Page 1

Dyk med Alpha Diving Luksus Liveaboard og hotelferie i Ægypten Luksus ferielejligheder i Norge

Alpha Diving


Indhold Side 4:

Introduktion

Side 5:

Vores værdier

Side 6:

Introduktion til Rødehavet

Side 8:

Liveaboards i Rødehavet, M/Y blue Horizon

Side 12:

Liveaboards i Rødehavet, M/Y blue Fin

Side 16:

Liveaboards i Rødehavet, M/Y blue Melody

Side 20:

Andre liveaboards i Rødehavet

Side 22:

Ruter i Rødehavet

Side 26:

Dykkerferie på hotel

Side 28:

Sydnorge, oplevelser for alle

Side 30:

Dykkerkurser

Side 2: Alpha Diving


Introduktion Opdag Alpha Divings oplevelser… Alpha Diving blev grundlagt i 2002, inspireret af kærlighed til dykning, den undersøiske verden og et ønske om at skabe et stormagasin for snorklere og dykkere hvor alt er samlet under ét. På få år er Alpha Diving blevet en hovedaktør i den skandinaviske dykkerindustri, fordi vi deler og forstår din passion for dykning. Vi ved hvor stor betydning et rigtigt valg af udstyr har for dig og dine oplevelser. På din dykkerferie vil vi give dig en uovertruffen luksus, fremragende service og ekstraordinære dykkeroplevelser, for vi ved, hvor vigtig din dykkerferie er for dig… Vi tilbyder unikke dykkerrejser til flere destinationer rundt i verden. Ud over vores standardprogram, har vi mulighed for at sammensætte en dykker-oplevelse som er skræddersyet netop til dit behov. Vi samarbejder med Europæiske partnere, der støtter vores forretningskoncept og forstår vigtigheden af at sælge ”værdi”. Vores nyeste destination kan du altid læse mere om på vores hjemmeside, klik ind på: www.alphadiving.dk For yderligere information om din ferie eller andre destinationer, er du velkommen til at kontakte vores personale. Alpha Diving er medlem af Rejsegarantifonden, reg. nr. 1980

Side 4: Introduktion


Sikkerhed

Udstyr

Uddannelse

Oplevelser

Når du dykker, er din sikkerhed altafgørende for os. For at sikre din sikkerhed, har vi nøje udvalgt vore partnere og medarbejdere. Vi kan med stolthed bekræfte at vi opfylder de højeste sikkerhedsstandarder, så du kan slappe af og nyde hvert eneste dyk.

Vi har et bredt sortiment af snorkel- og dykkerudstyr fra verdens absolut førende producenter. Vore leverandører er nøje udvalgt, og derfor markedsfører vi ikke alt.

Alpha Diving tilbyder uddannelse baseret på verdens største dykkerorganisationer.

Oplevelser er en af vore kerneværdier, både som virksomhed og som dykkere.

Ingen andre virksomheder stiller de samme krav til instruktører som os. Vore instruktører er professionelle dykkerinstruktører, med både undervisnings- og ledelseserfaring fra danske og internationale virksomheder.

Vi tilbyder en standard på vore rejser, som er ud over det normale, lige fra valget af dykkersteder og kvaliteten af dit ferieophold, til den professionalisme som er gennemgående hos vort peronale. Vi stræber efter at indfri vore kunders forventninger og er en forfriskende ny mulighed.

Kvalitet, levetid, sikkerhed og innovation er nøgleord for vores udvælgelse. Før du starter dit næste eventyr står vores personale klar med råd og vejledning.

Vi er stolte af vores liveaboard flåde og rejsemål… Unik service i unikke omgivelser!

Side 5: Værdier


Oplevelser i Rødehavet… Så er det tid til at bestille din næste dykkerferie, tænk på Rødehavet ... Et godt valg!

Fakta… Under den krystalklare overflade af Rødehavet ligger et rigt og varieret økosystem og venter på at blive udforsket. Mellem Afrika og Asien ligger Rødehavet og det strækker sig over et område på mere end 2250 km. Det tropiske vand er hjemsted for mere end 1100 forskelige fiskearter, 200 forskellige arter af bløde og hårde koraler og 44 forskellige arter af hajer. Denne mangfoldighed skyldes de mange lave koralrev, som findes langs Rødehavets kystlinie.

Hvad betyder det for os…dykkere? Forestil dig at svømme med delfiner eller dykke med hajer mens man undrende svæver hen over kilometervis af uberørt koralrev, der er hjemsted for det eksotiske og farverige liv i havet. Kun 5 timers flyvning fra Danmark, ligger Rødehavet, et unikt pariadis, hvor du kan opleve nogle af verdens mest spektakulære dyk. Uanset om du er nybegynder eller erfaren dykker, vil det være en rejse, du aldrig glemmer.

Nyttige rejseinformationer… Flyvetid: Cirka 5 timer. Tid:

Vintertid fra sidste torsdag i sept. til sidste torsdag i april. Sommer: Dansk tid + 1 time.

