Page 1

MAJ 2015

FOKUS:

Københavns Lufthavn løfter Digital Signage til nye højder Med installationen af ca. 550 Samsung skærme, leveret af ALSO, har Kastrup Lufthavn skabt en enestående Digital Signage løsning, der har givet genlyd verdenen over.

06

10

16

SOFTWARE

ARRANGEMENT

TEST

Skab overblik med MAP Toolkit fra Microsoft

ALSO inviterer til årets IT-event i kanalen

Kvalitets gaming-headset med høj komfort


SPAR

TRÅDLØSE LABELPRINTERE – GØR ARBEJDET LETTERE MED WIFI!

AR A NT

I

G

50% Få 3 års garanti

Brother PT-P750W (Art.nr. 2144877) Brother QL-710W (Art.nr. 1790228)

Med Brothers trådløse labelprintere kan alle bidrage til at organisere arbejdspladsen. Et tastetryk på laptoppen eller et svirp på smartphonen via app’en er alt, der skal til for at fremstille og printe labels – når som helst, hvor som helst og hvem som helst. Og med 50 % rabat på vores topmodeller er det ikke kun tid, du sparer, når du vælger Brother.

STOR, STØRRE

BROTHER Brother MFC-J6920DW (Art nr: 2009669)

HAR DU SPØRGSMÅL? 2

Fuld A3: A3 print, kopi, fax & scan Unik 3-års on-site garanti med i prisen Stort udvalg i A3-modeller Køreklar til cloud, mobil, netværk m.m.

Brother MFC-J6520DW (Art nr: 2009667)

AR A NT

I

➜➜ ➜➜ ➜➜ ➜➜

G

87,1 %* valgte Brother i 2014, når behovet var en A3-alt-i-én – og det er der mange gode grunde til:

*Kilde: DMR.no

Brother MFC-J6720DW (Art nr: 2009668)

Kontakt Produktchef Sonny Skarsby, telefon: 4355 8870, e-mail: sonny.skarsby@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

Få 3 års garanti med on-site SWAP-service


INDHOLD

15 ACTUALLY UDGIVES AF ALSO A/S Redaktion: Jeanette Weihrauch, Marketing Communication Manager, Scandinavia Layout: Andreas Haladyn Grafisk

06

OVERBLIK GIVER HANDLEKRAFT: MICROSOFT ASSESSMENT AND PLANNING TOOLKIT

MEGET MERE END BARE MOBILTELEFONER: ALSO TELECOM TEAM

05

FØLG MED DE NYE KRAV TIL DIT NETVÆRK

08

INTELLIGENT 6 DIGITAL: KØBENHAVNS LUFTHAVN LØFTER DIGITAL SIGNAGE TIL NYE HØJDER

LEDER

Alle priser i dette magasin er forhandlerpriser ekskl. moms og levering med mindre andet er angivet. Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte varer, ændringer i oplyste produktpriser samt tekniske data siden udgivelsesdatoen.

FACTS: VI KIGGER PÅ PRINTERENS UDVIKLING

12

VÆKST I MARKEDET

D

er er stadig godt gang i IT-markedet. Ifølge Context, der rapporterer salget igennem distributører, er markedet de første 4 måneder af 2015 vokset mere end 20 %.

Ole Eklund Adm. direktør ALSO A/S

ALSO A/S Helgeshøj Allé 8-10 2630 Taastrup Tlf. 4355 8888 www.also.dk

Telecom salget gennem distributører, og her vil du også opleve ALSO som en vigtigere og større spiller, står for en stor del af væksten, men også Mobile Computing, Wireless, Displays og en lang række andre områder viser pæne vækstrater.

blematikken, hvor Microsoft nu til sommer stopper supporten. Vi kan se, at mange har opgraderet, men det er vores opfattelse, at der stadig er mange slutkunder, der skal hjælpes videre. Læs artiklen om hvordan Microsoft Assessment and Planning Toolkit kan hjælpe dig til at komme i dyb dialog med dine kunder og åbne nye forretningsmuligheder for dig.

Vi har i denne udgave af Actually samlet en række artikler, der giver dig overblik over vigtige vækstområder og idéer til hvordan du kan videreudvikle din forretning.

Nye forretningsmuligheder ligger der også i Digital Signage. Vi har igennem de senere år oplevet en stærk vækst på dette område, og vi har investeret såvel i udvidelse af sortiment og nye services som i udvikling af vore egne kompetencer.

Vi har i tidligere udgaver af Actually beskrevet Windows Server 2003 pro-

Vi har været heldige og dygtige nok til at være med i leveringen af en af de

mest spændende og innovative Digital Signage løsninger i Verden. Læs hvordan Københavns Lufthavn har løftet Digital Signage til nye højder. Husk også at få dig tilmeldt Channel Trends + Visions 2015, som afvikles den 2. oktober. Vi har skruet op for ambitionerne såvel på dagsarrangementet som omkring After Party med Award showet om aftenen.

Med venlig hilsen

Ole Eklund Administrerende direktør

3


GRATIS DOWNLOAD

D-LINK INTRODUCERER CENTRAL WIFIMANAGER D-Links nye, gratis software, Central WiFiManager, gør det nemt at konfigurere og administrere helt op til 500 access points over flere trådløse netværk. Løsningen er utrolig velegnet til virksomheder med flere lokaler eller filialer, og som har mange mobile brugere.

med et bredt udvalg af vores trådløse access points

DOWNLOAD

✓✓ Webbaseret administration ✓✓ Multi-site management ✓✓ Forenklet prækonfigureret installation ✓✓ Høj driftssikkerhed og trafikstrøm ✓✓ Registreringsportal og adgangskontrol

FAKTA D-LINK CENTRAL WIFIMANAGER FUNGERER SAMMEN MED FØLGENDE ACCESS POINTS:

D-Link DAP-2310 Wireless N. Enkel model, som er velegnet til at udvide et eksisterende, trådløst netværk.

HAR DU SPØRGSMÅL? 4

D-Link DAP-2360 Wireless N Single Band PoE Gigabit. God ydeevne. Nemt at oprette eller udvide et trådløst netværk.

D-Link DAP-2690 Wireless N med samtidig Dual-Band og PoE support. Bedre ydeevne. Understøttelse af multimedier.

