et reelt arbeidsverktøy, står vi til tjeneste med produktspesialister som gjerne deltar på dine kundemøter.

DET MOBILE KONTOR

Digital teknologi gjør det mulig å være på farten og samtidig drive «business as usual» på tvers av tid og rom. Med f.eks. Microsoft LYNC app til både android og Windows 8.1, er det mulig å føre en samtale og / eller delta på en videokonferanse via smarttelefonen.

MANGE FUNKSJONER – I EN MOBIL

Nokia Lumia 930

Sony Xperia Z3

Nokia Lumia 930 er en flott og kraftig smartphone med 20 megapixels kamera, NFC-teknologi, 5” OLED-skjerm og trådløs lading. Koble til og hold forbindelsen med folk og apps som er viktige for deg. Art.no. 2157407 (Black) Art.no. 2157408 (White) Art.no. 2157409 (Green) Art.no. 2157410 (Orange)

HAR DU SPØRSMÅL?

Sony Xperia Z3 er en førsteklasses smartphone som kan mer og tar skrittet videre – uansett om det er snakk om en løpetur i regnet eller en dukkert i bassenget. Med en enestående vanntetthet kan du finne veien i regnværet eller ta bilder under vann. Art.no. 2339974 (Black) Art.no. 2339975 (White) Art.no. 2339976 (Copper)

Vær sosial på farten, både privat og på jobb. For ikke å snakke om den fine kamerakvaliteten som kan dokumentere arbeidsoppgaver eller ditt livs øyeblikk, delt via sosiale medier eller via e-mail. Du kan også gjøre mindre rettelser i et Word dokument eller Excel fil.

KONFIGURASJON AV MOBILE ENHETER

Har din kunde spesielle krav til hvordan mobilen leveres - la oss håndtere det for deg. Kanskje de vil ta av emballasjen og ha alt i en samlet eske, sikre at alle telefoner er oppladet ved levering, SIM-kortet installert og aktivert med standard PIN-kode, SD-kort installert eller egenutviklet bedrifts-app installasjon etc.

Kontakt Business Unit Manager Torgeir Strupe - telefon: 3344 9620 - e-mail: torgeir.strupe@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

9


@

@

FACTS

TELEKOMMUNIKASJON

Det har skjedd mye med telekommunikasjonen i løpet av de siste 30 årene. Vi ser denne gangen tilbake på de første mobiltelefonene og viser en rekke overraskende tall om nåtidens moderne kommunikasjon.

1982

95%

Den første mobiltelefonen for forbrukere kom på markedet i 1982 og kostet nesten 25.000 kroner - og den veide det samme som er murstein...

95% av alle SMS tekstmeldinger leveres innen 10 sekunder og leses av mottakeren i løpet av 30 sekunder.

230.0000.000.000 Ca 230 milliarder tekstmeldinger sendes hver måned blant mobilbrukere over hele verden.

53% 65 MIO. 53% av alle e-mail åpnes i dag på mobiltelefonen.

Det er i dag ca. 65 millioner daglige brukere av IP-telefonitjenesten Skype pr. dag.

@

1971@

@

Den første e-mailen ble sendt i 1971 av amerikaneren Ray Tomlinson. Han sendte den til seg selv.

1.000

På verdensbasis blir det i gjennomsnitt aktivert mer enn 1.000 telefoner i minuttet. Hver dag. Hele året.


UTVID DIN FORRETNING MED ACER Visste du at Acer tilbyr et bredt spekter av produkter rettet mot business-brukere? Fra Windows business tablets i 8”, 10”, 11” og 12,5”, samt skjermer fra 19” til 32” over til desktops og tynne klienter. Vær på farten med full styrke med Acer’s nye TravelMate P2 13,3” business notebook. Bygget på Intel’s 5. generasjons plattform som sikrer bedre ytelse og batteri til en hel arbeidsdag. Støtter nyeste 802.11ac Wi-Fi teknologi og Bluetooth 4.0 som gir enda mer stabil forbindelse.

