Page 1

Nº 17. Gener - Març 2010

La revista de l’Àrea Mpal. d’Esports de l’Ametlla de Mar

www.ametllamar.cat/esports Àrea Municipal d’Esports

El El Segle Segle de de la la Comunicació Comunicació

online

sports@ametllamar.cat


SUMARI EDITORIAL ..................................................... 1 ACTUALITAT ESPORTIVA ........................ 2-19 - La vessant més esportiva de les Festes Majors de la Candelera ....................................................... 2-7 Olimpíada d’Atletisme al Pavelló Poliesportiu .......... 2 Final Four Futbol Sala ............................................... 3 IV Edició de la Regata de Rem ................................. 3 Torneig de Tennis Masculí i Femení .......................... 4 Partit de Futbol de Festa Major ................................. 4 Concurs de Tir al Plat al Camp de Tir ....................... 5 Caminada Popular al Torrent del Pi .......................... 5 Festival Esportiu al Pavelló Poliesportiu ................... 6 Futbol per a tothom ................................................... 7 - L’Àrea Municipal d’Esports continua invertint en

La Cala es Mou La revista de l’Àrea Municipal d’Esports de l’Ametlla de Mar President Andreu Martí Garcia Conseller Delegat Joan Pere Gómez Comes Director-Gerent Marc Vilabrú Noró Col·laboradors Especials Clubs, Entitats Esportives i Monitors i Tècnics Esportius de L’Ametlla de Mar c/ Sant Joan, 55 43860 L’Ametlla de Mar (TGNA) Telf/Fax. 977 456 811 e-mail: sports@ametllamar.cat www.ametllamar.cat/esports

l’esport base ........................................................... 8 - Segon Campionat de Caça Menor a L’Ametlla de Mar ......................................................................... 8 - L’Àrea Mpal. d’Esports instal·la un desfibrilador extern automàtic al Pavelló Poliesportiu amb el suport del Consell Esportiu del Baix Ebre ............. 9 - Les obres del Complex Esportiu amb Piscina Coberta, Sales Esportives i Pistes de Pàdel entren en el seu darrer tram ............................................ 10 - L’Ametlla de Mar presenta la seva candidatura per acollir la seu d’INEFC Tarragona .......................... 11 - Moment dolç el que viuen tots els equips que integren l’estructura futbolística a la nostra població .......................................................... 12-13 - La secció del futbol base de l’Àrea Mpal. d’Esports de L’Ametlla de Mar present un any més en el Torneig Internacional Terres de l’Ebre ................. 14 - IV Prova de Treball per gossos de rastre sobre conill ..................................................................... 15 - Resultats de diferents competicions de la secció Gimnàstica Rítmica ......................................... 16-17 - La secció de Bàsquet Base de l’Àrea Municipal d’Esports, en acció ............................................... 18 - Campionat de Lliga de Futbol Sala Costa Daurada Temporada 2009/2010 ......................................... 19

ENTREVISTA ................................................ 20 - Entrevista amb Jordi Brull Vila, actual President de la Penya Barcelonista de L’Ametlla de Mar .......... 20

BREUS I AGENDA ....................................... 21


Gener - Març 2010

El XXI és sens dubte el segle de les comunicacions i, amb la universalització de les noves tecnologies - internet, pàgines web, correus electrònics, telèfons mòbils, ordenadors, pda’s, pocket pc’s, xarxes socials,... - se`ns obren nous horitzons a explorar per a que les diferents persones i entitats puguin difondre els seus missatges.

Amb els mateixos objectius, des de l’Àrea Municipal d’Esports estem treballant en una nova i funcional pàgina web que ha de possibilitar un àgil accés a les modalitats esportives d’interès dels seus usuaris, galeria d’imatges, vídeos,..., així com a la localització de documentació administrativa que es pugui descarregar des de casa i evitar llargues tramitacions d’inscripció a les diferents activitats.

De ben segur que existeixen detractors d’aquestes noves eines de comunicació i que, en nombroses ocasions se’n fa un mal ús de les mateixes, però no podem tancar-nos al nou ventall de possibilitats que ens ofereix la tecnologia alhora de fer arribar el nostre missatge al major nombre de persones que ens sigui possible.

En aquesta nova web, també es podrà trobar la nostra revista «La Cala es Mou», que a partir d’ara presentarà el seu nou format «online» (a internet), de manera que podrà arribar a un major nombre de persones i passarà a tenir caràcter mensual amb l’objectiu de poder desenvolupar de forma més ampliada la gran quantitat d’informació que genera L’Ametlla de Mar a nivell esportiu.

Des de l’Àrea Municipal d’Esports de L’Ametlla de Mar tenim la important missió de promoure l’activitat física i esportiva entre els nostres ciutadans i els visitants que s’acosten a la nostra vila i, tot i que seguim apostant per la proximitat, la qualitat, el personalisme, i el «boca a orella» volem emprar tots els mitjans que estan a la nostra disposició per a obtenir els millors resultats en la nostra empresa: «Acostar l’esport del nostre poble a esportistes i ciutadans». És amb aquest objectiu que des de l’Àrea Municipal d’Esports de L’Ametlla de Mar estem treballant en diferents línies estratègiques per a fer arribar tota la informació esportiva que té lloc a la nostra població al màxim nombre de persones possible. Des de l’Àrea d’Administració, Comunicació i Marqueting es confeccionen notes de premsa que s’envien regularment als principals mitjans de comunicació general locals de l’Ajuntament de L’Ametlla de Mar - «La Cala Ràdio», la revista «Des dels 4 Cantons», i la moderna i recent inaugurada «La Cala RTV». A més a més, tot alló que resulta d’interès territorial s’envia puntualment als principals mitjans de comunicació de la província. La recent incorporació de l’Àrea Municipal d’Esports a la coneguda xarxa social d’internet «FACEBOOK» ha permès contactar amb 550 persones («amics») en només 10 dies des de la seva creació. Això possibilita a la nostra entitat a fer arribar la informació de les diferents iniciatives relacionades amb l’esport que tenen lloc a L’Ametlla de Mar a aquestes persones que demostren amb la seva acceptació, estar interessades en el món de l’activitat física i esportiva a nivell local.

Nous temps, noves tendències, noves tecnologies i un mateix objectiu: «Implantar hàbits d’activitat física i esportiva i oferir serveis esportius de qualitat»; no ens podem quedar enrera perquè,... ... La Cala es mou !!!

www.ametllamar.cat/esports

Àrea Municipal d’Esports

online sports@ametllamar.cat 1


Gener - Març 2010

LA VESSANT MÉS ESPORTIVA DE LES FESTES MAJORS DE LA CANDELERA La traca final dels focs d’artifici posava punt i final a unes noves festes Majors de la Candelera, unes festes majors emotives i carregades d’actes culturals, festius i, com no, esportius.

La marató va donar el tret de sortida a l’Olimpíada d’Atletisme i a les Festes Majors de la Candelera 2010

OLIMPÍADA D’ATLETISME AL PAVELLÓ POLIESPORTIU “GALETET” El primer de tot el seguit d'actes previstos per les festes era, com no, l'Olimpíada d'Atletisme. El Pavelló Poliesportiu “Galetet” acollia el divendres previ, 29 de gener, a tots els nens/es de categoria patufets, prebenjamí, benjamí, aleví i infantilcadet, per organitzar una nova edició d'aquesta prova que consta de 4 de les diferents modalitats atlètiques existents: marató, llançament de pes, salt de longitud i cursa de velocitat. Un any més la participació fou excepcional, havent fins i tot d’aglutinar diferents categories en una mateixa estació. Amb una expectació màxima, s'iniciava cap a les 17:15h. la prova, amb la desfilada de tots els esportistes, que posteriorment competirien amb l'objectiu de pujar a la part més alta del podi, si bé el simple fet de participar ja era tot un èxit per més d’un.

