Page 1

NOVEMBER 2014

Det eneste jeg ønsker mig til jul er... Vi kigger nærmere på noget af det IT-gear som vil hitte under træet i år. Se side 6.

Side 10

TEMA

Mobilitet som ledelsesværktøj

Side 12

FOKUS

Kom i gang med digital skiltning

Side 16

TEMA

IT-sikkerhed er et samfundsansvar


MARIO’S

MONDAY 11:00 - 22:00 TUESDAY 11:00 - 22:00 WEDNESDAY 11:00 - 22:00 for alle- nyheder: THURSDAYFælles11:00 22:00 FRIDAY 11:00 - 22:00 SATURDAY 11:00 - 23:30 SUNDAY 09:00 - 23:30

Arbejd i A3-format med Brother

iPrint&Scan

AirPrint and the AirPrint logo are trademarks of Apple Inc.

Få 3 års garanti med on-site SWAP-service

G

G

AR A NT

AR A NT

I

Få 3 års garanti. 1. år on-site SWAP-service

I

AR A NT

I

G

Håndværkerens arbejdstegning, anlægsgartnerens plantegning, arkitektens skitse, pizzariaets menukort, tøjbutikkens tilbudskilt, bogholderiets regneark, direktørens statistik, grafikerens layout - alle har fordel af at arbejde i A3-format.

Få 3 års garanti med on-site SWAP-service

Home Smart-serie

Business Smart-serie

Business Smart AiO-serie

Brothers nye Home Smart-serie til det mindre og personlige udskriftbehov med A3-enkeltprint.

Brothers nye Business Smart-serie til det større behov for A3-print og med bedre driftsøkonomi.

Brothers Business-serie til det store A3-behov - fuld A3-størrelse i print, scan, fax og kopi.

DCP-J4120DW

MFC-J4620DW

MFC-J5320DW

MFC-J5620DW

MFC-J6520DW

MFC-J6720DW

698,-

972,-

972,-

1.138,-

1.295,-

1.624,-

Art.no. 2318734

Art.no. 2277579

Art.no. 2277580

Art.no. 2205431

Art.no. 2009667

Art.no. 2009668

MFC-J5720DW

MFC-J6920DW

1.358,-

1.883,-

Art.no. 2205432

Art.no. 2009669

For spørgsmål, kontakt ALSO. På de sidste sider i magasinet finder du en oversigt over samtlige produktchefer og salgspecialister hos ALSO.


Leder

Indhold FOKUS:

“Kære julemand, kun hårde pakker, tak”

06 TEMA:

Mobilitet som strategisk ledelsesværktøj

10 FOKUS:

Stærkere budskaber med digital skiltning

12 TEMA:

IT-sikkerhed er et samfundsansvar

16

DET’ JUL:

Spar og vind i årets julekalender fra ALSO

20

ALSO A/S • Helgeshøj Allé 8-10, 2630 Taastrup • Tlf. 4355 8888 Actually udgives af ALSO A/S Redaktion: Jeanette Weihrauch, Marketing Communication Manager • Layout: Andreas Haladyn • Alle priser i dette magasin er forhandlerpriser ekskl. moms og levering med mindre andet er angivet. Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte varer, ændringer i oplyste produktpriser samt tekniske data siden udgivelsesdatoen.

Det eneste jeg ønsker mig til jul... Velkommen til årets sidste Actually og til årets mest travle måned. Vi har i Actually samlet vores bud på, hvad der bliver årets sællerter i consumer-markedet, og vi giver dig lidt input til din rådgivning omkring produkterne. Det kan nok ikke undre nogen, at det handler meget om mobility, lyd og billede. Læs artiklen ”Kære julemand. Kun hårde pakker, tak!” På B2B-siden er det nu tid til at høste frugten af årets arbejde. Der er godt moment i det kommercielle marked. Vi har i det danske distributionsmarked siden maj måned oplevet tocifret vækst YOY hver eneste måned. Vi har store forventninger til årsafslutningen og forudser, at vi også i december kommer til at se tocifret vækst. Dette er blandt andet drevet af: XX XX XX XX XX

Fortsat udskiftninger / upgrade af PC / notebooks Windows Server 2003 upgrade Mobility markedet vokser stadig. Se artiklen ”Mobilitet som strategisk ledelsesværktøj” Investeringer i software og infrastruktur ved omlægning til Cloud eller hybrid løsninger Digital Signage. Se artiklen ”Stærkere budskaber med Digital Skiltning”.

Derudover sørger vi med ”Julemarked” traditionen tro for, at du får en række gode tilbud og lidt underholdning hver dag i løbet af december. Alt hvad jeg ønsker mig er... at du får en rigtig god afslutning på 2014. Måske ses vi til Jul på Ledreborg den 30. november. Med venlig hilsen Ole Eklund Administrerende direktør


Det bliver først rigtig jul, når der ligger Sony gear under træet God musik fortjener god lyd. Uanset om du er på udkig efter transportable højttalere eller hovedtelefoner, har Sony et udvalg, der med garanti vil opfylde dit behov. Sony SRS-X2

Sony SRS-X7

Kraftfuld lyd hører ikke kun til derhjemme. Den trådløse højttaler SRS-X2 har en effekt på 20 W RMS i et bærbart, let kabinet, der kun vejer 500 g. Med kombinationen af one touch-lytning via NFC og trådløs Bluetooth®-streaming har det aldrig været nemmere at skrue op for lyden og høre musik på farten

Med den elegante og imponerende kraftfulde SRS-X7 kan du starte en fest, uanset hvor du er. Den raffinerede højttaler er fyldt med brancheførende nyskabelser og 32 W effekt og leverer flot lyd, der hvor du er. Brug Bluetooth og NFC one touch for at oprette hurtig forbindelse, og stream din musiksamling via Wi-Fi.