NYHET Acer TravelMate P236

Enestående sikkerhetsinnstillinger Acer Office Manager er et smart og enkelt verktøy som gjør det mulig å utarbeide og administrere regler og sikkerhetsinnstillinger for enheten. Acer ProShiels på TravelMate P2-serien fungerer som en sikkerhetsportal som effektivt vedlikeholder databeskyttelsen din.

XX XX XX XX XX XX XX

Intel Core i3-5005U (5th gen.) 13.3” WXGA 4GB RAM 500GB harddisk 802.11ac - BT4.0 - 7 Hours - HDMI 1 Year Carry In Windows® 7 Professional 64-Bit + Windows® 8.1 Professional 64-Bit

Art.no. 2348540 / NX.VAPED.002

Acer Extensa 2509 XX XX XX XX XX XX XX XX XX

15.6” WXGA HD LED (1366 x 768) Intel Celeron N2840 / 2.16 GHz 4GB DDR3L RAM 500GB harddisk 6-Cell Li-ion Batteri 802.11 b/g/n , BT 4.0 1xHDMI, 2xUSB2.0, 1xUSB3.0 Windows 8.1 med Bing 64-bit 1 Year Carry In

Acer Extensa 15 er en notebook-serie som tilbyr de produktivitets- og effektivitetskravene som profesjonelle brukere i dag forventer av sine bærbare. Extensa 15 er fylt med nye teknologier, opp til 7 timers batterilevetid, Precision Touchpad og en forbedret lydkvalitet som sikrer høy verdi for brukere på farten

KUN KR 1.799,Art.no. 2321627 / NX.EEZED.005

HAR DU SPØRSMÅL?

Kontakt Product Manager Stian Karlson - telefon: 3344 9603 - e-mail: stian.karlson@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

11


FOKUS: PRINT I STORFORMAT

TJEN PENGER PÅ PR Det er en god nyhet at markedet for storformatprint er økende. Det er en enda bedre nyhet at det samme gjelder ønsket hos kunder og bedrifter om å kunne printe in-house. Selv om vi lever i en digital verden med mange skjermer, er det fortsatt behov for gode, visuelle opplevelser i den fysiske printede verden. Av Henrik Malmgreen

T

idligere måtte kundene ta en tur til trykkeriet når man ønsket utskrifter større enn A4-format. Men med den teknologiske utviklingen i form av stadig kraftige printere, og ikke minst brukervennlig software, har det betydd at flere bedrifter – store som små - både kan og har lyst til å løse printoppgavene selv. ”I mange år var det fortsatt en diskusjon om det kunne lønne seg å investere i en storformatprinter. I dag er det ingen tvil om at print-selv er den riktige løsningen. Og trenden blir forsterket av fallende priser på printerne. Tidligere var salget av storformatprintere typisk forbeholdt spesialiserte forhandlere, mens de nå også sel-

12

ges som kontorrekvisita”, sier produktsjef Niels Christoffersen fra ALSO.

Behov for rådgivning Han legger til at etter mange år med stillestående marked, så vi i 2014 en positiv utvikling med en imponerende markedsvekst i Q1-Q3 på hele 27 prosent i salget av enheter. Både fallende priser og økt brukervennlighet, gjør også at storformatprint har spredt seg til et nytt segment av kunder, f.eks. mindre håndverkere som benytter teknologien til digitale tegningsutskrifter.