Pas:

Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Visa:

Der kræves visum til Egypten. Viseringen ordnes ved ankomst til Hurghada eller Sharm El Sheikh lufthavn.

Valuta: Egyptens valuta hedder egyptiske pund (EGP) - 1 EGP er ca. 1 DKK. El:

220V/50Hz som i Danmark. Samme stikpropsystem.

Side 6: Introduktion til Rødehavet


Liveaboard i Rødehavet… Introduktion af vores flåde: Et dykkereventyr, der varer fra solopgang til solnedgang, ombord på en luksusliveaboard. Undgå den daglige skare af dykkere, dagtursbåde og udforsk fjerntliggende dykkersteder og dyk op til fire gange om dagen… blot for at nævne nogle få grunde, til at vælge en liveabord ferie! Vores flåde af liveaboardfartøjer giver en perfekt miks af luksus og praktisk talt alt komfort, stil og sikkerhed der sikre at du får den bedste dykkeroplevelser, som Rødehavet kan tilbyde. Vore skibe bliver ledet af dygtige kaptajner og drives af dedikerede teams af medarbejdere. Kaptajnen og besætningen er altid klar til at hjælpe dig. De er fuldt uddannede i eftersøgnings- og redningsteknikker og din sikkerhed, er vores førsteprioritet. Den højeste kvalitet af friske fødevarer, tilberedes ombord af vore fremragende kokke og alle ingredienser stammer fra lokale leverandører. Som en ekstra service, er der en stor frotté badekåbe til din rådighed, friske håndklæder og badehåndklæde til brug når du solbader. Vore dykkerguider er nogle af de bedste i branchen og har specialiseret sig inden for områder som f.eks marinebiologi og undervandsfotografering. De vil sørge for, at du får mest muligt ud af din liveaboardferie ved at give informative briefinger og hjælper dig med at udvikle færdigheder inden for dykning, der har særlig interesse for dig.

Undgå den daglige skare af dykkere, dagturs-både og udforsk fjerntliggende dykkersteder og dyk op til fire gange om dagen…

Side 7: Introduktion til Rødehavet


M/Y blue Horizon Vores flåde: M/Y blue Horizon... M/Y Horizon er vores flagskib og placerer liveabords-luksus, i en helt ny klasse. Med sine 41 meter, er M/Y blue Horizon et suverænt dykkerskib, med alle de bekvemmeligheder der forventes af en liveaboard fra Alpha Diving. Et virkeligt enestående skib - Vi mener, M/Y blue Horizon er en af de mest luksuriøse liveaboard, der findes i Rødehavet, med mini køleskab, personlig underholdningssystemer, en ”sky” lounge og et jacuzzi – Gæster som ikke er dykkere, skal forkæles på samme måde som dykkerne!

Med mindre andet er anført, er en typisk liveaboard rejse inkluderet fly tur-retur Billund – Hurgharda (Afrejse fra andre lufthavne på forespørgsel) Transport (i mini-busser eller bil med A/C), afgift til marinepark, ægyptisk visum, fuld pension ombord på skibet, mineralvand, sodavand, te og kaffe, alt dykning, 12L flasker og bly. Sidste nat tilbringes ombord på skibet (På forespørgsel kan der arrangeres hotelopgradering) For opdaterede priser, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vore medarbejdere i Alpha Diving.

Side 8: M/Y blue Horizon


M/Y blue Horizon er vores flagskib, og placerer liveaboard luksus i en helt ny klasse…

Nederste dæk

Midterste dæk

Øvre dæk

Øverste dæk

Side 9: M/Y blue Horizon


M/Y blue Horizon Specifikation Type: 5* Super class cruiser Bygge år: 2006 Længde: 41 Meter Bredde: 8,75 m Antal gæster: 26