Art.no. 2163922

Art.no. 2106853

Læs mere om produkterne på also.dk eller sony.dk


Sony MDR-ZX550BN

Sony MDR-1A

Nyd komforten ved one touch-lytning med NFC og Bluetooth ved brug af ZX-550BN Bluetooth-hovedtelefonerne med støjeliminering. Musikken lyder krystalklar, og sangene, som er gemt på din telefon, er nemme at få adgang til, mens opladningstiden på blot 4,5 timer giver dig mulighed for at lytte i ca. 25 timer.

Med et frekvensområde på op til 100 kHz opfanger MDR-1A hovedtelefonerne med lyd i høj opløsning selve essensen af hvert enkelt musiknummer – så du kan høre musik, der ligger tættere op ad den originale masterindspilning fra studiet. Fra rungende rytmer til vilde vokaler er lyden ægte, autentisk og præcis.

Art.no. 2278381

Art.no. 2278365

Kontaktpersoner

Brian Thorngaard

Joy W. Nielsen

Ulrik Olsen

Product Manager, Sony Tlf. 4355 9294 brian.thorngaard@also.com

Product Manager, Sony Tlf. 4355 8898 joy.nielsen@also.com

Product Specialist, Sony Tlf. 2999 5545 ulrik.olsen@also.com


06

FOKUS // JUL 2014

Kære Julemand... Kun hårde pakker, tak!

Klik her for at hente artiklen som PDF

Tekst // Henrik Malmgreen

”Det er jul, det cool….” - og igen i år kommer der med garanti til at ligge masser af IT-gear under de danske juletræer. Her får du vores bud på nogle af de produkter og teknologier, som vil præge julehandlen, og gøre dig i stand til at yde den bedst mulige rådgivning. Bredt set er to teknologiplatforme dominerende på IT-markedet, nemlig Android og Windows. Android har efterhånden været på banen gennem en del år og har gennemgået en naturlig produktudvikling, mens vi kun lige har set antydningen af funktionaliteten på Windows som mobil platform.

det brede konsummarked - endda med en fordel til Windows, der nok skal forstå at lave smarte koblinger mellem konsummarkedet og erhvervsmarkedet. Her har man - sammenlignet med Android - den store styrke, at der står Microsoft på mange af de tunge serverløsninger, hvorfra virksomhederne trækker data i dagligdagen.

En dyst mellem to giganter Der er dog næppe nogen tvivl om, at Microsoft med den kommende Windows 10 vil tage et tigerspring op ad funktionalitetsstigen. Det bliver noget af en dyst mellem to giganter på

Men hvorfor er det vigtigt? Det er det, fordi der er en klar synergieffekt for brugeren, når han eller hun kun skal anvende én brugerflade. Uanset om sælgeren på farten skal lave et udtræk fra

kundedatabasen eller skal sende en privat mail, er arbejdsdag og fritid således tæt forbundet teknologisk. Til gengæld er Android som udviklingsplatform måske lidt mere tilgængelig, hvilket åbner op for en bred underskov af innovative applikationer. Og så er Android jo i øvrigt også det operativsystem, der har langt den største markedsandel. I sidste ende, er det imidlertid et dybt personligt valg, når forbrugeren skal træffe sin beslutning i købssituationen.

ikkelser... k s e y n s n e ft ra rk te Compu

I

sær på den mobile side sker der en sammensmeltning mellem den bærbare pc og tabletten. Vi ser f.eks. bærbare computere med aftagelig touchskærm, og vi ser tablets med stadig større processorkraft samt mulighed for tilkobling af eksternt udstyr som både tastatur og mus.

HP ElitePad 1000

Vi har givetvis kun lige set toppen af isbjerget, for der er næppe nogen tvivl om, at fremtiden kommer til at byde på masser af hybrider på såvel Windows som Android platformen. Flere og flere af vores daglige arbejdsopgaver kan løses på den mobile platform, og selv billedbehandling samt videoredigering - som eksempler på nogle af de mere datatunge opgaver - er nu flyttet ud på den mobile platform.

Godt bakket op af datalagring i skyen er vi således blevet mere mobile, end vi nogensinde før har været, og man kan næsten sige, at døren til mulighedernes verden er åbnet på vid gab for hardwareproducenterne, når det gælder om at friste os med de mange og spændende nye muligheder. På tabletsiden er Windows 8 allerede omdrejningspunktet for en række hardwareproducenter såsom HP, Lenovo, Fujitsu, Toshiba og Acer, og i den modsatte lejr skal det blive spændende at følge et koncept som Chromebook, hvor det cloudbaserede koncept danner fundamentet for såvel styresystem som applikationer - samt ikke mindst byder på god integration til Androids tabletverden, hvor blandt andre Samsung er en af de helt store spillere.


FOKUS // JUL 2014

F

Endnu smartere sma

ørst var der Google Android og Apple iOS. Så kom Microsoft Windows 8, godt initieret af først samarbejdet med, siden overtagelsen af Nokia. På trods af dominansen fra Android og iOS skal Windows 8 tages seriøst. Også fordi andre producenter såsom f.eks. Samsung i dag både har Android og Windows 8 produkter i sin stald. Til gengæld holder Sony ind til videre godt fast i Android.

rtphones...

Samsung Curved UHD TV

Det stiller naturligvis krav til fladskærmen, men efterhånden er det, vi kender som Smart TV, for alvor blevet rigtig smart, både hvad angår brugerflade, integration af forskellige apps samt deling af indhold på tværs af de forskellige skærmtyper, vi betjener os af.

Et par af de helt store spillere inden for SmartTV er Samsung og Sony, hvis teknologier gør det muligt at dele indhold trådløst mellem forskellige enheder således, at man nemt og bekvemt kan spejle indhold fra en tablet op på fladskærmen. Seneste udvikling er lanceringen af de buede fladskærme - som man ikke behøver bo i Rundetårn for at have glæde af. Den buede skærm giver nemlig større fordybelse og indlevelse, ganske som man f.eks. kender det fra de buede lærreder i de store IMAX biografer. Så jo - hvis det kan være der, er der al mulig grund til at putte et Smart-TV under juletræet.

