Page 1

2 0 1 3 / 2 0 1 4 c o l l e c t i o n

TM


DYNASTAR

VISION

«the mountains invite you to surpass yourself»

Dynastar is 50 years old.

A half century of continuous ascent to the summits. Endless challenges and lifelong commitment. With a few watchwords inscribed in gold lettering on the face of Mont Blanc: performance, pleasure, innovation, passion, emotions.

mission 2 2013/2014 collection

”To help skiers exceed and face the challenge of the ultimate winter adventure”


dynastar spirit

Dynastar, the Spirit of Chamonix Mont Blanc, celebrates 50 years! Authenticity

Sedan 1963 har Dynastar producerat högpresterande premiumprodukter för dedikerade skidåkare. Närheten till ett av de största och mest prestigefulla skidområdena i världen, Chamonix Mont Blanc, har erbjudit Dynastar obegränsade möjligheter att utveckla nya produkter i detta naturliga testlaboratorium. Tillverkningen sker alltjämt i den lilla byn Sallanchez i Chamonix valley. Sedan starten har Dynastar och Chamonix utvecklats tillsammans och dragit nytta av varandra, för att ytterligare förstärka denna starka relation ingår Dynastar ett långsiktigt strategiskt partnerskap med fyra av de viktigaste organisationerna i regionen. Detta för att stärka relationerna ytterligare med de människor som är med och utvecklar framtidens skidor och därmed Dynastar som varumärke.

La Compagnie du Mont-Blanc

passion

Med mer än 1 miljon skiddagar per år, 120 km pistade backar, 22.000 fallhöjdsmeter och 57% utländska gäster är skidområdena som Compagnie du Mont-Blanc förvaltar oslagbart för utveckling av nya produkter.

La Compagnie des Guides de Chamonix Etablerades redan 1821 och är den första och äldsta bergsguideorganisationen i världen. La Compagnie des Guides de Chamonix är en prestigefull institution och Dynastar kommer att utrusta dess guider som kommer att använda och rekommendera produkterna på daglig basis.

Le Club des Sports de Chamonix

Commitment

Det legendariska världscup störtloppet Kandahar organiseras av Club des Sports och Dynastar / Rossignol är officiella sponsorer. Via Club des Sports promotar Dynastar och Rossignol Group skidåkning och tävlingar för ungdomar som bor i dalgången.

École Nationale de Ski et d’Alpinisme ENSA är Frankrikes enda utbildningsorgan för skidinstruktörer och bergsguider. Varje år tränas och utbildas runt 3.000 professionella guider och instruktörer, som blir certifierade efter fullföljd kurs. Den samlade kunskapen och expertisen i ENSA ger Dynastar värdefull information och feedback rörande produkter och utveckling.

Ingenuity

3


DYNASTAR Technology Made in france Dynastar är sedan 2012 officiellt certifierade med kvalitetsmärkningen ”Guaranteed Made in France”, vilket innebär att man som kund kan lita på att de skidmodeller som har märkningen är framtagna och producerade i Frankrike. För medvetna konsumenter är detta ett tungt argument då fabriken strikt följer EU´s hårda lagar för arbetstagarrätt, produktionsrelaterade utsläpp, återvinning av spillmaterial samt hantering och återvinning av allt vatten som fabriken använder.

Rocker Technologies ALL SNOW Rocker

Relativt lång och gradvis uppböjning av skidans nosparti där vinkeln är flack i början men ökar eftersom. Denna profil ökar skidornas förmåga att flyta ovanpå snötäcket, utan att tappa kontakt vid åkning på hårda eller jämna underlag. Skidorna absorberar effektivt ojämnheter i terrängen och underlättar för åkaren att hitta rätt position och balans. Flat tail; skidans bakre parti är helt platt, vilket bidrar till ökad kontroll då trycket bibehålls genom hela svängen. Denna konstruktion ger även bättre stabilitet vid hög fart på hårda underlag. Tack vare ett naturligt spann under foten blir skidorna kvicka och reaktiva vid åkning i pisten. Denna teknologi ger bra allroundegenskaper med bra flyt i djupsnö utan att försämra kontroll i pist eller på andra hårda underlag.

ALL MOUNTAIN Rocker

Detta koncept innebär att både nos och tail på skidan är progressivt uppböjda, men med en relativt kort rockerprofil. Tack vare kortare effektiv åkyta blir skidorna mer lättsvängda, utan att tappa kantgrepp eller prestanda i pisten. Det naturliga spannet på skidornas mittparti ger kvicka och reaktiva skidor på alla typer av underlag. Vid åkning utanför pisten bidrar rockerprofilen i nosen till att skidorna aktivt sväljer ojämnheter i underlaget och därmed även blir mer stabila. Detta koncept ger roligare och mer lättsvängda skidor även för nybörjare och medelgoda åkare.

TWIN TIP Rocker

Mer radikala profiler där nos och tail är rejält uppböjda och både höjd och längd på rockerprofilen är mer progressiv. Den effektiva åkytan förkortas rejält och ger exceptionellt lättsvängda skidor på alla typer av underlag. Med denna teknologi flyter skidorna bättre offpist oavsett om man åker framåt eller switch. Vid piståkning bibehålls reaktiviteten tack vare ett lågt men naturligt spann på mitten. Konstruktionsmässigt används ingen metall i dessa skidor, detta för att skidorna skall bli så följsamma som möjligt. Sammanfattningsvis har dessa skidor allround karaktär för åkning i både park, pist och backcountry.

on trail / PERFORMANCE Rocker

Denna konstruktion återfinns på skidor med pistinriktning. Endast nospartiet är progressivt uppböjt och har en relativt flack vinkel. Fördelarna med denna konstruktion är flera: det blir lättare att komma in i svängen samtidigt som skidorna sväljer ojämnheter i underlaget bättre. Den flacka vinkeln säkerställer att skidorna klarar av att greppa underlaget även om man åker på jämna och pistade underlag. Bakpartiet är traditionellt flat för att säkerställa kontakten med underlaget i utgången på svängen.

4 2013/2014 collection


Dynastar Technology

Ski constructions WOOD TITANAL CONSTRUCTION

Traditionell sandwichteknologi med en kärna av trä och en till två lager titanal för bästa vridstyvhet. Innehåller även flera lager av fiberglas vars vikt och tjocklek varierar utefter vilken effekt som önskas. Effekten av fiberglaset, i förhållande till övriga konstruktionsdetaljer, kan justeras med hög precision. Dubbla sidokanter av melamin/phenol utefter skidans fulla längd garanterar bästa möjliga kraftöverföring.

WOOD TITANAL 3D CONSTRUCTION

Traditionell sandwichteknologi med träkärna, fiberglas och enkla eller dubbla lager av titanal. Denna träkärna är dock urfasad i centrum på skidan, vilket ger lägre totalvikt och ökad följsamhet. Det översta titanallagret är även det format för att matcha urfasningen på träkärneprofilen. Resultatet är en tjockare konstruktion ute vid kanterna för bästa viktfördelning och effektiv kraftöverföring ner till stålkanterna. Förstärkta fullängds sidewalls av ABS för stötupptagning och stryktålighet.

WOOD FIBER CONSTRUCTION

Traditionell sandwichteknologi med en kärna av trä som är förstärkt med flera lager av fiberväv av olika material. Beroende av vilken effekt man vill åstadkomma används olika kombinationer av fiberglas, basalt, aramid och kolfiber. Dessa konstruktioner produceras utan titanal för att skidorna skall bli så följsamma, hållbara och lätta som möjligt, utan att tappa prestanda. Med raka sidokanter av tåliga material garanteras hög precision och effektiv kraftöverföring.

DUAL WOODCORE

Revolutionerande koncept med dubbla kärnor i olika träslag. Med poppelträ under foten och paulownia i framdelen på skidan förbättras manöverabiliteten markant då hela nospartiet blir mer följsamt.

LIGHTCORE

Lightcore är en utpräglad lättviktskonstruktion. Kärnan byggs upp av en blandning av trä och acryl, med förstärkande lager av fiberglas. Denna konstruktion är oerhört tålig och högpresterande i förhållande till dess låga vikt. Utvecklad ursprungligen för randoneémodeller men används mer och mer till ordinarie skidmodeller.

MULTICELL CORE

Konceptmässigt är Multicell-teknologin jämförbar med sandwichkonstruktion när det kommer till uppbyggnaden enligt lager på lager-principen. Kärnan består oftast av material med hög densitet och kombineras med fiberglas och eller titanal för ökad prestanda. Fördelarna med denna konstruktion är mycket hög lateral vridstyvhet och jämn flexdistribution.

COMPOSITE

Denna konstruktion förutsätter att det finns en förbestämd gjutform med kanaler. Polyurethan injiceras därefter i formen som redan innehåller flera lager av fiberglas och stålfiber. Compositekonstruktionen ger mycket god flexdistribution och är extremt hållbar.

wood fiber combinations För att ytterligare öka prestanda och åkkänsla på de skidmodeller som är uppbyggda med sandwichkonstruktion enligt Wood / Fiber-konceptet, introducerar Dynastar vidareutvecklade fibermaterial i olika kombinationer. Dessa material har olika mekaniska egenskaper och kombineras för att ge optimala åkegenskaper.

100 % BASALT fiber

BASALT / ARAMID fiber

GLASS / BASALT fiber

100% CARBON fiber

GLASS / CARBON fiber

Wood/Titanal 100% Carbon Fiber

Basalt är en naturlig mineral och har egenskaper som ökar stabiliteten och ger en mjukare och förbättrad kontakt mellan skida och underlag. Basalt används bland annat i störtloppsskidor för att ”lugna ner” skidorna.

fiberglas och basalt optimerar kontakten mellan skida och underlag och ger ökad vridstyvhet. Även visuellt ger denna kombination eftertraktade effekter i skidornas design.

denna kombination sammanför det bästa av dessa två material; glasfiberns flex- och stötupptagningsförmåga tillsammans med kolfiberns kraftöverföringsförmåga, vilket ger låg vikt och följsamhet i ett. Erbjuds bland annat i de mest avancerade randoneé skidorna.

Denna kombination av Basalt och Aramid ger bästa möjliga kantgrepp och prestanda i förhållande till vikt.

Kolfiber har den mest komplexa strukturen av alla material och optimerar skidornas prestanda genom ökat kantgrepp och förbättrad accelerationsförmåga.

Kolfiber besitter oslagbara egenskaper när det kommer till kraftöverföring, kantgrepp och acceleration.

5


NEW CHAM SEERIES

Look higher.

See further. CHAM, The spirit of Chamonix Dynastars nya Chamserie representerar ett unikt teknologi- och konstruktionskoncept som förenar hög prestanda med maximal hanterbarhet. Med ny teknologi som gör dessa skidor följsamma och lätta att hantera även på svåråkta underlag, är målet att erbjuda produkter som tar fram det bästa av respektive åkare vid varje tillfälle. Den unika mixen (se figur sid 7.) av tiprocker, 5-kontaktpunkters sidoskärning, klassiskt spann på mitten och en flat pintail, levereras en optimal kombination av stabilitet, manöverabilitet och flytförmåga. Med tre separata inriktningar av Chamskidor erbjuder Dynastar ett komplett sortiment av skidor för all typ av åkning i såväl pist som över hela berget.

97

Friåkningsserien Cham, med både all mountain-, freeride- och puderskidor, erbjuder stabila men följsamma konstruktioner bestående av solid träkärna, titanal (Cham 97/107) och glasfiberlaminat, vilket garanterar utomordentlig prestanda även på hårdare underlag Cham High Mountain erbjuder lättviktsskidor med hög hanterbarhet för upplevelser i liftlösa omgivningar. Med följsamma och superlätta sandwichkonstruktioner bestående av paulowniaträkärna och fiberglaslaminat levereras en optimal balans mellan vikt och prestanda. Cham W erbjuder damspecifika versioner av Chamkonceptet. Med vidareutvecklade konstruktioner är dessa skidmodeller optimerade för att passa dedikerade skidtjejer.

Look XM, HIKE AND RIDE

6

XM är det senaste tillskottet i Look´s sortiment av säkra och högteknologiska bindningar. XM är en alpinbindning med hike-funktion som är kompatibel med vanliga alpinpjäxor. Åkaren erbjuds därmed full prestanda utför samt möjligheten att med hjälp av stighudar ta sig till orörda områden dit liftarna inte når. Bindningen kan ställas om från SKI-läge till HIKEläge, samt vice versa, utan att åkaren behöver ta av sig skidorna.

2013/2014 collection


FOCUS CHAM

THE CHAM CONCEPT Mer flyt, manöverabilitet och stabilitet på alla typer av underlag.

Pintail Reverse sidecut tail Easier to balance, turn and maintain direction for enhanced performance in all snow conditions.

underfoot Classic sidecut Carves and turns well on groomed snow, shorter radius deliver quicker skis.

tip Reverse sidecut tip Gives better maneuverability and quickness, easy directional changes in all snow conditions.

tail Flat

underfoot Classic camber

rocker Long Rocker tip

Delivers stability and easier speed control in deep snow.

Delivers power and enhances turning and maneuverability on hard packed snow.

Excellent floatation and Phenomenal ease-of-use in deep snow.

Aurélien Ducroz Aurelien är en exceptionellt duktig skidåkare som har vunnit Freeride World Tour två gånger. I sin strävan efter att nå framgång är Aurelien kompromisslös, vilket har gett Dynastar ovärderlig input vid utvecklingen av den nya Chamserien. Totalresultat Freeride World Tour: 3:a 2012, 1:a 2011, 4:a 2010, 1:a 2009.

Reine Barkered Reine från Duved i Jämtland kan numera titulera sig som världens bäste friåkare. Chamserien är ett resultat av Reines passion för skidåkning i kombination med Dynastars förmåga att utveckla och producera friåkningsskidor i världsklass. Totalresultat Freeride World Tour: 2:a 2013, 1:a 2012, 2:a 2009.

Wille Lindberg Wille är en skön lirare med hockeybakgrund som åker med stor känsla och passion. Siktet är inställt på den absoluta världstoppen, vilket han inte minst visade under säsongen 2013 då han tog två pallplatser under FWTdeltävlingarna i Chamonix och Fieberbrunn. Totalresultat Freeride World Tour: 8:a 2013, 16:a 2009.

7


CHAM Freeride Cham är en ny serie med freeride- och all mountainskidor som förenar maximal hanterbarhet med hög prestanda. Med en ny och unik design levererar Cham­ skidorna mer kraft, stabilitet och hanterbarhet i alla snöförhållanden, från puder till hårdpackad snö.

LEVITATION PROFILE Sidoskärningen på Cham-skidorna har 5 kontaktpunkter: taper i nos och tail kombineras med traditionell sidoskärning under foten, vilket ger kvicka och lättsvängda skidor med kort svängradie. Den långa rockerprofilen I toppen ger förutom bärighet i djup snö även mer kontroll och bättre manöverabilitet. Med en flat pintail förbättras skidornas förmåga på pistade underlag, samt ökar stabili­ teten på alla typer av underlag. PROGRESSIVE 5-POINT SIDECUT: kombinerar reverse sidecut i nos och tail med en traditionell sidecut på mitten av skidan, vilket ger skidorna fem tydliga kontaktpunkter.

• • • •

lättmanövrerad på alla typer av underlag. underlättar carving / skärande svängar på pistade underlag. ger fantastisk följsamhet på mjuka underlag. hög hanterbarhet kräver mindre ansträngning av åkaren.

LONG ROCKER TIP: förlängd rockerprofil i nospartiet. • Lyfter upp skidorna ovanpå snötäcket. • Sväljer effektivt ojämnheter i underlaget. • Ökar bärytan och därmed flytförmågan i djupsnö. • Skidorna initierar svängen lättare. CLASSIC CAMBER UNDERFOOT: traditionellt spann under foten. • Ger bättre kantgrepp och högre precision. • ökar svängförmågan på hårda underlag. FLAT PINTAIL: bakdelen på skidan är avsmalnande och dessutom platt, denna så kallade taperkonstruktion maximerar fördelarna med den progressiva sidoskärningens 5 kontaktpunkter. • Bärytan och flytförmågan i nospartiet ökar tack vare den avsmalnande tailen. • Levererar bättre kraftöverföring och kontroll på hårda underlag då hela skidans konstruktion har kontakt med underlaget. • Vid offpiståkning underlättas snabba riktningsjusteringar och slideturns. • Underlättar för åkaren att hitta en energieffektiv balans mellan framvikt och bakvikt. SANDWICH LAMINATE CONSTRUCTION: traditionell sandwichkonstruktion. • Solid prestandainriktad träkärna med titanal lager och/eller högteknologiskt laminat levererar en skön balans mellan kraft, stabilitet och åkkänsla. FULL LENGTH VERTICAL SIDEWALLS: rak sidokant utefter hela skidans längd. • Levererar ett ultimat kantgrepp och hög precision.

cham 127

REF. DM2K601 Cham 127 är en friåkningsskida med inriktning mot mjuka underlag eller puder. Skidorna representerar en unik mix av prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper. Det nya Chamkonceptet innebär förlängd rocker i toppen, sidoskärning med 5 kontaktpunkter som kombinerar taper i nos och tail med traditionell sidecut i midjan, klassiskt spann och en flat pintail. Resultatet är hög hanterbarhet och reaktivitet på hårda underlag och mycket god flytförmåga på mjuka underlag. Traditionell sandwichkonstruktion med solid träkärna och glasfiberlaminat levererar en lättsvängd och följsam skida med god vridstyvhet. Passar duktiga åkare som värdesätter fartstabilitet och hög hanterbarhet i kombination med rejäl flytförmåga.

8

SIZES 189 cm RADIUS 22 m SIDECUT 149 / 127 / 141 mm WEIGHT 2 820 g PIVOT 14 B130 Kiwi Green (REF FC2A080) – ISO 5/14 – Ca pris: 9.500:PX 15 FS Wide Black (REF FC70012) – ISO 8/15 – Ca pris: 9.000:2013/2014 collection


SIZES 166 / 175 / 184 / 190 cm RADIUS 20 m SIDECUT 137 / 107 / 122 mm WEIGHT 2 610 g PIVOT 14 XXL Kiwi Green (REF FC2A004) ISO 5/14 – Ca pris: 9.000:PX 12 XXL Blue Green (REF FCCA006) ISO 3.5/12 – Ca pris: 7.500:-

cham 97

SIZES 166 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 16 m SIDECUT 133 / 97 / 113 mm WEIGHT 2 320 g PX 12 Wide Blue green (REF FC2A012) ISO 3.5/12 – Ca pris: 7.000:NX 12 Wide Black chrome (REF FC2A016) ISO 3.5/12 – Ca pris: 6.500:-

REF. DM2K401

Cham 107 är en mycket allround friåkningsskida som erbjuder en unik mix av prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Cham-konceptet innebär förlängd rocker i toppen, sidoskärning med 5 kontaktpunkter som kombinerar taper i nos och tail med traditionell sidecut i midjan, klassiskt spann och en flat pintail. Resultatet är hög hanterbarhet och reaktivitet på hårda underlag och mycket god flytförmåga på mjuka underlag. Med en stabil sandwichkonstruktion bestående av en solid träkärna, titanal och glasfiberlaminat, erbjuder Cham 107 grymma åkegenskaper även på tuffa och hårda underlag. Passar duktiga friåkare som uppskattar kontroll och söker en fartstabil allätare.

REF. DM2K201

Cham 97 är en otroligt allround skida som erbjuder en unik mix av prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Cham-konceptet innebär förlängd rocker i toppen, sidoskärning med 5 kontaktpunkter som kombinerar taper i nos och tail med traditionell sidecut i midjan, klassiskt spann och en flat pintail. Resultatet är hög hanterbarhet och reaktivitet på hårda underlag och mycket god flytförmåga på mjuka underlag. Tack vare en vridstyv sandwichkonstruktion med solid träkärna, titanal och fiberglaslaminat, erbjuder Cham 97 utomordentliga åkegenskaper även på pistade eller hårda underlag. Passar duktiga till avancerade åkare som söker en allround skida för lika mycket åkning i pisten som utanför.

cham 87 orange/blue

SIZES 166 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 16 m SIDECUT 127 / 87 / 103 mm WEIGHT 1 590 g NX 12 medium White orange (REF FC2A017) ISO 3.5/12 – Ca pris: 6.000:NX 11 medium Black (REF FCCA015) ISO 3.5/11 – Ca pris: 5.500:-

CHAM FREERIDE

cham 107

REF. DM2K104 / DMCK103

Cham 87 är en otroligt allround skida som erbjuder en unik mix av prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Chamkonceptet innebär förlängd rocker i nosen och 5 kontaktpunkters sidoskärning, vilket ger både kort effektiv åkyta och svängradie. Med en sandwichkonstruktion bestående av en solid träkärna och fiberglaslaminat, erbjuder Cham 87 utomordentliga åkegenskaper i pisten, utan att tappa flytförmåga på mjuka underlag. Passar medelgoda till duktiga åkare som söker en allround skida för varierad åkning. * weight = halvpar

“Chamonix my dream snow home”

9


CHAM HIGH MOUNTAIN Cham High Mountain är en ny touringserie med lättviktsskidor som är särskilt utvecklade för högalpina upplevelser. Serien bygger på ett unikt koncept där design, konstruktion och utförande erbjuder bättre kraftöverföring och stabilitet i kombination med maximal manöverabilitet på alla typer av underlag. Konstruktionen består av en superlätt men hållbar paulowniaträkärna och fiberglaslaminat i lättviktsutförande, samt rak sidewall i ABS utefter hela skidans längd.

LEVITATION PROFILE Sidoskärningen på Cham skidorna har 5 kontaktpunkter: taper i nos och tail kombineras med traditionell sidoskärning under foten, vilket ger kvicka och lättsvängda skidor med kort svängradie. Den långa rockerprofilen I toppen ger förutom bärighet i djup snö även mer kontroll och bättre manöverabilitet. Med en flat pintail förbättras skidornas förmåga på pistade underlag, samt ökar stabiliteten på alla typer av underlag. PROGRESSIVE 5-POINT SIDECUT: kombinerar reverse sidecut i nos och tail med en traditionell sidecut på mitten av skidan, vilket ger skidorna fem tydliga kontaktpunkter.

• • • •

ökad manöverabilitet på alla typer av underlag. underlättar carving / skärande svängar på pistade underlag. ger fantastisk följsamhet på mjuka underlag. hög hanterbarhet kräver mindre ansträngning av åkaren.

LONG ROCKER TIP: förlängd rockerprofil i nospartiet. • Lyfter upp skidorna ovanpå snötäcket. • Sväljer effektivt ojämnheter i underlaget. • Ökar bärytan och därmed flytförmågan i djupsnö. • Skidorna initierar svängen lättare. CLASSIC CAMBER UNDERFOOT: traditionellt spann under foten. • Ger bättre kantgrepp och högre precision. • ökar svängförmågan på hårda underlag. FLAT PINTAIL: bakdelen på skidan är avsmalnande och dessutom platt, denna så kallade taperkonstruktion maximerar fördelarna med den progressiva sidoskärningens 5-kontaktpunkter. • Bärytan och flytförmågan i nospartiet ökar tack vare den avsmalnande tailen. • Levererar bättre kraftöverföring och kontroll på hårda underlag då hela skidans konstruktion har kontakt med underlaget. • Vid offpiståkning underlättas snabba riktningsjusteringar och slideturns. • Underlättar för åkaren att hitta en energieffektiv balans mellan framvikt och bakvikt. HIGH MOUNTAIN CORE: traditionell sandwichkonstruktion med fokus på låg vikt • Består av en superlätt men hållbar träkärna av paulownia och fiberglasla minat i lättviktsutförande. Mycket fin balans mellan vikt, följsamhet och prestanda. FULL LENGTH VERTICAL SIDEWALLS: rak sidokant utefter hela skidans längd. • Levererar ett ultimat kantgrepp och hög precision.

cham hm 107

REF. DM2K501

Cham High Mountain 107 representerar en unik mix av vikt, prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Chamkonceptet innebär förlängd rocker i toppen, sidoskärning med 5 kontaktpunkter som kombinerar taper i nos och tail med traditionell sidecut i midjan, klassiskt spann och en flat pintail. Resultatet är hög hanterbarhet och reaktivitet på hårdare underlag och mycket god flytförmåga på mjuka underlag. Med en sandwichkonstruktion bestående av en superlätt men hållbar träkärna av paulownia och fiberglaslaminat erbjuds en optimal balans mellan vikt, följsamhet och prestanda för de som söker en touringskida med rejäl bäryta. SIZES 166 / 175 / 184 / 190 cm RADIUS 20 m SIDECUT 137 / 107 / 122 mm WEIGHT 1 970 g LOOK ALTI 12 (REF FC1W095) – ISO 5/12 – Ca pris: 11.000:XM 13 C115 Black White – ISO 5/13 – Ca pris: 10.000:CHAM HM 107 (REF DM2K501) – Ca pris: 6.500:-

10 2013/2014 collection


SIZES 166 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 16 m SIDECUT 133 / 97 / 113 mm WEIGHT 1 720 g LOOK ALTI 12 (REF FC1W095) – ISO 5/12 – Ca pris: 10.500:XM 13 C100 Black White – ISO 5/13 – Ca pris: 9.000:CHAM HM 97 (REF DM2K301) – Ca pris: 6.000:-

cham hm 87

SIZES 166 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 16 m SIDECUT 127 / 87 / 103 mm WEIGHT 1 590 g LOOK ALTI 12 (REF FC1W095) – ISO 5/12 – Ca pris: 10.000:XM 13 C100 Black White – ISO 5/13 – Ca pris: 8.000:CHAM HM 87 (REF DM2K101) – Ca pris: 5.000:-

REF. DM2K301

CHAM high mountain

cham hm 97

Cham High Mountain 97 representerar en unik mix av vikt, prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Chamkonceptet innebär förlängd rocker i toppen, sidoskärning med 5 kontaktpunkter som kombinerar taper i nos och tail med traditionell sidecut i midjan, klassiskt spann och en flat pintail. Resultatet är hög hanterbarhet och reaktivitet på hårdare underlag och mycket god flytförmåga på mjuka underlag. Med en sandwichkonstruktion bestående av en superlätt men hållbar träkärna av paulownia och fiberglaslaminat erbjuds en optimal balans mellan vikt, följsamhet och prestanda för de som söker en allround touringskida för de flesta typer av underlag.