D-Link DAP-2660 Wireless 11AC. Høj ydeevne med hastighed op til 1.200 Mpbs. PoE support. Dual-Band. Diskret design.

Kontakta Produktchef Michael Henriksen, telefon: 4355 9259, e-mail: michael.henriksen@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

D-Link DAP-2695 Wireless 11AC. Lynhurtig kapacitet med hastighed op til 1.300 + 450 Mpbs. PoE support.


MEGET MERE END BARE

MOBILTELEFONER ALSO Telecom er meget mere end bare mobiltelefoner. Vi kan blandt andet tilbyde lasergravering, konfiguration og rådgivning.

Samsung Galaxy S5 Active

Samsung Galaxy xCover 3

5.1” - Full HD OLED-skærm, 1920 x 1080 pixel, Super AMOLED Processor 2.5 GHz, 2 GB RAM, 16 GB hukommelseskapacitet, 16 Megapixel kamera

4,5” WVGA, 800x480 pixels, 1,2 GHz quad-core, 8GB lager + micro-SD 5MP, HD-video, 2MP front, Android 4.4 KitKat Art.no. 2371711

Art.no. 2320022

Samsung Galaxy xCover 550

Senere i år præsenteres også Xcover 550. Det er en feature-phone velegnet til virksomheder og organsiationer, som ikke behøver adgang til virksomhedsdata uden for kontoret. Ligesom Galaxy Xcover 3, har Xcover 550 også et robust ydre og IP67-certifiering. Art.no. 2371712

Tag kontoret med på farten - også som håndværker

Stor skærm, høj opløsning og hurtig processor uden at springe budgettet! LG G3

5” IPS LCD-skærm, 1280 x 720 pixel, QUALCOMM MSM8926 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8 GB hukommelseskapacitet, Android 4.4 (KitKat), 8 Megapixel kamera, microSDHC - op til 32 GB Art.no. 2339999

Lækker og vandtæt smartphone Sony Xperia Z3

5.2” IPS LED-skærm,1920 x 1080 pixel, QUALCOMM Snapdragon 801 2.5 GHz, 3GB RAM, 16 GB hukommelseskapacitet, 20.7 Megapixel kamera, microSDXC - op til 128 GB Art.no. 2339999

Doro PhoneEasy 520X

3G feature phone, WCDMA (UMTS) / GSM Bånd WCDMA (UMTS) / GSM 900/1800/1900, 3 megapixel kamera, Bluetooth, Taletid op til 600 minutter, Standby-tid Op til 350 timer Art.no. 2353121

ALSO Teleteam Rådgivning ved større kundesager omkring styresystemer, MDM løsninger, BID ansøgning, mødedeltagelse på slutkundesager og demo af produkter.

Konfiguration af mobile enheder Har din kunde specielle krav til, hvordan mobilen leveres, så lad os håndtere det for dig. Vi kan tyverisikre eller brande med firmalogo med lasergravering, sikre at alle telefoner er opladet ved levering, simkortet installeret og aktiveret med standard pinkode, sd kort installeret, egenudviklet virksomheds app installation etc..

HAR DU SPØRGSMÅL?

Er kunden mest til trykknapper og knap så hårdfør mobil, så er Doro lige sagen!

Kontakt Product Manager Brian Schmaltz-Knudsen, telefon: 4355 9392, e-mail: brian.schmaltz-knudsen@also.com. På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

5


MICROSOFT ASSESSMENT AND PLANNING TOOLKIT

OVERBLIK GIVER

HANDLEKRAFT

Over tid har IT-installationer det typisk med at formere sig ved knopskydning i en proces, hvor virksomhedens ledelse hurtigt mister overblikket over, hvilke knopper, der skyder ud hvor. Driftsmæssigt behøver det ikke give problemer, men den dag, hvor infrastrukturen skal gennemgribende opgraderes, står virksomheden typisk i en situation, hvor ikke engang den IT-ansvarlige har overblik over den specifikke sammensætning. Microsoft Assessment and Planning Toolkit (MAP) in action

Af Henrik Malmgreen

T

il sommer ophører Microsoft med support på Windows Server 2003, og derfor er mange virksomheder allerede nu i gang med at planlægge migrering til andre platforme. For at det kan ske mest smertefrit, er det en klar fordel præcist at kende de IT-mæssige bestanddele i infrastrukturen, og til det formål er Microsoft Assessment og Planning (MAP) Toolkit en stor, ja næsten uundværlig hjælp. Trygge kunder MAP Toolkit er et analyse- og rapporteringsværktøj, der nemt samt sikkert kan scanne IT-infrastrukturer. Som forhandler kan du hjælpe dine kunder til overblik og tryghed - samtidig med at du skaber forretning for dig selv. Et overblik over kundernes IT-aktiver betyder nemlig, at du sammen med kunden i god tid ved, hvornår de skal begynde at overveje investeringer i ny software og infrastruktur. Et retvisende statusbillede er det bedste sted at starte, når opgraderingen skal planlægges.

HAR DU SPØRGSMÅL? 6

Men det handler ikke kun om installationens sammensætning - det handler også om installationens belastning. Ved hjælp af rapporteringsfunktionen i MAP kan du sammen med kunden også se, hvor hårdt de forskellige servere er belastet. Op i skyen..? Desuden giver MAP Toolkit et overblik over, om installationen er korrekt licenseret. Det er nemlig muligt at se såvel antallet af fysiske servere som antallet af virtuelle servere, samt hvorledes de forholder sig til hinanden, hvilket gør det nemt at regne sig frem til, hvilke licenser der kræves. Tilsammen er det værdifuld information, der giver mulighed for at beslutte, hvorvidt det i forbindelse med opgraderingen er muligt at konsolidere data og således spare en eller flere servere - eller om virksomheden skal tage skridtet fuldt ud og flytte sin IT-infrastruktur op i skyen på f.eks. en Office 365 og Azure platform.

