__MAIN_TEXT__

Page 1

SPECIAL ALMERE DEZE WEEK

ZORG

EDITIE OKTOBER 2020

SPECIAL

Hans van Dijk viel 120 kilo af:

‘Ga vooral geen dieet volgen’ Door Marcel Beijer ALMERE – ‘Jij bent de enige patiënt waarvan ik hoop dat hij eens wat krijgt’, zei de huisarts tegen Hans van Dijk die met ruim 200 kilo zwaar overgewicht had. “Hij hoopte dat ik bij klachten zou beseffen dat ik moest afvallen. Maar dat kwartje viel in 2016 bij mezelf. Ik besefte dat ik mijn dochter als bruid nooit naar het altaar zou kunnen brengen. Als vader zou ik met mijn omvang niet door het gangpad kunnen. Dat wilde ik niet accepteren. In vier jaar raakte ik 120 kilo kwijt.” De grote vraag is: hoe heeft Van Dijk dat voor elkaar gekregen? Een maagverkleining, of kwam hij misschien op het spoor van een sensationeel dieet? Hij schudt het hoofd. “Ik heb in het verleden genoeg ­diëten gedaan. Dat ging dan voor een paar maanden goed, en dan kwam het dubbel zo hard terug. Nee, ik ben een Bourgondiër, ik hou van lekker eten. En daar ben ik gewoon mee doorgegaan, alleen in veel mindere mate. Geen zes bitterballen meer eten, maar ééntje. En daar dan heel bewust van genieten.” Van Dijk is makelaar en politicus. “Ik ben regelmatig op pad. Als ik jarig was trakteerde ik soms bij drie of vier gelegenheden en at dan elke keer gezellig gebak mee. Ik trakteer nog steeds uiteraard, maar neem dan zelf maar één gebakje. Thuis bij mijn gezin.” Hij wijst naar een kast in zijn kantoor, waarop een schaaltje staat met bonbons. “Elke ochtend neem ik er één bij de koffie. Ik kan er ook voor kiezen om ze dan alle zes opeten. Maar dat doe ik dus niet meer. Die discipline moet je wel hebben.”

Dagverse maaltijden voor:

Particulieren Instellingen Bedrijven

Proef,

en laat je verrassen!

Gert Overeem 0652436819, 0655018849 www.topmaaltijd.com info@topmaaltijd.com

Van Dijk nu wandelt graag: “Ga vooral geen dieet volgen als je wilt afvallen. Eet gewoon wat je lekker vindt, maar minder.” (Foto: Fred Rotgans)

Hans van Dijk in 2016 (Foto: aangeleverd)

Effect De nieuwe leefstijl had effect. Al snel zakte de weegschaal onder de 200 kilo. “De eerste kilo’s zijn natuurlijk het makkelijkst”, weet Van Dijk. “Maar ik verbaasde me dat die relatief kleine aanpassingen toch zoveel effect hadden. Toen ben ik kleinere porties avondeten gaan opscheppen: minder aardappelen, meer groenten op mijn bord. Toen ging het nog harder. Het begon mensen op te vallen dat ik afviel en vroegen me wat mijn streefgewicht was. Die had ik dus niet, ook geen streefdatum. Ik heb alleen maar mijn levensstijl gewijzigd en had geen last van haast: ik zou wel merken waar mijn gewicht op uit zou komen. En wannéér.”

Lol in Juist omdat Van Dijk zichzelf geen doelen stelde, voelde hij ook geen druk. “Het kostte me geen moeite, ik kreeg er juist lol in, want ik zag vooruitgang. Op een dag was ik weer in staat om meer te bewegen. Pakte niet langer de auto, maar ben wat vaker gaan wandelen. Dat pakte ook weer positief uit: ik voel nog meer af. Uiteindelijk heb ik me in januari bij een sportschool ingeschreven. Toen die vanwege corona dicht ging, ging ik niet bij de pakken neer zitten. Als je op een loopband kan lopen, kan je het ook in de buitenlucht.” Wandelen werd een openbaring. “Ik ben er helemaal door gegrepen. Ik wandel nu elke dag 15 kilometer en als me dat een keertje niet lukt, dan mis ik het echt. Ik val er niet alleen van af, maar wandelen brengt me ook rust en geeft me inspiratie. Zelfs op vakantie ga ik er lekker mee door.”

120 kilo In vier jaar tijd is Van Dijk 120 kilo afgevallen. Sommige mensen vinden dat Van Dijk wel erg mager is geworden. “Dat kan

zijn, maar nogmaals: ik doe er niets speciaals voor. Dit is kennelijk mijn gewicht. Misschien is dagelijks 15 kilometer wandelen wat overdreven, maar daar heb ik gewoon plezier in gevonden.”