REF. DM2K101

Cham High Mountain 87 representerar en unik mix av vikt, prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Chamkonceptet innebär förlängd rocker i toppen, sidoskärning med 5 kontaktpunkter som kombinerar taper i nos och tail med traditionell sidecut i midjan, klassiskt spann och en flat pintail. Resultatet är hög hanterbarhet och reaktivitet på hårdare underlag och mycket god flytförmåga på mjuka underlag. Med en sandwichkonstruktion bestående av en superlätt men hållbar träkärna av paulownia och fiberglaslaminat erbjuds en optimal balans mellan vikt, följsamhet och prestanda för de som söker en allround touringskida för alla tillfällen. * weight = halvpar

Look Alti 12 är en högpresterande Tour Lite Tech (TLT) bindning för freeride touring och ski-mountaineering. Komponenterna är frästa i flygplansgraderad aluminium och stål, vilket garanterar en optimal balans mellan ultralättvikt och prestanda. Med mycket hög precision på utförandet och få rörliga delar är resultatet lätta, tysta och stabila bindningar. Häldelen fungerar även som hälhöjare och kan enkelt justeras med staven i 3 olika lägen.

Weight: 670 g / pair (w/o screws) ISO Values: Z 5.5 – Z 12 Length Adjustment 30 mm

Från och med 2013 erbjuds förskurna stighudar till alla Cham-modeller och längder. Hudarna är Dynastarbrandade och levereras i en återförslutningsbar förvaringspåse. 70% mohair / 30% nylon.

På alla Cham High Mountainmodeller återfinns ett hål i nosen, som återsluts automatiskt efter användning. Vid behov kan ett rep träs igenom för att underlätta vid svåra passager, rappelering eller för att tillverka en släde av skidorna.

“Make your tracks where others can see them”

11


ALTI

ski mountaineering Alti är en serie med renodlade touring- och ski mountaineeringskidor. Med ett brett sortiment erbjuds specifika modeller för all typ av skidbestigning. Alla modeller i denna serie är utvecklade utifrån en och samma filosofi: att producera lätta och hållbara skidor, utan att kompromissa med prestanda och stabilitet utför berget. Oavsett om du är tävlingsåkare, motionär eller livsnjutare på jakt efter fantastiska naturupplevelser i fjällmiljö, så erbjuder Dynastar anpassade produkter för alla nivåer.

LOOK ALTI 12

Look Alti 12 är en högpresterande Tour Lite Tech (TLT) bindning för freeride touring och ski-mountaineering. Komponenterna är frästa i flygplansgraderad aluminium och stål, vilket garanterar en optimal balans mellan ultralättvikt och prestanda. Med mycket hög precision på utförandet och få rörliga delar är resultatet lätta, tysta och stabila bindningar. Häldelen fungerar även som hälhöjare och kan enkelt justeras med staven i 3 olika lägen.

Weight: 670 g / pair (w/o screws) ISO Values: Z 5.5 – Z 12 Length Adjustment 30 mm

ALTI SKINS

Från och med 2013 erbjuds förskurna stighudar till alla Alti modeller och längder förutom Pierra Menta RC/Rocker. Hudarna är Dynastarbrandade och levereras i en återförslutningsbar förvaringspåse. 70% mohair / 30% nylon.

pierra menta rocker carbon

REF. DACZQ01

Pierra Menta RC är den senaste versionen av Dynastars toppmodell för tävlingsåkare inom ski mountaineering. Här erbjuds en renodlad tävlingsskida med ultralätt lightcorekonstruktion och kolfiberlaminat för ökad stabilitet. Uppdaterad med rocker och bredare mått i nosen för bättre initiering och ökad flytförmåga.

SIZES 150 / 160 cm RADIUS 23 m SIDECUT 96 / 65 / 79 mm WEIGHT 700 g Ca pris: 7.000:-

12 2013/2014 collection


REF. DACP602

ALTI TOURING

PIERRA MENTA ROCKER

900 GR

SIZES 150 / 164 / 169 cm RADIUS 23 m SIDECUT 96 / 65 / 79 mm WEIGHT 900 g Ca pris: 5.500:-

alti 89

SIZES 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 21 m SIDECUT 122 / 89 / 110 mm WEIGHT 1 500 g LOOK ALTI 12 (REF FC1W095) ISO 5/12 – Ca pris: 11.000:ALTI MYTHIC LIGHT (REF DACKN01) – Ca pris: 6.000:-

alti 83

SIZES 153 / 160 / 170 / 178 cm RADIUS 23 m SIDECUT 112 / 82 / 102 mm WEIGHT 1 400 g LOOK ALTI 12 (REF FC1W095) ISO 5/12 – Ca pris: 10.500:ALTI 83 (REF DACLQ01) – Ca pris: 5.000:-

alti 79

Pierra Menta Rocker är en superlätt men hållbar skida för tränings- och tävlingsaktiva åkare inom ski mountaineering. Vidareutvecklad version med rocker och bredare mått i nosen för bättre initiering och ökad flytförmåga. Stabil sandwichkonstruktion med lightcore och glasfiberlaminat.

REF. DACKN01

Alti 89 är en lätt och följsam skida med otroligt brett åkregister. Skidan är uppbyggd med en stabil sandwichkonstruktion där Dynastar’s Light Core-teknologi är förstärkt med glasfiberlaminat. Alti 89 har tillräckligt breda mått för att erbjuda bra bäryta vid åkning i djupare snöförhållanden. Allroundmodell som används frekvent av både bergsguider och skidpatruller över hela världen.

REF. DACLQ01

Alti 83 är en topptursskida som erbjuder en mer traditionell sidoskärning med något längre radie som följd, själva bestigningen kan i vissa fall underlättas av inte alltför snäv sidoskärning. Passar bra för all slags skidbestigning oavsett svensk fjällvärld eller i exponerad högalpin terräng. Konstruktionen är uppbyggd med lightcorekärna och glasfiberlaminat för att hitta en fin balans mellan vikt och stabilitet.

REF. DACL101

1250 GR

SIZES 154 / 162 / 170 / 178 cm RADIUS 20 m SIDECUT 114 / 79 / 102 mm WEIGHT 1 250 g LOOK ALTI 12 (REF FC1W095) – ISO 5/12 – Ca pris: 9.500:ALTI 79 (REF DACL101) – Ca pris: 4.500:-

Alti 79 är en allround topptursskida med låg vikt kombinerat med makalösa åkegenskaper utför. Ett mycket bra alternativ för de som vill komma igång med skidbestigning och söker en stabil och lättåkt skida. Med en väl avvägd rocker i nosen initieras svängen lättare. Sidoskärning med kort svängradie. Skidans mått lämpar sig utmärkt för åkning i skandinaviska förhållanden. Stabil och följsam konstruktion med lightcorekärna och glasfiberlaminat. * weight = halvpar

“Surpass yourself ”

13


Outland all mountain Outland är en serie med crossoverskidor där fokus har lagts på att skapa lättåkta skidor för varierad åkning både i och utanför pisten. Konceptet All Mountain Rocker återfinns på alla modeller och innebär att både nos och tail är progressivt uppböjda, vilket gör den effektiva åkytan kortare varvid skidorna blir mer lättsvängda. Rockerkonstruktionen verkar samtidigt för att aktivt svälja ojämnheter i underlaget och även lyfta upp skidorna ovanpå snötäcket. Kantgrepp och reaktivitet på pistade underlag bibehålls tack vare en relativt flack rockervinkel. Konstruktionsmässigt bygger dessa modeller på ett nytt koncept där solida träkärnor kombineras med glasfiberlaminat i kombination basalt och aramid. Resultatet blir förbättrad åkkänsla då skidorna blir mer stabila utan att tappa i följsamhet. Outland utmanar såväl nybörjare som riktigt avancerade åkare att fortsätta utveckla sin skidåkning.

All-mountain rocker

01. Rocker i både nos och tail innebär att den effektiva åkytan reduceras.

03. När åkaren kantar utnyttjas skidornas fulla längd, vilket bidrar till ökat kantgrepp.

02. Kortare åkyta ger ökad hanterbarhet och bidrar till att skidorna blir mer lättsvängda.

04. Skidan sväljer aktivt ojämnheter i underlaget och ger bra flyt vid åkning offpiste

outland 87

REF. DUCH101 Outland 87 blev Åka Skidors testvinnare i kategorin All Mountain säsongen 2013. Inför 2014 är denna toppmodell, fullmatad med de senaste innovationerna i skidbyggarteknik, oförändrad konstruktionsmässigt. Med en högpresterande sandwichkonstruktion boostad med titanal och glasfiberlaminat blir dessa skidor otroligt reaktiva och kraftöverföringen mycket effektiv. Rocker i både nos tail ger skidorna lättsvängda egenskaper i pisten, utan att tappa flytförmåga på mjuka underlag. Denna modell riktar sig framförallt mot duktiga till avancerade åkare med höga krav på fartstabilitet. Fluid X bindningssystem är integrerat i skidan och ger ökad följsamhet och reaktivitet.

14

SIZES 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 18 m SIDECUT 132 / 87 / 114 mm NX 12 Fluid Medium White chrome (REF FCCb021) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 6.500:-

2013/2014 collection


SIZES 158 / 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 15 m SIDECUT 126 / 80 / 110 mm NX 12 Fluid Medium White Chrome (REF FCCB021) ISO 3.5/12 – Ca pris: 6.000:-

REF. DUCKS01

Outland 80 Pro är fullmatad med de senaste innovationerna i skidbyggarteknik. Klassisk sandwichkonstruktion med träkärna och fiberlaminat av både basalt och aramid erbjuder reaktivitet, hög precision och effektiv kraftöverföring. Rocker i både nos tail ger skidorna lättsvängda egenskaper samtidigt som ojämnheter i terrängen aktivt absorberas. Denna modell riktar sig framförallt mot duktiga till avancerade åkare med krav på fartstabilitet. Fluid X bindningssystem är integrerat i skidan och ger ökad följsamhet och reaktivitet.

outland 80 xt

SIZES 158 / 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 15 m SIDECUT 126 / 80 / 110 mm NX 12 Fluid Medium White Chrome (REF FCCB021) ISO 3.5/12 – Ca pris: 5.500:-

REF. DUCKS02

Outland 80 XT är en crossoverskida med rocker i både nos och tail. Den effektiva åkytan blir därmed kortare med ökad hanterbarhet som resultat. Ojämnheter i både terräng och uppkörd pist tas aktivt upp utan att man förlorar kantgrepp på hårda underlag. Klassisk sandwichkonstruktion med träkärna och flera lager av fiber- och basaltväv ger hög fartstabilitet även för tyngre åkare. Denna modell är ett ypperligt alternativ för åkare som värdesätter stabilitet och en skida med brett åkregister. Det integrerade bindnigssystemet Fluid ger ökad följsamhet.

outland 80

SIZES 158 / 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 15 m SIDECUT 126 / 80 / 110 mm Xpress 11 Black Green (REF FCCD030) ISO 3.5/11 – Ca pris: 5.000:-

OUTLAND all moiuntain all snow ALL MOUNTAIN

outland 80 pro

REF. DUCKT01

Outland 80 är en mycket lättåkt skida med inriktning mot varierad åkning på alla typer av underlag. Rockerprofil i både nos tail ger skidorna lättsvängda egenskaper på både pistade och ojämna underlag. Med en stabil sandwichkonstruktion bestående av en solid träkärna och glasfiberlaminat blir effekten trygga och stabila skidor. Passar medelgoda till duktiga åkare som gillar varierad åkning både i och utanför pisten. Integrerat Xpress bindningssystem ger följsamhet och ökad prestanda.

outland 75 xt / *75

REF. DUCEK01 / *DUCEK02

SIZES 146 / 156 / 166 / 176 cm RADIUS 15 m SIDECUT 120 / 75 / 110 mm Xpress 11 Black Orange (REF FCCD034) ISO 3.5/11 – Ca pris: 4.500:*Xpress 10 Black White (REF FCCD035) ISO 2.5/11 – Ca pris: 4.000:-

Outland 75 XT och 75 Xpress är båda mycket lättåkta skidor med inriktning mot varierad åkning på alla typer av underlag. Rocker i både nos tail ger skidorna kortare svängradie och därmed lättsvängda åkegenskaper. Stabila konstruktioner med träkärna, glasfiberlaminat och basalt (75 XT) gör dessa skidor trygga och stabila. Passar nybörjare till goda åkare som gillar varierad åkning både i och utanför pisten. Xpressintegrerat bindningssystem ger följsamhet och ökad prestanda.

“See it, ski it, love it”

15


SPEED RACE PERFORMANCE Dynastars Speedserie representerar högpresterande skidor för både aktiva tävlingsåkare och avancerade motionärer. Speedmodellerna har mycket potenta konstruktioner med högsta möjliga precision och kraftöverföringsförmåga. Det renodlade tävlingssortimentet är helt nyutvecklat inför kommande säsong: Speed Course WC-versionerna möter även FIS nya radiekrav. Speed Omeglass WC finns numera med både rund nos och i Slantnoseutförande. Speed Course Pro och Speed Course Fluid är helt nya modeller för de mest avancerade åkarna. Konceptmässigt delar de konstruktion med den nya Chromeseriens toppmodeller. Team Course WC och Team Omeglass WC riktar sig mot tävlingsaktiva ungdomar har även de helt nya konstruktioner.

Cascade tip:

På råracingnivå implementeras den nya teknologin Cascade Tip, vilket innebär att nospartiet har överlappande materialskikt av titanium/titanal och/ eller glasfiberlaminat. Resultatet blir en kvickare och mer följsam initiering av svängen samt ökad kontroll av rörelseenergin i skidorna.

Early rise rocker:

Innovativ men försiktig rockerprofil i nosen underlättar initieringen av svängen och ger möjlighet till mer aggressiva linjeval. Den bibehållna vridstyvheten i nosområdet levererar ökat kantgrepp vid skärande svängar.

DUAL WOODCORE Poplar Wood Paulownia Wood

På den nya modellerna Course Pro och Course Fluid används det revolutionerande konceptet med dubbla kärnor i olika träslag. Med poppelträ under foten och paulownia i framdelen på skidan förbättras manöverabiliteten markant då hela nospartiet blir mer följsamt.

RACING

SERIES

SPEED Course PRO / FLUID

REF. DSCC203 (PRO) / *REF. DSCC204

Speed Course Pro är en helt nyutvecklad pistsmiskare med enorm fartstabilitet och precision. Med en mycket potent sandwichkonstruktion bestående av solid träkärna enligt det nya konceptet Dual Woodcore, glasfiberlaminat, dubbla titanallager och racingbelag av högsta kvalitet riktar sig dessa skidor mot avancerade åkare. Trots sin gedigna konstruktion är dessa skidor otroligt lättsvängda tack vare Early Rise Rocker och Dual Woodcore. Levereras med Look’s nya World Cup-platta R20 Racing, vilket är det mest kompromisslösa som någonsin släppts i denna kategori. Speed Course Fluid passar duktiga till avancerade åkare som söker en högpresterande partner för varierad åkning i pisten. Unik sandwichkonstruktion bestående av solid träkärna med glasfiberlaminat och titanal samt det nya konceptet Dual Woodcore, där ett lättare träslag i nosen ger förbättrad manöverabilitet. Fluidintegrerat bindningssystem ökar följsamheten utan att tappa precision. SIZES 165 / 172 / 178 / 184 RADIUS 16 m SIDECUT 124 / 74 / 104 mm PX Racing 14 (REF FC1A003) – ISO 5/14 – Ca pris: 7.500:*SIZES 165 / 172 / 178 / 184 RADIUS 16 m SIDECUT 124 / 74 / 104 mm *NX 12 Fluid (REF FC1b070) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 6.500:-

16 2013/2014 collection


SIZES 155 / 165 cm RADIUS 11 / 12 m SIDECUT Confidential PX Racing 18 Maxflex (REF FC1A001) – ISO 10/18 – Ca pris: 10.500:PX Racing 15 Maxflex (REF FC1A002) – ISO 8/15 – Ca pris: 10.000:*SIZES 150 cm RADIUS 11 m SIDECUT Confidential  PX Racing 15 Maxflex (REF FC1A002) – ISO 8/15 – Ca pris: 8.500:PX Racing 12 Maxflex (REF FCCA004) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 7.000:-

Speed Omeglass WC Round Tip är en nyutvecklad tävlingsskida med rocker och rund nos från Dynastar Race Department. Speed Omeglass WC Slantnose (DRCAW01) lever vidare parallellt för de åkare som föredrar denna noskonstruktion. Speed Omeglass WC Round Tip (DRCAW04) finns även i längd 150 cm och är konstruktionsmässigt likvärdig SR-modellerna men har anpassad sidoskärning för den något kortare längden.

speed COURSE WC (New FIS GS)

REF. DRCDD01

SIZES 183 / 188 / 190 / 195 RADIUS 30 / 35 m SIDECUT Confidential PX Racing 18 Maxflex (REF FC1A001) – ISO 8/18 – Ca pris: 10.500:PX Racing 15 Maxflex (REF FC1A002) – ISO 8/15 – Ca pris: 10.000:-

Speed Course WC är en nyutvecklad tävlingsskida från Dynastar Race Department med FIS-godkända mått för storslalom. Riktar sig framförallt mot aktiva tävlingsåkare på seniornivå. Har Cascade tip-konstruktion samt early rise rocker i nospartiet.

speed COURSE WC / SPeed assault wc

SIZES 170 / 175 / 182 / 185 / 191 cm RADIUS 28 m SIDECUT 109 / 66 / 90. 104 / 67.5 / 89 PX Racing 15 Maxflex (REF FC1A002) – ISO 8/15 – Ca pris: 8.500:PX Racing 12 Maxflex (REF FCCA004) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 7.000:-

team OMEGLASS WC

SIZES 126 / 132 / 139 / 146 / 150 cm RADIUS 10 m SIDECUT 115 / 65 / 99 mm PX Team 10 (REF FC1A009) – ISO 3/10 – Ca pris: 5.000:NX Team 10 (REF FC2A050) – ISO 3/10 – Ca pris: 4.800:-

team course wc

SIZES 135 / 144 / 151 / 158 / 165 cm  RADIUS 17 m SIDECUT 109 / 66 / 89 mm PX Team 10 (REF FC1A009) – ISO 3/10 – Ca pris: 5.000:NX Team 10 (REF FC2A050) – ISO 3/10 – Ca pris: 4.800:-

REF. DRCAW03 / *REF. DRCAW01

Speed RACe performance

SPEED OMEGLASS Round tip / *slantnose

REF. DRCDA01 / *DRCDA02

Speed Course WC och Skier Cross versionen Speed Assault WC delar konstruktion men har olika design. Konstruktionsmässigt är de likvärdiga med Speed Course WC ”New FIS” men har anpassad sidoskärning utifrån kortare längder och radier. Riktar sig mot de åkare som kräver högsta prestandanivå men inte behöver kliva upp på FIS godkännda mått.

REF. DTCAX01

Nyutvecklad ungdoms- och junior slalomskida för träning och tävling på högsta nivå. Klassisk sandwichkonstruktion med glasfiberlaminat och/eller titanal ger ordentlig vridstyvhet och stabilitet. Åkarens längd, vikt och teknisk abilitet avgör vilken längd som gäller.

REF. DTCdy02

Nyutvecklad ungdoms- och juniorstorslalomskida för träning och tävling på högsta nivå. Klassisk sandwichkonstruktion med glasfiberlaminat och/eller titanal ger ordentlig vridstyvhet och stabilitet. Åkarens längd, vikt och teknisk abilitet avgör vilken längd som gäller.

17


CHROME STORY

“Sign

the best turns,

Conquer

the best slopes”

18 2013/2014 collection


CHROME ALL MOUNTAIN STORYON TRAIL

«A GROOMED SLOPE IS NOT ONLY A RACING PLAYGROUND; SOME ARE JUST OUTSTANDING AND PROVIDE REAL EMOTIONAL EXPERIENCES. WE ARE SURE YOU HAVE YOUR OWN SECRET SPOT…» Chrome and the My best pistes Project

mybestpistes.com

Storyn bakom den nya skidserien Chrome tar sin utgångspunkt i att de flesta dedikerade skidåkare har en dröm om att få uppleva ett specifikt skidområde eller en särskild pist med legendstatus. Dynastar vill med Chromeserien attrahera de åkare som inte bara uppskattar piståkning utan dessutom brinner för den. Många av dessa åkare ställer höga krav på sin skidutrustning och vill inte kompromissa med sina skidors pistegenskaper, Chromemodellerna är därför utvecklade för att ge den bästa möjliga skidupplevelsen på pistade underlag. För att ge denna kategori åkare ett naturligt forum att dela med sig av sina upplevelser har Dynastar skapat websidan mybestpistes.com samt en tillhörande app där man kan kommunicera med övriga medlemmar. I projektet ingår de flesta skidorter värda att nämna på alla fem kontinenter. Här kan man inspirera andra åkare med bilder och berättelser, ge välbehövliga tips samt ranka en specifik pist utifrån ett antal fasta kriterier. Målet med detta projekt är att inte bara hjälpa skidåkare att hitta de bästa pisterna, utan att även inspirera till besök.

facebook.com/dynastar

Download 200,000+ brand logos in vector format for free http://www.logoeps.com/

«DISCOVER AND CONQUER NEW SLOPES AT THE BEST SKI RESORTS. EACH WILL BE A NEW EXPERIENCE, A NEW CHALLENGE TO SURPASS.»

19


Chrome / CR

high performance piste Den nyutvecklade Chromeserien erbjuder högpresterande skidor för varierad åkning på framförallt pistade underlag. Med innovativa konstruktioner och materialval är målet att leverera högsta möjliga precision och kraftöverföringsförmåga i kombination med hög hanterbarhet. Med en väl avvägd rockerprofil i toppen, anpassad till pistade förhållanden, initieras svängfasen lättare och ger tryggare skida på stökiga underlag. Här finns prisvärda skidor för medelgoda åkare med ambition upp till de mest avancerade åkarna med högsta möjliga kravspecifikation på sin utrustning.

Early rise rocker:

Innovativ men försiktig rockerprofil i nosen underlättar initieringen av svängen och ger möjlighet till mer aggressiva linjeval. Den bibehållna vridstyvheten i nosområdet levererar ökat kantgrepp vid skärande svängar.

WORLD CUP R20 RACE PLATE:

På Chromeseriens PRO-versioner används den senaste World Cup Racingplattan R20, vilket innebär kompromisslös kraftöverföring utan påverkan på skidans längsgående flexdistribution.

DUAL WOOD CORE:

Revolutionerande koncept med dubbla kärnor i olika träslag. Med poppelträ under foten och paulownia i framdelen på skidan förbättras manöverabiliteten markant då hela nospartiet blir mer följsamt.

Poplar Wood Paulownia Wood

CHROME 78 PRo

REF. DCCC301

Chrome 78 Pro är en nyutvecklad höghastighetscruiser med enorm fartstabilitet för de mest kräsna åkarna. Mycket potent konstruktion i renodlat sandwichutförande där kärnan består av två olika träslag och är förstärkt med dubbla titanallager och fiberglaslaminat. Early rise rockerteknologin underlättar för åkaren att få ner kraften i underlaget. Levereras med tvådelad R20 World Cup racingplatta för maximal kraftöverföring och minimal påverkan på skidans längsgående flexdistribution.

SIZES 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 19 m SIDECUT 126 / 78 / 106 mm PX Racing 12 Black Chrome (REF FCCA005) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 8.500:-

CHROME 78 fluid

REF. DCCC302

Chrome 78 Fluid är en lätthanterad pistcruiser med fartstabila egenskaper. Nyutvecklad konstruktion i renodlat sandwichutförande där kärnan består av två olika träslag enligt konceptet Dual Wood Core. Med poppelträ under foten och paulownia i framdelen på skidan förbättras manöverabiliteten markant då hela nospartiet blir mer följsamt. Early rise rockerteknologin underlättar initieringen av svängen och absorberar ojämnheter i underlaget. Levereras med integrerat Fluid bindningssystem för enkel montering och justering.

20

SIZES 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 19 m SIDECUT 126 / 78 / 106 mm NX 12 Black Chrome (REF FCCB020) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 7.500:2013/2014 collection


SIZES 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 16 m  SIDECUT 124 / 74 / 104 cm PX Racing 12 Black Chrome (REF FCCA005) ISO 3.5/12 – Ca pris: 7.500:-

CHROME 74 FLUID X

SIZES 165 / 172 / 178 / 184 cm RADIUS 16 m SIDECUT 124 / 74 / 104 cm NX 11 Flid Black Chrome (REF FCCB020 ISO 3.5/11 – Ca pris: 6.500:-

CHROME 72 PRo

SIZES 158 / 165 / 172 / 178 cm RADIUS 13 m SIDECUT 125 / 72 / 106 cm Xpress 11 Black Orange (REF FCCD031) ISO 3.5/11– Ca pris: 5.500:-

CHROME 72 xpress

SIZES 158 / 165 / 172 / 178 cm RADIUS 13 m SIDECUT 125 / 72 / 106 cm Xpress 10 Black Red (REF FCCD037) ISO 3.5/10 – Ca pris: 4.500:-

REF. DCCC201

CHROME ALL MOUNTAIN ON TRAIL HIGH performance

CHROME 74 pro

Chrome 74 Pro är en helt nyutvecklad pistsmiskare med enorm fartstabilitet och precision. Mycket potent konstruktion i renodlat sandwichutförande där kärnan består av två olika träslag enligt konceptet Dual Wood Core. Med poppelträ under foten och paulownia i framdelen på skidan förbättras manöverabiliteten markant då hela nospartiet blir mer följsamt. Dubbla titanallager och glasfiberlaminat ger skidorna vridstyvhet utöver det vanliga. Levereras med Look’s nya World Cup-platta R20 Racing för kompromisslös kraftöverföring.