FAKTA NEMT OG ENKELT Rent praktisk downloades MAP Toolkit og installeres på en klient pc. Derefter er processen, at der etableres en VPN-adgang til kundens netværk og der oprettes en database samt en inventarliste. Herefter foretages en scanning inden for et defineret interval af IP-adresser. Når scanningen er slut, er det muligt at danne sig et overblik over såvel servere og deres specifikke hardwarekonfiguration som installeret software og ikke mindst versionsnummer. Fordelene er mange. Ikke blot for kunden, men også for dig som forhandler, idet du kan benytte MAP Toolkit til at optimere eller etablere Software Asset Management (SAM), der giver mulighed for at lagerføre og rapportere licenser. Det giver overblik over det aktuelle behov, og du slipper for at forny licenser, du ikke har brug for. MAP Toolkit er altså et værktøj, der kan benyttes både til at skabe merværdi for dine kunder og monitorere din egen infrastruktur.

Kontakt gerne ALSOs Software Team: Tlf. 4355 8888, e-mail: software.danmark@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.


RollerMouse Red plus, den nye mus designet til din krop. Få enestående præcision, styring og komfort. Arbejdsglæde ved første klik.

d Nyhe O! S L A hos

Ondt i hånden, armen, skulderen eller ryggen? Der er ting, du kan gøre, for at lette din smerte - og i sidste ende, slippe af med det helt. RollerMouse er udviklet til ikke blot at lindre smerter, men også forhindre det.

www.contour-design.dk | info@contour-design.dk

7


FACTS

PRINTERENS UDVIKLING

Den kan printe, kopiere, faxe, scanne og sågar sende mails. Meget er sket siden de første matrix-printere så dagens lys i 70’erne. Vi ser denne gang tilbage på printerens udvikling med fokus på de væsentligste højdepunkter.

1970

Chester Carlson, 1906-1968

DOTMATRIX

1938

Den amerikanske opfinder Chester Carlson skaber electrophotography-teknikken (xerography) som danner grundlag for den senere laser-teknik.

Teknikken opfindes allerede i 1977, men først i 1988 bliver inkjet-printere tilgængelig i salg, og bliver hurtigt et stort hit verden over.

Matrix-printer anno 1972

HP Deskjet anno 1989

1988 Inkjet HP Officejet 8600 anno 2010

1976 Laserprint IBM præsenterer “IBM 3800” - verdens første high-speed laserprinter. I 1984 sendes de første kommercielle modeller på markedet, og her var det ikke ualmindeligt, at printeren vejede 30 kilo!

2003 2010 Wireless

1991

8

IBM 3800 anno 1976

HP Laserjet 4

3D

Med introduktionen af 3D-print bliver det let at skabe prototyper og mindre produktserier i f.eks. plast. 3D-printere kan i dag erhverves fra omkring kr. 5.000.

All-In-One

I begyndelsen af 90’erne kommer de første modeller, der gør det muligt at kombinere print, kopi, scan og fax i én enhed.

En af de første matrix-printere rammer markedet i 1970 da firmaet Digital Equipment Corporation of Maynard præsenterer LA30-modellen. Frem til 90’erne er matrix-teknologien helt dominerende blandt kommercielle printere.

Den trådløse teknologi gør det muligt at sende udskrifter til printeren helt uden at være tilkoblet med kabel.


CANON TILBYDER 26 MODELLER TIL STORFORMATPRINT

FRA 17” TIL 60” BRED PRINT TIL: Inhouse XX CAD og GIS XX Produktion og prøvetryk XX Foto og kunsttryk XX

PRINTMULIGHEDER: 5, 6, 8 og 12 farver med multifunktioner XX

HENT SALGSGUIDE (PDF)

TAG DEL I ET STORT FORHANDLERPOTENTIALE. BLIV CANON PARTNER ALLEREDE I DAG! Canon & ALSO hjælper dig med at komme i gang. Kontakt Martin Kjær på mkj@canon.dk for mere info.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt Product Manager Niels Christoffersen, telefon: 4355 8870, e-mail: niels.christoffersen@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

9


HVORNÅR

HVOR

Starter kl. 10.00

Kongrescenter

2. oktober

AFTER EVENT

Roskilde

Award Show

CHANNEL TRENDS+ VISIONS 2015 ALSO inviterer til årets IT-event i kanalen Nye rammer omfavner årets IT & Consumer Electronics messe » » » » » » »

Bliv inspireret og opdateret på fremtidens trends og teknologier Kom og mød førende producenter, eksperter og fagfolk Få en demonstration af de seneste produkter og løsninger Få indblik i de forretningsmæssige løsningsmuligheder til dine kunder Deltag i et varieret seminarprogram med interessante erhvervsprofiler Få muligheden for at netværke med kolleger på standene, i loungeområderne eller over en samtale i frokosten Afslut dagen ved vores After Event med ”Award Show” for producenter og forhandlere

Arrangeres af ALSO A/S i samarbejde med markedets førende IT-leverandører.

Tilmeld dig og dine kunder i dag

10


Traditionelt kamera

Bliv ikke efterladt i mørket!

Udviklet med den fulde Smart funktions pakke

DarkFighter kameraet viser hvad du har gået glip af

Under selv de ringeste lysforhold, ser DarkFighter i farver. Hvad andre kun kan se i sort og hvid, er kun en brøkdel af hvad DarkFighter kan se. DarkFighter leverer ekseptionelt lav-lys farve billeder i høj framehastighed på op til 60bps. I dagslys, kan den med sin kraftfulde WDR, se i både mørke og overbelyste områder til at give det perfekte billede. I en overvågningsverden hvor man skal se 24/7/365, kan DarkFighter levere hvor andre ikke kan.

Headquarters No.555 Qianmo Road, Binjiang District, Hangzhou, China Tel: +86-571-8807-5998 Fax: +86-571-8993-5635 Email: overseasbusiness@hikvision.com Technical Support: support@hikvision.com

11


FOKUS: DIGITAL SIGNAGE

Københavns Lufthavn (CPH) er verdens førende, når det gælder etablering af en digital kommunikationsløsning som er fuldt integreret med lufthavnens trafikdata.

INTELLIGENT OG DIGITAL

Med installationen af ca. 550 Samsung skærme har Kastrup Lufthavn løftet Digital Signage til helt nye højder i en løsning, der er fuldt integreret med lufthavnens trafikdata. Det er en løsning, der har givet genlyd verdenen over.