Sett med forhandlernes øyne, er tendensen interessant. I motsetning til vanlige kontorskrivere som ofte selges på nettet, er salget av storformatprintere nemlig basert på individuell rådgivning og veiledning, dels fordi utvalget av blekk og tilbehør er så omfattende som det er. ”Så selv om storformatprint i det daglige er lettere enn noen gang, er det fortsatt behov for rådgivning i kjøpsprosessen, og i forbindelse med veksten er det åpenbart et område som er innbringende for forhandlerne. En stor del av veksten er som nevnt skapt av det faktum at flere bedrifter insourcer storformatprint, og dermed oppnår en rekke fordeler i forhold til det


“I tillegg til dette oppnår kunden en økt fleksibilitet. Leveringstiden blir naturligvis forkortet betraktelig når man printer selv, så i stedet for å vente 2-3 dager før en oppgave er printet og sendt videre, har man med internt print oppgaven sin klar i løpet av få minutter.” — Niels Christoffersen, Product Manager, ALSO

RINT I STORFORMAT å ha eksterne leverandører, noe som øker salget av enheter”, sier Niels Christoffersen videre.

Flere printmuligheter For kundene er det en betydelig økonomisk gevinst ved insourcing. De relativt lave innkjøpsprisene samt lave kostnader til papir og blekk, betyr at hvis en bedrift f.eks. kun printer ti plakater i måneden, vil investeringen - sett i forhold til å kjøpe tilsvarende skriver hos en ekstern printleverandør - være tjent inn i løpet av de første 12 måneder.

”I tillegg til dette oppnår kunden en økt fleksibilitet. Leveringstiden blir naturligvis forkortet betraktelig når man printer selv, så i stedet for å vente 2-3 dager før en oppgave er printet og sendt videre, har man med internt print oppgaven sin klar i løpet av få minutter.

plakater - kan printes roll-ups, stoff- og vinylbannere, samt print på selvklebende folier og lerret.

Dessuten har mange kunder en opplevelse av at de bruker maskinen til flere typer oppgaver enn de egentlig hadde tenkt. Det finnes jo et stort utvalg av papir og medietyper til disse printerne, noe som betyr at det – i tillegg til tegninger og

FAKTA STORFORMATPRINT HOS ALSO ALSO kan tilby storformatprint fra alle de ledende produsentene i markedet, blant annet HP, Canon og Epson. Utvalget dekker fra grafiske printere til produksjon av markedsføringsmateriale, til mer teknisk orienterte printere og produksjon av tegninger og kort (CAD/GIS)

BJØRN ODDENES

VEGARD BERGSTEN

Product Manager Tel. 3344 9534 bjorn.oddenes@also.com

Product Manager Tel. 3444 9662 vegard.bergsten@also.com

13


ALSO anbefaler Microsoft® Software

NY FORRETNINGSMODELL

MED OFFICE 365?

Med ny teknologi og forretningsmodell, vil det kreve at man tenker nytt!

Omstilling og nytenkning er utfordrende og mange forhandlere er i denne problemstillingen: Har vi riktig kompetanse? Hva skal inntektsgrunnlaget vårt være fremover? Hvordan skal vi belønne salg? Vil vi få mindre konsulentoppdrag ved å gå til skyen?

en realitet for SMB segmentet og ikke minst hvordan kutte kostnader på standardiserte tjenester. Imidlertid er Cloud bare en liten del av tjenestespektret som tilbys, og vi ser oftere en kombinasjon hvor en løsning er satt sammen fra flere leveransemodeller.

lisensmodell og ser på helheten ut ifra hva tjeneste skal dekke. Dette er ofte god økonomi og kan redusere lisenskostnadene som igjen øker inntjening for forhandler. Typisk kombinasjon av SPLA, OVS, Open License og OEM enkelt i i samme leveranse og samme faktura.

Det er gjennom flere år bygd kompetanse innenfor «on premisse» infrastruktur og dette vil nå berøre både salg og teknisk i forhandlerkanalen. Det kan være at forhandler innehar kompetanse og fokus som ikke er forenlig med den tjenestebaserte modellen, og at du må flytte kunnskap fra et område til et annet.

