__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

magasinet

# 1 2013

LCHF-MAT

! r e b e f o l l Me

UTAN kompromisser

David Lindgren till Allum 2 MARS

MARTINA HAAG

Spring längre än du trodde var möjligt!


I

nnehåll

5. Schlagerfeber på Allum

6. Månadens butik: Cervera Malin på Cervera berättar om trender inom mat och varorna som gör matlagningen roligare

10. Träning Prylarna som får dig att längta ut i löpspåret

12. Månadens profil: Martina Haag Om löpning och kärlek

14. Hej Allumbesökare!

18. Melodifestival-feber Testa dina mello-kunskaper

20. Melodifestival Prylarna som får dig i schlager-stämning

24. Månadens mode: vårskor

28. Månadens kokbok Slanka linjen med LCHF

33. Notiser och nytt

34. Korsord

35. Butiker i Allum

Allummagasinet ges ut av centrumledningen Allum Partille tel: 031-340 44 40 e-post: info.allum@steenstrom.com Ansvarig utgivare och Centrumchef: Johan Torge • Marknadsansvarig: Maria Engman • Annonser: Anders Neck tel: 076-017 66 86 • Redaktör: Anna Blomberg • AD/Original: Ida Karlsson • Tryck: Roto Smeets Holland Distribution: Posten • Upplaga: 110 000 ex • Allummagasinet produceras i samarbete med Glory Days Media • Läs mer på: www.allum.se Vi reserverar oss för ev. prisändringar och tryckfel. Omslagsbild: Anna-Lena Ahlström

2

A LLU M M A GAS I NET NR 1 201 3


N

u är den här... VÅREN!

Mars. Första vårmånaden. Månaden med smältande snö, grus på vägarna och fåglar som flyttar hem. Och nu efter en hel vinter med mys-mumsar-kvällar är det verkligen dags att snöra på sig joggingskorna. För att i år slippa den jobbiga kom-igång-fasen har jag inhandlat Martina Haags bok - ”Heja, heja!”, en löparbok för oss som tror att vi är för lata, för gamla, för tjocka eller helt enkelt är ointresserade av löpning. I detta nummer av Allummagasinet kan du läsa om hur Martina gick från att bara orka springa några minuter till att klara ett helt maraton. Med hjälp av Martina tänker jag ta mig runt mitt första Göteborgsvarv i maj i år. Kan hon, kan jag. Vem påstod att Melodifestivalen var bättre när det var en tävling, en enda helg? Så dumt. Jag fullkomligt ÄLSKAR festivalen, går all in med glitter och glamour varje helg. Nu på lördag bjuder Allum på andrachansen-uppladdning med stor schlagerfest! Kom och bli schlagerfixad och njut av tonartshöjning med självaste David Lindgren. É ni redo? Nu kör vi! Nu välkomnar vi våren till Allum.

M

Maria Engman, Marknadsansvarig Allum

arias favoriter Med färgglada fötter blir det roligare att ge sig ut i löpspåret. De här godbitarna hittar du på STADIUM för 999 KR.

Inför melodifestivalen schlagerpreppar jag mina naglar i det här nagellacket i färgen ALMA från MAKE UP STORE. Blir ditt för 130 KR.

Modedesignern ELIE SAAB är känd för sina extra-vaganta aftonklänningar. Nu kommer ELIE SAABS första parfym: en härlig doft av jasmin, apelsinblomma, patchouli, rosor och cederträ. Jag ger ett extra plus för den glammiga flaskan. KICKS, 569 KR

Missa inte

David Lindgren live lördag 2 mars

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 2 0 13

3


VÄLKOMMEN IN TILL EN VÅRFYLLD BUTIK!


Schlagerfeber med

David Lindgren Lördag den 2 mars kl 12 –16 Melodifestivalens David Lindgren uppträder live och signerar skivor kl 15. Morgondagens stjärnor bjuder på klassisk schlagershow. Och du kan själv ta plats på scen i talangtävlingen Allumstjärnan. Kom till audition kl 10 –10.45!

Store Make Uptill stjärna ig d sminkar en dag! för

Mellokväll i helgen?

Allum har för mys ocallt h fest.

Läs mer på

allum.se VAD VILL DU SHOPPA IDAG? DU HITTAR DET PÅ ALLUM I HJÄRTAT AV PARTILLE. ÖPPET VARDAGAR 10–20 OCH LÖRDAG–SÖNDAG 10–18. ALLTID FRI PARKERING.


6

A LLU M M A GAS I NET NR 1 201 3


Med

maten i fokus

Laga, duka, äta, njuta. På Cervera får du hjälp att hitta de vassaste knivarna och snyggaste glasen. Malin Lundberg, butikschef, berättar om de senaste mattrenderna och varför ”hennes” butik är värd ett besök. Text: Anna Blomberg Foto: Bodil Bergqvist

Cervera är butiken för dig som vill åstadkomma den ultimata upplevelsen kring mat; allt från tillagning till vacker dukning. Här jobbar Malin Lundberg sedan sex år tillbaka. De senaste tre åren har hon varit butikschef. Varför har du valt att jobba på Cervera? – Jag har jobbat länge inom service och tycker fortfarande att det är lika roligt att möta kunder och ge bra service. Vi som jobbar här är experter på produkterna vi säljer och det är en del av tjusningen med jobbet – att ständigt hålla sig uppdaterad och få kontinuerlig utbildning av leverantörerna.

”Vi som jobbar här får kontinuerlig utbildning av våra leverantörer” Varför ska man som kund välja att handla hos er? – Jag har märkt att kunderna generellt är medvetna och intresserade. De vill köpa bra kvalitet och de vill få hjälp av någon som är kunnig. Och då är vi rätt butik. Vi är måna om att du får med dig rätt sak hem. Det ska kännas lika bra när du använt varan

ett tag som det kändes när du köpte den – då har vi lyckats. En annan anledning att besöka oss är att vi i Allum är ensamma om stora delar av vårt sortiment. En sak som i sammanhanget kan tyckas banal, men som vi får mycket uppskattning för är att vi även lägger stor omsorg vid presentinslagning. Många butiker har tagit bort det eller låter kunden slå in själva. Men för oss är detta viktigt eftersom nästan hälften av det vi säljer är presenter.