Dæk: Teak

Soldæk: 2

Kahytter: 4 x Suite (King-size seng, aircondition, minikøleskab, underholdningssystem, tv, state of the art CYCLONE multi-media player/AV in-out) 9 x 2-persons kahytter(5 x 1 dobbelt seng/1 enkelt og 4 x 2 enkelt senge med AC, mini-køleskab, underholdnings-system, state of the art CYCLONE multi-media player/AV in-out) Sky Lounge: Stor og luxuriøs airconditioneret lounge med nyeste Cambrige audio surround biograf system, (42” indbygget plasma fladskærm) State of the art CYCLONE multi-media player/AV in-out og bar. Saloon: Stor og luxuriøs indrettet saloon med aircondition, 34” indbygget fladskærm, DVD, state of the art CYCLONE multi-media player/AV in-out, 2 store spiseborde og bar indretning. Vand: 2 x afsaltningsanlæg – 14.000 liter + 6.000 liter per dag Motorer: 2 x 764 HP Caterpillar. Generatorer: 2 x lydløse HP Caterpillar diesel generatorer på 84kW. Som en ekstra sikkerhed er der ombord også en lydløs Caterpillar generator på 33kW. Kompressorer: 2 x L&W 450L ”heavy Duty” E med dobbelt filtrer og en Coltri Sub ”heavy Duty” back-up kompressor på 260L, med dobbelt filter. Gummibåde: 2 x gummibåde med 40HK påhængsmotor. Ombord på skibet er en ekstra påhængsmotor. Hver båd har internationalt dykkerflag, værktøj, bersale reservedele til dykkerudstyret, førstehjælpudstyr, håndholdt 2-vejs kommunikation med blue Horizon. Flasker: 32 x 12L aluminiumsflasker med DIN/YOKE Nitrox: Individuelle blandinger, leveret fra skibets membrankompressor. Trimix: Leveres fra skibets blandingspanel. Ekstra: 5 personers jacuzzi, på øverste dæk. Sikkerhed: 2 x redningsbåde/redningsveste/1 x transportabel DAN oxygen kuffert, ”Tag & Dive system”, registrerer hvornår dykkere er i vandet og retur på skibet/ dedikeret personale er trænet i eftersøgningsteknink og førstehjælp, oxygenhåndtering, og certificeret dykkere. Regelmæssig kontrol af åndingsgas iht. DIN EN 12 021 (Europæisk standard for højtrykluft til ånding) og eftersyn og trykprøvning af flasker jf. fabrikantens anvisning og internationale standard (CGA) Marineelektronik: Satelit EPIRB/radar/Sonar/GPS kort plotter/DSC VHF radio, håndholdt VHF/SSB radio. Side 10: M/Y blue Horizon


Med mindre andet er anført, er en typisk liveaboard rejse inkluderet fly tur-retur Billund – Hurgharda (Afrejse fra andre lufthavne på forespørgsel) Transport (i mini-busser eller bil med A/C), afgift til marinepark, ægyptisk visum, fuld pension ombord på skibet, mineralvand, sodavand, te og kaffe, alt dykning, 12L flasker og bly. Sidste nat tilbringes ombord på skibet (På forespørgsel kan der arrangeres hotelopgradering) For opdaterede priser, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vore medarbejdere i Alpha Diving.

Side 11: M/Y blue Horizon


M/Y blue Fin Vores flåde: M/Y blue Fin... Skibet er kendt for komprimisløs sikkerhed, M/Y blue Fin 100 % kvalitet – Et skib der kombinerer det bedste fra to kulturer.

Med få undtagelser, er M/Y blue Fin indrettet som M/Y blue Horizon og tilbyder alle ombord, en uovertruffen luksus. Minikøleskab, underholdnings-system og et luksuriøst salonområde – Perfekte omgivelser, hvor dykkere og deres familie kan slappe af og nyde Rødehavets vidunder.

Med mindre andet er anført, er en typisk liveaboard rejse inkluderet fly tur-retur Billund – Hurgharda (Afrejse fra andre lufthavne på forespørgsel) Transport (i mini-busser eller bil med A/C), afgift til marinepark, ægyptisk visum, fuld pension ombord på skibet, mineralvand, sodavand, te og kaffe, alt dykning, 12L flasker og bly. Sidste nat tilbringes ombord på skibet (På forespørgsel kan der arrangeres hotelopgradering) For opdaterede priser, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vore medarbejdere i Alpha Diving.

Side 12: M/Y blue Fin


M/Y blue Fin er 100 % kvalitet, et skib der kombinerer det bedste fra den ægyptiske og europæiske kultur...

Nederste dæk

Midterste dæk

Øvre dæk

Øverste dæk

Side 13: M/Y blue Fin


M/Y blue Fin Specifikation Type: 5* Super class cruiser Bygge år: 2005 Længde: 39 Meter Bredde: 8,5 m Antal gæster: 24