Prikken ove

r det hele...

elv om IT-grejet i sig selv kan være nok så fascinerende, er det ofte tilbehøret, der giver det sidste pift. Hvad er en telefon eller en tablet således uden et flot cover? Hvad er lyd uden et par gode højttalere eller hovedtelefoner, og hvad er de flotte billeder fra ferien uden en god fotoprinter fra f.eks. HP eller Epson - eller en rigtig god skærm med høj opløsning.

e

Vil du vid mere?

Sony Experia Z3

t... Nyt liv til husaltere

er var en gang, hvor vi var i broadcasternes vold. De bestemte, hvilke udsendelser, vi skulle se, og hvornår vi skulle se dem. Sådan er det heldigvis ikke mere. For det første er kanaludvalget øget betragteligt, for det andet gør TV og video-on-demand det muligt at sammensætte sin helt egen programflade. F.eks. via Netflix, HBO eller YouSee Bio.

S

Samsung Galaxy Note Edge

Et af de nyeste tiltag på skærmsiden kommer fra Samsung, der netop har lanceret en ny udgave af Galaxy Note Edge, hvor skærmen buer ud over kanten på telefonen. Hvis man f.eks. sidder og ser en film på sin smartphone, kan man således løbende følge med i indkommende mails, der vil dukke op som en slags nyhedsticker i bunden - eller rettere sagt på kanten af skærmen.

D

07

ALSO har det store udvalg fra blandt andre Logitech, SteelSeries, Trunk og DBramande. Og så er der det helt nye produktsegment, der hedder wearables som f.eks. Samsung Gear S, der netop er lanceret. Det er et superlækkert ur, der giver dig internet og computerkraft om håndleddet.

For spørgsmål, kontakt ALSO. På de sidste sider i magasinet finder du en oversigt over samtlige produktchefer og salgspecialister hos ALSO.

Logitech Speaker System Z313

Epson Expression Photo XP-750


Next generation of digital signage

www.philips.com/signagesolutions

Experience everything UltraClear Reveal the finest details with the 28-inch UltraClear 4K UHD monitor. With 3840 x 2160 resolution, UltraClear HD delivers four times the precision of Full HD. This monitor offers the ultimate combination of size, picture clarity and performance.

UltraClear 4K UHD 288P6LJEB


Halv pris på Curved Soundbar Lige nu får du halv pris* på Samsung Curved Soundbar ved køb af Samsung Curved UHD TV. Tilbuddet gælder fra den 1. november 2014 til og med 31. januar 2015. Den buede skærm på Samsung Curved UHD TV gør, at billedets sider kommer tættere på dig, hvilket giver et bredere synsfelt, og en større og dybere billedoplevelse. Med en Samsung Curved Soundbar får du desuden en mere detaljeret lydoplevelse og mindre forvrængning i et stilrent design, som passer til Samsungs Curved UHD TV. Kombinationen af Samsung Curved UHD TV og Curved Soundbar er et stærkt og attraktivt tilbud.

Følgende modeller er omfattet af tilbuddet: XX Samsung UE55HU7205UXXE XX Samsung UE55HU8505QXXE XX Samsung UE65HU7205UXXE XX Samsung UE65HU8205TXXE XX Samsung UE65HU8505QXXE XX Samsung UE78HU8505QXXE Log ind på also.dk, eller kontakt din salgsafdeling for bestilling af tilbuddet.

*) Tilbuddet gælder ved køb af Samsung Curved UHD TV 2014-modellen. I HU-serien. HU8505, HU8205, HU7205, HU7105 i 55”, 65” og 78”. Tilbuddet gælder fra og med 1. november 2014 til og med 31. januar 2015. Værdi ca. 3.000 DKK.

For spørgsmål, kontakt ALSO. På de sidste sider i magasinet finder du en oversigt over samtlige produktchefer og salgspecialister hos ALSO.


10

TEMA // MOBILITET

Mobilitet som strategisk ledelsesværktøj Tekst // Henrik Malmgreen

Digitale teknologier gør det i dag muligt for såvel større som mindre virksomheder at agere i et globalt marked, der har åbent 24-7. Det øger forretningsmulighederne - men det øger også konkurrencen. Derfor er det essentielt at kunne handle hurtigt og træffe beslutninger her og nu, lige som kundekontakt og salgsarbejde ofte vil være en løbende proces uden skelen til klokken. De nye teknologier betyder alt andet lige, at det skal være muligt at holde møder, uanset om medarbejderne er i huset eller ej. Ofte vil de være på farten, men lige som de digitale teknologier byder på nye udfordringer, byder de også på nye muligheder. I dag er det således muligt at arrangere en videokonference uanset, om deltagerne sidder i et mødelokale, på et hotelværelse eller sågar i bilen.

beherskede, at en helt almindelig 4G mobillinje er tilstrækkelig, og selve opkaldsprocessen sker ved et tryk på en enkelt knap på telefonen eller computerskærmen. Vi vil stadig se lokaler i virksomhederne, der er indrettet specifikt til videokonferencer, men mobilitetsfremmende værktøjer som f.eks. netop Microsoft Lync vil ændre dette markant. Man kommer til at ”gå på” uanset hvor man er, når der er behov for det.

En af de løsninger, der gør dette muligt, er Microsoft Lync, der virkelig har betydet, at vi kan definere mobilitet som et strategisk beslutningsværktøj. Samtidig bevæger vi os fra et univers - den traditionelle videokonference hvor vi primært blot talte sammen, til et univers, hvor vi også arbejder sammen i fælles projekter og med de samme dokumenter. Nogle gange helt på tværs af tid og rum.

Der sker altså en ophævelse af tyngdekraften for hvor og hvornår, det er muligt at afholde en videokonference, og i takt med at teknologien bliver stadig bedre, kobles den desuden til f.eks. mailkorrespondance og anden form for relevant information, som automatisk bliver stillet til rådighed for medarbejderne ved mødet.