Gouden tip Wat is de gouden tip die Van Dijk heeft voor mensen met overgewicht? “Ga niet diëten, want daarmee heb je het gevoel dat je jezelf straft. Kijk, als ik in 2016 niet

op deze manier was begonnen dan had de dokter me op een dag waarschijnlijk verplicht op dieet gezet. Dat voelt dan als een straf. Ik wilde dat voor zijn en zelf de regie nemen en dat kan volgens mij iedereen doen: eet gewoon minder, want elk pondje gaat door het mondje. Daarna ga je vanzelf gezonder eten en – als het lichamelijk weer kan – ga dan wandelen, of sporten.”

ADVERTORIAL

Wat is Neurofeedback? AD(h)D, PDD-Nos, Burn-out, Migraine, Stress, Angst, Slaapstoornis Neurofeedback is een behandelmethode die zijn effectiviteit bij kinderen en volwassenen wetenschappelijk en maatschappelijk heeft bewezen. In veel gevallen is er een sterke medicijnreductie of medicijnafbouw mogelijk. Neurofeedback is het meten, registreren en gericht beïnvloeden van hersenactiviteit. Wanneer deze ontregeld is of tijdelijk in disbalans, kunnen klachten ontstaan. Met gerichte hersentraining kunnen deze worden verbeterd of blijvend verholpen.

Marloes legt training uit concentratie problemen, dyslexie en leerproblemen. Meld u nu aan voor een intakegesprek.

Door kleine sensoren op het hoofd te plaatsen kunnen we de hersengolven middels een EEG waarnemen op een computerscherm en het regulerend vermogen beïnvloeden. We boeken goede resultaten met burn-out, angst, vermoeidheid, migraine, depressie, slaapproblemen, spanningsklachten, whiplash,

Ankerbol 21 - info: 036-5252753 www.neurofeedbackalmere.com


Onze doktersassistenten zijn onmisbaar. Zij hebben een belangrijke taak in de huisartsenpraktijk. Zo zijn zij het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten, zowel aan de telefoon als aan de balie. Verder regelen ze de spreekuren voor de huisartsen, geven ze adviezen, weten ze wanneer het zorgelijk is en hoe ze moeten handelen bij spoed. Ze draaien ook eigen spreekuren waarbij ze onder meer wonden verzorgen, bloeddruk meten of een hartfilmpje (ECG) maken. Ze organiseren jaarlijks de griepprikdagen, wat in tijden van corona bijna een militaire operatie is. Onze doktersassistenten zijn breed opgeleid, doen veel zelfstandig én in overleg met de huisarts. We wisten al dat ze goud waard zijn, maar tijdens deze coronaperiode zijn ze onbetaalbaar.

Onze doktersassistenten zijn goud waard!

Veilige zorg Als u naar de huisartsenpraktijk belt, stelt de doktersassistent specifieke vragen om de zorgvraag vast te stellen. Dit heet triage. De doktersassistent bepaalt zelf, of in overleg met de huisarts, wat de volgende stap is. Dat kan bijvoorbeeld een telefonisch advies zijn, een (telefonische) afspraak bij de huisarts of een doorverwijzing naar de specialist. In deze coronatijd is de triage-functie van de doktersassistent nog belangrijker geworden. Om de zorg veilig en goed te laten verlopen wordt elke patiënt gevraagd naar coronaklachten. De doktersassistent zorgt dat deze (telefonische) patiëntenstroom in goede banen wordt geleid, zodat iedereen de juiste zorg op de juiste plek én op het juiste moment krijgt.

de grote hoeveelheid coronavragen, de uitgestelde zorgvragen en ook de vragen over coronatesten die eigenlijk bij de GGD horen. Omdat er voor een afspraak ook eerst uitgebreid moet worden gevraagd naar coronaklachten, duurt een telefoongesprek gemiddeld langer dan normaal. Er zijn minder beschikbare plekken in de wachtkamer. Vanwege de 1,5 meter-maatregelen kunnen we minder mensen uitnodigen op het spreekuur en wordt meer advies telefonisch gegeven. En er is minder bezetting in de huisartsenpraktijk, doordat medewerkers zelf coronaverschijnselen hebben of ziek zijn. Alles bij elkaar zorgt dat ervoor dat de wachttijden aan de telefoon oplopen en patiënten minder snel op een fysieke afspraak kunnen komen.