Esportistes de categoria aleví participants en aquesta edició

2

Finalment,i abans de gaudir de la xocolatada preparada especialment per l'ocasió, tots els atletes s'emportaren cap a casa una medalla en reconeixement al seu esforç i participació. La classificació final en les diferents categories fou la següent: CATEGORIA PATUFETS MASC./FEM

CATEGORIA BENJAMÍ MASCULÍ

1r.- Miguel Ruiz / Ona Cervera

1r.- Marc Brull

2n.- Joan Salas

2n.- Marc Pallarés

3r.- Denis Margalef

3r.- Gerard Pitarque

CATEGORIA PREBENJAMÍ MASCULÍ CATEGORIA PREBENJAMÍ FEMENÍ 1r.- Raul Doval

1a.- Vanesa Rodríguez

2n.- David Fort

2a.- Mariona Treserras

3r.- Guillem Curto

3a.- Irune Ruiz

CATEGORIA ALEVÍ MASCULÍ

CATEGORIA ALEVÍ FEMENÍ

1r.- Manel Balfegó

1a.- Nerea Cervera

2n.- Agustí Fort

2a.- Carla Juaranz

3r.- Leonardo Marrassé

3a.- Aida Aliau

CATEGORIA INFANTIL MASCULÍ

CATEGORIA INFANTIL FEMENÍ

1r.- Sergi Forné

1a.- Anna Estrada

2n.- Héctor Martínez

2a.- Armanda Kubilinatte

3r.- Froilan Martí

3a.- Carla Cañagueral

El Regidor d’Esports de l’Ajuntament de L’Ametlla de Mar, Joan Pere Gómez i Comes, i l’Albert Medrano serien els encarregats al finalitzar la competició de lliurar les medalles als participants.


Actualitat Esportiva

Gener - Març 2010

FINAL FOUR FUTBOL SALA Dissabte 30 de gener, el Pavelló Poliesportiu “Galetet” tornava a la normalitat per albergar l'apassionant Final Four de Candelera, una final que no va decebre a tots els aficionats que s'aplegaren a la cita. En aquest sentit, el primer partit ja es podia considerar quasi una final anticipada, ja que enfrontava al vigent campió, Eurònics, contra el primer classificat de la lliga regular, La Xarranca. El resultat final 2 a 1 per als segons, després, tal i com mostra el marcador, d'un igualat partit. Per tant, una vegada més el campió no tindria la possibilitat de revalidar el títol. Més igualada però fou encara l'altra semifinal, que enfrontava als conjunts de Mark Multiserveis i Kel-Cor/Cuafer, i en què només els penals (3-4) decantaren la balança favorable als segons.

Imatge corresponent al partit que decidia el 3r i 4t lloc

Per tant, final inèdita entre La Xarranca i Kel-Cor/Cuafer amb poca història que va finalitzar amb un contundent 0 a 5, amb un Àlex Camps estelar, autor d'un hat-trick. La tercera posició final fou per l'equip de Mark Multiserveis.

IV EDICIÓ DE LA REGATA DE REM Ja l'endemà pel matí, el Club Nàutic de L'Ametlla de Mar acollia una nova edició de la Regata de Rem Candelera, una de les dues proves que acull la nostra població en aquesta modalitat esportiva. En aquest sentit, la bona acceptació, sobretot, d'entitats i clubs d'arreu de Catalunya ha permès que aquesta regata s'hagi consolidat dins la programació festiva, fent extensiva així la nostra festa a altres pobles catalans. En aquesta ocasió, foren les tripulacions de Sant Carles de la Ràpita, Cambrils, Palamós i La Cala les que prengueren part, si bé només els rapitencs i els cambrilencs repetiren en modalitat femenina i masculina.

Segons això, els temps foren els següents: CN CAMBRILS Temps: 2’31

SCER L’AMETLLA DE MAR Temps: 2’36

CN LA RÀPITA Temps: 2’26

CN PALAMÓS Temps: 2’39

Amb aquests temps, i, després de que es celebrés la final femenina, on el CN La Ràpita (5'17) superaria al CN Cambrils (5'38) es portaria a terme la final en categoria sènior masculí entre el CN Cambrils i el CN La Ràpita, i en la que s'imposarien els primers per menys d'un segon de diferència.Posteriorment, el Regidor d'Esports, Joan Pere Gómez Comes, portaria a terme l'entrega de trofeus.

La tripulació femenina de La Ràpita s’imposaria a la final a la de Cambrils, això sí, amb la muleta cedida pels caleros

3


Actualitat Esportiva

Gener - Març 2010

TORNEIG DE TENNIS EN CATEGORIA MASCULINA I FEMENINA El mateix diumenge, les pistes de tennis de la Nova Zona Esportiva també eren centre d'atenció, en aquest cas per organitzar dos campionats de forma simultània. Per una banda, el tradicional torneig de dobles que va reunir fins a vuit parelles, enquadrades en un format d'eliminatòria pura i que s'iniciava amb uns quarts de final força interessants. Tanmateix, després d'encontres d'elevat nivell i màxima igualtat, la final seria disputada per Jose Mª Llaó i Jaume Pijoan i la parella formada per l'Antonio Callau i Joan Martí, amb el resultat final de 6 a 3 favorable als primers. La novetat, però, estava a l'altra pista on, per primer cop en aquest torneig es portava a terme una competició en categoria femenina, en aquest cas en un

format triangular, i en el que la Montse Bayarri s'acabaria imposant a les germanes Elia i Esther Marsal.

President del Club i Regidor d’Esports amb els guanyadors

PARTIT DE FUTBOL DE FESTA MAJOR I arribem al 2 de Febrer, màxim exponent d'aquestes festes i dia de la nostra patrona, una jornada caracteritzada per molts actes festius i tradicionals, com per exemple el partit de futbol de Festa Major, i en la que el primer equip de la SCER de L'Ametlla de Mar, amb la participació d'alguns juvenils, s'enfrontaria a la UE Rapitenca, equip que milita a la 3ª Divisió Nacional. Amb la xaranga de fons i les damisel·les realitzant la sacada d'honor donaria inici l’encontre amistós, un partit més igualat del que en un principi

4

calia esperar, més si tenim en compte que als 5 minuts de joc el conjunt local ja perdia per 0 a 2. Tanmateix, a mesura que anaren avançant els minuts, els caleros pogueren controlar millor la situació i poc a poc estirar-se també cap a la porteria contrària. Fruit d'això arribaria el magnífic gol de Morillo, quasi des del centre del camp, amb el que es retallaria distàncies, encara que no fou suficient per igualar la major qualitat tècnica dels rapitencs que s'acabarien imposant per 2 gols a 4, enduent-se per tercera vegada el Trofeu Asemar.


Gener - Març 2010

CONCURS DE TIR AL PLAT AL CAMP DE TIR PUNTA CALDA L'activitat esportiva es reprenia arribat el cap de setmana, i ho feia amb diferents fronts oberts. En primera instància, el Camp de Tir Punta Calda era la seu un any més del Concurs de Tir al Plat. Nombrosos participants i encara més aficionats s'aplegaren per gaudir d'aquesta matinal, si bé les condicions climatològiques, amb el fort vent com a protagonista, frenaren una major presència de públic.

El resultat final, idèntic que el de l'edició anterior, amb Juan José Martí com a estrella singular i campió absolut, després de mantenir una apassionant lluita amb Vicente Anglés. Tots dos feren una primera fase excepcional, amb 20 encerts sobre 25 plats possibles. En una altra ronda de 5 plats, 3 encerts per banda; i només la “mort sobtada” coronaria a Juan Jose com a campió, això sí, amb un tir a mà canviada marca de la casa.

Juanjo Martí rebent, de mans de Joan Pere Gómez i l’Albert Bouzas, el trofeu que l’acreditava campió d’una de les edicions amb més participació dels últims anys

CAMINADA POPULAR A LA PLATJA DEL TORRENT DEL PI El mateix matí el Pavelló Poliesportiu “Galetet” era punt d'encontre d'un nombrós grup (al voltant de 30 persones) que desafiaren les adversitats del temps i s'endinsaren per un dels múltiples i fantàstics camins del nostre municipi. En aquest cas, l'itinerari marcat des de l'organització ens portava fins a una de les platges de la costa calera, la Platja del Torrent del Pi.

Així, amb els marxants provistos de menjar i beure, es va travessar tota la vila i recorreguen el camí asfaltat que porta fins al “Ranxo” i un cop superada la platja, retornaren pel tram de GR-92 que voreja la costa, arribant altre cop al Pavelló on esperaven uns suculents pastissets i el moscatell corresponent amb el que es posaria punt i final a la marxa.