Dæk: Teak

Soldæk: 2

Kahytter: 3 x Suite (King-size seng, aircondition, minikøleskab, underholdningssystem, tv, state of the art CYCLONE multi-media player/AV in-out) 9 x 2-person kahytter(5 x 1dobbelt seng/1 enkelt og 4 x 2 enkelt senge med AC, minikøleskab, underholdnings-system, state of the art CYCLONE multi-media player/AV in-out) Saloon: Stor og luksiøs airconditioneret saloon indrettet med underholdnings-system (42” plasma fladskærm), state of the art CYCLONE multi-media player/video/ hjemmebiograf med surround anlæg/AV in-out put adaptor, ét stort og ét mindre spisebord plus barindretning. Vand: 2 x afsaltningsanlæg – 12.000 liter + 6.000 liter per dag Motorer: 2 x 764 HP Caterpillar. Generatorer: 1 x 84kW og 1 64kW Kompressorer: 3 x Coltri Sub ”Heavy Duty” 260L kompressorer, med dobbelt filter. Gummibåde: 2 x gummibåde med 1 x 40HK og 1 x 30HK påhængsmotor. Ombord på skibet er en ekstra påhængsmotor. Hver båd har internationalt dykkerflag, værktøj, basale reservedele til dykkerudstyret, førstehjælpudstyr, håndholdt 2-vejs kommunikation med blue Fin. Flasker: 32 x 12L aluminiumsflasker med DIN/YOKE Nitrox: Individuelle blandinger, leveret fra skibets membrankompressor. Sikkerhed: 2 x redningsbåde/redningsveste/1 x transportabel DAN oxygen kuffert, ”Tag & Dive system”, registrerer hvornår dykkere er i vandet og retur på skibet/ dedikeret personale er trænet i eftersøgningsteknink og førstehjælp, oxygen håndtering, og certificeret dykkere. Regelmæssig kontrol af åndingsgas iht. DIN EN 12021 (Europæisk standard for højtryks luft til ånding) og eftersyn og trykprøvning af flasker jf. fabrikantens anvisning og internationale standard (CGA) Marineelektronik: Satelit EPIRB/radar/Sonar/GPS kort plotter/DSC VHF radio, håndholdt VHF/SSB radio.

Side 14: M/Y blue Fin


Med mindre andet er anført, er en typisk liveaboard rejse inkluderet fly tur-retur Billund – Hurgharda (Afrejse fra andre lufthavne på forespørgsel) Transport (i mini-busser eller bil med A/C), afgift til marinepark, ægyptisk visum, fuld pension ombord på skibet, mineralvand, sodavand, te og kaffe, alt dykning, 12L flasker og bly. Sidste nat tilbringes ombord på skibet (På forespørgsel kan der arrangeres hotelopgradering) For opdaterede priser, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vore medarbejdere i Alpha Diving.

Side 15: M/Y blue Fin


M/Y blue Melody Vores flåde: M/Y blue Melody... Det tredje og yngste skib i vores flåde af liveaboards. M/Y blue Melody fik udskiftet hele skibets interiør i 2008.

Hun lever op til de høje standarder for kvalitet, som de øvrige skibe i vores flåde af liveaboards. Skibet er 38 lang og 8,3 meter bred, indrettet til dykning og afslapning. Et skib med stil, som det forventes af vores flåde af skibe!

Med mindre andet er anført, er en typisk liveaboard rejse inkluderet fly tur-retur Billund – Hurgharda (Afrejse fra andre lufthavne på forespørgsel) Transport (i mini-busser eller bil med A/C), afgift til marinepark, ægyptisk visum, fuld pension ombord på skibet, mineralvand, sodavand, te og kaffe, alt dykning, 12L flasker og bly. Sidste nat tilbringes ombord på skibet (På forespørgsel kan der arrangeres hotelopgradering) For opdaterede priser, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vore medarbejdere i Alpha Diving.

Side 16: M/Y blue Melody


M/Y blue Melody, indrettet til dykning og afslapning. Et skib med stil, som det forventes af vores flåde!...”

Nederste dæk

Midterste dæk

Øvre dæk

Øverste dæk

Side 17: M/Y blue Melody


M/Y blue Melody Specifikation Type: 5* Super class cruiser Bygge år: 2007 Længde: 38 Meter Bredde: 8,3 m Antal gæster: 26

Dæk: Teak

Soldæk: 2

Kahytter: 10 dobbeltværelser med en suite med aircondition, 3 standard dobbeltværelser (2 på miderste dæk, og et på øverste dæk) med en suite og aircondition. Saloon: Stor salon med aircondition, indrettet med underholdnings-system (42” plasma fladskærm), state of the art CYCLONE multi-media player/DVD. Spisesaloon: En separat salon med aircondition. Et pragtfuldt område, hvor måltiderne ombord kan nydes. Sky Lounge: Salonen er indrettet med aircondition, bar, skibets andet underholdningssystem (42” indbygget plasma fladskærm med DVD, State of the art CYCLONE multi-media player). Vand: 2 x afsaltningsanlæg – 11.000 liter + 6.000 liter per dag Motorer: 2 x 764 HP Caterpillar. Generatorer: 1 x 84kW og 1 x 64kW Kompressorer: 2 x Bauer Mariner II 230L ”Heavy Duty” med dobbelt filter, 1 x Coltri Sub ”Heavy Duty” 260L kompressorer, med dobbelt filter. Gummibåde: 2 x gummibåde med 30HK påhængsmotorer. Ombord på skibet er en ekstra påhængsmotor. Hver båd har internationalt dykkerflag, værktøj, bersale reservedele til dykkerudstyret, førstehjælpudstyr, håndholdt 2-vejs kommunikation med blue Melody. Nitrox: Individuelle blandinger, leveret fra skibets membrankompressor. Sikkerhed: 2 x redningsbåde/redningsveste/1 x transportabel DAN oxygen kuffert,”Tag & Dive system”, registrere hvornår dykkere er i vandet og retur på skibet/ dedikeret personale er trænet i eftersøgningsteknink og førstehjælp, oxygen håndtering, og certificeret dykkere. Regelmæssig kontrol af åndingsgas iht. DIN EN 12021 (Europæisk standard for højtryksluft til ånding) og eftersyn og trykprøvning af flasker jf. fabriaktens anvisning og internationale standard (CGA) Marineelektronik: Satelit EPIRB/radar/Sonar/GPS kort plotter/DSC VHF radio, håndholdt VHF/SSB radio.