”Jag har märkt att våra kunder är medvetna och intresserade” Vad ser du för trender inom mat och matlagning just nu? – Vi ser ett allmänt ökat matintresse, framför allt vill folk laga mat från grunden. Man köper bra råvaror och vill ha bra redskap. Många nischar in sig och blir experter på just ”sin” typ av mat, till exempel LCHF. En nyhet i Sverige, som funnits länge i USA är den så kallade Crock-Poten. Den lagar maten långsamt på låg temperatur, vilket bevarar näringen. Jag har själv en sådan och det är toppen att kunna lägga i ingredienser på

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

7


morgonen, låta den göra jobbet under dagen, och ha middagen färdig när jag kommer hem från jobbet. Många är lite oroliga att låta en maskin stå igång hemma över dagen, men den drar inte mer ström än en glödlampa, så du kan lugnt låta den vara ”ensam hemma”. Jag har hört att glassmaskinen är på väg tillbaka? – Ja, det är en annan del av ”gör det själv”-trenden. Förutom att hemgjord glass är väldigt gott tror jag att det handlar om att folk vill veta vad de stoppar i sig, att det inte är en massa e-nummer och tillsatser. Smakar glassen hallon är det för att du lagt i hallon, det är ingen artificiell smak. Sedan finns det en stark baktrend just nu, cupcakes och tårtor ligger i tiden. Vi säljer mycket tillbehör som silikonformar för cupcakes och makroner samt cupcakes-ställningar, dekorpennor och spritsset.

”Det är en stark baktrend just nu! Cupcakes och tårtor ligger i tiden” Har ni några roliga nyheter såhär inför våren? – Ja, Iittala har kommit med nya tulpanformade vinglas. Formen ger plats till aromerna nedtill och i och med att det smalnar av stannar aromerna kvar i glaset. Nyheten här är att istället för att vara vit- eller rödvinskupor är de anpassade efter vinets arom och karaktär. De större är för kraftigare viner, både vita och röda. Och de mindre för lite lättare och friska viner. Sedan får vi in nyheter hela tiden så kom gärna förbi butiken och hitta det senaste.

Malins tips:

Grundredskap du bör satsa på för en bättre matupplevelse: RÄTT STEKPANNA Det är skillnad på stekpanna och stekpanna – för bästa resultat, köp en som passar för den typ av mat du lagar mest. EN BRA KOCKKNIV Med en skarp kniv blir det lättare och roligare att jobba i köket. RÄTT VINGLAS Att använda samma glas för alla viner är inte optimalt. Vill du inte köpa många olika kupor, tänk ut vilken typ av vin du dricker mest av och köp ett glas som passar ”ditt” vin. 8

A LLU M M A GAS I NET NR 1 201 3


244:-

Kastehelmi tallrik 26 cm äppelgrön.

(349:-)

Tallriks veckor

30%

(Jeans, Chinos)

på utvalda varumärken

399:-

Termoskanna 1 liter, droppfri, vit.

(499:-) Allum, 031–336 52 00. polarnopyret.se

upp till

% 70 batt

ra

Välkommen in och upplev bokreans bredaste utbud.

Partille Allum, 031 - 340 13 00 *På ordinarie priser. Gul prislapp gäller.

Cervera Allum Partille, 031-3640306. www.cervera.se

DROPS OFYOUTH NY ENERGI OCH NATURLIG LYSTER

*

Skynda fynda!

tycker om vårvinter

Byxor 299 kr

PÅ A L L A A N S I KT S P RO D U KT E R Köp tre ansiktsprodukter och få den billigaste på köpet. Gäller t.o.m. 3/4 2013.

Välkommen till Allum, Partille thebodyshop.se


Sportbh - H&M Väst - H&M Gulgrönt är skönt! Vill du värma överkroppen lite extra när du ska ge dig ut och springa i kyliga vindar så är den här snygga västen något för dig.

Supersnygg sportbh i turkost som du kan hoppa och springa obehindrat i. Toppen för dig som behöver något som håller allt på plats.

149 kr

249 kr

Hoodie - Åhléns Ljusgrå hoodtröja with a twist! Lägg märke till dragkedjan som sitter på sidan istället för mitt på. Snygg, skön och användbar i många lägen inte allra minst en kylig dag i löparspåret.

299 kr

Färgglatt i De grå månaderna börjar lida mot sitt slut, och ljusare tider väntar. Kylan gör sig förvisso fortfarande påmind, och många vill nog hellre krypa upp i soffan och gömma sig under en varm filt än att ge sig ut på en löparrunda. Tänk om! Införskaffa dig nya och färgsprakande träningsprodukter som finns att hitta i Allums butiker och ge dig ut i löparspåret. Du kommer inte att ångra dig när endorfinerna väl rusar i kroppen. Lycka till!

Löparsko Intersport En löparsko ska först och främst ha en bra uppbyggnad. Det skadar inte om den dessutom skulle råka vara snygg. Dessa turkosa Asics Gel Nimbus 14 med limegröna detaljer ger dig det bästa av två världar.

1899 kr

Linne - H&M Vattenflaska Stadium Det är viktigt att dricka vatten när man tränar, men trots det är det många som glömmer sina flaskor hemma. Denna coola gråa, genomskinliga vattenflaska med gula detaljer kommer du alltid vilja ha med dig!

99 kr

10

A L L U M M A GAS I NET NR 1 201 3

Figursytt träningslinne med brottarrygg i ljusturkos färg.

199 kr


T-shirt - Intersport

Vit t-shirt i längre modell med färgglatt tryck. Perfekt för dig som vill ha något snyggt och bekvämt att träna i. Se så. Go on!

199 kr

Handduk - Åhléns Snygg, limegrön färg. Finns som minihandduk, handduk och badlakan.

35/50/95 kr

Löparjacka - Åhléns Det gäller att inte kylas ned när man tränar i kalla grader - för då kan man bli sjuk. I denna turkosa träningsjacka är du både trendig och varm.

299 kr

löparspåret Träningstights - H&M Träningslinne - Åhléns Linne med tight passform och härlig gulgrön färg som piggar upp och gör dig glad. Träningslinnet med ”wow-faktor”, helt enkelt.

Träningstights är supersköna att springa i. I dessa snygga, mörkgrå tights ser du både stilrätt och slank ut.