Fra e-mail til tale til video on-the-fly Populært sagt, kan man illustrere det på den måde, at en kommunikationsstreng kan opgraderes on-the-fly. Det vil sige, at det helt transparent er muligt at konvertere en e-mail korrespondance til en samtale for derefter at etablere et videomøde og samtidig invitere flere deltagere. Kravene til båndbredde er i dag så

Kommandoer med stemme og fagter Hardwaren og kommunikationsforbindelserne gør det dog ikke alene. Et væsentligt element i den moderne kommunikationsplatform er muligheden for at kunne arbejde samtidig på de samme dokumenter, en arbejdsmetode som cloudbaseret datalagring gør ekstremt tilgængelig. Via moderne teknologier er det desuden muligt visuelt at kunne følge med i det fælles arbejde på skærmen. Men den mobile

fleksibilitet understøttes også af en anden tendens, der gør det stadig lettere at arbejde, når man er på farten. Nemlig det faktum, at vi i stadig højere grad kommer til at interagere fysisk med vores IT-enheder, forstået på den måde, at vi kan tale til dem eller kommunikere med fagter - helt lige som Tom Cruise i ”Minority Report”. Ved lanceringen i 2002 virkede filmen særdeles fremtidsagtig. I dag er den faktisk virkelighed. På farten vil vi ligeledes få glæde af applikationer til vores mobile enheder, der f.eks. gør det muligt at indtale en SMS eller e-mail og derefter afsende den med en talekommando. Det er blandt allerede i dag muligt med nogle af de apps til f.eks. headsets, vi bruger i dagligdagen, eksempelvis når vi kører bil. q


TEMA // MOBILITET

11

Markant vækst for mobil kommunikation Behovet for at kunne arbejde mobilt på alle platforme er stort. Således offentliggjorde Microsofts danske produktchef for Unified Communications, Jørgen Rahbek, på den årlige Lync konference i Las Vegas tidligere på året, at det globale marked for Lync nu har passeret en værdi på 1 milliard dollars i omsætning svarende til en årlig vækst på ca. 50 procent. Væksten understøttes naturligvis ligeledes af, at vi kan mere og mere på de mobile enheder, vi råder over. Det er f.eks. muligt at logge sig på Lync via sin tablet eller sin smartphone og helt problemfrit deltage i et videomøde.

I den sammenhæng er det også relevant at nævne, at flere og flere mobiloperatører understøtter Unified Communications på Lync platformen. Tale og video er dog kun et par af fordelene, idet Unified Comunication giver mulighed for en fuldt sammenhængende løsning på tværs af mobil- og IP-nummer, lige som man kan følge med i kollegernes kalendere og i øvrigt foretage eller modtage opkald på lige præcis den enhed, der er den mest hensigtsmæssige i situationen.

Vi vil stadig se lokaler i virksomhederne, der er indrettet specifikt til videokonferencer, men mobilitetsfremmende værktøjer som f.eks. netop Microsoft Lync vil ændre dette markant.

Ønsker du at vide mere? ALSO Software afdelingen: software.danmark@also.com

Klik her for at hente artiklen som PDF

Salgsafdelingen: Gruppenummer: tlf. 4355 8855 solution.danmark@also.com


12

FOKUS // DIGITAL SKILTNING

Stærkere budskaber med

Digital Skiltning Digital Skiltning, eller Digital Signage, har fået stor udbredelse i takt med et stigende informationsbehov og udviklingen af nye skærmteknologier, der giver større og bedre skærme til lavere pris. Med et digitalt skilt får virksomheder en både effektiv og fleksibel kommunikationskanal, hvor budskabet kan tilpasses tidspunkt og målgruppe, skabe overblik og give synlige resultater - og så kan det bruges både indendørs og udendørs.

Muligheden for at integrere interaktiv touch i skærmene giver yderligere muligheder for interaktiv anvendelse og intuitiv oplevelse for brugerne.

Oplagte anvendelsesområder til digital skiltning: Mødelokaler

Uddannelsesinstitutioner

I virksomheder til medarbejderinformation, til overblik over mødelokale-bookinger og i receptionen til information til husets gæster.

På skoler og uddannelsesinstitutioner til information til lærere, elever og forældre om aflyste timer, lokaleændringer, arrangementer, ferie mv.

Offentlige rum

Detail

I lufthavne, tog, bus og metro stationer til annoncering af afgangs/ankomsttider, trafikændringer eller forsinkelser, information om parkering etc.

I detailbutikker og fastfood restauranter til reklamespots, der fanger kundernes opmærksomhed og øger salget af udvalgte produkter.

Venteværelser

Kulturelle lokationer

I venteværelset hos lægen eller tandlægen til underholdning af ventende patienter og til patientrelevante oplysninger og budskaber.

I biografer, på biblioteker og muséer samt andre underholdnings- eller kultursteder, hvor man ønsker at give de besøgende en ekstraordinær oplevelse.


FOKUS // DIGITAL SKILTNING

Med en Digtial Signage applikation kontrolleres, hvilket indhold, der vises på skærmene. Det er både brugervenligt og simpelt at anvende. Du opretter centralt de reklamespots eller informationer, der skal eksponeres og definerer samtidig tidspunkt for visning og varighed samt hvilke skærme, der skal displaye indhold-

et. Fra den centrale styrings-software kan du også lynhurtigt opdatere information, når behovet opstår. ALSO har et bredt sortiment af hardware og software produkter til at bygge komplette Digital Signage løsninger – hvad enten der er tale om en enkelt

13

informationsskærm eller en fuld videovæg løsning. Vores produktspecialister hjælper gerne med dine Digital Signage projekter, så du og dine kunder får det bedste resultat. Se kontaktoplysninger nederst på siden.

Vores samarbejdspartnere inden for digital skiltning:

Uanset hvad dine behov er, har NEC det rigtige produkt. Ingen anden leverandør kan i dag tilbyde en så omfattende og løsningsorienteret portefølje som NEC Display Solutions har i dag.

Den nyeste generation Philips Signage skærme tilbyder ”best in class” billedkvalitet. Vores SmartCollection er udviklet sådan at vi kan tilpasse løsninger og opfylde kundens specifikke krav.