5


Gener - Març 2010

FESTIVAL ESPORTIU AL PAVELLÓ POLIESPORTIU GALETET Continuant amb la frenètica activitat esportiva del dia 6 de Febrer, però ara de banda de tarda, trobàvem el Festival Esportiu amb les seccions de Gimnàstica Rítmica i Ball Esportiu de l'Àrea Municipal d'Esports i el Club de Kenpo de “La Cala” com a entitats participants. En primera instància foren les esportistes de la secció de gimnàstica rítmica les encarregades de mostrar al públic que omplia les grades les seves habilitats i destreses en aquesta disciplina artística. Fins a 26 actuacions es donaren en aquesta primera part, combinant-se els exercicis individuals amb els de grup i els lliures amb la pilota, corda i masses. Ja amb les moquetes retirades de la pista, s'alternaren les actuacions de la secció de ball esportiu amb els del Kenpo del Gimnàs Montse. Els primers mostraren diferents opcions de ball, com el merengue, salsa,.. mentre que els segons es presentaren amb un grup infantil, amb formes i tècniques variades, i un altre grup femení que mostraria diferents accions de defensa personal.

6

Un cop finalitzat l'esdeveniment, totes les esportistes assistents, així com els monitors responsables reberen de mans dels regidors de l'Ajuntament, Joan Pere Gómez, Antonio Montagut i Xavier Llambrich els detalls corresponents en reconeixement a la seva participació activa dins aquestes festes majors.


Gener - Març 2010

FUTBOL PER A TOTHOM Tot i els múltiples actes programats per l'ocasió, ni hagueren també d'altres que tenen un caràcter habitual i no entenen de festes, com el cas del futbol. Tanmateix pels petits, els xipirons, el seu partit si que era una autèntica festa, ja que fins el moment no havien disputat cap encontre. Amb un caire amistós vingueren els petits del Perelló, qui foren vençuts pels caleros per un contundent 6 a 1.

Pel que fa referència als partits de competició lliguera, primer jugaren els escolars. Aquí, els Llucets van perdre per 0 a 4 contra la UE Aldeana, mentre que els Seitonillos ho farien per 2 a 4 contra el CF Camarles. Els benjamins van perdre per 3 a 5 contra l'Ebre Escola. I l'últim partit del matí el disputaria l’equip infantil enfrontant-se al CF Jesús Catalònia, i empatant a 1 gol.

Imatge d’arxiu d’un dels partits disputats al llarg d’aquesta temporada a la Nova Zona Esportiva de “La Cala”

No seria fins a la tarda on la sort dels caleros canviaria. El conjunt de 2ª Regional superaria per 2 a 0 al CF Villalba; i després el conjunt Cadet, que s'imposaria per un contundent 7 a 1 al CD Alcanar. Ja el diumenge jugaria la categoria Aleví, i els caleros guanyarien per 6 a 0 a la UE Rapitenca.

I per finalitzar, el Pavelló Poliesportiu “Galetet”, seu del primer acte d’aquestes festes també acolliria l’últim, en aquest cas per veure un partit amistós entre veterans de L'Ametlla de Mar i el Perelló, que alhora va servir d'homenatge per a Francisoc Royo, Salvador Pallarés, Joan Vila i Alfonso Garcia.

Veterans del Perelló i de L’Ametlla de Mar que van prendre part en aquest encontre que servia d’homenatge a il·lustres ex-futbolistes

7


Gener - Març 2010

Actualitat Esportiva

L’ÀREA MUNICIPAL D’ESPORTS CONTINUA INVERTINT EN L’ESPORT BASE Dins el context de les Festes Majors de la Candelera, concretament el dia 6, es feia entrega, a la Zona Esportiva Municipal, dels primers anoraks que lluiran a partir d'ara els nostres esportistes. Fruit de la implicació del govern de l'Ajuntament, s'ha aconseguit que des de l'àmbit privat, en aquesta ocasió, gràcies a les empreses Astral Pool, Becsa i Piscines Disseny es recolzi una vegada més l'esport municipal possibilitant que les Seccions Esportives de Futbol Base, Bàsquet i Tennis puguin disposar d'aquesta jaqueta. En aquest sentit, el Regidor d'Esports, Joan Pere Gómez Comes, present en el lliurament, així com l'Alcalde, Andreu Martí, i la Regidora, l’ Anna Gallart,

es mostrava satisfet per aquesta nova iniciativa que com ve destacava: “en aquests difícils moments que presenten nombroses economies familiars, només ha representat un cost de 10€ per esportista dels prop de 40€ del cost total. Així, l'Àrea Mpal. d'Esports i l'Ajuntament de L'Ametlla de Mar, segueixen apostant per la qualitat dels serveis possibilitant als esportistes que realitzen la seva activitat habitualment a l'exterior, puguin fer-ho millor equipats evitant així les condicions climatològiques de l'hivern al mateix temps que L'Ametlla de Mar continua projectant una imatge exterior d'unitat i qualitat pel que fa als seus serveis esportius”.

L’anorac de l’Àrea Municipal d’Esports completa de moment el pack d’equipaments per l’esport base municipal

SEGON CAMPIONAT DE CAÇA MENOR A L’AMETLLA DE MAR El passat 23 de Gener es va celebrar a la nostra localitat el segon campionat de Caça Menor, concretament al Coto de Pons, un campionat que permet als dos primers classificats accedir a les semifinals de les Terres de l’Ebre que es disputaran al mes de Setembre. A la prova hi participaren 9 caçadors i 9 jutges, un fet que mostra la importància que ha

adquirit aquesta disciplina dins els esports que es practiquen a l'aire lliure. La classificació final fou la següent: Posició 1a 2a 3a

Nom Nèstor Anglès Jaume Casafont Xavi Soriano

L’afició i la pràctica de la caça comença a consolidar-se seriosament dins la nostra població

8

Encerts 13 perdius 6 perdius 6 perdius


Gener - Març 2010

L’ÀREA MUNICIPAL D’ESPORTS INSTAL·LA UN DESFIBRILADOR EXTERN AUTOMÀTIC AL PAVELLÓ POLIESPORTIU AMB EL SUPORT DEL CONSELL ESPORTIU DEL BAIX EBRE

Treballadors de l’Àrea Municipal d’Esports de L’Ametlla de Mar durant les pràctiques d’aquest reciclatge formatiu en Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Externa Automàtica (DEA)

Des del Consell Esportiu del Baix Ebre es va iniciar la implantació pels diferents espais esportius de la comarca d'aparells desfibril·ladors externs automàtics, que permeten actuar, a personal no mèdic, davant d'una situació d'aturada cardiorrespiratòria. Es tracta d'un aparell que, amb un escàs manteniment, és un equip molt adequat per la protecció cardíaca a llocs on es doni una alta afluència de persones o on es practiquen activitats esportives. Una aportació econòmica directa del Consell Esportiu del Baix Ebre, sumada a una altra d'Obra Social de La Caixa, i una dels propis ajuntaments permetrà l'adquisició d'aquests aparells en una primera fase per a tots els Pavellons Poliesportius del Baix Ebre. L'acció va comportar també la realització d'un curs homologat per dos persones per aparell. A l'Àrea Municipal d'Esports de La Cala Serveis Municipals s.l. ja són 6 les persones que han superat el curs i ja es pot trobar el desfibril·lador instal·lat a l'infermeria del Pavelló Poliesportiu Municipal “Galetet”. En aquest sentit, el passat 13 de Març es va celebrar a la nau de la Policia Local l'última acció formativa simultània en Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Externa Automàtica (DEA). El grup docent estava encapçalat pel Dr. Francesc Xavier Escala Roig, Llicenciat en Medicina i

Instructor de Suport Vital Avançat per l'European Resuscitation Council, i per Rafael Garrido Díaz, Instructor de Suport Vital Bàsic i DEA per l'Institut d'Estudis de la Salut. Aquest taller de 8 hores de durada, de caràcter pràctic, interactiu i dinàmic, es dividia en dos blocs de 4 hores ( 1 teòrica + 3 pràctiques). Per una banda, i després d'una petita introducció al curs on s'esmentaven diferents causes que poden provocar l'aturada cardiorrespiratòria, la importància de la desfibril·lació precoç i els possibles serveis mèdics d'emergència, s'explicava en que consisteix la cadena de supervivència, fent referència al suport vital bàsic, instrumentalitzant també la via aèria. Ja en el bloc de la tarda, s'incidiria en la utilització i el manteniment del desfibril·lador extern automàtic, incidint també en casos com la mort sobtada. Cal destacar que aquest és el segon any consecutiu que es portava a terme aquest curs, i fou el segon any també per a bona part dels assistents, entre ells diferents membres de l'Àrea Municipal d'Esports de L'Ametlla de Mar, que renovaven d'aquesta forma la seva formació inicial, una formació bàsica si tenim en compte que el DEA, segons l'última legislació al respecte, s'haurà d'ubicar en totes les instal·lacions esportives, tal i com així ja s'ha fet al Pavelló Poliesportiu “Galetet”. 9


Gener - Març 2010

Actualitat Esportiva

LES OBRES DEL COMPLEX ESPORTIU AMB PISCINA COBERTA, SALES ESPORTIVES I PISTES DE PÀDEL ENTREN EN EL SEU DARRER TRAM Les obres del Complex Esportiu Mpal. de L'Ametlla de Mar que albergaran una zona de piscines amb un vas principal de 25 x 12,5 m, un vas complementari de 6 x 12,5 m, dutxes bitèrmiques, una sauna seca, un bany de vapor i un jacuzzi; un espai de sales de prop de 550 m2 amb sala de fitness i 3 sales per activitats dirigides; i dues pistes de pàdel, entren en el seu tram final.