199 kr

199 kr

Sko - Intersport Snygga och färgsprakande. Dessa grålila Asics GT-2000 med turkosa detaljer tar dig dit du vill - med stil.

1599 kr

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 2 0 13

11


M å n a d en s p ro fi l

heja 

!

Martina Haags löparbok Heja, heja ges ut av Piratförlaget.

Sn abbf ak ta Namn: Martina Haag Ålder: 48 år Gör: Författare och skådespelare Familj: Maken Erik Haag och barnen Jackson, Lucia, Dino och Diana, katten Törnrosa samt hundarna Hjortfot och Pimme

Aktuell med: Löparboken Heja, heja!

Vann På spåret 2012 tillsammans med Erik Haag

Kuriosa: Vill springa ett maraton om

året tills hon fyller 95, och tänker avsluta med Stockholm Marathon

12

A L L U M M A GAS I NET NR 1 201 3


a j e h a   hej MARTINA HAAG Skribent: Jennifer de Waard Foto: Anna-Lena Ahlström

Vid 39 års ålder bestämde hon sig för att sadla om och börja skriva. Sedan dess har hon gett ut inte mindre än sju verk. ”Heja, heja!”, den senaste boken, handlar om hur du kan ta dig från att bara orka springa i några minuter, till att genomföra ett helt maraton. Martina Haag hade aldrig tränat innan hon fyllde 45. Det var efter hon fött sitt fjärde barn och de vanliga kläderna inte längre passade som hon bestämde sig för att något måste göras. – Jag hatar att banta och tycker att det ger tråkiga signaler när man har barn. Så jag satsade på att träna istället, säger hon till Löpning För Alla. Hon fortsätter med att förklara att med fyra barn och två hundar finns det inte hur mycket tid som helst, och att löpning som träningsform därför är helt perfekt.

”Jag hatar att banta och tycker att det ger tråkiga signaler när man har barn” Från att stappla 20 meter till att springa maraton Martina påbörjade sin löpträning med att springa i tolv minuter utan att stanna, vilket hon var mäkta stolt över. Tids nog kände hon sig redo att ge sig på den fruktade milen, något som hon tog sig igenom med hjälp av sin lillasyster som ständigt pushade henne att fortsätta lite till. Ett år efter att ha påbörjat löpträningen bestämde sig Martina för att springa sitt första maraton, Venedig Marathon, tillsammans med två väninnor. Året därpå sprang hon Médoc Marathon, ett kostymmaraton som går av stapeln en gång om året i Frankrike. Denna gång var hon helt själv, utklädd till Cleopatra med svart peruk i 36 graders värme. Nyfrälst Om hon jämför sin fysiska och psykiska hälsa nu med tiden innan hon hade börjat löpträna är skillnaderna minst sagt slående. – Jag är piggare, gladare, sover bättre och känner mig starkare, säger hon.

Dessutom har hon upptäckt att det är på löpspåret som hon kommer på flest film- och bokidéer. Det var bland annat så boken ”Heja, heja!” blev ett faktum. Martina vill att alla ska få samma fantastiska upplevelse som hon själv har fått genom sin träning. Boken är tänkt som en inspirationskälla för den som anser sig vara för gammal, tjock, trött eller ointresserad för att löpträna.

”Jag är piggare, gladare och sover bättre! Och i löpspåret kommer jag på flest film- och bokidéer” Nyförälskad i sin man Det är allmänt känt att vi utöver träning även behöver kärlek och fungerande relationer för att må bra. Martina och hennes make Erik Haag träffades på en charterresa för 19 år sedan och har hållit ihop sedan dess. I tidningen Amelia berättar hon att det är svårt att få vardagen att fungera utan att hennes relation till Erik blir lidande. Men allt sedan de båda medverkade i ”På Spåret” där de kammade hem förstapriset har en ny låga tänts, och paret är som nyförälskade. – När Erik satt där i sin kostym och var så fruktansvärt smart... Jag går verkligen i gång på smarthet! Säger hon till Expressen. Men när det kommer till löpträningen menar Martina att det är bättre om hon och maken springer på var sitt håll. – Jag har fått med Erik ut i spåret, fast vi börjar bara bråka om vilken fart vi ska hålla. Han är mycket snabbare än jag men jag orkar mycket längre.

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

13


Vanja Johansson & Ivan Larsson Öjersjö - Idag har vi handlat pärmar, fotoalbum och medicin.

Hej!

Jessica Spetz med barnen Alicia & Kevin Bollebygd - Jag har handlat ett par handskar till Kevin.

Vad har du handlat på Allum idag?

Cecilia Överdahl med sonen Gustav Sävedalen - Mjukgörande kräm, diskställ och lysrör. 14

A L L U M M A GAS I NET NR 1 201 3

Jan Ramsöy Norge - Har inte handlat något än men ska handla matvaror.


523275

THE TRASH PACK minilekset Välj mellan atomavfallsfat och soptunna med hjul. Med 2 Trashies.

THE TRASH PACK 2-pack serie 3 Med 2 Trashies och 1 soptunna.

3990

16990

523107

THE TRASH PACK 8-pack Med 8 Trashies, 2 soptunnor och 1 upplösbar påse. Välj mellan flera olika.

12990

NYHET

523029

THE TRASH PACK samlarsoptunna Förvara massor av soptunnor inuti. Med 2 Trashies.

169

90

523276

THE TRASH PACK 5-pack serie 3 Med 5 Trashies och 5 soptunnor.

8990

523032

THE TRASH PACK sopbil Få dina Trashies att välta soptunnorna, och släng dem sedan i sopbilen när du är färdig. Rymmer mer än 10 soptunnor. Inklusive sopbil med tunna och 2 Trashies. Ord. pris 299,90

24990 SPARA

50:-

2011 Moose. All rights reserved. 318649 TOP-TOY A/S

NYHET

Allum

Erbjudandena gäller t.o.m. 10.03.2013. Priserna är inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt slutsålda varor. Gå in på www.br-leksaker.se för att hitta adress, öppettider och telefonnummer till närmaste butik.

523109


Foto: Ulf Palm

Gör som svenska längdlandslaget, träna med Lifes sportprodukter. Köp 2 valfria få 50:- rabatt.

Erbjudandet gäller på följande Life Sport produkter: Whey, Recovery, Creatine, Gainer och Multivitamin.