Side 18: M/Y blue Melody


Med mindre andet er anført, er en typisk liveaboard rejse inkluderet fly tur-retur Billund – Hurgharda (Afrejse fra andre lufthavne på forespørgsel) Transport (i mini-busser eller bil med A/C), afgift til marinepark, ægyptisk visum, fuld pension ombord på skibet, mineralvand, sodavand, te og kaffe, alt dykning, 12L flasker og bly. Sidste nat tilbringes ombord på skibet (På forespørgsel kan der arrangeres hotelopgradering) For opdaterede priser, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vore medarbejdere i Alpha Diving.

Side 19: M/Y blue Melody


Andre liveaboards… Alpha Diving kan tilbyde en stor vifte af alternative liveaboards, der passer til alle budgetter og ønsker. Løsninger, som er velegnet til klub- og grupperejser. Kig ind på vores hjemmeside, eller ring til vore medarbejdere for at høre mere om dine muligheder.

Med mindre andet er anført, er en typisk liveaboard rejse inkluderet fly tur-retur Billund – Hurgharda (Afrejse fra andre lufthavne på forespørgsel) Transport (i mini-busser eller bil med A/C), afgift til marinepark, ægyptisk visum, fuld pension ombord på skibet, mineralvand, sodavand, te og kaffe, alt dykning, 12L flasker og bly. Sidste nat tilbringes ombord på skibet (På forespørgsel kan der arrangeres hotelopgradering) For opdaterede priser, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vore medarbejdere i Alpha Diving.

Side 20: Andre Liveaboards


Side 21: Andre Liveaboards


Ruter i Rødehavet… „Rødehavet…. Værd at rejse efter“ Vi tilbyder en række spændende ruter i den ægyptiske del af Rødehavet, både i den nordlige og sydlige del. Disse ruter dækker over vidt forskellige interesser, herunder vrag- og revdykning i områder egnet til både nybegyndere og erfarne dykkere. Vi har tilknyttet et panel af eksperter, som dykkerguider, hvert med sit speciale. Deres ekspertise, giver dig mulighed for at udvikle et kendskab til den type dykning, som netop interesserer dig. Parrallelt med vores program af faste ruter, har vi udviklet en række specialruter, hvis formål er at forstærke dine dykkeroplevelser. Rødehavet gennem en linse, Projekt Shark, De bedste vrag, ”Heavy Metal” og HAYAH - revbeskyttelse, er specialruter, hvor vores ekperter vil være ombord og sikre at du får mest muligt ud af din dykkerferie. Vi tilbyder også skræddersyede grupperejser, der udvikles i et tæt samarbejde med vore kunder. På flere af disse turer, vil der være guider med fra Alpha Diving. Deltag på en af Alpha Divings rejser og lær noget om velkendte steder, opdag noget nyt eller blot møde ligesindede mennesker, som du kan dele dine dykkeroplevelser med.

Side 22: Ruter i Rødehavet


De nordlige vrag og rev…

Deep South…

Simply the Best…

Brothers og Elphinstone…

Daedalus og St. Johns…

Dette krydstogt giver dig mulighed for at opleve nogle af de flotteste dykkersteder, som Rødehavet kan tilbyde. En ideel tur for nye dykkere der endnu ikke har oplevet Rødehavet. På dette krydstogt får du mulighed for at opleve verdens berømte vrag og uberørte koralrev.

Denne tur er en anelse mere udfordrende, med dyk langs store drop-offs, begroet med store viftekoraler og farvestrålende bløde koraller. På denne tur vil dykkere få mulighed for, at udforske en række virkelig enestående dykkersteder, med usædvanlige revformationer, der danner hulesystemer og er base for et interessant maritimt liv.

En stor all-round turné for dykkere med lidt mere erfaring. Dette krydstogt tilbyder udfordrende dyk, store drop-offs, smukke koralvægge og masser af store „fisk“. Der er så meget at se, og du har så meget at vælge imellem, men glem ikke at holde øje med, hvad der sker ude i det blå...

Oplev to af de flotteste rev i Rødehavet. Øen Brothers, er en del af en marinepark, hvor der udspiller sig et fantastisk undervandsscenarie med vægdykning, vragdykning og en overflod af et maritimt dyreliv.

