Page 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Αγγειοχειρουργική Κλινική Π.Π.Γ.Ν. Πατρών

Επιστημονικό Συμπόσιο

Νεότερα Δεδομένα στην Αντιμετώπιση της Περιφερικής Αρτηριακής και Φλεβικής Θρομβοεμβολικής Νόσου 20 - 21 Ιουνίου 2014, Πάτρα Ξενοδοχείο Astir Patras

Με τις αιγίδες

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας Ιατρική Εταιρεία Δυτ. Ελλάδος και Πελοποννήσου Δήμος Πατρέων

Η εγγραφή και η παρακολούθηση του Συμποσίου είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες υγείας. Ο Π.Ι.Σ θα χορηγήσει 5 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME - UEMS.


Από το 2010 έως και σήμερα, η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία διοργανώνει καμπάνιες ενημέρωσης κοινού συνδυαστικά με επιστημονικές εκδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Η Περιφερική Αρτηριακή και Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος, η Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια, είναι σημαντικά νοσολογικά προβλήματα αγγειακών νόσων που έχουν παρουσιαστεί στο κοινό μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επαγρύπνηση του κοινού στην αναγνώριση των συμπτωμάτων που συχνά η άγνοια ή η έλλειψη κλασικών νοσολογικών σημείων καθιστούν τη διάγνωση τους δύσκολη. Γι’ αυτό το λόγο οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων αυτών. Οι καπνίζοντες, άνω των 50 ετών, με οικογενειακό ιστορικό, με κράμπες στις κνήμες ή τους γλουτούς κατά την διάρκεια της βάδισης, συνοδευόμενα από παγωμένα άκρα, μεταβολές του χρώματος ή τροφικές αλλοιώσεις στους ιστούς (νεκρώσεις δέρματος ή γάγγραινα δακτύλων) και στους οποίους επιπλέον έχουν διαγνωσθεί συνοδοί νόσοι όπως για παράδειγμα Υπέρταση, Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπερχοληστεριναιμία, Αγγειίτιδες κ.λπ., χρήζουν αγγειοχειρουργικής εκτίμησης. Ένα ιδιαίτερο και πολύ σοβαρό νοσολογικό κεφάλαιο είναι η εγκεφαλική ισχαιμία που συμβαίνει σε ομάδα του πληθυσμού. Εκδηλώνεται με παροδικά ή μόνιμα εγκεφαλικά επεισόδια ή θάνατο και οφείλεται σε σοβαρές στενώσεις των αγγείων του τραχήλου. Σε αυτή την περίπτωση η ιατρική συμβουλή αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι πολλοί ασθενείς παραβλέπουν τα παραπάνω συμπτώματα και δεν τα αναφέρουν στο γιατρό τους θεωρώντας τα μέρος της φυσιολογικής γήρανσης. Γι’ αυτό η Περιφερική Αρτηριακή Νόσος είναι ένα συχνό κλινικό πρόβλημα και πολλές φορές μια διαγνωστική πρόκληση. Η Θρομβοεμβολική νόσος έχει σχέση με τις θρομβώσεις του φλεβικού δικτύου -κατά κύριο λόγω των άκρων- και έχει άμεση συνάρτηση με την δυνητικά θανατηφόρο νόσο της Πνευμονικής Εμβολής. Η αναγνώριση των αιτιών, η εμπλοκή πολλών ειδικοτήτων στη διάγνωση και πρόληψη και η διαπιστωμένα αυξημένη συχνότητα εμφάνισης της Θρομβοεμβολικής Νόσου στη πλειονότητα των ασθενών που βρίσκονται στο νοσοκομείο θέτουν επιτακτικά την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης τόσο του ιατρικού προσωπικού όσο και των ασθενών. Ο παρακλινικός έλεγχος που γίνεται από τους αγγειοχειρουργούς στις εκδηλώσεις κοινού αποσκοπεί στην ενημέρωση και εξέταση του ασθενούς, την εκτίμηση της βαρύτητας της βλάβης και της προκαλούμενης αιμοδυναμικής διαταραχής με τη βοήθεια αναίμακτων μεθόδων (Doppler) ή και με τη βοήθεια απεικονιστικών μεθόδων (Triplex) οπότε είναι εφικτό προκειμένου να καθοριστεί η θεραπευτική τακτική. Η κινητοποίηση και η στήριξη των εκάστοτε Δημοτικών φορέων, Ιατρικών Συλλόγων και Επιστημονικών Εταιρειών σε συνδυασμό με τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού αποτελούν τεράστια ηθική ενίσχυση για την συνέχιση αυτής της προσπάθειας. συμμε Ευελπιστούμε στην συμμετοχή σας.