Man ser at produsenter som for eksempel Microsoft i sitt datasenter leverer enkelte standardiserte tjenester. Kunde har også egen infrastruktur med driftskritiske applikasjoner, mens noen tjenester også kan stå hos driftsleverandør. Med ulike leveransemodeller kreves det at man spisser og tilbyr riktig kombinasjon av

ALSO har med sin Microsoft kompetanse lang erfaring innenfor de ulike lisensområdene, og vi bistår med rett løsning slik at sjansen for dobbelt eller feil lisensiering minimeres. De siste 9 årene har ALSO blitt kåret til årets distributør 8 ganger, senest i 2014.

Kortsiktig fortjeneste på salg av lisens vil gå ned, men i et lengere perspektiv vil forhandler ha større inntjening med løpende avtaler. De forhandlere som lykkes, vil tenke konsept og skaffe seg sin unike posisjon i markedet. Tiden hvor man solgte et varenummer er i ferd med å endres. Mange partnere har ikke tatt et strategisk valg vedrørende deres vei mot skyen, og ved å utsette dette risikerer du at andre forhandlere kommer deg i forkjøpet mot dine kunder.

Oversikten nedenfor over de ulike Office 365-suitene:

Når løsningen er det viktigste! I dag dreier det meste seg om Cloud og hvordan forretningsmodellen for partner vil være rundt standardiserte tjenester. Det åpner seg for muligheter og løsninger som ikke tidligere var

HAR DU SPØRSMÅL? 14

Kontakt Business Unit Manager Preben Engelstad - telefon: 6711 4044 - e-mail: preben.engelstad@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.


BESKYTT ALLE ENHETER Internettsikkerhet på flere enheter til PC, Mac, smarttelefon og nettbrett. Beskytt dine enheter med én enkel løsning.

Den beste beskyttelsen. Enkel å bruke. Nordisk leverandør - lokal support. Bestill F-Secure produkter hos ALSO - som boks eller elektronisk: Boksprodukter:

Elektronisk (ESD):

2107278

F-Secure SAFE 2014 1 year 1 Device (IN)

2108985

F-Secure SAFE 2014 1 year 1 Device ESD

2107279

F-Secure SAFE 2014 1 year 3 Devices (IN)

2108987

F-Secure SAFE 2014 1 year 3 Devices ESD

2107280

F-Secure SAFE 2014 1 year 5 Devices (IN)

2108988

F-Secure SAFE 2014 1 year 5 Devices ESD

HAR DU SPØRSMÅL?

Kontakt Product Specialist Sindre Øyno Kirksæther - telefon: 6711 4077 - e-mail: sindre.kirksaether@also.com. På siste side i bladet finner du en oversikt over alle produkt- og salgsspesialister hos ALSO.

15


FOKUS: WINDOWS SERVER 2003 END OF LIFE

SISTE PÅMINNELSE Sikkerhetsrisiko og konsolidering som følge av End of Life med Windows 2003 Server! Hvor risikovillig er du på kundens vegne?

Supporten opphører 14. juli 2015

Av Henrik Malmgreen

”Jeg er sikker på at vi kan gjøre utfordringen til en god business case for bedriftene. Det er ingen tvil om at oppgraderingen fra Windows 2003 til en mer moderne plattform blir en svært tung oppgave å gjennomføre for mange bedrifter. I hvert fall hvis det blir en oppgave som ikke på forhånd er lagt inn i budsjettene”. Det sier Enterprise Strategy Practice Manager, Anders Bonde fra Microsoft Danmark i forbindelse med at Microsoft sommeren 2015 stopper supporten på Windows Server 2003. De siste 5 årene har denne serverplattformen vært i såkalt Extended Support, noe som betyr at det ikke er utviklet noe nytt på den, kun gjort sikkerhetsoppdateringer, og i løpet av få måneder er det også slutt.