Gäller hos Life i Allum och Lerum mellan 25/2-10/3 2013 eller så långt lagret räcker. Life Allum, Gamla Kronvägen 7, tel: 031-447715 • Life Lerum, Bagges Torg 9, tel: 0302-71241.

64cm 1299:-

ERBJUDANDE HOS LUNDBERGS Vi lämnar 300:- rabatt på G7™ från EPIC®. 53cm 1099:-

NU 799:EPIC® G7™ är en stryktålig väska i 100% Polykarbonat i snygg design.

Allum tel: 031-44 42 50

NU 999:74cm 1399:-

NU 1099:-


N H

OS

ND

ÖJD KU

ORD. PRIS 1 199:–

OSS

ADIDAS ASSERTION STABILITY

Testspring lite i butiken. Eller några mil i skogen. Om du provar ut ett par running- eller walkingskor tillsammans med någon av våra duktiga säljare, så får du använda dem i upp till 30 dagar – och sedan byta om du inte är nöjd.

799:–

STABIL Prisvärd löparsko med dämpning i häl och framfot. Ovandel i mesh för bra ventilation. Passar både till löpning och promenad. Dam- och herrstorlekar.

799:–

1 299:–

ORD. PRIS 1 099:–

NIKE LUNARGLIDE+ 4 STABIL

NIKE AIR ICARUS+ STABIL Lätt och bekväm löparsko med mycket bra stötdämpning, Cushlon och Zoom Air. Flywire i ovandelen för bättre passform och följsamhet. Dam- och herrstorlekar.

1599:–

1699:–

Lätt och stabil löparsko med och mycket god passform. Dynamiskt stöd. Främjar ett effektivt och naturligt löpsteg. Dam- och herrstorlekar.

1 799:– ORD. PRIS 1 999:–

ASICS GT-2000 STABIL

SAUCONY HURRICANE 15 STABIL

ASICS GEL-KAYANO 19 STABIL

GT-2000 är uppföljare till den populära och prisbelönta GT-2170. Heldämpad och stabil sko som passar löparen som pronerar. Perfekt för de långa träningspassen. Dam- och herrstorlekar.

Stabil löparsko med hög flexibilitet. God stötdämpning och komfort. Skön löpkänsla. Damoch herrstorlekar.

En sko med maximal dämpning och mycket god komfort och stabilitet. Kayano 19 är betydligt lättare än tidigare versioner. Dam- och herrstorlekar.

AVENYN Mån–fre 10–19, lör 10–18, sön 11–16. ALLUM Mån–fre 10–20, lör–sön 10–18. BACKAPLAN Mån–fre 10–19, lör 10–17, sön 11–17. FRÖLUNDA TORG Mån–fre 10–20, lör 10–18, sön 11–17. HÖGSBO 421 Mån–fre 10–20, lör 10–18, sön 11–18. NORDSTAN Mån–fre 10–20, lör–sön 10–18. KUNGSBACKA BORGÅS (vid Freeport) Mån–fre 10–19, lör 10–17, sön 11–17. www.intersport.se


MELODIFESTIVALEN! LADDA

INFÖR

Melodifestivalen - en tillställning glamourösare och mer färgsprakande än självaste nyårsafton. I år går finalen av stapeln 9 mars. För att få ut det mesta av schlagerfesten gäller det att komma i rätt stämning. Här serveras du därför en rejäl uppvärmning på temat. Släng på dig en glitterboa, blanda till ett gäng härliga drinkar och utmana dina vänner i årets roligaste quiz som du hittar på sidan här bredvid. Vem blir kvällens Schlager-Mästare? Lycka till!

VISSTE DU ATT...

stivalen Melodife a Dirawi, av Gin leds i år teran an är ve som red t av m sa t, de på områ cedo, som au Danny S i melodideltagit n tre festivale are. ig d ti r e g gån

...Sverige 1965 blev det första land som sjöng på ett annat språk än sitt eget i den internationella finalen? ... Lotta Engberg träffade sin man, Anders Engberg, när de båda körade bakom de svenska representanterna i den Europeiska finalen 1984? ... hysterin var stor när Carola skulle göra comeback i Melodifestivalen 1990 på grund av att hon gått med i Livets ord? När tv-masten i Nacka slogs ut under hennes framträdande misstänkte SVT och pressen ett attentat medan Livets ord menade att ”djävulen var lös”. ... när telefonröstningen i Melodifestivalen infördes 1993 var intresset så pass stort att telefonnätet överbelastades, vilket resulterade i att larmnumret 90 000 slogs ut under några minuter i vissa delar av landet? ... när Ace of Base-stjärnan Jonas Berggrens bidrag hamnade sist med noll poäng i den svenska finalen 1997 menade han att det berodde på att det ”endast var pensionärer som satt i juryn”? ... idol-vinnaren Agnes skulle ha medverkat i Melodifestivalen 2007 men blev diskvalificerad? Anledningen till det var att hon råkade avslöja titeln på sitt tävlingsbidrag. 18

A L L U M M A GAS I NET NR 1 201 3


schlagerQUIZ

År 1956 föddes Eurovision Song Contest, men Sverige började inte delta för än 1958. Det första bidraget hette ”Lilla stjärna”. Vem framförde den? 1. Alice Babs X. Lill-Babs 2. Kikki Danielsson

Tv å När Lasse Berghagen deltog i finalen 1974 med melodin ”Min kärlekssång till dig” gick något snett. Vad hände? 1. Han glömde bort texten och visslade sig igenom låten. X. Han fastnade med gitarrsladden och fick stå framåtböjd under hela framförandet. 2. Han tappade rösten, varpå en körsångare tvingades ta över.

Tr e I den svenska finalen 1983 lyckades en 16-åring utklassa alla de stora schlagerrävarna. Vem? 1. Carola Häggqvist X. Charlotte Perrelli 2. Pernilla Wahlgren

Fy ra Året var 1985 och Lill Lindfors hade valts ut som värdinna för den europeiska finalen. Under programmet hände något som fick tittarna att plocka fram skämskudden. Vad? 1. Hon ramlade av scenen X. Hon läste upp fel vinnare 2. Hon tappade kjolen

Fe m När Lotta Engberg framförde melodin ”Fyra bugg och en Coca-Cola” i finalen 1987 befann hon sig i ett något påfrestande tillstånd. Vad stod på? 1. Hon var magsjuk. X. Hon var höggravid. 2. Hon hade lågt blodsockervärde (och var sugen på Coca-Cola).