Af Henrik Malmgreen

H

vert år passerer 25,6 millioner rejsende gennem Københavns Lufthavn i Kastrup, og målet for en af verdens mest moderne lufthavne er at nå en gennemstrømning på 40 millioner rejsende årligt. Ud af de ca. 70.000 rejsende, som for nærværende dagligt checker ind eller lander, består ca. 43 procent af forretningsfolk, mens 57 procent er på vej på ferie. Begge kategorier er særdeles interessante målgrupper for en lang række annoncører. Forretningsfolkene, fordi de ofte har en pæn indkomst og er indstillet på at bruge en del af den på luksusvarer. De ferierejsende, fordi de er i en situation, hvor forbrugsgenet allerede ér aktiveret. Dette forår har Kastrup Lufthavn undergået en markant forvandling netop med det formål at gøre de mange rejsende endnu mere attraktive over for lufthavnens annoncører. Væk er således alle de traditionelle billboards og statiske lysskilte, der til gengæld er afløst af intet mindre end 550 Samsung skærme i varierende størrelse fra 55” til 220” videovæg-løsninger.

12

Annoncering styret af trafikdata Fælles for alle skærmene er, at de kan vise indhold i fuld HD kvalitet, og på udvalgte lokationer kan der endda vises indhold i superhøj UHD/4K kvalitet. Men det er ikke så meget den flotte gengivelse af annoncørernes materiale, der er interessant i denne sammenhæng. Det giver til gengæld de helt unikke muligheder for at målrette annoncebudskaberne samt ikke mindst lade afviklingen af playlisterne spille sammen med de aktuelle trafikdata. Det gør ikke alene Kastrup Lufthavn til verdens første fuldt digitaliserede lufthavn, men også den mest intelligente, når vi snakker annoncering. ”I alt 250 ”døde” skilte er blevet afløst af 170 skærmlokationer, fordi vi i denne sammenhæng mener, at ”less is more”. Det skal forstås på den måde, at effekten i det interaktive, digitale koncept har så megen mere gennemslagskraft i forhold til traditionel statisk annoncering”, siger Claus Donnerstag fra firmaet Airmagine, der både står for hele den digitale infrastruktur og den salgsmæssige kontakt til annoncørerne.

Alle Samsung skærmene er leveret af ALSO gennem Audiovisuelt Centrum, der ligeledes har stået for installationen. Audiovisuelt Centrum leverer i forvejen til Dansk Reklame Film, der over sig har Nordisk Film - et af flagskibene i Egmont koncernen - og under sig har Airmagine, der har stået for den digitale infrastruktur i form af en egenudviklet Content Distribution Engine.

Dagligt vises i CPH 20.000 playlister af en varighed på 5 minutter, og det nye koncept i lufthavnen definerer helt nye grænser for det, man kan kalde for relevant annoncering. Forstået på den måde, at dækningen i forhold til den relevante målgruppe optimeres. Det betyder mindre spild og mere relevans. Eller på engelsk: Real Time Adaptive Marketing.


“Løsningen er integreret med lufthavnens trafikdata, hvilket betyder, at rejsende fra eksempelvis Kina bliver præsenteret for netop de varegrupper, de interesserer sig for”

Claus Donnerstag fra Airmagine, som er et datterselskab til Dansk Reklame Film, har leveret hele den digital infrastruktur til styring af indholdet.

— Claus Donnerstag, Arimagine

Gennemslagskraften skal blandt andet ses i lyset af muligheden for at præsentere et budskab på lige præcis det tidspunkt og på den position, der er optimal i forhold til annoncørens ønsker. Blot ved et tryk på en knap så at sige. Reklamen følger den rejsende ”Løsningen er integreret med lufthavnens trafikdata, hvilket betyder, at rejsende fra eksempelvis Kina bliver præsenteret for netop de varegrupper, de interesserer sig for. Det sker f.eks. lige præcis i den finger og ved den gate, flyet lander, og hvis der sker trafikale ændringer i form af ændret landingstid eller gate, følger det digitale indhold helt automatisk med til den rigtige skærm på den aktuelle lokation”, siger Claus Donnerstag videre. Hvis man kigger på et par analysetal, viser det sig, at der er endda overordentlig god mening i at gøre en indsats for at præsentere de rejsende for reklamebudskaberne på den bedst mulige måde. 67 % af alle rejsende er nemlig interesseret i at se reklamer i lufthavnen, mens 85 % forventer at se dem, og 82 % rent faktisk tager sig tid til at se dem. Disse tal burde kunne overbevise selv den mest skeptiske annoncør. De 550 skærme er monteret enten som enkeltstående skærme eller som videovægge, hvor de største - og dem er der seks af - er 6 x 4 meter svarende til i alt 16 styks 55” skærme. Desuden er der monteret en stribe videovægge med 2 x 2, 3 x 3 eller 4 x 4 skærme, lige som der er ophængt en skærmkube over det centrale butikstorv. En montering, der med en vægt på flere ton skulle udføres særdeles omhyggeligt. Giver genlyd verdenen over Der findes mange gode skærme, der kan vise meget flot indhold, så hvorfor blev det lige Samsung? Ifølge Atlan Brabaek, der er salgschef for Enterprise Business hos Samsung i Danmark, skyldes det ikke alene design og skærmkvalitet, men også den tilhørende software, der har været med til at gøre hele denne imponerende løsning mulig.

På sin vej gennem lufthavnen ser den rejsende ifølge gennemførte analyser 27 % af alle de ophængte skærme, og i runde tal befinder den rejsende sig - alt efter om der er tale om afgang eller ankomst - mellem 1-2 timer i lufthavnen, hvilket er ensbetydende med en ganske attraktiv eksponeringsperiode.

”Jeg vil desuden gerne understrege, at Københavns Lufthavn og Airmagine har været en særdeles aktiv medspiller i bestræbelserne på at skabe dette fantastiske digitale og ikke mindst intelligente reklameunivers. Det er da også en løsning, der har skabt genlyd, ikke blot i Samsungs hovedsæde i Korea, men så sandelig også i lufthavne andre steder i verdenen. Blandt andet i USA”, siger Atlan Brabaek. Claus Donnerstag fra Airmagine føjer til, at selv om mulighederne i den aktuelle løsning er imponerende, har vi kun lige set toppen af isbjerget. På sigt vil f.eks. de rejsendes mobile devices som tablet eller smartphone også komme til at spille en rolle som ”Second Screen” i det digitale univers. Det samme gælder den integrerede mulighed for Face Detection, der giver mulighed for at optimere reklamebudskabet ud fra en matematisk algoritme, der definerer betragterens køn og alder.