Arven fra 80-tallet ”Windows Server 2003 alene er verdens største serverplattform, og sammen med Windows Server 2008, som nylig har gått i Extended Support og avslutter om 5 år, teller de to plattformene tilsammen ca. 80 prosent av alle verdens servere. Så det er absolutt ikke bare i Danmark at bedriftene står overfor en stor oppgraderingsutfordring”, sier Anders Bonde. Søren Fink-Jensen legger til at mange av de enkle løsningene allerede er flyttet, slik at det er de store som er igjen - men de er det også veldig mange av. Dessuten bygger mange av dem på Windows Server 2003 applikasjoner, som fortsatt er i drift, teknologisk på både Windows NT og Windows 2000, noe som betyr at det f.eks.

går applikasjoner fra 80-tallet på serverdiskene. Blant andre gamle Navision installasjoner fra før Microsoft overtok selskapet. Det siste åndedrag ”Selv om det har vært kjent i årevis at vi stopper supporten på Windows Server 2003 til sommeren, er det ingen tvil om at det kommer brått på beslutningstakerne i mange bedrifter. Og hvis man avvikler forretningskritiske applikasjoner på den plattformen, er det flere risikoer knyttet til det. For det første er det selvfølgelig sikkerhetshull som kan oppstå med risiko for hackerangrep. For det andre kan man tenke seg at hvis applikasjonen går ned midt i en forretningskritisk prosess, så kommer den ikke opp å kjøre igjen – rett og slett fordi den ikke

START PLANLEGGING NÅ…. Hvor mange Microsoft Windows Server 2003 installasjoner som finnes rundt i norske virksomheter og organisasjoner er umulig å si, men det er veldig mange. Selv om de fleste fungerer med programmer som løser daglige arbeidsoppgaver uten problemer, vil de imidlertid bli møtt av en siste utfordring når Microsoft sommeren 2015 stopper supporten på Server 2003. ”Nå er det jo ikke slik at applikasjonene slutter å virke fra den ene dagen til den andre, men når Microsoft stopper supporten medfører det samtidig

16

at det ikke lenger vil bli sluppet flere sikkerhetsoppdateringer. Dette medfører en stor sikkerhetsrisiko for den enkelte bedrift”. Det sier Søren Fink-Jensen, administrerende direktør i oppgraderingshuset 1ClickFactory, som vurderer å avvikle mange filservere, Sharepointservere og Officeservere sammen med et stort antall forretningsapplikasjoner med Windows Server 2003 som operativsystem.


FOKUS: WINDOWS SERVER 2003 END OF LIFE

3

ULIKE SCENARIER VED OPPGRADERING FRA MICROSOFT WINDOWS SERVER 2003

Søren Flink-Jensen gjennomgår tre typiske scenarier ved en oppgradering fra Windows Server 2003, og hva det betyr for den eksisterende plattform.

1 STANDARD SOFTWARE Når det gjelder standard software, er det snakk om en kjent leverandør som det er enkelt å forhøre seg om hvordan man skal forholde seg til oppgradering.

kan gjenskapes på en supportert plattform”, sier Anders Bonde. Konsolidering med mening I utgangspunktet er det altså snakk om veldig mye software som skal flyttes og skrives om, men selv om det umiddelbart kan synes uoverkommelig, gir det god mening. Anders Bonde vurderer det slik at halvparten av de gamle serverene burde kunne slås av. Rett og slett fordi systemene har eskalert til det uoverkommelige med mye redundans som resultat. Som regel synes IT-avdelinger det er vanskelig å slå av en server, for tenk om noen bruker den. Men det er mange gode grunner til en konsolidering og ikke minst fordeler, i en oppgradering hvor man som bedrift først og fremst bør vurdere hvilke servere og hvilke applikasjoner som skal fortsette. Og ikke minst hvordan mulighetene er flere, alt etter kundens behov. Det kan f.eks. være en Private Cloud løsning hos en lokal hoster basert på Windows Server 2012 R2 eller en Public Cloud, som for eksempel Microsoft Azure hvor det er mulig å skalere infrastrukturen med et øyeblikks varsel for å imøtekomme selv de strengeste forretningskrav.