Intel® Retail Client Manager er en software løsning som leverer digitalt indhold til enhver skærm med optimal effekt, hvor og hvornår det betyder mest.

Samsung tilbyder et komplet sortiment af skærme og løsninger. Dette minimerer omkostninger og forenkler installationer.

Smartsign en skalerbar signage løsning som kan tilpasses enhver brugers behov. Det er let at bruge og fungerer perfekt med bla. Skærme fra Samsung, NEC og Phillips.

Digital Signage software – giver firmaer mulighed for at publicere information rettet mod en bestemt målgruppe på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Let at bruge og prisvenlig.

BRAVIA-skærme giver det perfekte udstillingsvindue til at kommunikere med dine kunder. Den indbyggede HTML5 browser, gør det let at skabe Signage uden yderligere behov for dyrt hardware.

Kontakt vores produktspecialister

Jonas Angantyr

Mette Høvelt

Thomas Møller

Rasmus Brushøj

Ulrik Olsen

Product Manager, AV Tlf. 4355 9201 jonas.angantyr@also.com

Product Manager, AV Tlf. 4355 8883 mette.hovelt@also.com

Product Manager, AV Tlf. 4355 8885 thomas.moller@also.com

Product Specialist, AV Tlf. 2162 0766 rasmus.brushoj@also.com

Product Specialist, AV Tlf. 4355 8888 ulrik.olsen@also.com


Fujitsu anbefaler Windows.

Kompromisløs. Elegant design og funktionalitet.

Intel® Core™ i7 processor

FUJITSU Notebook LIFEBOOK E Line

FUJITSU Notebook LIFEBOOK E7 Line Den mest elegante familie i branchen Slank, let og elegant. Fujitsu Notebook LIFEBOOK E Line giver en fremragende brugeroplevelse uden at gå på kompromis med alle de relevante funktioner, som er nødvendige for den aktive bruger, uanset om det er på kontoret eller på farten. ■ Familiekoncept: E734, E744, E754 - Tre form factors – et førsteklasses design ■ Udsøgte funktioner og kvalitetsmaterialer såsom aluminium til håndstøtte, magnesium låg og stærke metalbeslag ■ Tre forskellige størrelser: 33.8 cm (13.3” - E734), 35,6 cm (14” – E744) og 39,6 cm (15.6” – E754) ■ Letvægt – fra 1,6 kg og 20 mm til elegant mobilitet under alle forhold ■ Deler komponenter, tilbehør og BIOS. Samme image på 3 forskellige størrelser notebooks ■ Omfattende sikkerhedsfunktioner inklusiv SmartCard reader, optional Full Disk Encryption (FDE) og fingeraftrykslæser ■ Maksimum fleksibilitet med modular bay til ekstra batteri og ekstra hard disk drive ■ Udvalgt tilbehør, herunder docking, deles med LIFEBOOK E5x4 serien

FUJITSU Notebook LIFEBOOK E Line

fra kr. 5.990,Ekskl. moms Varenr.: VFY:E7440MXE61NC

Intel, the Intel logo, Intel Core, Intel vPro, Core Inside and vPro Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries.


SAFE_IS_ALSO_AD_DK.pdf 1 20.10.2014 15:19:22

F-SECURE SAFE INTERNET SECURITY TIL ALLE ENHEDER Windows | Mac | Android | Windows Phone | iPhone | iPad

INTERNET SECURITY

SAFE

Bestil F-Secure produkter hos ALSO BESTIL F-SECURES - som boks PRODUKTER eller elektroniskHOS ALSO

-SOM BOKS ELLER ELEKTRONISK


16

TEMA // IT-SIKKERHED

IT-sikkerhed er et

samfundsansvar

Tekst // Henrik Malmgreen

Husker du ”Die Hard 4”, hvor Bruce Willis kæmper mod en skrupelløs Internet-terrorist? Tanken kan synes fjern, men ikke desto mindre øges risikoen for samfundets totale handlingslammelse i takt med, at internettet sniger sig ind i stadig flere af de enheder, vi betjener os af. I dag, hvor sågar en elektrisk kedel har sin egen IP-adresse, åbnes døren til stadighed lidt mere på klem til såvel livsvigtige systemer som forretningskritiske data. I 2020 estimeres det, at mellem 25 og 30 milliarder enheder vil være forbundet til internettet. Også den elektriske kedel, som i øvrigt hedder iKettle. Det betyder en enorm risiko for datalækager og sikkerhedshuller, som det ikke tager lang tid for en hacker at finde frem til. Risikoen er med andre ord ikke blot sikkerhedsbrister hos store it-virksomheder. Risikoen bliver særdeles nærværende også på vores tablets, smartphones og andre enheder, der benytter de efterhånden så populære apps. Internet of Things hedder denne hurtigt voksende it-platform og derfor ser vi også, at soft-

wareproducenter som blandt andre F-Secure og Symantec for alvor har fået øjnene op for den mobile platform - både når det gælder Windows 8, iOS og Android enheder.

Mindre virksomheder er mest udsat Selv om vi jævnligt hører om sikkerhedshuller i store virksomheder, er det imidlertid især de mindre og mellemstore virksomheder, der er i risikogruppen. Ifølge Symantec Internet Security Threat Report fra tidligere på året er hver tredje hackerangreb nu rettet mod virksomheder med under 250 ansatte. Det betyder, at også nystartede virksomheder er i højrisikogruppen.

Det ændrer sig nu i takt med langt flere situationer, hvor vi som brugere interagerer

Et budskab alle kan forstå Uanset hvad gælder det altså om at beskytte sig selv, sin virksomhed og sine data mod

Apps øger risikoen I det skjulte er masser af enheder allerede forbundet til hinanden i form af Smart Appliances. Det kan f.eks. være termostater til varmestyring eller -overvågning. Ofte er der dog tale om indlejrede systemdesigns, som er beregnet til at snakke direkte sammen enhed til enhed uden en åben brugerflade.