Es preveu que durant els pròxims mesos, concretament, entre abril i juny ja s'enllesteixin definitivament les obres i d’aquesta forma el concessionari disposi del temps suficient per a realitzar les proves pertinents, habituals en aquest tipus d'equipaments, de tanta complexitat pel que fa les seves instal·lacions i per a la seva posterior posta en correcte funcionament.

El vas principal ens deixa constància de que l’obertura de la instal·lació ja està a prop

L‘Alcalde, Andreu Martí i Garcia, i el Regidor d'Esports, Joan Pere Gómez Comes, pogueren apreciar els avenços de les instal·lacions en l'última de les visites d'obra on els tècnics responsables van donar detalls de la funcionalitat i funcionament de les diferents actuacions. A data d'avui, i tal i com així es pot apreciar en la imatge superior, les piscines ja es poden

apreciar plenes d'aigua i, per tant, s'estan ultimant tancaments i col·locació de paviment a les diferents estàncies. El Complex Esportiu Municipal amb Piscina Coberta, Sales Esportives i Pistes de Pàdel suposarà un punt important d'inflexió pel que fa a la qualitat dels serveis esportius municipals a L'Ametlla de Mar i un pas de gegant cap a la societat del benestar.

L’Alcalde, Andreu Martí, i el Regidor d’Esports, Joan Pere Gómez, durant la última visita d’obres al Complex Esportiu Municipal

10


Gener - Març 2010

L’AMETLLA DE MAR PRESENTA LA SEVA CANDIDATURA PER ACOLLIR LA SEU D’INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya) A TARRAGONA El Municipi compta amb una Zona Esportiva que tindrà les infraestructures necessàries per tal d’esdevenir una candidatura forta i amb possibilitats

L’Ajuntament de L’Ametlla de Mar ja ha fet arribar, als òrgans competents, la voluntat de convertir-se en seu d’un nou Institut Nacional d’Educació Física a Catalunya, que es situaria a la Zona Esportiva Municipal

El mes de gener, la Conselleria d'Esports a Tarragona comunicava als ajuntaments de les comarques tarragonines la intenció d'ubicar una nova seu d'INEFC a la demarcació. En sentir aquest anunci l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar es va posar en marxa per informarse de les gestions necessàries per tal de poder presentar candidatura. El consistori calero i, concretament, la Regidoria d'Esports, considera que el municipi compta amb una zona esportiva que tindrà les infraestructures oportunes per tal d'esdevenir una candidatura forta dins la província. Actualment, hi ha el camp de futbol però ben aviat hi haurà la piscina. A més, hi ha previst que s'afegeixin altres instal·lacions com les pistes de tenis i pàdel. D'altra banda, la zona esportiva de l'Ametlla de Mar compta amb l'espai suficient per acollir aquesta seu de formació i especialització de llicenciats en educació física i esport. A més, es ressalta també el fet que l'Ametlla compti amb unes bones comunicacions, ja que disposa d'estació de tren, autopista A7 i carretera N-340, sense oblidar que en un futur no gaire llunyà el municipi comptarà també amb l'accés a l'autovia A7. Joan Pere Gómez i Comes, regidor d'Esports, explicava al respecte que "al nostre poble hi ha molta cultura esportiva i quan vàrem saber que l'INEFC estava interessat en descentralitzar

l’acccés a aquests estudis vam creure convenient presentar la nostra candidatura. En aquests moments, L'Ametlla de Mar ja compta amb les infraestructures per convertir-se en seu. A més a més, creiem que no té perquè quedar-se al Camp de Tarragona sinó que pot venir a un poble de les Terres de l'Ebre”. En aquesta línia, el mateix regidor, afegia que: “la nostra població porta molt de temps treballant i invertint en l'esport, tal i com així ho demostra la nova zona esportiva, un fet des de la Generalitat esperem que es tingui en compte alhora d'estudiar la nostra proposta, ja que pel que fa a estructures, equipaments i il·lusió ningú ens guanyarà”. Precisament per aquesta descentralització que es pretén portar a terme, es considera des de l'ajuntament de l'Ametlla que és un bon moment per demostrar que des de les Terres de l'Ebre es pot agafar aquest compromís. Tot i això, i a hores d’ara,una de les candidatures que va agafant força és la de Cambrils. Per acabar, cal dir que L'INEFC és un organisme autònom de la Generalitat que, fins el moment, disposa de dos centres acadèmics, un a Barcelona, creat el curs 1975/1976, i un a Lleida, inaugurat el curs 1982/1983, adscrits a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de Lleida, respectivament. 11


Gener - Març 2010

MOMENT DOLÇ EL QUE VIUEN TOTS ELS EQUIPS QUE INTEGREN L’ESTRUCTURA FUTBOLÍSTICA A LA NOSTRA POBLACIÓ La temporada 2009/2010 arriba al seu tram més decisiu i ho fa amb molt bones espectatives pel que fa referència al futbol calero. En primera instància, hem de parlar de la trajectòria del primer equip de la SCER de L’Ametlla de Mar, entrenat, en una nova etapa, per Juan José Balfegó.

Juvenil de la SCER de L’Ametlla de Mar

D’altra banda, el Juvenil, entrenat per Pau Safont, està realitzant una magnífica temporada, un fet que, de guanyar l’últim partit de lliga a casa contra el líder i campió ja del grup, l’Ebre Escola Esportiva, li permetria assolir l’ascens, retornant així a la Primera Divisió Territorial, d’on va baixar, després de moltes temporades, l’any passat. Plantilla del 1r equip de la SCER de L’Ametlla de Mar

En el retorn a Segona, després de dues temporades a la 1a Categoria Territorial, el balanç és força positiu. Amb un equip fet, pràcticament, al 100% amb gent de casa s’ha aconseguit assentar l’equip a la nova categoria i fins i tot lluitar al llarg de gran part de la temporada per les primeres places, unes posiciones de les que s’ha allunyat una mica arran dels últims resultats. En aquest sentit, podríem dir que la derrota davant del Perelló a casa per 0 a 2 va marcar un punt d’inflexió, ja que des de llavors l’equip no ha mostrat la mateixa regularitat, si més no pel que fa a resultats. Tot i això, la manca també d’aquest aspecte en la resta d’equips del grup permet encara somiar i seguir treballant per aconseguir aquesta tan destijada 2a plaça (ja que la 1a fa temps que està clar que és pel Jesús i Maria) que permetria jugar la promoció en un format triangular amb els altres dos segons classificats dels grups de Tarragona. CLASSIFICACIÓ 2a CATEGORIA TERRITORIAL Grup 1 Equips Pos P J G E GF GC DG 25 26 60 85 0 4 22 1 UD Jesus i Maria Olímpic Móra Ebre 5 6 56 15 26 34 22 2 5 6 39 17 56 15 26 3 CE El Perelló 6 6 26 30 50 20 14 4 Horta Sant Joan 35 53 26 18 8 4 14 5 CF Pinell 31 12 8 4 43 14 6 SCER L’Ametlla de Mar 26 3 26 9 40 4 44 14 7 CF Camarles 7 7 31 16 12 26 47 8 CF Batea CF Amposta “B” 36 6 26 10 8 8 42 9 7 37 59 26 9 10 22 10 CF Santa Bàrbara 5 5 11 26 10 44 49 11 CF Corbera d’Ebre 12 26 10 42 4 44 2 12 UE Deltebre UE Rapitenca “B” 7 55 13 26 9 48 4 13 CF Masdenverge 7 -19 13 31 6 26 50 14 61 32 6 -29 18 2 15 UE Remolins-Bítem “B” 26 5 35 62 -27 17 26 4 16 CF Benifallet 57 5 -31 17 26 26 4 17 CF Villalba 12 3 125 -105 23 20 0 18 UE Aldeana “B” (ret.) 26