Druk neemt toe Door corona neemt de druk op de doktersassistenten toe. Er zijn veel meer en langere telefoongesprekken. Dit komt door

Wees aardig Onze doktersassistenten werken keihard om alle vragen zo goed en snel als mogelijk af te handelen. Dat is geen een-

voudige, en soms ondankbare taak. Er zijn patiënten die ongeduldig of agressief reageren. Dat is onaardig en bovendien onnodig, want iedereen wordt geholpen. De doktersassistenten maken telkens de afweging: ‘om welke zorg gaat het en wat is de beste zorg op dit moment?’ Spoedgevallen gaan altijd voor en bij spoed wordt u direct geholpen. Als u urgent zorg nodig heeft, wordt u binnen enkele dagen gezien door de huisarts. Waar het kan handelen we niet-urgente zorg digitaal of telefonisch af. Sinds corona zijn digitale ontwikkelingen in de huisartsenpraktijk in een stroomversnelling gekomen. De wereld van nu dwingt ons om verder te kijken dan zorg in de huisartsenpraktijk of bij de patiënt thuis. Meer dan ooit bieden we digitaal contact. Dat is soms even wennen. De wijze van contact is dan misschien veranderd, de betrokkenheid van onze doktersassistenten en huisartsen is onveranderd.

Kies voor het gemak van onze digitale mogelijkheden Heeft u vragen over uw gezondheid? Wilt u iets regelen bij ons? Wij helpen u ook graag digitaal. • Via MijnGezondheid.net (MGn) kunt u 24/7 online vragen stellen aan de huisarts, herhaalmedicijnen aanvragen en onderzoeksuitslagen bekijken. Dat kan ook via de app MedGemak. • Twijfelt u en wilt u heldere en betrouwbare informatie over ziektes en gezondheid? Bezoek dan eerst Thuisarts.nl of Moetiknaardedokter.nl. Dat kan u een telefoontje aan de huisarts besparen. • In onze huisartsenpraktijken is het telefoonsysteem vernieuwd. Als u belt krijgt u een keuzemenu te horen. U hoeft niet meer te wachten totdat u de doktersassistent aan de lijn krijgt, maar u kunt eenvoudig een terugbelverzoek doen. Op een later tijdstip belt de doktersassistent dan terug. Dat kan u veel tijd schelen.


SPECIAL MET INFORMATIE, TIPS EN ANTWOORDEN OVER DE ZORG IN UW REGIO

Cardiologen roepen op:

‘Ondanks Coronacrisis, blijf je melden met hartklachten’ ook niet opnemen kunnen wij onze cardiologiezorg op hetzelfde niveau handhaven. Dit is van groot belang, omdat mensen met hartklachten snel gezien dienen te worden.”

Dr. Peter Kievit. (Foto: Ingmar Timmer)

ALMERE - Cardiologen benadrukken nogmaals dat mensen met hartklachten niet thuis moeten afwachten, maar zich moeten blijven melden. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus is het belangrijk dat mensen met hartklachten en hartpatiënten die reeds onder controle staan hier gehoor aan geven zodat de situatie die zich in het voorjaar voordeed wordt voorkomen. Cardioloog en Voorzitter Vakgroep Cardiologie HartKliniek Nederland, Dr. Peter Kievit: “Het is uiterst belangrijk dat mensen met hartklachten zich blijven melden bij hun huisarts of behandelend cardioloog. Hartklachten kunnen immers niet wachten. Doordat wij bij HartKliniek geen Corona-patiënten behandelen en

Geleerd Het Haga Hart Long Centrum van het HagaZiekenhuis werkt uitgebreid samen met Hartkliniek Nederland. Cardioloog Dr. Ivo van der Bilt van het HagaZiekenhuis benadrukt: “We hebben geleerd van de eerste Corona-golf. Daaruit is gebleken dat uitstel van cardiologische zorg heeft geleid tot ernstige hartproblemen bij mensen die zich niet op tijd gemeld hebben. Daarom willen we onze patiënten op het hart drukken dat zij vooral moeten blijven komen naar ons Hartcentrum. Het ziekenhuis bezoeken is veilig, voor poliklinische afspraken maar vooral ook bij acute klachten. We werken al langer samen met HartKliniek, en zeker in een tijd als deze is het goed dat het poliklinisch behandelcentrum bijspringt als dat nodig mocht zijn.” Hartkliniek HartKliniek is beschikbaar voor poliklinische patiënten met niet-acute, maar wel urgente hartklachten.

Nieuwe behandelmethode tegen klachten van niet-aangeboren hersenletsel ALMERE – Wanneer u door een ziekte, een valpartij of op andere wijze schade oploopt aan uw hersenen, wordt u daarvoor behandeld door specialisten. Zeker als het plotseling gebeurt, zoals bij een beroerte, gaat eerste alle aandacht uit naar de dringende zorg van dat moment. we behandelmethode: tDCS (Transcraniële Direct Current Stimulatie). Door de inzet van deze methode wordt het regulerend vermogen van het brein verbeterd, waarmee de klachten verminderen en/of teniet worden gedaan.