Hvorfor nu det? Jo, fordi de store virksomheder som oftest har beskyttet sig godt, mens chancen for at finde frem til en mindre virksomhed uden en effektiv it-sikkerhedsstrategi til gengæld er ganske stor - og chancen for at finde frem til en nystartet virksomhed uden it-sikkerhedsstrategi overhovedet er endnu større. Her står it-sikkerhedsdøren ofte på vid gab, og på den måde kan mindre virksomheder blive hackerens springbræt til de store virksomheder.

med it-systemer. Samtidig vurderer analysefirmaet Gartner, at den nye produktkategori med tilhørende apps, som vi kalder for wearables i form af f.eks. smartwatches, vil nå en global omsætning på 27,5 milliarder kroner om blot to år. Og hver gang, der sælges en enhed med en åben brugerflade, øges risikoen for cyberkriminalitet.

I 2020 estimeres det, at mellem 25 og 30 milliarder enheder vil være forbundet til internettet. Det betyder en enorm risiko for datalækager og sikkerhedshuller, som det ikke tager lang tid for en hacker at finde frem til.


TEMA // IT-SIKKERHED

17

Klik her for at hente artiklen som PDF

Begrebet BYOD - Bring Your Own Device er enhver it-ansvarligs mareridt, og senest er et begreb som BYOC - Bring Your Own Cloud - kommet til. Altså det faktum, at vi også som privatpersoner i stadig højere grad tager de cloud-baserede datalagringstjenester til os.

ubudne gæster. Det er ganske enkelt at udvise samfundsmæssig ansvarlighed, og det behøver hverken være dyrt eller besværligt. Med et abonnement på et godt stykke sikkerhedssoftware og en god cloud-tjeneste med en tyk sikkerhedsmur som f.eks. tjenesterne i Microsoft Cloud, når dine kunder langt. Effektiv it-sikkerhed er med andre ord et salgsbudskab, alle bør kunne forstå.

Er internettet en menneskeret? Begrebet BYOD - Bring Your Own Device - er enhver it-ansvarligs mareridt, og senest er et begreb som BYOC - Bring Your Own Cloud kommet til. Altså det faktum, at vi også som privatpersoner i stadig højere grad tager de cloudbaserede datalagringstjenester til os. Etablerede cloudtjenester fra de store udbydere er ganske godt beskyttet, men udbuddet af tjenester i form af f.eks. Dropbox er stort samt varieret, og det sker jævnligt, at man hører om,

at nu er tusindvis af password på den ene eller den anden tjeneste blevet hacket. Og husker man så lige at få skiftet sit password? Nok ikke altid. Alt andet lige er udfordringen for virksomheder og organisationer, at medarbejderne i dag vel stort set betragter det som en grundlovssikret ret at kunne gå på nettet og foretage private gøremål både via de adgange og enheder, virksomheden eller organisationen stiller til rådighed, og fra egne enheder - gerne i én skøn sammenblanding. Det er en udfordring, der er til at tage og føle på. Hvis du glemmer at låse din dør, er det din egen skyld, hvis tyveknægten finder ud af det og lænser dit hjem.

Hackeren som listetyv Hvis ikke du sørger for at sikre din computer mod hackere, er det imidlertid ikke kun dit problem. Ud over risikoen for at miste dine egne fortrolige data, er risikoen for at hackerne kan

benytte din computer som adgangsvej til andre systemer særdeles stor. Scenariet, hvor hackeren så at sige lister sig ind i din computer og bruger den som vært for sin videre færd ud i cyberspace er særdeles kendt, og som nævnt andet sted i artiklen er nystartede virksomheder, og især mindre iværksættere udsat for cyberkriminalitet. Ofte er man mere interesseret i at præsentere sig godt på nettet med flot designet hjemmeside etc. end at beskytte hjemmesiden og sine data. Måske ud fra den tanke, at der går lidt tid, inden de kriminelle opdager ens tilstedeværelse. Men med de tusindvis af robotter, der kun beskæftiger sig med én ting - at scanne nettet for åbne datadøre, går der kun et øjeblik, før anonymiteten er brudt.. q

Vil du vide mere om IT-sikkerhed? Kontakt ALSO, hvis du vil vide mere om effektiv it-sikkerhed og hvordan du sikrer dine data i skyen. Vores specialister vil kunne rådgive dig i konkrete situationer, og anbefale løsninger, der med garanti vil gøre en forskel for dine kunder. Kontakt vores Software og Cloud Team for mere information på software.danmark@also.com

Kontaktpesoner Martin Rosenberg Product Manager Symantec Telefon: +45 4355 9216 martin.rosenberg@also.com

Michael Gustav Product Manager F-Secure Telefon: +45 4355 9204 michael.gustav@also.com


Sælg mere end bare print og forøg dine indtjening Lexmark Solution kan nu købes fra ALSO

14 Nye løsninger Dokument scanning, lagring og genfinding Enheds håndtering (device management)

Dokument distribution Mobile løsninger

Hurtigere og nemmere adgang for dig Download de købte løsninger fra Lexmark løsningscenter Tilpas dine kunders workflows og hjælp dem med at spare tid og penge Tilbyd dig som konsulent og skræddersy dine kunders nye løsninger, så optræder du som løsningspartner Dine kunde tilpasninger kan nemt installeres på flere maskiner ad gangen

For mere information, klik her


Ny forretningsmulighed?

D-Link videomonitorering Tilbyd dine kunder brugervenlige overvågningsløsninger fra D-Link. Tilgængelig via mydlink Lite App (iOS, Android eller Windows Phone) eller via webbrowser på pc’en. Nem installation, fjernvisning og afspilning - og helt uden ekstra omkostninger.

DCS-5020L

DCS-2332L

DNR-322L

Trådløst, Nat/Dag kamera med Pan/Tilt -funktion

Trådløst HD Cloudkamera til udendørsbrug

Cloud Network videooptager, der understøtter op til 9 kameraer

XX mydlink kompatibelt: administrer dit kamera via internettet eller din mobil app XX IR-belysning så du kan se i total mørke XX Dækker et større område ved hjælp af pan / tilt-funktion. XX Panorér kameraet uanset hvor du er XX Bevægelsessenor besked via e-mail. XX Indbygget mikrofon XX Indbygget trådløs range extender så man kan udvide rækkevidden af det eksisterende trådløse netværk.

