Page 1

herbron.je GRATIS INFOZINE OM BIJ WEG TE DROMEN

NUMMER 13, NA JA AR 2016

Industriële look Stijl en klasse in de badkamer

8

Alsan steunt ladies in de sport Interview met Lien Mermans

10

Warm design Radiatoren met een oogstrelend ontwerp

16

DISCOVERY DAYS 12/10-22/10 25 JAAR


à propos / edito

trends / shopping

25JAAR

Alsan viert feest dit jaar! 25 jaar geleden werd Alsan opgericht door enkele Alsan-dealers met meer dan 50 jaar ervaring in de wereld van badkamers, keukens en energievoorziening. Alsan staat voor kwaliteit en vertrouwen. Je droomproject in de badkamer realiseren? Energiefactuur optimaliseren? Jij kan rustig genieten terwijl onze interieurspecialisten je van A tot Z begeleiden. Bij ons vind je ook al het materiaal om je project af te werken, waaronder exclusieve Alsanmerken*. Als je wil, stellen we je voor aan een gekwalificeerde installateur, maar je bent ook welkom met een zelf gekozen vakman.

In dit magazine ontdek je de nieuwste trends en handige tips in bathing, cooking & energy. Mis bovendien zeker onze Discovery Days van 12 tot en met 22 oktober niet. Je kan inspiratie opsnuiven in onze showrooms en van talrijke extra’s genieten. Je vindt ons programma op pagina 23. Enjoy! PS Alsan steunt ladies in de sport en vooral die sporten waarvoor het grote publiek nog niet helemaal open staat. Lees er alles over op pagina 10: interview met voetbalster Lien Mermans.

ENKEL = Onze exclusieve merken herken je aan dit icoontje BIJ ALSAN

*

pagina 6 2

pagina 12

Een klein toilet inrichten lijkt ingewikkeld. Maar met een paar slimme ingrepen kan je meer bereiken dan je denkt. Onze experts weten er alles van.

Veel kranen zijn beschikbaar in een hele reeks uitvoeringen en versies. Zo kan je je keuken en badkamer helemaal inrichten zoals je wil.

Een lager energieverbruik is het schoolvoorbeeld van win-win. Je factuur ligt lager en je doet er het milieu een plezier mee. En er zijn ideeën in overvloed.

Stijlvol en veilig douchen SCONA SECURE PLUS KALDEWEI

Met Scona komt Kaldewei tegemoet aan de toenemende vraag naar hoogwaardige gelijkvloerse inrichtingsmogelijkheden voor ieder budget. Het geëmailleerde douchevlak is eenvoudig te installeren en ultravlak (slechts 61 mm opbouwhoogte). Dankzij de nagenoeg onzichtbare slipremmende oppervlakteveredeling Secure Plus wordt douchen bovendien volstrekt veilig. SCONA SECURE PLUS KALDEWEI

3

(Vanaf € 787,00 incl. BTW.)

VENTICELLO

TOILETKAST

VILLEROY & BOCH

Ronny Meulemans voorzitter expertengroep Bathing

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY

pagina 20

Comfort, design en veiligheid, het zijn drie elementen die in een moderne badkamer perfect samengaan.

Davy Bogaerts voorzitter expertengroep Cooking

VIKA

De collectie biedt een ruime keuze aan wastafels, meubels en waterbesparende toiletten en een hoge mate aan functionaliteit. Met een stijlvol en tijdloos design biedt Venticello diverse mogelijkheden voor badkamers in elke stijl en afmeting.

Alle plaats optimaal gebruiken is altijd een goed idee, ook in een toilet. Als aanvulling op het gamma badkamermeubelen van Vika zorgt deze functionele kast voor extra opbergplaats in de kleine ruimtes thuis. De toiletkast is uitgerust met een greeploos pushopensysteem en overal subtiel integreerbaar.

VENTICELLO VILLEROY & BOCH

TOILETKAST VIKA

(€ 638,00 incl. BTW.)

(Vanaf € 226,00 incl. BTW.)

Hans Lodewijck voorzitter expertengroep Energy

Herbron.je is een uitgave van Alsan. V.U.: Manuella De Deckker, Atealaan 20, 2270 Herenthout. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de uitgever gebruikt worden. De uitgever is niet verantwoordelijk voor eventuele druk- en zetfouten, kleurafwijkingen en informatie van derden in deze uitgave. Wens je meer info? www.alsan.be - www.herbron.be Alle aanbiedingen zijn enkel geldig conform de omschrijvingen in dit magazine.