2

3

TILPASSEDE FORRETNINGSAPPLIKASJONER

EGENUTVIKLEDE APPLIKASJONER

Gjelder det tilpassede forretningsapplikasjoner - f.eks. Microsoft Dynamics AX eller NAV - er det nye versjoner tilgjengelige, men det er klart at man som selskap skal sikre seg at tilpasningene også kan oppgraderes og flyttes med opp til den nye versjonen.

Egenutviklede applikasjoner er sannsynligvis den største utfordringen. Her er bedriften i første omgang nødt til å gå tilbake til det firmaet som har utviklet applikasjonen - hvis det da fremdeles eksisterer for å høre om mulighetene for oppgradering.

Så raskt som mulig «Jeg vil råde bedriftene til å oppgradere så snart som mulig. Både som nevnt av hensyn til sikkerheten og dels for å unngå uoverensstemmelse i kompatibiliteten mellom operativsystem og applikasjon. F.eks. hvis leverandøren integrerer udokumenterte patcher”, sier Søren Fink-Jensen. Men han bringer også en helt annen vurdering på banen. Nemlig å benytte anledningen til å gå i skyen. Enten det er Office applikasjon eller en forretningsapplikasjon, kan bedriften velge å få utviklet en løsning som avvikles på nettet. Det kan for eksempel være en lokal hosted løsning basert på Windows Server 2012 R2 eller en Microsoft Azure løsning, som kan være en fornuftig løsning i forhold til mindre og mellomstore bedrifter.

“Jeg vil råde bedriftene til å oppgradere så snart som mulig. Både som nevnt av hensyn til sikkerheten og dels for å unngå uoverensstemmelse i kompatibiliteten mellom operativsystem og applikasjon” — Søren Fink-Jensen, administrerende direktør, 1ClickFactory

VIL DU VITE MER? Visste du at ALSO Software står klare for å hjelpe deg med overgangen fra Windows 2003 server..? Vi er 7 personer på teamet som ønsker å bistå! Vi ser helheten for deg og vi vil gjerne være din sparringspartner innenfor Cloud, Hosting eller On premisse løsninger! Ta kontakt med oss i dag!

KONTAKT ALSO ALSO Software & Cloud avdelingen Telefon: 6711 4030 E-mail: software.norge@also.com

17


HAR DU FLERE SPØRSMÅL? Ta kontakt med ALSO sine produktspesialister!

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

TELECOM Torgeir Strupe

Lars Dyrhoff

Cato Maarud

Dan Remi Klevstadlien

Charlotte Skotner

Business Unit Manager Supply

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Telecom Direkte 3344 9620 torgeir.strupe@also.com

HP PPS/PC Direkte 6711 4052 lars.dyrhoff@also.com

Fujitsu Direkte 6711 4074 cato.maarud@also.com

HP PPS/PC Direkte 3344 9521 dan.klevstadlien@also.com

Lenovo Direkte 3344 9619 charlotte.naess.skotner@also.com

Carsten Bartholdy

Tom Andersen

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager

HP PPS/Print Direkte 3344 9662 vegard.bergsten@also.com

Print Direkte 3344 9534 bjorn.oddenes@also.com

Components Direkte +45 4355 9316 carsten.bartholdy@also.com

Components / Logitec / MS HW Direkte 6711 4057 tom.andersen@also.com

Stian Karlson

Product Manager

Product Manager

Consumer Electronics / Telecom Direkte +45 4355 9311 dorrit.lilliedahl@also.com

CE / Asus Direkte 6711 4053 andre.wilhelmsen@also.com

Samsung/Toshiba//Acer Direkte 3344 9603 stian.karlson@also.com

Preben Engelstad Business Unit Manager Software Direkte 4684 9206 preben.engelstad@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

ALSO CHOICE Direkte 3344 9585 thorlakur.thorgeirsson@also.com

SOFTWARE

Andre Wilhelmsen

Business Unit Manager Scandi.

