Page 1

OKTOBER 2015

ALSO Cloud Marketplace ALSO har skabt et virtuelt indkøbscenter, hvor forhandlerne hurtigt og effektivt kan servicere deres kunder. Nye forretningsmuligheder venter lige om hjørnet. Side 50. Vi har samlet en række spændende artikler omhandlende de mange services vi tilbyder. Læs mere inde i magasinet.

06

36

60

Markedets ledende Supply Chain Partner

Kundecase: “Den proaktive partner”

ALSO lager: Hurtigt, effektivt og præcist

ALSO gør det muligt med med et end-to-end netværk af services.

Proshop kræver præcision og elektronisk samhandel.

Mere end 27.500 km2 udgør ALSO’s skandinaviske hovedlager.

Med ALSO Cloud Marketplace er det bare blevet så meget nemmere at håndtere og administrere licenser for kunderne... — Nis Bank Lorenzen, partner i Belsø


INDHOLD

16

6 “Vi ønsker langvarige partnerskaber med vores forhandlere. Derfor har vi skabt et end-to-end netværk af services for vores forhandlere med ALSO som det centrale omdrejningspunkt.”

“Den traditionelle distributørrolle har overlevet sig selv. Forhandlerne i såvel SMB som Corporate segmentet forventer værditilførende services.”

32 Konsummarkedet er volatilt og flygtigt. Så her gælder det virkelig om at være helt klar på, hvad der kommer af produkter - og kunne levere dem til tiden.

36

Proshop kræver præcision samt fuld elektronisk ordrehåndtering. Krav som ALSO er stolt over at kunne leve op til.

50 ALSO bygger bro mellem to verdener.

40 2

ALSO Cloud Med ALSO Cloud Marketplace har ALSO skabt et virtuelt indkøbscenter, hvor forhandlerne hurtigt og effektivt kan servicere deres kunder.


LEDER DISTRIBUTØRROLLEN UNDER FORANDRING Velkommen til denne velvoksne udgave af Actually. Vi har i dette nummer gjort en del ud af beskrive ikke blot vores velkendte kerne forretning, men også alle de services, som de seneste år er blevet udviklet rundt om denne. Det gamle distributørbegreb er på vej ud. På godt nudansk bruger vi nu begreberne: ”B2B marketplace” og ”Enabling”. Via vore services skal vi kunne binde vore leverandører og forhandlere sammen, og vi skal kunne sætte vore leverandører og forhandlere i stand til at drive en endnu mere lønsom forretning, udvikle nye forretningsområder, eller fokusere endnu dybere, ved at benytte ALSO’s vifte af services inden for logistik, pre-sales, installation, Cloud services, projektstyring og finansiering.

58

Det kalder vi en B2B marketplace og det kalder vi Enabling.

Få det komplette overblik over kunden med Microsoft Cloud Solution Provider programmet.

60

De gamle ALSO dyder og kompetencer holder stadig, men i dag handler det i endnu højere grad om værdiskabelse, værditilføring og langvarige partnerskaber. Læs artiklerne, hvor vi fokuserer på hvilke services der leveres i dag, og hvad der er på vej af nye services. Læs også hvordan nogen af dine kolleger i branchen allerede benytter vore services, og lad dig inspirere til et bredere og tættere samarbejde. Jeg håber, at du her på tærsklen til Q4 får værdifuldt input til, hvordan du styrer det vigtigste kvartal i året ordentlig på plads.

Med venlig hilsen

Ole Eklund Corporate Vice President Northern/Eastern Europe

Actually udgives af ALSO A/S

Mere end 27.500 km2 udgør ALSO’s skandinaviske hovedlager. Kig med indenfor.

Redaktionsansvarlig: Jeanette Weihrauch, Marketing Communication Manager, Scandinavia Layout: Andreas Haladyn Grafisk

Helgeshøj Allé 8-10 2630 Taastrup Tlf. 4355 8888 Alle priser i dette magasin er forhandlerpriser ekskl. moms og levering med mindre andet er angivet. Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte varer, ændringer i oplyste produktpriser samt tekniske data siden udgivelsesdatoen.

3


Dato: Fredag d. 2. oktober 2015 Lokation: Roskilde Kongrescenter Key notes: Jesper Lundorf, PET livvagt Leif Carlsen, CEO, energio After Event: Award Show med middag og underholdning

Årets event i IT-kanalen med fokus på IT og forbrugerelektronik Den teknologiske udviklingsspiral snurrer hurtigere og hurtigere, og der går næsten ikke en dag uden, at vi hører om nye teknologier. Har du brug for at få et brush-up, så er CHANNEL TRENDS+VISIONS 2015 stedet. www.channeltrendsandvisions.dk

4


Stærke tilbud fra Samsung. Gælder kun på Trends+Visions 2015

SAMSUNG

OM55D-W Se prisen på ALSO standen

XX XX XX XX

Highbrightness skærm i 55” 2500 nits i Full HD Mediaplayer (SoC), USB, SD, Wifi VGA, DVI, HDMI, DP 1.2 (in/out), RJ45

Art.no. 2305693

SAMSUNG

C1810W Se prisen på ALSO standen

SAMSUNG

S24E650BW Se prisen på ALSO standen

XX 24” 16:9 Wide XX 1920 x 1200 XX HAS/Swivel/Pivot Art.no. 2393690

XX Color Laser 18/18ppm XX Wireless printing XX NFC Art.no. 2117930

SAMSUNG

GALAXY TAB A Se prisen på ALSO standen

XX 9,7” TFT Multi Touch 1024 x 768 XX 16GB hukommelse XX WiFi & LTE (4G) Art.no. 2383359

De annoncerede tilbud gælder kun fredag d. 2. oktober 2015 og så længe lager haves.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt Product Manager Tanja Henriksen, telefon: 4355 9341, e-mail: tanja.henriksen@also.com. På de sidste sider i magasinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

5


SUPPLY

ALSO GØR DET

MULIGT

Vi ønsker langvarige partnerskaber med vores forhandlere. Derfor har vi skabt et end-to-end netværk af services for vores forhandlere med ALSO som det centrale omdrejningspunkt. Det gør os til markedets ledende Supply Chain Partner. Tekst: Carsten Braunschweig, PM direktør, Supply & Services

6


“ALSO’s fornemmeste rolle er at være Supply Chain Partner”, udtaler PM direktør for Supply & Services, Carsten Braunschweig

P

å engelsk vil man kalde det for “enabling” - et begreb, der på dansk nok bedst oversættes til “at gøre noget muligt” - og hvis vi et øjeblik tager en tur op i ALSO helikopteren for at få det store overblik over vores supply forretning, er det lige præcis enabling, dagligdagen handler om. Nemlig at ruste vores mange forhandlere til at agere bedst muligt i forhold til deres slutkunder.

Allervigtigst er det imidlertid at kunne garantere maksimal tilgængelighed af vores mange varenumre, pålidelig leverance samt ikke mindst konkurrencedygtige priser.

Det gør vi gennem det, vi kalder for ALSO’s BtB Marketplace - et community, hvor ALSO placerer sig med en række services som bindeled mellem producenterne og forhandlerne. Dette community består af Supply Services, Solutions Services, Logistics Services, IT Services, Digital Services og Financial Services.

— Carsten Braunschweig, PM direktør Supply & Services

Oppe fra helikopteren kan man se, at ALSO med en samlet omsætning på 7,2 milliarder euro og 160.000 varenumre fra mere end 350 producenter er en af Europas største leverandører inden for IT- og kommunikationsindustrien. Supply er altså den volumenforretning, som i virkeligheden er udsprunget af den traditionelle distributørrolle - men som i dag gør ALSO til meget mere end blot en distributør. Et netværk af services Det er ALSO’s fornemmeste rolle at være Supply Chain Partner, hvor især ordet Partner er vigtigt med henblik på at definere den værdi, vi tilfører forsyningskanalen. Vi ønsker nemlig ikke bare langvarige partnerskaber med såvel producenterne som vores forhandlere. Vi ønsker også at være den foretrukne partner for vores forhandlere, der så at sige skal være omgivet af et end-to-end netværk af services med ALSO som det centrale omdrejningspunkt.

Allervigtigst er det imidlertid at kunne garantere maksimal tilgængelighed af vores mange varenumre, pålidelig leverance samt ikke mindst konkurrencedygtige priser. Dertil kommer vores mange dygtige produktspecialister samt adgang til vores webshop døgnets 24 timer, 365 dage om året. Individuel servicering til alle Vores kundeportefølje spænder vidt lige fra den traditionelle consumer kanal i form af de store retailkæder til de større webshops. Dertil kommer en række uafhængige kæder inden for SoHo segmentet med butikker i et afgrænset, regionalt område, samt ikke mindst vores mange BtB forhandlere. På trods af forskellig profil forventer alle vores forhandlere, at vi kan servicere dem hurtigt, professionelt og ikke mindst individuelt. Et eksempel er f.eks. de services, som vores konfigurationscenter kan tilbyde. Services der blandt andet omfatter specialkonfigurering af hardware samt mere logistik orienterede ydelser såsom specialemballering. n

KONTAKT ALSO Telefon: 4355 8855 Mail: smb.danmark@also.com

7


8


VIGTIGHEDEN AF

WORKSTATIONS Avancerne kan afhænge af selv den mindste afbrydelser i en fremstillingsproces. Så workstation ydelse og pålidelighed er ”mission critical”, hvilket også gælder evnen til nemt at opgradere, konfigurere og udvide dem til at matche opgaverne uanset om vi taler om stationære eller bærbare workstations. Lenovo er den førende leverandør af kommercielle computerenheder og kender betydningen af workstations til virksomheder. Det være sig et bærbar kraftcentre eller innovative pladsbesparende løsninger. Hos Lenovo forstår vi virksomhedernes vækst, og vi forstår virksomhedens succeskriterier. Vores fokus er på at betjene kunder med innovation og markedsledende produkter.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt Product Manager Anders Pedersen, telefon: 4355 9339, e-mail: anders.pedersen@also.com. På de sidste sider i magasinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

9


SUPPLY

ET PARTNERSKAB DER GÅR BEGGE VEJE Som værdiskabende Supply Chain Partner skal ALSO skabe værdi for både producenter og forhandlere. Både når det gælder om at sørge for, at de rigtige varer kommer på hylderne, og når det gælder de services, der knytter sig til de enkelte produkter. Tekst: Carsten Braunschweig, PM direktør, Supply & Services

SERVICES HOS ALSO Som forhandler hos ALSO har du adgang til en række services, der tilføjer værdi til vores produkter og ydelser. Her kan bl.a. nævnes: XX XX XX XX XX XX XX

Logistik Avanceret klargøring Specialkonfiguration Forsikring Digitale løsninger Finansiering Markedsføring

Kontakt os og hør mere: Telefon: 4355 8855 Mail: smb.danmark@also.com

I

virkeligheden er der ikke den store forskel på at sælge grillkul, snesko eller IT. Det handler groft sagt om at kende sit marked og vide hvornår, hvilke produkter, kunderne efterspørger. Men hvorimod de fleste er klar over, at der ikke er den store omsætning i grillkul om vinteren eller snesko om sommeren, kan det være noget mere vanskeligt at vide, præcis hvilke IT-produkter, der skal satses på om eksempelvis et halvt år. Med en produktportefølje, der er så bred og omfattende, som den ALSO kan tilbyde, kan det nogle gange godt være noget af en udfordring at kigge i krystalkuglen og komme med et kvalificeret bud på, hvad fremtiden vil bringe. Det handler jo om at have de rigtige produkter på lager, når forhandlernes kunder efterspørger dem. Reel værdiskabelse I bund og grund er begrebet supply jo gan-

10

ske vidtrækkende - lige fra traditionelle pc’er og diverse tilbehør til monitorer, printere, forbrugsstoffer, spillekonsoller og enkeltkomponenter såsom processorer, harddiske og RAM. I princippet kan man sige, at supply er alt det IT-udstyr og tilbehør, som ikke hører ind under Solutions. Et område ALSO definerer som high-end netværk, servere og andet udstyr fra serverrummet. Derfor gælder det for ALSO om at kunne agere som en kompetent Supply Chain Partner og dermed tilføre reel værdi i forhold til vores forhandlere. Værdi, hvor vi qua vores tætte samarbejde med producentleddet kan være med til at rådgive på den bedst mulige måde - og rent faktisk komme med en brugbar analyse af det, vi har set i krystalkuglen. Sammen med producenterne er vi med til at udvælge de varer, der skal på hylderne inden for en tidshorisont på måske op til et halvt år. Både


Financial Services

Supply Services

Logistic Services

ALSO’s B2B markedsplads

LEVERANDØRER

Solutions Services

IT Services

FORHANDLERE

Digital Services

ALSO understøtter profitabel vækst for leverandører og forhandlere.

når det gælder typen af produkter og mængden af produkter. ALSO’s rolle som værdiskabende partner gælder begge veje. Ikke alene i forhold til forhandlerne, men også i forhold til producenterne. Services omkring selve produktet Desuden er vi i daglig kontakt med vores forhandlere, og vores dygtige medarbejdere kender forhandlernes forretningskoncept til bunds, lige som de har høj grad af kendskab til sammensætningen af forhandlernes slutkunder. Kvalificerede forudsigelser bygger både på aktuelle markedsdata og historiske data. Flere af de store retailkæder har i princippet outsourcet et ganske stort ansvar til os. De stoler så at sige på, at vi kan vores kram, hvilket i sidste ende vil sige, at de stoler på vores kompetence, når der skal fyldes varer på hylderne i de enkelte butikker. Men - som de siger i TV-shoppen: ”Vent. Der er mere endnu”. Det handler ikke kun om kompetence i forudsigelsen af, hvilke varer, der skal på hylderne. For blot få år siden var det nok at kunne levere nogle produkter, der blev pakket ud og gjort klar til salg. I dag er der brug for en hel af række af services omkring de enkelte produkter. Services såsom logistik, avanceret klargøring, forsikring og finansiering.