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY


bathing / actueel

bathing / actueel

ONTSPANNEN in stijl

RAINMAKER SELECT HANSGROHE

De Rainmaker select heeft zijn naam niet gestolen. Een douche nemen krijgt een andere dimensie als je hieronder staat. Zijn combinatie van wit glas en chroom vormen een luxueuze streling voor het oog. Maar het verschil wordt gemaakt door de meer dan 200 straalopeningen van de glazen XXL hoofddouche en de Select-knoppen om de verschillende douchesystemen aan en uit te zetten. Het geheel resulteert in een douchebeleving die uniek genoemd mag worden.

EON CABINE NOVELLINI (Vanaf € 2069,00 incl. BTW.)

4

RAINMAKER SELECT HANSGROHE (Vanaf € 4065,60 incl. BTW.)

EON CABINE NOVELLINI

5

De strakke douchecabine van Novellini heeft scherp uitgesneden douchewanden en deuren in helder glas. De wanden vormen geen visuele barrière en geven dus ademruimte in een kleine badkamer. De douche is bovendien uitgerust met een exclusief welness-systeem voor optimaal douchecomfort.

Een badkamer dient niet enkel om je te wassen of op te maken. Het is ook de ideale plaats om de zorgen van de dag van je af te spoelen of om heerlijk weg te dromen in zalig warm water. Met de juiste badkamertoestellen transformeer je je badkamer in een ware ontspanningsruimte, voor je hele lichaam.

LEGATO MET VISOUND VILLEROY & BOCH

De collectie Legato overtuigt door een tijdloos elegant design en geraffineerde details. Het meest opvallende nieuwe stijlkenmerk van deze reeks is de fijne rand van het bad. Helemaal relaxed word je dankzij ViSound, een ingebouwde geluidsinstallatie die het bad gebruikt als innovatieve geluidsbox. Het systeem is uitgerust met Bluetooth, zodat je moeiteloos verbinding kan maken met je smartphone of tablet. LEGATO BAD MET VISOUND VILLEROY & BOCH (€ 1242,00 incl. BTW. + Visound vanaf € 605,00 incl. BTW.)

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY


bathing / advies

bathing / aanbeveling

INRICHTEN VAN EEN

KLEIN TOILET

Wat denkt de vakman ervan?

Biedt je toilet weinig mogelijkheden qua ruimte? Met een paar slimme ingrepen krijg je meer voor elkaar dan je zou denken. En het hoeft niet minder stijlvol of comfortabel te zijn.

MILO SLEURS

De ‘Milo’ opbergkast is een praktisch meubel dat gecombineerd kan worden met de ‘Milo’ onderkast. Ook een spiegel met indirecte verlichting is mogelijk.

ONZE SUCCES NUMMERS MILO SLEURS

(Vanaf € 315,00 incl. BTW.)

Een toilet smaakvol inrichten is geen kwestie van beschikbare ruimte. Ook als je beperkte plaats hebt om te maneuvreren is het mogelijk om een comfortabel kamertje te creëren. Een handige oplossing is om te kiezen voor een hangtoilet. Het maakt de reiniging van de ruimte een stuk gemakkelijker. Of waarom geen verkorte toiletpot gebruiken? Hier merk je weinig van, maar toch wordt er ruimte bespaard. Met een beetje creativiteit kan je heel wat persoonlijkheid geven aan het kleinste kamertje in huis.”

TECELUX TECE

Op een knop drukken om te spoelen? Dat is voorgoed verleden tijd. Moderne toiletten zoals de Tecelux integreren verschillende functies. Spoelen gaat mechanisch of optisch, de duospoeltechniek zorgt voor waterbesparing, het toilet verfrist automatisch de lucht en het is in de hoogte verstelbaar. Bovendien zit alles verborgen in de wand, achter elegant en hygiënisch veiligheidsglas. Verkrijgbaar in wit of zwart glas.

6

TECELUX TECE (Vanaf € 875,31 incl. BTW.)

STARCK 3

FLUSH 3 CLOU

Dit toiletfonteintje is beschikbaar in zes compacte en praktische uitvoeringen, van strak kubistisch tot aangenaam rond. Om het toilet een eigen look te geven kan je bovendien kiezen uit zes originele materialen, van gezoet basalt tot zwart keramiek. Had je een wandkraan in gedachten? De fonteinen zijn ook verkrijgbaar zonder kraangat.

FLUSH 3 CLOU (€ 228,00 incl. BTW.)

TIME SMEDBO

SYSTEM 2 EMCO

Rolhouders, borstelgarnituur, handdoekhouders, handgrepen, afvalemmers, wandlampen, zeepdispensers, de nieuwe collectie System 2 van Emco omvat alle accessoires die een toilet nodig heeft. Helder ontworpen en combineerbaar naar eigen behoefte.