REF. DCCC202

Nya Chrome 74 Fluid är en mycket lätthanterad pistsmiskare med grym fartstabilitet och hög precision. Nyutvecklad konstruktion i renodlat sandwichutförande där kärnan består av två olika träslag enligt konceptet Dual Wood Core. Med poppelträ under foten och paulownia i framdelen på skidan förbättras manöverabiliteten markant då hela nospartiet blir mer följsamt. Ett heltäckande titanallager och glasfiberlaminat garanterar tillräcklig vridstyvhet även på de hårdaste underlag. Levereras med Fluidintegrerat bindningssystem och Lookbindning för snabb och enkel montering.

REF. DCCC402

Nya Chrome 72 Pro är en lätthanterlig men fartstabil skida som trivs bäst på pistade underlag. Med en traditionell sandwichkonstruktion bestående av en solid träkärna, glasfiberlaminat och raka sidokanter erbjuds riktigt bra åkkänsla och hög precision. Med en väl avvägd och pistanpassad rockerprofil i toppen, initieras svängfasen enklare. CR 72 Pro riktar sig mot duktiga till avancerade åkare med höga krav på kraftöverföring och kantgrepp. Levereras med integrerat bindningssystem Xpress, där tådel och bakdel enkelt monteras och justeras utan verktyg.

REF. DCCC401

Nya CR 72 Xpress är en lätthanterlig men fartstabil skida som trivs bäst på pistade underlag. Med en traditionell sandwichkonstruktion bestående av en solid träkärna, glasfiberlaminat och raka sidokanter erbjuds riktigt bra åkkänsla med fin precision. Med en väl avvägd och pistanpassad rockerprofil i toppen, initieras svängfasen enklare. Passar medelgoda till duktiga åkare som gillar att åka varierat på pistade underlag. Levereras med integrerat bindningssystem Xpress, där tådel och bakdel enkelt monteras och justeras utan verktyg.

21


TWIN TIP FREESTYLE

Renodlad twintipserie med både backcountry- och parkskidor. Alla modeller har woodcore / fiberglaskonstruktioner utan titanal, för maximal pop och följsamhet. Dynastars twintipspecifika och patenterade springbladeteknologi innebär att skidorna har differentierad materialtjocklek för extraordinär flexdistribution och stötupptagningsförmåga. Oavsett om man som åkare mestadels kör i parken eller gärna håller till på baksidan av berget så erbjuder denna serie något för alla.

LOOK PIVOT

Look Pivot har kallats de moderna friåkningsbindningarnas moder. Detta tack vare dess unika egenskaper som erbjuder de mest krävande åkarna säkerhet och trygghet i alla situationer. Den nuvarande och uppdaterade versionen av Pivot fungerar lika bra till både exponerad storbergssåkning som för avancerad åkning i parken. Look Pivot är även väl representerade i puckelsamanhang där väldigt höga krav ställs på bindningars fasthållande egenskaper.

“The Mountain is my religion”

DISTORTER

REF. DFCTF01 Distorter är framförallt en parkskida men tack vare lite bredare mått är den allround och fungerar mycket bra även utanför parken. Med rocker i både nos och tail blir den effektiva åkytan kort, vilket passar utmärkt för parkåkning. Stabil sandwichkonstruktion med träkärna och fiberglas, uppbyggd med springbladeteknologi för extraordinär pop och stötupptagningsförmåga. Passar medelgoda till avancerade åkare som åker överallt och utnyttjar alla möjligheter som både parken och backcountrylandskapet kan erbjuda.

SIZES 167 / 173 / 179 / 185 cm RADIUS 22 m SIDECUT 120 / 87 / 110 mm PX 12 Jib Medium Black Chrome (REF FC2A011) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 6.000:-

22 2013/2014 collection


SIZES 161 / 169 / 175 / 181 / 187 cm RADIUS 23 m SIDECUT 132 / 98 / 120 mm ROCKER TIP 400 mm ROCKER TAIL 350 mm PIVOT 14 XXL Kiwi Green (REF FC2A004) – ISO 5/14 – Ca pris: 7.500:PX 12 Wide Black (REF FC2A011) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 6.500:-

REF. DFCMD01

Slicer är en allround twintip med egenskaper som gör att den fungerar mycket bra på de flesta typer av underlag. Trots bredare mått är Slicer riktigt bra även vid åkning i parken. Rocker i både nos och tail gör dessa skidor lätthanterliga i alla situationer. Stabil sandwichkonstruktion med träkärna och fiberglas, uppbyggd med springbladeteknologi för extraordinär pop och stötupptagningsförmåga. Det naturliga spannet mitt på skidan ger goda åkegenskaper även på hårda underlag. Passar duktiga åkare som vill använda samma skida till all sin åkning.

TWISTER

SIZES 168 / 175 / 182 cm RADIUS 22 m SIDECUT 98 / 66 / 85 mm PIVOT 18 Kiwi Green (REF FCCA001) – ISO 8/18 – Ca pris: 6.500:PIVOT 14 Kiwi Green (REF FCCA002) – ISO 5/14 – Ca pris: 6.000:PX 12 Jib Black (REF FC0A011) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 5.500:-

REF. DFCE701

Twister är en renodlad puckelskida för tränings- och tävlingsbruk. Skidorna har en mycket välbyggd och hållbar sandwichkonstruktion av trä och fiberglas. Den unika konstruktionen ger extraordinär pop och stötupptagningsförmåga vid tuffa landningar.

Serial

SIZES 138 / 148 / 158 / 168 / 178 cm RADIUS 15 m SIDECUT 110 / 80 / 103 mm NX 11 Medium Black White (REF FCCA015) ISO 3.5/11 – Ca pris: 3.000:-

REF. DFCSP01

Mycket lättåkt parkskida med bra allroundegenskaper. Passar unga jibbers med ambitioner att klara de mest avancerade tricken. Full twintip-shape och träkärna med glasfiberlaminat ger mycket bra stabilitet. Allround skida för såväl parkåkning som för friåkning i och utanför pisten.

Serial TEAM

SIZES 105 / 115 / 125 / 135 cm RADIUS 10 m SIDECUT 104 / 72 / 98 mm Nova Team 7 Black Silver (REF FC0A036) ISO 2/7 – Ca pris: 2.300:Team 4 RL White Black (REF FC0A037) ISO 0.75/4.5 – Ca pris: 2.000:-

TWIN TIP freestyle

SLICER

REF. DTCJW01

Rolig och lättåkt twintipskida för barn och ungdomar som passar för åkning på alla typer av underlag. Team Serial erbjuder en sidoskärning med kort svängradie som tillåter åkaren att även lära sig grunderna i carvingtekniken. Stabil och hållbar capkonstruktion med träkärna och glasfiberlaminat. Levereras med 4 eller 7 bindning.

“See it, ski it, love it”

23


CHAM W FREERIDE Cham W är en vidareutveckling av Dynastars framgångsrika Chamkoncept men med uppdaterade konstruktioner och längder som passar dedikerade skidtjejer ännu bättre. Här erbjuds både Freeride- och All Mountainskidor med unika och innovativa konstruktioner som förenar maximal hanterbarhet med hög prestanda. Med en stabil sandwichkonstruktion bestående av en lätt träkärna av paulownia, glasfiberlaminat och ett titanallager under foten, är Cham W-modellerna mycket lättåkta och följsamma.

LEVITATION PROFILE Sidoskärningen på Cham skidorna har 5 kontaktpunkter: taper i nos och tail kombineras med traditionell sidoskärning under foten, vilket ger kvicka och lättsvängda skidor med kort svängradie. Den långa rockerprofilen I toppen ger förutom bärighet i djup snö även mer kontroll och bättre manöverabilitet. Med en flat pintail förbättras skidornas förmåga på pistade underlag, samt ökar stabiliteten på alla typer av underlag. PROGRESSIVE 5-POINT SIDECUT: kombinerar reverse sidecut i nos och tail med en traditionell sidecut på mitten av skidan, vilket ger skidorna fem tydliga kontaktpunkter.

• • • •

lättmanövrerad på alla typer av underlag. underlättar carving / skärande svängar på pistade underlag. ger fantastisk följsamhet på mjuka underlag. hög hanterbarhet kräver mindre ansträngning av åkaren.

LONG ROCKER TIP: förlängd rockerprofil i nospartiet. • Lyfter upp skidorna ovanpå snötäcket. • Sväljer effektivt ojämnheter i underlaget. • Ökar bärytan och därmed flytförmågan i djupsnö. • Skidorna initierar svängen lättare. CLASSIC CAMBER UNDERFOOT: traditionellt spann under foten. • Ger bättre kantgrepp och högre precision. • ökar svängförmågan på hårda underlag. FLAT PINTAIL: bakdelen på skidan är avsmalnande och dessutom platt, denna så kallade taperkonstruktion maximerar fördelarna med den progressiva sidoskärningens 5 kontaktpunkter. • Bärytan och flytförmågan i nospartiet ökar tack vare den avsmalnande tailen. • Levererar bättre kraftöverföring och kontroll på hårda underlag då hela skidans konstruktion har kontakt med underlaget. • Vid offpiståkning underlättas snabba riktningsjusteringar och slideturns. • Underlättar för åkaren att hitta en energieffektiv balans mellan framvikt och bakvikt. SANDWICH LAMINATE CONSTRUCTION: traditionell sandwichkonstruktion. • Solid träkärna av paulownia med glasfiberlaminat och titanal under foten levererar en skön balans mellan kraft, stabilitet och åkkänsla. FULL LENGTH VERTICAL SIDEWALLS: rak sidokant utefter hela skidans längd. • Levererar ett ultimat kantgrepp och hög precision.

CHAM w 107

REF. DECK501 Nya Cham 107 W är en mycket allround friåkningsskida som erbjuder en unik mix av prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Chamkonceptet innebär förlängd rocker i toppen, sidoskärning med 5 kontaktpunkter som kombinerar taper i nos och tail med traditionell sidecut i midjan, klassiskt spann och en flat pintail. Resultatet är hög hanterbarhet och reaktivitet på hårda underlag och mycket god flytförmåga på mjuka underlag. Med en stabil sandwichkonstruktion bestående av en solid träkärna av paulownia, glasfiberlaminat, och ett titanalskikt under foten, erbjuder Cham 107 W dedikerade friåkare en partner för varierad åkning över hela berget.

24

SIZES 157 / 166 / 175 / 184 cm RADIUS 20 m SIDECUT 137 / 107 / 122 Weight: 2000 g XM 13 S C115 Black White (REF FCCW106) – ISO 5/13 – Ca pris: 9.000:PX 12 XXL Blue Green (REF FCCA006) – ISO 3.5/12 – Ca pris: 7.500:2013/2014 collection


1700 GR

REF. DECK301

WOMEN freeride

CHAM w 97

Nya Cham 97 W är en otroligt allround skida som erbjuder en unik mix av prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Chamkonceptet innebär förlängd rocker i toppen, sidoskärning med 5 kontaktpunkter som kombinerar taper i nos och tail med traditionell sidecut i midjan, klassiskt spann och en flat pintail. Resultatet är hög hanterbarhet och reaktivitet på hårda underlag och mycket god flytförmåga på mjuka underlag. Med en stabil sandwichkonstruktion bestående av en solid träkärna av paulownia, glasfiberlaminat, och ett titanalskikt under foten, erbjuder Cham 97 W duktiga åkare en allround skida för lika mycket åkning i pisten som utanför. SIZES 152 / 159 / 166 / 172 / 178 cm RADIUS 15 m SIDECUT 133 / 97 / 113 Weight: 1700 g XM 13 S C115 Black White (REF FCCW107) – ISO 5/13 – Ca pris: 8.500:NX Exclusive Wide White Berry (REF FCCA040) – ISO 3.5/11 – Ca pris: 6.500:-

CHAM w 87

REF. DECK101

Cham 87 W är en otroligt allround skida som erbjuder en unik mix av prestanda, hög hanterbarhet och flytegenskaper på alla typer av underlag. Det nya Chamkonceptet innebär förlängd rocker i nosen och 5 kontaktpunkters sidoskärning, vilket ger både kort effektiv åkyta och svängradie. Med en sandwichkonstruktion bestående av en solid träkärna och fiberglaslaminat, erbjuder Cham 87 W utomordentliga åkegenskaper i pisten, utan att tappa flytförmåga på mjuka underlag. Passar medelgoda till duktiga åkare som söker en allround skida för åkning på varierande underlag. SIZES 152 / 159 / 166 / 172 cm RADIUS 14 m SIDECUT 127 / 87 / 103 Weight: 1500 g XM 13 S C115 Black White (REF FCCW107) – ISO 5/13 – Ca pris: 7.500:NX Exclusive Wide White Berry (REF FCCA040) – ISO 3.5/11 – Ca pris: 5.500:* weight = halvpar

LOOK XM, HIKE AND RIDE

XM är det senaste tillskottet i Look´s sortiment av säkra och högteknologiska bindningar. XM är en alpinbindning med hike-funktion som är kompatibel med vanliga alpinpjäxor. Åkaren erbjuds därmed full prestanda utför samt möjligheten att med hjälp av stighudar ta sig till orörda områden dit liftarna inte når. Bindningen kan ställas om från SKI-läge till HIKE-läge, samt vice versa, utan att åkaren behöver ta av sig skidorna.

CHAM W SKINS

Till alla Cham W-modeller och längder erbjuds förskurna stighudar. Hudarna är Dynastarbrandade och levereras i en återförslutningsbar förvaringspåse. 70% mohair / 30% nylon

Weight. 13: 2920 gram / pair. 16: 2960 gram / pair ISO Values: Z5 – Z13 / Z7 – Z16 2 sizes: S/M 265-320 mm. M/L 305-360 mm Length adjustment (back): 55 mm

“Find your balance” 25


NEVA ALL MOUNTAIN

NEVA all MOUNTAIN Nevaserien har en tydlig all mountain-inriktning och vänder sig till de åkare som framförallt åker på pistade underlag men värdesätter åkning utanför pisten när tillfälle ges. Med gedigna och stabila konstruktioner är Neva-modellerna väldigt uppskattade av åkare som ställer höga krav på åkkänsla. Alla Nevas modeller har rocker i nosen som aktivt absorberar ojämnheter i underlaget och underlättar initieringen av svängen.

NEVA 84

REF. DECV101

SIZES 149 / 156 / 163 / 170 cm RADIUS 15 m SIDECUT 126 / 84 / 110 mm NX Exclusive Wide (REF FCCA040) ISO 3.5/11 – Ca pris: 6.500:-

NEVA 78

Neva 84 riktar sig mot duktiga åkare som söker en allround skida för piståkning i första hand. Skidorna har rocker i nosen som enkelt sväljer ojämnheter i underlaget och ger bra flyt vid åkning på mjuka underlag. Med en potent sandwichkonstruktion bestående av träkärna och glasfiberlaminat erbjuds rejäl vridstyvhet och stabilitet även vid höga farter. Passar även utmärkt som telemark- eller turskida.

REF. DECV201

SIZES 145 / 152 / 158 / 164 cm RADIUS 13 m SIDECUT 125 / 78 / 105 NX Exclusive Medium (REF FCCA041) ISO 3.5/11 – Ca pris: 5.500:-

NEVA 74 xpress / *NEVA 74 FLAT

SIZES 143 / 148 / 153 / 158 / 163 cm RADIUS 13 m SIDECUT 124 / 74 / 100 Exclusive 10 (REF FCCD053) ISO 3/10 – Ca pris: 3.500:*Nova Exclusive Rtl RC (REF FCCR060) ISO 2.5/9.5 – Ca pris: 3.000:-

26 2013/2014 collection

Neva 78 är en lättåkt och stabil skida med fina allroundegenskaper. Rockerpartiet i nosen sväljer enkelt ojämnheter i underlaget och ger bra flyt vid åkning i även utanför pisten. Skidans sidoskärning är väldefinierad med brett brätte, vilket gör skidorna lätta att komma in i svängen med. Den korta svängradien ger kvick respons på hårt underlag. Passar medelgoda till duktiga skidåkare som gillar att variera sin åkning utifrån de förutsättningar som råder för dagen.

REF. DECV302 / REF. *DECV303

Neva 74 riktar sig mot medelgoda åkare som framförallt åker på pistade underlag. Genuin konstruktion bestående av en solid träkärna och glasfiberlaminat ger stabilitet även på hårda underlag. Rocker i både nos och tail ger både kort svängradie och kortare effektiv åkyta. De båda Neva 74-modellerna delar konstruktion men Xpress-versionen levereras med integrerat bindningssystem för enkel montering och justering. På Flat-versionen kan man montera både fasta och rörliga bindningsalternativ beroende på användningsområde.


WOMEN on trail

WOMEN On trail On trailmodellerna är precis vad de heter; utvecklade för piståkning i första hand. Med unika konstruktioner och teknologier erbjuds skidor med hög prestanda i kombination med lättåkta åkegenskaper.

elite light

REF. DECG201

1800 GR

SIZES 148 / 153 / 159 / 165 / 171 cm RADIUS 15 m  SIDECUT 120 / 72 / 104 mm NX Exclusive Fluid (REF FCCB043) – ISO 3.5/11 – Ca Pris: 6.000:-

ACTIVE PRO

Elite Light är en högpresterande skida med storslalomkaraktär för åkare med riktigt höga krav. Trots sin gedigna konstruktion med solid träkärna och glasfiberlaminat i sandwichutförande är dessa skidor mycket lätthanterliga. Levereras med Fluid-integrerat bindningssytem för enkel montering och justering.

REF. DECCF01

1800 GR

SIZES 148 / 153 / 158 / 163 / 168 cm RADIUS 13 m  SIDECUT 126 / 74 / 104 mm Xpress Exclusive 11 (REF FCCD050) – ISO 3.5/11 – Ca Pris: 5.500:-

ACTIVE xpress

SIZES 148 / 153 / 158 / 163 / 168 cm RADIUS 13 m  SIDECUT 126 / 74 / 104 mm Xpress Exclusive 10 (REF FCCD053) – ISO 2.5/10 – Ca Pris: 4.500:-

ACTIVE EASY

SIZES 148 / 153 / 158 / 163 / 168 cm RADIUS 13 m  SIDECUT 124 / 73 / 100 mm Xpress Exclusive 10 (REF FCCD054) – ISO 2.5/10 – Ca Pris: 3.500:-

Active Pro är en allround pistskida med stabil och vridstyv konstruktion. Tack vare en väl avvägd rocker i nosen absorberas ojämnheter i underlaget mycket effektivt. Riktar sig mot goda till duktiga åkare som gillar att köra varierat på alla typer av underlag. Levereras med Xpress integrerat bindningssystem, där bindningen enkelt monteras och justeras utan verktyg.

REF. DECCG01

Active Xpress är en mycket uppskattad skida med goda allroundegenskaper. Passar medelgoda till duktiga åkare som framförallt åker på pistade underlag. Tack vare en anpassad tip rocker förbättras svängförmågan i pist samt att ojämnheter i underlaget absorberas effektivt. Active har en stabil konstruktion som känns trygg även i högre farter. Levereras med Xpressintegrerat bindningssystem, där bindningen enkelt monteras och justeras utan verktyg.

REF. DECVL01

Active Easy riktar sig mot medelgoda åkare som framförallt åker på pistade underlag. Genuin konstruktion bestående av en solid träkärna och glasfiberlaminat ger stabilitet även på hårda underlag. Rocker i både nos och tail ger både kort svängradie och kortare effektiv åkyta. Levereras med integrerat bindningssystem Xpress, där bindningen enkelt monteras och justeras utan verktyg.

27


TEAM JUNIOR Teamserien erbjuder ett brett sortiment av skidor för barn och ungdomar. Från renodlade tävlingsskidor med mycket hög prestanda, till twintips och lättåkta barnskidor för de allra yngsta. Med innovativa och ergonomiska lösningar är varje modell framtagen för att på bästa sätt ge barn förutsättningar att utvecklas i sin egen takt. Genuina konstruktioner med lagom vridstyvhet och precision ger stor åkglädje och lättåkta produkter.

TEAM PRO FLAT

REF. DTCAR02

Skida med god prestanda för de åkare som har högre krav. Passar för både normal åkning och som tränings- och tävlingsskida för de ungdomar som precis påbörjat sin aktiva karriär. Team Pro har sandwichkonstruktion bestående av en träkärna förstärkt med glasfiberlaminat och rak sidokant utefter hela skidan. SIZES 125 / 130 / 135 / 140 / 145 cm RADIUS 10.5 cm SIDECUT 112 / 65 / 95 mm  Nova Team 7 Maxplate Blue (REF FC0A033) – ISO 2/7 – Ca pris: 4.000:-

team comp

REF. DTCBB01

Erbjuder bra prestanda och passar åkare som precis påbörjat sin aktiva karriär och söker stabila skidor att utvecklas med. Team Comp har en träkärna förstärkt med glasfiberlaminat samt capkonstruktion för ökad följsamhet och hanterbarhet.

SIZES 110 / 120 / 130 cm RADIUS 10 m SIDECUT 111 / 67 / 97 mm Nova Team 7 Maxplate Blue (REF FC0A033) – ISO 2/7 – Ca pris: 2.700:Team 4 RL White Black (REF FC0A037) – ISO 0.75/4.5 – Ca pris: 2.400:-

28 2013/2014 collection


SIZES 100 / 110 / 120 / 130 / 140 / 150 cm RADIUS 10 m SIDECUT 107 / 67 / 94 mm Nova 7 RTL (REF FC0R063) – ISO 2/7 – Ca pris: 2.000:Team 4 RL White Black (REF FC0A037) – ISO 0.75/4.5 – Ca pris: 1.600:* Xpress Team 7 Black (REF FC2D056) – ISO 2/7 Ca pris: 2.000:* Xpress Kid 4 Black Silver (REF FC1K058) – ISO 0.75/4.5 Ca pris: 1.800:-

Lättåkta barnskidor för både hopp och lek, mycket lämpliga för inlärning av grunderna till carvingteknik. Lagom hård konstruktion av stryktåliga material för lång hållbarhet. Team Cham erbjuds i två olika utföranden. Xpress; förmonterat alternativ där tådeloch bakdel enkelt monteras utan verktyg, alternativt i Flat-version men fast tådel och ställbar bakdel (Din 4 eller 7).

team SPEED FLAT / TEAM speed xpress

SIZES 100 / 110 / 120 / 130 / 140 / 150 cm RADIUS 10 m SIDECUT 107 / 67 / 94 mm Nova 7 RTL (REF FC0R063) – ISO 2/7 – Ca pris: 2.000:Team 4 RL White Black (REF FC0A037) – ISO 0.75/4.5 – Ca pris: 1.600:* Xpress Team 7 Black (REF FC2D056) – ISO 2/7 Ca pris: 2.000:* Xpress Kid 4 Black Silver (REF FC1K058) – ISO 0.75/4.5 Ca pris: 1.800:-

team starlett FLAT

REF. DTCJY01 / *DTCJY03-*DTCJY02

Lättåkta barnskidor för både hopp och lek, mycket lämpliga för inlärning av grunderna till carvingteknik. Lagom hård konstruktion av stryktåliga material för lång hållbarhet. Team Cham erbjuds i två olika utföranden. Xpress; förmonterat alternativ där tådeloch bakdel enkelt monteras utan verktyg, alternativt i Flat-version men fast tådel och ställbar bakdel (Din 4 eller 7).

REF. DTCJY04

SIZES 130 / 140 / 150 cm RADIUS 10 m SIDECUT 107 / 67 / 94 mm Nova 7 RTL Black Metal (REF FC0R063) – ISO 2/7 – Ca pris: 1.800:Team 4 RL White Pink (REF FC0A037) – ISO 2/7 – Ca pris: 1.600:-

my 1st dynastar

SIZES 67 / 80 / 93 cm SIDECUT 95 / 75 / 83 mm *Team 2 RL White pink (REF FC2A052) ISO 0.5/2.5 – Ca pris: 1.400:Team 2 RL White silver (REF FC0A043) ISO 0.5/2.5 – Ca pris: 1.400:-

REF. DTCJY07 / *DTCJY08-*DTCJY06

TEAM junior

team CHAM FLAT / *TEAM CHAM Xpress

Lättåkta barnskidor för både hopp och lek, mycket lämpliga för inlärning av grunderna till carvingteknik. Lagom hård konstruktion av stryktåliga material för lång hållbarhet. Bred topp och upphöjd bakända gör dessa skidor sladdvänliga när det behövs. Levereras med fast tådel (Din 4 eller 7).

REF. *DTCWV01 / DTCWV02

De minsta barnens första slalomskidor, extra breda under foten för bästa stabilitet. Mycket stabila och lätthanterliga på alla typer av underlag. Skidorna är utvecklade i samarbete med skidskolan i Chamonix och har relativt rak sidoskärning för att underlätta plogteknik.

“Live your adventure”

29


RENTAL SKIS & BINDINGS Med många års erfarenhet och tradition av att tillverka slitstarka och lättåkta skidor kan Dynastar erbjuda ett mycket brett utbud för alla typer av åkare och underlag. Hela sortimentet, inkluderat alla olika produktserier, används av hyrmarknaden då kvalitativa materialval i både topsheet och belag gör att dessa modeller mer än väl håller måttet. Här nedan presenteras ett urval som passar de flesta skiduthyrningars standardbehov.