VIL DU VIDE MERE? Installationen i CPH er unik, men som ALSOforhandler har du også mulighed for at tilbyde dine kunder spændende Digital Signage løsninger, der kan være med til at udvide dit forretningsgrundlag og skabe meromsætning.

METTE HØVELT

ULRIK OLSEN

JONAS ANGANTYR

THOMAS MØLLER

RASMUS BRUSHØJ

Product Manager, AV Tlf. 4355 8883 mette.hovelt@also.com

Product Specialist, AV Tlf. 4355 8888 ulrik.olsen@also.com

Product Manager, AV Tlf. 4355 9201 jonas.angantyr@also.com

Product Manager, AV Tlf. 4355 8885 thomas.moller@also.com

Product Specialist, AV Tlf. 2162 0766 rasmus.brushoj@also.com

13


6 GODE GRUNDE

TIL AT VÆLGE HP VMWARE

1

Optimér din indtjening

2

Ingen begrænsninger

3

Når du sælger VMware OEM, er der ingen begrænsninger som du normalt kender fra traditionelle OEM produkter. Dine kunder får nøjagtig de samme muligheder, som ved VMware native, og som forhandler har du stadig muligheden for deal registreringer/Safeguards. Ydermere tæller salg af VMware OEM gennem HP med på dine HP bonus mål.

Præcis som native licenser Med VMware OEM fra HP får dine kunder præcis de samme features og muligheder for opgradering som ved native licenser. HP OEM VMware licenser = VMware native licenser.

4

Frihed

5

Bevar eller ekspandér dit VMware partnerniveau!

6

Single point of contact!

HAR DU SPØRGSMÅL? 14

Når du sælger VMware OEM igennem HP, kan du som forhandler spare op til 17% på licensprisen, og derved optimere din konkurrencemulighed samt din indtjening. F.eks. kan du spare helt op til kr. 35.000,- pr. Enterprise Plus licens, når du sælger VMware som HP OEM.

Med OEM licenser fra VMware er licensen ikke “låst” til den fysiske server. Som kunde kan man flytte licensen til andre servere, endda fra en anden hardware producent end man oprindeligt købte licensen. Som kunde ejer man OEM licensen, og kan derfor stadig bruge den, selv efter den oprindelige hardware, ikke længere er i brug.

Som noget nyt kan den omsætning du genererer ved salg af VMware OEM licenser nu blive registreret til enten at bevare eller ekspandere dit VMware partnerniveau. Det eneste du skal gøre er at skrive til partnernetwork@vmware.com, og bede om en “VPN OEM Credit agreement”. Når du er tilmeldt, vil din VMware OEM omsætning fremover blive registreret.

Der kan være mange fordele ved at have sin support samlet ét sted. Når du sælger VMware OEM licenser via HP, skal din kunde ringe samme sted hen for at få support, som hvis en HP server skal fejlmeldes. HP support løser mere end 90% VMware HP OEM Level 1 og 2 supportkald, og mindre end 10% løses sammen med VMware Level 3. I øvrigt tilbyder HP 24 X 7 support sammen med VMware OEM, endda til samme pris som tidligere 9 X 5 support.

Kontakt Product Manager Nicolai Korsmoe, telefon: 4355 9206, e-mail: nicolai.korsmoe@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.


FØLG MED DE NYE KRAV TIL DIT

NETVÆRK

Over de seneste 10 år er det svært at pege på udvikling, der har udfordret entreprise netværk som udviklingen af mobile enheder med krævende real-time applikationer med lyd og video.

I

ntroduktionen af IEEE 802.11ac på det trådløse netværk giver den udfordring, at hver gang et ny access punkt bliver installeret åbnes en ny flod af data. I tidligere generationer af access punkter fungerede de nærmest som en slags buffer mellem den trådløse bruger og det kablede netværk. Dette er ikke længere tilfældet, og den øgede datamængde skaber flaskehalse i det kablede netværk både fordi antallet af brugere vokser eksponentielt og fordi hver enhed bruger mere og mere båndbredde. Resultat: Organisationer er nødt til se på mobility som en helt ny måde at arbejde på med design og implementering af netværksinfrastruktur. De nye udfordringer er: XX Netværkskrav som følge af BYOD, HD video og udvikling af flere og flere apps og cloudbaserede løsninger XX Styrke sikkerheden på kanten af nettet XX Imødegå brugernes krav om kablet performance på det trådløse net XX Øget forbrug af Software as a Service (SaaS) og cloud computing XX Udrulning af unified communication som forretningsunderstøttende værktøj Smart og effektiv måde at styrke dit netværk HP netværk er let at administrere, hurtigt, skalerbart og sikre en løsning, der imødegår behov fra såvel medarbejder som for kunder, og hjælper dig med at få det bedste ud af den infrastruktur, du allerede har.

kosteffektivitet og sikring af din investering. HP giver dig mulighed for at: XX Planlægge, implementere og administrere en løsning, der imødeser de krav, der er til netværket i dag og i fremtiden XX Udvikle og tilføje kapacitet i det tempo du ønsker ved at tilføje komponenter, når de bliver nødvendige XX Automatisk tilpasning af netværkskrav om sikkerhed og quality of service med HP’s banebrydende software-defined networking (SDN) teknologi XX Give netværksadministratorer mulighed for at monitorere og administrere alle komponenter i netværket uafhængigt af fabrikat XX Udnytte den brede portefølje af HP Netværks services, konsulenter og support. HP´s Netværksinfrastruktur HP´s netværksinfrastruktur er baseret på en avanceret 2-lags switching arkitektur med optimal performance til at imødekomme medie tunge applikationer. Med denne løsning bliver aggregation laget typisk fjernet eller reduceret hvilket er med til at øge performance, tilgængelighed, sikkerhed og reducerede omkostninger. HP gør dig i stand til at levere en agil infrastruktur der kan levere video og andre trafik tunge applikationer- om de så ligger i jeres eget datacenter eller i skyen – til kablet eller trådløse brugere, hvor de end befinder sig i campus nettet.