Een knappe inrichting is een kwestie van details. De chromen toiletelementen Time van Smedbo zien er niet alleen stijlvol en aantrekkelijk uit, het functionele design wordt maximaal versterkt door de ultradunne achterplaat.

7

DURAVIT

Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard. De Starck 3-reeks blijft de maatstaf voor alles op vlak van vormgeving, diversiteit en prijs. Dit toilet is ook verkrijgbaar in een ruimtebesparende compacte versie met zijn gekende zorgvuldigheid, uitgerust met een gebruiksvriendelijke geglazuurde spoelrand en een Dualflush-functie.

TOILETBOX ARTISSAN

Op zoek naar iets anders dan tegels? De toiletbox van Artissan werkt een hangtoilet volledig tegelvrij af, in harmonie met de rest van de toiletruimte. De ruime keuze aan designs van deze decorpanelen biedt de mogelijkheid om de bekleding af te stemmen op de gewenste stijl.

Hulp nodig? Kom dan zeker langs op onze

Discovery Days

VAN 12 T.E.M. 22 OKTOBER Onze medewerkers geven graag een antwoord op al je vragen. Het volledige programma vind je op pagina 23.

STARCK 3 DURAVIT (Vanaf € 448,00 incl. BTW.)

TOILETBOX ARTISSAN (Vanaf € 665,00 incl. BTW.) ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY


interieur

interieur

“ 8

De industriële stijl heeft de badkamerwereld weer helemaal ingepalmd. Koud en onpersoonlijk? Integendeel, dankzij een uitgekiende combinatie van gebruiksgemak en stijl straalt de klasse ervan af. Ook in de badkamer.”

9

PLAY CERASA

Minimalistisch en praktisch zijn twee kernbegrippen van badkamers uit de Play-collectie. Tegelijk geeft Play er een heel eigen interpretatie aan. Dankzij de brede waaier aan materialen, afwerkingen, kleuren en formaten kan je de inrichting eenvoudig afstemmen op je eigen smaak. PLAY CERASA (€ 3925,05 incl. BTW.)

ENKEL BIJ ALSAN

XL CEMENTO TABLET CASABATH

De XL-collectie springt meteen in het oog, door de dunne structuur rond de laden en de deuren, beschikbaar in gladde of gegroefde uitvoering. Deze afwerking Stonelith Cemento, afgebeeld op de foto, is een gezellig en authentiek materiaal dat zeer bestendig en gemakkelijk is schoon te maken. Door de ruwe textuur voelt het materiaal zeer levendig aan. XL CEMENTO TABLET CASABATH (€ 928,80 incl. BTW. per lopende meter)

ENKEL BIJ ALSAN

ATELIER PUR HSK

Bij deze schuifdeurvariant glijdt het 8 mm dikke glaselement vlak voor de muur over een stevige geleiderail en biedt een doorkijk zonder hinder en een vrije doorgang naar de doucheruimte.

ENKEL BIJ ALSAN

ATELIER PUR HSK (Vanaf € 1249,00 incl. BTW.)

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY


interview

interview

VOETBALSTER LIEN MERMANS: “SPORT IS ZOWEL MIJN PASSIE ALS MIJN JOB.”

AQUA R5000 DUKA

Onze voetbalvrouwen - zeg maar de Red Flames - zijn goed op weg om zich te kwalificeren voor het EK 2017 in Nederland. Voor de doelpunten rekenen we onder meer op Lien Mermans. De 25-jarige aanvaller speelt sinds dit jaar bij KRC Genk Ladies, de ploeg die Alsan op de truitjes draagt. Lien is een sportvrouw in hart en nieren, zo blijkt.

AQUA R5000 SCHUIFDEUR MET SOFTCLOSING DUKA (Vanaf € 1359,00 incl. BTW.)

Comfort in de douche

Wat moeten we weten over Lien Mermans? Lien: “Ik ben van jongs af aan bezig met sport. Niet alleen voetbal trouwens. Ik ben leerkracht L.O. in een basisschool in Lichtaart en in bijberoep ook nog eens personal trainer. Sport is zowel mijn passie als mijn job.” Hoe intensief traint een voetbalster uit de Super League? Lien: “Vier tot vijf keer per week, plus nog een wedstrijd. Vergelijkbaar met een semiprofessioneel statuut.”