Outland 78 RL FLUID

SIZES 134 / 142 / 150 / 158 / 166 / 174 cm RADIUS 15 m SIDECUT 122 / 78 / 110 mm NX 12 Fluid (REF FCCB020) – ISO 3.5/12 Ca pris: 4.500:-

Speed RL flat

SIZES 142 / 152 / 162 / 172 cm RADIUS 15 m SIDECUT 116 / 72 / 100 mm NX 10 DEMO2 (REF FC2R061) – ISO 3/10 Ca pris: 4.000:Nova 9 RTL Black Metal (REF FC0R062) – ISO 2.5/9.5 Ca pris: 3.500:-

REF. DHCEY03

Outland 78 RL är en helt ny hyrskida för varierad åkning på alla typer av underlag. Rocker i både nos tail ger skidorna både kort effektiv åkyta och kort svängradie. Stabila konstruktioner med träkärna och glasfiberlaminat gör dessa skidor trygga och stabila. Hyrspecifika material i både topsheet och belag för hög stryktålighet och lång livslängd. Levereras med Fluidintegrerat bindningssystem för verktygslös montering och justering.

REF. DHCJV01

Speed RL är en stabil skida som riktar sig mot nybörjare och medelgode åkare. Skidorna är mycket lättåkta tack vare följsam konstruktion. Passar åkare som mestadels håller sig i pisten men ger stor åkglädje oavsett underlag. Speed RL har hyrspecifikt top sheet och belag för maximal stryktålighet och hållbarhet. Levereras med eller utan bindning, alternativt med fast eller rörlig tådel (Din 7/9/10).

BOOSTER 8 RL

SIZES 146 / 154 / 162 / 170 cm RADIUS 15 m SIDECUT 115 / 70 / 98 mm NX 10 DEMO2 PACK (pre mounted / REF FC0R054) ISO 3/10 Ca pris: 4.000:-

PX 12 DEMO2

30

REF. DO0JV03

Booster 8 R vänder sig till nybörjare och medelgode åkare och är mycket lättåkt. Passar åkare som mestadels håller sig i pisten och som söker en trygg och förlåtande skida som ger stor åkglädje oavsett underlag. Booster 8 RL har hyrspecifikt top sheet och belag för maximal stryktålighet och hållbarhet. Levereras med förmonterat bindningschassi, tådel och bakdel behöver bara skjutas på. Både tådel och bakdel är rörliga och har tydliga storleksangivelser i mm.

NX DEMO2

Hyrbindning med Look´s högpresterande bindning PX 12 som bas. Justerbar tådel och bakdel med färgkodssystem och sullängdsangivelse både fram och bak. Denna modell finns med Standard (64-80 mm), Medium (80-90 mm), Wide (90-100 mm) och XXL (100-120 mm) skistoppers.

2013/2014 collection

Hyrbindning med Look´s NX bindning som bas. Justerbar tådel och bakdel med färgkodssystem och sullängdsangivelse både fram och bak. Finns i versionerna NX 12 Demo2 (samma stoppers som PX), NX 10 Demo2 (två skistopper bredder: 64-73 mm och 70-85 mm), och Nova 7 Demo2 (standard stopper: 64-73 mm).

NOVA RTL

Hyrbindning med Look´s NX bindning som bas. Fast tådel i kombination med justerbar bakdel (sullängdsangivelse i mm). Finns i versionerna Nova 9 RTL, Nova Exclusive RTL RC, Nova 7 RTL (skistopper upp till 73 mm), Team 4 RL+ och Team 2 RL (max 76 mm).


RENTAL SKIS, bindnings & poles

KERMA SKI POLES I över 50 år har Kerma producerat stavar av högsta kvalitet. Kerma erbjuder även ett komplett sortiment av robusta hyrstavar med lång livslängd. Dessa specifika produkter finns i både aluminium och glasfiber med både Svensk- och Europeisk färgkodning.

NEPAL 9 REF. DD23030 Ställbar, 2-delad stav för ski mountaineering. 75% carbon. Läderstrap. <140 cm. Ca pris 800:-

CR ALU LIGHT BLACK REF. DDC2050

Aluminumstav SR med unisexdesign. Längder 110-135 cm. Ca pris 300:-

MM

E EX

ACTIVE LIGHT / EXLUSIVE REF. DDC5030 / DD25080

Aluminiumstav SR med damdesign. Längder 105-125 cm Ca pris 300:-

CHAM TEAM / VECTOR TEAM REF. DD26030 / DD26010

Aluminiumstav med JR unisexdesign. Längder 70-105 cm. Ca pris 250:-

TEAM STARLETT REF. DDC6060

Aluminiumstav med JR tjejdesign. Längder 70-105 cm. Ca pris 250:-

RENTAL SR SVENSK FÄRGKODNING REF. DD27220

Aluminiumstav SR. Svensk färgkodning. Längder: 110-140 cm.

RENTAL JR SVENSK FÄRGKODNING REF. DD27230

Aluminiumstav JR. Svensk färgkodning. Längder: 70-105 cm.

RENTAL FIBER SR SPECIAL COLORS REF. DDC7040

Fiberstav SR. Svensk färgkodning. Längder: 110-135 cm.

RENTAL FIBER JR SPECIAL COLORS REF. DDDC7050 / DD1421T

Fiberstav JR. Svensk färgkodning. Längder: 70-105 cm.

RENTAL TELESCOPIC SR REF. DDC7020

Ställbar aluminium stav SR. Längdintervall: 110-140 cm.

RENTAL TELESCOPIC JR REF. DDC7030

Ställbar aluminium stav JR. Längdintervall: 85-105 cm.

RENTAL CROSS COUNTRY TELESCOPIC SR

REF. DD34850

Ställbar aluminiumstav X-Country SR. Längdintervall: 120-170 cm.

31


LOOK XM 13 / 16 - HIKE AND RIDE XM är det senaste tillskottet i Look’s sortiment av säkra och högteknologiska bindningar. XM är en alpinbindning med hikefunktion och är kompatibel med vanliga alpinpjäxor samt pjäxor med WTR yttersula. Åkaren erbjuds därmed full stabilitet och prestanda utför samt möjligheten att med hjälp av stighudar ta sig till orörda områden dit liftarna inte når. Bindningen kan ställas om från SKI läge till HIKE läge, samt vice versa, utan att åkaren behöver ta av sig skidorna. • Med en relativt låg åkhöjd på 26 mm förbättras känslan mot underlaget. • Den 80 mm breda tådelen transporterar effektivt kraften även på de bredaste skidorna

Weight. 13: 2920 gram / pair. 16: 2960 gram / pair ISO Values: Z5 – Z13 / Z7 – Z16 2 sizes: S/M 265-320 mm. M/L 305-360 mm Length adjustment (back): 55 mm

LOOK ALTI 12 – TLT RANDO

Look Alti 12 är en högpresterande Tour Lite Tech (TLT) bindning för freeride touring och ski mountaineering. Komponenterna är frästa i flygplansgraderad aluminium och stål, vilket garanterar en optimal balans mellan ultralätt vikt och prestanda. Med mycket hög precision på utförandet och få rörliga delar är resultatet lätta, tysta och stabila bindningar. Häldelen fungerar även som hälhöjare och kan enkelt justeras med staven i 3 olika lägen. Weight: 670 g / pair (w/o screws) ISO Values: Z5.5 – Z12 Length Adjustment 30 mm

LOOK PIVOT 14 / 18 – FREERIDE PERFORMANCE Look Pivot har kallats de moderna friåkningsbindningarnas moder. Detta tack vare dess unika egenskaper som erbjuder de mest krävande åkarna säkerhet och trygghet i alla situationer. Den nuvarande och uppdaterade versionen av Pivot fungerar lika bra till både exponerad storbergs- och parkåkning. Look Pivot är även väl representerade i puckelsamanhang där väldigt höga krav ställs på bindningars fasthållande egenskaper. Weight. 14: 2130 gram / pair. 18: 2400 gram / pair ISO Values: Z5 – Z14 / Z8 – Z18

32

Lightweight: viktförhållandet mellan tådel och bakdel är välbalanserat, och det korta monteringsavståndet koncentrerar vikten längs pjäxan och därmed så nära åkaren som det är möjligt. Underlättar rotation och förstärker balansen i luften.

• Pivotbakdelen innehar den längsta elastiska rörelsen på marknaden, +/- 25 mm, vilket absorberar kraftiga stötar vid tunga landningar från hög höjd och motverkar tjyvutlösningar. • Det kortaste infästningsavståndet mellan tå- och bakdel på marknaden. Förminskad påverkan på skidans längsgående flex. Bakdelen tål högre belastning med skruvar rakt under pjäxan istället för bakom densamma. • Bakdelens rotationsförmåga på 360° motverkar tjuvutlösningar och gör att bindningen tål slag i sidled. • Den breda kontaktytan på tådelen ger en mer effektiv kraftöverföring och ökad precision och kontroll vid montering på breda skidor.

2013/2014 collection


Art. nr.

Benämning

Stopper (mm)

Din

Bindningar

BINDING COLLECTION

length adjustment

toe

heel

Cirkapris

FREERIDE / JIB - PIVOT FC2A001

Pivot 18 B130 Kiwi Green

130 mm

8/18

20 mm

3 500

FC2A002

Pivot 18 XXL Kiwi Green

100-117 mm

8/18

20 mm

3 500

FC2A003

Pivot 18 wide Kiwi Green

80-95 mm

8/18

20 mm

3 500

FC2A080

Pivot 14 B130 Kiwi Green

130 mm

5/14

20 mm

3 000

FC2A004

Pivot 14 XXL Kiwi Green

100-117 mm

5/14

20 mm

3 000

FC9A016

Pivot 14 XXL Chrome

100-117 mm

5/14

20 mm

3 000

FC2A005

Pivot 14 Wide Kiwi Green

80-95 mm

5/14

20 mm

3 000

FC9A015

Pivot 14 Wide Chrome

80-95 mm

5/14

20 mm

3 000

Look Alti 12

No stopper

5/12

30 mm

5 500

XM 16 L C130 Black White

115-130 mm

7/16

55 mm

4 000 4 000

LOOK RANDONEÉ - ALTI FC1W095

LOOK XM - HIKE AND RIDE FCCW101 FCCW102

XM 16 S C130 Black White

115-130 mm

7/16

55 mm

FCCW103

XM 13 L C115 Black White

100-115 mm

5/13

55 mm

3 500

FCCW104

XM 13 L C100 Black White

90-100 mm

5/13

55 mm

3 500

FCCW105

XM 13 L C90 Black White

< 90 mm

5/13

55 mm

3 500

FCCW106

XM 13 S C115 Black White

100-115 mm

5/13

55 mm

3 500

FCCW107

XM 13 S C100 Black White

90-100 mm

5/13

55 mm

3 500

FCCW108

XM 13 S C90 Black White

< 90 mm

5/13

55 mm

3 500

RACE SENIOR / JUNIOR FC1A001

PX Racing 18 Maxflex Blue Speed

64-80 mm

10/18

20 mm

3 500

FC1A002

PX Racing 15 Maxflex Blue Speed

64-80 mm

8/15

20 mm

3 000

FCCA004

PX Racing 12 Maxflex Blue Speed

64-80 mm

3.5/12

20 mm

2 200

FC1A009

PX Team Blue Speed

64-80 mm

3/10

45 mm

1 600

FC0A033

Nova Team 7 Maxplate Blue

64-73 mm

2/7

24 mm

1 100

PERFORMANCE - PX / NX FCCA006

PX 12 XXL Blue Green

100-115 mm

3.5/12

45 mm

2 200

FC2A012

PX 12 Wide Blue Green

90-100 mm

3.5/12

45 mm

2 000

FC1A019

PX 12 XXL Black Chrome

100-115 mm

3.5/12

45 mm

2 200

FC0A011

PX 12 Jib XXL Black

100-115 mm

3.5/12

45 mm

2 200

FC2A016

NX 12 Wide Black Chrome

90-100 mm

3.5/12

45 mm

1 500

FCCA015

NX 11 Medium Neutral

80-90 mm

3.5/11

45 mm

1 200

FCCA040

NX Exclusive Wide White Berry

90-100 mm

3.5/11

45 mm

1 200

FC0R058

Nova Exclusive Rtl RC White silver

64-73 mm

2.5/9.5

45 mm

950

900

WOMEN

JUNIOR FC0A036

Nova Team 7+ Black silver

70-85 mm

2/7

24 mm

FC0A037

Team 4 RL+ White black

max 76 mm

0.75/4.5

60 mm

800

FC0A043

Team 2 RL white sliver

max 76 mm

0.5/2.5

60 mm

600

FC2A052

Team 2 RL white pink

max 76 mm

0.5/2.5

60 mm

600

DEMO/rental FC0R051

PX 12 Démo² Anthracite

64-80 mm

3.5/12

49 mm

78 mm

FC0R052

PX 12 Démo² Wide Anthracite

90-100 mm

3.5/12

49 mm

78 mm

FC1A060

PX 12 Démo² XXL Anthracite

100-115 mm

3.5/12

49 mm

78 mm

FC0R053

NX12 Démo² medium Anthracite

80-90 mm

3.5/12

49 mm

78 mm

FC2R061

NX 10 Démo2 + Anthracite

70-85 mm

3/10

49 mm

81 mm

FC0R057

Nova 7 Démo2 Anthracite

64-73 mm

2/7

49 mm

45 mm

FC0R061

Team 4 QS + Silver

max 76 mm

0.75/4.5

49 mm

60 mm

FC0R058

Nova Exclusive Rtl RC White silver

64-73 mm

2.5/9.5

FC0R062

Nova 9 RTL Black Metal

64-73 mm

2.5/9.5

81 mm

FC0R063

Nova 7 RTL Black Metal

64-73 mm

2/7

81 mm

FC0A037

Team 4 RL + White black

max 76 mm

0.75/4.5

60 mm

45 mm

33


LANGE EQUIPMENT

LANGE BACKPACK REF LK1B100

REF LK2B100

COLOR black, Lange logo printed

COLOR black, Lange logo printed

Klassisk racerygga med stort fack som sväljer ett par pjäxor samt en hjälm (i enskilt fodral). Tre utanpåliggande fack för accessoarer.

Ny ryggsäck med integrerat säte. Perfekt rygga för både träning och tävling. Ett stort huvudfack sväljer pjäxor och hjälm (i enskilt fodral). Tre ytterligare fack för accessoarer.

Ca pris: 800:-

lange pro

Ca pris: 900:-

LANGE HEATED BAG

REF LK1B101

REF LKCB100

COLOR black, Lange logo printed

COLOR black, Lange logo printed

Smidig racerygga med utanpåliggande fästen för 1 par pjäxor. Ett huvudfack på 20 liter samt hållare för vätskesystem med slang. Två mindre fack för accessoarer.

Rejäl pjäxväska med värme (220 V och 12 V adapter) för torkning etc. Innehåller även separata fack för bla hjälm samt två sidofickor.

Ca pris: 800:-

LANGE basic duo REF LK2B105 COLOR black, Lange logo printed

Mycket kompakt pjäxväska i laptop / flightbag utförande. Pjäxorna ligger omlott i detta minimala utförande. Ett separat fack med blixtlås på baksidan. Levereras med både axelrem och ryggsäcksfunktion.

34

LANGE backpack seat

Ca pris: 400:-

2013/2014 collection

Ca pris: 1.600:-

leg protection sr / JR REF LK9pr02 REF LK9pr03 COLOR white, Lange logo printed

Benskydd i förformade och hållbara material. SR storlek längd 40 cm. JR Storlek 33 cm. Vid behov kan skydden enkelt kortas ner till önskad längd. SR Ca pris: 800:JR Ca pris: 700:-


EQUIPMENT

DYNASTAR EQUIPMENT 2/3 pair ski bag REF DKCb103 COLOR black, Lange logo printed

Vadderat skidfordral med hjul. 1-3 par skidor, maxlängd 210 cm. Ställbara band för komprimering. Extra fack på både utsida och insida. Ca pris: 1500:-

cham 40 light

cham 25 black

REF dk2b305

REF DK2B301

COLOR orange, CHAM logo printed

COLOR BLACK, CHAM logo printed

Mycket lätt ryggsäck I ripstopmaterial. Hållare för skidor, stavar, isyxa, hjälm, integrerad vattentank.

Mycket lätt ryggsäck I ripstopmaterial. Hållare för skidor, stavar, isyxa, hjälm, integrerad vattentank.

Ca pris: 1.000:-

cargo bag 130 l

Ca pris: 800:-

travel bag 90 l

REF DKCB100

REF DKCB101

COLOR black, DYNA logo printed

COLOR black, DYNA logo printed

Rejäl väska med tre hjul. Två stora huvudfack och ytterligare mindre fack. Teleskophandtag.

Rejäl väska med tre hjul. Två stora huvudfack och ytterligare mindre fack. Teleskop handtag.

Ca pris: 1.500:-

Ca pris: 1.300:-

CHAM ALPI 12+8 L

CHAM ALPI 20 L

REF DKCB303

REF DKCB301

COLOR blUE, DYNA logo printed

COLOR black, DYNA logo printed

Renodlad ski mountaineeringryggsäck av “västtyp” för träningoch tävlingsbruk. Avtagbart bärsystem för skidor. Clips och utgångshål för vattenblåsa.

Renodlad ski mountaineeringryggsäck med anatomiskt midjebälte. Avtagbart bärsystem med krokar för skidor. Clips och utgångshål för vattenblåsa. Fack för spade, sond och dokumenthållare. Hållare för isyxa.

Ca pris: 600:-

Ca pris: 700:-

WEEKEND BAG 60 L

DAY PACK BLACK 30 L

REF DK0BT06

REF DK0BT07

COLOR black, DYNA logo printed

COLOR black, DYNA logo printed

Väska med stort huvudfack och två mindre fack.

Ryggsäck med ställbara axelremmar och höftband. Vadderat laptoputrymme.

Ca pris: 400:-

Ca pris: 600:-

35


RACING IS PART OF LANGE BRAND IDENTITY Historien bakom varumärket startade för över 50 år sedan då Bob Lange, dedikerad skidåkare och materialingenjör, började experimentera med att förstärka läderpjäxor med fiberglass och polyester. Han var missnöjd med stabiliteten men upptäckte att de förstärkta pjäxorna av läder gav bättre respons och därmed en mycket bättre skidupplevelse. 1958 tillverkade Bob världens första helgjutna pjäxa i plast, vilket blev startskottet för Langes utveckling till att bli det mest framgångsrika varumärket inom alpin racing genom tiderna. Sedan dess har Lange blivit förknippade med många av världens bästa åkare inom utförsåkningens alla olika discipliner, som Nancy Green, Alberto Tomba, Hermann Maier och Maria Riesch inom alpin racing, samt Arno Adam, Candide Thovex, Guerlain Chicherit, Aurelién Ducroz och Reine Barkered inom friåkning och freestyle. Lange’s samlade erfarenheter från dess framgångsrika tävlingshistoria ligger till grund för de högteknologiska premiumprodukter som utvecklas idag. Lange som varumärke står för tradition, teknologisk expertis och kvalitet.

LANGE introduces the NEW SX range SX representerar den naturliga förlängningen av de framgångsrika prestandaserierna RS, RX och XT. Med identisk skalkonstruktion och en lästutformning med större volym är SX det optimala alternativet för de åkare som söker hög komfort och hanterbarhet utan att vilja kompromissa med prestanda. Langes unika CHOOSE YOUR WIDTH-koncept är i och med SX intåg i lästkategorin 102 mm komplett; högpresterande pjäxor erbjuds nu i alla lästkategorier (97, 100 och 102 mm) och dessutom med kontinuitet i konstruktion och utformning.

36

…No compromises between performance and comfort! 2013/2014 collection


37

brand identity


control fit technology SHELL ENGINEERING

Lange har under de senaste åren utformat den process som ligger till grunden för utvecklingen av nya läster och skalkonstruktioner. Denna process kallas CONTROL FIT TECHNOLOGY och innebär att LANGE systematiskt scannat de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, som sedan samlats i en databas. Med stöd av denna databas har de nya lästerna utformats och extraordinär hänsyn tagits till de områden på foten som är väldigt känsliga. Tryckpunkter är till exempel vanligt förekommande ovanpå och runt vristen. Här sitter naviculare och cuboid, två av de centrala benen i foten som kräver ett visst utrymme för att inte påverkas av trycket från pjäxan. Samtidigt är det en delikat avvägning, för mycket utrymme gör att foten inte sitter fast ordentligt, vilket innebär instabilitet och sämre kontroll. Ytterligare kontaktpunkter mellan foten och pjäxan finns i tåpartiet, där 1:a och 5:e metatarsalbenen (stortån och lilltån) behöver utrymme. Av hänsyn till detta har Lange expanderat volymen i tåboxen och även gjort den asymmetrisk. Vid skidåkning påverkas även hälbenet i den bemärkelsen att det är detta område som är utgångspunkt för pjäxans förmåga att ge foten stabilitet. Därför är det viktigt med en djup och omslutande hälkopp. CONTROL FIT TECHNOLOGY har legat till grund för konstruktion och uppbyggnad av såväl skal som innersko. Resultatet är en mer precis och exakt passform än vad som tidigare varit möjligt.

ADVANTAGES OF THE NEW SHELL DESIGN: 1

Anatomiskt utformad hälkopp. Hälbenet stabiliseras tack vare den djupa hälkoppen och fasthållningsförmågan blir maximal.

2

Insidan på pjäxan är utformad med hänsyn till ankel- och navicularbenet. Därigenom minimeras trycket på just dessa punkter, utan att foten tillåts röra sig i sidled. Precisionen i utformningen av skalet i detta område bidrar till en fantastisk omslutningskänsla.

3

Asymmetrisk tåbox med anpassad volym och kontur ger utrymme för både stortån och lilltån, utan att kompromissa med kontroll och känsla. Bidrar till ökad rörelsefrihet och komfort.

4

Utsidan på pjäxan är utformad med stor hänsyn till häl- och cuboidbenet. Därigenom minimeras trycket på just dessa punkter utan att foten tillåts röra sig i sidled.

5

Instegsområdet är utformat för att underlätta vid av- och påtagning av pjäxan, utan att tappa omslutningsförmågan. Höjden på insteget är något högre samt att materialtjockleken vid överlappningsområdet är tunnare, vilket bidrar till utökad hanterbarhet även när det är riktigt kallt ute och pjäxskalet blir hårt.

1

38 2013/2014 collection

2

3

4

5


För att säkerställa att Lange behåller sin högkvalitativa inriktning används uteslutande produktionsteknologin med mono injicering, där varje enskild gjutform injiceras med ett enda plastmaterial. Fördelarna med denna konstruktion är flera; mono-injicerade skal levererar högre prestanda än bi-injicerade pjäxor, den ger optimal viktreduktion och är även lättare att hantera från ett boot-fittingperspektiv. Uppvärmning, tryckning och urfräsning underlättas markant.

NATURAL STANCE – BETTER SKIABILITY

control fit technology

MONO – INJECTED SHELL

Langes nya skalkonstruktion innefattar de senaste teknologierna för att passa modern skidåkning. Manschettens lutning framåt är endast 12 grader med spoiler och 14 grader utan, vilket resulterar i en oerhört kvick respons och bättre kontroll rent skidåkningsmässigt. Med en mer neutral och upprätt åkposition blir den fysiska påfrestningen mindre och skiddagen förhoppningsvis längre. Pjäxornas upprätta position kompletterar och förstärker dessutom egenskaperna hos moderna skidor med exempelvis rockerkonstruktion och kort effektiv åkyta. Chassiet är helt neutralt, det vill säga 0 grader, medan manschettens är svagt vinklad utåt (+1,5 grader) för att följa underbenets naturliga vinkel i samma riktning. Cantingmekaniken går från 0 grader till +3,5 grader. Lutningen inuti pjäxan, så kallad ”ramp angle” är 4 grader och ger 10 mm nivåskillnad mellan häl- och tådel. Cuff cant +/- 1,5°

Forward lean 12° w/o spoiler 16° with spoiler

Sole cant 0°

Ramp Angle 4°

THREE NEW DEDICATED LASTS – LANGE PERFORMANCE FOR WIDER FEET Langes nya skalkonstruktion härstammar från den senaste World Cup-pjäxan kallad RP2012 och finns i tre olika lästbredder. Yttermåttet på de två smalaste lästerna är identiskt och skillnaden ligger i att det bredare skalet är urfräst 1.5 mm extra på vardera insida, vilket ger 100 mm lästbredd istället för 97 mm. Båda skalen har dock samma materialtjocklek (medium) på manschetten. Skalet till RP2012 har smal läst (92 mm), lågt insteg och hög materialtjocklek på både underdel och manschett. Detta ger en låg totalvolym och maximal kraftöverföring. I direkt jämförelse har de tre nya och bredare lästerna ett högre insteg, vilket därmed ger större totalvolym och bättre komfort. I och med de tre specifika lästbredderna erbjuds en korrekt fotposition och tight omslutning för både smala, normala och breda fötter.

flex adjustment = -6% = -12%

Langes tvådelade skalkonstruktion med två nitar som sammanlänkar och låser pjäxans chassi med manschetten, är utvecklad för att nitarna skall kunna plockas ur och positioneras om. Effekten av en eventuell omdisponering av nitarna beskrivs enligt schemat härintill. Små justeringar kan göra mycket för skidupplevelsen, en för hård pjäxa kan innebära att åkaren inte orkar sätta tillräckligt tryck med underbenet mot pjäxan och därmed greppar inte skidorna på hårda underlag. En för mjuk pjäxa klarar inte att transportera kraften som åkaren skapar och mycket går därmed till spillo.

= -20%

BOOT FEATURES Ski / hike mode (XT) Nyutvecklad mekanism på baksidan av manschetten som enkelt konverterar pjäxan i endera ski eller hike läge. I hike läget friställs manschetten för extra rörelsfrihet, vilket underlättar promenad till fots eller vid hiking med touring-bindning och stighud. I det låsta ski läget erbjuds de egenskaper en traditionell alpinpjäxa erbjuder i form stabilitet, kraftöverföring och precision.

