Page 1

Välkommen ombord 2015!

Malcolm Hanes/JohnĂŠr

Hur gick vi i land med 2014?

Stockholm International Boat Show

27 feb - 8 mars 2015


Allt fรถr


... i nuet och framtiden

N

u är vår och båtsäsong i full utblomning och som alltid har vi förväntningar. Äntligen varmare, vackrare, mer liv och mer glädje. Bättre av det mesta. Och så blir det förstås. För det blir alltid som man tänkt sig. Eller som amerikanarna brukar säga, ”attitude is everything”. Och positiv attityd hade årets besökare på Allt för sjön som gav betyget ”mycket bra”. De tyckte att det fanns många nyheter, många produkter att jämföra med och mycket ny kunskap att inhämta. Också lusten och viljan att köpa ökar. Precis som en aktiv och upplevelserik mässa ska vara. Tack alla ni utställare som är med och arrangerar och skapar denna upplevelse!

I nuet drar vi lärdomar och vässar oss ytterligare. Planeringen inför 2015 är redan i full gång och kan ni tänka er att det faktiskt blir den 80:e Allt för sjön. Det är fantastiskt i sig och ett bevis på varumärkets styrka och attraktionskraft. Självklart ska vi vidareutveckla, slipa detaljer och attrahera rätt och många besökare. Ambitionen är hög och vi ska fortsätta att vara den ledande båt- och sjölivsmässan i Norden. Allt för sjön ska vara en plats där längtan och drömmar blir till verklighet. Låt oss gemensamt visa att nästa mässa blir ett starkt minne för alla. Välkommen! Hanse Thorslund, Projektchef

Plattform/Johnér

sjön...


Alla goda ting är sju

7

teman i hallarna, på våra websidor, i vår annonsering och i vår bilaga. Varför? Jo för att underlätta för besökaren att hitta just det guldkorn, den kompetens eller den nyhet som man är mest intresserad av. För att kunna kommunicera att på Allt för sjön finns allt för sjön. Vi kommer att vidareutveckla våra teman och fylla dem med ännu mer innehåll med hjälp av experter inom respektive område. Redan på Entrétorget möttes besökarna av Hamnen.se mässprogram med intervjuer av intressanta människor som inspirerade med kunskap om och passion till båtlivets olika skepnader. Teman och aktiviteter 2014 En så välfylld segelbåtsbrygga har nog aldrig skådats på Allt för sjön! Tio helt nya segelbåtar visades för en entusiastisk publik - vår besökarundersökning visar att intresset för segelbåtar har ökat. Längsta kön var till mässans största båt – en Beneteau 55:a. I kölvattnet av Americas Cup anordnades en utställning om foilande båtar, eller flygande båtar som vi valde att benämna dem. Framtiden är här. I området fanns även seglingsbassängen med radiostyrda båtar där Stockholms Seglarförbund anordnade Allt för sjön Cup. Segelmakare och seglingstillbehör fanns också i området. Parallellt anordnades flera seminarier inom området segling under teman som ”Äventyrlig segling” och ”Segla smartare och snabbare” med intressanta föredragshållare som Sven Yrvind, Milo Dahlman och Björn Österberg. Massor av nyheter bland små, medelstora och stora motorbåtar. De allra största, Grande Large, visades i östra delen av A-hallen inramat med röda mattor och Rosébaren. Här hittade vi också vrålåket Zuperman - en motorbåtextrem som drog många blickar till sig. En stor avdelning på hela 2 300 kvm med finska båtar visades även i år. Många båtar premiärvisades och många utställare valde att skapa egna event i sina

montrar med artister eller VIP-möten. Mycket uppskattat av besökarna. Produktutbudet är enormt – nytjärade träbåtar, vattenskotrar, day cruisers, arbetsbåtar. Design. Aluminium. Här finns något för alla smaker.

I samarbete med Skärgårdsstiftelsen anordnades två arrangemang – ett politiskt samtal om skärgårdens framtid med representanter från de politiska partierna i Stockholms Läns Landsting med Jeppe Wikström som moderator - Huvudskär nu och då.

Tillbehörshallen, C-hallen, eller Charlie, som vi också kallar den är ett eldorado för den som är ute efter prylar – och det är besökarna. Tillbehörsavdelningen är den del som flest besökare anger är den primära anledningen till mässbesöket.

Classic Boat Show hade temat ”Älskade Snipa”. Gamla och nybyggda samlades de för beskådan och i mitten stod båtbyggaren Calle och byggde på replikan till Hector. Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth invigde utställningen. Classic Boat Show vill och har bidragit genom åren till det båtkulturarv vi bär på i Sverige.

Förutom tillbehör finns i C-hallen också barnens hörna, Lilla Allt för sjön, med lek och skoj med marin anknytning. Bygg egen båt med hjälp av mjölkkartonger, filmtajm, sjösäkerhet i Piratskeppet och picnic-yta för de som har medhavd mat är exempel på aktiviteter. Ett nytt område var Livet Ombord där Vi Båtägare, Båttnytt och Praktiskt Båtägande genomförde uppskattade intervjuer och visade praktiska lösningar inför sjösättning. Skärgårdskocken Anders Levén bjöd in matlagande gäster med marin anknytning och besökarna fick provsmaka.

Så kan du rädda Östersjön! var parollen när vi tillsammans med Initiativet Hållbara Hav/ Briggen Tre Kronor skapade ett miljötorg med organisationer och utställande företag med miljöinriktning. Hållbara Hav ordnade visningar av sin pedagogiska utställning, barn och ungdom fick göra vetenskapliga försök och föredrag anordnades dagligen i samarbete med Havsmyndigheten.