10

Hoe ontspan je je na een training of een wedstrijd? Lien: “Ik moet nog een uur rijden voor ik thuis ben, en die tijd in de auto vind ik altijd heel rustgevend. Ik zet dan ook graag een beetje muziek op, dingen zoals Milo of Mumford and Sons.” Speel je liever op een modderig of een proper terrein? Lien: “Liefst zo droog mogelijk en bij voorkeur zelfs kunstgras. Ik moet het van mijn techniek hebben, en op een kunstgrasveld weet ik tenminste dat de bal aankomt waar ik hem wil.”

ALSAN STEUNT LADIES IN DE SPORT! Kan jij de uitslag raden van KRC Genk Ladies tegen KSK Heist op zaterdag 5 november? Dan maak je kans op een accessoirepakket t.w.v. €250! SURF NAAR WWW.ALSAN.BE EN DOE MEE MET ONZE CHALLENGE!

11

MUNA HOESCH

Is douchen voor jou ontspanning of functioneel? Lien: “Voetbal is een ploegsport, en ik geniet ervan om na een overwinning samen te lachen of te zingen onder de douche. Dat hoort erbij.” Welk design heb je gekozen voor je eigen badkamer? Lien: “We wonen nu in een huurappartement met een badkamer waar niets speciaals aan is. Maar als we later zelf bouwen of kopen, zullen we wel kiezen voor een iets modernere look. Strak en gezellig warm.”

Transparantie troef bij de Aqua R5000, een douche met glazen schuifdeuren die schijnbaar gewichtloos aan de bovenrail hangen. De afwerking in edelaluminium maakt het fraaie plaatje compleet. Beschikbaar in vele afmetingen en ideaal als hoek- of nisoplossing.

Met zijn diepte van slechts 30 mm is de ultravlakke douchebak Muna, gemaakt van mineraalsteen (Solique®), een ruimtelijk wonder. Muna kan ook zonder opstapdrempel ingebouwd worden.

TWIGGI CARRODRAIN

Carrodrain brengt met zijn TWIGGI een designversie van zijn populaire douchegoot uit. Een knap rooster van slechts 3 cm breed die doorloopt van muur tot muur. Extra troeven zijn een erg lage inbouwhoogte van 56 mm en 31 liter per minuut debiet. Zoals bij elke Carrodrain douchegoot is de sifon ook hier uitneembaar en makkelijk te reinigen. Beschikbaar vanaf eind oktober.

LIGA WALK-IN KERMI

De unieke eigenschap van deze Walk-In zie je meteen: een wand die je eenvoudig tegen de muur kan plooien als de douche niet gebruikt wordt. Op die manier creëer je een open ruimte die in elke badkamerruimte een optimale oplossing biedt. Het systeem doet trouwens niet af van de veiligheid, want de wand bestaat uit veiligheidsglas van 5 mm dik. LIGA WALK-IN MET PENDEL-VOUWDEUR KERMI (Vanaf € 998,00 incl. BTW.)

DOUCHEGOOT TWIGGI CARRODRAIN (Vanaf € 543,00 incl. BTW.)

MUNA DOUCHEBAK HOESCH (Vanaf € 476,00 incl. BTW.)

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY


aqua

aqua

AXOR ONE

PIX AXOR

Axor One, ontworpen door het Londense designerduo Barber & Osgerby, bundelt alle controle-elementen van een douche in één strak, intuïtief en volledig mechanisch douchesysteem. Met een simpele druk op de zijvlakken, zelfs met de rug van je hand of elleboog, zet je de watertoevoer aan of uit. Naast de temperatuur kunt u dankzij de Eco Mode het debiet regelen en zo tot 50% minder water verbruiken.” AXOR ONE AXOR (Vanaf € 878,46 incl. BTW.)

CRISTINA

Elegant dankzij de samengevoegde geometrische lijnen. Hoogtechnologisch in zijn ontwerp. En als je hem in de roestvrije stalen uitvoering neemt, is deze kraan ook bijzonder duurzaam. Hij heeft een groene ziel, is perfect onschadelijk voor het milieu, recycleerbaar en bijzonder sterk. Vrijwel onvergankelijk.” PIX XX751/753 CRISTINA

ENKEL BIJ ALSAN

KRANEN (Vanaf € 904,60 incl. BTW.)

DE VAKMAN OVER ONZE

We h veel b echten duurz elang aan aamhe id!

Bij elke wastafel hoort een perfecte kraan. Maar hoe maak je de juiste keuze uit het enorme aanbod? Je vakman kan je zeker op weg helpen. Zowel qua stijl als qua technologie.