ALSO er et helt økosystem Desuden forventes det i dag, at vi kan håndtere såvel returvarer og returemballage. Derfor kan man nærmest betegne ALSO’s services som et komplet økosystem. Det er et økosystem, der hele tiden skal trimmes og optimeres for at kunne leve op til forhandlernes forventninger og i videst muligt omfang understøtte deres forretningspotentiale. Senest har vi lanceret ALSO Cloud Marketplace, hvor forhandleren nemt og enkelt kan provisionere software til sine kunder. ALSO leverer med andre ord en række fordele, som ingen af vores konkurrenter kan levere. n

Sammen med producenterne er vi således med til at udvælge de varer, der skal på hylderne inden for en tidshorisont på måske op til et halvt år. Både når det gælder typen af produkter og mængden af produkter. — Carsten Braunschweig, PM direktør Supply & Services

Det handler om altid at have de rigtige produkter på hylderne, når forhandlernes kunder efterspørger dem.

11


Nyhed!

Liquid Z630 Extend the fun

Get more fun out of your day with a phone that offers you long battery life, smooth power and gorgeous visuals on a big IPS HD screen. Just say “cheese” and the 8MP front-facing camera takes a wide-angle selfie, no sweat! Powered for fun The 5.5” HD screen is powered by an impressive 64-bit quad-core processor that delivers quick reactions as well as smooth browsing, videostreaming and gaming. A 4000mAh battery delivers more than enough power to keep you going all day. Operativsystem: Android 5.1 Skærm: 5.5” touchscreen 1280 x 720 CPU: Quad Core CPU 1.3GHz RAM: 2GB Kapacitet: 16GB

HAR DU SPØRGSMÅL? 12

Kontakt Product Manager Konrad Paul Hahn, telefon: 4355 9335, e-mail: konrad.hahn@also.com. På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.


Fujitsu anbefaler Windows.

Lige så individuel som dine kunder Fujitsu Selection Program

Built for Business. Ready for the Future. Powered by Intel® Core™ i7 vPro™ Processor. Fujitsus Selection Program gør det let for dig at finde de helt rigtige produkter dine kunder. Med bærbare og stationære computere i forskellige konfigurationer henvender hver enkelt produktlinje i Fujitsus Selection Program sig til specifikke brugerprofiler.

Top kvalitet til almindelige kontoropgaver til den helt rigtige pris.

Fleksibilitet i udførelsen af de daglige udfordringer både på kontoret og på farten.

Ultimativ performance, funktionalitet og design til individualister.

13


Meet Wacom at Channel Trends+Visions Regardless if your business is e-tail, retail, enterprise, AV, graphics, photo, education, banking or mobility Wacom have products for your customers!

Business on the go

HAR DU SPØRGSMÅL? 14

Education purpose

AV and video editing

Kontakt Product Manager Tanja Baron, tlf. 4355 9356, e-mail: tanja.baron@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

Please visit our booth and take a look at: XX Sign-pads for digital handwritten signatures XX 27” interactive pen-display for creative PROs XX Active pens for iPads XX Interactive pen-displays for education and presentations XX Our new consumer series of pen-tablet. Launched at IFA! XX Bamboo Spark a new concept for note taking! Launched at IFA! XX Our mobile Win8 (10) mobile device for creative people on the move

Advanced graphics


Så er DD4

mainstream! HyperX har udviklet og testet DDR4 til Intels nye Skylake CPUer og sammen med ALSO har vi presset priserne i bund. DDR4 er endelig mainstream og springet i ydelse er enormt. Med HyperX Fury DDR4 moduler sikres optimal ydelse og kompabilitet ved brug sammen med Skylake løsninger. HyperX Fury DDR4 moduler leveres pt i hastigheder op til 2666Mhz.

HX424C15FB/4

HyperX FURY Black Series 4GB 2400MHz DDR4 CL15

HX424C15FB/8

HyperX FURY Black Series 8GB 2400MHz DDR4 CL15

HX424C15FBK2/16

HyperX FURY Black Series 16GB 2400MHz DDR4 CL15

HX424C15FBK2/8

HyperX FURY Black Series 8GB 2400MHz DDR4 CL15 Kit

HX426C15FB/4

HyperX FURY Black Series 4GB 2666MHz DDR4 CL15

HX426C15FB/8

HyperX FURY Black Series 8GB 2666MHz DDR4 CL15

HX426C15FBK2/16

HyperX FURY Black Series 16GB 2666MHz DDR4 CL15 Kit

HX426C15FBK2/8

HyperX FURY Black Series 8GB 2666MHz DDR4 CL15 Kit

Check priser på Kingstons stand eller online.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Besøg HyperX på ALSO Channel Trends+Visions og hør om DDR4 udviklingen, se demo af systemer og lang række helt nye produkter fra Kingston og HyperX.

HyperX HX Cloud II

HyperX HFX30

HyperX Savage

Kontakt Business Unit Manager Carsten Bartholdy, telefon: 4355 9316, e-mail: carsten.bartholdy@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

15


COMMERCIAL SALES

“VORES KOMPETENCER ER VORES STYRKE”

Den traditionelle distributørrolle har overlevet sig selv. Forhandlerne i såvel SMB som Corporate segmentet forventer værditilførende services. Services, som ALSO opbygger og løbende udvider via langvarige partnerskaber med forhandlerne. Tekst: Anders Ibsen, Sales Director Commercial Sales Division

H

os ALSO har samtlige forhandlere en dedikeret Account manager som deres primære indgangsvinkel til virksomheden. Det betyder, at alle forhandlere har en god relation og en hurtig tilgang til forretningen.

Hos ALSO bruger vi mange kræfter på hele tiden at udvikle relevante services, der omgiver de enkelte produkter. Services er i dag et af vores vigtigste konkurrenceparametre og samtidig et værktøj til at differentiere os fra vores konkurrenter. Vi ønsker ikke at blive betragtet som en traditionel distributør. Vi ønsker at blive betragtet som en partner, der tilfører værdi til kanalen. En partner, der etablerer langvarige samarbejder med forhandlerne - såvel SMB og Corporate - og gør dem i stand til at servicere deres slutkunder bedst muligt. Helt ny rolle i markedet Verden er i forandring, og det betyder, at den traditionelle distributørrolle, som vi kender den, stort set har udlevet sig selv. Det er ikke

16

længere nok blot at ekspedere varer til vores 2.500 forhandlere. Der skal i dag tilføres værdi. Vi ønsker som nævnt at etablere langvarige partnerskaber med vores kunder, hvor vi løbende tilføjer relevant værdi til samarbejdet samt udviklingen heraf. Derfor giver det sig selv, at vi skal have noget ekstra at tilbyde. Og det har ALSO. Vi ser os selv som en ”enabler”, der via vores produktkatalog, serviceydelser samt vores kompetencer gør det muligt for forhandlerne at gå stærkere til markedet. Professionelle services ALSO’s B2B Marketplace beskriver en lang række af de services, vi tilbyder vores forhandlere. Det er områder som Account Management, presales, konfigurations- og løsningshjælp, vidensdeling, finansiering samt branchens stærkeste e-handelsplatform. Se mere på www.also.dk. Blandt andet kan vi tilbyde teknisk assistance på alle områder til vores forhandlere og via

vores logistikcenter i Tåstrup, som omfatter lokalt lager, 3 parts håndtering samt konfigurationscenter, opfylde ønsker helt ud på specifikt kundeniveau Naturligvis har vi forhandlere, der mest har fokus på prisen og klarer resten selv, men kernekunderne er de forhandlere, der også har brug for at trække på vores kompetencer. Enten fordi de ikke har ressourcerne selv eller, fordi det er forhandlere, der har truffet det bevidste valg at ”outsource” til os. “ALSO Cloud Marketplace”, som er vores cloud-offering til kanalen er et godt eksempel på en af vores nyere services, som ganske enkelt gør det muligt for vores kunder at blive cloud-providers. Som tingene udvikler sig i markedet for tiden, er det er et område, jeg vil anbefale alle vores kunder at gå i dialog med os omkring. Det er blot at tage kontakt til din Account Manager. n


Vi ønsker ikke at blive betragtet som en traditionel distributør. Vi ønsker at blive betragtet som en partner, der tilfører værdi til kanalen. — Anders Ibsen, Sales Director, Commercial Sales Division

Læs mere om ALSO Cloud Marketplace på side 50.

KONTAKT ALSO Den traditionelle distributørrolle har overlevet sig selv, og der stilles i dag krav til værditilførende services, siger Anders Ibsen, Sales Director for Commercial Sales hos ALSO.

Telefon: 4355 8855 Mail: la.danmark@also.com

17


NYHED!

avanceret strøm

beskyttelse

Få op til 25.000,- i energitilskud med Eaton 93PS UPS

Eaton 93PS UPS 8-40 kW - leverer op til 99 % energieffektivitet - laveste Total Cost of Ownership - maksimal tilgængelighed - understøtter virtualisering

Fokus på skaleringsevne, tolerance, sikkerhed og effektivitet Den nye Eaton 93PS UPS giver suveræn systemtolerance og omkostningseffektiv driftsstabilitet. 93PS bygger bro mellem el- og it-infrastrukturerne og sikrer maksimal tilgængelighed. Med op til 99% effektivitet tilbyder den de laveste samlede TCO (Total Cost of Ownership) og er i høj grad designet til modulær skalering. 93PS er en intelligent UPS, der er kompatibel med både cloud- og virtualiseringsmiljøer. Kontakt os på info-denmark@eaton.dk / tlf 36 86 79 10 www.eaton.dk

18

Læs mere på www.eaton.eu/93PS


HP ENTERPRISE TEAM Bliv ”IT Rockstar” med ALSO HP Enterprise team i ryggen. 140 års erfaring med netværk, storage, server, software og service. Teknisk snilde, årtiers knowhow, et hav af specialister - We’ve got it!

KOMPETENCER

TEKNISK SPARRING OG DEMO

Alle produktchefer og løsningsspecialister i HP Enterprise teamet har gennemgået relevante tekniske certificeringer og følger løbende med i de nyeste opdateringer fra HP. Vores mange års erfaringer med både HP og konkurrerende teknologi øger vores overblik over muligheder. På den måde, kan vi rådgive jer bedst muligt.

Udover kyndig og kompetent vejledning tilbyder vi også mulighed for demo af både HP ProLiant servere, HP Netværk, HP MSA og 3PAR storage løsninger samt HP OneView management værktøj. Teknologisk tunge sager vindes oftest når kunden føler sig tryg ved forhandlerens kompetencer. Her kan ALSO’s HP Enterprise Team støtte dig i dialogen med kunden.

KONFIGURERING OG PRISSÆTNING

HP SOFTWARE

Vi hjælper med at navigere rundt mellem de forskellige teknologivarianter, standarder og kampagner. Der er sjældent kun én mulig løsning til en opgave. Vi har overblikket og har derfor oftest et godt råd til, hvilke optimeringer, som sikrer dig ordren ved hjælp af bedre konfigurationer og de bedste priser.

Med HP Software’s skræddersyede applikationer løses eksempelvis behovet for at få ERP, CRM, webLøsninger eller andre systemer optimeret til kundernes behov. HP Software bygger bro mellem flere dele af kundens systemer og sikrer kunden overblik og Business Intelligence.