FAKTA HP NETVÆRK XX HP Trådløse kontrollere og access punkter forener oplevelsen af kablet og trådløst netværk og skalerer til den øgede mængde af mobile enheder XX HP Switche med høj performance, skalerbarhed og en bred vifte af avanceret funktionalitet helt ud til kanten af netværket XX HP SDN baseret på åbne standarder, skaber en end-to-end løsning til dynamisk at tilpasse, optimere og frigive ressourcer i nettet XX HP IMC er en omfattende, modulær, fleksibel og skalerbar management platform til hele dit netværk. Med IMC kan du administrere alle HP netværksprodukter og mere end 6.000 komponenter fra andre producenter

HP skaber en evolutionerende tilgang til unified wired og wireless netværk, der understøtter forretningskrav om bedre agilitet, sikkerhed,

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt Product Manager Leif Eriksen, telefon: 4355 8872, e-mail: leif.eriksen@also.com På de sidste sider i magsinet finder du en oversigt over samtlige produkt- og salgsspecialister hos ALSO.

15


PRODUKTTEST: HEADSET

Af Carsten Sørensen

KVALITETS GAMINGHEADSET MED HØJ KOMFORT ANBEFALER

Kan man lide stilen, er det et flot, velbygget headset med høj komfort og god lyd.

SteelSeries Siberia Elite var et rigtigt godt gamingheadset. Nu er efterfølgeren Siberia Elite Prism kommet med en række små forbedringer. Produkt: Siberia Elite Prism Producent: SteelSeries Pris: 1399 kr. http://www.steelseries.com

S

teelSeries Siberia Prism er et rigtigt godt gamingheadset ingen tvivl om det. Det er ganske vist ikke billigt, konkurrencen på området er også rigtig hård, og det er ikke således, at den dominerer konkurrenterne fuldstændig på nogle områder. Til gengæld virker prisen fuldt berettiget. Det er også et usædvanligt helstøbt headset forstået på den måde, at der nærmest ikke er nogen svagheder. Headsettet ligger nær toppen næsten uanset, hvilket element man kigger på. Elite Prism har ligesom sin forgænger et meget overbevisende materialevalg og en glimrende samlingskvalitet. De flade ledninger der ikke filtrer, og den utroligt intuitive volumenkontrol for højttalerne og mikrofon er guld værd. Bærekomforten er i top, lydkvaliteten er også overbevisende, og det meget alsidige headset har masser af features såsom det medfølgende USB-lydkort. Omgivet af komfort Vi syntes allerede, at det oprindelige Elite headset var komfortabelt, men SteelSeries har finpudset formularen på Elite Prism. De store ørepuder består af et meget blødt materiale og er beklædt med et læderlignede åndbart materiale. Ørepuderne omslutter øret helt, og de udgør derved en ganske god passiv støjdæmpning. SteelSeries har lavet ændringer ved hovedbøjlen således, at det skulle sidde lidt mindre stramt end forgængeren. Det kan være svært at huske de tidligere erfaringer, men et kan siges - headsettet er virkelig

16

behageligt at have på i længere tid af gangen. Hovedbøjlen og det polstrede hovedbånd samt ørepuderne udgør sammen en behagelig helhed. Headsettet sidder tæt til hovedet, men uden at genere det mindste. Det bliver lidt varmt for ørerne efter en stund, men det kendes fra alle ‘lukkede’ headsets. Glimrende features Siberia Elite Prism understøtter Dolby ProLogic IIx samt Dolby Headphone teknologierne. De forvandler henholdsvis 5.1-kanals lyd til 7.1-kanals lyd, samt skaber virtuelt surroundsound. Det virker nogle gange bedre end andre, men surroundegenskaberne er ikke den største styrke ved dette headsets lydkvaliteter. Generelt er lyden klar og kraftfuldt med et meget balanceret lydbillede, hvor bassen ikke får lov at stjæle billedet. Volumenkontrollen for såvel hovedtelefon og mikrofon ændres ved at dreje på store ringe, der er integreret i ørekopperne. Slut med at sidde og fumle, når man vil ændre lydniveauet. I de omtalte ringe på ørepuderne er der integreret LED-dioder, der kan vise 16,7 millioner forskellige farver. Farven kan indstilles fra SteelSeries Engine, der kan hentes gratis fra Steel-Series webside. Headsettet kan anvendes til mange forskelige enheder. Det er pc, MAC OSX 10.7 og op, mobile enheder samt til PlayStation. Til headsettet medfølger et USB-lydkort, der udgår en ledning på 1,2 meter fra hedsettet, dette supplementeres af

et to meters forlængerkabel. desuden er der et 3,5 mm 4-polet stik, samt to 3,5 mm 3-polede stik på et Y-kabel. SteelSeries Engine Foruden at indstille farverne på headsettets ørepuder kan man med SteelSeries Engine slå Dolby til og fra. Der er indbygget 10-spors equalizer, samt forskellige færdige presets. Man kan her også slå mikrofonens støjdæmpning til og fra. Mikrofonen lyder i øvrigt som om, den er blevet forbedret.

BEDØMMELSE SteelSeries Siberia Elite Prism Lydkvalitet Komfort Pris

Samlet Alt om DATA siger: »Gamingheadset i høj kvalitet med fremragende bærekomfort. Meget god lydkvalitet, ikke så meget for basfetichister. Understøtter mange typer enheder. SteelSeries Engine giver det sidste pift.«

SÅDAN VÆGTER VI BEDØMMELSERNE: Lydkvalitet Komfort Pris

35 procent 45 procent 20 procent


FOKUS: TILBEHØR

GIV TILBEHØRET ET

SERVICEEFTERSYN

Af: Henrik Malmgreen

Hvor mange timer om dagen bruger vi et tastatur? Hvor mange timer om dagen bruger vi en mus? Medarbejderne i en virksomhed er ikke kun afhængige af computere, der kan udføre deres arbejdsopgaver hurtigt og effektivt. De er i høj grad også afhængige af, at det er komfortabelt at arbejde ved computeren.

