Page 1

Fuglekonge

Denne bog er skrevet af: Phillip Hove 3.a Maj 2013

1


Indhold Udseende

Side 3

Levesteder

Side 4

Føde

Side 5

Unger

Side 6

Andet

Side 7

Bogen handler om

Side 8

2


Udseende

En fuglekonge er en meget lille fugl. Det er faktisk Danmarks mindste fugl. Den er ca. lige så stor som en tændstikæske og vejer 4-5 gram. En fuglekonge har måske fået sit navn på grund af det gule område oven på hovedet. Fuglekongen har grønlige fjer som går den svær at se når den hopper rundt i trætoppene. Fuglekongen har et hvidt/grå bryst og en sort streg under det gule område på hovedet. Hunnen ligner meget hannen men har i stedet for et gult område et mere lyserødt. 3


Leve-steder

Fuglekongen lever i granskove og kun i granskove. I granskovene lever fuglekongen i sikkerhed for rovfugle og og andre dyr der prøver at æde den. I granskovene bygger fuglekongen rede og yngler i fuglekongens rede er der mos tillæg så æggene ligger godt og varmt.

4


Føde

Fuglekongen lever af bær,kogler,edderkopper,skovmyg, og bladlus. I granskovene hvor fuglekongen lever samler den det meste af sin føde. Det er sjældent at man ser en fuglekonge uden for en granskov. Men når den er ude af granskoven er det enten fordi den yngler eller fordi den skal samle føde som ikke findes i skoven.

5


Unger

Fuglekongens unger er helt grå når de klækkes. Efter to uger begynder ugerne at kunne flyve og klare sig selv. Efter en måned flyver ungerne fra reden når det er tid for hunnen til at lægge æg igen vender hun tilbage til den gamle rede. Når ungerne kommer til verden kommer de til verden i en blød rede og har en god mor fuglekongen er gode forældre fordi at fuglekongen har så mange fjender på grund af deres størrelse.

6


Andet

SPROG svensk: Kungsfågel norsk: Fuglekonge islandsk: Gullkollur tysk: Wintergoldhähnchen fransk: roitelet huppé

7


Bogen handler om

Bogen handler om fuglekongen og hvordan den lever og hvor. I bogen for man en masse at vide om hvad den spiser hvor den lever om dens unger udseende. Hvis du vil ha mere at vide om fuglen kan du g책 ind p책:

www.danske-dyr.dk

8


9

Phillip  
Phillip  
Advertisement