Dine HP Enterprise kontaktpersoner hos ALSO:

Lone Knudsen Business Unit Manager HP DataCenter Tlf.: 4355 8845 Mobil: 2810 5512 lone.knudsen@also.com

Nicolai Korsmoe Product Manager HP Server/Storage Tlf.: 4355 9206 Mobil: 2162 0734 nicolai.korsmoe@also.com

Lars Schmidt Product Specialist HP Server/Storage Tlf.: 4355 9240 Mobil: 3133 7520 lars.schmidt@also.com

Lars Allan Hansen Product Specialist HP Server Tlf.: 4355 9288 Mobil: 2810 5518 lars.hansen@also.com

Peter Livoni Product Specialist HP Server Tlf.: 4355 8853 Mobil: 2166 4455 peter.livoni@also.com

Per Algot Product Specialist HP Software Tlf.: 4355 8892 Mobil: 3150 4267 per.algot@also.com

Jeanett Lillesøe Enterprise Coordinator HP Enterprise Tlf.: 4355 9239 Mobil: 2162 0729 jeanett.lillesoe@also.com

Leif Eriksen Business Unit Manager HP Networking Tlf.: 4355 8872 Mobil: 2810 5507 leif.eriksen@also.com

Kontakt teamet: Tlf: 4355 9344 Mail: hpe.danmark@also.com 19


MØD APC PÅ TRENDS+ VISIONS 2015

Besøg os på stand 42 og hør, hvordan vores produkter og løsninger kan optimere og sikre din virksomhed. Vores specialister står klar til at rådgive dig – og give dig opdateret viden om vores mange produkter og løsninger inden for både hardware og software.

B E S Ø G O S O G B L I V K L O G E R E PÅ

Vores store udvalg af racks, der...

Vores brede UPS-portefølje, der...

Introduktion til Smart-UPS Online, der tilbyder...

➜➜ ➜➜ ➜➜ ➜➜

➜➜ Beskytter din og dine kunders forretning mod nedbrud ➜➜ Giver en alsidig og energieffektiv teknologi ➜➜ Verdenskendt pålidelighed

➜➜ ECO Mode ➜➜ Reduceret strømforbrug og ressourcespild ➜➜ Forbedret køling ➜➜ Besparelser på energiregningen ➜➜ Effektivitet på op til 97 %

Kan tilpasses alle miljøer Udnytter pladsen optimalt Er nemme at installere og tilgå Giver øget sikkerhed og fleksibilitet

konkurrence! Bliv den heldige vinder af en spritny racercykel! APC by Schneider Electric og ALSO sætter en cykel på højkant blandt alle registrerede besøgende på stand 42. Registrer dig på standen og deltag i konkurrencen.

HAR DU SPØRGSMÅL? 20

Kontakt Product Manager Jacob Nielsen: Tlf. 4355 9210, e-mail: jacob.nielsen@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.


The Power of One

Flere tusind kunder har valgt Nimble som deres primære storageleverandør. Hvorfor?

Lavere footprint

Høj Performance

Fylder op til 90% mindre i dit rack end andre producenters løsninger

Op til 500k IOPS

Optimal tilgængelighed 99,999% dokumenteret oppetid

“Vi værdsætter virkelig Nimble¹s tætte integration med VMware, og ikke mindst SQL og Exchange.” Jozef Cabaj, Head of IT Infrastructure Thomas Concrete Group AB

Nimble samler din storage og backup løsning i én konsolideret løsning, og sætter med deres Adaptive Flash Storage system nye standarder for hvad man kan forvente af et storagesystem i 2015: • Valgfri skalering af performance og kapacitet præcis til kundens behov. • Opgradering af kapacitet, performance og features uden nedetid. • Superkompakt løsning med mindre footprint i rack • ”All inclusive” — alle features og licenser på systemet er inkluderet i prisen. • Integreret databeskyttelse/backup/replikering • Enkel implementering der tager ganske kort tid. • Proaktiv Support der er tæt integreret med managementportal, og som er med til at forudsige potentielle problemer og flaskehalse i storageinfrastrukturen. • Tæt integration med en række software produkter.

Kom og mød os på stand 44 For more information, email: Henrik.Asmussen@also.com

www.nimblestorage.com/consolidation

21


KUNDERNE

HELT TÆT PÅ FORHANDLERNE ALSO kender sine forhandlere. Derfor er ALSO med til at sikre den perfekte kundeoplevelse og ikke mindst understøtte forhandlernes individuelle forretningsstrategi. Tekst: Anders Ibsen, Sales Director Commercial, Sales Division

V

i vil være det naturlige valg inden for ERP - og den strategi er ALSO gode til at understøtte. En væsentlig fordel ved samarbejdet med ALSO er, at de både er i stand til at gennemføre dybe analyser og konfigurere store løsninger korrekt”.

Det siger Lars Knudsen, der er Senior Manager, Product Sales i EG A/S. Her har man gennem en årrække været med helt i front som leverandør af ERP-systemer samt e-business løsninger til det skandinaviske marked, og siden 2001 har ALSO været med til at opbygge den infrastruktur, EG’s løsninger afvikles på - et samarbejde, der skaber masser af merværdi. ”ALSO bidrager på mange måder til at skabe merværdi for os. De sørger for at have de kompetencer, vi efterspørger og byder desuden ofte ind med nye løsninger”, siger Lars Knudsen. Trygge ved at outsource til ALSO ALSO hjælper desuden med at optimere forret-

22

ningen via logistik, markedsføring og konfiguration af komplekse løsninger. Det er en allround service, som Lars Knudsen sætter stor pris på.

Lars Knudsen, Senior Manager, Product Sales ”Det er nemt at arbejde sammen med ALSO, og de er gode til at afdække vores behov. Er der produkter, vi gerne vil have nem og hurtig adgang til, indretter de lagerprofilen efter vores ønsker. Det bidrager også til at gøre vores forretning mere effektiv. Deres webshop er også særdeles velfungerende, og når vi har brug for hjælp, er deres folk altid tilgængelige og hurtige


EG A/S benytter ofte ALSO’s logistik- og konfigcenter, hvor pc’er klargøres til slutkunden.

Det er nemt at arbejde sammen med ALSO, og de er gode til at afdække vores behov. Er der produkter, vi gerne vil have nem og hurtig adgang til, indretter de lagerprofilen efter vores ønsker. — Lars Knudsen, Salgschef, EG A/S

til at reagere”, siger Lars Knudsen. ALSO sikrer optimal service Også hos IT-leverandøren Datacon er man rigtig godt tilfreds med de ydelser, ALSO leverer. Således siger Kirsten van Leeuwen, der er salgschef hos Datacon, at “ALSO sikrer vores kunder den optimale service”. Datacons væsentligste krav til deres samarbejdspartnere er, at de skal bidrage aktivt til, at kunderne får den optimale service og oplevelse. Det mener Kirsten van Leeuwen, at ALSO klart er de bedste til på markedet. Samarbejdet tilfører blandt andet merværdi i form af hurtighed, lydhørhed og kompetent sparring, mener hun. One Stop Shopping ”Vores hverdag handler rigtig meget om tid - og det sikrer ALSO os mere af ved at afkorte kanalen. Når vi kan nøjes med at gå ét sted hen og få hele paletten, undgår vi en lang række tidsrøvende aftaler på tværs af leverandører. Samtidig minimerer vi risikoen for leverings-

problemer. Der er ganske enkelt mindre, der kan gå galt”, siger Kirsten van Leeuwen. Datacons engagement med ALSO omfatter alt fra software og hardware til licensaftaler, og Kirsten van Leeuwen lægger stor vægt på, at ALSO har en bred og dyb viden samt er synlige i markedet. Desuden har Datacon en ALSO medarbejder fast stationeret I virksomheden, så man hele tiden kan agere proaktivt I forhold til de aktuelle behov. n

KONTAKT ALSO Kirsten van Leeuwen, Salgschef, Datacon

Telefon: 4355 8855 Mail: smb.danmark@also.com

23


Nu behøver du ikke at vælge mellem design og funktion. RollerMouse Red plus har begge og meget mere. Køb 4 Betal 3*

RollerMouse Red plus Uovertruffen fornemmelse, hastighed og præcision i en flot og ergonomisk designet mus.

RollerMouse Red plus er solid, slank og i robust aluminium med en ny avanceret rullestang og otte centralt placerede knapper med mange funktioner. RollerMouse Red plus er designet til nutidens IT-brugere, lige fra dem, der arbejder med CADprogrammer, og dem der arbejder med mere generelle kontorprogrammer som Office. Mærk den virkelige komfort, kontrol og præcision med RollerMouse Red plus. Arbejde har aldrig været bedre og lettere.

* Tilbuddet gælder til Channel Trends + Visions 2015 og 24 begrænset til én sæt pr ALSO kunde.

www.contour-design.dk | info@contour-design.dk


Meet HGST at Channel Trends+Visions Come and talk to us about our broad Enterprise product portfolio and let us explain the benefits of Helium filled HDDs and our high performance,high reliability SSDs for the next generation Datacentres. HGST - stand no 3 at the ALSO Trends+Visions event 2015.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt Product Manager Kasper Kildelund, telefon: 4355 8887, e-mail: kasper.kildelund@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

25


TURBO VNAS TVS-671

4K

Powerful, Scalable SMB NAS for HD Video Editing and Virtualization

10% discouicnet on retail sales pr

r – 18 October

Campaign period: 2 Octobe

Purchase a Qnap TVS-671 and receive a 10 % discount until 18th October. Immediately enable smooth information sharing and efficient knowledge management with the incredible TVS-671. The TVS-671 is a comprehensive storage solution for SMBs to build a powerful and reliable private cloud. Engineered for security, reliability, productivity, and flexibility the TV-671 is the perfect NAS solution for I/O-intensive tasks, mission-critical business applications, and fast-growing data storage needs.

HAR DU SPØRGSMÅL? 26

Kontakt Produktchef Claus Mouritzen, tlf. 4355 8888, e-mail: software.danmark@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

Powered by an Intel® Haswell processor with Pentium® Core™ i3 coupled with 4 Gigabit LAN ports and HDMI output. Deploy your TVS-671 and get data backup, file sharing, and virtualization, all built on an outstanding hardwareaccelerated encryption engine for industrialgrade, efficient performance.


The brand new LinkStation NAS for home usage to centralize your digital life. LinkStation 520 comes with a totally new and intuitive user interface to make it easier to control and administrate. LinkStation 520 series comes with fully populated hard-drives, available capacities are 2TB, 4TB, 6TB and 8TB. With a new 1.1GHz dual-core processor from Realtek and 256MB memory, LinkStation 520 can stream your digital content extremely fast and smooth. The new intuitive user interface is very much like a windows desktop screen and it´s very easy to navigate around in it. And it´s all web-based (managed from a web browser).

HAR DU SPØRGSMÅL?

2TB Art.no. 2403544

4TB Art.no. 2403545

6TB

8TB

Art.no. 2403546

Art.no. 2403547

Kontakt Produktchef Claus Mouritzen, tlf. 4355 8888, e-mail: software.danmark@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

27


WORLD’S BEST SELLING ACCESSORIES FOR EVERY SONOS PRODUCT NEW DESK STAND FOR SONOS PLAY:1 • Stylish speaker stand angles sound to your ears • Optimises speaker performance by minimising vibration • Elegant metal design with chrome inlay • Black or white finishes to match SONOS PLAY:1 • Sleek and compact: same footprint as speaker • Perfect for office desk, kitchen, bedroom, living room and beyond!

75+

ACCESSORIES DESIGNED FOR SONOS FOR FURTHER DETAILS PLEASE CONTACT Mie Sørensen Mie.Sorensen@also.com

28


29


TRIBRID SYSTEM

FAKTA HIKVISION TURBOHD TurboHD-produktserien omfatter et stort udvalg af full HD-kameraer og DVR’er, som sikrer fuld kompatibilitet med alle videoformater fra analog HDTVI til IP Megapixel.

Lanceringen af HIKvisions TurboHD-løsning markerer begyndelsen på en ny æra!

Full HD/1080P via Coax-kabel på op til 500 m Billedoverførselsteknologien High Definition Transport Video Interface (HDTVI) er en ny teknologi, der muliggør analog overførsel af videosignaler med en opløsning på 1080 pixels over afstande på op til 500 meter via Coax-kabel eller på op til 200 meter via parsnoet kabel. HDTVI-standarden bruger et lavfrekvent signal, som har overlegen immunitet over for elektromagnetisk interferens, og billederne kan vises i megapixelopløsning og uden forsinkelse, fordi videosignalet ikke bliver komprimeret.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TurboHD-teknologien er den ideelle løsning til at opgradere eksisterende analoge systemer til HD, da den beskytter investeringen i den eksisterende infrastruktur. Kablerne skal ikke udskiftes. Tribrid-kapacitet Hikvisions TurboHD-serie tilbyder Tribridkapacitet – en virkelig revolution inden for professionel videoovervågning. De digitale videooptagere i TurboHD-serien kan behandle videosignaler fra både analoge kameraer og fra HDTVI-, CIF-, WD- og IP-megapixelkameraer, og de giver mulighed for problemfri integration af forskellige teknologier.

Takket være autodetekteringsteknologien foregår alt dette helt automatisk og installationen er den rene barnemad. Endnu smartere opgradering Nu kan brugere opgradere deres systemer til en billedkvalitet på 1080 pixels uden at skulle udskifte deres nuværende kabler, hvilket gør de digitale videooptagere i TurboHD-serien til den definitive løsning, når det gælder om at opgradere den tekniske løsning, du allerede har investeret i.