I

den sammenhæng er netop værdien af godt og velfungerende tilbehør givetvis noget underkendt. For selv om computeren er hurtig, kan det godt blive en lang dag, hvis f.eks. musen er gammel og slidt - og ganske som computerteknologien udvikler sig, udvikler tilbehøret sig også. Vi har alle forskellige behov Engang var en mus bare en mus. I dag findes der mus i alle tænkelige størrelser og former i design, der kan opfylde kravene til selv den mest krævende hånd. For hænder er jo ikke lige store, og som brugere er vi meget forskellige, når det gælder den gode arbejdsoplevelse og den gode ergonomi. Det samme med tastaturet. Det findes også i et utal af varianter, og passer det til den enkelte medarbejders arbejdsrutiner? Hvordan er tastaturvandringen? Hvordan er anslaget? Der er næppe nogen tvivl om, at hvis man kigger på skrivebordene i mange virksomheder, vil man finde masser af nedslidte og upræcise mus samt gule og falmede tastaturer med en enkelt - måske to - taster, der ikke længere virker helt, som de skal. Tag tilbehøret med i tasken Derfor bør det være en helt naturlig ting med jævne mellemrum at give computertilbehøret et serviceeftersyn. Og hvis arbejdsgiveren ikke selv

FAKTA ERGONOMISK TILBEHØR HOS ALSO Vi ser nærmere på et par spændende og aktuelle tilbehørsprodukter som netop har fokus på ergonomi.

kan finde ud af det, så må forhandleren jo minde ham om det. Indrømmet. Nogle gange føler medarbejderne måske heller ikke lige, det er tid til at skifte ud, fordi det bliver en vane at arbejde med den gamle mus og det gamle tastatur. Men set ud fra et ergonomisk synspunkt kan der være mange gode grunde til at skifte. Når du som forhandler er på besøg ude hos dine kunder, skulle du måske overveje at tage et lille sortiment af tilbehør med og gøre det til en fast rutine med jævne mellemrum at spørge ind til, om ikke det er ved at være tid til at foretage et serviceeftersyn. Et ekstra personalegode Det vil være en øvelse, der både vil kunne give dig noget mersalg og en øvelse, der vil fremstå som en god service - både over for medarbejderne og oversfor virksomheden. At virksomheden har en fast tilbehørspolitik vil uden tvivl blive betragtet som et attraktivt personalegode. Og hvis man tænker over, hvor mange timer medarbejderne sidder ved deres computere, vil det helt sikkert også være en god og effektivitetsforøgende investering.

En gang var et tastatur aflangt og rektangulært. Der var ganske enkelt ikke andre formfaktorer at vælge imellem - men sådan er det ikke længere. Således har eksempelvis Microsoft ikke mindre end syv forskellige ergonomiske tastaturer at vælge imellem. Tastaturer, der alle udmærker sig ved et ergonomisk, ja næsten bølgende design, som nærmest smyger sig til hænderne. Art.no. 1992453.

Et nyt brand hos ALSO er Contour, der er kendt for RollerMouse, som fås i ikke mindre end fire forskellige varianter alt efter krav til funktionalitet, herunder ønsker til præcision. Således er to af varianterne RollerMouse Classic og Pro2 - udstyret med optisk sensor, mens de to topmodeller - RollerMouse Free2 og Red - er udstyret med henholdsvis lasersensor og dobbelt lasersensor. Art.no. 2048380.

17


Har du spørgsmål? Kontakt vore HP PPS

Jesper Marker

Kristina Mogensen

Jens Holm

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Specialist

HP PC & Print Tlf. 4355 9318 casper.sigaard@also.com

HP Desktop og Notebook Tlf. 4355 9279 birgitte.rask@also.com

HP Workstation, POS & Thin Clients Tlf. 4355 9360 jesper.marker@also.com

HP Laser, Dok. Scan & Storformat Tlf. 4355 9295 kristina.mogensen@also.com

HP Laser, Dok. Scan & Storformat Tlf. 4355 8834 jens.holm@also.com

PRINT

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

HP Print & PC Tlf. 2810 5502 kim.prinzler@also.com

HP PPS

Birgitte Rask

Business Unit Manager

COMPUTER

Product Specialist

HP PPS

Casper S. Sigaard

HP PPS Kim Prinzler

HP PPS

HP PPS

Supply Services

Marc Dupont

Tanja Henriksen

Irene Olsen

Anders Pedersen

Anne-Marie Jensen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager Scandinavia

Lenovo PC Tlf. 4355 9347 marc.dupont@also.com

Asus & Toshiba PC, Samsung & Philips Monitor og LEBA

Fujitsu PC-Monitor / ACER PC-Monitor

Tlf. 4355 9341 tanja.henriksen@also.com

Tlf. 4355 9202 irene.olsen@also.com

Samsung tablet / Lenovo Tlf. 4355 9339 anders.pedersen@also.com

Print Tlf. 4355 9331 anne-marie.jensen@also.com

CONSUMER

CONSUMER

SUPPLIES

SUPPLIES

SOLUTION PRINT

PRINT Niels Christoffersen

Henrik Heitmann

Steen Weber

Dorrit Lilliedahl

Christina Munch

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager

Business Unit Manager

Product Manager

Canon HW / Ricoh / Samsung / Brother

Canon, Epson, Fujitsu & Lexmark Tlf. 4355 8870 niels.christoffersen@also.com

Supplies Tlf. 4355 9249 henrik.heitmann@also.com

Supplies Tlf. 4355 8858 steen.weber@also.com

Sony Audio+TV+foto/Toshiba TV/Sonos/Flexson

Samsung TV / Home Cinema / Whitegoods Tlf. 4355 9301 christina.munch@also.com

Sonny Skarsby Tlf. 4355 9271 sonny.skarsby@also.com

Tlf. 4355 9311 dorrit.lilliedahl@also.com

COMPONENT

COMPONENT

COMPONENT

TELECOM

TELECOM

TELECOM Brian S. Knudsen

Konrad Hahn

Susanne Voll

Carsten Bartholdy

Betina Gleitze Smith

Kasper Kildelund

Product Manager

Product Sales Manager

Retail Sales Specialist

Business Unit Manager

Product Manager

Product Manager

7p / MDM løsninger / Konfiguration/ Huawei

Samsung tele/Sony/LG/Doro/microsoft/Nokia

Samsung/Kazam/Kristall/GigSky/Alcatel/ASUS

Tlf. 4355 9335 konrad.hahn@also.com

Tlf. 4355 9294 susanne.voll@also.com

HGST/Seagate/Toshiba/WD HDD/Lite-On Tlf. 4355 8851 betina.gleitze@also.com

ASUS komp./ LCD / Steelseries/ WD/ Seagate/HGST

Tlf. 4355 9392 brian.schmaltz-knudsen@also.com

Intel / Kingston Tlf. 4355 9316 carsten.bartholdy@also.com

ACCESSORIES

Pia Glensbo

Joy W. Nielsen

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Logitech / Transcend / Belkin / Wacom / Contour