Ligesom krydstogtet ”Deep South”, er denne tur en spændende rute, hvor du får mulighed for at udforske skønheden i den sydlige del af Rødehavet med et besøg i marineparken ved Daedalus Reef, som en ekstra bonus. Daedalus er et stort fjerntliggende rev, dækket med hårde og bløde koraller og byder på smukke naturskønne dyk med en overflod af maritimt liv. Daedalus tilbyder også spænding...

Krydstogtet er perfekt til dykkere, der ønsker at opleve lidt mere af det „urørte“ i Rødehavet.

Du ved aldrig, hvad du kommer til at opleve!

Elphinstone Reef er en legende i Rødehavet. Lodrette vægge dækket af hårde og bløde koraller - regelmæssig besøg af pelagiske arter. Det er virkelig et respektindgydende rev, der skal opleves.

På det rigtige tidspunkt af året kan du ligge ude i det blå og have en god chance for at se nogle af Røde- havets berømte hajer.

Side 23: Ruter i Rødehavet


Nord og Brothers…

Nord og Ras Mohamed…

Tiran strædet…

Hajskole…

Rødehavet set gennem en linse…

Oplev to af de flotteste områder i Rødehavet. Omkring Øen Brother, findes et betagende undersøisk landskab, der byder på både vægdykning, vragdykning og en overflod af maritimt liv. I Nord, vil turen føre dig til nogle af de mest interessante vrag, som Rødehavet kan tilbyde. En ideel rute for dem, der ønsker et krydstogt med variation. Ruten giver dig mulighed for at opleve verdens berømte vrag og uberørte koralrev.

Ruten er den samme som ”De nordlige vrag og rev”, men med den ekstra bonus, at vi besøger den smukke undersøiske marinepark Ras Mohamed.

Tidspunkt: Hele året

Tidspunkt: April til juni og september til december

Tidspunkt: Gennem hele sommeren.

I Ras Mohamed er der mulighed for mange forskellige typer af dyk ... Lavvandet, naturskønne plateau kombineret med lodrette ”drop offs”, med en betagende udsigt ud i det blå. Strømmen i området, kan ofte være stærk, og for den erfarne dykker, er der mulighed for nogle fantastiske ”drift dive” langs væggene.

Ruter: Tiran strædet og Nord/Tiranstrædet og Brothers. Dykning i Tiranstrædet er ved indgangen til Aquba bugten ved de fire største koralrev som udgør toppen af en undersøisk bro over Tiranstrædet. Revene er opkaldt efter de fire britiske kartografer (Jackson, Woodhouse, Thomas og Gordon). Revene er berømte for deres ekstraordinære mangfoldighed af koraller og stærke strømme, som gør dem til hjemsted for de mange store pelagiske fisk.

Ruter: ”Simply The Best”, ”Brothers og Elphinstone”, ”Deep South” og ”Daedalus og St. John”. Tilmeld dig denne tur, hvor vores ekspertdykkerguide, havbiolog Elke Bojanowski vil være ombord. Hun har opnået en Ph.D i sin stræben efter at spore og indsamle grundlæggende data om ”Oceanic Whitetip” hajer (Carcharhinus longimanus), i den egyptiske del af Rødehavet.

Elke begyndte sine undersøgelser i oktober 2004 og lige siden har hun været aktiv og lavet undervandsfoto og video- optagelser af ”Oceanic Whitetip” til tidskrifter, magasiner og videregående studier. Hele ugen, vil Elke gennemføre seminarer, som giver dykkerne mulighed for en bedre forståelse af hajernes adfærd og udbredelse i Rødehavet.

Side 24: Ruter i Rødehavet

Ruter: Kan variere, se yderligere information på vores hjemmeside. Formålet med ”Rødehavet set gennem en linse”, er at hjælpe dykkere til at udvikle og udvide deres færdigheder i video og undervandsfotografering.

Dykkerstederne er specielt udvalgte og giver entusiaster, på alle niveauer, mulighed for at tage billeder af forskellige emner som; rev, vrag, koral og marinearter i både makro- og mikro størrelse. Vellykkede billedoptagelser er meget afhængige af de lokale vejrforhold, og derfor vil de gunstigste dykkersteder i området, først blive valgt i løbet af ugen. Ombord på skibet, afholder vores multimedia specialister workshops, hvor du lærer at benytte redigeringssoftware, til at få det bedste ud af dit ”råmateriale”. ”Rødehavet set gennem en linse”, giver video- og fotoentusiaster en værdifuld ferieoplevelse, og er både for begyndere og erfarne, som vil udvidde deres kompetancer.


De bedste vrag…

HAYAH, havmiljø…

Tidspunkt: Hele året

Tidspunkt: Hele året

Ruter: Nord og Brothers

Ruter: Nordlige del af Rødehavet.

Dette krydstogt gennemføres med vores erfarne dykkerguider og vrageksperter og er en drømmerejse for dykkeren, som bare ikke kan få vrag nok.

Som dykkere føler vi en forpligtigelse til at bevare Rødehavet. Vi erkender forbindelsen mellem os, som rejsearrangører og den potentielle skadelige indflydelse vore dykkere har på det maritime økosystem.