Kontak Produktchef Michael Henriksen, telefon: 4355 9259, e-mail: michael.henriksen@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

31


I Danmark har vi meget høj grad af leveringssikkerhed, og det synes jeg egentlig er ret flot, når man tænker på, at vi både leverer hele paller til eksempelvis store retailbutikker og stykvise produkter direkte til slutkunderne i de mange webshops. — Ole Scharff, Sales Director, Consumer Sales Division

“Tilgængelighed og logistik skal gå op i en højere enhed”, siger Ole Scharff, der til daglig er Sales Director for Consumer Sales hos ALSO.

CES - Consumer Electronics Show - er verdens største messe for forbrugerelektronik, og er bl.a. et af de steder, hvor Ole Scharff henter inspiration til ny produkter og løsninger.

32


KONSUMENTMARKEDET

FINGEREN PULSEN OG FOD PÅ PRODUKTERNE PÅ

Konsummarkedet er volatilt og flygtigt. Så her gælder det virkelig om at være helt klar på, hvad der kommer af produkter - og kunne levere dem til tiden. Tekst: Ole Scharff, Sales Director, Consumer Sales Division

H

vert år i januar afvikles verdens største messe for forbrugerelektronik - CES - i Las Vegas. Her mødes fagfolk for at kaste et blik i krystalkuglen og få et overblik over tidens aktuelle teknologitendenser. Eller måske snarere prøve at få et overblik, for hver eneste kvadratmeter i såvel Las Vegas Convention Center som Sands Expo på The Strip er fyldt til bristepunktet med nyheder. Jeg er fast gæst i Las Vegas, der er stedet, hvor jeg har mulighed for at møde både nuværende og potentielle leverandører til vores sortiment. Hos ALSO har vi en intention om at dække markedet bredt, både når det gælder IT, kommunikation og diverse former for tilbehør. Derfor er det blandt andet i Las Vegas, at nye partnerskaber opstår. Fornem leveringsgaranti Den slags forhandlinger kan godt tage tid, så det gælder for ALSO om hele tiden at holde øje med både både nye produkter fra de forskellige brands og de mange nye teknologier, der hele tiden dukker op. I min afdeling er fokus skarpt rettet mod konsummarkedet, og her er det ekstremt

vigtigt hele tiden at vide, hvad der rører sig ned igennem IT-kanalens fødekæde. Det er blandt andet det, Supply Chain Management handler om, og det betyder i sidste ende ikke blot, at vi skal være på forkant med produkterne, men også kunne levere til tiden. I Danmark har vi meget høj grad af leveringssikkerhed, og det synes jeg egentlig er ret flot, når man tænker på, at vi både leverer hele paller til eksempelvis store retailbutikker og stykvise produkter direkte til slutkunderne i de mange webshops. Vi har proaktive medarbejdere Det kræver en vis logistisk flair, men det kræver også dedikerede medarbejdere, som kender deres respektive kunder. De skal ganske enkelt kunne kigge dem over skulderen og være proaktive for hele tiden at kunne yde den optimale service. Også når den enkelte forretning kommer med nye tiltag. Som f.eks. når en af de større retailkæder etablerer en mere business orienteret afdeling i deres butik, som henvender sig til den mindre erhvervskunde. Så skal vores ansatte være klar til at kunne supportere sådan et nyt tiltag. Så sagt med

andre ord: Tilgængelighed og logistik skal gå op i en højere enhed, og vi skal være bindeleddet mellem leverandøren og forhandleren. Ekstra services helt ud i butikken Som ekstra service til vores forhandlere kan ALSO tilbyde både tredjeparts logistik - altså håndtering af tredjeparts produkter på vegne af den enkelte forhandler - og håndtering af diverse former for merchandise eksempelvis i form af opstilling af skilte og bannere. Endvidere har vi vores shopin-shop service, hvor vi kan stille med en bemandet stand, med fokus på ét eller flere produkter, eksempelvis i forbindelse med en kampagne. Så jeg tror de fleste vil være enige med mig i, at ALSO virkelig favner både bredt og dybt, når det gælder såvel kendskabet til vores produkter som produktflowet ude i det pulserende konsummarked. n

KONTAKT ALSO Telefon: 4355 8844 Mail: consumer.danmark@also.com

33


Ét opladningssystem, der passer til alt Opladning, sikker opbevaring og transport af op til 40 enheder med skærme på op til 15.6”

Ergotron Zip40-opladningsvognen er udstyret med den nyeste teknologi til opladning af enheder og er både alsidig, fleksibel og ekstremt manøvredygtig. Ét opladningssystem, der passer til alt: Chromebooks, tablets, bærbare pc’er. Manøvredygtig. Fleksibilitet. Sikkerhed. Tryghed. ➜➜ Standardpladserne, der er 1,1” (28 mm) brede, kan opbevare op til 40 enheder, og der er en ekstra opbevaringshylde ➜➜ Ved at udvide pladserne til en bredde på 1,9” (48 mm) kan der opbevares op til 30 bærbare pc’er eller bredere enheder med større kabinetter ➜➜ Bland enheder, og flyt rundt på eller tag rumdelerne ud ➜➜ Indeholder en ekstern hjælpeudgang til strømtilbehør ➜➜ De tilpassede landespecifikke stikdåser har rigelig plads til overdimensionerede lysnetstik eller murstenslignende vekselstrømsadaptere ➜➜ Aftagelig bagdør med lås til adapterens opbevaringsområde muliggør nem opsætning og enkel kabelføring ➜➜ Fås også med funktion til administration via Ethernet – vognene kan opgraderes

HAR DU SPØRGSMÅL? 34

Kontakt Product Manager Thomas Møller, telefon: 4355 8885, e-mail: thomas.moller@also.com. På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

FAKTA

Zip40 Charging Cart DM40 Zip40 Charging and Management Cart DM40 Art.no. 2362905 & art.no. 2362904

Zip12 Charging Desktop Cabinet DM12 Art.no. 2362903


AV & IT MOUNTS Looking for extra business profit margin? NewStar offers a full range of high quality mounting solutions that can easily be sold in combination with monitors, televisions, projectors, PC’s, laptops and tablets. VISIT OUR STAND FOR MORE INFORMATION!

10%

Complete NewStar product range

10% discount on all NewStar products Period: 02-10-2015 – 09-10-2015. More info: www.newstar.eu

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt Product Manager Thomas Møller, telefon: 4355 8885, e-mail: thomas.moller@also.com. På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

35


Ifølge Morten Duch, direktør for Proshop, er det altagørende, at deres leverandører kan håndtere elektronisk samhandel i alle henseender.

DEN

KUNDEC ASE

PROAKTIVE PARTNER

Proshop med kunder i både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland kræver præcision og punktlighed af sine leverandører - samt ikke mindst fuld elektronisk ordrehåndtering. Krav som ALSO er stolt over at kunne leve op til. Tekst: Henrik Malmgren

36


Med ca. 120.000 varenumre er Proshop en af landets største webforetninger.

Vi har naturligvis også personlig kontakt med produktcheferne hos ALSO, men i det daglige er det alt afgørende, at al samhandel kan ske elektronisk. Samtidig er det vigtigt, at der er styr på logistikken, da ALSO både skal kunne levere til vores hovedlager i Århus samt direkte hjem til vores slutkunder — Morten Duch, direktør, Proshop

E

n af landets største webforretninger er Proshop, der med ca. 120.000 varenumre har en særdeles bred profil inden for forbrugerelektronik i almindelighed og IT i særdeleshed. En af de helt store leverandører til Proshop er ALSO med hvem man har haft et samarbejde gennem en årrække. ”Når vi skal vælge at indgå samarbejde med en leverandør, lægger vi vægt på tre elementer. Et af de vigtigste er muligheden for elektronisk samhandel i alle henseender, men det er klart, at sådan noget som leveringssikkerhed og prispunkt også er vigtigt”, siger direktør for Proshop, Morten Duch. Fuld elektronisk ordrehåndtering ALSO lægger vægt på langvarige partnerskaber med deres forhandlere, og i forholdet til Proshop

viser det sig blandt andet i en særdeles tæt integration på IT-siden. Således modtager Proshop dagligt elektronisk information om tilgængelige varer, leveringsstatus samt ikke mindst aktuelle priser. Denne information indlæses automatisk i Proshops IT-system, hvorefter afgivne ordrer ekspederes online og automatisk returneres til ALSO’s IT-system. ”Vi har naturligvis også personlig kontakt med produktcheferne hos ALSO, men i det daglige er det alt afgørende, at al samhandel kan ske elektronisk. Samtidig er det vigtigt, at der er styr på logistikken, da ALSO både skal kunne levere til vores hovedlager i Århus samt direkte hjem til vores slutkunder”, siger Morten Duch.

Vigtigt med en proaktiv dialog Han understreger, at den disciplin ér der styr på fra ALSO’s side og, at systemintegrationen desuden gælder logistikken, idet en vare kan leves til slutkunden fra såvel Proshops som ALSO’s lager alt efter, hvor den er tilgængelig. Morten Duch påpeger endvidere, at man har en god dialog med medarbejderne hos ALSO, der er proaktive og handler hurtigt, når daglige udfordringer skal løses. Ligeledes understreger han vigtigheden af en partner, der også formår at kigge i krystalkuglen og komme med kvalificerede bud på, hvilke produkter, forbrugerne vil efterspørge om f.eks. seks måneder. n

KONTAKT ALSO Ole Scharff Sales Director, Consumer Sales Division Direkte: 4355 9328 Mobil: 2167 5789 Mail: ole.scharff@also.com

37


WHY VIEWING

MONITOR

BIG IS BEST ➜➜ ➜➜ ➜➜ ➜➜ ➜➜

Increases the productivity Higher resolution means more details Wider aspect ratio creates more space Less zooming and scrolling Pixel-precise viewing on-screen

DIGIT AL S IGNAGE

ALL-IN ONE

DIGITAL SIGNAGE

Turn your display into an all-in-one digital signage solution and create a display network which is connected, intelligent and secure. HAR DU SPØRGSMÅL?

38

Kontakt Product Manager Tanja Henriksen, telefon: 4355 9341, e-mail: tanja.henriksen@also.com. På de sidste sider i magasinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

Kom og se vores store sortiment og hils på på stand nr. 27


ALSO TELECOM Meget mere end bare mobiltelefoner...

Mød os på Channel Trends+Visions 2015 ✓✓ Rådgivning ved større kundesager ✓✓ MDM løsninger ✓✓ BID ansøgning ✓✓ Mødedeltagelse på slutkundesager ✓✓ Demo af produkter

Konfiguration af mobile enheder Har din kunde specielle krav til, hvordan mobilen leveres, så lad os håndtere det for dig. Vi kan tyverisikre eller brande med firmalogo med lasergravering, sikre at alle telefoner er opladet ved levering, simkortet installeret og aktiveret med standard pinkode, sd kort installeret, egenudviklet virksomheds app installation etc.. Besøg vores stand og blive meget klogere.

NYHED

Kazam Tornado 348

Samsung GALAXY A3

Samsung GALAXY S5 Neo

Huawei P8

Ultra tynd, flot designet og fremragende skærm

Spil, foto, deling og oplevelser – med Galaxy A3 er du altid i fokus

Perfekt til udendørs aktiviteter takket være IP67-certificeringen

Full HD-skærm, Octacore-processor & 64 bit-processor

4.8” OLED-skærm - 1280 x 720 pixel Kun 5,15mm tynd Wi-Fi og Bluetooth Kamera både foran og bagved

Lækkert design i metal Skarp 4,5” Super AMOLED- skærm Tag sjove selfies med 8 MP-kamera og cool fotofunktioner

IP67-klassificieringen 16mp kamera og 2GB RAM Super AMOLED capacitive touchscreen,1080x1920

En af få nye telefoner med 64 bit-processor 5.2” Full HD-skærm (1.920 x 1.080 pixels) 13-megapixel kamera Fullbody aluminium lavet i et stykke

Art.no. 2396417

Art.no. 2341547

Art.no. 2428488

Art.no. 2396417

HUSK! HAR DU SPØRGSMÅL?

Husk skærmbeskyttelse

Husk headset

Beskyt din mobil og tablet med nanoteknologi. Vi tilbyder Jabra headset til din mobil. Art.no. 2308831 + 2308832 Se mere på also.dk.