Se x Inför den internationella finalen år 1988 var Tommy Körberg favorittippad, men han blev förkyld och istället vann en tjej som skulle bli en av världens främsta sångerskor. Vem? 1. Céline Dion X. Mariah Carey 2. Tina Turner

Sj u Under Carolas framträdande med melodin ”Fångad av en stormvind” i finalen 1991 slogs högtalarsystemet plötsligt ut och det blev tyst. Vad hände? 1. Råttor gnagde sönder sladdarna som ledde till högtalarsystemet. X. En sabotör ryckte ut sladdarna. 2. Fläkten som skulle blåsa Carolas hår fick säkringarna att gå.

Åt ta År 2010 ledde tre programledare Melodifestivalen, däribland en actionstjärna känd världen över. Vem? 1. Arnold Schwarzenegger X. Dolph Lundgren 2. Jean-Claude Van Damme Facit: 1-1, 2-X, 3-1, 4-2, 5-X, 6-1, 7-2, 8-X

ALLUMS

Et t

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

19


1

SCHLAGERYRA!

Det är schlagertider och är det någon gång man ska sätta lite glitter och glamour på sin tillvaro är det nu. Vi har listat prylarna som är ett måste för att uppnå den ultimata schlagerkänslan. Det kan aldrig bli för mycket av det goda! Av: Emma Engberg

20

ALLU M M A GAS I NET NR 1 201 3


3 4

2

5 7 6

8

10 9

1. En klassisk discokula med spegelbitar för den ultimata schlagerfesten! TEKNIKMAGASINET, 299:90 KR 2. Värmeljuslykta med discofeeling. ÅHLÉNS, 79 KR 3. Grå hoodtröja med silverpaljetter – en riktig schlagertröja! H&M, 179 KR 4. Servera favoritchipsen i denna lyxiga, vita skål med silverkant. CERVERA , RÖRSTRAND, 699 KR 5. Vit skål från serien SWEDISH GRACE, RÖRSTRAND. Gör sig perfekt som godisskål! CERVERA, 99 KR 6. Trevliga champagneglas i stilren design. Perfekta att skåla för vinnaren med. CERVERA, GREAT, 129 KR 7. Pinsamma bloopers kräver en skämskudde. Förslagsvis en i sammet. ÅHLÉNS, 99 KR 8. Silverfärgade och glittersprakande kickers i basketsko-modell. H&M BARN, 129 KR 9. Silvrigt glitternagellack som får dina naglar att skimra i regnbågens alla färger. MAKE UP STORE, färg; Greta, 130 KR 10. Sensuell doft för glamourösa tillfällen. KICKS, VERSACE, 439 KR A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

21


Slipade solglasögon utan extra kostnad. Just nu när du köper glasögon hos oss med erbjudandet “andra paret gratis” kan du få solglasögon med din styrka utan extra kostnad i ditt andra par.

Över 1000 bågar att välja mellan Partille Allum, G:la Kronv 7, 031-44 54 40

Erbjudandet gäller t om 31 2012. 2 för 1 gäller samma recept, inkl. enkelslipade standardglas (index 1,5). Vid val av andra glas eller ytbehandlingar tillkommer kostnad för båda glasögonen enl. ordinarie prislista. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. 30augusti april 2013 Ordinarie pris för färg i glasen är 250 kr. ©2012 Specsavers Optical Group. All rights reserved. www.specsavers.se


d Ös K a ll a R FR å N

49:90

h å Rs li N ga

29:90

m u s Ta sc h eR FR å N

29:90

tubscarves

2 FÖR

100:(ORd. pRis 59:90 sT) Rabatten dras av i kassan. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

since 1971


EN 179 Tygsko barn SKOPUNKT

KR

Damkänga D FOR DASIA/SCORETT 1100 KR

VÅRPIMPA FÖTTERNA Nu längtar vi efter att ställa bootsen på hyllan och sätta på oss lättare skor. Här är ett axplock av alla vårskor som Allums butiker kan förgylla dina fötter med. Av: Emma Engberg

Tygsko dam SKOPUNKTEN 99 KR

Skinnsko herr VAGABOND/SCORETT 799 KR

24

ALLU M M A GAS I NET NR 1 201 3

Skinnsko dam VAGABOND/SCO RETT 799

Damsko SKOPUNKTEN 199 KR

KR


Ballerinasko dam DIN SKO 299 KR

Tygsko barn DIN SKO 199 KR

Skinnsko herr DIN SKO 699 KR

Herrsko SKOPUNKTEN 349 KR

Ballerinasko dam DIN SKO 499 KR

Herrsko DIN SKO 399 KR

Damk채nga REPLAY/JOHANSSON 1800 KR

600 KR Barnskor JOHANSSONS

K채nga DR MAR TENS/JOHAN SSONS 1200 KR

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

25


Pssst! Visste du att… • • • • • •

Vi finns i moderna lokaler nära busstationen och Allum Vi har öppet kl. 07.00-19.00 Vi har öppet alla vardagar året runt Vi tar emot dig med kort varsel Vi är en stor klinik med bred kompetens Vi erbjuder tandvård till fast pris

Välkommen till Folktandvården Partille! Kyrktorget 15 010-441 92 90

Nyhet!

nsk e i l a t I a Äk t pizz a s g e d r u S

Lunchpris på alla 35 rätter!

75:-

Inklusive salladsbuffé, smör & bröd. Dricka & kaffe.

t to p ro s c ius o s t t om at så s k in k a

a me x ic a no s t

s t om at så k s lö köt t fär o ja la p e n a ik r p pa

io s a c a p r ic c t s k in k a s

so t om at så m p in jo ne r ha c a k s r ä f

io s a c a p r ic c t s k in k a s

so t om at så m p in jo ne r ha c a k s r ä f lök p a p r ik a e r v li o is r r sp a

h awa ii

s os t t om at så n a s na a a k s k in

kebab

s os t t om at så t öt k b a b ke å v a lf r i s

Pris 75:-

inkl salladsbuffé

Buffé

79:-

Tex-Mex, Pizza & Pasta

Ät & drick så mycket du orkar! Gäller vardagar 11.00-14.00!