12

CLASSIFICACIÓ 2a DIVISIÓ JUVENIL Grup 9 Equips P Pos J G E GF GC 19 1 123 21 1 10 1 Ebre Escola 16 1 72 24 4 2 SCER L’Ametlla de Mar 21 3 3 19 64 14 3 UD Jesús i Maria “A” 20 7 11 40 52 20 2 4 CE El Perelló 58 53 11 21 1 9 5 Asco Joventut 21 43 10 9 58 2 6 SCF Ulldecona 2 21 9 10 45 44 7 CF La Sènia 58 21 12 9 0 44 8 UD Flix CF Amposta “B” 5 66 21 13 3 41 9 2 5 57 21 28 14 10 UE Deltebre 3 90 4 14 23 11 UE Jesús i Maria “B” 21 21 1 117 20 0 25 12 UE Sant Jaume

DG

Pts

113 48 45 12 -5 15 -1 -14 15 -29 -67 -92

58 49 45 35 34 32 32 27 18 17 15 3

Pts 70 50 50 48 46 46 45 43 38 37 35 34 31 25 20 19 19 3

Cadet de la SCER de L’Ametlla de Mar

Per la seva banda, el conjunt Cadet, dirigit per la Silvia Argentó, és manté, seguint en aquesta línia de tot el futbol calero, en 3a posició, només superat per la Rapitenca i l’Amposta. El més positiu, però, deixant de banda la classificació és l’evolució que ha experimentat el joc de l’equip, ja que el nivell en les primeres jornades distava molt de les possibilitats reals de l’equip.


Gener - Març 2010 CLASSIFICACIÓ 1a DIVISIÓ CADET Grup 14 Equips P Pos J G E GF GC UE Rapitenca 111 1 1 21 19 22 1 CF Amposta 1 21 18 16 94 2 2 5 2 52 14 84 3 SCER L’Ametlla de Mar 21 76 7 21 1 13 43 4 Asco Joventut 42 75 21 12 5 4 5 CD Tortosa “B” 32 21 11 6 48 4 6 CF Gandesa 4 21 7 10 41 48 7 CF Camarles Olímpic Móra Ebre 8 6 7 59 21 52 8 5 3 74 21 13 36 9 CF Jesús Catalònia 5 80 15 1 21 30 10 UE Remolins-Bítem 3 58 24 14 4 11 Ebre Escola Esportiva 21 31 21 78 14 3 4 12 CF Ulldecona 3 15 21 66 24 3 13 CD Alcanar 3 16 25 21 95 2 14 CF La Sènia

DG

Pts

89 78 32 33 33 16 7 -7 -38 -50 -34 -47 -42 -70

58 56 44 40 40 37 34 27 18 16 15 15 12 9

Cal destacar també que es mantenen 3rs, però, si tenim en compte que el primer és la Rapitenca “C” i que aquest equip no pot pujar, doncs ens trobem amb la possibilitat d’un altre ascens en futbol base.

Aleví de la SCER de L’Ametlla de Mar

Infantil de la SCER de L’Ametlla de Mar

Seguint destacant la trajectòria dels nostres equips, trobem l’equip Infantil, amb Ivan Romeu i l’Albert Medrano al capdavant, dos tècnics que estant realitzant una magnífica tasca, tal i com així ho indica la classificació del seu equip dins la taula classificatòria. El gran tret característic d’aquest grup és la lluita, entesa com entrega, i la disciplina tàctica de tot el conjunt, dos aspectes fonamentals en els esports d’equip, però, alhora, difícils de trobar en aquestes categories i edats. CLASSIFICACIÓ 1a DIVISIÓ INFANTIL Grup 14 Equips Pos P J G E GF GC UE Rapitenca 1 13 1 21 19 134 1 1 21 81 16 4 35 Ascó Escola 2 3 26 14 21 81 4 EF Dertusa 3 5 52 13 3 30 4 SCER L’Ametlla de Mar 21 CF Amposta “B” 65 11 21 8 42 2 5 61 6 6 21 9 46 6 CF La Sènia Olímpic Móra Ebre 55 2 21 60 9 10 7 3 51 21 10 8 49 8 CE El Perelló 12 70 21 9 0 46 9 CD Alcanar 7 49 32 12 2 21 10 CF Jesús Catalònia 1 6 21 14 39 45 11 CF Gandesa 47 6 1 21 91 14 12 CF Camarles CD Roquetenc 5 15 1 21 86 40 13 20 16 1 21 0 164 14 UE Aldeana

DG

Pts

121 46 55 32 23 15 5 -2 -24 -17 -6 -44 -46 -148

58 49 45 42 35 33 32 27 27 23 19 19 16 3

Tampoc descontents poden estar els pares, jugadors i aficionats de l’Aleví. Amb Victor Borràs i Javi Margalef com a tècnics, estan desenvolupant una temporada sensacional. La seva virtud es troba en el fet de saber gestionar una extensa plantilla (s’ha de tenir en compte que és l’únic equip federat, llevat del femení, que competeix a Futbol 7) i en el treball ordenat, sistemàtic i rigurós, elements fonamentals per tal d’arribar a assolir l’èxit.

CLASSIFICACIÓ 2a DIVISIÓ ALEVÍ Grup 10 Equips P Pos J G E GF GC UE Rapitenca “C” 3 14 19 31 104 2 1 53 19 115 14 3 2 Escola Flix 2 12 4 34 3 104 3 SCER L’Ametlla de Mar 19 5 1 19 13 85 47 4 CF Gandesa “A” 19 12 63 100 7 0 5 CF Santa Bàrbara 3 7 66 19 9 58 6 Escola Delta Ebre 57 3 19 6 87 10 7 UE Remolins-Bítem 19 6 83 12 63 2 8 UE Sant Jaume CF Amposta “B” 19 85 13 4 40 2 9 3 1 133 15 36 10 UD Jesús i Maria “B” 19 UE Rapitenca “D” 19 1 125 1 17 29 11

DG

Pts

73 62 70 38 37 8 -30 -20 -45 -97 -96

45 44 40 40 36 30 21 20 14 10 4

Menció especial mereix l’equip Femení de la SCER de L’Ametlla de Mar, que en la seva primera temporada en competició, combinant experiència i joventut, s’està consolidant poc a poc dins el grup.

Equip Femení de la SCER de L’Ametlla de Mar CLASSIFICACIÓ 2a DIVISIÓ ALEVÍ Grup 10 Equips P Pos J G E GF GC 17 22 20 81 0 3 1 CD La Cava CF Amposta 36 20 14 86 3 3 2 73 14 20 1 45 5 3 UE Aldeana 3 13 20 52 4 25 4 CF Arnes UE Rapitenca 5 14 41 20 60 1 5 6 6 55 20 8 34 6 CF Ulldecona Olímpic Móra d’Ebre 20 40 3 7 38 10 7 5 20 43 12 25 3 8 CF Camarles 55 11 5 29 3 9 SCER L’Ametlla de Mar 20 4 5 20 24 10 49 10 CF Gandesa 2 1 59 20 17 14 11 CF La Sènia 1 19 100 20 0 8 12 UD Jesús i Maria

DG

Pts

59 50 28 27 19 21 2 -18 -26 -25 -45 -92

51 45 43 43 43 30 24 18 18 17 7 3

13


Gener - Març 2010

LA SECCIÓ DE FUTBOL BASE DE L’ÀREA MUNICIPAL D’ESPORTS DE L’AMETLLA DE MAR PRESENT UN ANY MÉS EN EL TORNEIG INTERNACIONAL TERRES DE L’EBRE

L’Ajuntament de Deltebre va acollir el passat dilluns 15 de Març la presentació de la IIIª Edició del Torneig Internacional Terres de L’Ebre que enguany comptarà amb la participació de 48 equips d’arreu del món

L'empresa Ebre Events, amb la col·laboració del Govern de la Generalitat i els Ajuntaments de Deltebre, St. Carles de la Ràpita i L'Ametlla de Mar, organitza per tercer any consecutiu el Torneig Internacional Futbol Base Terres de l'Ebre. L'acte de presentació es va portar a terme el passat dilluns 15 de Març a l'Ajuntament de Deltebre i va comptar amb la presència de Fernando Garcia, Director del Torneig, Lluís Salvador, Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Jordi Gaseni, Representant Territorial de l'Esport a les nostres terres, Carles Genovilla, Regidor d'Esports de la Ràpita, Gervasi Aspa, Alcalde de Deltebre, i Joan Pere Gómez i Comes, Regidor d'Esports de l'Ajuntament de L'Ametlla de Mar. El representant de l’esport municipal a “La Cala” destacava que “la realització d'aquest torneig un any més amb la nostra població com a seu segueix amb la línia de treball que sempre ens hem proposat, promovent l'esport entre els més petits alhora que es generen actius que serveixin d’injecció econòmica per al territori, ja que durant uns dies un bon nombre de persones viuen i conviuen a les Terres de l'Ebre”. En aquesta edició, l'organització compta amb la participació de 48 equips d'onze països de l'Àsia, l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica que