Kontakt Product Manager Brian Schmaltz-Knudsen, Konrad Hahn eller Susanne Voll på e-mail: tele.danmark@also.com

39


SOLUTIONS

ALSO BYGGER BRO MELLEM TO VERDENER

Selv om cloud baserede løsninger vinder hastigt frem, varer det nogen tid, før virksomhederne slukker endegyldigt for alle serverne i kælderen. Derfor skal ALSO kunne håndtere begge verdener og fungere som en kompetent rådgiver for den transformation, der er sat i gang. Tekst: Brian Trolle, Director Solutions Division

D

irekte oversat fra engelsk betyder solutions “løsninger”. Og sandt at sige kan det nok ikke defineres mere præcist - for i ALSO Solutions er det lige præcis løsninger, der er i fokus. Løsninger i form af de servere, det netværk og storage samt den software, der tilsammen danner en virksomheds IT-infrastruktur. Selv om flere og flere virksomheder samt organisationer får blik for de muligheder, der gemmer sig i skyen, er der nemlig ikke nogen tvivl om, at den traditionelle IT-infrastruktur, som vi kender

40

den i dag, vil være hos os mange år endnu. Det vil sige, at det, vi kalder for On Premise Salg fortsat vil være et attraktivt forretningsområde for forhandlere - også når det gælder servere og storage, selv om flere og flere servere og data flytter op i skyen. Der er dog ikke nogen tvivl om, at vi er startet på en rejse, der betyder, at billedet måske om blot få år kan se meget anderledes ud. Det bedste fra to verdener Det er naturligvis en udvikling, vi er meget bevidste om hos ALSO, for den stiller krav til

vores medarbejdere om, at de så at sige ikke sætter sig mellem to stole, men kan rådgive forhandlerne og deres slutkunder lige godt om begge verdener. Mange nye virksomheder er født i skyen, og for dem er det helt naturligt, at både applikationer og data hostes her. Hvis datoen på virksomhedens fødselsattest går tilbage til dengang, ingen kunne forudse udviklingen frem mod cloud baserede tjenester, vælger mange en hybridløsning - altså en todelt strategi, hvor eksempelvis virksomhedens mailsystem


befinder sig i skyen, mens man selv hoster de forretningskritiske systemer. Det vil typisk være ERP eller CRM systemer, der er tale om her, og det kan være såvel drifts- som sikkerhedsmæssige overvejelser, der danner baggrund for den slags strategiske beslutninger. Der er dog næppe nogen tvivl om, at på et eller andet tidspunkt vil flere og flere systemer flytte til skyen, men det kan være svært at sige noget mere præcist om hvornår. Det virtuelle indkøbscenter Det ligger imidlertid fast, at vi er startet på en transformation og, at udviklingen lige pludselig kan gå stærkt - eventuelt forstærket af udefra kommende problemer. Som eksempel herpå kan nævnes vulkanen på Island, der for nogle år siden lammede flytrafikken i store dele af

Europa. Det var således en begivenhed, der for alvor satte gang i salget af videokonference løsninger. Hos ALSO har vi kompetente og erfarne medarbejdere, der både kan hjælpe forhandlerne til at servicere det, vi kan kalde for de traditionelle kunder, og medarbejdere, der kan fungere som brobyggere over til cloud verdenen. Vi kan ligeledes tilbyde vores virtuelle indkøbscenter “ALSO Cloud Marketplace” - hvor forhandlerne både har mulighed for at tilbyde Software as a Service fra en række af vores leverandører og egne løsninger. Endnu en mulighed i ALSO Cloud Marketplace er muligheden for at sælge hosting af eksempelvis storage- og backup løsninger, for selv

om ikke alle virksomheder slukker for serverne i kælderen på én gang, er der masser af spændende forretningsmæssige muligheder for at tilbyde supplerende løsninger til slutkunderne. n

Læs mere om ALSO Cloud Marketplace på side 50.

KONTAKT ALSO Telefon: 4355 8833 Mail: la.danmark@also.com

Hos ALSO har vi kompetente og erfarne medarbejdere, der både kan hjælpe forhandlerne til at servicere det, vi kan kalde for de traditionelle kunder, og medarbejdere, der kan fungere som brobyggere over til cloud verdenen. — Brian Trolle, Director, Solutions Division

Overgangen til cloud baserede løsninger stiller krav til ALSO’s medarbejdere, der skal kunne rådgive forhandlere og slutkunder lige godt om begge verdener, siger Brian Trolle.

41


EN BROTHER PRINTER ER MERE END EN KASSE... En Brother printer er ikke bare en printer, men også en række nye og spændende løsninger, så du kan arbejde smartere, tænke smartere og printe smartere. Vi kalder det Brother Business Solutions.

Brother Business Solutions er en smartere måde at arbejde på, fordi medarbejderne sparer tid og virksomheden sparer penge.

Ikke nok med det. Så sørger løsningen for, at virksomheden i sidste ende opnår store besparelser på printbudgettet.

F.eks. kan medarbejderne hurtigt og nemt benytte de indbyggede apps og scanne dokumenter direkte til Office eller få en mail-alert om, hvornår det er på tide at skifte toner. Og som noget ekstra kan virksomheder tilkøbe softwareløsningen PrintSmart SecurePro, som øger sikkerheden i virksomheden markant ved at overvåge og administrere printerflåden.

Kort og godt, med Brother Business Solutions opnår virksomheder:

HAR DU SPØRGSMÅL? 42

➜➜ ➜➜ ➜➜ ➜➜

Øget sikkerhed Overblik og kontrol over jeres printerflåde Reducerede printomkostninger Minimeret papirspild

Kontakt Produktchef Sonny Skarsby, telefon: 4355 8870, e-mail: sonny.skarsby@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.


Kom forbi og bliv inspireret p책 Sony stand nr. 16 - en verden af oplevelser

43


CLOUD-LØSNINGER

PRINT

ALSO Cloud AV-LØSNINGER

MICROSOFT

HP INFRASTRUKTUR

TELECOM

44


SOLUTIONS

NYE FORRETNINGSOMRÅDER FOR VORES FORHANDLERE Hos ALSO har vi et ønske om løbende at hjælpe vore forhandlere til ny forretning. Flere nyskabelser gør dette muligt. Tekst: Brian Trolle, Director Solutions Division

E

t spændende tiltag er, at ALSO som certificeret Microsoft Cloud Service Provider har opbygget en central supportorganisation, idet vi fysisk har overtaget en række supportfaciliteter fra Microsoft.

Det er en stor fordel for især vores partnere, der ikke selv har mulighed for at opbygge de nødvendige ressourcer til en supportfunktion. De får altså nu mulighed for både at drage nytte af ALSO Cloud Marketplace samt vores centrale supportfunktion. Samtidig kan ALSO Cloud Marketplace være vejen ud på det europæiske marked for de forhandlere, der f.eks. selv udvikler vertikale brancheløsninger. ALSO er som bekendt repræsenteret i 14 europæiske lande og kan på den måde fungere som facilitator for ny forretning. I ALSO Cloud Marketplace kan forhandlerne nemlig opbygge deres helt egen appstore og af den vej nå ud til deres slutkunder. Infrastruktur til både store og små Med udgangspunkt i produkter og løsninger fra Hewlett Packard Enterprise tilbyder ALSO komplette infrastrukturløsninger. Uanset om der er tale om en løsning til en stor koncern eller til en mindre virksomhed, kan ALSO og Hewlett Packard Enterprise levere en løsning, der inkluderer alle elementer.

Vi har fokus på infrastruktur til cloud- og hosting-virksomheder, wireless netværks-løsninger, storage og backup til SMB-kunder samt hyperconverged løsninger. Vi tilbyder løsninger med høj ROI værdi, der fokuserer på effektivi-

Vi vil være markedets nemmeste og mest oplagte samarbejdspartner inden for Pro AV. Du kan altid trække på ALSO’s ressourcer for at sikre den optimale løsning til dine kunder. — Brian Trolle, Director Solutions Division

sering af virksomheders infrastruktur og reduktion af omkostninger med det formål at forbedre konkurrenceevnen for virksomheden. Vi stiller et dedikeret team af specialister til rådighed, der støtter vore forhandlere igennem salgsprocessen, og vi supporterer med salgsfremmende aktiviteter som f.eks. demo-sessions, uddannelse, færdigt marketingmateriale og generering af leads.

Leverandør af professionelle AV løsninger ALSO tilbyder forskellige løsninger inden for Pro AV området. Med en bred vifte af skærme og projektorer samt software, tilbehør og services kan ALSO sammen med forhandler og producent levere både små og store løsninger til eksempelvis skoler, hoteller, møderum og detailhandel, blandt andet i form af digital signage. Vi arbejder ud fra en dedikeret kanalstrategi og tager et medansvar for, at dine kunder får fleksible, individuelle løsninger, der matcher deres strategi og forretningsmodel. ALSO fører en bred portefølje af produkter fra førende AV producenter, som vi binder sammen i løsninger, der er til rådighed for vores forhandlere. Vi vil være markedets nemmeste og mest oplagte samarbejdspartner inden for Pro AV. Du kan altid trække på ALSO’s ressourcer for at sikre den optimale løsning til dine kunder. Vores kompetente medarbejdere bestræber sig på dagligt at servicere vores forhandlere med løsningsforslag, der møder kundens behov. n

KONTAKT ALSO Telefon: 4355 8833 Mail: la.danmark@also.com

45


STRUKTURERING AF

USTRUKTURERET INFORMATION

Du kender måske bedst Lexmark som førende leverandør af printere og multifunktionsprodukter. Det er vi også. Men løsninger til vores hardware er blevet mindst ligeså vigtigt for os idag, og vores partnere har derfor adgang til en vifte af unikke løsninger til strukturering af ustruktureret information, optimering af arbejdsprocesser, effektivisering m.m. Lexmark Channel Value programmet Det er vigtigt for Lexmark at vores forhandlere oplever førsteklasses support, har glade kunder og opnår en god indtjening. Derfor skabte vi Lexmark Channel Value programmet, et progressivt program, der tilbyder forhandlerne et dynamisk mix af support, belønninger og incentives – fra marketingsværktøjer og rabatter til specielle

bonusplaner. Dertil kommer, at de kan drage fordel af avancerede løsninger, servicetilbud og eksklusive cpp priser - og nu også fleksible tilbud på demo- og showroomudstyr. Uanset om vores forhandlere er Premium, Expert eller Business Development forhandlere, eller om de sælger printere, MFP’ere, workflow

løsninger eller skræddersyede serviceaftaler, kan de regne med, at Lexmark vil ledsage dem hele vejen via vores partner program! Tag en snak med os på standen og hør hvordan vi sammen med dig kan skabe endnu mere værdi for dine kunder. Få mere at vide om Lexmark på www.lexmark.dk.

Lexmark Corporate Stategy

HAR DU SPØRGSMÅL? 46

Kontakt Product Manager Niels Christoffersen, telefon: 4355 8870, e-mail: niels.christoffersen@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.


KOM OG BESØG KYOCERA PÅ ÅRETS CHANNEL TRENDS+ VISIONS 2015 Japansk enkelhed på dansk – vi er det nye skud på leverandørstammen hos ALSO, og vi ser frem til at handle med jer.

Vi har en lang historie med os. KYOCERA blev grundlagt i 1959 af Dr. Kazuo Inamori og hans ånd gennemsyrer alt, hvad vi foretager os. I dag er vi blandt dem der sælger flest printere i verden, og vi er markedsleder bl.a. i Tyskland. Vi har hovedkontor i Kyoto i Japan og beskæftiger næsten 70.000 medarbejdere på verdensplan. Heraf 30 glade & professionelle kolleger i Danmark. Vores filosofi er helt enkel. Vi leverer printere, der virker. Det betyder færre bekymringer for dig i din hverdag og et bedre kunde-

HAR DU SPØRGSMÅL?

forhold for os. Vores serviceorganisation kender vores produkter til bunds, og de hjælper dig med at få mest muligt ud af dem. Til glæde for arbejdet i dagligdagen, miljøet og økonomien. Vores printerprogram er baseret på vores kassettefri teknologi og langtidsholdbare keramiske tromler, der kan klare op til 600.000 sider. Small, medium eller large? Vi har printere og MFP’er til alle størrelser virksomhed og krav. Fælles for dem alle er, at de er intuitive at

betjene og enkle at administrere. Vi bruger udelukkende komponenter med lang levetid, for det medfører minimale mængder miljøaffald. Vores produkter følger de strengeste miljømæssige standarder. For hvorfor svine mere, hvis man kan svine mindre? Hvis du er blevet nysgerrig, er du meget velkommen til at kigger forbi på vores stand nr. 1 på årets Channel Trends+Visions messe hos ALSO, fredag d. 2. oktober 2015.

Kontakt Product Manager Anne-Marie Jensen, tlf. 4355 9331, e-mail: ann-marie.jensen@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

47


Canon XL-blæk Canon standardblæk

FLERE PRINT, FÆRRE OMKOSTNINGER*, SAMME KVALITET. Canons XL-blækpatroner, der er designet til ekstra effektivitet, giver dig flere sider for pengene og kræver færre udskiftninger sammenlignet med Canons standardblækpatroner.

canon-europe.com/xl-inks

48* Baseret på Canon RSP, sammenligning af Canon standardblæk og Canon XL-blæk, ved brug af ISO/IEC24711-sidekapacitetsdata.


TEST DU KAN STOLE PÅ ner i test edtelefo In-ear-hov pper

ro 10 ørep r flot e iv g der arten lyd på f

Alt om DATA og Datatid TechLife har specialiseret sig i at gennemføre alsidige og gennemarbejdede test på teknologibranchens utallige nye produkter i mere end 30 år. Redaktionerne tester over 500 produkter årligt og alle større danske dagblade og tilhørende hjemmesider bruger vores testresultater.