39


LINER TECHNOLOGY En innerskos uppbyggnad och materialval är helt avgörande för helhetskänslan en pjäxa kommer att ge. Oavsett om man som åkare söker optimal prestanda eller prioriterar komfort så är det känslan av att pjäxan ”sitter som en handske” som sannolikt blir avgörande för valet av modell. Som ett led i utvecklingen av de nya pjäxkonstruktioner som nu introduceras så har LANGE även utvecklat ett helt nytt koncept på innerskor. Dessa innerskor innehåller nya materialval och tekniska lösningar, framtagna för att tillsammans med pjäxskalet leverera högsta möjliga komfort och prestanda. För att möta de varierande krav som ställs av olika typer av skidåkare, har Lange utvecklat tre differentierade grupper av innerskor, där fokus ligger på att leverera respektive målgrupps behov.

(1) RS LINERS

(2) THERMO FIT LINERS – RETENTION LEVELS

Omslutningen hos dessa innerskor är revolutionerande. I och med RS-pjäxornas nära släktskap med racing, ligger fokus på effektiv kraftöverföring i kombination med tight passform. För att garantera bästa möjliga fasthållningsförmåga används förformad POLYURETHANE foam i området kring anklarna. PU foam har unika egenskaper i och med att det behåller originaltjockleken bättre än något annat material och har därför extremt låg minnesförlust. Detta faktum gör att RS-innerskorna garanterar hög stabilitet och precision även efter långvarigt användande.

Formbara innerskor har existerat i Langes sortiment en längre tid, dock är det nya THERMO FIT-konceptet unikt tack vare nya och innovativa materialval som erbjuder högre formbarhet och mer effektiv fasthållning. Materialet i området runt anklarna består av förformad POLYETHYLENE och EVA foam, som efter uppvärmning formas efter den unika foten och ger en exakt passform, utan onödiga kontaktpunkter.

Langes nya skalkonstruktion, med två olika lästbredder, tillåter även åkare med breda fötter att få tillgång till högprestandapjäxor. Detta innebär dock att en del åkare kanske inte kommer att uppskatta den något hårdare känslan PU-foam ger. Som svar på detta har Lange utvecklat tre olika RS-innerskor, där komfortkänslan och fasthållningsförmågan varierar för att passa den enskilde åkarens behov.

1

2

3

RETENTION betyder fasthållande och i detta sammanhang innebär det en innerskos förmåga att hålla fast foten. Fasthållningsförmågan är oerhört viktig eftersom den ger stabilitet och precision under själva skidåkningen. Utifrån de krav som olika typer av skidåkare ställer, har Lange utvecklat tre nivåer av fasthållningsförmåga, det vill säga RETENTION LEVELS (R.L). Densiteten i materialen som används i dessa innerskor är proportionell enligt skalan här nedan:

1

2

3

1) WC FIT: kompromisslös innersko med fokus på fasthållningsförmåga, denna innersko levereras med snörning så att åkaren själv kan justera efter behov. Erbjuder en väldigt distinkt känsla av omslutning.

1) THERMO FIT R.L 3: har högst densitet och ger följaktligen bäst fasthållningsförmåga. Denna innersko passar framförallt till de åkare som ställer höga krav på fasthållning och precision.

2) PRO FIT: ultimat kombination mellan fasthållningsförmåga och komfort. PU materialet i dessa innerskor levererar en korrekt fotposition, tight omslutning och rejält hälgrepp, utan att kännas för hård mot foten.

2) THERMO FIT R.L 2: Proportionellt sett har materialen i denna innersko något lägre densitet och erbjuder därmed bra fasthållningsförmåga med en något generösare omslutning och högre komfort.

3) HP/CONTROL FIT: formar sig enkelt efter fotens konturer och erbjuder en något generösare omslutning. Dessa innerskor bjuder på mycket hög komfort även till känsliga fötter.

3) THERMO FIT R.L 1: är snällare mot foten än de båda högre nivåerna och passar åkare som inte ställer lika höga krav på fasthållning men värdesätter god komfort. Skillnaderna mellan de olika nivåerna är markant och bör därför testas, då är chansen störst att matchningen mellan en åkares behov och pjäxans fasthållningsförmåga blir rätt.

(3) women LINERS warm inside Alla innerskor i Langes dampjäxor bygger på samma THERMO FIT koncept som herr innerskorna. De är alla formbara samt att RETENTION LEVEL nivåerna, det vill säga innerskornas fasthållningsförmåga, är likvärdiga enligt skalan från 1 till 3. De damspecifika innerskorna är dock extra isolerade med 3M´s THINSULATE enligt konceptet WARM INSIDE. Thinsulateisoleringen ger hög komfort och varmare innerskor. För att ytterligare förstärka de värmande egenskaperna så används flera lager med microfleece. WARM INSIDE erbjuds i två olika utföranden.

max warm inside

40 2013/2014 collection

warm inside PLUS

MAX WARM INSIDE: hela tåboxen är isolerad, samt WARM INSIDE PLUS där ovandelen på tåboxen är isolerad.


För att enkelt kunna montera externa värmesystem och sulor så är alla XT, RS och RX-pjäxor förberedda med förstärkta snittytor. Själva snittet genom innerskon genomförs inte förrän montering är aktuell. För att minimera eventuellt slitage på värmesystemet finns en elastisk kabelhållare på innerskons baksida.

TRUE LASTED LINER

Optimal matchning mellan innersko och ytterskal enligt CONTROL FIT teknologin, vilket för åkaren innebär förbättrad respons och kontroll.

PRE-SHAPED ASSYMETRICAL TOE BOX

liner technology

READY FOR HEATING

I och med att de nya skalen är utformade med asymmetrisk tåbox är även innerskorna anpassade för att följa konturerna för bästa omslutning. För att maximera komforten och behålla värmen är tådelen på innerskorna gjorda av ett elastiskt material med mycket god isolationsförmåga och fukttransport.

Instep Pocket Specifik V-formad tunga vid instegsområdet för att undvika onödiga kontaktpunkter och underlätta i- samt ursteg.

ALL SURFACE SOLES

arch pad (XT)

ULTRA GRIP (XT, RX, SX)

MAX GRIP (XT, RX, SX)

Området mellan tådel och klack är klätt med Ultra Grip i högkvalitativt gummi. Vid hiking till fots erbjuds bra grepp även i stenig terräng. Arch Pad möjliggör även säker klättring på exempelvis stegar och master.

Vid hiking eller promenad till fots ger Ultra Grip yttersula av högkvalitativt gummi mycket bra grepp och flexibilitet på alla typer av underlag.

Vid hiking eller promenad till fots ger Max Grip yttersula av kvalitativt gummi bra grepp och flexibilitet på alla typer av underlag.

fit engineering / LANGE’s lasts HI-PERFORMANCE FIT - 97 mm

HI-performance FIT - 100 mm

Mycket smal läst med låg volym och fokus på renodlad tävlingsåkning. Langes nya World Cup RP (Racing Programe) är utvecklad för att garantera kompromisslös 98MM LAST prestanda och precision . Dessa skor finns i fyra olika hårdheter; ZJ, ZA, ZB och ZC.

Nyutvecklad skalkonstruktion med fokus på hög prestanda och optimal omslutning. Erbjuder oöverträffad passform och komfort i förhållande till den höga prestandanivån 97MM LAST dessa pjäxor besitter. Passar smala till normala fötter. Denna läst erbjuds i RS, RX och XT serierna.

Nyutvecklad skalkonstruktion med fokus på hög prestanda och optimal omslutning. Erbjuder oöverträffad passform och komfort i förhållande till den höga prestandani100MM LAST vån dessa pjäxor besitter. Passar normala till breda fötter. Denna läst erbjuds i RS, RX och XT-serierna.

HI-PERFORMANCE fit - 102 mm

COMFORT FIT - 103 mm

Junior FIT

Den nya 102 mm lästen är en vidareutveckling av de befintliga 97/100 mm lästerna till både konstruktion och utformning. Här erbjuds en relativt generös läst med mycket hög kom102MM LAST fort utan att kompromissa med prestandan. Riktar sig mot normalbreda till breda fötter. Denna läst återfinns i de nya modellserierna SX, SX W och SX Rental pjäxorna.

Komfortabel och generös läst med större totalvolym för normalbreda till breda 103 103 fötter. Concept och Venus pjäxorna vänder sig mot nybörjare till medelgoda åkare med höga krav 103MM LAST på komfort. Dessa läster utgör även basen i Langes hyrprogram.

Lange har utvecklat en ny skalkonstruktion på de specifika barn- och ungdomspjäxorna. Teknologier och materialval är noga utvalt för att erbjuda pjäxor som harmonierar med åkarnas specifika förutsättningar och behov i respektive ålder och kategori. JR

World CUP FIT - 92 mm

41


xt line adVENTURE PERFORMANCE XT är en nyutvecklad serie med inriktning mot modern friåkning och/eller ski mountaineering där åkaren rör sig aktivt både uppför och utför berget. XT är särskilt anpassade för att klara de specifika krav som ställs på pjäxor i denna kategori. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för skidbestigning då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. För att säkerställa bästa möjliga grepp även i stenig och isig terräng är pjäxorna utrustade med heltäckande gummiyttersula, därigenom möjliggörs även klättring på stegar och i master. Även innerskorna är särkskilt framtagna för att ge optimal funktion vid hiking till fots eller med randobindning och stighud. Skal och innersko har lägre vikt än konventionella alpinpjäxor, utan att tappa i kraftöverföring och fasthållningsförmåga. Innerskorna har lågfriktionsmaterial och är formbara enligt Thermo-Fitkonceptet för individuell tillpassning. Skalkonstruktionen är hämtad från de framgångsrika RS och RX-serierna, där extraordinär anatomisk utformning garanterar optimal passform i kombination med effektiv kraftöverföring. XT erbjuds i dubbla lästbredder, 97 mm för både smala till normala fötter, 100 mm för normala till breda fötter. Langes XT-serie levererar alpin prestanda, passform och komfort i ett mångsidigt adventureutförande.

Control fit technology

CFT bygger på systematisk scanning av de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, vilket ligger till grund för design, konstruktion och lästutformning av nya Lange XT. Resultatet är en mer precis och exakt passform än som tidigare varit möjligt.

THERMO FIT LINER

Formbara innerskor med innovativ konstruktion och unika materialval. Efter uppvärmning formas innerskorna efter foten och ger en exakt passform utan onödiga kontakpunkter. I samspel med pjäxskalet erbjuds högsta möjliga komfort och fasthållning av foten.

ski / hike mode

Smidig mekanism på baksidan av manschetten som enkelt konverterar pjäxan i endera ski eller hikeläge. I hikeläget friställs manschetten för extra rörelsfrihet, vilket underlättar promenad till fots eller vid hiking med randobindning och stighud. I det låsta skiläget erbjuds de egenskaper en traditionell alpinpjäxa erbjuder i form stabilitet, kraftöverföring och precision.

V cut - power v lock

För att Ski / Hikefunktionen skall fungera optimalt är ett område på baksidan av pjäxskalet utskuret i V-profil. Denna patenterade lösning ger manschetten maximal rörelsefrihet bakåt när mekanismen är i Hikeläge. I Skiläge är manschetten låst bakåt, tack vare Power V Lock-konstruktionen, vilket garanterar stabilitet och kraftöverföring.

ultra grip SOLE

Vid hiking till fots ger Ultra Grip yttersula av högkvalitativt gummi mycket bra grepp och flexibilitet på alla typer av underlag.

arch pad

Området mellan tådel och klack är klätt med Ultra Grip i högkvalitativt gummi. Vid hiking till fots erbjuds bra grepp även i stenig terräng. Arch Pad möjliggör även säker klättring på exempelvis stegar och master.

42 2013/2014 collection


XT 130

REF LB27010

REF LB27000 SIZE 24 - 30.5 MP LAST WIDTH 97mm FLEX INDEX 130

xt line

XT 130 lv

liner light weight ,termo fit, RL3, laced ca pris 5.000:-

SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 130

liner light weight ,termo fit, RL3, laced ca pris 5.000:-

XT 130 L.V riktar sig mot modern friåkning där åkaren rör sig aktivt både uppför och utför berget. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hikemekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för skidbestigning eller hiking till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Detta material ger bra fäste på alla typer av underlag och möjliggör klättring på stegar. Lästbredden på 97 mm passar smala till normala fötter.

XT 130 riktar sig mot modern friåkning där åkaren rör sig aktivt både uppför och utför berget. Tack vare Langes nya skalkonstruktion erbjuds hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för skidbestigning eller hiking till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Detta material ger bra fäste på alla typer av underlag och möjliggör klättring på stegar. Lästbredden på 100 mm passar normala till breda fötter.

XT 120

XT 110

REF LB27030 SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 120

REF LB27050 liner light weight, thermo fit, RL3 with lacing system ca pris 4.500:-

SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 110

liner light weight, thermo fit, RL2, with lacing system ca pris 4.000:-

XT 120 riktar sig mot modern friåkning där åkaren rör sig aktivt både uppför och utför berget. Tack vare Langes nya skalkonstruktion erbjuds hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för skidbestigning eller hiking till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Detta material ger bra fäste på alla typer av underlag och möjliggör klättring på stegar. Lästbredden på 100 mm passar normala till breda fötter.

XT 110 riktar sig mot modern friåkning där åkaren rör sig aktivt över hela berget. Tack vare Langes nya skalkonstruktion erbjuds hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för skidbestigning eller hiking till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Detta material ger bra fäste på alla typer av underlag och möjliggör klättring på stegar. Lästbredden på 100 mm passar normala till breda fötter.

XT 100 lv

XT 100

REF LB27060 SIZE 24 - 30.5 MP LAST WIDTH 97mm FLEX INDEX 100

REF LB27080 liner light weight, thermo fit, rl1, with lacing system ca pris 3.500:-

XT 100 L.V riktar sig mot modern skidåkning där åkaren rör sig över hela berget. Tack vare Langes nya skalkonstruktion erbjuds mycket god prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för promenad till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Detta material ger bra fäste på alla typer av underlag. Lästbredden på 97 mm passar smala till normala fötter.

SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 100

liner light weight, thermo fit, rl1, with lacing system ca pris 3.500:-

XT 100 riktar sig mot modern skidåkning där åkaren rör sig över hela berget. Tack vare Langes nya skalkonstruktion erbjuds mycket god prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för promenad till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Detta material ger bra fäste på alla typer av underlag. Lästbredden på 100 mm passar normala till breda fötter.

43


RX line all mountain performance RX-Serien representerar Langes sortiment av högpresterande freeride och all mountainpjäxor. Dessa bygger på den senaste skalkonstruktionen med extraordinär anatomisk utformning för bästa möjliga passform. RX erbjuder extremt effektiv kraftöverföring och Lange har lyckats kombinera dessa egenskaper med optimal komfort för både smala och breda fötter, detta tack vare dubbla lästbredder på 97 mm och 100 mm. De nya formbara Thermo-Fit-innerskorna ger en tight och direkt passform vid individuell tillpassning (10 min vid 100 C). Flera av modellerna är dessutom utrustade med Ultra Grip-yttersula av gummi för effektivt grepp på alla typer av underlag. Med den nya RX-serien introducerar Lange en ny prestanda- och komfortanivå i kategorin freeride och all mountainpjäxor.

MONO INJECTED SHELL

Control fit technology

Fördelarna med denna konstruktion är flera; monoinjicerade skal levererar högre prestanda än biinjicerade pjäxor, viktreduktionen optimeras samt att dessa skal är mer lätthanterade från ett boot fittingperspektiv. Uppvärmning, tryckning och urfräsning underlättas markant.

CFT bygger på systematisk scanning av de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, vilket ligger till grund för design, konstruktion och lästutformning av Lange RX. Resultatet är en mer precis och exakt passform än som tidigare varit möjligt.

thermo fit LINER

Formbara innerskor med innovativ konstruktion och unika materialval. Efter uppvärmning formas innerskorna efter den individuella foten och ger en exakt passform utan onödiga kontakpunkter. I samspel med pjäxans ytterskal erbjuds högsta möjliga komfort och fasthållning av foten.

power wrap wedge

Självcentrerande plös med förstärkningar som avlastar underbenet och motverkar benhinneinflammation. Ger även bättre kraftöverföring och högre precision. POWER WRAP WEDGE

cam lock

Cam Lock strap har en säker och hållbar konstruktion som bidrar till en jämnare flexdistribution. Resultatet blir en mer effektiv kraftöverföring och högre precision. CAM LOCK

ultra grip SOLE

Vid hiking till fots ger Ultra Grip och Max Grip-yttersulor av högkvalitativt gummi mycket bra grepp och flexibilitet på alla typer av underlag.

44 2013/2014 collection


RX 130

CAM LOCK

CAM LOCK

THERMO FIT 3

THERMO FIT 3

REF Lbc2010 SIZE 24 - 30.5 MP LAST WIDTH 97mm FLEX INDEX 130

rx line

rx 130 LV

REF LbC2030 liner thermo fit, rl3, adj. rear spoiler ca pris 5.000:-

RX 130 L.V är utvecklad för modern friåkning där åkaren rör sig aktivt över hela berget. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds högsta prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med smala till normala fötter som söker riktigt tight passform och omslutande egenskaper. Max Grip gummiyttersula ger bra fäste på alla typer av underlag. Pjäxan är utrustad med Cam Lock Strap för jämnare flex och effektiv kraftdistribution. Formbar Thermo Fit 3-innersko för individuell tillpassning.

RX 120

SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100mm FLEX INDEX 130

liner thermo fit, rl3, adj. rear spoiler ca pris 5.000:-

RX 130 är utvecklad för modern friåkning där åkaren rör sig aktivt över hela berget. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds högsta prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med normala till breda fötter som söker tight passform och omslutande egenskaper. Max Grip gummiyttersula ger bra fäste på alla typer av underlag. Pjäxan är utrustad med Cam Lock Strap för jämnare flex och effektiv kraftdistribution. Formbar Thermo Fit 3-innersko för individuell tillpassning.

RX 110

MAX GRIP THERMO FIT 2

THERMO FIT 2

REF LbC2050 SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 120

REF LbC2080 liner thermo fit rl2 ca pris 4.500:-

SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 110

liner thermo fit, rl2 ca pris 3.800:-

RX 120 är utvecklad för modern friåkning där åkaren rör sig aktivt över hela berget. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds högsta prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med normala till breda fötter som söker tight passform och omslutande egenskaper. Max Grip gummiyttersula ger bra fäste på alla typer av underlag. Pjäxan är utrustad med elastisk Power Strap för jämnare flex och effektiv kraftdistribution. Formbar Thermo Fit 2-innersko för individuell tillpassning.

RX 110 erbjuder fantastisk passform i kombination med maximal kraftöverföring tack vare Langes senaste prestandakonstruktion. Riktar sig mot duktiga åkare som söker hög precision och åkkänsla på alla typer av underlag. Med en lästbredd på 100 mm passar denna pjäxa normala till breda fötter. Tack vare optimal lästutformning och formbara Thermo Fit 1-innerskor garanteras högsta möjliga komfort.

RX 100 LV

RX 100

REF LbC2090 SIZE 24 - 30.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 100

REF LBC2100 liner thermo fit, rl1 ca pris 3.300:-

RX 100 L.V erbjuder fantastisk passform i kombination med maximal kraftöverföring tack vare Langes senaste prestandakonstruktion. Riktar sig mot duktiga åkare med smala till normala fötter som åker på alla typer av underlag. Med optimal lästutformning och varmluftsformbara Thermo Fit 1-innerskor garanteras högsta möjliga komfort.

SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 100

liner thermo fit, rl1 ca pris 3.300:-

RX 100 erbjuder fantastisk passform i kombination med maximal kraftöverföring tack vare Langes senaste prestandakonstruktion. Riktar sig mot duktiga åkare med normala till breda fötter som åker på alla typer av underlag. Med optimal lästutformning och varmluftsformbara Thermo Fit 1-innerskor garanteras högsta möjliga komfort.

45


RS line high performance RS-serien erbjuder högpresterande skalkonstruktioner med teknologier som härstammar från Langes Racing Department. Med en unik lästutformning kombineras hög komfort och prestanda, vilket skapar förutsättningar även för åkare med normala eller breda fötter att få tillgång till en prestandanivå som tidigare enbart tävlingsåkare haft tillgång till. Då RS-pjäxorna finns i två olika lästbredder, 97 mm för smala till normala fötter, och 100 mm för normala till breda fötter, är sannolikheten för en perfekt omslutning av foten väldigt hög. RS innefattar även ett nytt och unikt innerskokoncept där förformad polyurethane (PU) används för att säkerställa tightast möjliga omslutning och hälgrepp. I och med detta suddas gränsen mellan sprut- och varmluftsformbara innerskor ut. WC Fit, PRO Fit och HP Fit-innerskor skall ej värmas utan är redan vid leverans förformade och anpassar sig vidare individuellt efter inåkning.

power wrap wedge

Control fit technology

CFT bygger på systematisk scanning av de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, vilket ligger till grund för design, konstruktion och lästutformning av Lange RS. Resultatet är en mer precis och exakt passform än som tidigare varit möjligt.

Självcentrerande plös med förstärkningar som avlastar underbenet och motverkar benhinneinflammation. Ger även bättre kraftöverföring och högre precision. POWER WRAP WEDGE

choose your width

RS modellerna produceras i dubbla lästbredder, 97 mm och 100 mm, vilket gör att även åkare med breda fötter får möjlighet att uppleva egenskaperna hos en prestandainriktad pjäxa.

MONO INJECTED SHELL

Fördelarna med denna konstruktion är flera; monoinjicerade skal levererar högre prestanda än bi-injicerade pjäxor, viktreduktionen optimeras samt att dessa skal är mer lätthanterade från ett boot fittingperspektiv. Uppvärmning, tryckning och urfräsning underlättas markant.

rs liner concept

Revolutionerande innerskokoncept med unika materialval; förformad polyurethane används för att nå högsta möjliga fasthållningsförmåga i kombination med tight omslutning. Detta material har extremt låg minnesförlust och bibehåller sin förmåga över lång tid.

46 2013/2014 collection


rs line

world cup RP: Zc, ZB, ZA, ZJ

RS 140

REF LBC9240 / REF LBC9250 / REF LBC9260 / REF LBC9280 SIZE (ZC) 25.5 - 29.5 MP SIZE 22.5 - 29.5 MP LAST WIDTH 92 mm FLEX INDEX zc/zb/za

liner world cup fit ca pris 5.800:- / 5.300:- (ZJ)

REF Lb21010 SIZE 24.5 - 30.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 140

liner race / wc fit, lacking system flo pads, adj. rear spoiler ca pris 5.500:-

RP är ett renodlat tävlingskoncept. Skalkonstruktion och dess materialval erbjuder stora möjligheter till individuell anpassning via traditionell boot fitting. Produceras i fyra olika hårdheter där ZC är hårdast (SR herr), ZB (SR dam + JR herr), ZA (JR unisex) samt ZJ (ungdom unisex).

RS 140 är den hårdaste pjäxan i RS-serien och riktar sig mot avancerade åkare med höga krav på omslutning och prestanda. Med en lästbredd på 97 mm, solid yttersula, cam lock strap och anatomiskt fulländad passform är denna sko det råaste alternativet. För att säkerställa optimal fasthållning av foten levereras denna sko med en hårt packad WC Fit-innersko med snörning. Skalets materialkomposition ger goda möjligheter till individuell anpassning.

rs 130

RS 130 wide

REF lb21050

REF LB21030 SIZE 24.5 - 30.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 130

liner PRO fit adj. rear spoiler, power wrap tongue ca pris 5.000:-

RS 130 riktar sig mot duktiga till avancerade åkare som värdesätter direkt kraftöverföring och precision. Denna 97 mm läst passar bäst för smala till normala fötter där åkaren har höga krav på omslutning och hälgrepp. Med en kombination av extraordinär passform och optimal kraftöverföring erbjuder denna pjäxa något utöver det vanliga. Med Pro Fit-innerskor sitter foten fast ordentligt. Mycket goda möjligheter till individuell anpassning tack vare skalets materialkomposition.

RS 110

liner pro fit adj. rear spoiler, power wrap tongue ca pris 5.000:-

RS 130 Wide riktar sig mot duktiga till avancerade åkare som värdesätter direkt kraftöverföring och precision. Den 100 mm breda lästen passar bäst för normala till breda fötter. Med en kombination av extraordinär passform och optimal kraftöverföring erbjuder denna pjäxa något utöver det vanliga. Med en Pro Fit-innersko sitter foten fast ordentligt utan att göra avkall på komfort. Mycket goda möjligheter till individuell anpassning tack vare skalets materialkomposition.

RS 110 wide

REF LB21070 SIZE 24.5 - 30.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 110

SIZE 24.5 - 30.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 130

REF LB21090 liner high performance fit adj. rear spoiler, power wrap tongue ca pris 4.000:-

RS 110 riktar sig mot duktiga till avancerade åkare som söker hög prestanda och precision. Lästen är 97 mm bred och passar smala till normala fötter. Erbjuder fin harmoni mellan fasthållningsförmåga och komfort. RS 110 är en mycket allround pjäxa för åkning på varierande underlag. HP Fit innersko med material som formar sig effektivt efter den individuella foten.

SIZE 24.5 - 30.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 110

liner high performance fit adj. rear spoiler, power wrap tongue ca pris 4.000:-

Passar åkare som söker hög prestanda i kombination med grym passform och mycket hög komfort. Lästen är 100 mm bred och passar normala till breda fötter. Skalets utformning ger mycket effektiv kraftöverföring, precision och åkkänsla. HP Fit-innersko med material som formar sig effektivt efter foten för bästa stabilitet.

47


SX line ALL CONDITION Lange SX är den första och enda mono-injicerade 102 mm pjäxan och representerar i och med det en naturlig förlängning av de framgångsrika prestandaserierna RS, RX och XT. Med identisk skalkonstruktion och en bredare lästutformning med större totalvolym är SX det optimala alternativet för de åkare som söker hög komfort och hanterbarhet utan att vilja kompromissa med prestanda. Med ett mjukare material precis vid insteget garanteras mer komfortabel entry och exit. Langes unika CHOOSE YOUR WIDTH-koncept är i och med SX intåg i lästkategorin 102 mm komplett; högpresterande pjäxor erbjuds nu i alla lästkategorier (97, 100 och 102 mm) och dessutom med kontinuitet i konstruktion och utformning.