14

competiran amb els equips de les Terres de l'Ebre (entre ells, segurs, un aleví i un prebenjamí del poble), d'arreu de la resta de Catalunya (Esc. FC Barcelona, Lleida, Terrassa,..) i d'altres comunitats autònomes de l'Estat espanyol com el Vila-real, l'Esc. De Futbol del Ràcing de Santander,... A diferència dels altres anys, l'acte inaugural i el de clausura es celebraran en el mateix escenari, que en aquesta ocasió serà el Camp de l'Aube, a Jesús i Maria, seu, juntament amb el Camp Nou de Deltebre, de la categoria prebenjamí i que acollirà, com no, el partit de presentació que enfrontarà als equips dels Jesús i Maria i el FC Barcelona. Per la seva banda, la categoria benjamí es disputarà íntegrament a St. Carles de la Ràpita i l'aleví al Camp d'Esports de L'Ametlla de Mar. Cal destacar que des de la seva primera edició, el Torneig també ha evidenciat la seva lluita envers fins socials, tal i com ho demostren les aportacions econòmiques a diferents associacions. Aquest any no serà una excepció i els diners que es puguin recaptar a tal efecte aniran destinats a la Fundació Contra la Hipertensió Pulmonar. Per tant, tot preparat per gaudir un any més, concretament, del dia 1 al 4 d'Abril del millor futbol base a les nostres terres.


Gener - Març 2010

IV PROVA DE TREBALL PER GOSSOS DE RASTRE SOBRE CONILL El passat 21 de març, per segon any seguit, l’Ametlla de Mar va ser la seu de les proves de treball per gossos de rastre sobre conill que el Club Español del Basset Hound organitza anualment.

Ja a la tarda, a les 17:30 h. es donaven per finalitzades les proves i el Sr. Jutge va procedir a la lectura dels rapports i a donar les puntuacions a cada gos, amb el conseqüent lliurament de premis. Així, els resultats finals foren els següents: RMillor Lot amb 570 punts, format pels 4 gossos de la raça basset Fauvé de bretagne següents: PDolar de Leonaodos Val, propietat de Federico Martí Malonda 145 punts (molt bo) PAlto d Rac Poruc, propietat de Federico Martí Malonda 150 punts (Excel·lent) PTequila, propietat de Federico Martí Malonda 140 punts (Molt bo) PDarek de Leonados Val, propietat de Federico Martí Malonda 135 punts (Molt Bo)

Instants previs a l’inici de la prova

En aquestes proves, es simula durant 1 hora una acció de caça real, amb grups de 4 gossos de rastre, sense escopeta i un jutge valora i puntua el treball dels gossos segons l'estil concret de cada raça. La finalitat es poder seleccionar els millors reproductors. A cada participant la Real Sociedad Canina Española li lliura un certificat oficial on consten les qualitats de caça del gos en concret. Tot gos que aconsegueix entre 100 i 124 punts obté un certificat de bo per la caça, entre 125 i 149 punts molt bo i de 150 a 200 excel·lent. Per participar els gossos han d'estar inscrits en L.O.E , és a dir, tenir papers i ser una de les races del grup VI, que són tots els conillers (coneguts com sabuesos). A les 07:00 h. els propietaris dels 20 gossos inscrits es van reunir a la zona esportiva on el Jutge internacional de la RSCE, el Sr. Fermín Zabaleta va realitzar el sorteig dels camps i ordre de sortida.

Els gossos de rastreig en plena acció

Seguidament, a les 08:00 h. es donava el tret de sortida al primer lot i durant tot el dia els diferents lots anaren realitzant les corresponents proves en els camps assignats al sorteig. A les 10:30 h., i al camp de Tir Punta Calda arribava, subvencionat per la Regidoria d’Esports de L’Ajuntament de L’Ametlla de Mar, l’hora de l’esmorzar popular per tots els participants.

L’Àngel Martí, el segon per l’esquerra, pioner en aquest tipus de competicions a la nostra localitat

RSegon millor lot amb 515 punts, format pels 4 gossos de la raça basset hound següents: PCoco de Sierra Lebrera, propietat de Angel Martí Callau 130 punts (Molt bo) PVilma, propietat de Angel Martí Callau 135 punts (Molt bo) PHeura de Arimarmes, propietat de Angel Martí Callau 125 punts (Molt bo) PChova de Sierra Lebrera, propietat de Sergi Monlleó Monlleó 125 punts (molt bo) RTercer millor lot amb 500 punts, format gossos de la raça Beagle següents: PBruixa de Sedeiscen, propietat de Gomez Icart 125 punts (molt bo) PViola de Sedeiscen, propietat de Gomez Icart 125 punts (molt bo) PBlanca de Sedeiscen, propietat de Gomez Icart 125 punts (molt bo) PAnn de la Cerollera, propietat de Gomez Icart 125 punts (molt bo)

pels 4 Sergio Sergio Sergio Sergio

Agrair per últim a La Societat de Caça La Cala, a la Regidoria d'Esports de L'Ajuntament de L'Ametlla de Mar, Paramascotas.net i COTECAN MÄXIMA i a Xavi Soler per la cobertura de la prova. 15


Actualitat Esportiva

Gener - Març 2010

RESULTATS DE LES DIFERENTS COMPETICIONS DE GIMNÀSTICA RÍTMICA

La secció de Gimnàstica Rítmica de l’Àrea Municipal d’Esports continua amb la seva bona línia d’actuacions i resultats, tal i com així ho mostren les últimes classificacions

RESULTATS DE LA 1a FASE DE COPA CATALANA INDIVIDUAL NIVELL V i VI El passat diumenge 28 de Febrer es va portar a terme al Poliesportiu d'Andorra (Andorra la Vella) la 1a Fase de Copa Catalana Individual en els nivells V i VI de categoria benjamí, aleví, infantil, júnior i sènior i en el nivell VI de categoria sènior. Fins allí es va desplaçar una representació de la secció de Gimnàstica Rítmica de l'Àrea Municipal d'Esports de L'Ametlla de Mar, concretament amb 3 gimnastes. Tot i això, els resultats foren força discrets i cap de les caleres va

poder ubicar-se entre les 10 primeres posicions. En aquest sentit, la Maria Llambrich, en categoria sènior, modalitat Maces, i amb valoració de 9,250 finalitzava la seva actuació en 14a posició. La Jèssica Cañagueral, en categoria infantil, modalitat corda, i amb una puntuació de 13,650 tancava la seva participació en 13a posició. I finalment, l'Agnès Balfegó, en categoria Sènior, modalitat Cinta, i amb un total de 9,750 ho faria en 31a posició.

RESULTATS DE LA 1a JORNADA INTERCOMARCAL INDIVIDUAL I CONJUNTS Per la seva banda, el dissabte 6 de Març el Pavelló Poliesportiu de Sant Carles de La Ràpita acollia la 1a Jornada Intercomarcal de Gimnàstica Rítmica Individual i de Conjunts. La prova que s’ha extés en un àmbit territorial més ampli està enfocat de cara a l’obtenció de millors rendiments, ja que són més clubs i entitats els que hi prenen part en aquesta fase, dotant així d’un major nivell a l’acte competitiu. Com no podia ser d’una altra forma, la secció de Gimnàstica Rítmica no va fallar a aquesta cita, vàlida i puntuable de cara a la classificació per a la posterior Final Nacional i ho va fer presentant gimnastes i grups en quasi totes les categories i modalitats possibles. Així, la participació de les noies caleres obtingué els següents resultats: 16

PREBENJAMÍ INDIVIDUAL “B” Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

5a

Anna Vila del Amo

1,700

0,300

3,600

4,600

10a

Mariona Treserras López

1,600

0,100

3,000

3,850

BENJAMÍ INDIVIDUAL “B” Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

4a

Paula Molina Moreno

2,500

0,500

3,900

5,400

8a

Neus Estrada Brull

2,200

0,400

2,900

4,200

11a

Judith Reverté Pallarés

2,400

0,300

2,200

3,550

16a

Mireia Benaiges Méndez

2,000

0,200

1,800

2,900

17a

Aina Escarceller Bou

1,500

0,100

1,900

2,700

24a

Paula Colldeforns Sánchez

1,500

0,100

1,100

1,900


Actualitat Esportiva

Gener - Març 2010

INFANTIL INDIVIDUAL “B”