Voor de restschade zoals bv. uitval van de motoriek, afasie of apraxie is er een nieu-

Jaarlijks zijn ongeveer 170.000 thuiswonende ouderen (65+) slachtoffer van mishandeling, zoals lichamelijk geweld, financiële uitbuiting of geestelijke mishandeling. “Ouderenmishandeling is lang niet altijd duidelijk zichtbaar. Toch heb je soms wellicht het idee dat er iets niet klopt”, aldus Debbie Maas voorzitter Landelijk Netwerk Veilig Thuis. “Je kunt iets doen door erover te praten of om advies te vragen. Vaak is de oudere kwetsbaar en afhankelijk van de pleger. Het gaat niet áltijd om kwade wil. De zorg voor een oudere kan iemand ook te veel worden. Zeker in deze uitzonderlijke coronatijd kunnen spanningen oplopen. Op dit moment hebben ouderen ook minder contacten, waardoor het zicht van bijvoorbeeld de huisarts of de vereniging op wat er thuis bij iemand gebeurt minder is. Daarom is het nu nog belangrijker om een beetje extra te letten op je moeder, je buurman of je oom en iets te doen met je vermoedens. Dat kan al door een praatje aan te knopen met de oudere.” Signalen Let op mogelijke signalen, zoals blauwe plekken, veranderingen in gedrag, plotselinge angstklachten, geldgebrek of betalingsachterstanden. Is het eenmalig of

Voordat mensen worden toegelaten tot HartKliniek worden zij uitgebreid bevraagd naar mogelijke Corona-verschijnselen. Daarnaast worden de regels en maatregelen van het RIVM strikt opgevolgd voor een veilige omgeving voor hartpatiënten.

ADVERTORIAL

Pas in een later stadium is er aandacht voor de (on)zichtbare schade aan het brein. Veelal wordt er revalidatie, logopedie en/of fysiotherapie ingezet om verbetering in de klachten te bevorderen. “Helaas komt het regelmatig voor dat ,ondanks de klinische behandeling, er geen of onvoldoende verbetering plaats vindt”, aldus Kjeld Hoogveld.

Wat te doen bij vermoedens 5 kolom vervolg van ouderenmishandeling

Hoe gaat de therapeut te werk: De therapeut plaatst elektroden op de hoofdhuid. Door licht geladen pulsen wordt een specifiek deel van de hersenen geprikkeld. Deze minimale puls is voldoende om de geladenheid van neuronen in de hersenen positief te beïnvloeden waardoor veranderingen/verbeteringen kunnen plaatsvinden. Wanneer men een verbetering merkt kan het na-effect variëren van enkele maanden tot meerdere jaren. Soms is het noodzakelijk om de tDCS-stimulaties op regelmatige tijdstippen te herhalen (onderhoudsbehandeling) om het effect te behouden of zelfs te versterken. tDCS is een veel onderzochte behandelmethode voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website; www.neurofeedbackalmere.com of bel 036-5252753.

(Foto: aangeleverd)

komt het langere tijd achter elkaar voor? Praat over je zorgen met iemand uit de omgeving van de oudere, zoals een familielid, een buurvrouw of de verzorger. Een simpel praatje met de oudere zelf is soms al voldoende om te laten weten dat je er voor hem of haar bent. Praat met de vermoedelijke pleger. Stel open vragen, bijvoorbeeld, hoe gaat het met de verdeling van zorgtaken? Je kunt altijd gratis bellen met een Veilig Thuis medewerker via 0800 2000 of chatten via www.veiligthuis.nl. Dit kan ook anoniem. Als jij de situatie beschrijft, kunnen de hulpverleners je advies geven over wat jij kunt doen en hoe zij kunnen helpen. Kijk op ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl voor meer informatie en tips.

Vriendenkiezen.nl maakt het verschil ALMERE - Vriendenkiezen.nl is een website om nieuwe contacten te leggen voor jong en ouder. De stichting vriendenkiezen.nl wil mensen verbinden vanaf 21 jaar via de geheel gratis toegankelijke website www.vriendenkiezen.nl. Zowel mannen, vrouwen als stellen kunnen hier gratis gebruik van maken. Een kopje koffie samen drinken met een goed gesprek is één van de vele activiteiten waar mensen naar op zoek zijn en zeker in de corona tijd. Inmiddels zijn er al meer dan 150 activiteiten geplaatst door de gebruikers zelf. Voor de stichting Vriendenkiezen.nl is iedereen gelijk. De site kan gebruikt worden door mensen die iemand zoeken om bijvoorbeeld mee te wandelen, naar het theater of bioscoop te gaan

of om samen te koken en daarna een leuk gesprek onder het eten te hebben. Inschrijven kan gratis via website www. vriendenkiezen.nl. Hetty uit Almere heeft dat ook gedaan. “Het is inderdaad en rare, nare tijd. Ook ik mis mijn sociale contacten. Ik heb geen werk, maar veel contacten via sport en vrijwilligerswerk, dat nu allemaal stilligt. Gelukkig mogen we nog wel naar buiten; samen met een vriendin heb ik al heel wat stappen op de stappenteller! Maar afgelopen maandag was ik jarig. Het goedevriendinnenfeest dat ik gepland had, kon natuurlijk geen doorgang vinden. Zo jammer. Maar ik had het toch druk die dag. Heel veel appjes, telefoontjes, video-gesprekken en zelfs via Zoom een e-borrel met mijn dochter. Toch nog een heel gezellige verjaardag dus.”