XX XX XX XX XX XX XX

XX mydlink kompatibelt: administrer dit kamera via internettet eller din mobil app XX Video Recorder med plads til 2 x HDD. XX Optagelses muligheder - bevægelse, plan lægning eller kontinuerlig optagelse XX RAID 1 teknologi for redundans mellem diskene XX Understøtter op til 9 kameraer

mydlink kompatibelt: administrer dit kamera via internettet eller din mobil app 720p HD overvågning døgnet rundt Zoom ind og ud ved ePTZ funktionen Vandtæt hus som beskytter mod støv og regn Muligheder for optagelse på Micro-SD-kort (ikke inkluderet) Bevægelsessenor besked via e-mail Indbygget mikrofon

For spørgsmål, kontakt ALSO. På de sidste sider i magasinet finder du en oversigt over samtlige produktchefer og salgspecialister hos ALSO.


Vi ses k på also.d fra den r be 1. decem

Glæ O! S L d A d Vi e jule ig til årets julekalender fra e god end tilb hygger i l m i v ort december med s k ud o e av g dag g m o lige konkurrencer

-15%

-20%

-25%

-30%

Bestil

Bestil

Bestil

Bestil

Bemærk venligst: Ovenstående tilbud er blot eksempler og ikke udtryk for aktuelle tilbud hos ALSO. ALSO Julemarked er åben for alle registrerede kunder hos ALSO.


Kan nu bestilles hos ALSO Sort: art.no. 2278351 Hvid: art.no. 2278352

Større end dens størrelse

Mød den nye super kraftfulde Xperia Z3 Tablet Compact – den ultimative rejsekammerat. Seriøs underholdning med lyd i topklasse, støjreducerende teknologi og stereo fronthøjttalere. Fås i ren WiFi og med WiFi/4G. Utrolig slank og virkelig let

Dyk ned i nye oplevelser

Verdens mest kraftfulde og letteste vandtætte tablet med en tykkelse på kun 6,4 mm og en vægt på under 260 g.

Xperia Z3 Compact er vandtæt, så du kan roligt besvare opkald i regnvejr og tage billeder i poolen.

Fordyb dig uden afbrydelser

Tap ind og se en god film på terrassen, eller anvend din PlayStation®4-konsol via PS4™ Remote Play.

DON’T SETTLE FOR GOOD - DEMAND GREAT For spørgsmål, kontakt ALSO. På de sidste sider i magasinet finder du en oversigt over samtlige produktchefer og salgspecialister hos ALSO.