Δημήτριος Μάρας Αγγειοχειρουργός, Δ/ντής Δ/ν Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εδρος Ελληνικής Αγγειολογικής Α Πρόεδρος Εταιρείας


Η διημερίδα οργανώνεται από την Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία

Σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών ΠΕΡ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Δ/ντής: Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσολάκης

Με τις αιγίδες Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου Δήμος Πατρέων

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΑΕ Πρόεδρος: Απερχόμενος πρόεδρος: Εισερχόμενος πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ειδικός Γραμματέας: Ταμίας: Αναπλ. Μέλη:

Μάρας Δημήτριος Κτενίδης Κυριάκος Κώτσης Θωμάς Παπάς Θεοφάνης Σφυρόερας Γεώργιος Λιάσης Νικόλαος Παπανάγνου Αναστάσιος Κούτσιας Στυλιανός Ιωάννου Χρήστος

Γραμματεία Oργάνωσης Alpha Public Relations | Health Communications Agency Ακαδημίας 28, ΤΚ 106 71, Αθήνα | Τηλ.: 210 3645 629 | Fax: 210 3644 441 www.apr.com.gr | info@apr.com.gr


Πρόεδροι και Εισηγητές Γεωργόπουλος Σωτήριος

Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Αθηνών Α' Χειρουργική Κλινική Γ.Ν.Α «Λαϊκό».

Κακίσης Ιωάννης

Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Αθηνών Αγγειοχειρουργική Κλινική Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Κάκκος Σταύρος

Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Πατρών Αγγειοχειρουργική Κλινική Π.Π.Γ.Ν. Πατρών.

Κώτσης Θωμάς

Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Αθηνών Β' Χειρουργική Κλινική, Νοσοκομείο «Αρεταίειο».

Κωτσικόρης Ιωάννης

Αγγειοχειρουργός, Βιοϊατρική Αθηνών.

Λάζαρης Ανδρέας

Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Αθηνών Γ' Χειρουργική Κλινική Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Λαμπρόπουλος Γεώργιος

Αγγειοχειρουργός, Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Π.Π.Γ.Ν. Πατρών.

Λιάσης Νικόλαος

Ακτινολόγος, Σμήναρχος (Υ.Ι) ε.α., Δ/ντής «Ευρωιατρικής Ψυχικού».

Μάρας Δημήτριος

Αγγειοχειρουργός, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α «Ε.Ε.Σ.».

Μπακογιάννης Κων/νος

Αγγειοχειρουργός, Επιστ. Συνεργάτης Νοσ. Αθηνών «ΙΑΣΩ General».

Παπανάγνου Ανέστης

Αγγειοχειρουργός, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος Ιατρικού Αθηνών - Κλινικής Ψυχικού.

Παπάς Θεοφάνης

Αγγειοχειρουργός, Επιμελητής Α', Αγγειοχειρουργική Κλινική, Γ.Ν.Α «Ε.Ε.Σ.».

Σφυρόερας Γεώργιος

Αγγειοχειρουργός, Επιμελητής Β' Αγγειοχειρουργική Κλινική Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Τσολάκης Ιωάννης

Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Πατρών Δ/ντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Π.Π.Γ.Ν Πατρών.


Γενικές Πληροφορίες Τόπος και Χρόνος Διεξαγωγής Το επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Νεότερα Δεδομένα στην Αντιμετώπιση της Περιφερικής Αρτηριακής και Φλεβικής Θρομβοεμβολικής Νόσου» θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, 21 Ιουνίου 2014 στο Ξεν. Astir Patras, αίθουσα «Δανηιλίς».

Επίσημη Γλώσσα Η επίσημη γλώσσα του Συμποσίου είναι η Ελληνική.

Εγγραφές - Παρακολούθηση Η εγγραφή και η παρακολούθηση του Συμποσίου είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες υγείας. Οι συμμετέχοντες που ανήκουν στην κατηγορία των φοιτητών είναι απαραίτητο να βεβαιώνουν την ιδιότητά τους, προσκομίζοντας αντίστοιχο αποδεικτικό στοιχείο. Στη δωρεάν εγγραφή περιλαμβάνονται: - Παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος. - Παραλαβή του αναλυτικού τελικού προγράμματος του Συνεδρίου. - Παραλαβή του συνεδριακού υλικού. - Προσφορά καφέ κατά την προσέλευση και ελαφρύ γεύμα κατά το διάλειμμα. - Πιστοποιητικό παρακολούθησης μοριοδοτημένο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. - Παραλαβή των πρακτικών του Συμποσίου σε CD.

Μοριοδότηση Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME - UEMS, θα χορηγήσει 5 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) στους ιατρούς που θα παρακολουθήσουν την Επιστημονική Συνάντηση.

Πιστοποιητικά Παρακολούθησης Η χορήγηση των Πιστοποιητικών Παρακολούθησης θα γίνεται από τη Γραμματεία του Συμποσίου, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στη λήξη του Συμποσίου και μόνο μετά την παράδοση του συμπληρωμένου Εντύπου Αξιολόγησης από τους συνέδρους. Όσοι σύνεδροι επιθυμούν να λάβουν το πιστοποιητικό παρακολούθησης στα Αγγλικά παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία.

Γραμματεία Κατά τη διάρκεια της διημερίδας η Γραμματεία θα λειτουργεί στο ξενοδοχείο Astir Patras τις παρακάτω ημέρες και ώρες και σύμφωνα με το πρόγραμμα: Ενημερωτική Εκδήλωση Κοινού:

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, 16:30 - 20:30 «Αίθουσα Δανηιλίς»

Επιστημονικό Πρόγραμμα Διαλέξεων:

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 , 09:00 - 14:10, «Αίθουσα Δανηιλίς»

Παρουσιάσεις - Οπτικοακουστικά Μέσα Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με data video projector για παρουσιάσεις μέσω H/Y, oθόνη προβολής και laser pointer. Θερμή παράκληση τo υλικό του κάθε ομιλητή να δοθεί στη Γραμματεία παραλαβής εργασιών, τουλάχιστον μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη.

CD Παρουσιάσεων Σε όλους τους συμμετέχοντες θα παραδοθεί CD που θα περιλαμβάνει τις παρουσιάσεις των ομιλητών του Συμποσίου (ηλεκτρονικά και σε μορφή PowerPoint).


Ευχαριστίες Η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία και η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Π.Π.Γ.Ν. Πατρών ευχαριστούν θερμά τις παρακάτω φαρμακευτικές εταιρείες για την υποστήριξη και οικονομική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της διημερίδας:


Πρόγραμμα Εκδήλωσης Κοινού 16:30 - 17:00

Προσέλευση και εγγραφές κοινού.

17:00 - 17:10

Έναρξη εκδήλωσης - Χαιρετισμοί.

20 Ιουνίου 2014 | Ξεν. Astir Patras

Μάρας Δημήτριος, Αγγειοχειρουργός, Πρόεδρος Ε.Α.Ε. Εκπρόσωπος Δήμου Πατρέων 17:10 - 17:30

Ενημερωτική ομιλία: Περιφερική Αρτηριακή και Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος. Τσολάκης Ιωάννης, Αγγειοχειρουργός, Πρόεδρος Ι.Ε.Δ.Ε.Π. Μάρας Δημήτριος, Αγγειοχειρουργός, Πρόεδρος Ε.Α.Ε. Παπάς Θεοφάνης, Αγγειοχειρουργός, Αντιπρόεδρος Ε.Α.Ε.

17:30 - 20:30

Δωρεάν παρακλινικός έλεγχος/εξέταση για Περιφερική Αρτηριακή και Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσο από ειδικευμένους ιατρούς στις φλεβικές και αγγειακές παθήσεις.

Πληροφορίες

Εγγραφές - Συμμετοχές Εξέτασης

Η ενημερωτική εκδήλωση του κοινού περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία και δωρεάν παρακλινικό έλεγχο. Βασικός σκοπός είναι η ανάδειξη και η εκτίμηση της έκτασης του προβλήματος των κάτω άκρων με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με σοβαρές φλεβικές νόσους όπως είναι η ΠΑΝ και η ΦΘΝ.

Για να δηλώστε συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση και να εξεταστείτε παρακαλούμε όπως δηλώσετε την συμμετοχή σας με έναν από τους παρακάτω διαθέσιμους τρόπους:

Ο παρακλινικός έλεγχος/εξέταση είναι δωρεάν και γίνεται από ειδικευμένους ιατρούς στις αγγειακές νόσους (αγγειοχειρουργούς, ακτινολόγους). Οι ιατροί, με τη βοήθεια μη επεμβατικών μεθόδων και με τον απαραίτητο απεικονιστικό έλεγχο (Doppler ή/και Triplex) θα ελέγξουν τους συμμετέχοντες για φλεβικά νοσήματα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένα εξεταστήρια. Ο αριθμός των εξεταζομένων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής.

Μέσω τηλεφώνου

Δηλώστε την συμμετοχή σας στο τηλ. 210 3645 629 (αστική χρέωση, καθημερινές εκτός Σ/Κ, και ώρες 09:30 - 17:30).

Μέσω internet

Εγγραφείτε εδώ ηλεκτρονικά.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας διαβάστε τα παρακάτω: • Η εξέταση είναι δωρεάν, δεν υπάρχει οικονομική συμμετοχή από τους συμμετέχοντες. • Ο αριθμός των εξεταζόμενων είναι περιορισμένος, παρακαλείσθε για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχή σας. • Παρακαλείσθε να βρίσκεστε στο χώρο τις ώρες προσέλευσης, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, να δηλώσετε την παρουσία σας στη Γραμματεία και να λάβετε αριθμό με σειρά εξέτασης. • Ανεξάρτητα τον αριθμό εξέτασης που θα λάβετε κατά την προσέλευσή σας, θα τηρηθεί προτεραιότητα στα άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας (π.χ. έγκυες, μητέρες με μωρά, ηλικιωμένοι με βεβαρημένο ιατρικό πρόβλημα, Α.Μ.Ε.Α. κ.λπ.). • Δεν απαιτείται να έχετε μαζί σας ιατρικά έγγραφα ή/και εξετάσεις. • Παρακαλείσθε να έχετε φροντίσει την υγιεινή της περιοχής που πρόκειται να εξεταστείτε. • Η εξέταση περιλαμβάνει 10 λεπτο παρακλινικό έλεγχο/διάγνωση από τους αγγειοχειρουργούς και έχει αναγνωριστικό ή/και συμβουλευτικό χαρακτήρα. • Για σοβαρότερα περιστατικά, περισσότερες πληροφορίες από τον ιατρό που θα αναλάβει να σας εξυπηρετήσει. • Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους πέραν της εγγραφής στην παραπάνω εκδήλωση. • Οι λίστες των συμμετεχόντων δεν δημοσιοποιούνται, πωλούνται, ούτε χρησιμοποιούνται για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς. • Δηλώνοντας τη συμμετοχή σας αυτόματα συναινείτε πως έχετε γνώση και αποδέχεστε τους παραπάνω όρους συμμετοχής.

Ξεν. Astir Patras


Ν Ε ΟΤΕ ΡΑ Δ Ε ΔΟ Μ Ε ΝΑ ΣΤΗ Ν Α Ν ΤΙ ΜΕΤΩ ΠΙ ΣΗ ΤΗ Σ ΠΕΡΙ Φ ΕΡΙ Κ Η Σ ΑΡΤ ΗΡΙΑΚΗΣ Κ ΑΙ ΦΛΕ Β ΙΚΗΣ ΘΡΟΜΒ ΟΕ ΜΒ ΟΛΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ

20-21 ΙΟΥΝ Ι Ο Υ 2 0 1 4 , Π ΑΤ ΡΑ

Πρόγραμμα Επιστημονικής Εκδήλωσης 1ο Στρογγυλό Τραπέζι Νεότερα Δεδομένα στην Αντιμετώπιση της Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου. Προεδρείο: Ι. Τσολάκης, Ι. Κακίσης 10:00 - 10:15

Παράγοντες Κινδύνου Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου. Α. Παπανάγνου

10:15 - 10:30

Κλινική Εικόνα Χρόνιας Ισχαιμίας Κάτω Άκρων. Κ. Μπακογιάννης

10:30 - 10:45

Διαγνωστική Προσέγγιση Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου. Α. Λάζαρης

10:45 - 11:00

Συντηρητική Θεραπεία Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου - Αντιαιμοπεταλιακά Φάρμακα. Θ. Παπάς

11:00 - 11:15

Χειρουργική Αντιμετώπιση Χρόνιας Ισχαιμίας Κάτω Άκρων. Ι. Κακίσης

11:15 - 11:30

Σύγχρονη Αντιμετώπιση Καρωτιδικής Νόσου. Θ. Κώτσης

11:30 - 12:00

Σχολιασμός - Συζήτηση. Ι. Τσολάκης, Σ. Γεωργόπουλος

12:00 - 12:20

Διάλειμμα - Ελαφρύ Γεύμα.

2ο Στρογγυλό Τραπέζι Νεότερα Δεδομένα στην Αντιμετώπιση της Φλεβικής Θρομβοεμβολικής Νόσου. Προεδρείο: Δ. Μάρας, Σ. Κάκκος 12:20 - 12:35

Επιδημιολογία Θρομβοεμβολικής Νόσου. Ι. Κωτσικόρης

12:35 - 12:50

Κλινική Εικόνα και Επιπλοκές Θρομβοεμβολικής Νόσου. Γ. Λαμπρόπουλος

12:50 - 13:05

Διάγνωση της Φλεβικής Θρομβοεμβολικής Νόσου. Ν. Λιάσης

13:05 - 13:20

Κατευθυντήριες Οδηγίες Θεραπείας Θρομβοεμβολικής Νόσου. Σ. Κάκκος

13:20 - 13:35

Νεότερα Αντιπηκτικά Φάρμακα. Γ. Σφυρόερας

13:35 -13:50

Ενδονοσοκομειακή Θρομβοπροφύλαξη. Σ. Γεωργόπουλος

13:50 - 14:10

Σχολιασμός - Συζήτηση. Ι. Κακίσης, Θ. Κώτσης, Δ. Μάρας Λήξη Συμποσίου 8


Φόρμα Συμμετοχής

Επιστημονικό Συμπόσιο 21 Ιουνίου 2014

Νεότερα Δεδομένα στην Αντιμετώπιση της Περιφερικής Αρτηριακής και Φλεβικής Θρομβοεμβολικής Νόσου. Η είσοδος είναι δωρεάν. Η παρακολούθηση επιτρέπεται μόνο στους επαγγελματίες υγείας. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα παρακάτω πεδία με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ όπου χρειάζεται. Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε έγκυρη διεύθυνση αλληλογραφίας για να λάβετε τα πρακτικά του Συμποσίου.

Επώνυμο* .....................................................

Όνομα* ......................................................

Ιδιότητα* .....................................................

Ειδικότητα* ......................................................

Κινητό*

Email*

(π.χ Δ/ντής, Επιμελητής, Ειδικευόμενος κ.ο.κ)

......................................................

(π.χ Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος, Παθολόγος κ.ο.κ)

Εργάζομαι στο ΕΣΥ

...................................................... Είμαι ιδιώτης

Ίδρυμα* .....................................................

Δ/νση*

...................................... Αρ.*......

Κλινική* .....................................................

ΤΚ

...............

Δ/νση

....................................... Αρ. .....

Τηλέφωνο* ......................................................

ΤΚ

.............

Πόλη .....................

Fax

Πόλη ....................

......................................................

Τηλέφωνο .....................................................

Για να ολοκληρωθεί η προεγγραφή σας στείλτε συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής στο φαξ 210 3644 441

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτική αλληλογραφία από την εταιρεία επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Alpha Public Relations (A.P.R) για συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις ιατρικών θεμάτων.

ΠΑΝ/ΦΘΝ: Νεότερα Δεδομένα  
ΠΑΝ/ΦΘΝ: Νεότερα Δεδομένα  

Η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία συνδιοργάνωνει με την Αγγειοχειρουργική Κλινική Π.Π.Γ.Ν Πατρών στις 21/06 Συμπόσιο για την Περιφερική Αρτηρ...

Advertisement