NF | Sport & Voeding staat voor: • • • • •

Persoonlijke begeleiding Gezond en verantwoord Afslanken Personal Bodytec Trainingen Lichaamssamenstelling metingen Persoonlijke doelen behalen

Boek nu je gratis intake t.w.v. €80,W W W. N ATA S C H A F R O G E R . N L


KUNSTGEBIT NODIG? U bent welkom bij:

KUNSTGEBIT DIETS

Oranje Fonds zoekt kanshebbers Appeltjes van Oranje 2021 ALMERE - Het Oranje Fonds is gestart met de zoektocht naar bijzondere projecten uit Almere die kans maken op een Appeltje van Oranje 2021. Dit jaar is het thema Mentale Kracht en staan de prijzen in het teken van projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen.

Dit kan zonder tussenkomst van een tandarts. U kunt

rechtstreeks naar onze praktijk komen en wij dragen zorg voor de declaratie bij uw zorgverzekeraar.

Kunstgebit kapot? Geen probleem. In de meeste gevallen kunt u erop wachten. Vrijblijvende en gratis prothese controle? Bel, mail of kom langs in de praktijk voor een afspraak. Kunstgebit Diets Händelstraat 19

Het kan iedereen overkomen: dat de mentale gezondheid een belemmering is om volledig mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld bij een depressie, een eetstoornis, dwangneurose of bij paniekaanvallen. Mentale klachten hebben allerlei oorzaken en komen voor in alle groepen van de samenleving. Gelukkig zijn er veel projecten die vrijwilligers inzetten om deze

Wat bezielt een heilssoldaat? ALMERE – Het grootste gedeelte van zijn leven wijdde Arie van Dijk aan het Leger des Heils. Na zijn pensioen beschrijft hij in zijn boek ‘Hersenspinsels van een heilssoldaat’ wat hem inspireert om iedere dag opnieuw klaar te staan voor kwetsbare mensen in de samenleving. Het resultaat is een intiem kijkje in de veelzijdige belevingswereld van een heilssoldaat, dat nu voor het eerst voor het grote publiek toegankelijk is gemaakt.

1323 AC Almere 036-8445427 info@kunstgebitdiets.nl / www.kunstgebitdiets.nl

Vacature Verpleegkundige VTH Jij bent verantwoordelijk voor de triage, zodat cliënten de juiste zorg krijgen op het juiste moment. Je beoordeelt casussen en springt in bij complexe handelingen. Je bent hierin bekwaam en je helpt collega’s graag om deze handelingen eigen te maken. Daarnaast ben jij als verpleegkundige binnen onze VTH-dienst de spil bij calamiteiten. zoeken Daarnaast en wij gedrev IG de ’s en Verzorgen undige(n) Verpleegk en in Almere Lelystad!

mensen te ondersteunen en bij de hand te nemen, zodat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij. Deze projecten maken dit jaar kans op een Appeltje van Oranje. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. In lustrumjaren wordt dit door Koning Willem-Alexander gedaan.Projecten uit Almere die aansluiten op het thema kunnen tot en met 1 november worden aangemeld via oranjefonds.nl/appeltjesDrie initiatieven krijgen in juni een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima.

Het boek ‘Hersenspinsels van een heilssoldaat’ wordt gelanceerd op 14 november tijdens de feestelijke boekpresentatie in ‘t Klankbord in Almere. Het boek is vanaf die datum verkrijgbaar in Nederland en Vlaanderen. Titel: Hersenspinsels van een heilssoldaat ISBN: 9789079735075 Auteur: Arie van Dijk Verschijningsdatum: 14 November Prijs: 20,00 Euro

KlantServicePunt Zorggroep Almere ALMERE - Als het moment daar is dat intensieve zorg of verhuizing naar een woonzorgcentrum noodzakelijk is, kun je zomaar belanden in een wirwar van regels. Het is niet makkelijk om hier wijs uit te worden als je niet precies weet hoe het in de zorg werkt. Zorggroep Almere biedt vanuit het KlantServicePunt extra ondersteuning om ouderen en hun familie bij te staan in deze moeilijke materie. De adviseurs van het KlantServicePunt van Zorggroep Almere begeleiden ouderen of mantelzorgers bij hun vraag naar ondersteuning. Soms is verhuizing naar een woonzorgcentrum noodzakelijk maar kan dit niet meteen. Zorggroep Almere biedt verschillende mogelijkheden om deze periode te overbruggen. Ouderen en hun mantelzorgers kunnen ontlast worden door bijvoorbeeld Zorg Plus Thuis. Ook vanuit de Dagactiviteiten worden tal van mogelijkheden geboden. Daarnaast