...NO COMPROMISES BETWEEN PERFORMANCE AND COMFORT! Control fit technology

CFT bygger på systematisk scanning av de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, vilket ligger till grund för design, konstruktion och lästutformning av Lange SX. Resultatet är en mer precis och exakt passform än som tidigare varit möjligt.

MONO INJECTED SHELL with soft insert

Fördelarna med denna konstruktion är flera; mono-injicerade skal levererar högre prestanda än bi-injicerade pjäxor, viktreduktionen optimeras samt att dessa skal är mer lätthanterade från ett boot fitting-perspektiv. Det mjuka materialet vid insteget garanterar hög hanterbarhet.

thermo fit LINER

Formbara innerskor med innovativ konstruktion och unika materialval. Efter uppvärmning (5 min vid 100 grader) formas innerskorna efter foten och ger en exakt passform utan onödiga kontakpunkter. I samspel med pjäxans ytterskal erbjuds högsta möjliga komfort och fasthållning av foten.

XL BUCKLES / QUICK MACRO

Förlängda spännen avlastar trycket som uppstår när man spänner på och av pjäxan. Bidrar till en jämnare kraftdistribution och längre hållbarhet. Quick macro på manschetten för snabb och enkel justering.

ONE PIECE COLLAR

Toppdelen av innerskon är producerat av material med hög elasticitet och avlastar därmed oavsett vadstorlek.

ultra grip SOLES

Vid hiking till fots ger Ultra Grip yttersula av högkvalitativt gummi mycket bra grepp och flexibilitet på alla typer av underlag.

48 2013/2014 collection


SX 100

REF LBC6000 SIZE 24 - 29.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 120

SX LINE

SX 120

REF LBC6020 liner thermo fit, rl3 ca pris 4.000:-

SX 120 är en nyutvecklad pjäxa för modern skidåkning på alla typer av underlag. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds en mycket hög prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med normala till breda fötter som söker både prestanda och omslutande egenskaper. Ultra Grip gummiyttersula ger bra fäste på alla typer av underlag. Pjäxan är utrustad med en rejäl power strap för jämnare flex och effektiv kraftdistribution. Formbar Thermo Fit 3-innersko för individuell tillpassning.

SIZE 24 - 29.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 100

liner thermo fit, rl2 ca pris 3.000:-

SX 100 är en nyutvecklad pjäxa för modern skidåkning på alla typer av underlag. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds hög prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med normala till breda fötter som söker både prestanda och omslutande egenskaper. Max Grip gummiyttersula ger bra fäste på alla typer av underlag. Pjäxan är utrustad med extra långa spännen för lättare hantering. Formbar Thermo Fit 2-innersko för individuell tillpassning.

SX 80

REF LBC6040 SIZE 24 - 29.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 80

liner thermo fit, rl1 ca pris 2.700:-

SX 80 är en nyutvecklad pjäxa för modern skidåkning på alla typer av underlag. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds hög prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med normala till breda fötter som söker både prestanda och omslutande egenskaper. Med ett mjukare material precis vid insteget underlättas av- och påtagning. Pjäxan är utrustad med extra långa spännen för lättare hantering. Formbar Thermo Fit 1-innersko för individuell tillpassning.

49


LANGE XT w ADventure performance XT är en nyutvecklad serie med inriktning mot modern friåkning och/eller ski mountaineering där åkaren rör sig aktivt både uppför och utför berget. XT är särskilt anpassade för att klara de specifika krav som ställs på pjäxor i denna kategori. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för skidbestigning då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. För att säkerställa bästa möjliga grepp även i stenig och isig terräng är pjäxorna utrustade med heltäckande gummiyttersula, därigenom möjliggörs även klättring på stegar och i master. Även innerskorna är särkskilt framtagna för att ge optimal funktion vid hiking till fots eller med randobindning och stighud. Skal och innersko har lägre vikt än konventionella alpinpjäxor, utan att tappa i kraftöverföring och fasthållningsförmåga. Innerskorna har lågfriktionsmaterial och är formbara enligt Thermo-Fit-konceptet för individuell tillpassning. För ökad komfort och värme är alla liners isolerade med 3M Thinsulate. Skalkonstruktionen är hämtad från de framgångsrika RS och RX-serierna, där extraordinär anatomisk utformning garanterar optimal passform i kombination med effektiv kraftöverföring. XT erbjuds i dubbla lästbredder, 97 mm för både smala till normala fötter, 100 mm för normala till breda fötter. Langes XT-serie levererar alpin prestanda, passform och komfort i ett mångsidigt adventureutförande.

Control fit technology

CFT bygger på systematisk scanning av de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, vilket ligger till grund för design, konstruktion och lästutformning av nya Lange XT W. Resultatet är en mer precis och exakt passform än som tidigare varit möjligt.

ski / hike mode

Smidig mekanism på baksidan av manschetten som enkelt konverterar pjäxan i endera ski eller hikeläge. I hike-läget friställs manschetten för extra rörelsfrihet, vilket underlättar promenad till fots eller vid hiking med randobindning och stighud. I det låsta skiläget erbjuds de egenskaper en traditionell alpinpjäxa erbjuder i form stabilitet, kraftöverföring och precision.

V cut - power v lock

För att Ski / Hike-funktionen skall fungera optimalt är ett område på baksidan av pjäxskalet utskuret i V-profil. Denna patenterade lösning ger manschetten maximal rörelsefrihet bakåt när mekanismen är i Hike-läge. I Skiläge är manschetten låst bakåt, tack vare Power V Lock-konstruktionen, vilket garanterar stabilitet och kraftöverföring.

thermo fit LINER

Formbara innerskor med innovativ konstruktion och unika materialval. Efter uppvärmning (5 min vid 100 grader) formas innerskorna efter foten och ger en exakt passform utan onödiga kontakpunkter. I samspel med pjäxans ytterskal erbjuds högsta möjliga komfort och fasthållning av foten.

ultra grip

Vid hiking till fots ger Ultra Grip yttersula av högkvalitativt gummi mycket bra grepp och flexibilitet på alla typer av underlag.

arch pad

Området mellan tådel och klack är klätt med Ultra Grip i högkvalitativt gummi. Vid hiking till fots erbjuds bra grepp även i stenig terräng. Arch Pad möjliggör även säker klättring på exempelvis stegar och master.

50 2013/2014 collection


lange xt w

xt 100 w lv

xt 90 w

THERMO FIT 3

REF Lb27100 SIZE 22.0 - 27.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 100

REF LB27120 liner light weight, thermo fit, rl3 laced ca pris 4.200:-

SIZE 22.5 - 27.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 90

liner light weight, thermo fit, rl2 laced ca pris 3.500:-

XT 100 W L.V riktar sig mot modern friåkning där åkaren rör sig aktivt både uppför och utför berget. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för skidbestigning eller hiking till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Ultra Grip ger bra fäste på alla typer av underlag och möjliggör klättring på stegar. Lästbredden på 97 mm passar smala till normala fötter.

XT 90 W riktar sig mot modern friåkning där åkaren rör sig aktivt över hela berget. Tack vare Langes nya skalkonstruktion erbjuds hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för skidbestigning eller hiking till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Max Grip ger bra fäste på alla typer av underlag och möjliggör klättring på stegar. Lästbredden på 100 mm passar normala till breda fötter.

xt 80 w LV

xt 80 w

THERMO FIT 3

THERMO FIT 3

REF LBC7140

REF LBC7150

SIZE 22.5 - 27.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 80

liner light weight, thermo fit, rl1 ca pris 3.200:-

XT 80 W riktar sig mot modern skidåkning där åkaren rör sig över hela berget. Tack vare Langes nya skalkonstruktion erbjuds mycket god prestanda i kombination med optimal passform. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för promenad till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Max Grip ger bra fäste även på isiga underlag. Lästbredden på 100 mm passar normala till breda fötter.

SIZE 22.5 - 27.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 80

liner light weight, thermo fit, rl1 ca pris 3.200:-

XT 80 W L.V riktar sig mot modern skidåkning där åkaren rör sig över hela berget. Tack vare Langes nya skalkonstruktion erbjuds mycket god prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Med en smidig Ski / Hike-mekanism kan åkaren lätt anpassa pjäxan för promenad till fots då manschetten får full rörelsefrihet bakåt. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt gummiyttersula som täcker hela undersidan. Detta material ger bra fäste på alla typer av underlag. Lästbredden på 97 mm passar smala till normala fötter.

51


LANGE RX w

performance everywhere RX W-serien representerar Langes damsortiment av högpresterande pist och all mountain pjäxor. Dessa bygger på den senaste skalkonstruktionen med extraordinär anatomisk utformning för bästa möjliga passform. RX erbjuder extremt effektiv kraftöverföring och Lange har lyckats kombinera dessa egenskaper med optimal komfort för både smala och breda fötter, detta tack vare dubbla lästbredder på 97 mm och 100 mm. De nya formbara Thermo-Fit innerskorna ger en tight och direkt passform vid individuell tillpassning (5 min vid 100 C). För ökad värme och komfort är alla liners isolerade med 3M Thinsulate enligt det nya konceptet Warm Inside. Flera av modellerna är dessutom utrustade med Ultra Grip eller Max Grip yttersulor av gummi för effektivt grepp på alla typer av underlag. Med RX W-serien introducerar Lange en ny prestanda- och komfortnivå i denna kategori pjäxor.

MONO INJECTED SHELL

Control fit technology

Fördelarna med denna konstruktion är flera; mono injicerade skal levererar högre prestanda än bi injicerade pjäxor, viktreduktionen optimeras samt att dessa skal är mer lätthanterade från ett boot fitting perspektiv. Uppvärmning, tryckning och urfräsning underlättas markant.

CFT bygger på systematisk scanning av de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, vilket ligger till grund för design, konstruktion och lästutformning av Lange RX W. Resultatet är en mer precis och exakt passform än som tidigare varit möjligt.

thermo fit LINER

Formbara innerskor med innovativ konstruktion och unika materialval. Efter uppvärmning formas innerskorna efter den individuella foten och ger en exakt passform utan onödiga kontakpunkter. I samspel med pjäxans ytterskal erbjuds högsta möjliga komfort och fasthållning av foten.

power wrap wedge

Självcentrerande plös med förstärkningar som avlastar underbenet och motverkar benhinneinflammation. Ger även bättre kraftöverföring och högre precision. POWER WRAP WEDGE

cam lock

Cam Lock strap har en säker och hållbar konstruktion som bidrar till en jämnare flexdistribution. Resultatet blir en mer effektiv kraftöverföring och högre precision. CAM LOCK

ultra grip SOLES

Vid hiking till fots ger Ultra Grip yttersula av högkvalitativt gummi mycket bra grepp och flexibilitet på alla typer av underlag

52 2013/2014 collection


RX 100 w LV

REF Lb21210 SIZE 21 - 28.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 120

lange RX w

RS 120 S.C.

REF LbC2200 liner pro fit, w/ jr profile power wrap tongue ca pris 4.000:-

SIZE 22 - 27.5 MP LAST WIDTH 97mm FLEX INDEX 100

liner thermo fit rl3, w’s, full warm inside, thinsulate ca pris 4.200:-

RS 120 S.C riktar sig till avancerade måkare med höga krav på prestanda och precision. Bygger på Langes senaste skalkonstruktion som innefattar en optimal lästutformning för bästa passform. Lästen är tight och passar därför smala till normala fötter bäst. Med Pro Fit innersko, uppbyggd med förformad polyurethane, erbjuds bästa möjliga fasthållningsförmåga. Tillpassning sker efter inåkning då denna innersko ej är formbar med varmluft.

Riktar sig mot kompromisslösa friåkerskor som söker hög prestanda för att få ut det maximala av sin egen kapacitet. Passar framförallt åkare med smala eller normala fötter som söker tight passform. Med Max Grip gummiyttersula garanteras fäste på alla typer av underlag. Pjäxan är utrustad med elastisk velcrostrap för jämnare flex och kraftdistribution. 3M Thinsulate isolerad innersko som även är varmluftsformbar enligt Thermo Fit-konceptet för individuell anpassning.

RX 100 w

RX 90 w THERMO FIT 3

THERMO FIT 3

MAX GRIP

REF LbC2210 SIZE 22.5 - 27.5 MP LAST WIDTH 100mm FLEX INDEX 100

REF LbC2230 liner thermo fit rl3, w’s, full warm inside, thinsulate ca pris 4.200:-

SIZE 22.5 - 27.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 90

liner thermo fit rl2, w’s, full warm inside, thinsulate ca pris 3.700:-

RX 100 W erbjuder grym passform och komfort i kombination med hög prestanda. Passar duktiga till avancerade åkare med höga krav. Med en lästbredd på 100 mm passar denna pjäxa normalbreda till breda fötter utan att göra avkall på åkkänsla eller fasthållning. Tack vare effektiv kraftöverföring erbjuds hög precision och kvick respons även på hårda underlag. Vid hiking ger Ultra Grip yttersulorna av gummi effektivt grepp och på alla typer av underlag. Formbar Thermo Fit 3-innersko med 3M Thinsulateisolering för individuell tillpassning. Pjäxan är utrustad med elastisk velcrostrap för jämnare flex och kraftdistribution.

Mycket allround pjäxa som riktar sig mot duktiga till avancerade åkare som åker på varierande underlag. RX 90 W levererar mycket effektiv kraftöverföring tack vare Langes senaste prestandakonstruktion. Optimal komfort tack vare anatomisk lästutformning som håller foten plats, utan att skapa onödiga tryckpunkter. Mycket genomarbetad Thermo Fit 2 innersko som anpassas individuellt efter uppvärmning. Warm Insidekoncept med 3M Thinsulate för torra och varma fötter.

Exclusive RX 80 w LV

Exclusive RX 80 w

THERMO FIT 3

THERMO FIT 3

REF LbC2240 SIZE 22 - 27.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 80

REF LbC2250 liner thermo fit rl1, w’s, full warm inside, thinsulate ca pris 3.000:-

RX 80 L.V erbjuder stabilitet i kombination med mycket god komfort. Passar smala till normala fötter och riktar som mot medelgoda till duktiga åkare som åker på alla typer av underlag. Otrolig respons och effektiv kraftöverföring tack vare Langes senaste pjäxkonstruktion. Med optimal lästutformning och formbara innerskor garanteras högsta möjliga komfort. Formbar Thermo Fit innersko med 3M Thinsulate isolering för värme och åkkänsla.

SIZE 22.5 - 27.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 80

liner thermo fit rl1, w’s, full warm inside, thinsulate ca pris 3.000:-

RX 80 erbjuder stabilitet i kombination med mycket god komfort. Passar normala till breda fötter och riktar som mot medelgoda till duktiga åkare som åker på alla typer av underlag. Otrolig respons och effektiv kraftöverföring tack vare Langes senaste pjäxkonstruktion. Med optimal lästutformning och formbara innerskor garanteras högsta möjliga komfort. Formbar Thermo Fit-innersko med 3M Thinsulate isolering för värme och åkkänsla.

53


LANGE SX W ALL CONDITION Lange SX W är den första och enda mono-injicerade 102 mm pjäxan och representerar i och med det en naturlig förlängning av de framgångsrika prestandaserierna RS, RX och XT. Med identisk skalkonstruktion och en bredare lästutformning med större totalvolym är SX det optimala alternativet för de åkare som söker hög komfort och hanterbarhet utan att vilja kompromissa med prestanda. Med ett mjukare material precis vid insteget garanteras mer komfortabel entry och exit. Langes unika CHOOSE YOUR WIDTH-koncept är i och med SX intåg i lästkategorin 102 mm komplett; högpresterande pjäxor erbjuds nu i alla lästkategorier (97, 100 och 102 mm) och dessutom med kontinuitet i konstruktion och utformning.

Control fit technology

CFT bygger på systematisk scanning av de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, vilket ligger till grund för design, konstruktion och lästutformning av Lange SX W. Resultatet är en mer precis och exakt passform än som tidigare varit möjligt.

MONO INJECTED SHELL with soft insert

Fördelarna med denna konstruktion är flera; monoinjicerade skal levererar högre prestanda än bi-injicerade pjäxor, viktreduktionen optimeras samt att dessa skal är mer lätthanterade från ett boot fittingperspektiv. Det mjuka materialet vid insteget garanterar hög hanterbarhet.

thermo fit LINER

Formbara innerskor med innovativ konstruktion och unika materialval. Efter uppvärmning (5 min vid 100 grader) formas innerskorna efter foten och ger en exakt passform utan onödiga kontakpunkter. I samspel med pjäxans ytterskal erbjuds högsta möjliga komfort och fasthållning av foten.

ONE PIECE COLLAR

Toppdelen av innerskon är producerat av material med hög elasticitet och avlastar därmed oavsett vadstorlek.

XL BUCKLES / QUICK MACRO

Förlängda spännen avlastar trycket som uppstår när man spänner på och av pjäxan. Bidrar till en jämnare kraftdistribution och längre hållbarhet. Quick macro på manschetten för snabb och enkel justering.

ultra grip SOLE

Vid hiking till fots ger Ultra Grip yttersula av högkvalitativt gummi mycket bra grepp och flexibilitet på alla typer av underlag.

54 2013/2014 collection


lange SX w

SX 80 W

SX 90 W

THERMO FIT 3

MAX GRIP

REF LBC6200 SIZE 22 - 27.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 90

REF LBC6220 liner thermo fit, rl3 ca pris 3.500:-

SX 90 W är en nyutvecklad pjäxa för modern skidåkning på alla typer av underlag. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds en mycket hög prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med normala till breda fötter som söker både prestanda och omslutande egenskaper. Ultra Grip gummiyttersula ger bra fäste på alla typer av underlag. Formbar Thermo Fit 3 innersko med 3M Thinsulateisolering.

SX 70 W

SIZE 22.5 - 27.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 80

liner thermo fit, rl2 ca pris 3.000:-

SX 80 W är en nyutvecklad pjäxa för modern skidåkning på alla typer av underlag. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds hög prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med normala till breda fötter som söker både prestanda och omslutande egenskaper. Med ett mjukare material precis vid insteget underlättas av- och påtagning. Max Grip gummiyttersula ger bra fäste på alla typer av underlag. Pjäxan är utrustad med extra långa spännen och quick macro-justering för lättare hantering. Formbar Thermo Fit 2-innersko med 3M Thinsulateisolering för ökad värme.

THERMO FIT 2

REF LBC6240 SIZE 22 - 27.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 70

liner thermo fit, rl1 ca pris 2.700:-

SX 70 W är en nyutvecklad pjäxa för modern skidåkning på alla typer av underlag. Tack vare Langes senaste skalkonstruktion erbjuds hög prestandanivå i kombination med optimal passform och komfort. Passar åkare med normala till breda fötter som söker både prestanda och omslutande egenskaper. Med ett mjukare material precis vid insteget underlättas av- och påtagning. Pjäxan är utrustad med extra långa spännen och Quick Macro-justering för lättare hantering. Formbar Thermo Fit 1-innersko med 3M Thinsulateisolering för ökad värme.

55


LANGE team

Lange är ett av de ledande varumärkena när det kommer till barn- och ungdomspjäxor. Med ett brett sortiment där produkterna är utvecklade och anpassade efter de yngre åkarnas specifika anatomiska förutsättningar, erbjuds både tävlings- och friåkningspjäxor. De yngre åkarna uppskattar värme och komfort, medan de äldre söker prestanda och precision i kombination med skön passform. RS 70, 90 och 110 S.C bygger på Langes senaste prestandakonstruktion med optimal lästutformning. S.C står för ”Short Cuff” och innebär att de pjäxor som har denna märkning erbjuder lägre manschetter för att passa kortare underben.

Control fit technology

CFT bygger på systematisk scanning av de kritiska dimensionerna på över 20,000 fötter, vilket ligger till grund för design, konstruktion och lästutformning av Lange RS SC. Resultatet är en mer precis och exakt passform än som tidigare varit möjligt.

Short cuff

S.C betyder short cuff och betyder att dessa manschetter är lägre för att passa yngre åkares anatomi. Här krävs anpassade konstruktioner för att dessa åkare skall få rätt förutsättningar.

ALUMINIUM BUCKLES

Nyutvecklade spännen med hög hållbarhet och design som optimerar pjäxans förmåga att spänna fast foten.

RS 110 S.C

rs 90 s.c

REF Lb21310 SIZE 21 - 28.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 110

56

REF Lb25010 liner control fit, w/jr profile ca pris 3.500:-

RS 110 S.C är en högpresterande ungdom/junior-pjäxa för träning och tävling. Erbjuder mycket effektiv kraftöverföring och hög precision. Optimal lästutformning med tight passform i kombination med nytt innerskokoncept. Ställbar flex vid omdisponering av bakkappans skruvar.

2013/2014 collection

SIZE 21 - 28.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 90

liner jr race fit ca pris 3.000:-

RS 90 S.C är en högpresterande ungdom/junior-pjäxa för träning och tävling. Erbjuder mycket effektiv kraftöverföring och hög precision. Optimal lästutformning med tight passform i kombination med nytt innerskokoncept. Ställbar flex vid omdisponering av bakkappans skruvar.


lange team

rs 70 s.c

RX 80 S.C

REF Lb25030

REF LbC2150 liner jr race fit

SIZE 21 - 28.5 MP LAST WIDTH 97 mm FLEX INDEX 70

ca pris 2.500:-

SIZE 22 - 28.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 80

liner jr fit, lasted, user friendly strap ca pris 2.500:-

RS 70 S.C är en högpresterande ungdoms pjäxa för träning och tävling. Erbjuder mycket effektiv kraftöverföring och hög precision. Optimal lästutformning med tight passform i kombination med nytt innerskokoncept. Ställbar flex vid omdisponering av bakkappans skruvar.

RX 80 S.C är en ny högpresterande ungdomspjäxa för aktiv åkning över hela berget. Erbjuder mycket effektiv kraftöverföring och hög precision. Optimal lästutformning med grym passform och hög komfort. Genomarbetad och högkvalitativ innersko med god isolationsförmåga.

rs j 65

rx j

REF LbC5100

REF LbC5120 SIZE 22 - 27.5 MP FLEX INDEX 65

liner jr fit, lasted, user friendly strap ca pris 1.600:-

SIZE 22 - 27.5 MP FLEX INDEX 65

liner jr fit, lasted, user friendly strap ca pris 1.600:-

Tränings- och tävlingspjäxa med optimal passform för barn och ungdomar. Effektiv skalkonstruktion och solid yttersula ger mycket god kraftöverföring och precision. Välbalanserad flexdistribution tack vare naturlig rörlighet i manschetten. Aluminiumspännen och JR racing innersko.

Ungdomspjäxa med optimal passform och effektiv skalkonstruktion. Thermoisolerad innersko för hög komfort och värme. Passar för all typ av åkning på varierande underlag. Levereras med aluminiumspännen och justerbar power strap.

rsj 60 black rsj 50 black

starlett 60 starlett 50

REF Lb15160 (black) / Lb15180 (black)

rsj 50 blue

rsj 60 blue

REF lbC5170

REF LBC5140 SIZE 19 - 26.5 MP FLEX INDEX 60

REF Lb15310 (white) / Lb15300 (white)

liner jr fit, lasted, user friendly strap ca pris 1.200:-

Barn- och ungdomspjäxa med optimal passform och effektiv skalkonstruktion. Thermoisolerad innersko för hög komfort och värme. Passar för all typ av åkning på varierande underlag. Levereras med fyra aluminiumspännen och justerbar power strap.

SIZE 17.5 - 21.5 MP FLEX INDEX 50

liner comfort fit, jr lasted ca pris 1.000:-

Barnpjäxa med optimal passform och effektiv skalkonstruktion. Thermoisolerad innersko för hög komfort och värme. Passar för all typ av åkning. Levereras med tre aluminiumspännen.

57


LANGe RENTAL

Lange erbjuder ett komplett sortiment av hyrpjäxor som täcker in alla typer av fötter. Modellerna är prestandamässigt anpassade utifrån olika nivåer på åkare. Med slitstarka material i både skal och innerskor håller dessa pjäxor för kontinuerligt slitage under lång tid. Specialanpassade innerskor med snabb torkförmåga samt tydliga märkningar för storlek och sulmått på alla pjäxor.

RX 100 RTL SIZE 24 - 31.5 MP LAST WIDTH 100 mm FLEX INDEX 100

liner thermo fit, rl1, rental ca pris 3.300:-

Exklusiv hyrsko som erbjuder hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Härstammar från Langes senaste prestandakonstruktion och delar skal med övriga RX-modeller. Passar duktiga åkare med smala till normala fötter.

REF LbC2400 / LB22400

SX DEMO W RTL

SX DEMO RTl

REF LbC6400

REF LbC6420 liner comfort fit rental

SIZE 24 - 29.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 90

ca pris 3.000:-

liner comfort fit rental ca pris 3.000:-

Hyrsko av hög kvalité som bygger på Langes nya SX-serie. Hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Riktar sig mot medelgoda till avancerade skidåkare och passar normala till breda fötter.

Hyrsko av hög kvalité som bygger på Langes nya SX W-serie. Hög prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Riktar sig mot medelgoda till avancerade skidåkare och passar normala till breda fötter.

SX RTl

SX W RTL

REF LbC6440

REF LbC6460 liner comfort fit rental

SIZE 24 - 27.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 80

58

SIZE 22 - 27.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 80

ca pris 2.700:-

Hyrsko av hög kvalité som bygger på Langes nya SX-serie. God prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Riktar sig mot medelgoda till duktiga skidåkare och passar normala till breda fötter.

2013/2014 collection

SIZE 22 - 27.5 MP LAST WIDTH 102 mm FLEX INDEX 70

liner comfort fit rental ca pris 2.700:-

Hyrsko av hög kvalité som bygger på Langes nya SX W-serie. God prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Riktar sig mot medelgoda till duktiga skidåkare och passar normala till breda fötter.


