Page 1

Sunn & vakker innenfra! Helt naturlig

Juice & oljer


Råd fra terapeuten

Vakker innenfra I hverdagen opplever mange at energien tappes, hud og hår blir gustent og livløst, neglene tørre og sprekker. Vi utsettes for ytre påkjenning og forurensning og føler at vi ikke klarer å tilføre kroppen det den trenger. Det finnes mange gode kremer man kan bruke for å gi hud, hår og negler næring, fuktighet og pleie, men det aller beste er å la kroppen selv gjøre jobben – innenfra! Gi kroppen det den trenger av oljer, vitaminer og antioksidanter og se hvordan behovet for å tilføre fuktighet og næring utenfra vil minske.

Vakker innenfra! Når jeg velger produkter fra Helios vet jeg at de er rene, ekte og ikke tilsatt unødvendige stoffer eller tilsetninger. Jeg bruker produktene regelmessig selv, og nøler ikke med å anbefale dem til deg! Lill Lindseth Helse- og hudterapeut

2


Visste du at...?

Helios juice er naturens egen vitaminpille! Alle Helios juicer er laget av økologisk frukt, bær og grønn­ saker! Råvarene er nøye utvalgt og deretter skånsomt presset og filtrert. På denne måten bevarer vi råvarenes næringsstoffer på best mulig måte – helt fra naturen og hjem til deg! Juicene er ikke fra konsentrat. Juicene er ikke tilsatt søtning.

3


Helios juicer Store flasker 0,75 l Helios Ananasjuice 0,75 l Ren ananasjuice av økologisk, solmoden ananas, nøye utvalgt for sin søte, gode smak. Til hver liter Helios ananas­ juice går det med over 2 kg frisk ananas, som skånsomt presses der de dyrkes. Slik beholdes best de sunne nærings­stoffene. Nyt den søte smaken av sol og sommer!

Helios Druejuice rød 0,75 l Vi bruker kun søte, modne druer av sortene Barbera og Montepulciano, nøye utvalgt for å skape en intens dyprød farge og et fint avbalansert sødme/syreforhold. Røde druer inneholder store mengder antioksi­ danter, og kan brukes som et alkoholfritt alternativ til fest.

Nyhet! Helios Friskusjuice 0,75 l Økologiske solmodne appelsiner, epler, gulrøtter, bananer, hvit grapefrukt, ananas og tindved er skånsomt presset og blandet i en næringsrik og velsmakende drikk som garantert vil falle i smak hos både store og små! Friskusjuice er en næringsrik drikk som passer hele familien.

4


Helios Grapefruktjuice 0,75 l En frisk juice med bittersøt smak av solmoden rosa grapefrukt. Et lite glass C-vitaminrik grapefruktjuice ­anbefales til frokost. Brukes også i en rekke faste-/ rensekurer.

Bestselger

Helios Grønnsaksjuice 0,75 l Mye smak og farge! Mild gulrot, fargesterk rødbete og aromatisk sellerirot. Smaken er ­avrundet med litt sitronjuice og acerola­ kirsebær. Vi bruker kun nyhøst­ ede grønnsaker. Juicen er svært næringsrik, en god start på dagen eller som et lite mellommåltid.

Helios Grønnsaksjuice m+ 0,75 l Mye smak og farge! Mild gulrot, fargesterk rødbete og aromat­isk sellerirot. Smaken er avrundet med litt sitronjuice og acerolakirsebær. Juicen er melkesyre­g jæret m+. Det betyr at den er tilsatt en bakterie­kultur som danner melkesyre i juicen, kjent for sin gunstige effekt på mage og tarm.

5


Helios Gulrotjuice 0,75 l Aromatisk, søt gulrotjuice tilsatt litt sitronjuice for å avrunde smaken. Helios gulrotjuice er proppfull av vitamin A, viktig for bl.a. et godt nattsyn. Beta­karoten gjør huden sommerklar! Huden får en flott og gylden farge som beskytter mot solen. Kan gi en raskere brunfarge og forebygge soleksem.

Bestselger

Helios Gulrotjuice m+ 0,75 l Aromatisk, søt gulrotjuice tilsatt litt sitronjuice for å avrunde smaken. Rik på næringsstoffer, bl.a. vitamin A og betakaroten som gjør huden sommerklar! Huden får en flott og gylden farge som beskytter mot solen, kan gi raskere brunfarge og forebygge soleksem. Juicen er melkesyregjæret m+. Det ­betyr at den er tilsatt en bakteriekultur som danner melkesyre i juicen, kjent for sin gunstige effekt på mage og tarm.

Helios Rødbetejuice m+ 0,75 l Den utrolige fargen er naturens egen! Ren rødbete, tilsatt litt juice fra acerolakirsebæret for å avrunde smaken. Rød­ betejuice er full av næring og antioksidanter og er rik på bl.a. jern. Juicen er melkesyregjæret m+. Det betyr at den er tilsatt en bakteriekultur som danner melkesyre i juicen, kjent for sin gunstige effekt på mage og tarm. Har med rette blitt kjent som «treningsjuicen», pga. sin utholdenhetsfremmende effekt, da den inneholder nitrat som utvider blodkarene og dermed lettere frakter O2 til musklene.*

6

*Olympiatoppen/Schrödingers katt NRK1 06.02.2014

Bestselger


Helios Sitronjuice 0,75 l / 0,2 l

0,75 l

Vi bruker kun solmodne sitroner, som skån­ somt presses der de dyrkes. Juicen er ufiltrert, og den friske sitronsmaken er fin i matlaging og forfriskende drikke. Prøv den f.eks. i en ­klassisk limonade, gjerne med alternativ ­søtning fra Helios agave­sirup! Sitron er særlig rik på vitamin C.

0,2 l

Helios juicer Små flasker 0,33 l Helios Aroniajuice 0,33 l Ren og kaldpresset, laget av norsk økologisk aronia. Aronia er kjent for sitt høye innhold av antioksidanter. Juicen kan drikkes som den er eller fortynnes med vann.

Helios Blåbærjuice 0,33 l Ren juice av økologisk blåbær, ekstrahert med damp, ufiltrert og ikke tilsatt noe annet. Blåbær er bl.a. kjent for sitt høye innhold av antioksidanter. Juicen kan drikkes som den er eller fortynnes med vann.

7


Helios Hyllebærjuice 0,33 l Ren juice av økologiske, solmodne hyllebær, som skånsomt presses og ikke tilsettes noe annet. ­Hylle­bær inneholder store mengder antioksidanter og lektiner. Hyllebærjuice kan drikkes kald eller varm. Den kan også fortynnes med litt vann.

Helios Solbærjuice 0,33 l Ren juice av økologisk solbær, ekstrahert med damp, ufiltrert og ikke tilsatt noe annet. Solbær er bl.a. kjent for sitt høye innhold av antioksi­danter. Juicen kan drikkes som den er eller fortynnes med vann.

Helios Tranebærjuice 0,33 l Ren juice av økologisk tranebær, ekstrahert med damp, ufiltrert og ikke tilsatt noe annet. Tranebær er bl.a. kjent for sitt høye innhold av antioksidanter. Tranebær er vel­ kjent for sin dokumenterte effekt på urinveisinfeksjon. Juicen kan drikkes som den er eller fortynnes med vann.

8


Helios oljer Helios oljer er kaldpresset og uraffinert, milde i smaken og med et verdifullt innhold av sunt, hjertevennlig fett!

Helios Linfrøolje 0,25 l Linfrøoljen er kaldpresset og uraffinert, mild i smaken og med et verdifullt innhold av umettede fettsyrer, bl.a. Omega-3. Oljen er utmerket i smoothies, frokost­ blanding og salat. Det kan dannes bunnfall i oljen. Dette er naturlig og forringer ikke kvaliteten. Oljen må ikke varmes!

Omega -3

Helios Hampfrøolje 0,25 l

Omega-3 GLA

Hampfrøoljen er kaldpresset og uraffinert, med en nøtte-/høyaktig smak og et verdifullt innhold av umettede fettsyrer, bl.a. GLA og Omega-3. Oljen er utmerket i salater og smoothie. Det kan dannes bunnfall i oljen. Dette er naturlig og forringer ikke kvaliteten. Oljen må ikke varmes!

9


Helios helsepakke 1

Detox

Rens kroppen og få tilbake energien! Med dette enkle Detox-konseptet gir du kroppens renselsesprosess en kickstart! Grapefrukt er rik på bitterstoffer som fremmer fordøyelsen, og kan virke ­appetittdempende. Frukten er rik på A- og C-vitamin, og kan også ha en ­positiv effekt på immunforsvaret. Ananas inneholder et fordøyelsesfremmende enzym, Bromelin, kjent for å stimulere og lette nedbrytningen av tungt fordøyelig mat. Ananas skal angiv­elig også hjelpe blodet å koagulere, være betennelsesdempende og ha en sårlegende effekt. Sammen med Helios knuste linfrø vil Helios grapefrukt- og ananasjuice bidra til at tarmen «støvsuges», og vitaminer og antioksidanter tilføres. Bruk ­naturens virkemidler for å rense kroppen og få ny energi!

VÅR ANBEFALING: 0,5 dl Helios Grapefruktjuice 0,5 dl Helios Ananasjuice 1 ss Helios knuste linfrø Inntas hver morgen, gjerne på tom mage.

Økt mengde kan gi økt effekt og kan justeres etter eget behov. Vi gjør oppmerksom på at allergikere generelt skal være forsiktige med sitrusprodukter.

10


Helios helsepakke 2

Reisemage

God balanse i mage og tarm = godt immunforsvar! Hyllebær inneholder lektiner, som på samme måte som våre forsvarsceller hjelper kroppen å bekjempe virus og bakterier. Lektinene legger seg som et “lokk” på cellenes reseptorer og gjør det vanskeligere for virus og bakterier å feste seg til cellene. Mange erfarer at dersom magen fungerer, fungerer også resten av kroppen! Ikke så rart når vi vet at 70 – 80 % av vårt immunforsvar ligger i mage/tarm. Her er det ekstra viktig å opprettholde god balanse! Hyllebærjuice er fantastisk å bruke når man skal ut å reise, og omgis av ­ukjente bakterier og virus. Hyllebær er kjent for sin effekt på magebesvær, både hard, løs og luftig mage. I tillegg inneholder hyllebær mye antioksidanter, som bidrar til å styrke huden. Antioksidanter er også kjent for å beskytte mot de frie radikalene.

VÅR ANBEFALING: 0,5 dl Helios Hyllebær juice Inntas daglig for å skape god balanse, og forebygge mot virus og bakterier før man skal ut å reise.

TIPS!

Blir smaken for sur? Prøv å blande 50/50 med Helios Friskusjuice.

Økt mengde kan gi økt effekt og kan justeres etter eget behov.

11


Helios helsepakke 3

Hud, hår og negler Gjør huden klar for sol og sommer! Blandingen av gulrot med sitt innhold av betakaroten/vitamin A, blåbær med antioksidanter og hampfrø med Omega-oljer er optimal for hud, hår og negler! Sammen vil disse råvarene kunne beskytte huden fra innsiden, gi sunnere hud og penere, dypere brunfarge. Prøv naturens virkemidler for å gjøre din hud klar og smidig for sol og sommer! Helios Gulrotjuice inneholder betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og fargestoffet lagres i hudcellene hvor underhudsfettet farges gyllent. Ved inntak kan dette føre til en brunere hud når kroppen utsettes for sollys. Mange opplever også at tilførsel av betakaroten gjør at huden føles glattere og friskere! Helios Blåbærjuice er rik på antioksidanter og Helios Hampfrøolje anbefales ofte som «kvinneoljen» for hormonell balanse. Den er spesielt gunstig pga. sitt innhold av Omega-oljer og GLA. Sammen er disse tre sommerens skjønnhetstips fra Helios!

VÅR ANBEFALING: 0,5 dl Helios Gulrotjuice 0,5 dl Helios Blåbærjuice 1 ss Helios Hampfrøolje Tas som et daglig kosttilskudd for å styrke hud, hår og negler.

Økt mengde kan gi økt effekt og kan justeres etter eget behov.

12

TIPS!

Prøv å bytte ut Helios Blåbærjuice med Helios Solbærjuice! Begge er rike på antioksidanter.


Helios helsepakke 4

Energy Boost

Visste du at rødbeter er naturens eget prestasjons­ fremmende middel? Dette er en metode som gir deg bedre utholdenhet – helt naturlig! Helios Rødbetejuice m+ inneholder mye nitrogenmonoksid som utvider blodkarene slik at de er bedre egnet til å frakte O2 til musklene. Slik kan du p­ restere bedre på trening og oppleve bedre utholdenhet, samtidig som du tilfører ­kroppen gunstige næringsstoffer og ekstra jern, som rødbetejuice er rik på. Tester viser at inntak av Helios Rødbetejuice m+ før trening kan doble opptaket av O2 til musklene og bedre utholdenheten med opp mot 20 %*. I tillegg er Helios Rødbetejuice m+ melkesyregjæret. Det betyr at den er tilsatt en bakteriekultur som danner melkesyre i juicen, kjent for sin gunstige effekt på mage og tarm.

VÅR ANBEFALING: Drikk et lite glass (2 dl) Helios Rødbetejuice m+ i tre dager før et løp. Drikk så 2–5 dl et par timer før løpet.

TIPS!

Helios Rødbetejuice m+ er ikke bare for­beholdt løp! Bruk den når du vil gi litt ekstra på trening også!

*Olympiatoppen/Schrödingers katt NRK1 06.02.2014

13


Helios helsepakke 5

5 om dagen-juicen Prøv nyheten Helios Friskusjuice! En herlig, næringsrik blanding av frukt, grønnsaker og bær! Sliter du med å få i deg nok frukt og grønt? Prøv nyheten Helios Friskusjuice. Øko­log­iske, solmodne appelsiner, epler, gulrøtter, bananer, hvit grapefrukt, ananas og tindved er skånsomt presset og blandet i en næringsrik og velsmakende drikk som garantert vil falle i smak hos både store og små! Perfekt følge til ­frokosten. Helios Friskusjuice er ikke fra konsentrat og er ikke tilsatt søtning. En sunn, vel­smakende og næringsrik drikk som passer hele familien. Vi kaller den ­«naturens egen vitaminpille».

VÅR ANBEFALING: Drikk et lite glass (2 dl) Helios Friskusjuice på morgenen – naturens egen vitaminpille! Gi kroppen en pangstart på dagen!

14

TIPS!

Helios Friskusjuice smaker søtt og godt, helt uten tilsatt søtning, og egner seg godt som base for smoothie.


Økologisk siden 1969

Spørsmål og svar Hvorfor bruker Helios glassflasker? Helios bruker glassflasker fordi glass ikke inneholder skadelige / omdiskuterte stoffer og bevarer den gode kvaliteten. Pass på å kildesortere flaskene som glass.

Hvorfor er det rand rundt flaskehalsen og bunn­fall? Sunne planteoljer kan legge seg som en liten rand i flaskehalsen og fruktkjøtt danner bunnfall. Begge deler er helt naturlig. Rist flasken før bruk!

Hvorfor er Helios juicer pasteurisert? Alle Helios-juicene er pasteurisert. Juicene har gjennomgått en kortvarig oppvarming som dreper sykdomsfremkallende bakterier og mikro­organismer. Pasteurisering gir et produkt som både er trygt å drikke, og som har en lang nok holdbarhet til å kunne selges ute i butikkene. Vi velger ­pasteuri­sert juice fremfor juice med konserveringsmidler. Uten pasteurisering eller kon­ serverings­midler, vil juicene ha svært kort holdbarhet etter produksjon – ­faktisk bare noen få dager. Kort sagt vil juicen råtne og det vil dannes bakterier og sopp. Dersom man vil unngå både pasteurisering og konserveringsmidler, må man lage ferskpresset juice selv.

Innholder Helios juicer fortsatt vitaminer og mineraler? Selv om Helios-juicene er pasteurisert, er de fortsatt proppfulle av viktige næringsstoffer! Enkelte næringsstoffer vil kunne påvirkes av varmebehand­ lingen, men det er fortsatt rikelig vitamin i de ferdige juicene! Mengdene vil også avhenge av type frukt som er brukt i juicen, modningsgrad ved ­innhøsting og ulike prosesseringsteknikker. Mineraler påvirkes minimalt av pasteurisering. Eksakt næringsinnhold er oppgitt på flasken.

15


Helios – økologisk mat og drikke siden 1969 I denne brosjyren har vi samlet vårt utvalg av helsejuicer og helseoljer. Vi har også satt sammen noen gode, velprøvde kombinasjoner for deg som tilfører kroppen vitaminer, antioksidanter og sunne oljer. Ønsker du mer informasjon finner du dette på www.helios.no Følg oss også gjerne på facebook.com/heliosno

Alma Norge AS Folmovegen 1 2150 Årnes Telefon: 67 21 05 00

Profile for Alma Norge AS

Helios sunn og vakker  

I denne brosjyren har vi samlet vårt utvalg av helsejuicer og helseoljer. Vi har også satt sammen noen gode, velprøvde kombinasjoner for deg...

Helios sunn og vakker  

I denne brosjyren har vi samlet vårt utvalg av helsejuicer og helseoljer. Vi har også satt sammen noen gode, velprøvde kombinasjoner for deg...

Advertisement