heeft het KlantServicePunt alle tijdelijke verblijfplaatsen in zicht waar gebruik van kan worden gemaakt als bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname gedurende 24 uur zorg nodig is en dit niet kan in de thuissituatie. Klantadviseurs nemen de huisartsen de zoektocht naar een passende ondersteuningsvorm uit handen en zoeken samen met de cliënt naar een geschikte oplossing. Zorggroep Almere heeft inmiddels acht woonzorgcentra en de bouw van het negende woonzorgcentrum start na de zomervakantie op het Floriadeterrein. Via het KlantServicePunt kan een persoonlijk gesprek of een rondleiding worden aangevraagd. Kortom, bij alle vragen die gaan over ondersteuning voor ouderen, kan contact opgenomen worden met het KlantServicePunt van Zorggroep Almere. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur via 036- 5454778 of via klantadvies@zorggroep-almere.nl.

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Bekijk onze website voor meer vacatures! Interesse of vragen? Neem contact op met onze recruiter via: 0320 229 203

06 580 131 54

www.werkenbijwoonzorgflevoland.nl

werkenbijwoonzorgflevoland.nl

Ben je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Vanaf 1 december is het weer mogelijk om gebruik te maken van het kosteloos ontwikkeladviestraject. Dit geeft je zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt, waar je talenten en ontwikkelpunten liggen en helpt je zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. Heb je interesse, meld je vast aan. Wacht niet te lang, want het aantal plekken is beperkt .

Bel of mail ons voor het gratis ontwikkeladvies

 036 546 95 70

info@mindatwork.org

 www.mindatwork.org


‘Handig dat ik zo contact kan leggen met mijn huisarts’ Debora kwam voor het eerst in aanraking met MijnGezondheid. net (MGn) via een bericht van haar huisartsenpraktijk. Daarin stond dat patiënten gebruik konden gaan maken van MGn en werd uitgelegd wat er allemaal mee mogelijk is. MijnGezondheid.net is een website waarmee je veilig digitaal contact kunt leggen met je huisarts, praktijkondersteuner en apotheker. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig een vraag insturen of je eigen laboratoriumuitslagen inzien. “Die mogelijkheden spraken me aan”, vertelt Debora. “Daarom heb ik me toen aangemeld en sindsdien maak ik gebruik van MGn. Ik gebruik het als ik het nodig heb en het bevalt goed.” Vooral berichten sturen gemakkelijk Debora heeft in de loop der jaren verschillende mogelijkheden gebruikt in MijnGezondheid.net. “Ik ben op dit moment vooral heel blij dat ik online een bericht of vraag kan sturen naar mijn huisarts. Voor gezondheidsproblemen waarvoor ik bij de huisarts onder behandeling ben, kan een eventuele verwijzing online geregeld worden. Daar hoef ik niet voor te bellen of langs te komen. De huisarts laat me dan

via een bericht weten met wie ik contact kan opnemen. Soms krijg ik online zelfs de verwijzing zelf al. Ideaal. Het werkt gemakkelijk en snel. Officieel kan het drie dagen duren voor je reactie krijgt op een online bericht. Ik krijg het meestal sneller. Soms ook van de doktersassistent in plaats van de huisarts, en dat vind ik ook prima.” Ook gemak via app: MedGemak In 2019 is MijnGezondheid.net ook in app-vorm beschikbaar gekomen: MedGemak. Een groot voordeel van MedGemak is dat je altijd je medische gegevens bij de hand hebt zonder in te hoeven loggen met DigiD. Debora heeft deze app ook op haar telefoon geïnstalleerd. “Een handige app, die ik ook gebruik om een bericht of vraag naar mijn huisarts te sturen. Als er dan reactie is, krijg ik een melding. Dat werkt goed!” Mogelijkheden verder gegroeid Debora is blij met MijnGezondheid.net en MedGemak. In de loop der jaren zijn de mogelijkheden gegroeid en heeft ze MijnGezondheid.net steeds uitgebreider en gebruiksvriendelijker zien worden. “Ik maak niet van alle functies gebruik en dat hoeft ook niet. Bijvoorbeeld de

Debora is patiënt bij een huisartsenpraktijk in Almere en maakt al zeven jaar gebruik van MijnGezondheid.net (MGn). Ze ontdekte er steeds meer mogelijkheden in en is er blij mee. “Ik kan mijn gezondheidszaken snel en gemakkelijk regelen.”