12

AXOR MANUFAKTUR

AXOR

Met Axor Manufaktur kan je jouw badkamer nog individueler vormgeven en inspelen op persoonlijke wensen. Er kan gekozen worden uit 15 speciale oppervlakken in ‘polished’ of ‘brushed’ uitvoering. Deze afwerkingen zijn zeer bestendig tegen krassen en reinigingsmiddelen en daardoor bijzonder duurzaam. Maar het gaat nog verder. Bij Axor Manufaktur veranderen we de lengte van de kraan naargelang de wensen. Verder kunnen logo’s en speciale opschriften door de klant gekozen worden.”

MARA

IDEAL STANDARD

13

De Mara kranencollectie staat garant voor een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. De kranen hebben een minimalistisch design met een verfijnde gebogen bek en een fijne greep. De wastafelkranen hebben een click cartouche, die lichte weerstand geeft bij het openen van het volledige debiet, om zo water te besparen. Er is ook een verhoogde wastafelkraan voor opbouwkommen, wandmengkranen, bad- en douchekranen.”

E l e g a n t ie e nn e e n v o u d g a a! vaak samen

MARA IDEAL STANDARD (Vanaf € 168,19 incl. BTW.)

TRICOLORE VERDE

CRISTINA

Discrete eenvoud siert deze serie, die zichzelf door zijn design profileert als een moderne klassieker. Tricolore verde is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en biedt een waaier aan nieuwe technologieën. Een rijk en veelzijdig aanbod, perfect voor elk type wastafel.” TRICOLORE VERDE CRISTINA (€ 432,80 incl. BTW.)

ENKEL BIJ ALSAN

AXOR CITTERIO E POLISHED RED GOLD AXOR (Vanaf € 785,90 incl. BTW.) ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY


cooking

cooking

BOUWPROMOTOR MANU VERCAMMEN:

EEN MOOIE SHOWROOM IS EEN GROTE TROEF.” Bouwplannen? Dan is sleutel-op-de-deur een keuze die veel zorgen wegneemt. Ook dan wil Alsan een betrouwbare partner zijn, met de hulp van de bouwpromotor. Die kan je doorverwijzen naar één van onze showrooms, waar je ruim de tijd krijgt om samen met onze medewerkers de keukeninrichting te kiezen die je het meest ligt. Bouwpromotor Manu Vercammen van MVprojecten uit Putte geeft een woordje uitleg.

14

15

WAT ZIJN DE VOORNAAMSTE CRITERIA OM EEN KEUKEN TE KIEZEN? Manu: “De prijs-kwaliteitverhouding weegt uiteraard sterk door. De klant wil een kwalitatief product voor een concurrentiële prijs. Ook de dienst na verkoop is belangrijk. Wat ook telt, is dat de klant uit verschillende kleuren en motieven kan kiezen zonder dat er automatisch een meerkost aan vasthangt. Het is leuk als hij kan combineren zonder dat hij het meteen voelt in de portefeuille.”

WELKE TRENDS MERK JE DE LAATSTE JAREN OP HET VLAK VAN KEUKENS?

De klant wil steeds meer een plek waar hij echt uitgebreid kan koken.

Manu: “We zien dat mensen steeds meer een keuken kiezen waar ze niet zomaar wat eten in klaarmaken. Ze willen een plek waar ze echt uitgebreid kunnen koken. Ze zijn meer dan vroeger bereid om daarin te investeren. Vroeger maakte men een pot warm en dat was het dan. Nu liggen de criteria toch anders. De klant kiest ook steeds meer voor inductie maar die technologie is dan ook de toekomst. Qua design zien we een evolutie naar greeploze meubels en naar een modernere en strakkere lijn. Marmer en natuursteen moeten ook plaats ruimen voor composieten.”

JE WERKT SAMEN MET EEN ALSAN-DEALER. WAARAAN DANKT ALSAN JE VERTROUWEN? Manu: ”We werken nu al 14 jaar samen en na al die tijd hebben we nog steeds geen klachten over de allereerste keukens. Dat overtuigt ons van de duurzaamheid van de producten. Bovendien hebben ze een heel mooie showroom, en dat is sowieso een grote troef. Als de mensen een keuken willen, kunnen ze daar gaan kijken. Ze hebben daar ook meestal behoefte aan. Van heel het lastenboek bij een nieuwbouw is de keuken vaak het enige wat klanten op voorhand gaan bekijken. Dan is een goeie showroom met verschillende modelkeukens essentieel. Het stelt de mensen gerust, want ze weten dat ze waar krijgen voor hun geld.”

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY


energy

energy

TABEO

Mooie radiatoren? Het kan. Er zijn genoeg radiatoren op de markt die gedegen functionaliteit koppelen aan duurzaamheid en een oogstrelend ontwerp. Een onverwacht esthetisch accent dat een woning extra in de verf zet.