ALEVÍ INDIVIDUAL “B” Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

4a

Judith Molina Moreno

2,200

0,400

2,300

3,600

2a

Marina Subirats Espuny

2,200

0,400

3,000

4,300

6a

Júlia Curto Arbó

2,800

0,400

1,700

3,300

5a

Paula Pallarés Borràs

2,200

0,300

1,800

3,050

7a

Jaydevi Gómez Balfegó

2,200

0,400

2,000

3,300

8a

Alexandra Tarba

1,900

0,300

1,900

3,000

Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

9a

Ariadna Gimeno Tapia

2,000

0,000

1,400

2,400

11a

Anna Martin Berdejo

2,600

0,100

2,000

3,350

INFANTIL INDIVIDUAL “A”

Una de les gimnastes caleres durant una actuació d’aquesta temporada 2009/2010

CADET-JUVENIL INDIVIDUAL “A”

BENJAMÍ CONJUNTS “B”

Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

2a

Mireia Pallarés Borràs

3,200

0,600

2,500

4,400

4a

L’Ametlla de Mar- Kill Bill

2,800

0,200

3,300

6,300

4a

Cristina Escoda Gaseni

3,200

0,200

2,500

4,200

5a

L’Ametlla de Mar - Cawboy

3,300

0,300

2,400

6,000

6a

Sílvia Martínez Oller

0,000

0,200

0,500

0,600

PREBENJAMÍ CONJUNTS “B” Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

7a

L’Ametlla de Mar - Bella i Bèstia

2,700

0,100

1,700

4,500

8a

L’Ametlla de Mar - Robots

2,200

0,100

1,800

4,100

9a

L’Ametlla de Mar - Xinetes

2,000

0,000

1,800

3,800

CADET-JUVENIL CONJUNTS “A” Posició

Gimnasta

V.A.

V.T.

Exec.

Total

1a

Àrea Esports L’Ametlla de Mar

4,100

1,300

4,100

9,500

A més a més, la secció de L’Ametlla de Mar va aconseguir una meritòria 1a posició per equips en categoria Benjamí Individual “B”, Aleví Individual “B” i Cadet-Juvenil “A”.

RESULTATS DE LA 1a FASE DE COPA CATALANA INDIVIDUAL NIVEL IV-VII-VIII-IX-X La competició de gimnàstica rítmica seguia durant aquest mes de Març tan atapeït, i ho feia ara a la localitat lleidatana de Torrefarrera. Concretament es portaria a terme, durant el cap de setmana del 20 i 21 de Març, la 1a Fase de Copa Catalana Individual en categoria Benjamí, Aleví, Infantil, Júnior i Sènior en nivells IV, VII, VIII, IX i X, vàlida per classificar-se per la Final Nacional. No podem parlar, en aquesta ocasió, d’uns resultats gaire satisfactoris, si bé cal tenir en compte que era una prova on hi participaven clubs i gimnastes de tota Catalunya.

En aquest sentit, les gimnastes caleres que prengueren part en aquesta prova foren cinc, 4 de les quals participaren en la Categoria Infantil, Nivell IV i en la Modalitat de Cèrcol. Aquestes foren la Carla Cañagueral, la Miruna Popa, la Mireia Bardí i l’Alexandra Oprea que finalitzaren en 24a, 30a, 45a i 49a posició respectivament. D’altra banda, l’altra gimnasta que estigué present de forma activa en aquesta cita fou l’Alba Arjona, que participava en la Categoria Júnior en Nivell IV i en la Modalitat de Corda que tancaria la participació calera, finalitzant en 39a plaça.

17


Gener - Març 2010

Actualitat Esportiva

RESULTATS DE LA 2a FASE DE COPA CATALANA INDIVIDUAL NIVELL V i VI Un mes després de celebrar-se la 1a Fase, concretament, el 28 de Març i, en aquest cas, a la localitat gironina de Palafrugell es portava a terme la 2a Fase de Copa Catalana Individual, Nivell V-VI. La cita que aplegava gimnastes de totes les categories, era la última oportunitat per les noies de l’Àrea d’Esports de L’Ametlla de Mar per treure un bon resultat i classificar-se així per la Final Nacional posterior.

Si recordem, els primers resultats no foren del tot positius, augmentant així encara més la rellevància d’aquesta competició. La Jèssica Cañagueral i l’Agnès Balfegó eren les dues representants caleres presents a la prova, i tot i que milloraren notablement la seva posició, no pogueren classificar-se entre les primeres places, i amb una puntuació de 9,950 i 10,200 quedaren en una idèntica 14a posició.

La Jèssica Cañagueral participava en la modalitat de corda en aquesta segona prova classificatòria per la Final Nacional

LA SECCIÓ DE BÀSQUET BASE DE L’ÀREA MPAL. D’ESPORTS, EN ACCIÓ El passat 22 de Febrer, el Pavelló Esportiu de la Ràpita acollia la primera Trobada de Bàsquet Base de la temporada a les nostres terres. La cita, ineludible per molts clubs i entitats de la zona, va comptar amb una participació força elevada amb equips provinents del propi municipi, Móra d’Ebre, Vinarós, Benicarló, Amposta, Tortosa, Ulldecona, Alcanar,...i com no L’Ametlla de Mar. Concretament, els caleros, que participaven en categoria pre-mini, és a dir, benjamí jugaren els seus partits contra un equip local i el CB Alcanar, dos equips forts de la zona i que s’imposaren clarament, si bé el resultat no tenia transcendència.

resta de seleccions del territori català. A la cita hi prengueren part 5 jugadors de l’equip benjamí de la secció de bàsquet de l’Àrea d’Esports de L’Ametlla de Mar: Albert Curto, Guillem Mayor, Santi Duque, Aaron Bouazzaoui i Marc Martí. Tots ells, sota la direcció dels monitors de la Federació, s’integraren amb la resta de companys i compartiren una magnífica jornada, a l’espera de poder continuar formant part d’aquest interessant projecte esportiu.

*Clínic al Pavelló Firal de Bítem La Delegació Territorial de la Federació Catalana de Bàsquet, dins del programa PDP (Pla de Detecció i Perfeccionament) va organitzar el passat 21 de Març un Clínic al Pavelló Firal de Bítem, un acte que servia per aglutinar joves jugadors de tot el territori ebrenc, per a realitzar posteriorment una mena de selecció que pugui competir amb la 18

Imatge d’una de les Trobades organitzades al llarg de l’any


Actualitat Esportiva

Gener - Març 2010

CAMPIONAT DE LLIGA DE FUTBOL SALA COSTA DAURADA 2009/2010 El passat dissabte 27 de Març finalitzava una nova edició de la Fase Regular del Campionat de Lliga de Futbol Sala Costa Daurada. La temporada 2009/2010 arrencava el passat mes d’Octubre amb la presència novament de 10 equips, 7 del poble: La Xarranca, Bar Trèbol, Kel-Cor/Cuafer, Eurònics, Jopa Fusteria, Restaurant Lorena-Ip- Sara i Mark Multiserveis; i 3 del Perelló: Jarpi Piscines, Homogènik i Acper, igualant així el nombre màxim d’equips participants en aquest tradicional torneig d’organització local.

En aquest sentit, dos equips són els que ja no podran seguir lluitant per la consecució del títol. Per una banda, un clàssic, com Jopa Fusteria; i per altra, l’equip de Restaurant-IP-Sara, nou a la competició. Remarcable també és el fet que fins a quatre equips han ocupat la primera posició al llarg de la lliga, un fet que denota una vegada més aquesta forta rivalitat per estar entre els primers llocs. Tanmateix, comença una competició nova, si bé la classificació aconseguida al final d’aquesta 1a fase determina els encreuaments posteriors, en la que tots els equips parteixen amb les mateixes opcions.

CLASSIFICACIÓ FASE REGULAR

Equip de l’Homogènik, Campió de la Fase Regular de la Lliga de Futbol Sala Costa Daurada 2009/2010

Al llarg d’aquests últims sis mesos, cada cap de setmana s’han anat disputant els partits de lliga corresponents a la fase regular (llevat les setmanes de la Final Four Candelera), concretament, 18, en un format d’anada i tornada, com ja és habitual. Fins al moment, cal destacar, tal i com així es pot observar en la classificació final, la gran igualtat entre tots els equips. Aquesta situació ens ha portat a que quasi totes les posicions no es poguessin definir fins a última hora, en una jornada final de màxima tensió.