SOFTWARE

Project Manager

CONSUMER

Dorrit Lilliedahl

SOFTWARE Thorlakur Thorgeirsson

CONSUMER

Supplies/Accessories Direkte 6711 4076 preben.jemtland@also.com

CONSUMER

Product Manager

COMPONENT

Bjørn Oddenes

SUPPLIES Preben Ydse Jemtland

COMPONENT

Vegard Bergsten Product Manager

Lenovo Direkte 6711 4084 kristian.haugaasen@also.com

PRINT

Product Manager

PRINT

COMPUTER Kristian Haugaasen

Lene Tangen

Hallvard Mamen

John-Christian Nilsen

Andreas Lysfjord

License Specialist

Product Manager

Account Manager

License Specialist

Microsoft Direkte 6711 4091 lene.tangen@also.com

Microsoft/SPLA/Cloud Direkte 9287 8787 hallvard.mamen@also.com

Microsoft/SPLA/Cloud Direkte 6711 4051 john.nilsen@also.com

Microsoft Direkte 6711 4088 andreas.lysfjord@also.com


Thomas Ryeng

Roy-Arne Ellefsen

Jarle Karlsen

Team Leader

Product Manager

Product Manager

AV Team Direkte 3344 9505 thomas.ryeng@also.com

AV Team Direkte 3344 9565 roy.ellefsen@also.com

AV Team Direkte 3344 9581 jarle.karlsen@also.com

DATACENTER

AV TEAM

Adobe / Symantec / F-Secure Direkte 6711 4077 sindre.kirksaether@also.com

AV TEAM

License Specialist

AV TEAM

SOFTWARE Sindre Kirksæther

Vegard Østrem Product Specialist HP ESS Direkte 6711 4106 vegard.ostrem@also.com

NETWORK

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER Roger Remøy

Finn Erik Einarsen

Jon Berger

Roar Sund

Ken Falkhaugen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Sales

Product Manager

HP ESS Direkte 6711 4083 roger.remoy@also.com

IBM / Lenovo Direkte 3344 9542 finn.erik.einarsen@also.com

Lenovo Server & Lagring/Nimble Direkte 6711 4078 jon.berger@also.com

Solution Direkte 6711 4105 roar.sund@also.com

Eaton UPS, Network & Surveillance

Direkte 3344 9635 ken.falkhaugen@also.com

SURVEILLANCE

NETWORK

NETWORK

NETWORK

Michael Henriksen

Einar Johansen

Leif Eriksen

Erik Gildberg

Product Manager

Business Unit Manager Scandi.

Product Manager Scandinavia

Business Developer Scandinavia

HP Network Direkte 3344 9606 einar.johansen@also.com

HP Network Direkte +45 4355 8872 leif.eriksen@also.com

Linksys / Netgear / TP-Link / ZyXEL Direkte +45 4355 8848 erik.gildberg@also.com

Surveillance Direkte +45 4355 9259 michael.henriksen@also.com

Administrasjon ALSO AS Østre Kullerød 2 N-3202 Sandefjord Tel. 3344 9500 Faks 3347 0430

Salg (Oslo) ALSO AS Strandveien 15 N-1366 Lysaker Tel. 3344 9500 Faks 6759 0902

Salg (Arendal) ALSO AS Frolandsveien 6 N-4847 Arendal Tel.3344 9500 Faks3706 0689


GĂ…TT GLIPP AV ET NUMMER?

Klikk her og se tidligere utgivelser

Alle priser i dette magasinet er eks. mva og levering. Det tas forbehold om trykkfeil, utsolgte varer, samt endringer i tekniske data.

Actually NO februar 2015  
Actually NO februar 2015  
Advertisement