Allt för sjön 2014 Reklam i många olika kanaler. Det här gjorde vi: Köpta medier är förstås alltid en fråga om resurser och vi strävar efter att använda medier med så god träffbild som möjligt utifrån Allt för sjöns besökarprofil. Inför varje mässa följer vi upp förra årets utfall och diskuterar med både reklambyrå och mediebyrå vilka kanaler som fungerar bäst.

Radio:Reklamspottar i Vinyl och Skärgårdsradion. Dagspress: Tryckta och digitala annonser i DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, DI, Metro och lokala Magasin (Magasin Bromma, Magasin Danderyd m fl)

medArrangör

Fackpress: Tryckta annonser i Båtliv, Praktiskt Båtägande, Båtnytt, Vi Båtägare, Search Magazine, På Kryss, Veteranbåten med flera. Båtlivs läsare får ett särskilt mässerbjudande med rabatt på entréavgiften. Digital annonsering: Förutom i dagstidningarna på nätet annonserar vi också på fler sajter, bland annat på Facebook i Sverige, Finland och Norge. Vår partner Hamnen.se producerar film innan, under och efter mässan med fokus på deltagande företag och aktuella intressanta spännande båtlivshändelser.

Tidningsbilaga: En speciell Allt för sjönbilaga medföljde i DN den 23 februari med en upplaga på 265 000 ex. Utomhusreklam: Cirka 4 500 tryckta skyltar, bland annat i tunnelbanan och längs trafikerade vägar (eurosizeskyltar).

partner

Johnér

TV: Tre reklamfilmer som visas i TV4 Stockholm, Mälardalen, Gävle och Östersund.


Conny Fridh/Johnér

Varför?

• Den mest kompletta båtmässan i Sverige • Köpvilliga besökare • Affärer på plats • Kraftfull marknadsföring • Allt under ett tak - fungerar i alla väder

Därför!

> mer än 90 000 st besökare. > mer än 500 000 kr/år tjänar vår genomsnittlige besökare som är man, 52 år och bor i villa i Stockholm och Mälardalen. > mer än 30% av besökarna är kvinnor. Och de ökar i antal. > mer än 4 timmar på mässan spenderar 70% av besökarna. > mer än 44% gör köp på mässan. Och köplusten ökar. > mer än 85% vill komma tillbaka nästa år! > fler än 460 st ackrediterade journalister. Förutom köpta medier får vi genomslag i såväl print som TV. Exempelvis gjorde Martin Timell ett långt reportage från mässan 2014 som sändes i Nyhetsmorgon i TV4. Vi är Nordens ledande båt- och sjölivsmässa med mer än 400 utställare på en total monteryta på över 20 000 kvm.


PRISER & FAKTA 2015 Båtar och annat skrymmande 835 kr/kvm För båtutställare ingår: stöttor, lyft, tvätt, in- och uttransport. Dessa tekniska tjänster måste förbeställas.

I grundavgiften ingår anmälningsavgift, försäkring samt ett eluttag 10A.

Övrigt – produkter & tjänster 1 310 kr/kvm I denna monterhyra ingår gods- och tomemballagehantering. Godshantering måste förbeställas. (OBS! Ej direktförsäljning)

Rabatter Monterytor som beställs före 1 oktober 2014 och betalas enligt gällande betalningsvillkor krediteras 5 % i samband med mässan. Medlemmar i Sweboat får 1 500 kr återbetalda om gällande betalningsvillkor uppfylls.

Grundavgift 3 500 kr per utställare. Betalas mot faktura och avdrages ej på monterpriset. Återbetalas endast om monterplats ej kan erbjudas.

Volymrabatter Utställare med montrar över 200 kvm får följande volymrabatter: Från 201-300 kvm rabatt 75 kr/kvm Från 301-400 kvm rabatt 100 kr/kvm Från 401- > kvm rabatt 150 kr/kvm

Jakob Fridholm/Johnér

Övrigt – direktförsäljning (C-hallen) 1 510 kr/kvm I denna monterhyra ingår gods- och tomemballagehantering. Godshantering måste förbeställas. Minsta bokningsbara yta: 8 kvm.

OBS! Placering av eluttag måste anges. Samtliga priser är exklusive moms.

Boka redan idag!

Faxa eller posta din anmälan till: Stockholmsmässan Allt för sjön, 125 80 Stockholm Fax 08-749 61 90 Eller maila oss på boat@stockholmsmassan.se


Hanse Thorslund Projektchef Tel 08-749 43 85, 070-789 43 85 hanse.thorslund@stockholmsmassan.se

Lilly-Anne Berg Projektkoordinator Tel 08-749 44 24, 070-789 44 24 lilly-anne.berg@ stockholmsmassan.se

Lisbeth Hellgren Projektsäljare, A-hallen Tel 08-749 44 93, 070-789 44 93 lisbeth.hellgren@stockholmsmassan.se Marie-Louise Johansson (Marillo) Bitr Projektledare Tel 08-749 43 09, 070-789 43 09 marie-louise.johansson@stockholmsmassan.se

Fredrik Lager Projektsäljare, C-hallen Tel 08-749 41 66, 070-789 41 66 fredrik.lager@stockholmsmassan.se

Kontakt sökes! Vi vill komma i kontakt med dig. Hör av dig om du undrar över något – vi finns här för att svara på dina frågor samt ge tips och råd om ditt deltagande. Stockholmsmässan Allt för sjön, 125 80 Stockholm, Tel 08-749 41 00, Fax 08-749 61 90 E-mail boat@stockholmsmassan.se, www.alltforsjon.se

medArrangör

partner

Stockholm International Boat Show

27 feb - 8 mars 2015

Allt för sjön  

Välkommen ombord 2015!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you