Microsoft OEM & Box, Norton og F-secure Box

Creative, dbramante1928, Targus, Trunk, Trust

Tlf. 4355 9356 tanja.baraon@also.com

Tlf. 4355 8857 carsten.grand@also.com

Tlf. 4355 9337 pia.glensbo@also.com

Accessories Tlf. 4355 8898 joy.nielsen@also.com

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

18

Carsten Grand

Product Manager

DATACENTER

Solution Services

ACCESSORIES

MSI / Qnap / Microsoft HW Tlf. 4355 8806 claus.mouritzen@also.com

Tanja Baron

ACCESSORIES

Product Manager

COMPONENT

COMPONENT Claus Mourtizen

Tlf. 4355 8887 kasper.kildelund@also.com

Henrik S. Asmussen

David Beyer

Bo Bjørn Pedersen

Claus Bertelsen

Jacob Nielsen

Business Unit Manager

Product Manager

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

Eaton / Nimble Storage Tlf. 4355 9359 henrik.asmussen@also.com

Lenovo Server & Storage Tlf. 4355 9399 david.beyer@also.com

Lenovo Server & Storage Tlf. 4355 9210 bo.pedersen@also.com

Lenovo Server & Storage Tlf. 4355 8840 claus.bertelsen@also.com

Fujitsu Server & Storage / APC Tlf. 4355 9385 jacob.nielsen@also.com


es salgs- & produktspecialister DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER Jeanett Lillesøe

Lars Schmidt

Lars Allan Hansen

Ole Jørgsholm

Peter Livoni

Product Manager

Enterprise Coordinator

Product Specialist

Product Specialist Datacenter

Product Specialist

Product Specialist

HP Server og Storage Tlf. 4355 9206 nicolai.korsmoe@also.com

HP Server & Storage Tlf. 4355 9337 jeantt.lillesoe@also.com

Datacenter Tlf. 4355 9240 lars.schmidt@also.com

HP Server Tlf. 4355 9288 lars.hansen@also.com

HP Storage Tlf. 4355 9306 ole.jorgsholm@also.com

HP EG Tlf. 4355 8853 peter.livoni@also.com

Nicolai Korsmoe

Leif Eriksen

Keld Hansen

Erik Gildberg

Michael Henriksen

Jesper Storm

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

Business Developer

Product Specialist

HP Network Tlf. 4355 8872 leif.eriksen@also.com

HP Network / Huawei Network Tlf. 4355 9396 keld.hansen@also.com

Linksys / Netgear / TP-Link / ZyXEL Tlf. 4355 8848 erik.gildberg@also.com

Surveillance Tlf. 4355 9259 michael.henriksen@also.com

Surveillance Tlf. 4355 9384 jesper.storm@also.com

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS Mette Høvelt

Rasmus Brushøj

Thomas Møller

Ulrik Olsen

Jonas Angantyr

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

AV Solutions Tlf. 4355 8883 mette.hovelt@also.com

AV Solutions Tlf. 2162 0766 rasmus.brushoj@also.com

AV Solutions Tlf. 4355 8885 thomas.moller@also.com

AV Solutions Tlf. 2999 5545 ulrik.olsen@also.com

AV solutions Tlf. 4355 9201 jonas.angantyr@also.com

Martin Chrois

Helle Beyer-Lassen

Henrik M. Nielsen

Lars Wrede

Business Unit Manager

Cloud Specialist

Product Manager

Product Manager

Cloud Solutions / ALSO Cloud Marketplace Tlf. 4355 8830 martin.chrois@also.com

Cloud Solutions Tlf. 4355 8826 helle.beyer-lassen@also.com

Microsoft Volumenlicens og Cloud Tlf. 4355 8854 henrik.nielsen@also.com

Microsoft MOL, OV, OVS, Office 365 Tlf. 4355 9247 lars.wrede@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

Digital Services

SURVEILLANCE

SURVEILLANCE

NETWORK

HP EG Tlf. 4355 8892 per.algot@also.com

NETWORK

Product Specialist

NETWORK

DATACENTER

Per Algot

Thomas Egesø License Specialist Microsoft MOL, OV, OVS, Office 365 Tlf. 4355 9227 thomas.egeso@also.com

Jane Smidt

Allan Dion Leo

Michael Bidault

Kristian Engrob

Product Manager

License Specialist

Operations Manager

Cloud Sales Manager

Product Manager

Microsoft SPLA Tlf. 4355 8861 sine.daugaard@also.com

Adobe / Microsoft SPLA Tlf. 4355 9354 jane.smidt@also.com

ALSO Cloud Marketplace Tlf. 4355 9346 allan.leo@also.com

Tlf. 4355 9264 michael.bidault@also.com

Adobe Tlf. 4355 9230 kristian.engrob@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE Sine Daugaard

Martin Rosenberg Product Manager Symantec Tlf. 4355 9216 martin.rosenberg@also.com

SOFTWARE Michael Gustav Product Manager F-Secure Tlf. 4355 9204 michael.gustav@also.com

19


Gået glip af et nummer?

Klik her og se tidligere udgaver

ALSO A/S - Helgeshøj Allé 8-10 - 2630 Taastrup - Tlf. 4355 8888 - www.also.dk Alle priser i dette magasin er ekskl. moms og levering. Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte varer samt ændringer i tekniske data.

Actually DK maj 2015  
Actually DK maj 2015  
Advertisement