Augmen t

8

2015 August 79,50 Pris: Kr.

g Guide o : fordele

r pgradere Sådan o ows 10 d du til Win

33. årgang

rke Stæ tere pu com tudie til s ob) (og j

rte apps: Nye sma

ekte Send dir mobil in tv fra d

rtig før // Hu rd å H / / t // Le // Billig

HEstEK

tablets det heletil

Bærbart bæs e nyheder: p skærm r a t k nd e s d n n æ e i luksu3sksplass bærbare ne ig en kro Giv deinn t koster d

ruge 35

R ÆftER

ge 35

dK K 79,50

ram til den at de ærkt prog mputer u iser dine ideer // St co dumps n e en g re e sc an St//oOrgrtined-msaptping af din : 4 lækre m mere ud apps på // MobilFå endnu tamed A ’en

- 26.08 .15

n blets til din hver droiddag Lav nemt egne 3D-spdine Sikker webil udvik Din pc-skæ Sådan laver du ling egne 3D-spi hurtigt dine Undgå s kal være brum l med Unity lækage oplysninge af personlige Te et

06.08.15

30.07.1

1

BK returu

BK retu

,50 DKK 79 8. 15 5 - 26.0

imati

m o c e i d u st

ogram: // Godt pr pc’en til gi er en Ny

rside.indd

0 · Eksklu sivt spec ialmagas © in

e t k e f r e p n e D puter

r de Så små e re æ n statio vet pc’er ble

815_Fo

· Kr. 79,5

slug et kvE sElfiE a oegstbliv s mera t u r ndere sto

! i-trend Ny min

01_DT0

12/2015

Byg den selv

DEn ult

Vi tester og tildeler

nummer

Sådan byg den perfe ger du kte pc

lÆKRE

produkterne stjerner, så det bliver nemmere for dig at vælge.

s-pc Window

:56 15 14:51

07-07-20

r på internet

tet

st: Samsung computerskæ har bøjet rmen

Køb magasinet i din kiosk eller tegn abonnement på www.aod.dk 01_AOD

1215_Fors

tid

ed re

den udv Ality ide virkeligh de ed er klar

ide.indd

1

49


ALSO CLOUD

SKYEN GIVER HELT NYE MULIGHEDER

Med ALSO Cloud Marketplace har ALSO skabt et virtuelt indkøbscenter, hvor forhandlerne hurtigt og effektivt kan servicere deres kunder. Det giver den innovative forhandler, der forstår at sætte sig ind i kundernes forretning, mulighed for at vinde markedsandele.

Tekst: Martin Chrois, Business Unit Manager, Software & Cloud

A

lle taler om skyen, og der er da heller ikke nogen tvivl om, at fremtiden i endog særdeles høj grad kommer til at handle om cloud baserede services, der gør det langt nemmere at servicere sine kunder hurtigt og effektivt. For nogle forhandlere kræver det cloud baserede univers imidlertid en vis tilvænning, mens det for de fleste kræver en tilpasning af deres forretningsmodel med henblik på at opnå det fulde udbytte.

En lang forretningsmuligheder Tekst: Brianrække Trolle,nye Director Solutions Division ligger gemt i skyen, forklarer Business Unit Manager hos ALSO, Martin Chrois.

50

Over de senere år har vi oplevet et paradigmeskift, der har betydet, at salgskanalen for altid har ændret sig. Fordelene i det nye univers er imidlertid mange, og for den omstillingsparate

forhandler åbner der sig helt nye muligheder for at udvide sit forretningsområde og dermed øge sin indtjening. Afregning efter forbrug Omstillingen handler både om, at forhandlerne skal lære at tænke i nye forretningsmæssige muligheder og, at omsætningen så at sige ændrer sig fra salg i klumper til salg af services og software i løbende abonnementer. Den abonnementsbaserede provisionering af software og services gør det lynhurtigt at skrue op eller ned for kundens løsning, og da der afregnes efter forbrug, kan løsningen løbende tilpasses slutkundens aktuelle ressourcebehov.


Cloud ALSO CLOUD ØKOSYSTEM

ALSO CHOICE

LEVERANDØRER AF

SLUTKUNDER

FORHANDLERE SaaS DaaS HaaS

IaaS

Enterprises Fakturering

Udrulning

PaaS

Professional Hardware services Financial services

Software

Markedsplads

Salg

Administration

BRUGERE

MSP eTailers

Rapportering

Support

SMB

Value Added Reseller

Brugere

Retailers

Med ALSO Cloud Marketplace kan serviceudbydere og forhandlere samarbejde, integrere, tilpasse og administrere en række forskellige cloud-serviceydelser på en lokal ALSO markedsplads. ALSO Cloud Marketplace automatiserer cloud-serviceydelser fra salg til fakturering og gør det let at oprette hybride løsninger kombineret med værdiforøgende serviceydelser, der dækker slutkundens behov.

ALSO ser det som en helt naturlig opgave at understøtte forhandlerne i de nye forretningsmuligheder, og med ALSO Cloud Marketplace har vi derfor skabt et virtuelt indkøbscenter, hvor vores forhandlere hurtigt og effektivt kan servicere deres kunder. Alt som en service Det centrale omdrejningspunkt i ALSO Cloud Marketplace er “Pay per use” begrebet, hvor forhandleren via en portal og et centralt administrationsværktøj qua ALSO’s status som Microsoft Cloud Solution Provider både får adgang til hele Office 365 paletten og mulighed for at skabe sin egen handelsplads med eksempelvis branchespecifikke løsninger. ALSO Cloud Marketplace er nærmest at betegne som ”a never ending story” forstået på den måde, at der både sker kontinuerlig opdatering af den software og de services, der tilbydes samt løbende tilføjes såvel nye ydelser som ny funktionalitet. Vi har udarbejdet en køreplan over de funktioner, der vil blive integreret i løbet af andet halvår 2015, og blandt de særdeles interessante vil jeg nævne en central indkøbskurv samt ikke mindst funktionen Smart Provisioning Wizard, der gør

det muligt at provisionere hele indholdet af indkøbskurven på én gang. Den vigtige kundekontakt I det omfang slutkunden selv ønsker mulighed for at udvide sine ressourcer - enten i form af flere licenser eller nye ydelser - kan forhandleren via administrationsværktøjet gøre dette muligt, og alt efter forbrug fakturerer vi forhandleren samlet, som derefter nemt og enkelt kan viderefakturere til slutkunden. Med ALSO Cloud Marketplace bevares den vigtige kontakt mellem forhandler og slutkunde. Det er godt nok blevet nemt at handle på nettet, men i takt med at der udbydes flere og flere valgmuligheder, når det gælder sammensætningen af softwareløsningerne, jo mere kompleks bliver beslutningsprocessen til gengæld. Derfor skal forhandleren træde i karaktér og hjælpe sin slutkunde. Den innovative forhandler, der forstår at sætte sig ind i kundernes forretning og fungere som en kompetent rådgiver, vil nemlig vinde markedsandele. Det at hjælpe kunden med at vælge lige præcis den software og de services, der passer bedst til de aktuelle behov, betyder alt andet lige styrkede kunderelationer samt udvidede salgsmuligheder. n

ALSO ser det som en helt naturlig opgave at understøtte forhandlerne i de nye forretningsmuligheder, og med ALSO Cloud Marketplace har vi derfor skabt et virtuelt indkøbscenter, hvor vores forhandlere hurtigt og effektivt kan servicere deres kunder. — Martin Chrois, Business Unit Manager, Software & Cloud

KONTAKT ALSO Telefon: 4355 8833 Mail: Software.danmark@also.com

51


WORKPOINT365

Projekt-, kontakt- og sagsstyring i skyen WorkPoint365 er et modulopbygget standardsystem som out of the box tilbyder projekt-, kontakt- og sagsstyrings-løsninger i skyen. WorkPoint 365 bygger oven på SharePoint Online og bygger bro til Microsoft Office/O365-pakken – ex. MS Outlook, Word, Excel og PowerPoint. WorkPoint365 leveres i en række standardkonfigurationer som fra dag et dækker en stor del af de forretningsmæssige behov. Tilpasninger i forretningsmoduler kan nemt konfigureres uden forudgående SharePoint viden. Risikoen og kompleksiteten ved specialudvikling i SharePoint Online samt den økonomiske investering heri undgås dermed fuldstændigt. WorkPoint365 Projektstyring

WorkPoint Express

giver et unikt overblik over dokumenter,

er et plugin til Office/Office365 der gør

e-mails, kontakter og projektstadier på

det muligt at håndtere 80% af de daglige

virksomhedens projekter.

opgaver direkte i Office Outlook, Word, Excel og PowerPoint. Herunder arkivering

WorkPoint365 Kontaktstyring

af dokumenter og mails, sags-, projekt-,

giver overblik over kontakter/kunder,

kontakt- og kundefremsøgning samt

korrespondance og informationsflows,

oprettelse af nye sager, projekter, kontakter

samarbejdspartnere, pipeline mv.

mv.

WorkPoint365 Sagsstyring

Prøv WorkPoint365 gratis i 30 dage Priser Fra 54 kr/md pr. bruger

giver et ensartet overblik og en effektiv styring af virksomhedens sager samt intuitiv email- og dokumenthåndtering.

WORKPOINT365.COM

”For os har WorkPoint365 været det helt rigtige valg. Det

Óskar Sigvaldason,

er i dag langt lettere at vedligeholde og opdatere kritiske

CEO og ejer af Borgarverk

informationer til de rette personer under hele projektforløbet”

52

workpoint.dk/cases/borgarverk


EFFEKTIV HÅNDTERING AF DINE LICENSER CSP og ALSO Cloud Marketplace - det perfekte match! Mange forhandlere har længe ønsket en mere fleksibel og effektiv håndtering af deres Office 365 seats, EMS seats, Dynamics CRM, Azure m.m. og den mulighed er nu kommet, og leveres via det brugervenlige Cloud panel “ALSO Cloud Marketplace”. Med lanceringen af CSP programmet fra Microsoft er det nu muligt at levere seats og Azure ressourser med månedlig betaling, og dertil

HAR DU SPØRGSMÅL?

mulighed for at skalere op og ned i seats/ ressourser løbende, herunder også opgraderinger midt i en måned.

Det har aldrig været nemmere at sælge Office 365 og Azure, og med en fleksibilitet som ikke er set tidligere.

Det betyder, at du kan tilbyde en dynamisk løsning for dine kunder på Office 365 og Azure, og de andre services der kommer på CSP programmet. ALSO Cloud Marketplace sikrer en effektiv og næsten automatiseret håndtering af dine Office365 seats.

Kig forbi vores stand på XXX og se de muligheder der for optimal leverance og vedligehold af dine Office365 og Azure.

Kontakt Cloud Sales Manager Michael Bidault, tlf. 4355 9264, e-mail: michael.bidault@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

53


ALSO CLOUD

OFFICE365 LIGE VED HÅNDEN ALSO Cloud Marketplace gør det muligt at servicere kunderne hvor som helst og når som helst. Selv fra en mobiltelefon på den anden side af Atlanten. Tekst: Henrik Malmgreen

Fra: Saxo

Hej Nis. Vi skal bruge 3 licenser til Office 365. Det haster.

Nis Bang Lorenzen, partner i Belsø, er til Microsoft konference i Orlando, Florida, da en mail tikker ind på mobilen. En kunde skal bruge 3 Office 365 licenser.

54

ALSO CLOUD Fra: Nis

Microsoft Office 365 BESTIL 3

Nis logger hurtigt på ALSO Cloud Marketplace og provisionerer de 3 licenser til kunden.

Hej. Så er de 3 licenser tilgængelige for jer. Hilsen Nis.

Et øjeblik efter modtager kunden besked om, at de ønskede services nu er tilgængelige.


Cloud Det er bare blevet så meget nemmere at håndtere og administrere licenser for kunderne, og for blot et år siden havde dette scenarie ikke kunnet udspille sig. — Nis Bank Lorenzen, partner i Belsø

S

cenen er et konferencecenter i Orlando, Florida, og begivenheden er Microsoft World Partner Conference. På scenen er en af Microsofts topchefer i gang med dagens keynote, og nede i salen sidder Nis Bank Lorenzen, tidligere ansat hos Microsoft gennem 13 år - nu medejer af og partner i IT-virksomheden Belsø, der som Microsoft Partner er en af ALSO’s forhandlere. Smartphonen er på lydløs, men pludselig tikker en vigtig besked ind. Den er fra en af Belsø’s kunder - onlineboghandelen Saxo.com - der har brug for tre licenser til Microsoft Office 365. Nis Bank Lorenzen lader et kort øjeblik koncentrationen vandre fra scenen og ned til mobiltelefonen. Lynhurtigt logger han på ALSO Cloud Marketplace, og efter få øjeblikke samt det, der ligner et par magiske besværgelser, har medarbejderne hos Saxo.com adgang til de ønskede licenser hjemme i Danmark. Fra 24 timer til minutter Denne lille solstrålehistorie fra en moderne IT-hverdag beskriver med al tydelighed det paradigmeskift, der er sket i løbet af forbløffende kort tid. Et paradigmeskift, som konceptet ALSO Cloud Marketplace er tydelig eksponent for.