I løbet af ugen vil deltageren, på dette krydstogt, få mulighed for at opleve spændingen ved at dykke ved nogle af Rødehavets mest berømte vrag, som SS Thistlegorm, Carnatic og Sarlem Express.

Med den begrundelse er vi gået sammen med HEPCA (Hurgharda Environment Protection and Conservation Association) og støtter deres „HAYAH“- kampange. Vi har skabt et krydstogt, hvor vi rydder op på revene.

I modsætning til andre vragturer, som tilbydes af Alpha Diving, får du mulighed for at se billeder og studere de oprindelige tegninger af vragene, før du skal ned og opleve dem.

„HAYAH” betyder „Livet“ på arabisk, og er HEPCA’s mest ambitiøse miljø-projekt til dato. Projektet er rettet mod hele samfundet, inklusiv turistindustrien omkring Rødehavet, hvor målet er en bevidstgørelse, bedre uddannelse, et ansvar og en aktiv deltagelse i miljøet omkring Rødehavet. Vores „HAYAH“ krydstogt afholdes i den nordlige del af Rødhavet. I løbet af ugen gennemføres to til tre „clean-up“ dyk på rev, som er „problemrev“. Der vil blive gennemført seminarer under ledelse af vore ekspert-guider, temaet er „revets bevarelse“. På dette krydstogt får dykkere mulighed for at opleve en uges betagende dykning, en aktiv deltagelse, hvor du yder et reelt bidrag til, at bevare et enestående økosystem.

Side 25: Ruter i Rødehavet


Rødehavet, hotelferie… Hvis du ikke er søstærk og i stedet foretrækker at have begge ben plantet i det tørre ørkensand, så tag et kig på nogle af vore nøje udvalgte hotelresorts, som vi kan tilbyde. Nyd skønheden i Rødehavet med en skræddersyet dykkerpakke, som passer dine individuelle krav, eller bare slappe af ved swimmingpoolen og nyde varmen fra solen. Hvorfor ikke gøre begge dele ... fordi du kan!

Marriott Beach Resort 5* Beliggenhed: Hurgharda Beliggende direkte ved kysten af Rødehavet, ligger dette luksuriøse resort, med en smuk privat strand og sin helt egen ø. Hotellet ligger tæt ved den nye populære marina og Sekalla i Hurgharda.

Opholdet… Værelser og suiter er indrettet i et moderne komfortabelt design med enten udsigt ud over havet eller den flotte park. De er udstyret med satalit TV, højhastigheds-internet, minibar, A/C, vækkeur, elektriske adaptere, strygefaciliteter, 24 timers room service, pengeskab, og en-suite faciliteter.

Mad og drikkevarer… • Lobby lounge: Snacks, coctails, forfriskninger og driks. • Marrnet cafe: Morgenmad, frokost og aftensmad. • Ristorante Tuscany: Italiensk á lá carte resturant. Aftenresturant. • Shorouk resturant: Åben for morgenmad, frokost- og aftenbuffet. • Sunset lounge: Drinks og aftenunderholdning. • Sunshine bar: BBQ, åben for frokost og snacks. • Surf & Turf pool resturant og bar: BBQ, åben for frokost. • The Patio Cafe: Serverer Snacks, drinks og eftermiddagste.

Fritid og underholdning Butikker – Bøger – gaver – Børneklub – swimming pools – oplyste tennisbaner 2 A/C squash baner – Sauna – Dykning og snorkling – Bordtennis – Volleyball – Vandski – Helse klub Med mindre andet er anført, er en typisk dykkerrejse til Norge inklusiv færge tur retur Hirtshals – Kristiansand, ubegrænset dykning og alle måltider i Norge. Vore priser inkluderer ikke transport til og fra færgen, dykkerudstyr, vægt eller flasker og luft/gas. For yderligere information, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vores medarbejdere i Alpha Diving.

Side 26: Hotel ferie


Marina Lodge Resort 4 * Beliggenhed: Port Ghalib, Marsa Alam Beliggende i Port Ghalib marina, kun 10 minutters kørsel fra Marsa Alam internationale lufthavn, ligger det luksuriøse Marina Lodge Resort, som er indrettet i Nubiansk stil med et væld af faciliteter, som vil sikre, at din ferie er en du vil huske.

Opholdet… De rummelige værelser er veludstyrede med A/C, en-suite, med satallit TV, hårtørre, internet, minibar, mulighed for kaffe og the, telefon, 24 timers room service, pengeskab og privat balkon eller gårdhave.

Mad og drikkevarer… • Indigo: Á lá carte resturant til morgenmad, frokost og aften. • Shark Bites: Pool-restaurant, snack bar. • 50 Bar: Tilbyder daglig underholdning. • Viz: Tagterrasserestaurant • Shisha Corner: Tilbyder 24 timers room service

Fritid og underholdning 2 swimming pool i to forskellige niveauer – Børnebassin – Stor solterresse – Motion og saunaområde – Ampiteater – Underholdning – Børneklub – Butikker – Børnepasningsmuligheder – Shuttle Service til El Qusier – Kamelridning og cykling – Glasbundsbåd – PADI dykkercenter.