KERMI

Warmtecomfort, functionele kenmerken en een geraffineerde look. De radiator Tabeo brengt die drie vereisten samen, waardoor hij niet enkel thuishoort in de badkamer. Met zijn strakke vorm, karakteristieke gleuven en dynamisch vooruitstekende handdoekbeugels past hij in alle ruimtes van het huis.

TABEO KERMI (Vanaf € 815,00 incl. BTW.)

W A R M 16

D E S I G N FLAPS ANTRAX

Flaps heeft zijn naam niet gestolen. Het 3 mm dikke oppervlak wordt onderbroken door ‘kleppen’ waaraan je een handdoek of badjas te drogen kunt hangen. De radiator is volledig vervaardigd uit recycleerbaar aluminium en haalt daarmee een hoge warmteefficiëntie. Verkrijgbaar in twee breedtes, twee hoogtes en als elektrische radiator.

BEAMS VASCO

FLAPS ANTRAX (Vanaf € 1024,00 incl. BTW.)

Deze praktische radiator is opgebouwd uit robuuste maar opvallend lichte en technisch verfijnde profielen. Door de lage waterinhoud komt hij snel op temperatuur, wat meteen ook zijn energiezuinigheid en optimale warmteafgifte verklaart. In combinatie met handdoekrekjes is hij bovendien geschikt voor de badkamer. BEAMS VASCO (Vanaf € 548,00 incl. BTW.)

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY

17


vraag & antwoord

VRAAG & ANTWOORD

?

Premies, verlaagd btw-tarief en andere voordelen tijdens je (ver)bouwwerken Wie beslist om te bouwen of te renoveren kan alle steun gebruiken. Inspanningen op het vlak van energie kunnen alvast op een premie rekenen.

Energiezuinige nieuwbouwwoningen VRAAG:

18

Kan ik steun krijgen voor een energiezuinige nieuwe woning?

ANTWOORD: Ja, van meerdere instanties zelfs. Alles hangt af van het energiepeil (E-peil) dat je woning krijgt. Als die aanzienlijk lager ligt dan de wettelijke norm, liggen er premies in het verschiet. De overheid geeft in dat geval een vermindering van 50% tot 100% van de onroerende voorheffing. Bij de netbeheerder kan je dan weer een E-peilpremie aanvragen. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de premie. Voor huizen gelden andere vergoedingen dan voor appartementen.

“

vraag & antwoord

Warmtepompen en zonneboilers moeten geplaatst en gefactureerd worden door een vakman.

Zonneboilers VRAAG: Wat zijn de voorwaarden om een premie te krijgen voor een zonneboiler? ANTWOORD: Als je in een woning of appartement een zonneboiler laat plaatsen door een vakman, dan kan je daarvoor een premie krijgen van je netbeheerder. Met een zonneboiler kan je eenvoudig en milieuvriendelijk een groot deel van het warm water aanmaken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte. Om de zonnestraling op te vangen, wordt op het dak van de woning een zwarte plaat of zonnecollector gemonteerd. De premie voor een zonneboiler geldt enkel voor een nieuwe zonneboiler die zorgt voor de aanmaak van sanitair warm tapwater, eventueel in combinatie met woningverwarming. Zwembadverwarming komt dus niet in aanmerking. Ook vervanging van een bestaand thermisch zonnecollectorsysteem of de uitbreiding van een bestaand systeem met bijkomende panelen komen niet in aanmerking. Lees het aanvraagformulier van de netbeheerder voor een overzicht van alle voorwaarden en van de technische eisen waaraan de zonneboiler moet voldoen.

Warmtepompen VRAAG: Waarom loont het de moeite om een warmtepomp te installeren?

Alles over renovatiepremies Voor renovatiewerken aan sanitair of centrale verwarming (toestellen inbegrepen) kan je onder bepaalde voorwaarden genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%: De woning is minstens 10 jaar oud. Het gaat (hoofdzakelijk) om een privĂŠwoning. De werken worden rechtstreeks aan de eindverbruiker gefactureerd. Dezelfde vakman zorgt voor de levering en de plaatsing van de materialen. Op premiezoeker.be vind je een volledig overzicht van de mogelijke premies.