Venus plus RTL

REF Lb23430

REF Lb13420 SIZE 24 - 32.5 MP LAST WIDTH 103 mm FLEX INDEX 70

lange rental

concept RTL

liner comfort fit rental ca pris 2.200:-

SIZE 19 - 26.5 MP LAST WIDTH 103 mm FLEX INDEX 60

liner comfort fit rental ca pris 2.200:-

Hyrsko med generös volym som bygger på Langes Conceptserie. God prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Riktar sig mot nybörjare till duktiga skidåkare och passar normala till breda fötter.

Hyrsko med generös volym som bygger på Langes Venusserie. God prestanda i kombination med optimal passform och komfort. Riktar sig mot nybörjare till duktiga skidåkare och passar normala till breda fötter.

rsj 60 RTL

rsj 50 RTL blue / red-black STARLETT 50 RTL

blue / red-black

REF LB15400 / LBC5600 SIZE 19 - 26.5 MP FLEX INDEX 60

REF Lb15410 / LBC5610 / REF LB5500 (STARLETT) liner jr fit ca pris 1.200:-

Hyrsko för barn och ungdomar med optimal passform och effektiv skalkonstruktion. Thermoisolerad innersko för hög komfort och värme. Passar för all typ av åkning på varierande underlag. Levereras med fyra aluminiumspännen och justerbar power strap.

SIZE 17.5 - 21.5 MP FLEX INDEX 50

liner jr fit ca pris 1.000:-

Hyrsko för barn och ungdomar med optimal passform och effektiv skalkonstruktion. Thermoisolerad innersko för hög komfort och värme. Passar för all typ av åkning på varierande underlag. Levereras med 3 aluminiumspännen och justerbar power strap på de större storlekarna.

59


zandona

Esatech back pro

Esatech back pro KID

RYGGSKYDD

RYGGSKYDD

REF ZA1906-1908 Storlekar: S M L

REF ZA1857K / ZA1858K / ZA1859K Rek längd: 150-165 cm 160-175 cm 170-185 cm

Ca pris: 1.399:-

Rek längd: 100-120 cm 120-145 cm 140-160 cm

Ca pris: 1.099:-

SHIELD EVO SNOW

SHIELD EVO SNOW JACKET

RYGGSKYDD

RYGGSKYDD

REF ZA1206, ZA1207, ZA1208, ZA1209

60

Storlekar: 7 8 9

funktioner: Heltäckande, Bra och följsam passform, Antibakteriellt innerfoder, Dubbla justerbara band över mage, Axelband. Storlekar: Rek längd: Färg: 6 kotor XS - S 150-165 cm XS (svart) - S (Svart, vit) 7 kotor S - M 160-175 cm S (svart) - M (Svart, vit) 8 kotor M - L 170-185 cm m (svart) - l (Svart, vit) 9 kotor L - XL + 180 cm l (svart) - xl (Svart, vit) Ca pris: 899-999:-

REF ZA1227, ZA1228, ZA1229 funktioner: Väst med antibakteriellt foder, Dubbla justerbara band över mage, Lowmemory-system för hög antishockabsorbtion. Storlekar: Rek längd: Färg: 7 Kotor S - M 160-175 cm Vit 8 Kotor M - L 170-185 cm vit 9 kotor L - XL +180 cm vit Ca pris: 1.199-1.399:-


zandona

SPINE KID JACKET

SPINE KID

JR RYGGSKYDD

KID RYGGSKYDD

REF ZA1626K, ZA1627K, ZA1628K, ZA1629K

REF ZA1606K, ZA1607K, ZA1608K, ZA1609K

funktioner: Heltäckande, Bra och följsam passform, Antibakteriellt innerfoder, Axelband. Storlekar: Rek längd: FÄRG: 6 kotor 100-115 cm VIT 7 kotor 115-130 cm VIT 8 kotor 130-145 cm VIT 9 kotor 145-155 cm VIT

funktioner: Heltäckande, Bra och följsam passform, Antibakteriellt innerfoder, Axelband. Storlekar: Rek längd: Färg: 6 kotor 100-115 cm Svart, vit 7 kotor 115-130 cm Svart, vit 8 kotor 130-145 cm Svart, vit 9 kotor 145-155 cm Svart, vit

Ca pris: 999-1.099:-

Ca pris: 699-799:-

HANDLEDSSKYDD

KNÄSKYDD

REF ZA3610 funktioner: Smidigt handledsskydd passar bra under handske. Storlekar: Small, Medium, Large Ca pris: 299:-

REF ZA3215 som

funktioner: KNÄSKYDD MED VELCROLÅSNING. EN STORLEK. Ca pris: 249:-

SNOW SHORTS SOFT REF ZA6060 funktioner: Smidiga shorts med vaddering fram o bak, samt på sidorna. Storlekar: Small, Medium, Large Ca pris: 699:-

61


formthotics

TM

Sula före anpassning

Sula efter anpassning

Dual density sula i genomskärning

Formthotics är en anatomiskt utformad sula. Genom sin unika uppbyggnad centreras hälen. Genom uppvärmning formas sedan sulan runt fotens uppbyggnad. Skor/kängor/pjäxor är ofta utformade för att passa en ”medelfot. Med Formthotics får man en naturlig länk mellan formen på foten och skon. Detta leder till såväl ökad stabilitet/kontroll som ökad komfort och prestanda. Samtidigt minskas risken för skador. Då materialet har skurits istället för att pressats, som är det vanligaste, bibehåller sulan sin densitet. Därmed förlängs dess stötupptagningsförmåga och livslängd. Formthotics erbjuder ett brett sortiment av sulor. Sula väljs beroende av aktivitet, skotyp och utrymme/volym på skon. Det som främst skiljer olika sulorna är: Densitet Samtliga sulor finns i såväl single som dual density. Dual density sulorna har en underdel i hårdare material för stabilitet/kontroll och en mjukare överdel för stötdämpning/komfort. På detta sätt optimeras de egenskaper som respektive sula är avsedd för. Volym Single density sulorna är främst avsedda för skor som ej tillåter den volym en Dual density sula behöver. Single Density är ca 3 mm lägre än Dual density. Utformning Vissa skotyper, ex fotbollssko eller golfsko är betydligt smalare än en löparsko. För smala läster erbjuder Formthotics en Sportboot sula. Active sulan är en allroundsula som lämpar sig för såväl löparskor som vandrarkängor.

TM

62

Extended Wedge

Rear foot Wedge

Heel raiser

Heel raiser

ref F8014

ref F8013

ref F8011

ref F8010

Stl: S, M, L

Stl: S, M, L

6 mm Stl: S, M, L

4 mm Stl: S, M, L

Arch pad Metatarsal dome (pelott) ref F8012 Stl: S, M, L

ref F8015 Stl: S, M, L


formthotics

Ski Dual Density

Ski Single Density

ref F8000

ref F8009

Den klassiska skidsulan. Här används de hårdaste materialen då kraftöverföring och kontroll prioriteras. Storlekar 4-12. Rek ca pris: 499:-

Samma utformning på denna sula som på Ski Dual, skillnaden är volymen/tjockleken. Denna sula är 3 mm tunnare vilket gör att den lämpar sig då volymen på pjäxan inte tillåter en normal tjock sula. Storlekar 4-12. Rek ca pris: 499:-

Sportboot Dual Density

Sportboot Single Density

ref F8002

ref F8003

En betydligt smalare sula för att passa till smala läster så som fotbollsskor, skridskor, längdskor. Storlekar 4-12. Rek ca pris: 499:-

Skillnaden mot Dual density är att denna sula är ca 3 mm tunnare för att passa till smala läster där volymen är begränsad. Storlekar 4-12. Rek ca pris: 499:-

Active Shockstop Dual Density

Active Dual Density

ref F8005

ref F8017 (röd/blå)

Den här sulan har samma utformning som Active, men den har ett betydligt mjukare toppskikt. Vänder sig till de som prioriterar komfort/stötdämpning. Storlekar 4-12. Rek ca pris: 499:-

Allroundsula som lämpar sig bra för såväl löparskor, hiking kängor som vardagsskor. Storlekar 4-12. Rek ca pris: 499:-

Storlekstabell 2 4 6 8 10 12 Kids XS S M L XL 35 35,5-37,5 38-40 40,5-42 42,5-44 44,5-46,5

63


hotronic

Batteriinställning

tidsintervall

1

19 - 21 tim

2 3 4

7 - 9 tim 5 - 6,5 tim 2,5 - 3,5 tim

ungef. medeltemperatur

280 - 320 C 360 - 410 C 400 - 470 C 570 - 620 C

M3 har 20% lägre kapacitet än M4 batteriet

e4 UNIVERSAL FOOT WARMER REF HO1051

REF HO1055

Komplett set innehållande: NYHET! Batteriset E4, Värmeelement med cover, Sula one size, Laddare 100V - 240V. Funktioner: NiMH batterier har ingen minnes effekt och klarar kyla bra. Vid första uppladdning rekommenderar vi att efter fulladdning dra ur kontakt och ladda igen. Detta då vissa batterier indikerar fulladdat trots att batteriet inte är verkligt fulladdat. Detta bör även göras vid säsongstart.

Komplett set innehållande: NYHET! Batteriset E3, Värmeelement med cover, Sula one size, Laddare 100V - 240V Funktioner: NiMH batterier har ingen minnes effekt och klarar kyla bra. Vid första uppladdning rekommenderar vi att efter fulladdning dra ur kontakt och ladda igen. Detta då vissa batterier indikerar fulladdat trots att batteriet inte är verkligt fulladdat. Detta bör även göras vid säsongstart.

Ca pris: 2.400:-

Ca pris: 2.000:-

E4 BATTERI PACK

E3 BATTERI PACK

REF HO1153

64

E3 UNIVERSAL FOOT WARMER

REF HO1157

FUNKTIONER: NYHET! NiMH batteri, 4 celler, 4 lägen för önskad styrka, LED indikator.

FUNKTIONER: NYHET! NiMH batteri, 3 celler, 4 lägen för önskad styrka, LED indikator.

Ca pris: 749:-

Ca pris: 649:-


HEATING ELEMENT REF H01220 Inkl. Cambrelle cover Ca pris: 399T:-

CAMBRELLE COVER REF H01240 Ca pris: 79:-

REF H01230

Levereras utan värmelement REF stl 23,5-24,5: HO1324 REF stl 25,5-26,5: HO1326 REF stl 27,5-28,5: HO1328 REF stl 29,5-30,5: HO1330

recharger REF H01161 Funktioner: Passar m3 och m4, 100 - 140 v Ca pris: 449:-

Ca pris: 99:-

exkl. Cambrelle cover Ca pris: 349:-

extension cord 80 cm

SEMI CUSTOM INSOLE

hotronic

ELEC T R O N I C HE A T I N G S Y S T E M

extension cord 120 cm

REF H01517

REF H01520

Ca pris: 199:-

Ca pris: 299:-

mounting bracket REF H01500 Ca pris: 99:-

slide strap bracket REF H01505 Ca pris: 99:-

SNAP DRY REF H05203 Funktioner: Effektiv tork för pjäxor/kängor och handskar, Kompakt och tystgående, Timer max 24 timmar, Omkopplare för 120V/230V). Ca pris: 599:-

65


snoli

VIIALAFIL

filhållare för hängning

PANSARFIL

REF 8500

REF 0,5 KU3136 REF 1 KU3138

REF 8507

FUNKTIONER: Viialafil 20 cm, Fin/grov/medium, För kant-slipning/hängning av kanter, Kläms fast i vinkelhållare.

FUNKTIONER: 30 cm, Vässa sicklar, Putsa till skidorna, Skrapa plast, Ett måste för skidfixaren.

Ca pris: 149:-

Ca pris: 249:-

ARKANSASVRYNE

ARKANSASVRYNE

REF 8515

Funktioner: Filhållare för hängning av belagssidan av kanten, Passar för filar upp till 20 mm breda, 0,5 eller 1 grads vinkel. Ca pris: 69:-

BRYNE - MJUKT

REF 8516

REF 8023-S

Funktioner: Hard, 1000 Grit, För fina men slöa kanter, Dra först på belagssidan, sedan kantsidan.

Funktioner: TRue hard, 1500 Grit, För den sista finishen, Dra först på belagssidan, sedan kantsidan, För alla som äger ett par skidor.

Ca pris: 199:-

Ca pris: 349:-

Funktioner: Används för att dra av för vassa kanter, Lägg den rakt på kanten och putsa tills du är nöjd, Bra verktyg för skidverkstan. Ca pris: 89:-

Fil och klämma medföljer ej

VINKELHÅLLARE REF 8505

66

Funktioner: 86-89 grader, För proffs med höga krav, Enkla filbyten. Ca pris: 449:-

KLÄMMA TILL FILHÅLLARE REF 8506 Ca pris: 39:-

DIAMANTBRYNE REF 8509 Funktioner: Fick- och verkstadsbryne, Stl: 70x25 mm. Ca pris: 109:-

KANTSLIP REF 8509-88 Funktioner: 88 och 90 graders, lättanvänd ”fickslip” för hemma fixaren. Ca pris: 149:-


snoli

BELAGSPISTOL REF KU3382 Funktioner: Värmepistol fÖr lagning av belag med stor värmplatta, 230V/375W, Anpassad till 11,5 mm belagsstavar.

P-TEX STAV REF 8029-P

P-TEX STAV

REP STRIPES

REF 8029

REF 8540

Funktioner: Transp. svart. 11 mm, För lagning av belag, För pistol (smältes ner).

Funktioner: Transp. svart. 9 mm, För lagning av belag, Att elda/ bränna.

Ca pris: 9:-

Ca pris: 9:-

LAGNINGSSET

POLY PLAN BELAGSHYVEL

REF 8554

REF 8551

Funktioner: Lagningsset till gasbrännare, Passar de flesta brännare på marknaden.

Funktioner: Bra hjälpmedel för att lätt ta bort överflödigt belag vid belagsarbeten.

Funktioner: Transp. svart, För lagning av belag, Smältes ner. Ca pris: 9:-

GUMMIBAND röd / natur REF 8564 / 8566 Funktioner: För skistoppers, Håller upp skistoppern vid slipning och vallning, Säljs i 100-pack.

Ca pris: 199:-

ski vice 3-del REF KU3416 Ca pris: 1.499:-

SKI VICE DUO REF 8558 Funktioner: Skid OCH snowboardhållare för proffsverkstaden, Enkel fixering av skidor och SNB.

ski vice 2-del REF KU3412 Ca pris: 999:-

SKI VICE PRO REF 8557 Funktioner: För proffs, Lättjusterad, Enkel att ta med sig. Ca pris: 1.999:-

STÖD TILL SKI VICE DUO REF 8559

SKI VICE PRO WIDE REF 8565 Funktioner: LIKA MODELL SOM OVAN, MAX BREDD 130 MM Ca pris: 2.499:-

67


snoli

borrar

hålborr

REF 80272

REF 8522

FUNKTIONER: För skidmontering Storlekar: - 3,5 x 7 mm - 3,5 x 9 mm - 3,5 x 15 mm - 3,8 x 15 mm - 4,0 x 7 mm

Ca pris: 199:-

- 4,1 x 7 mm - 4,1 x 9 mm - 4,5 x 9 mm

borrset REF 8522

borr med borrstopp REF 8521

balancer REF 8535

Funktioner: Borr 8 mm med inserts, För montering av inserts, Justerbart borrdjup, Inserts.

Funktioner: Borr 8 mm, För montering av inserts, Justerbart borrdjup.

Funktioner: Jo-jo för upphängning av maskiner, Praktiskt hjälpmedel för att hålla arbetsytor rena.

bits

bits

bits

REF 8533

68

FUNKTIONER: Borra ur trasiga skruvar.

Funktioner: Lång bits, 120 mm, Storlek 2 och 3, För montering av alpinbindningar, Passar Skil, Makita, B&D.

REF 8534 Funktioner: Lång bits, 120 mm, Storlek 2 och 3, För montering av alpinbindningar, Passar Bosch.

REF 8538 Funktioner: Lång bits, 120 mm, Storlek 2 och 3, För montering av alpinbindningar, Passar Fein.


snoli

reparationsset

plastplugg

REF 8541 Funktioner: För verkstaden.

REF 8028-500 pjäxor,

Det

kompletta

verktyget

för

pjäx-

alpinskruv

snowboardskruv

REF 8537

REF 8536

Funktioner: Säljs i 100-pack. Storlekar: 5,5 x 9,5 mm, 5,5 x 11,5 mm, 5,5 x 13 mm, 5,5 x 15 mm, 5,5 x 16 mm, 5,5 x 18 mm, 5,5 x 21,5 mm

slaggänga REF 8532 Funktioner: Diam 8 mm, längd 8,5 mm, Säljs i 100-pack, Förborras med 8 mm borr, Slås i med hammare.

Funktioner: 500-pack, Finns i röd, svart, vit, blå, eller sorterat.

plastgänga REF 8530 Funktioner: 8 mm, Säljs i 100-pack, Förborras med 8mm borr.

Funktioner: För snowboard, Säljs i 50-pack. Storlekar: 10 mm, 12 mmm 16 mm, 20 mm

mässinggänga REF 8531 Funktioner: 8, 9 och 11 mm, Monteras med Mejsel 8531.

verktyg mässinggänga REF 8531-V Funktioner: Verktyg för montering av Mässingsgänga 8531

69


snoli

vallaborste - nylon

vallaborste - fin NYLON REF 8032-FN Funktioner: Avslutande ning av alla vaxtyper.

REF 8032-N

Ca pris: 129:-

vallaborste - OVAL MÄSSing REF 8032-OMN

REF 8032-MN

Funktioner: Oval ronsborste för urborstning efter sickling.

Ca pris: 179:-

Ca pris: 299:-

REF 8020-S Ca pris: 69:-

plastsickel REF 8020

fiberduk REF 8026

Funktioner: Bronsborste för urborstning och rengörning.

Stålsickel

Funktioner: För urborstning och polering av högfluorvallor. Ca pris: 129:-

Ca pris: 99:-

mässingsborste

70

REF 8032-H

Funktioner: Nylonborste för urborstning av hårda till medelhårda paraffiner.

borst-

vallaborste - TAGEL

Funktioner: Grov och fin, För efterbehandling av slipade eller nya skidor, Tar bort microhår. 4-pack Ca pris: 79:-

plastsickel REF 8020-5

Funktioner: 3 mm.

Funktioner: 5 mm.

Ca pris: 25:-.

Ca pris: 35:-

vallakloss REF 8019-K Funktioner: kork, för fördelning av valla, ger värme. Ca pris: 29:-


snoli

S K I S E R V I CE

vallabox standard REF 8561

vallabox racing REF 8562

snötermometer REF 8560 Funktioner: verktyget för vallaexperten. Ca pris: 79:-

vallaväck REF 8021 Funktioner: 5 liter, 1 liter och 300 ml, Tar effektivt bort vallarester och smuts i belaget, Pump finns som separat tillberör. 1 liter ca pris: 99:300 ml ca pris: 59:-

Funktioner: Två storlekar efter behov, med lådor och fack. vallabox standardca pris: 799:vallabox racing ca pris: 999:-

epoxylim rapid REF 8203

trälim polyuretan REF 8200

trälim ute REF 8201

Funktioner: Mycket starkt epoxylim för krävande limningar, Härdar på 6-8 minuter, Tål temperatur upp till 70 grader, Ljusgul limfog

Funktioner: 100, 300 ml, Limmar trä mot metall, m.m., Expanderande/fogfyllande, Tål viss påfrestning av vatten

Funktioner: 300 ml, Klass 3D, tål viss påfrestning av fukt. (Trälim vinter har tillsats av glykol, vilket gör att limmet ej blir trögflytande vid låga temperaturer. Däremot ej lika fukttåligt som Trälim Ute, Trälim Ute lämpar sig därför bättre för montering).

smältlimpistol 240 W

smältlimpistol 40 W

Limstavar

REF 8205 Funktioner: Smältpistol 240 W för proffessionellt bruk, För limning av plast, metall, trä, tyg m.m.

REF 8206 Funktioner: Smältpistol 40 W för hobbybruk, För limning av plast, metall, trä, tyg m.m.

REF 8207 Funktioner: 11x200 mm, Smältlim användning i smältpistol, 20 st /förp

för

71


kunzmann

edge trick

edge trick

REF KU3020

REF KU3024

REF KU3021

Funktioner: Litet fickverktyg för snabb och enkel slipning av kanten, Justerbara kantvinkel i intervallet 85 till 90 grader, Alu Oxyd sten.

Funktioner: Litet fickverktyg för snabb och enkel slipning av kanten, Justerbara kantvinkel i intervallet 85 till 90 grader, Diamant.

Funktioner: Litet fickverktyg för snabb och enkel slipning av kanten, Justerbara kantvinkel i intervallet 85 till 90 grader, Fin fil.

Ca pris: 199:-

Ca pris: 249:-

Ca pris: 249:-

kantslip pocket combi II

kantslip variable

kantslip multi

REF KU3117

REF KU3104

Funktioner: Smidig kantslip för både belagsoch sidodelen av kanten, Två kantvinklar 88 och 89 grader. Ca pris: 199:-

kantavdragare

REF KU3100

Funktioner: Filhållare med steglös kantvinkeljustering i intervallet 85 till 90 grader, Passar till både långa och korta filar.

Funktioner: Erkänt bra kantslip får både belags- och sidodelen av kanten, Steglös justering av kantvinkel i intervallet 85 till 90 grader, Filstorlek 70x25 mm.

Ca pris: 299:-

Ca pris: 399:-

kantavdragare rC

REF KU3132

REF KU3135

fil carbi-cut

fil HSX-supersteele

REF KU3502

Funktioner: Kantavdragare med skärstål i tungsten, Skärstålet av justerbart både horisontellt och vertikalt.

Funktioner: Ergonomisk kantavdragare där du hela tiden har en bra överblick över skärtprocessen.

Ca pris: 349:-

Ca pris: 599:-

Funktioner: tungsten

REF KU3500 Kvalitetsfil

av

Funktioner: Kvalitetsfil av HSX. Ca pris: 899:-

Ca pris: 1.499:-

DIAMANTBRYNE

DIAMANTBRYNE

DIAMANTBRYNE

DIAMANTBRYNE

DIAMANTBRYNE

DMT 600

DMT 325

DMT 220

BLUESTAR 300

BLUESTAR 500

REF KU3132

72

edge trick

REF KU3135

REF KU3502

REF KU3214-2

REF KU3214-1

material: Diamantbryne DMT. Fin 600. 110x23 mm.

material: Diamantbryne DMT. Medel 325. 110x23 mm.

material: Diamantbryne DMT. Grov 220. 110x23 mm.

material: Diamantbryne bluestar, Med. 300. 70x25 mm.

material: Diamantbryne bluestar, Fin 500. 70x25 mm

Ca pris: 399:-

Ca pris: 399:-

Ca pris: 399:-

Ca pris: 249:-

Ca pris: 249:-


LENZ HEATED SOCK ref LE1010

LENZ HEATED SOCK SET

Storlekar:

ref LE1511

S: 35-38

Set inneh책ller: Lithiumbatteri 1200, Heated sock & laddare. Set s채ljs per storlek.

M: 39-41 L: 42-44

LENZ

HE A T E D S OCK S

Storlekar:

XL: 45-47

S: 35-38

Ca pris: 799:-

M: 39-41 L: 42-44 XL: 45-47 Ca pris: 2.499:-

LENZ LITHIUM PACK 1200

LENZ LITHIUM PACK RC 1200

ref LE1331

ref LE1336

Batteripack & laddare

Batteripack, laddare & remote-kontroll

Ca pris: 1.999:-

Ca pris: 2.499:-

LENZ SPACE WARMER

LENZ space dryer

LENZ HEATED GLOVE W

ref LE1820

ref LE1810

ref LE1220

Skotork 220 V

Skotork m. fl채kt

Storlekar: S, M

Ca pris: 299:-

Ca pris: 799:-

Ca pris: 2.999:-

ref LE1821

LENZ HEATED MITTEN Unisex

Skotork 12 V

ref LE1230

Ca pris: 299:-

Storlekar: S, M, L, XL Ca pris: 2.999:-

73


forcefield

Materials

TPro Technology Defender Fabric The technology behind Forcefield, synonymous for - Windproof producing class leading body armour systems since - Ultra light construction 1987. Forcefield is at the forefront of producing - Thermal properties protection without compromise. TPro’s continual - Breathable development, research and testing ensures that the - Advanced membrane to repel water performance of its products will continue to lead föregångare Sedan några år tillbaka har Forcefield tagit the way. inom

Multi-Density By using a combination of specialised hi-tech energy absorbing materials, we can provide protectors that are less bulky than those of our competitors whilst offering unrivalled protection.

ection evenly astic oss its surface. strike!

Technologies / Materials

Forcefield har under 20 års tid varit en mjuka skyddsprodukter. Fokus har under lång tid varit på motorcykelbranschen, där man blivit erkänd som den första och bästa tillverkaren av mjuka skydd. Forcefield har vunnit många internationella priser och tester de senaste åren, bl. a. Product of the year award i Motor Cycle News (MCN) och The worlds best back protector enligt Bike Magazine.

ter grid s at nd also

Armourflex® Technology Moulded Armourflex® This patented technology allows protection evenly This contoured armour is available to protect the across the surface. Most hard shell / plastic shoulders, elbows, forearms and knee/shin. protectors will perform differently across its surface. It combines Armourflex® technology with a Youpreformed never know where the impact will strike! energy absorbing base and offers

steget över till skidvärlden och fokus är liksom i motorcykelbranschen att göra det bästa skyddet ur både skydds- och komfortsynpunkt.