85:-

Priser och deltagande kan variera. Gäller ej extra kött, bacon, ost eller något annat tillbehör. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. ©2013 Doctor’s Associates Inc. SUBWAY® is a registered trademark of Doctor’s Associates Inc. SUB OF THE DAYT: 15 cm sub 35 kr. Footlong sub 63 kr.

GREEK SALLAD + RAMLÖSA 33cl

Varje dag har sin smak

K

A

ATT ÄTA PÅ LLUM

urrar det rejält i magen, eller är du bara lite fikasugen? I Allum hittar du caféer och restauranger för alla smaker. Oavsett om vill ha något sött, salt, varmt eller kallt så finns här något för dig. Varför inte unna dig en äkta fransk croissant, en härlig sallad eller kanske en riktig husmanskostmåltid? Ta en paus från shoppingen och samla nya krafter. Smaklig spis!

GEN BSTRAUIG RANG & CAFE RE

200G HAMBURGARE DIPP INKL POMMES, VALFRI OCH 0,3L LÄSK

99:-

ÄNTLIGEN. EN SALLAD UTAN GRÄNSER.

Valfritt mål

10 kr rabatt

PRO VA S J

10:-

ÄLV

!

Ta med denna kupong till Max Partille i Allum så får du 10 kr rabatt när du köper ett valfritt mål.

RAB ATT

*

*Gäller på ICA Maxi Partille vid köp av minst 400 g. Rabatten gäller t.o.m. 2013-03-31. Klipp ut och ta med till din butik.

Gäller t o m 2013-03-31. Gäller ej Maxbox, Minimål eller Dagens lunch och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Partille - Allum Köpcentrum

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

27


Slanka linjen med LCHF I förordet till ”Klaras bästa LCHF-recept” beskriver Klara Desser-dieten som något missförstådd. Många kallar den ”kött-diet” och tror att man inte får äta grönsaker. Tvärtom äter många mer grönsaker när de börjar med LCHF eftersom man byter ut pasta och bröd mot matiga grönsaker. Allum-magasinet vill i detta nummer bjuda på några smakprov ur Klaras LCHF-värld. Kanske är det något för dig?

28

ALLU M M A GAS I NET NR 1 201 3


Sk al dj ur sp iz za 3 – 4 PORTIONER Denna pizzadeg är mer mättande än den traditionella, bli därför inte nervös om pizzan ser lite liten ut. Osten och mandelmjölet mättar mycket mer än vitt mjöl. Variera toppingen efter tycke och smak.. 5 dl mandelmjöl 1 tsk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl vatten 1 ägg 2 dl riven ost (till pizzadegen) 1 liten gul lök smör eller kokosolja att steka i 1 burk krossade tomater à 400 g 3 dl riven ost (till toppingen) 2 påsar mozzarella à 125 g

300 g räkor med skal 1 burk rökta musslor à 105 g 1 liten burk urkärnade svarta oliver à 290 g basilikablad 70 g rucola

GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och bakpulver. Rör ner vatten, ägg och ost. Låt svälla i 10 minuter. Bred ut degen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Gör antingen en stor eller flera små. Grädda i ugnen 10 minuter. Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja. Tillsätt tomaterna och låt det puttra en stund. Mixa såsen med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Bred ut tomatsåsen på pizza-botten och strö över den rivna osten. Skiva mozzarellan och fördela på pizzan. Grädda ytterligare 10 minuter. Skala räkorna och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med musslor, oliver, basilikablad och rucola.

Ke so pl ät ta r 1 PORTION Varianter till en mättande omelett eller äggröra är olika sorters plättar och pannkakor. Kesoplättar är en enkel och god frukost. 1 ägg 125 g keso 1/2 tsk malen kardemumma 1/2 tsk malen kanel 1/2 msk fiberhusk smör eller kokosfett att steka i bär av olika slag

GÖR SÅ HÄR

”Klaras bästa LCHF-recept” kan du köpa på Bokia och ICA Maxi för 199 kr

Mixa ägg, keso, kardemumma, kanel och fiberhusk med stavmixer och låt stå en liten stund. Klicka ut små plättar i stekpannan och stek på båda sidor i lite högre än medelvärme i smör eller kokosfett. Stek dem ca 1 minut på varje sida. Servera med bär.

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

29


Sa fti ga nö tjä rp ar m ed gr äddi gt kå lm os 4 PORTIONER En enkel men välsmakande vardagsrätt. Blomkålsmos med sällskap av broccoli ger ett lite grönare mos och det hela blir mjukt och gott. Lätt att lyckas med och lätt att tycka om. 1 blomkålshuvud 1 broccolistånd 1/2 kruka färsk persilja 1–2 dl crème fraiche salt och peppar 1 gul lök 1 morot 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 dl crème fraiche smör eller kokosfett att steka i blandade gröna salladsblad 1 knippa färsk gräslök

GÖR SÅ HÄR Dela blomkålshuvud och broccoli i buketter och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, det tar ca 5 minuter. Häll av vattnet och mixa med persilja och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till en jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i smör eller kokosfett runt om så att de blir gyllene och genomstekta. Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa kålmoset med klippt gräslök.

La x m ed m an de ltä cke 4 PORTIONER En blandning av god riven ost och mandel smakar bra till den milda laxen. Variera gärna med olika typer av ost, olika nötter och fröer och även olika färska örter. Portionsbitar av lax behöver inte lång tid i ugnen, tillagas den för länge blir den lätt lite för torr. 4 portioner laxfilé 100 g smakrik ost 60 g mandel ett par kvistar färsk dill salt och peppar 1 rödlök 150 g cocktailtomater salladsblad 3 msk olivolja 1 msk vit balsamvinäger citronskivor

GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 200°. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Riv osten och hacka mandel och dill. Blanda ost, mandel och dill noga. Krydda laxen med salt och peppar. Fördela ostblandningen över fisken. Grädda i ugnen i 12–15 minuter. Servera med skivad rödlök, skivade tomater, salladsblad och vinägrett. Garnera med citron.