ANTWOORD: Als je een nieuwe woning bouwt, kan je overwegen om een warmtepomp te plaatsen. De warmtepomp, die warmte onttrekt uit de grond, het water of de lucht, zijn in de eerste plaats een milieuvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie. De netbeheerder geeft voor het plaatsen van een warmtepomp een premie. Deze premie is geldig voor een nieuwe elektrische warmtepomp of gaswarmtepomp. Ze moet gebruikt worden voor de verwarming van een ruimte en eventueel van sanitair water. Indien de warmtepomp gebruikt wordt voor zwembadverwarming, geldt de premie niet, alsook niet voor een warmtepompboiler. Informeer hoe dan ook zeker ook eens bij je gemeente of provincie. Misschien geven zij ook nog extra premies.

Onze tip: Ga vooraf in detail na welke premies je voor welke werken kunt aanvragen. Zo kan je de werken optimaal spreiden.

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY

19


eco

eco

Energiezuiniger wonen zonder grote werken uit te voeren, het is perfect mogelijk.

OPTIMALISATIE VAN JE WONING

SPAAR ENERGIE MET DEZE 5 TIPS

Gebruik een warmtepompboiler. Als je een bad of douche neemt, wil je graag snel warm water. Alleen stijgt bij veel boilers dan meteen ook het energieverbruik. Dat probleem los je op met een warmtepompboiler. SUPRA ECO

#1

De Remeha Azorra is een warmtepompboiler die energie uit de buitenlucht haalt om snel en efficiënt het water tot 65°C op te warmen. Zelfs bij vriestemperaturen van -5°C. Resultaat: tot 70% energiebesparing.

AZORRA GO BWP 180 E REMEHA

#2

(Vanaf € 1795,00 incl. BTW.)

#1

Combineer verschillende energiebesparende systemen. Warmtepompen, zonnepanelen, condensatieketels, er zijn verschillende systemen op de markt die je energiefactuur verlichten. Bovendien is het mogelijk om die met elkaar te combineren.

AZORRA GO BOILER

#2

20

De Supra Eco-W warmtepomp is compatibel met zonnepanelen en condensatieketels. Hij geeft in dat geval steeds voorrang aan de gratis elektriciteit die de zonnepanelen produceren. Met zijn voorraadvat van 260 liter voorziet hij moeiteloos een gemiddeld gezin van voldoende warm water.

SUPRA ECO-W WARMTEPOMP JUNKERS (Vanaf € 2704,85 incl. BTW.)

Een afzonderlijke thermostaat op elke kraan of radiator. Niets is comfortabeler dan een aangepaste temperatuurregeling per kamer. En ook op die manier kan je energie besparen.

#3

De sober ontworpen thermostaatkop type 5000 wordt rechtstreeks op de kraan geplaatst en heeft 6 standen. Hij is ook verkrijgbaar met afstandsbediening, afstandsvoeler en dompelvoeler voor toepassing op vloerverwarmingscollectoren.

THERMOSTAATKOP TYPE 5000 BEGETUBE (Vanaf € 13,15 incl. BTW.)

#3

THERMOSTAATKOP

#4

ALPHA 1

E.SYBOX MINI

#5

Installeer een zelfregelende circulatiepomp. Vermijd onnodig energieverbruik van circulatiepompen die het hele seizoen tegen dezelfde snelheid draaien. Die verbruiken immers meer dan een koelkast, wasmachine of vaatwasmachine.

#4

De Alpha1 is geschikt voor elk type verwarmingssysteem en heel gemakkelijk te installeren. Je zet hem handmatig op de juiste stand en hij past de werking aan volgens de warmtevraag. Zo bespaar je tot 80% in vergelijking met traditionele circulatiepompen.

ALPHA1 CIRCULATIEPOMP GRUNDFOS (Vanaf € 293,00 incl. BTW.)

Ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt, is niet alleen goed voor het milieu. Ook je portefeuille vaart er wel bij. Bovendien hoef je niet per se grote werken uit te voeren. Kleine ingrepen kunnen al een heel verschil maken. Hoe je dat precies aanpakt? Deze suggesties helpen je alvast op weg.

Maak gebruik van een systeem dat optimaal regenwater recupereert. Een frequentieregelaar past het toerental aan in functie van de vraag naar water, wat maximale prestaties oplevert met minimaal energieverbruik.

#5

De E.Sybox mini verzekert een constante druk in relatie tot de waterafname, met de nodige wateropbrengsten en een aanzienlijke energiebesparing tot gevolg. Hij is bovendien zowat 30% compacter don een traditionele installatie.

E.SYBOX MINI REGENWATERRECUPERATIESYSTEEM DAB (€ 670 incl. BTW.)

ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY

21


over Alsan

4REDENEN

Je kan altijd rekenen op Chris, Danny, Franky, Hans, Luc, Manuella, Pascal, Renaat, Ronny, Tamara, Tom en onze 250 medewerkers. En daar hebben we vier heel goede redenen voor:

OM ADVIES TE VRAGEN AAN JE ALSAN-DEALER

Daarom sponsoren we KRC Genk Ladies. Lees er alles over op onze website www.alsan.be.