inneemwekker in MedGemak, die je eraan herinnert dat het tijd is je medicijnen in te nemen, die gebruik ik niet. Maar voor een grote groep andere mensen kan deze optie weer heel interessant zijn. Het is voor ieder wat wils. Ik vind het heel praktisch om snel een lijstje met mijn actuele medicatie te kunnen downloaden. Daar hebben anderen weer minder behoefte aan.” Blijven verbeteren “Als kritische gebruiker zie ik nog wel wat verbeterpunten. Zo zou het mooi zijn als er bij het aanvragen van medicijnen standaard nog meer keuze zou zijn uit afhaallocaties in de buurt. Nu zet ik in het opmerkingenveld mijn afhaallocatie. Dat werkt ook wel, maar het zou handiger kunnen. Maar in de loop van de jaren is MGn steeds gebruiksvriendelijker en gemakkelijker geworden. Het mooiste zou zijn, als het online medisch dossier nog verder wordt uitgebreid. Ik zou daarin ook graag de correspondentie van andere zorgverleners, bijvoorbeeld van het ziekenhuis, zien. Maar ik heb gehoord dat er landelijk gewerkt wordt aan één compleet medisch dossier voor iedereen.”

Debora regelt gemakkelijk gezondheidszaken via MijnGezondheid.net en MedGemak.

MGn en Medgemak geven u heel veel gemak, zeker in coronatijd! • Heeft u een eenvoudige vraag, die geen spoed heeft? Stel de vraag via een bericht aan uw zorgverlener. Als u wilt, kunt u een foto meesturen, bijvoorbeeld van een huidaandoening. Binnen drie werkdagen heeft u reactie. • Bent u bij de huisarts geweest? Dan kunt u in uw online gezondheidsdossier nog eens nalezen wat er is besproken. Zo kunt u de informatie rustig bekijken en eventueel bespreken met uw partner of familielid. • Via MijnGezondheid.net en MedGemak kunt u altijd en overal uw medicatiedossier bekijken en nieuwe medicatie bestellen. • U kunt uitslagen van laboratoriumonderzoeken, voorzien van uitleg door de huisarts, eenvoudig online bekijken. Heeft u urine laten onderzoeken? Bekijk de uitslag online. Zo hoeft u minder vaak te bellen met de huisartsenpraktijk.

Gemak voor iedereen

Almeerse huisartsenpraktijken werken samen

Ook in Almere zijn er mensen die moeite hebben met het begrijpen en lezen van een tekst of die het lastig vinden met digitale middelen om te gaan. Daarom zijn MijnGezondheid.net en MedGemak heel gemakkelijk in gebruik. Onze zorgverleners schrijven teksten in het medisch dossier ook zo begrijpelijk mogelijk.

digitaal (nog beter) te helpen. Alle huisartsen bieden nu digitale diensten aan via MijnGezondheid.net en MedGemak. Samen

Het wordt steeds gewoner om zaken digitaal te regelen. Ook gezondheidszaken. Sinds 1 juli heeft u volgens de wet het recht op digitale inzage in uw medisch dossier. Alle huisartsenpraktijken in Almere hebben daarom de handen ineen geslagen om u kijken we hoe we u daarmee nog beter van dienst kunnen zijn. Zo maken we het voor u gemakkelijker en laagdrempeliger. Patiënten van 16 jaar en ouder kunnen direct gebruik maken van MijnGezondheid.net en Medgemak. Profiteer ook en vraag naar MijnGezondheid.net en MedGemak bij uw huisartsenpraktijk.


zorg

interview

“We zijn allebei vrolijk en vriendelijk, en houden van gezelligheid”

Tekst: Miriam Vijge Foto: Paul Tolenaar

Ron van de Woude woont ruim vier jaar in Vivium Torenhof in Blaricum, waar hij eerste medewerker horeca Els Klarenbeek trof. Ze vonden elkaar in hun beider vrolijkheid, en in altijd vriendelijk en behulpzaam zijn. ‘We houden van gezelligheid en maken graag een lolletje.’ “Het is hier in huis hartstikke gezellig”, wil meneer Van de Woude meteen gezegd hebben, ook al zou hij het liefst nog bij zijn vrouw in Blaricum wonen. Vanwege de gevolgen van een herseninfarct heeft meneer langdurige lichamelijke zorg nodig. Hij is zeer te spreken over wat het team hier biedt. Torenhof is vorig jaar verbouwd tot een kleinschalig somatisch verpleeghuis. De inrichting oogt fris, modern en knus. “Laten we naar de huiskamer gaan”, stelt Els voor. Op elke verdieping kunnen bewoners, als verlengstuk van hun eigen studio, daarvan gebruikmaken. Meneer wijst op de nieuwe lampen en de kleurrijke muur in de sfeervol ingerichte ruimte: “Dit hadden we eerst niet en is nu een fijne plek om naar toe te gaan.”

‘We kletsen gezellig en maken grapjes’ “Ik zie Els elke dag”, vertelt meneer over hoe hun band groeide. “Ze serveert en helpt in het restaurant.” Els doet daarnaast de bestellingen, roostert en stuurt de horecamedewerkers aan. “We moesten elkaar even leren kennen”, legt hij uit. “We zijn allebei vrolijk, vriendelijk en houden van gezelligheid.” Els lacht: “Hij heeft ondeugende ogen. We maken vaak grapjes over en weer of kletsen gezellig. Ook over onze honden, die we allebei uit Spanje adopteerden.” Meneer windt elke dag de staartklok in de hal van Torenhof op en voor corona bracht hij intern de post rond, waaronder het weekmenu. Ze inventariseert regelmatig de wensen van bewoners om daar in overleg met de kok het menu op af te stemmen. Zo weet ze dat meneer van patat, bier en piccalilly houdt. “En van sambal bij de nasi.” Meneer glundert en vertelt over een klein potje met zelfgemaakte sambal. “Dat hij ook nog eens gul uitdeelt” , waardeert Els. “Dan rijdt hij van tafel naar tafel om wie

wil ook een klodder van zijn sambal te geven.” Zelf bestelt ze ook graag ‘lekkere dingetjes’, bekent ze. Zoals die keer dat mevrouw Van de Woude een pot snoepspekjes had meegenomen, die niet alleen meneer lekker bleek te vinden. “Toen heb ik een hele zak besteld”, lacht Els. “Die hebben we samen met veel lol uitgedeeld, hè”, lacht ze naar hem. In het restaurant, dat volgens meneer ‘nog gezelliger’ is sinds de verbouwing, zijn regelmatig activiteiten. Ook proeverijen, waarbij Els met haar horecateam en activiteitenbegeleider Marieke een grote rol spelen. Meneer verheugt zich op de Duitse proeverij vanmiddag: “Lekker: met bier en bratworst”. En andere lekkernijen, vult zij lachend aan en legt uit dat zo’n landenthema ook terugkomt in het weekmenu. “In november hebben we een Amerikaanse proeverij, vanwege de verkiezingen daar.”

Ze staat erom bekend dat niks te gek is. “Bij Vivium heb je de vrijheid om met voorstellen te komen. Dat doe ik als ik weet dat we bewoners ergens een gigantisch plezier mee kunnen doen. Dat is ook mijn valkuil”, lacht ze. “Omdat het vaak een hoop geregel is. Maar ik wil dat we allemaal fijn samen zijn. En omdat de lijntjes hier kort zijn, lukt het in overleg meestal wel.” Ze roemt de sfeer in Torenhof, waaraan ze beiden, aan de voorbeelden te horen, volop bijdragen. “Bewoners gaan onderling ook zo goed met elkaar om. Dit is echt een liefdevol huis. Ik ga met veel plezier naar mijn werk.” 23 jaar werkt ze bij Vivium en ook dat is een keuze, al kan ze niet meteen haar vinger erop leggen. “Het voelt goed; hier”, gebaart ze met haar hand op haar hart. Dan vindt ze de woorden en zegt resoluut: “Vivium is een verstandige en gezonde organisatie, en daar hou ik van.”

Geen traditioneel verpleeghuis, wel zorg op maat? En wonen in een eigen studio? Dat vindt u in Vivium Torenhof, een comfortabel huis aan de Torenlaan in Blaricum. Heeft u een somatische indicatie 6 of 8 uit de Wet langdurige zorg? Dan geven wij u graag persoonlijk advies over de mogelijkheden in Torenhof. Er zijn nog studio’s beschikbaar. En als uw situatie verandert, dan denken onze verzorgenden, verpleegkundigen en multidisciplinair team graag mee over de zorg die het beste bij u aansluit. Zodat u hier zo lang mogelijk kunt blijven wonen. Meer informatie vindt u op www.vivium.nl/torenhof

Werken in een uitdagende omgeving van een modern verpleeghuis? Waar je onderdeel bent van #teamvivium, bestaande uit zorgverleners, behandelaren, en ook horeca, technische dienst en welzijn. Een plek waar kennis en kunde bij elkaar komt. En waar je samen werkt om met lef en liefde aan de hulpvraag van de bewoners te voldoen. Join the team via werkenbijvivium.nl/torenhof! Vivium Zorggroep helpt mensen om hun eigen leven te blijven leiden, in elke levensfase. Zo gezond, vitaal en zelfstandig mogelijk. Ook ondersteunen we partners en familie indien gewenst. Wij geloven in de kracht van mensen. Onze klanten en hun naasten weten zélf het beste welke ondersteuning ze nodig hebben. Wij luisteren en werken samen aan een oplossing die past. Of het nu gaat om zelfstandig wonen, revalidatie, goede zorg, een passende woonsituatie of plezierig leven: Vivium helpt mensen verder. Contact T. (035) 6 924 924 (ma t/m vrijdag 8.00-17.00 uur) E. info@vivium.nl www.vivium.nl

Profile for Almere DEZE WEEK

Zorgspecial Week 43-2020  

Geplaatst in Almere DEZE WEEK

Zorgspecial Week 43-2020  

Geplaatst in Almere DEZE WEEK