30

ALLU M M A GAS I NET NR 1 201 3


Ch ok la dm uf fin s 12 STYCKEN 12 stycken 1/2 dl honung, socker eller sukrin 4 ägg 125 g smör 1 dl vispgrädde 100 g Philadelphiaost eller annan färskost 3 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 5 msk kakao 2 tsk bakpulver 50 g mörk choklad till glasyr

GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 175°. Vispa det söta och ägg poröst. Smält smöret. Vispa ner smör, grädde och Philadelphiaost i ägg- och sockerblandningen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Fördela i vanliga muffinsformar eller ett smort muffinsbleck. Grädda i 25–30 minuter. Skär chokladen i bitar och lägg överst på varje muffins när du har tagit ut dem ur ugnen.

A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

31


Det är det händer. Den som säljer mest kan mest. Och ingen säljer mer än vi. Därför kan vi ge dig en värdering som bygger på unik fakta och kunskap om just ditt område. Nu kan du matcha intresset för din bostad mot 127.426 spekulanter i vårt register. Givetvis kostar det inget och du förbinder dig heller inte till något. Låter det här intressant? Boka ett möte på fastighetsbyran.se Fastighetsbyrån, 031-26 90 00

©Lantmäteriet. Ärende nr MS2012/03701.

Vill du ha bättre koll på hur din bostad står sig på marknaden?


&

NOTISER

NYTT

Schlagerpyssel

Har du följt Minimello på tv? Missa då inte chansen att göra din alldeles egen Minimellodocka tillsammans med personalen på Panduro. Schlagerpysslet pågår mellan klockan 12-16, lördag den 2 mars; samma dag som Allums Schlagerfest! Vi ses!

ALLUMS SCHLAGERSTJÄRNA

T-shirt store!

Drömmer du om att stå på scen och sjunga inför publik? Välkommen till Allums scen mellan klockan 10-12 den 2 mars, och tävla om att bli centrumets egen schlagerstjärna. Förutom titeln erhåller vinnaren en artistutbildning till ett värde av 4950 kronor på Stage Academy Camp!

Välkommen till pop up-butiken Enterstage T-shirtstore. Kolla runt bland 100-, kanske 1000-tals, olika motiv och färger. Butiken har ett brett sortiment av t-shirts, linnen, hoods, kepsar, mössor och scarves. Under mars och april månad hittar du butiken bredvid Make Up Store på plan 2.

Schlagerstjärna!

Mer information och tävlingsregler hittar du på www.allum.se

SMYCKA BYGGER OM Kanske behöver du byta batteri på klockan, eller köpa present inför ett stundande dop? Om så är fallet – passa på nu. Smycka Stjärnurmakarna bygger om och kommer därför att hålla stängt 4-17 mars. Men misströsta ej. Den 18 mars slås portarna upp igen. Välkommen på nyöppning!

Nominera din favoritbutik TÄVLA OM 1 000 KR I PRESENTKORT! För Centrumledningen i Allum är det viktigt att butiker som gjort det där lilla extra under året lyfts fram och premieras. Till det behöver vi din hjälp! Gå in på allum.se och rösta fram bästa butik. Motivera varför just din favoritbutik ska vinna så har du chansen att vinna presentkort till ett värde av 1 000:-

schlagerBLI

SMINKAD

Schlager är inte schlager utan glitter och glamour. Vill du komma i stämning och göra dig lite extra schlagerfin? Då hälsar Make Up Store dig välkommen till sin butik på plan 2 för en gratis sminkning. Erbjudandet gäller klockan 12-16 den 2 mars; samma dag som Allums Schlagerfest. A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

33


A LLUMKRYSSET

Första p ris:

500 kr

Lämna ditt korsord till Allums information på plan 1 alt. maila lösenorden, i de markerade rutorna, till tavlingallum@steenstrom.com alt. skicka krysset till: Allum ”Allumkrysset” Kyrktorget 19 433 33 Partille Senast den 20/3 måste vi ha ditt svar.

FIXAR

TURERNA

i presen tkor på Allum t !

I MÅL LAND I NORD- PÅSDRYCK IHÄRDIGA AMERIKA

VINDPUST

ARTER SAMMANFOGA

RYSARE ARAN

@

SORT

LÄRT VERK

VÄRLDSMÄSTERSKAP

NORSK STAD FÖRE F

SÄLJER UT

TITTA

ESTRAD

KVINNONAMN

SPEJA SLOG EN SIGNAL

INRIKTNING

PRÖJSA

DJURDOKTORN

BEGÅVNING

SEDEN

EJ UT

SAGT NEJ

VÖRDNAD

FÄRDIG

BLOMÖ BENÄMNING

SAMMANBUNDEN

SNÄLLA

MORGONGUDINNA

BADBALJA

TRIPPEN

HANDLAT

SNUBBLAT

LEDNING

"AMERIKA"

WACHTMEISTER

FÖRMODAR

EN SÅS

....KADABRA

KAMPSPORT

SÅLLA FRUSET VATTEN

TRENDIGA

KUTYM

FÅNGSTEN

KRYDDA

SNÄVA

MISSTÄNKER

LILLA LONDONGATAN

EN ONO BABIANEN

RYSK HÄRSKARE

GLOSA

HUGGA

ÖSTERLANDET

POSTLAPP

ÄDELGAS

ARKMAN

LÅGAN

OBESTÄMD ARTIKEL

SKROVLIG

ÄGA

YTTRADE

BETYG

TIO

ÄR ÅL

KORT KANSKE

KILLKO

BAR

VATTENDRAGET

Namn: Gatuadress: Postadress: Telefon: E-post: ALLU M M A GAS I NET NR 1 201 3

ÖVA

HÖLJE

VALL

LEDIG

YYYYY YYY YYYYY © Bulls

SMIL

DEM TRÄR MAN SMULTRON PÅ

REDE

SAMS

GORMA

FÅRHÅR

I DETTA ÖGONBLICK

BANDYREDSKAPEN

UNDERHÅLLA

JA I MADRID

FÖREGÅS AV KLAPPA

KLOCKAN

STOR FEST

INTYG

DEL

VAN VEETERENHÅKAN

GREKISK HJÄLTE FLOD

I ..

LÄGGA OCH SKUR SIG I VÄRLDS-

TACKAR NEJ

KORT TEODOR

34

SKOGEN

DÅ OCH DÅ

PRATAT

UPPHÖRA

SPETS

FÖRE CD

FRÄSCHT DJUR?