12/10-22/10

Breng tussen 12 en 22 oktober een bezoekje aan onze showrooms en ontdek onze acties en voordelen voor je nieuwe badkamer of verwarmingsinstallatie. Meer info op www.alsan.be

1

ONZE PERSOONLIJKE AANPAK

We zijn zelfstandige ondernemers die duidelijke informatie geven en onze afspraken nakomen. Want ons vak is onze passie. Daarom word je altijd met de glimlach ontvangen.

ALSAN STEUNT LADIES IN DE SPORT!

DISCOVERY DAYS

2

ALL IN

We hebben alles voor je badkamer, keuken, verwarming en energievoorziening. Het begint met het juiste advies binnen jouw budget vanuit een esthetisch, duurzaam en technisch oogpunt. Kortom: één partner voor het hele bathing, cooking en energy-gebeuren in jouw buurt.

22

Wat kan je verwachten? • Hartelijke ontvangst met hapjes en drankjes • Gratis badeendje • Doe mee aan onze Alsan Challenge en win een accessoirepakket ter waarde van e250 • Gratis vakmancheque: bij aankoop van jouw nieuwe badkamer of verwarmingsinstallatie krijg je gratis installatie-uren door een vakman.

23

Surf snel naar www.alsan.be

3

GEGARANDEERD TOP

Topmerken en exclusieve Alsanmerken in showrooms die een uitstap meer dan waard zijn.

4

ZORGELOOS

Alsan brengt je in contact met een gekwalificeerd vakman die zorgt voor een optimale en perfecte installatie en wij staan in voor een hoogstaande dienst na verkoop.

NU GRATIS VAKMAN CHEQUE

LAAT JE INSPIREREN BATHING WANDELING

ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG VOOR ONZE KLANTEN. DAAROM WERKT ALSAN ENKEL MET GESELECTEERDE MERKEN:

25 JAAR

Wil je weten welke materialen er allemaal bestaan, welke badkamerstijl bij jou past? Onze interieurspecialisten maken je wegwijs bij de voorbereidingen van jouw toekomstige badkamer!

ENERGY WANDELING Op zoek naar een nieuwe verwarmingsinstallatie, maar weet je niet waar te beginnen? Een condensatieketel, warmtepomp of toch maar een zonneboiler? Verspil geen hele avond aan het googlen van informatie. Wij geven jou een introductiesessie zodat je door de bomen het bos weer ziet.

SCHRIJF JE IN VOOR EEN WANDELING BIJ JOUW DICHTSTBIJZIJNDE SHOWROOM VIA ONZE WEBSITE: WWW.ALSAN.BE ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY


Alsan SHOWROOMS KALMTHOUT HERENTHOUT

WETTEREN EEKLO

VOSSELAAR

RUISELEDE LOMMEL BILZEN

PUTTE

ANTWERPEN

WEST-VLAANDEREN

ALSAN KALMTHOUT SMEULDERS (bathing & energy) Brasschaatsteenweg 268 2920 Kalmthout (Bosduin) T. 03.620.16.20

ALSAN RUISELEDE LAMO (bathing & energy) Industriestraat 19 8755 Ruiselede T. 051.68.82.53

ALSAN HERENTHOUT VERSANI (bathing & energy) Atealaan 11 2270 Herenthout T. 014.21.71.10 ALSAN PUTTE VERTOMMEN (bathing, cooking & energy) Mechelbaan 667 2580 Putte T. 015.75.63.11 ALSAN VOSSELAAR ZELLIEN (bathing & energy) Antwerpsesteenweg 45 2350 Vosselaar T. 014.47.07.40

OOST-VLAANDEREN ALSAN WETTEREN BLANCO (bathing, cooking & energy) Kwatrechtsteenweg 113 9230 Wetteren T. 09.365.75.57 ALSAN EEKLO VALCKE (bathing, cooking & energy) Industrielaan 1 9900 Eeklo T. 09.376.98.98

LIMBURG ALSAN BILZEN J.BASTIAENS (bathing & energy) Tongersestraat 80 3740 Bilzen T. 089.51.96.60 ALSAN LOMMEL VAREY (bathing & energy) Lodewijk de Raetstraat 42 3920 Lommel T. 011.54.43.69

CHECK ONZE OPENINGSUREN OP

www.alsan.be 25 JAAR

2016 10 herbron13  

Bathing, cooking and energy magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you