Pos

Equip

J

G

E

P

GF GC DG Pts

1r

Homogènik

18

11

2

5

78

47

31

35

2n

Kel-Cor/Cuafer

18

10

1

7

53

43

10

31

3r

Eurònics

18

10

1

7

49

48

1

31

4t

La Xarranca

18

9

3

6

74

52

22

30

Bar Trèbol

18

9

2

7

72

59

13

29

Mark Multiserveis

18

9

0

9

44

53

-9

27

Acper

18

7

3

8

39

53

-14

24

Jarpi Piscines

18

7

2

9

60

63

-3

23

Jopa Fusteria

18

7

0

11

57

76

-19

21

10è

Lorena-IP-Sara

18

3

2

13

29

81 -52

11

Així, en la primera ronda de quarts de final, que es disputarà passat setmana santa, les eliminatòries seran a doble partit, així com les semifinals. Per últim, dissabte 15 de Maig està previst que es disputin els últims dos enfrontaments, on finalment es definirà el 3r i 4t lloc i el campió i sotscampió d’aquesta edició.

CAMPIONAT DE LLIGA DE FUTBOL SALA COSTA DAURADA 2009/2010 QUARTS DE FINAL

QUARTS DE FINAL

10 i 17 D’ABRIL

HOMOGENIK

10 I 17 D’ABRIL

SEMIFINALS

SEMIFINALS

24 ABR. I 8 DE MAIG

24 ABR. I 8 DE MAIG

EURÒNICS

ANADA

JARPI P.

XARRANCA BAR TRÈBOL

FINAL

MARK M.

15 DE MAIG

3ER I 4RT LLOC 15 DE MAIG

KELCOR-C. ACPER

19


Gener - Març 2010

ENTREVISTA AMB JORDI BRULL VILA, ACTUAL PRESIDENT DE LA PENYA BARCELONISTA DE L’AMETLLA DE MAR L’entrevista d’aquest primer trimestre de l’any ens porta a Jordi Brull, pescador de professió, i des del gener del 2010, President de la Penya Barcelonista “La Cala”. Jordi, comenta’ns, per arrencar, com arribes a convertir-te en president de la penya? La veritat és que després de fer-me soci del Barça, ja que la legislació actual així ho estipula, i perquè d’aquesta forma torno una mica de tot el que el que aquest club m’ha donat últimament. Tot i així, els antecedents pels que es produeix aquesta situació són uns altres, ja que després de que la junta anterior finalitzés la seva tasca havia quedat un buit dins l’estructura organitzativa i, animat i recolzat entre molts altres pels meus companys, vaig decidir posar-me al capdavant.

Quines avantatges té ser de la penya? Deixant de banda que el fet en sí ja és motiu d’orgull, pots gaudir en tots els partits d’un ambient i clima especial al local social, que compta amb una pantalla genial i un projector nou; així mateix, en nombrosos partits es fica a disponibilitat de tots els socis dos carnets per assistir com a espectador, i a un preu bastant més econòmic, al Camp Nou. En aquest sentit, s’han portat a terme conversacions amb socis amb seient, residents a “La Cala”, que permetin augmentar encara més aquesta opció.

El local social de la Penya Barcelonista, que compta amb un projector nou, es queda petit quan juga el Barça

Jordi Brull i Francesc Callau, actuals membres de la junta calera amb el candidat a la presidència, Sandro Rosell

Quina valoració en fas dels primers mesos de presidència? I de l’estat actual? Doncs podríem dir que ha estat un període, en gran part, de formació, tan personalment, per ficar-me al dia amb les reunions periòdiques a les que assisteixo, com per la penya, en quan a la seva participació dins l’Associació de Penyes del Montsià, Baix Ebre i Baix Maestrat. En aquest sentit, també podem dir que s’han posat al corrent els pagaments i quotes pertinents, realitzant també una bona campanya de captació de socis, motiu pel qual s’ha pogut actualitzar el cens, amb el que ens hem donat compte que avui en dia la penya gaudeix d’una bona salut. En aquesta línia, on pot dirigir-se la gent que estigui interessada en fer-se soci, i quant val? Tots els que vulguin poden dirigir-se al local social, situat al c/ Del Mar , dimarts i dijous de 18 a 19h. o també trucant al 689460375, i per menys de 2€/mes formar part d’aquesta gran família. 20

S’està treballant en algun projecte o activitat a curt, mig o llarg termini? Actualment estem estudiant la possibilitat de realitzar un viatge per veure un partit del Barça de Bàsquet al Palau Blaugrana. Igualment, els contactes amb persones relacionades amb el club no defalleixen, per tal d’aconseguir així que se’ns tingui en major consideració. D’altra banda, en breu es portarà a terme una jornada de captació de socis al Camp d’Esports de “La Cala”, aprofitant la visita de l’Infantil “B” del FC Barcelona, que disputarà un triangular amb la SCER de L’Ametlla de Mar i el CE El Perelló. I per a quan un sopar amb tots els socis penyistes? Esperem que aviat. De fet, de cara a la temporada que ve, i dins el context dels actes de celebració del 25è Aniversari, està ja contemplat. I, finalitzant com a culé, Lliga o Champions? Si m’he de decidir per una de les dues, tot i ser difícil, diria la Champions, per la importància del torneig, per passar a la història com els únics en aconseguir-ne dues de seguides i, com no, pel lloc. Voldries afegir alguna cosa? Simplement, només demanar un bot de confiança als actuals responsables ja que la il·lusió és màxima, així com la capacitat del grup que hi ha; i com no agrair a tots els socis que s’han mantingut fidels fins l’actualitat o s’han incorporat ara de nou.


Breus

Gener - Març 2010

L’AMETLLA DE MAR SEU, PER QUART ANY CONSECUTIU, DEL CAMPUS FC BARCELONA

Després de l’èxit aconseguit en les passades 3 edicions celebrades a L’Ametlla de Mar, el Diari Sport i el FC Barcelona han tornat a apostar per la nostra població per ser seu oficial del seu valuós campus

Animats pels beneficis que té la pràctica esportiva i la passió que desperta entre els més petits el món del futbol, el FC Barcelona i el Diari Sport van unir forces ara fa cinc anys per crear el Campus Oficial del FC Barcelona. En aquest sentit, cada any que passa és una confirmació de que el campus és un èxit, si més no a la nostra població, tal i com així ho demostra el fet que de les 300 places que s’ofereixen anualment cap queda mai per ocupar. Per aquest motiu, L’Ametlla de Mar repetirà, per quart any consecutiu, com a seu oficial i ho farà durant dues setmanes, concretament, les que van del 27 de Juny al 3 de Juliol i del 4 al 10 de Juliol, ambdues amb la modalitat d’stage.

Agenda

Caminada al Castell de Sant Jordi 25 d’Abril Diada de la Bicicleta al Mas Platé 1 de Maig Caminada L’Ampolla - L’Ametlla de Mar 15 de Maig Trobada de Gimnàstica Rítmica 29 de Maig

Per la realizació del campus es compta amb les instal·lacions de l’Hotel Ametlla Mar, i, com no, amb el Camp d’Esports “La Cala”. Així, des del primer dia de concentració, els participants tenen l’oportunitat de gaudir del futbol amb dues hores d’entrenament pel matí i dues més per la tarda. Igualment, per relaxar-se d’aquest intens treball, i sota una planificació consolidada, es fan altres activitats paral·leles, algunes vinculades molt directament amb la cultura i la festa autòctona i d’altres més relacionades amb l’entitat blaugrana, com la visita al Camp Nou, i el mitjà de comunicació esportiu, com la visita a la redacció del Diari Sport, cites força atractives i emocionants.

Gener - Març 2010

Cloenda del Futbol Base 12 de Juny Nit de l’Esport 19 de Juny Festes Marítimes de Sant Pere 26 de Juny Els dies i hores previstos poden sofrir alguns canvis segons necessitats de l’organització 21


VII

CAMINADA CAMINADA POPULAR POPULAR AL AL CASTELL CASTELL DE DE SANT SANT JORDI JORDI Àrea Àrea Municipal Municipal d'Esports d'Esports

Diumenge, 25 d’abril

AJUNTAMENT

DE L’AMETLLA DE MAR

La Cala es mou núm. 17  

La Cala es mou núm. 17

La Cala es mou núm. 17  

La Cala es mou núm. 17

Advertisement