NÄRINGSTILLSKOTT

ENARNA

KYLA

Vinnarna i Allumkrysset, nr. 7 2012

Första pris är 500 kr, andra pris 300 kr och tredje pris vinner 200 kr i presentkort! 1:a 2:a 3:a

Matilda Persson, Göteborg Gitta Gislén, Alingsås Britt-Marie Magni, Bovallstrand


A

BUTIKER I LLUM DAGLIGVAROR, BLOMMOR & KIOSK Fröken Fröjd/Interflora Fresh........... 031-44 04 48 Godishavet...................................... 031-44 44 90 ICA Maxi........................................ 031-340 05 00 Kahls Thé & Kaffehandel................. 031-44 86 11 Pressbyrån...................................... 031-44 75 60 ELEKTRONIK & TELEFON 3 Butiken Partille........................... 0735-44 00 97 Forum............................................ 031-721 31 93 Kjell & Company.............................. 031-44 51 60 Phone House................................... 0771-991000 Teknikmagasinet.............................. 031-44 40 66 Telenor........................................... 0200-15 90 80 Telia............................................... 031-336 47 13 HUS & HEM Bokia............................................. 031-340 13 00 Cervera.......................................... 031-364 03 06 Clas Ohlson................................... 031-340 28 90 Dimoda............................................ 031-44 13 50 Gallerix............................................ 031-44 96 50 Hemtex.......................................... 031-336 04 00 HÄLSA & SKÖNHET Apoteket......................................... 0771-450 450 Bellbox............................................ 031-54 78 00 Make Up Store................................ 031-44 22 70 Kicks.............................................. 031-336 06 40 Life Hälsobutiken............................. 031-44 77 15 Le ´s NAILS & Spa......................... 031-386 01 06 Salong La Widé............................... 031-44 16 90 The Body Shop.............................. 031-353 55 69 MODE, SKOR & ACCESSOARER Bik Bok.......................................... 031-340 17 80 Brothers........................................... 031-44 58 03 Carlings......................................... 031-340 19 70 Cassels............................................ 031-44 46 90 Din Sko.......................................... 031-352 23 95 Dressing Room................................ 031-44 04 16 Dressmann.................................... 031-336 65 80 Esprit............................................. 031-340 19 50 Esprit Herr..................................... 031-340 19 60 Eurosko........................................... 031-44 20 88 Evanette.......................................... 031-44 05 79 Flash................................................ 031-44 96 80 Gina Tricot....................................... 031-44 03 75 Glitter............................................... 031-44 11 42

H&M............................................... 031-336 15 50 Indiska............................................. 031-44 87 70 JC.................................................. 031-336 54 03 Johanssons Skor............................. 031-44 02 40 JOY.................................................. 031-44 42 00 Kajs.................................................. 031-44 32 32 KappAhl........................................... 031-44 31 70 Lindex............................................ 031-336 65 70 Lundbergs....................................... 031-44 42 50 MQ................................................... 031-44 32 33 Polarn O. Pyret.............................. 031-336 52 00 Pondus.......................................... 031-330 77 90 Scorett............................................. 031-44 35 50 Suits & shirts................................... 031-44 43 30 Tin Tino............................................ 031-44 63 20 J&V Store ........................................ 031-44 77 95 Vila................................................... 031-44 79 10 Zizzi................................................. 031-44 88 40 Åhléns............................................ 031-336 16 00 RESTAURANG & CAFÉ Cederleüfs & Svenheimers ............. 031-26 50 61 Eat Café & Restaurang.................... 031-44 77 40 Max Hamburgerrestaurang........... 031-336 06 50 Le Pain Français.............................. 031-44 88 44 Paprika Salladsbar.......................... 031-44 55 56 Restaurang och Café Briggen........ 031-44 11 72 Subway............................................ 031-44 20 90

ÖVRIGT Allums Information........................ 031-336 08 00 BUTIKER & SERVICE PÅ KYRKTORGET Cecilias.......................................... 0704-42 77 66 Fonus .............................................. 031-85 98 60 Glasögoncentrum............................ 031-44 02 11 Hemmakväll................................... 031-386 99 50 Medstop Apotek ........................... 077-444 11 11 Nordea Bank ................................ 0771-22 44 88 Partille Café..................................... 031-44 12 57 Partille Fisk...................................... 031-44 46 44 Partille Folktandvård ..................... 031-340 20 00 Partille Privattandvård .................... 031-44 37 26 Partille Sushi.................................... 031-44 51 26 Posten ............................................ 031-44 36 14 Restaurang Shang-Hai ................... 031-44 59 05 Skopunkten .................................... 031-44 14 00 Systembolaget ............................... 031-44 31 57 Swedbank .................................... 031-739 76 69 Tandläkare Pär Olemyr ................... 031-44 27 00 Vårdcentralen Partille.................... 010-473 33 00 Willys ............................................ 031-336 23 50

SERVICE FOREX Bank.................................... 031-44 26 88 Sävehof Klubbshop....................... 031-336 08 00 Sko- och nyckelservice................... 031-44 18 00 Skrädderi och kemtvätt................... 031-44 12 20 Västtrafik........................................ 0771-41 43 00 SPORT, LEK & HOBBY BR-leksaker................................... 0757-28 22 63 Panduro......................................... 031-336 48 50 GameStop....................................... 031-44 14 74 Intersport....................................... 031-340 19 00 Stadium......................................... 031-340 06 50 UR, GULD & OPTIK Guldfynd.......................................... 031-44 38 70 Smycka / Stjärnurmakarna.............. 031-44 00 87 Specsavers...................................... 031-44 54 40 Synsam ........................................... 031-44 35 60 Ur&Penn........................................ 031-348 96 99

Öppettider Vardagar Lör–sön

10–20 10–18

Livs har öppet längre

Kyrktorget 19, 433 33 Partille 031-340 44 40 www.allum.se, info.allum@steenstrom.com A LLU M M A G A SI N E T N R 1 20 13

35


All things Apple. Mac iPad iPhone

www.macforum.se • 031-721 31 00

Profile for Maria  Engman

Allum Magasinet #1 2013  

Allum Magasinet egs ut av Allum köpcenter i Partille.

Allum Magasinet #1 2013  

Allum Magasinet egs ut av Allum köpcenter i Partille.

Profile for allum2
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded