__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 43

O L U M N

UITGAVE 1 | FEBRUARI 2021

Foto: aangeleverd

Z A K E NC

NIEUWE KANSEN VOOR ZOWEL LASTMILE ALS E-FULFILMENT • • •

De positie van Almere als nationaal distributie knooppunt is al gevestigd en met de ontwikkeling van Panattoni’s ultramoderne distributiecentrum op bedrijventerrein Stichtsekant wordt een representatieve moderne faciliteit geboden aan bedrijven die zich in het hart van Nederland willen vestigen.

[43]

PLACEMAKERS ZOEKT ONDERNEMERS VOOR NIEUWE LOCATIE Op het Van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt van Almere komt een nieuw initiatief waarbij kleine ondernemers de handen ineen kunnen slaan. Placemakers en Ymere starten daar samen een verzamelplaats voor bedrijven. Ondernemers met goede ideeën kunnen zich nog aanmelden. Een pand van Ymere aan het Van Eesterenplein, waar voorheen het gezondheidscentrum gevestigd was, staat al een tijd leeg en wordt deels gebruikt als tijdelijke huisvesting. Ymere wil deze locatie gaan ontwikkelen tot een verbindende, levendige plek in de Bouwmeesterbuurt. Een aantrekkelijke plek voor een brede groep gebruikers, met een levendigheid die uitstraalt naar het plein. In de zomer van 2020 is Placemakers een traject gestart om input van omwonenden, gebruikers en potentiële gebruikers op te halen en daarnaast het aanbod van initiatieven te verkennen.

Resultaten

De resultaten van het buurtonderzoek zijn gepresenteerd in een sociale contextkaart. Ook zijn de resultaten

vertaald in een WOO! (Windows of Opportunity) raamsticker. Via WOO! deelt Placemakers de resultaten van het buurtonderzoek en vragen ze om ideeën en om ondernemers en initiatieven die interesse hebben om zich te vestigen op de begane grond van dit pand.

Oproep

De locatie wordt hoogstwaarschijnlijk een shop in shop voor kleine ondernemers. Zo komt er een leer- en werkbedrijf met dagbesteding, een coffee corner, een kringloopwinkel, een weggeefwinkel en een Repair Café. Ondernemers die nog goede ideeën of initiatieven hebben, kunnen een mail sturen naar info@placemakers.nl. < DE LOCATIE WORDT WAARSCHIJNLIJK EEN SHOP-INSHOP VOOR KLEINE ONDERNEMERS

Voor Panattoni is ook van belang dat Almere qua economische bedrijvigheid en de geografische ligging een belangrijke rol speelt in de driehoek Amsterdam, het Gooi en Flevoland. De uitbreiding van de A6 naar zes stroken en een verdubbeling van het aantal sporen van de Flevolijn, en de mogelijke bouw van een nieuwe brug of tunnel richting Amsterdam zal de kracht van Almere nog verder versterken. Panattoni vindt het vanzelfsprekend van groot belang om bij de ontwikkeling van het distributiecentrum rekening te houden met de huidige maatschappelijke eisen op het gebied van duurzaamheid. Het distributiecentrum krijgt bij oplevering een BREEAM-certificaat Very Good, waarmee duurzaamheid op het gebied van milieueisen, gezondheid en toekomstbestendigheid gegarandeerd zijn. Dat voor toekomstige werknemers het bedrijventerrein via openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar is, is ook een pré. Het nieuwe distributiecentrum zal in 2022 worden opgeleverd en is beschikbaar voor (deel)verhuur. Units van circa 4.500 m2 tot 23.000 m2 bieden huurders een variëteit aan mogelijkheden. Meer informatie: nlinfo@panattonieurope.com +31 20 2105540 www.panattonieurope.com/nl/land/nederland/

Jeroen Gerritsen

Managing Director Panattoni Netherlands

Foto: Placemakers

Op 12 januari jongstleden is Panattoni Nederland gestart met de ontwikkeling van het 23.500 m2 groot logistiek distributiecentrum en speelt daarmee in op de groei van transport bewegingen in Nederland, die ook door toenemende online aankopen ontstaat. De economische kracht van Almere en de regio eromheen is van groot belang geweest bij de keuze voor Almere als ontwikkellocatie. Het aantal inwoners van Almere is de afgelopen jaren stevig gegroeid naar 215.000, en het is de verwachting dat deze groei doorzet naar 350.000 inwoners.

SENS

MAAKT GRATIS WEBSITE

EN BESTELSYSTEEM VOOR KLEINE ONDERNEMERS In samenwerking met de Ondernemersvereniging Stadcentrum Almere (OVSA) gaat SenS Online Solutions een gratis website en bestelsysteem maken voor ondernemers. Het gaat dan om bedrijven die nu nog geen gebruik maken van het online winkelen en het daarna fysiek afhalen van de bestelling. Het initiatief is genomen nu de coronamaatregelen sinds deze week weer toestaan dat er bij winkels gebruik gemaakt kan worden van een afhaalsysteem voor klanten. Een van de voorwaarden hierbij is dat er minimaal vier uur moet zitten tussen het plaatsen van de bestelling en het afhalen ervan. Om dit allemaal zo zorgvuldig en veilig mogelijk te laten verlopen, is een goede website met webwinkel of bestelsysteem belangrijk.

Ondersteuning

Sens Online Solutions laat weten: “Een mooi gebaar vanuit de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) om winkeliers uit Almere, die zelf nog geen bestelsysteem hebben, te ondersteunen met click & collect shops. Onze click & collect websites worden geheel kosteloos aangeboden aan Almeerse ondernemers door Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. Op deze manier kunnen de kleine zelfstandigen ook profiteren van de click & collect mogelijkheden nu fysiek shoppen niet mogelijk is.” . <

Profile for Almere DEZE WEEK

Almere Zaken Februari Week 7 -2021  

Geplaatst Almere DEZE WEEK , Almere Zaken

Almere Zaken Februari Week 7 -2021  

Geplaatst Almere DEZE WEEK , Almere Zaken