FACT ALSO Cloud Marketplace er yderst brugervenligt og kan tilgås fra alle enheder. Læs meget mere på www.alsocloud.dk eller ring til ALSO Software og Cloud Team på tlf. 4355 8888.

”Det er bare blevet så meget nemmere at håndtere og administrere licenser for kunderne, og for blot et år siden havde dette scenarie ikke kunnet udspille sig. Dengang tog det typisk op mod 24 timer at få ekspederet en licensnøgle selv om vi allerede dengang for længst havde forladt traditionelt salg af software i bokse”, siger Nis Bank Lorenzen. Slutkunderne har set lyset I dag er det skyen, der er platformen, både når det gælder kundernes brug af software, og når det gælder forhandlernes mulighed for at provisionere licenser. ALSO Cloud Marketplace er det fælles omdrejningspunkt, der gør det muligt at opfylde kundernes ønsker 24-7 - selv fra en konferencesal et sted på den anden side af Atlanten. Hos Belsø spænder kundekredsen vidt, lige fra mindre virksomheder i SMB-markedet til store virksomheder med flere tusinde ansatte, men på trods af forskelligheden i størrelse har de alligevel et markant fællestræk. Ifølge Nis Bank Lorenzen benytter nemlig 90% af Belsø’s kunder Office 365. Og via ALSO Cloud Marketplace kan der altså skrues op og ned for antallet af licenser med minutters varsel. n

Partner og medejer i Belsø, Nis Bank Lorenzen, ser mange fordele i ALSO Cloud Marketplace.

55


F-SECURE FREEDOME FOR BUSINESS Beskyt og administrer alle mobile enheder med et enkelt tryk på en knap. I dag er erhvervslivet overalt. Det er nemt at stjæle dine data, når du arbejder fra et åbent wifi. Freedome for Business sørger for enhedsstyring, sikker vpn og mobil sikkerhed i én pakke. Det er en kombination af nem administration og sikkerhed, der giver dig komplet tryghed.

HAR DU SPØRGSMÅL? 56

Opnå større sikkerhed og kontrol med mobil flådestyring. Freedome for Business giver medarbejderne mulighed for at arbejde hvor, hvornår og hvordan de ønsker – og giver samtidig administratorerne ro i sindet, vel vidende at enhederne er sikret.

Kontakt Product Manager Michael Gustav, tlf. 4355 9222, e-mail: software.danmark@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.


SHOOTS DOWN MORE THREATS TO YOUR FINANCES. Kaspersky Total Security – Multi-Device. Taking the danger out of digital. kaspersky.com

57


ALSO

58


Cloud CLOUD

DET KOMPLETTE OVERBLIK OVER KUNDEN Ifølge Thomas Friis Formann fra Microsoft Danmark, der har salgsansvaret for Microsofts Office 365 cloudforretning i SMB-segmentet, foretrækker 90% af kunderne at handle hos deres vante leverandør. Tekst: Henrik Malmgreen

FACT

M

icrosoft Cloud Solution Provider programmet - der netop er blevet en del af ALSO Cloud Marketplace - forener således det bedste fra to verdener ved at give slutkunden mulighed for at handle på nettet hos sin kendte rådgiver. Interessen for Microsofts Cloud Solution Provider program er stor, og som cloud distributør har ALSO sammen med forhandleren det komplette overblik over kundens livscyklus. Det gør det særdeles nemt og enkelt at sælge Office 365 produkter - samt i øvrigt Enterprise Mobility Suite, Microsoft Intune, CRM Online samt Microsoft Azure. ALSO Cloud Marketplace er således en digital markedsplads, der i form af et online kontrol-

Mange fordele ved Microsoft Cloud Solution Provider Program:

Thomas Friis Formann, Cloud Group Manager, Microsoft panel giver forhandlerne mulighed for at provisionere alle slags hostede services samt cloudprodukter til kunderne. Det er endvidere muligt at koble Microsofts abonnementer med andre udbyderes abonnementer til ét samlet ”view” pr. slutkunde eller bruger.

XX Et CSP abonnement er klar til brug umiddelbart efter bestilling. XX Aktivering sker på få minutter 24 timer i døgnet alle ugens 7 dage. XX Ingen håndtering af produktnøgler. XX ALSO fakturerer forhandleren månedligt for de dage, abonnementet har været aktivt. XX Forhandleren håndterer selv al fakturering direkte til slutkunden. XX CSP giver forhandleren det komplette overblik over kunden.

KONTAKT Læs meget mere på www.alsocloud.dk eller ring til ALSO Software og Cloud Team på tlf. 4355 8888.

59


... for selv om kunderne naturligvis er glade for at modtage varerne hurtigt, betragter de det samtidig som en helt naturlig selvfølge, at det kan lade sig gøre. — Claus Holbæk Pedersen, Logistic Manager

LOGISTIK

Logistic Manager hos ALSO, Claus Holbæk Pedersen, er ansvarlig for, at ca. 11 millioner enheder årligt leveres rettidigt til kunder i Danmark, Sverige og Norge.

HURTIGT, EFFEKTIVT N & PRÆCIST

år man går rundt i ALSO’s imponerende lager i Taastrup, kan man godt blive en kende imponeret over de 27.500 kvadratmeter, der er fyldt med reoler og mange tusinde varenumre. Men det er nu ikke det, der er det mest imponerende ved lageret, som betjener ALSO’s forhandlere i både Danmark, Norge og Sverige.

ALSO’s skandinaviske hovedlager ligger i Taastrup. Her er 27.500 kvadratmeter fyldt med reoler og paller, og her håndteres dagligt mellem 40.000 og 60.000 enheder til Danmark, Norge og Sverige. Alle sammen med garanti om levering næste dag, hvis de - for Danmarks vedkommende - er bestilt inden 16.30. Tekst: Claus Holbæk Pedersen, Logistic Manager

60

I sig selv er det jo ikke nogen større udfordring at bygge en lagerhal og fylde den op med varer. Det imponerende ligger i at kunne flytte varerne fra hylderne og få dem transporteret ud til forhandlerne i et flow, der understøtter deres forretning. Altså at kunne levere de rigtige varer i det rigtige antal på det rigtige tidspunkt til den rigtige forhandler. Det lyder måske heller ikke så vanskeligt, for hvor svært kan det være at fylde en lastvogn med paller og sende den ud på landevejen? Men pirker man lidt under overfladen, vil man hurtigt finde ud af, at der faktisk stilles ganske store krav til hele dette logistiske flow.


ALSO skandinavisk centrallager, Taastrup

Lagerkapacitet:

Enheder til ekspedition dagligt:

Medarbejdere i logistikforretningen:

Dag-til-dag levering ved bestilling senest

27.500 m2

40.-60.000

Ca. 140

KL. 16.30

Udfordring på to fronter Udfordringen ligger på to fronter. Dels at kunderne - ALSO’s forhandlere i de tre skandinaviske lande - i dag betragter det som en helt naturlig service at kunne bestille varerne så sent som muligt samtidig med, at de ønsker levering næste dag. Dels at forhandlerne betragter det som en lige så naturlig service, at ALSO kan honorere ønskerne om en lang række forskellige leveringsformer. ALSO er bindeleddet mellem producenterne og forhandlerne. Det er der sådan set ikke noget nyt i, men at kunne levere de rigtige varer på det rigtige tidspunkt er i dag blevet en ganske stor udfordring i takt med, at forhandlerne såvel i BtB som BtC segmentet og ikke mindst de mange webshops - skal kunne præstere et effektivt flow, der understøtter deres specifikke forretning.

Mantraet for ALSO er altså at kunne tilbyde kundespecifikke løsninger til hele paletten af forhandlere. Både de store forhandlere og kæder med centrale lagerfaciliteter, de mindre forhandlere med måske et lokalt netværk af butikker og ikke mindst det stadigt voksende antal af webshops, hvor pakken så at sige skal leveres direkte til slutkundens dørtrin. Vores rolle som værdiskaber Fra ALSO’s skandinaviske lager ekspederes årligt ca. 11 millioner enheder svarende til mellem 40.000 og 60.000 enheder dagligt. Fælles for dem alle er, at hvis de er bestilt inden kl. 16.30 i Danmark, sikrer vi, at de er fremme hos modtageren den følgende dag.

Faktisk er vi en smule stolte over at kunne håndtere så mange enheder så hurtigt og effektivt. Men der er bestemt ikke tid til at hvile på laurbærerne, for selv om kunderne naturligvis er glade for at modtage varerne hurtigt, betragter de det samtidig som en helt naturlig selvfølge, at det kan lade sig gøre. Generelt set er kunderne - både vores forhandlere og deres slutkunder - blevet mere beviste om den service der findes. For samtidig med, at de forventer hurtig levering, forventer de altså også senere deadline for bestilling. Det er en forventning, vi skal kunne leve op til. Det er ganske enkelt et særdeles vigtigt element i vores rolle som værdiskabende bindeled. n

KONTAKT ALSO Claus Holbæk Pedersen, Logistic Manager På det skandinaviske centrallager i Taastrup er der til daglig ansat 120 fuldtidsbeskæftigede på lageret og godt 140 fuldtidsbeskæftigede i hele logistik forretningen.

Telefon: 4355 9256 Mail: claus.pedersen@also.com

61


Skynd dig - 3 datoer tilbage!

Er du klar til nye forretningsmuligheder med Microsoft Windows 10? Klik ind på also.dk under “Arrangementer” og tilmeld dig NU. EMS (Enterprise Mobility Suite)

CSP

ALSO Cloud Marketplace

Windows 10 Azure

Cloud OS

Ændring i betalingsstrømme

“Next generation” Support

Office 2016

Cinema Tour plan: Aalborg d. 17.8 Lyngby d. 10.9

62

Kolding d. 18.8 Taastrup d. 20.10

Aarhus d. 8.9 Odense d. 27.10

Esbjerg d. 9.9 Herning d. 28.10


Installation

INSTALLATION

SERVICES

Montering

ALSO tilbyder at varetage opsætning og installation af IT udstyr for dig, så du kan fokusere på at sælge den samlede løsning videre til dine kunder, og dermed fokusere på din kerneforretning.

Flytning

Vi varetager processen fra A-Z herunder fragt, lagerhotel, emballagehåndtering, opsætning og installation, så du kan fokusere på det samlede salg. Vi tilbyder installation og opsætning inden for 3 primære områder: AV/Digital Signage, Server/Client og Printer.

Du tilbydes adgang til højt kvalificeret IT-ressourcer efter behov og på fast aftalte tidspunkter. Du kan holde 100% fokus på jeres kerneforretning, og levere en samlet løsning til jeres kunder. Du opnår attraktive priser og ydelser af høj kvalitet, som forbedre din samlede profitabilitet.

KONTAKT ALSO

Kontakt os på telefon: 4355 8833 eller services.scandinavia@also.com for mere information.

63


LOGISTIK

KUNDESPECIFIKKE LØSNINGER I FOKUS

Når kunderne udvikler nye forretningsmodeller, skal ALSO kunne følge trop ved at leve op til ønsket om både nye leveringsformer og nye former for services. Det er et klart fokusområde i et tæt samarbejde med pakkedistributøren.

Tekst: Claus Holbæk Pedersen, Logistic Manager

64


O

ver de senere år er det blevet stadig vigtigere for ALSO at kunne tilbyde kundespecifikke leveringsløsninger og i takt med at forhandlerne udvikler stadig nye forretningsmodeller for at kunne tilfredsstille deres slutkunder, vokser kravene til ALSO om at kunne leve op til ikke bare én måde at levere på, men en hel pallette af måder. I den ene ende af spektret har vi levering på paller til eksempelvis de store butikskæders centrale lagre. Men selv om det kan lyde som en helt enkel ”drop and go” levering, er det ingenlunde tilfældet. Vi mødes ofte med ønsket om at kunne levere på bestemte tidspunkter, hvilket betyder, at vi skal kunne levere inden for et bestemt slot.

Hos ALSO udvikles der hele tiden nye kundespecifikke levereringsløsninger for at imødekomme slutkundernes alsidige behov.

Det kan måske lyde som noget fjolleri for nogle, men er vigtigt for mange af forhandlerne, fordi logistik i dag handler om optimering og effektivitet. Samtidig mødes vi også med ønsker om special pakning eller emballering, netop for at forhandleren kan sikre effektiv og hurtig håndtering af sine varer.

med en pakketransportør om afhentning af pakker i åbningstiden. Desuden er udfordringen, at omkostningerne helst ikke må vokse, så samtidig med at vi skal udvise øget fleksibilitet, skal det ske til samme pris.

Tæt samarbejde med GLS Når vi både skal kunne levere hele paller til et centrallager og enkelte pakker direkte til slutkunden i en webshop, er det helt naturligt at spørge, om en enkelt transportør kan klare begge dele lige godt. Men det kan faktisk godt lade sig gøre.

Jeg synes imidlertid, ALSO har været god til at møde de nye udfordringer i en proces, hvor det lige så meget handler om at kunne gøre det uden, at det går ud over servicen. Det prøver jeg på at leve op til ud fra et princip om at holde tingene så enkelt som muligt. Service er alfa og omega

Vi har valgt GLS, der står for 95% af alle vores leverancer i Danmark, og selv om der naturligvis også køres mange paller ud, vil jeg hellere kalde GLS for pakkedistributør end speditør - netop på grund af mangfoldigheden i leverancemåderne.

Når vi både skal kunne levere hele paller til et centrallager og enkelte pakker direkte til slutkunden i en webshop, er det helt naturligt at spørge, om en enkelt transportør kan klare begge dele lige godt. Men det kan faktisk godt lade sig gøre.

Det siger imidlertid sig selv, at det kræver et tæt samarbejde mellem ALSO og GLS for at kunne sikre en god og korrekt levering. I starten oplevede vi lidt problemer i forhold til levering til BtC segmentet, men så satte vi os sammen og fik løst problemerne i fællesskab.

— Claus Holbæk Pedersen, Logistic Manager

Mange nye leveringsformer Det var vigtigt, for internethandelen er i særdeles kraftig vækst, hvilket gør, at vi løbende stilles over for ønsket om at kunne opfylde nye leveringsformer. Ikke bare direkte hjem til kunden, men også til eksempelvis de forskellige typer af boksanlæg eller andre former for pakkeafhentningsfaciliteter, der skyder op over hele landet.

En IT-infrastruktur af en vis kompleksitet kan naturligvis ikke undgås, men alt andet lige er der ikke nogen grund til at gøre tingene mere kompliceret end nødvendigt er. Derfor bruger jeg rigtig meget tid på optimere processer, effektivisere flow og hele tiden følge med de nye udfordringer som løbende opstår.

Det kan både være boksanlæg drevet af Post Danmark, boksanlæg drevet af private aktører eller f.eks. butikker, hvor der er indgået en aftale

Det er ganske enkelt nødvendigt, også fordi vi skal kunne håndtere ønsker om en række andre nye services. Flere og flere offentlige institution-

er som f.eks. skoler ønsker enten at få leveret deres nye computere uden emballage, eller at vi tager emballagen med retur, og i fremtiden ser jeg andre services skyde op, f.eks. ønsket om, at vi kan levere en pakke emballeret i julepapir med Til og Fra kort påsat. Især de mange webshops, der handler direkte med slutkunden, vil møde os med den slags ønsker, fordi services, der omkranser selve produktet som sådan bliver et stadig større konkurrenceparameter. Grundlæggende kan man sige, der ikke er den store forskel på, om man køber en computer af et givent fabrikat hos den ene eller den anden forhandler. Derfor vil det som oftest være pris og ikke mindst service, der er afgørende for, hvor slutkunden lægger sin ordre. Hvis kunden handler i en fysisk butik, slutter den logistiske udfordring her, for kunden sørger selv vor at bære varen hjem. Men hvis kunden handler på internettet, er den logistiske udfordring ikke slut, før chaufføren banker på døren eller gør pakken klar til afhentning i f.eks. et boksanlæg. Så for ALSO handler det ikke blot om at have varerne på lager, men også om at kunne levere til den aftalte tid på den aftalte måde. n

65


Har du spørgsmål? Kontakt vore HP INC

Jesper Marker

Kristina Mogensen

Jens Holm

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Specialist

HP PC & Print Tlf. 4355 9318 casper.sigaard@also.com

HP Desktop og Notebook Tlf. 4355 9279 birgitte.rask@also.com

HP Workstation, POS & Thin Clients Tlf. 4355 9360 jesper.marker@also.com

HP Laser, Dok. Scan & Storformat Tlf. 4355 9295 kristina.mogensen@also.com

HP Laser, Dok. Scan & Storformat Tlf. 4355 8834 jens.holm@also.com

PRINT

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

HP Print & PC Tlf. 2810 5502 kim.prinzler@also.com

HP INC

Birgitte Rask

Business Unit Manager

COMPUTER

Product Specialist

HP INC

Casper S. Sigaard

HP INC Kim Prinzler

HP INC

HP INC

Supply Services

Marc Dupont

Tanja Henriksen

Irene Olsen

Anders Pedersen

Anne-Marie Jensen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager Scandinavia

Lenovo PC Tlf. 4355 9347 marc.dupont@also.com

Other PC og Samsung Monitor & TV Tlf. 4355 9341 tanja.henriksen@also.com

Fujitsu PC-Monitor / ACER PC-Monitor

Lenovo PC / Microsoft Surface Tlf. 4355 9339 anders.pedersen@also.com

Print Tlf. 4355 9331 anne-marie.jensen@also.com

Tlf. 4355 9202 irene.olsen@also.com

TELECOM

CONSUMER

SUPPLIES

SUPPLIES

SOLUTION PRINT

PRINT Niels Christoffersen

Henrik Heitmann

Steen Weber

Mie Sørensen

Per Andersen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager

Product Manager

Business Unit Manager

Canon HW / Ricoh / Samsung / Brother / IRIS

Canon, Epson, Fujitsu & Lexmark Tlf. 4355 8870 niels.christoffersen@also.com

Supplies Tlf. 4355 9249 henrik.heitmann@also.com

Supplies Tlf. 4355 8858 steen.weber@also.com

Consumer Electronics

Telecom

Tlf. 4355 9221 mie.sorensen@also.com

Tlf. 4355 9311 per.andersen@also.com

Sonny Skarsby Tlf. 4355 9271 sonny.skarsby@also.com

PC

PC

PC

TELECOM

TELECOM

TELECOM Brian S. Knudsen

Konrad Hahn

Susanne Voll

Carsten Bartholdy

Betina Gleitze Smith

Kasper Kildelund

Product Manager

Product Sales Manager

Retail & Marketing Manager - Telecom

Business Unit Manager

Product Manager

Product Manager

7p / MDM løsninger / Konfiguration/ Huawei

Acer / HTC / Microsoft / Samsung Tlf. 4355 9335 konrad.hahn@also.com

Tilbehør, Kazam, GigSky Tlf. 4355 9294 susanne.voll@also.com

Intel / Kingston Tlf. 4355 9316 carsten.bartholdy@also.com

HGST/Seagate/Toshiba/WD HDD/Lite-On Tlf. 4355 8851 betina.gleitze@also.com

ASUS komp./ LCD / Steelseries/ WD/ Seagate/HGST

Tlf. 4355 9392 brian.schmaltz-knudsen@also.com

ACCESSORIES

ACCESSORIES

Birol Ilgøy

Pia Glensbo

Joy W. Nielsen

Product Manager

Product Sales Specialist

Product Manager

Product Manager

Logitech / Transcend / Belkin / Wacom / Contour

Microsoft OEM & Box, Norton og F-secure Box

Microsoft ESD/POSA

Tlf. 4355 9356 tanja.baraon@also.com

Creative, dbramante1928, Targus, Trunk, Trust

Tlf. 4355 8857 carsten.grand@also.com

Tlf. 3119 0869 birol.ilgoy@also.com

Tlf. 4355 9337 pia.glensbo@also.com

Accessories Tlf. 4355 8898 joy.nielsen@also.com

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

66

Carsten Grand

Product Manager

DATACENTER

Solution Services

ACCESSORIES

MSI / Qnap / Microsoft HW Tlf. 4355 8806 claus.mouritzen@also.com

Tanja Baron

ACCESSORIES

Product Manager

PC

PC Claus Mourtizen

Tlf. 4355 8887 kasper.kildelund@also.com

Henrik S. Asmussen

David Beyer

Bo Bjørn Pedersen

Claus Bertelsen

Jacob Nielsen

Business Unit Manager

Product Manager

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

Eaton / Nimble Storage Tlf. 4355 9359 henrik.asmussen@also.com

Lenovo Server & Storage Tlf. 4355 9399 david.beyer@also.com

Lenovo Server & Storage Tlf. 4355 9210 bo.pedersen@also.com

Lenovo Server & Storage Tlf. 4355 8840 claus.bertelsen@also.com

Fujitsu Server & Storage / APC Tlf. 4355 9385 jacob.nielsen@also.com


es salgs- & produktspecialister Michael Henriksen

Jesper Storm

Product Manager

Business Developer

Product Specialist

Linksys / Netgear / TP-Link / ZyXEL / Huawei Network / HP Network Tlf. 4355 9396 keld.hansen@also.com

Linksys / Netgear / TP-Link / ZyXEL / Huawei Network Tlf. 4355 8848 erik.gildberg@also.com

Surveillance Tlf. 4355 9259 michael.henriksen@also.com

Surveillance Tlf. 4355 9384 jesper.storm@also.com

Lone H. Knudsen

Nicolai Korsmoe

Business Unit Manager

Product Manager

HP EG og AV Solutions Tlf. 4355 8845 lone.knudsen@also.com

HP Server og Storage Tlf. 4355 9206 nicolai.korsmoe@also.com

Lars Schmidt

Lars Allan Hansen

Peter Livoni

Per Algot

Enterprise Coordinator

Product Specialist

Product Specialist

Product Specialist

Product Specialist

HP EG Tlf. 4355 9337 jeantt.lillesoe@also.com

HP EG Tlf. 4355 9240 lars.schmidt@also.com

HP EG Tlf. 4355 9288 lars.hansen@also.com

HP EG Tlf. 4355 8853 peter.livoni@also.com

HP EG Tlf. 4355 8892 per.algot@also.com

Jesper Dyrhauge

Thomas Møller

Ulrik Olsen

Jonas Angantyr

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

AV Solutions Tlf. 4355 8883 mette.hovelt@also.com

AV Solutions Tlf. 2162 0766 jesper.dyrhauge@also.com

AV Solutions Tlf. 4355 8885 thomas.moller@also.com

AV Solutions Tlf. 2999 5545 ulrik.olsen@also.com

AV solutions Tlf. 4355 9201 jonas.angantyr@also.com

Henrik M. Nielsen

Lars Wrede

Cloud Specialist

Product Manager

Product Manager

Software & Cloud Tlf. 4355 8830 martin.chrois@also.com

Cloud Solutions Tlf. 4355 8826 helle.beyer-lassen@also.com

Microsoft licenser Tlf. 4355 8854 henrik.nielsen@also.com

Microsoft licenser Tlf. 4355 9247 lars.wrede@also.com

Allan Dion Leo

Michael Bidault

Kristian Engrob

License Specialist

Operations Manager

Cloud Sales Manager

Product Manager

Microsoft hosting & Cloud Tlf. 4355 8861 sine.daugaard@also.com

Adobe / Microsoft SPLA Tlf. 4355 9354 jane.smidt@also.com

ALSO Cloud Marketplace Tlf. 4355 9346 allan.leo@also.com

ALSO Cloud Marketplace Tlf. 4355 9264 michael.bidault@also.com

Adobe Tlf. 4355 9230 kristian.engrob@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE Software Tlf. 4355 8804 jan.madsen@also.com

License Specialist Microsoft licenser Tlf. 4355 9227 thomas.egeso@also.com

SOFTWARE

Jane Smidt

Product Manager

Technical Consultant

Thomas Egesø

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE Sine Daugaard

F-Secure Tlf. 4355 9204 michael.gustav@also.com

HP Network Tlf. 4355 8872 leif.eriksen@also.com

SOFTWARE

Helle Beyer-Lassen

Business Unit Manager

Jan Madsen

Product Manager

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE Martin Chrois

Product Manager

Leif Eriksen

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS Mette Høvelt

Michael Gustav

HP ENTERPRISE

HP ENTERPRISE

HP ENTERPRISE

HP ENTERPRISE

HP ENTERPRISE

HP ENTERPRISE Jeanett Lillesøe

Digital Services

HP ENTERPRISE

Erik Gildberg

Product Specialist

HP ENTERPRISE

SURVEILLANCE

SURVEILLANCE

NETWORK

NETWORK Keld Hansen

Martin Rosenberg Product Manager Symantec Tlf. 4355 9216 martin.rosenberg@also.com


Har du besøgt ALSO’s nye hjemmeside? Også kaldet “ALSO B2B Marketplace” - et community, hvor vi tilbyder forhandlere og producenter inden for IT-branchen en række services bestående af Supply Services, Solutions Services, Logistik Services, IT Services, Digital Services og Financial Services.

www.also.dk

ALSO A/S - Helgeshøj Allé 8-10 - 2630 Taastrup - Tlf. 4355 8888 - www.also.dk Alle priser i dette magasin er ekskl. moms og levering. Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte varer samt ændringer i tekniske data.

Actually DK oktober 2015  
Actually DK oktober 2015  
Advertisement