Med mindre andet er anført, inkluderer en typisk hotelferie; fly tur-retur Billund – Hurgharda (Afrejse fra andre lufthavne på forespørgsel) transport (i mini-busser eller bil med A/C), ægyptisk visum, halvpension . (Helpension kan tilbydes på forespørgsel) For opdaterede priser, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vores medarbejdere i Alpha Diving.

Side 27: Hotel ferie


Sydnorge

Oplevelser for alle… Havet i Sydnorge giver fantastiske oplevelser under havoverfladen. Her kan du opleve et maritimt miljø, som er kendt langt uden for Norges grænser. Et besøg i Sydnorge indebærer dykning langs flotte vægge og vragdykning i verdensklasse.

Indkvartering… Vores base er i flotte hytter eller lejligheder, indrettet i et moderne design, med udsigt ud over havet eller haven. Foruden en stor stue og et veludstyret køkken, flotte soveværelser, bad og toilet inkluderer indretningen også tv og internetadgang.

Mad og drikkevarer… Helpension i Norge, herunder formiddags-, eftermiddags- og aftenkaffe. Sodavand og alkoholiske drikke ikke inkluderet i prisen.

Dykning… Turen til Sydnorge byder på ubegrænset, overvåget dykning. I forbindelse med afvikling af kursusdyk, følges respektive dykkerforbund standarder. Øvrige dyk afvikles efter regler fastsat af CDWS.

Med mindre andet er anført, er en typisk dykkerrejse til Norge inklusiv færge tur retur Hirtshals – Kristiansand, ubegrænset dykning og alle måltider i Norge. Vore priser inkluderer ikke transport til og fra færgen, dykkerudstyr, vægt eller flasker og luft/gas. For yderligere information, besøg www.alphadiving.dk eller kontakt vores medarbejdere i Alpha Diving.

Side 28: Norge


Et besøg i Sydnorge indebÌrer vragdykning i verdens klasse..!

Side 29: Norge


Dykkerkurser… Vi tilbyder… Et stort udvalg af dykkerkurser, fra begyndere- til instruktørniveau. Vores personale og instruktører vil sikre, at du har det sjovt og vil nyde at deltage på vore kurser. Parallelt med et omfattende program af sportsdykkerkurser tilbyder Alpha Diving også en række spændende ”Tech” kurser. Du kan læse mere om PADI og IANTD uddannelsesprogrammer på vores hjemmeside.

Få mere ud af din ferie… En dykkerferie er en fantastisk chance til at udvide dine dykkerfærdigheder, via PADI Specialty kurser som f.eks.: Deep Diver, Wreck Diver, Enriched Air og Digitalundervandsfotografering. Det er også muligt at gennemfører en række kvalificerende dyk i forbindelse med et PADI Advanced Open Water eller PADI Rescue Diver kursus.

Vil du høre mere om dine muligheder, er vore medarbejdere parat til at hjælpe dig, så kontakt os allerede i dag.

Betingelser, for deltagelse på kurserne, fremgår af kursusbeskrivelserne der findes på www.alphadiving.dk.

Side 30: Alpha Diving


GEO letter bagagen

Introducerer den nye

SCUBAPRO

Den Ultimative rejse-BCD

Geo BCD har et rygskjold som kan foldes sammen. Det er blødt og behageligt uden stive elementer. 2 flaskeremme sikrer flaskens placering i enhver position og forhindre vrid i din ryg. BCDen giver en sikker opdriftskontrol og hele BCDen er let at pakke ned i bagagen.

Dyk overalt i verden DEEP DOWN YOU WANT THE BEST

Side 31: Alpha Diving


Copyright 2009 Alpha Diving. Alle rettigheder tilhører Alpha Diving. Gengivelse af denne brochure uden tilladelse er forbudt ved lov.

Alpha Diving Kontakt informationer … Telefon, forretning: +45 8648 0798 Telefon, kontor: +45 8648 0790 Fax: +45 8648 0788 E-mail:

salg@alphadiving

Web: Web-shop:

www.alphadiving.dk shop.alphadiving.dk

Adresse:

Langgade 51, Vivild DK-8961 Allingaabro

Alpha Diving En særlig tak til Kis Ruby, blue o two og Kolind Bogtrykkeri, uden jeres velvillighed var det ikke lykkes. Tak til Cristian Skauge fra Dykkefoto.no der hjalp med de flotte billeder fra Tregde og Kjell

On-Line Katalog  
On-Line Katalog  

Dive with Alpha Diving. Luxury Liveaboard and hotel holidays in Egypt. Luxury apartments in Norway

Advertisement