Har du spørgsmål? Kontakt vor PRINT

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

COMPUTER

Birgitte Rask

Irene Olsen

Marc Dupont

Tanja Henriksen

Casper S. Sigaard

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager

HP PC Tlf. 4355 9279 birgitte.rask@also.com

Fujitsu PC / Acer PC Tlf. 4355 9202 irene.olsen@also.com

Lenovo PC Tlf. 4355 9347 marc.dupont@also.com

ASUS PC / Toshiba PC / Samsung PC Tlf. 4355 9341 tanja.henriksen@also.com

Consumer Electronics & Print Tlf. 4355 9318 casper.sigaard@also.com

COMPONENT

COMPONENT

COMPONENT

COMPONENT

PRINT Sonny Skarsby

Betina Gleitze Smith

Carsten Bartholdy

Claus Mourtizen

Tanja Baron

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager

Product Manager

Product Manager

Canon HW / Ricoh / Samsung / Brother

HGST / Seagate / WD / Lite-On Tlf. 4355 8851 betina.gleitze@also.com

Intel / Kingston / Steelseries Tlf. 4355 9316 carsten.bartholdy@also.com

MSI / Qnap / Microsoft HW Tlf. 4355 8806 claus.mouritzen@also.com

Logitech / Transcend / ASUS / WD Bulk

Tlf. 4355 8852 sonny.skarsby@also.com

Tlf. 4355 9356 tanja.baraon@also.com

CONSUMER

CONSUMER

SUPPLIES

SUPPLIES

COMPONENT Kasper Kildelund

Henrik Heitmann

Steen Weber

Dorrit Lilliedahl

Brian Thorngaard

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager

Business Unit Manager

Product Manager

Supplies Tlf. 4355 9249 henrik.heitmann@also.com

Supplies Tlf. 4355 8858 steen.weber@also.com

Samsung Lightning & White goods Tlf. 4355 9311 dorrit.lilliedahl@also.com

SONY AV / Canon Photo / Toshiba TV

Components Tlf. 4355 8887 kasper.kildelund@also.com

Tlf. 4355 9294 brian.thorngaard@also.com

TELECOM

TELECOM

TELECOM

CONSUMER

CONSUMER Christina Munch

Michael Friis

Brian S. Knudsen

Nicolai Sonne

Anders Pedersen

Product Manager

Sales Specialist

Product Manager

Sales Specialist

Product Manager

Samsung TV / Home Cinema Tlf. 4355 9301 christina.munch@also.com

Samsung Consumer AV Tlf. 4355 5531 michael.friis@also.com

Samsung tele / Nokia / SONY / Huawei

Samsung tele / Nokia / SONY / Huawei

Tlf. 4355 9392 brian.schmaltz-knudsen@also.com

Tlf. 2420 5542 nicolai.sonne@also.com

Telecom Tlf. 4355 9339 anders.pedersen@also.com

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

ACCESSORIES

ACCESSORIES

Carsten Grand

Pia Glensbo

Henrik S. Asmussen

David Beyer

Jacob Nielsen

Product Manager

Product Manager

Business Unit Manager

Product Manager

Product Manager

Microsoft, Symantec, F-Secure boks Tlf. 4355 8857 carsten.grand@also.com

Belkin / Creative / Targus / Trust / Wacom

Eaton / Nimble Storage Tlf. 4355 9359 henrik.asmussen@also.com

Lenovo Server & Storage Tlf. 4355 9399 david.beyerl@also.com

Fujitsu Server & Storage / APC Tlf. 4355 9385 jacob.nielsen@also.com

Tlf. 4355 9337 pia.glensbo@also.com

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER

DATACENTER Nicolai Korsmoe

Jeanett Lillesøe

Lars Schmidt

Lars Allan Hansen

Ole Jørgsholm

Product Manager

Enterprise Coordinator

Product Specialist

Product Specialist

Product Specialist

HP Server Tlf. 4355 9206 nicolai.korsmoe@also.com

HP Server & Storage Tlf. 4355 9337 jeantt.lillesoe@also.com

Datacenter Tlf. 4355 9240 lars.schmidt@also.com

HP Server Tlf. 4355 9288 lars.hansen@also.com

HP Storage Tlf. 4355 9306 ole.jorgsholm@also.com


res salgs- & produktspecialister SOLUTION PRINT

SURVEILLANCE

NETWORK

NETWORK

NETWORK

Leif Eriksen

Keld Hansen

Erik Gildberg

Michael Henriksen

Jens Holm

Business Unit Manager

Product Specialist

Product Manager

Business Unit Manager

Product Specialist

HP Network Tlf. 4355 8872 leif.eriksen@also.com

HP Network / Huawei Network Tlf. 4355 9396 keld.hansen@also.com

Linksys / Netgear / TP-Link / ZyXEL Tlf. 4355 8848 erik.gildberg@also.com

Surveillance Tlf. 4355 9259 michael.henriksen@also.com

HP Print high-end Tlf. 4355 8834 jens.holm@also.com

AV SOLUTIONS

SOLUTION PRINT

SOLUTION PRINT

SOLUTION PRINT

SOLUTION PRINT

Kristina Mogensen

Kim Prinzler

Niels Christoffersen

Jesper Marker

Jonas Angantyr

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

Product Manager

Product Manager

HP Solution Print & Scan / OKI Tlf. 4355 9295 kristina.mogensen@also.com

HP Print & PC Tlf. 2810 5502 kim.prinzler@also.com

Lexmark / Epson / Canon Tlf. 4355 8870 niels.christoffersen@also.com

HP Workstations / Thin clients Tlf. 4355 9360 jesper.marker@also.com

Digital signage Tlf. 4355 xxxx jonas.angantyr@also.com

SOFTWARE

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

AV SOLUTIONS

Mette Høvelt

Rasmus Brushøj

Thomas Møller

Ulrik Olsen

Martin Chrois

Product Manager

Product Specialist

Product Manager

Product Specialist

Business Unit Manager

Sony Pro / Acer projektorer Tlf. 4355 8883 mette.hovelt@also.com

NEC Display Solutions Tlf. 2162 0766 rasmus.brushoj@also.com

Public Displays & Options Tlf. 4355 8885 thomas.moller@also.com

Sony Tlf. 2999 5545 ulrik.olsen@also.com

Cloud Solutions / ALSO CHOICE Tlf. 4355 8830 martin.chrois@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE Helle Beyer-Lassen

Henrik M. Nielsen

Lars Wrede

Thomas Egesø

Sine Daugaard

Cloud Specialist

Product Manager

Product Manager

Product Manager

Cloud Solutions Tlf. 4355 8826 helle.beyer-lassen@also.com

Microsoft MOL, OV, OVS, Office 365 Tlf. 4355 8854 henrik.nielsen@also.com

Microsoft MOL, OV, OVS, Office 365 Tlf. 4355 9247 lars.wrede@also.com

License Specialist Microsoft MOL, OV, OVS, Office 365 Tlf. 4355 9227 thomas.egeso@also.com

Microsoft SPLA Tlf. 4355 8861 sine.daugaard@also.com

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

SOFTWARE

Jane Smidt

Allan Dion Leo

Kristian Engrob

Martin Rosenberg

Michael Gustav

License Specialist

Channel Developer Manager

Product Manager

Adobe / Microsoft SPLA Tlf. 4355 9354 jane.smidt@also.com

Adobe Tlf. 4355 9346 allan.leo@also.com

Adobe Tlf. 4355 9230 kristian.engrob@also.com

Product Manager

Product Manager

Symantec Tlf. 4355 9216 martin.rosenberg@also.com

F-Secure Tlf. 4355 9204 michael.gustav@also.com


Antivirus er langt fra nok Traditionel antivirus er slet ikke sikker nok til at holde dig beskyttet. Derfor indeholder Symantec Endpoint Protection fem-lags sikkerhed:

Symantecs netværksbeskyttelse omfatter Vantage teknologi, der analyserer indkomne data og blokerer trusler, mens de bevæger sig gennem netværket. Regelbaseret firewall beskytter mod webbaserede angreb.

FIR

EW AL

L

01

Signatur-baserede antivirus søger efter og udrydder malware på et system til at beskytte mod virus, orme, trojanske heste, spyware, bots, adware og rootkits.

AN

TIV

IRU

S

02

Ved at analysere centrale filattributter kan Insight™ præcist identificere om en fil er god og tildele en omdømmescore til hver fil, der sikrer mod målrettede angreb og samtidig reducere scanning med op til 70%.

OM

MM

E

OP

03

SONAR™ udnytter kunstig intelligens til at give zero-day beskyttelse. Det standser effektivt nye og ukendte trusler ved at overvåge næsten 1.400 filers adfærd, mens de udføres i realtid.

RS

EL

04

Power Eraser™ scanner aggressivt inficeret Endpoints for at finde vedvarende trusler og fjerne vedholdende malware. Remote support gør det muligt for administratoren at udløse Power Eraser scanning og afhjælpe infektionen.

RE

PA R

AT IO

N

05 Udvidet Policy Control egenskaber:

System Lockdown

Application Control

Device Control

Host Integrity

Bestil Symantec Endpoint Protection hos ALSO. Kontakt produktchef Martin Rosenberg for yderligere information.

Actually DK november 2014  
Actually DK november 2014  
Advertisement