Hemligheten bakom Forcefields framgångar som skyddstillverkare är deras skyddsteknologi som har sin bas i materialet Nitrex. Materialet har en unik triangulär struktur som har en mycket hög TProoch Technology Defender Fabric Multi-Density stötupptagningsförmåga som samtidigt är mjukt, formbart Nitrex Meryl ® The technology behind Forcefield, synonymous for - Windproof By using a combination of specialised hi-tech energy och ventilerande. Nitrex was designed in conjunction with Forcefield Meryl Actisystem, the evolved intelligence of absorbing materials, we can provide protectors that fibres for sportswear. A new, complete system are less bulky than those of our competitors whilst of innovative, versatile and high performance offering unrivalled protection. fibres. Resistant. Protective. Lightweight. Designed

Forcefields grundläggande koncept och fördelar: protection in excess of the current standard. for quick-drying and exceptional comfort during any athletic activity.

producing class leading body armour systems since and has outstanding shock absorption properties. 1987. Forcefield is at the forefront of producing It is used throughout our range of body armour protection without compromise. products. Nitrex has been enhanced TPro’s by thecontinual development, and testing ensures that the Forcefield designresearch team to create a range of performance its products continue to lead products that is of second to nonewill when it comes way. tothe performance, protection, comfort and style.

-

Ultra light constr Thermal properti Breathable Advanced memb

Repeat Performance/Multi Impact

terials

Forcefields revolutionerande skydd kan användas om och om igen i motsats till hårda skydd som i de flesta fall bör kasseras efter kollision. Detta är speciellt viktigt vid omfattande och allvarliga krascher då kroppen och skyddet utsätts för ett flertal smällar och slag i samma olyckstillfälle.

Technologies / Materials

Scotchgard Repeat Performance Technology (RPT) BeCool™ Multi density Moulded Armourflex® Breathability Meryl ® 3M - Meryl Fabric Actisystem, protection the evolved intelligence of logy and materials we useArmourflex® offer Repeatouter Performance BeCool™ is a polyamide fibre TheThe unique triangular gridanvända This armour is available to och protect thewith integrated Genom att encontoured kombination av smidiga högabsorberande material i flera - fibres Repelsfor spills offer more hasTechnology. Our RPT maintains its integrity airflow control. Through a four-channelled section been designed to allow vent holes at shoulders, elbows, forearms and knee/shin. sportswear. A new, complete system såsom Nitrex, Becool, Nexton och är Forcefields - Blocks stains is allows the impact lager falls, unlike the majority BeCool™ hasCordura, a greater surface than skyddsprodukter thethroughout base, whichmultiple allows breathability and also It combines Armourflex® technology withdiffusion a of innovative, versatile and high performance bekväma och tunna samtidigt som de uppfyller samtliga CE-märkningskrav Resists soiling be restricted. of hard shell protectors, which can only take one ordinary rounded sections. These four channelled reduces weight. preformed energy absorbing base and offers fibres. Resistant. Protective. Lightweight. Designed - Helps to keep clean impact - this is quite worrying when mostskyddsnivå. falls sectionsär increase efficiency in maintaining body gällande Värt inatt nämna att standard. Forcefields Pro Sub 4 är det i fabrics protection excess of the current forskydd quick-drying and exceptional comfort during involve more than one impact! by efficient body cooling. världen som har bäst testvärden temperature enligt standarden EN1621-2:2003: Level 2. any athletic activity.

aterials

Nitrex Nitrex was designe and has outstandin It is used througho products. Nitrex ha Forcefield design te products that is sec to performance, pr

Flexible & Comfortable

www.forcefieldperformance.com TPro Technology Defender Fabric5 Multi-Density www.forcefieldperformance.com En kombination av Nitrex teknologi och material i flera olika lager enligt The technology behind Forcefield, synonymous for - Windproof n evenly By using a combination of specialised hi-tech energy för Forcefield att kunna erbjuda väldigt lätta och TPro Technology Defender Fabri Armourflex® Technology flerlagerprincipen möjliggör Multi-Density producing class leading body armour systems since - Ultra light construction - Windproof c absorbing materials, we can provide protectors that The technology behind Forcefield, synonymous for This patented technology allows protection evenly By using a combination specialisedspeciella hi-tech energy flexibla skydd som anpassar sig till dinof kropps förutsättningar. Komfort 1987 . Forcefield is at the forefront of producing Thermal properties ts surface. are less bulky than those of our competitors whilst producing across the surface. Most hard plastic ledord för absorbing materials, can providesåprotectors that är shell ett /tydligt Forcefield, tillweexempel följer ryggskydden ryggensoch class leading body armour systems since - Ultra light con protectionwhilst without compromise. TPro’s continual - Breathable ke! offering unrivalled protection. 1987. Forcefield is at the forefront of producing - Thermal prop protectors will perform differently across its surface. are less bulky than those of our competitors ryggradens konturer på ett ypperligt sätt utan att för den delen reducera eller without TPro’smembrane continual Breathable You never know where the impact will strike! offering unrivalled protection. development, research and testingprotection ensures that thecompromise. - Advanced to- repel water hindra kroppens rörelser. development, research and testing ensures that theScotchgard - Advanced 3M me Flexibility Repeat Performance Technology (RPT) performance of its products willBeCool™ continue to lead performance of its products willintegrated continue to lead - Fabric protection A combination of Armourflex® technology and The materials we use offer Repeat Performance BeCool™ is a polyamide fibre with the way.

multi-layers has enabled Forcefield to offer more Technology. Our RPT maintains its integrity Fully Breathable

the way. airflow control. Through a four-channelled section

TPro Technology Defender Fabric Multi-Density lightweight and flexible protectors. This allows the impact med falls, unlike thetriangulära majority BeCool™ has a greater diffusion surface than Forcefields unikathroughout Nitrex multiple material struktur och de The technology behindsin Forcefield, synonymous for - Windproof tion evenly By using a combination of specialised hi-tech energy armour to flex with the body and not be restricted. of hard shell protectors, which can only take one ordinary rounded sections. These four channelled producing classlagren leading body armour systems since skapar - Ultra light construction stic absorbing materials, we can provide protectors that ventilationshålen mikroskopiska i de inre av skyddsmaterial, maximal impact - this is quite worrying iswhen falls of producing sections increase efficiency in maintaining body 1987. för Forcefield at themost forefront - Thermal properties s its surface. are less bulky than those of ourandningsbarhet competitors whilst och en more låg than vikt skyddet. Vidare innehåller de inre lagren av by efficient body cooling. involve one impact! temperature protection without compromise. TPro’s continual - Breathable strike! offering unrivalled protection. skyddsmaterial becool, som ärdevelopment, en utmärkt transportör av fukt, och nexton, som har research and testing ensures that the - Advanced membrane to repel water bra värmeisolerande egenskaper. performance of its products will continue to lead the way. www.forcefieldperformance.com www.forcefieldperformance.com 4

Nitrex Impact Diffusion Technologies / Materials Breathability

grid

lso

er grid at d also

Moulded Armourflex®

Ce test

and

74

Repels spills Blocks stains Resists soiling Helps to keep fab

Nitrex

Grundläggande skyddsprodukt skall tofungera är att kraften i kollisionen The uniqueArmourflex® triangular Armourflex® outer grid för att Thisen contoured armour is available protect Nitrex was desig Meryl Actisystem, the evolved Moulded Nitrexintelligence of Meryl ® the jämt över hela skyddets yta. Detta möjliggörs av Nitrex materialets has been designed to allowfördelas vent holes at shoulders, elbows, forearms and knee/shin. and has outstan fibres for sportswear. A new, complete system This contoured armour is available to protect the Nitrex was designed in conjunction wit Meryl Actisystem, the evolved intelligence of the base, which allows breathability and also It combines Armourflex® technology with a att sedan långsamt återgår It is used throug of innovative, versatile and high performance triangulärstruktur, som vid kollision komprimeras för shoulders, elbows, forearms and knee/shin. and has outstanding shock absorption fibres for sportswear. A new, complete system reduces weight. energy absorbing base and offers preformed products. Nitrex fibres. Resistant. Protective. Lightweight. Designed till sin normala form och storlek. Tiden mellan kollision och tills materialet återfått It combines Armourflex® technology with a protection in excess of the current It is usedcomfort throughout of desig bod ofstandard. innovative, versatile and high performance Forcefield for quick-drying and exceptional during our range sin normala form är avgörande för hur pass väl skyddet fungerar. Ju längre tid tills activity. thatby is any athletic preformed energy absorbing base and offers products. Nitrex has been products enhanced fibres. Resistant. Protective. Lightweight. Designed Moulded Armourflex® Nitrex Meryl ® det återfått formen desto bättre skyddsfunktion har skyddet. to performance protection in excess of the current standard. Forcefield design team to create a rang for quick-drying and exceptional comfort during This contoured armour is available to protect the Nitrex was designed in conjunction with Forcefield Meryl Actisystem, the evolved intelligence of shoulders, elbows, forearms and knee/shin. and has outstanding shock absorption properties. products that is second to none when fibres for sportswear. any A new, completeactivity. system athletic En viktig utmärkelser Itoch priser är our range of body armour It combines Armourflex® technology with a anledning till att Forcefield is used throughout of innovative,vinner versatile så and många high performance to performance, protection, comfort an offers preformed energy absorbing base Nitrex has been enhanced by the Resistant. Protective. Lightweight. Designed attand det har i stort sett sammafibres. testvärden för stötupptagning över products. hela skyddet, protection in excess of the current standard. quick-drying exceptional comfortav during testvärdena är lika bra i mittenforav skyddetand som på kanten det. Forcefield design team to create a range of any athletic activity.

ogy and r more ffer more lows the allows the estricted. e restricted.

Meryl ®

-

products that is second to none when it comes to performance, protection, comfort and style.

TPro Technology Armourflex® Technology Personlig skyddsutrustning Multi-Density skall uppfylla vissa säkerhetskrav och vara CE-märkt. Scotchgardsyno 3M Flexibility Repeat Performance (RPT) BeCool™ The technology behind Forcefield, This patented technology allows protection evenly By usingen aTechnology combination of måste specialised hi-tech energy För att ett ryggskydd skall erhålla CE-märkning det uppfylla standarden - Fabric protect A combination of Armourflex® technology and The materials we use offer Repeat Performance BeCool™ is a polyamide producing fibre with integrated class leading body armour s across the surface. MostEN1621-2:2003 hard shell / plastic absorbing materials, we ryggskyddet can provide protectors that igenom Level 1 eller 2. Level 2 innebär att inte släpper - Repels spills multi-layers has enabled Forcefield to offer more Technology. Our RPT maintains its integrity a four-channelled section . Forcefield is at the forefront of pro protectors will perform differently across its surface. are less than those att of our competitors whilst airflow control. Through1987 mer kraft än 9kN slag som kanbulky jämföras - Blocks stains lightweight and flexible protectors. This allows the vidthroughout multiple impact falls,med unlike the släppa majority en 2,5 kilos tegelsten BeCool™ has a greater diffusion surface than protection compromise. You never know the impact will strike! offering unrivalled protection. - ResistsTPro’s soiling armour to flex withwhere the body and not bemeters restricted. of hard protectors, which can only take one ordinary These fourwithout channelled från två höjd. För shell Level 1 får det inte släppa igenom mer än 18 kN vid rounded sections. Scotchgard 3M Repeat Performance Technology (RPT) BeCool™ development, and testing ens - Helps to keep impact - this is quiteindikerar worrying when falls sections increase efficiency in maintainingresearch body samma Dessa siffror ettmost genomsnitt av 7 fibre testpunkter - Fabric protection Scotchgard 3M på The materials weTechnology use offer Repeatanslagskraft. Performanceinvolve Repeat Performance (RPT) BeCool™ is a polyamide with integrated BeCool™ more than one impact! temperature by efficientperformance body cooling. of its products will contin Fabric protection The materials we use offer Repeat Performance BeCool™ is a polyamide fibre with integrated skyddet. För ett level 1 skydd får ingen testpunkt överstiga 24 kN. För level 2 är - Repels spills Technology. Our RPT maintains its integrity airflow control. Through a four-channelled section the way. - Repels spills Technology. Our RPT maintains samma its integrity airflow control. Through a four-channelled section kN.majority - Blocks stains throughout multiple impact falls,siffra unlike12the BeCool™ has a greater diffusion surface than - Blocks stains throughout multiple impact falls, unlike the majority BeCool™ has a greater diffusion surface than (ju lägre siffra-desto bättre resultat) - Resists soiling of4hard hard shell protectors, which canone only take one ordinary sections.- These four channelled www.forcefieldperformance.com Resists soiling of shell protectors, which can only take ordinarywww.forcefieldperformance.com rounded sections. Theserounded four channelled Helps to keep fabrics clean impact - this is quite worrying when most falls most falls sections increase efficiency in maintaining - Helps to keep fabrics clean impact - this is quite worrying when sections increasebody efficiency- in maintaining body involve more thanthan one impact! temperature by efficient body cooling.by efficient body cooling. involve more one impact! temperature


forcefield

BODY ARMOR

SPORT LITE 1 REF 8775, 8776 funktioner: Nyutvecklat softskydd för vintersport med fokus på optimal balans mellan komfort och prestanda. Teknologin densamma som för motorcykelskydden, Skillnaden är att detta skydd är lättare och smidigare än Pro Sub 4 - skyddet som är grunden till detta skydd (se nedan). Ett av de level 1 skydd med bästa testvärde, 11,6 kN. (gränsen för level 1 är 18 kN och för level 2 är gränsen 9 kN). Liksom andra Forcefield produkter är detta en multi-impact, dvs skyddsnivån påverkas inte av att den varit med i krasch. ART NR: 8775 8775 8775 8775

STL: XS S M L

Rek längd: 150-160 160-170 cm 170-180 cm 180 cm >

Ca pris: 999:999:1.199:1.199:-

SPORT LITE 2 REF 8777 funktioner: Softskydd med level 2 klassificering. (testresultat 8,5 kN). Mycket smidigt och komfortabelt skydd. Även detta skydd har sitt ursprung i Pro Sub 4. Multi impact. Avtagbart/tvättbart yttermatrial ART NR: 8777 8777 8777 8777

STL: XS S M L

Rek längd: 150-160 160-170 cm 170-180 cm 180 cm >

Ca pris: 1.399:1.399:1.599:1.599:-

PRO SUB 4 REF 8775, 8776 funktioner: Det ryggskydd som har det bästa uppmätta resultatet, 3,38 kN! Fått fantastiska omdömen i tester världen över (motorcykel). Även om detta är ett softskydd är det inte lämpligt för ”alldaglig” vintersport då det inte är lika smidigt/komfortabelt som Sportlite skydden. Detta är skyddet för den som söker högsta möjliga skyddsnivå. ART NR: STL: Ca pris: 8778 S 1.799:8778 M 1.799:8778 L 1.799:8778 XL 1.799:-

75


STAR ski WAX

ALPIN FLUORVALLA 100% Fluorcarbon Solid - Dice Dessa tre 100% fluorcarbonprodukter appliceras ovanpå den för dagen utvald valla från AF-serien. Dessa produkter är rekommenderade vid hög luftfuktighet eller vid skiftningar i föret.

Oumbärlig produkt för att justera vallningen mellan första och andra åket. När t.ex solen har värmt upp snön som blir fuktigare. Klossen stryks mot belaget som sedan poleras med naturkork. Avsluta med att borsta ur med en tagelborste. [Operating Range] [RH%]

20

40

60

80

100

-20° -18° -16°

DF-W ALPINE FLASH 100% FLUOR KLOSS

DF-M ALPINE FLASH 100% FLUOR KLOSS

DF-C ALPINE FLASH 100% FLUOR KLOSS

REF STA00161

REF STA00162

REF STA00163

Snötemp: 0° C / -6° C Vikt: 20 gr. Ca pris: 949:-

Snötemp: -6° C / -12° C Vikt: 20 gr. Ca pris: 949:-

Snötemp: -12° C / -18° C Vikt: 20 gr. Ca pris: 949:-

[Snow Temperature]

-14° -12° -10° -8°

-6° -4° -2° 0°

°C

High Fluorcarbon - Ceramic Powder En ny linje mikroniserat pulver med Nano-Ceramiskt Fluor. Högt fluorinnehåll och de nya tillsatserna i vallan ger bra fart och extrem slitstyrka i ett brett temperaturspann.

Denna produktserie gör vallningen enklare och minimerar överflödig valla. Pulvret smälter in snabbt och tränger in i belaget utan att riskera att det skadas. [Operating Range] [RH%]

20

40

60

80

100

-20° -18° -16°

PFW ALPINE FLASH HÖGFLUOR PULVER

PFM ALPINE FLASH HÖGFLUOR PULVER

PFC ALPINE FLASH HÖGFLUOR PULVER

REF STA00143

REF STA00144

REF STA00145

Snötemp: 0° C / -6° C Vikt: 50 gr. Ca pris: 499:-

Snötemp: -6° C / -12° C Vikt: 50 gr. Ca pris: 499:-

Snötemp: -12° C / -18° C Vikt: 50 gr. Ca pris: 499:-

[Snow Temperature]

-14° -12° -10° -8°

-6° -4° -2° 0°

°C 120°C 130°C 140°C

Fluorcarbon - Ceramic AF är en ny produktlinje utvecklad för tävlingsprepparering av alpina skidor. Denna linje är unik i sitt enkla sett att användas då det endast finns tre produkter med ett brett temperaturspann.

För bästa resultat vid väderomslag används Dice (100% Fluorcarbon Solid) som topplager. [Operating Range] [RH%]

20

40

60

80

100

-20° -18° -16°

AF-W ALPIN FLASH Fluorcarbon KLOSS REF STA00156 / STA00170

76

Snötemp: 0° C / -6° C Vikt: 130 g. / 4 x 250 g. Ca pris: 699:- / 2.499:-

AF-M ALPIN FLASH Fluorcarbon KLOSS

AF-C ALPIN FLASH Fluorcarbon KLOSS

REF STA00157 / STA00171

REF STA00158 / STA00172

Snötemp: -6° C / -12° C Vikt: 130 g. / 4 x 250 g. Ca pris: 699:- / 2.499:-

Snötemp: -12° C / -18° C Vikt: 130 g. / 4 x 250 g. Ca pris: 699:- / 2.499:-

[Snow Temperature]

-14° -12° -10° -8°

-6° -4° -2° 0°

°C 120°C 130°C 140°C


STAR ski WAX

ALPINE GRUNDVALLA / VERKSTAD Alpin Universalvalla

Alpin Grundvalla

AFU är en mix av naturraffinerade paraffiner. Det är en universalprodukt för träning och för alla temperaturförhållanden. Snabb att applicera, sickla och borsta.

UNIBLOCK: Mjuk universalvalla som är lätt att applicera. Speciellt framtagen för att skydda belaget mellan tävlingar och under transport. Ekonomiskt paraffin med hög kvalitet och låg smältpunkt, förpackad i fyra 250 g block.

AFU ALPIN FLASH HYDROCARBON

UNIVERSAL PLUS

UNIVERSAL MINUS

REF STA00166 / STA00167

REF STA00016

REF STA00017

Snötemp: ALL SNOW CONDITIONS Vikt: 4 x 250 g. / 130 g. Ca pris: 149:- / 649:-

Snötemp: 5° C / -5° C Vikt: BLOCK 4 x 250 g. Ca pris: 299:-

Snötemp: -5° C / -20° C Vikt: BLOCK 4 x 250 g. Ca pris: 299:-

SY40 SIMPLY WAX FLUOR SPRAY

SY50 SIMPLY WAX FLUOR SVAMP

BOX DISPLAY 24 st FLUOR SPRAY

REF STT05553

REF STT01015

REF STT05555

Snötemp: 0° C / -10° C STL: 50 ml. Ca pris: 99:-

Snötemp: 0° C / -10° C STL: 75 ml. Ca pris: 99:-

Snötemp: 0° C / -10° C STL: 24 x 50 ml. Ca pris: 24 x 99:-

BLOCK: Universalvalla i blockform. Storlek 135x135x15 mm.För verkstadsbruk eller vallamaskiner. Lågt pris och bra kvalitet. Os och luktfri. 1 kg (4 x 250 g).

DROPS: Högklassigt universalparaffin utan olje- eller lukttillsatser i form av drops för vallningsmaskiner. Levereras i praktisk återförslutbar förpackning om 5 kilo.

GEL WAX: Universal fluor snabbglider i gelform, utmärkt för uthyrningar och skidverkstäder. Brett temperaturområde och användbar på de flesta typer av snö. Lätt att applicera och kräver minimal efterbehandling.

BLOCK PLUS / BLOCK minus

UNIVERSAL DROPS PLUS / MINUS

UNIVERSAL GLIDER GEL

REF STA00014 / STA00015

REF STA01012 / STA01013

REF STA88125 / STA88126

Snötemp PLUS: 5° C / -5° C Snötemp MINUS: -5° C / -20° C Vikt: BLOCK 1 kg (4 x 250 g).

Snötemp PLUS: 5° C / -5° C Snötemp MINUS: -5° C / -20° C Vikt: 5 kg.

Snötemp: 0° C / -15° C Vikt: 5 l / 0.5 l

77


STAR ski WAX

ROTOBORSTAR / BORSTAR

ROTOBORSTE NATURFIBER

ROTOBORSTE NYLON

ROTOBORSTE TAGEL

ROTOBORSTE mix

Naturfiber 10mm. För urborstning.

Vit nylon 10mm. Mjuk borste för paraffiner med låg smältpunkt.

Tagel 10 mm. För polering av högfluorvallor.

Tagel/brons mix 10 mm. För rengörning och urborstning.

REF STT40074

REF STT40076

REF STT40077

Ca pris: 299:-

Ca pris: 299:-

Ca pris: 299:-

REF STT40073 Ca pris: 299:-

RotoBORSTE KORK

RotoBORSTE hård nylon

RotoBORSTE STÅL

RotoHANDTAG

Kork 10mm. För påläggning av högfluorvallor.

Hård nylonborste för polering av paraffiner.

Stålborste med 0.1 mm i diameter. För att rensa ur belaget.

100 mm. Antiglidhandtag med plexiglasskydd.

REF STT40081

REF STT40087

REF STT40088

REF STT40070

Ca pris: 299:-

Ca pris: 299:-

Ca pris: 599:-

Ca pris: 499:-

borste natur

BORSTE NYLON

Naturfiberborste för urborstning av hårda paraffiner. Aggresivare än nylonborste.

Nylonborste för urborstning av Bronsborste för urborstning hårda till medelhårda paraffiner. och rengörning.

För urborstning och polering av högfluorvallor.

REF STT40091

REF STT40092

REF STT40093

Ca pris: 179:-

Ca pris: 219:-

Ca pris: 179:-

REF STT40090

BORSTE mässing

BORSTE tagel

Ca pris: 179:-

borste stål

78

Oval borste mässing

Oval borste nylon

OVAL TAGELBORSTE

Borste i rostfritt stål för Oval ronsborste för urborstning uppfräschning. Utmärkt till efter sickling. urborstning av Star Map Black.

Oval nylonborste för universalbruk eller finpolering.

Oval tagelborstning för urborstning av 100% fluorvalla.

REF STT40094

REF STT40084

REF STT40085

REF STT40086

Ca pris: 399:-

Ca pris: 449:-

Ca pris: 399:-

Ca pris: 399:-


STAR ski WAX

TILLBEHÖR

Vallajärn

DIGITALT Vallajärn

• Microprocessorstyrd temperaturkontroll för högsta precision • Platta i specialaluminium • Uppfyller samtliga aktuella CE-normer REF STT40001

• Microprocessorstyrd temperaturkontroll för högsta precision • Digital temperaturangivelse • Platta i specialaluminium • Uppfyller samtliga aktuella CE-normer

Ca pris: 1.299:-

REF STT40003 Ca pris: 1.799:-

DIGITAL THERMOHYGROMETER

SNÖTERMOMETER

• Professionell digital termohygrometer i kompakt utförande. • Temperaturområde -20° C +40° C. • Känslighet: 0,1% RH, 0,1% C/F.

• Vattentät digital termometer. • Mätområde -50C + 200C. • Känslighet +/- 0,1’C REF STT40006

REF STT40004

Ca pris: 349:-

Ca pris: 1.799:-

PLASTSICKEL

PLASTSICKEL XC

VALLAKLOSS SYNTET

VALLAKLOSS NATUR

Fräst plastsickel 4 mm.

Fräst plastsickel 4 mm.

Stl. 70x50x36mm

Stl. 70x50x36mm

REF STT40010

REF STT40011

REF STT40014

REF STT40015

Ca pris: 39:-

Ca pris: 39:-

Ca pris: 39:-

Ca pris: 39:-

FIBERTEX

FIBERPAPPER

FLUOR CLEANER

Fibertex innehållande kiselkarbid. Fyra pads 120 x 70 mm.

Cellulosaduk för rengöring av belag. Även skyddsfilm till vallajärnet.

REF STT40014

REF STT40099

REF STT40101 / STT40102

Ca pris: 89:-

STL: 10 m / 100 m Ca pris: 149:- / 649:-

STL: 150 ml Ca pris: 229:-

79


JO SPORT AB Box 1152 Hyggesvägen 5 824 14 Hudiksvall

Dynastar/Lange Peter Lundvall peter.lundvall@josport.se

073-684 95 15 0650-188 68

Mellansverige

info@josport.se ORDER: Tel 0650-188 25 Fax 0650-164 95 E-mail order@josport.se Ekonomi 0650- 188 39 Inköp 0650- 127 38

våra öppettider: Mån-Fred.

A.L R ekl am AB au g u s ti 2013

TM

Lasse Rollof lasse.rollof@josport.se

070-372 57 49 0650-188 63

Sydsverige Bosse Persson bo.persson@josport.se

070-689 80 21 0650-188 67

Norrland Magnus Hansson magnus.hansson@josport.se

070-305 60 70 0650-188 62

Fjällvärlden 8-17

(lunch 12-12.30)

Johan Andersen info@josport.se

070-662 21 01 0650-188 65

tel. 0650 - 188 25

Dynastar/Lange-catalogue 1314  

The swedish version of the Dynastar/Lange catalogue produced for the swedish market by JO Sport AB and AL Reklam AB