Page 1

Dompappen

Denne bog er skrevet af: Linea Kring H책kansson

1


Indhold Udseende

Side 3

Levesteder

Side 4

Føde

Side 5

Unger

Side 6

Andet

Side 7

Bogen handler om

Side 8

2


Udseende

Dompappen er kendt for at være en af Danmarks flotteste fugle ,især hannen er en af de mest farve strålende fugle. Hannen er også kendt for sit røde bryst, en den grå ryg,og den sorte kalot som sidder på bag hoved . Hunnen ligner hannen bort set fra at hunnens bryst er beige, beige er en brunlig farve.

Fakta Vingefang 22-29 cm

Længde 15 cm

3

Vægt 21-27 g Max leve alder Gn. 4 år


Levesteder

Dompappen lever i hele Europa og i et bræt bælte i Asien og nogle steder i Japan og ved stille havs kysten . Men den ikke så udbred i nord Skandinavien fordi der er så koldt, og så har den ikke lyst til at være der. Men i Danmark kan den leve i alle slags skove, men den er dog glatdest for bland skove i nærheden af fugtige om råder.

4


Føde

Dompappen tager tit solsikke frø fra fodrebrætte. Om vinteren spiser den frø og rønnebær, skønt dompappen ikke er frugt æder den piller nemlig frøene ud fra rønne bærerne. Om foråret spiser den nye skud. Om sommeren spiser den lidt insekter,og ungerne for en bladning af umodne skud og insekter.

5


Unger

Dompappehunnen lægger 4-6 æg i et kuld men dompappehunnen udruger 2 kuld om året. Første gang hunnen lægger æg når er hun omkring 1 år og det tager hende 12-14 dage at udklække dem. Efter de er udklækket er de hos moderen og faderen i 12- 16 dage.

6


Andet

Dompappen har fået sit navn efter det tyske ord ”Dompaff” som betyder domprovst fordi de går klædt i sorte kalotter og røde kapper. Dompappen var engang en bur fugl fordi at hannen kunne fløjte en melodi hvis man lærte den det lidt ligesom en papegøje og den var også smuk at se på. Dompappen er også i familie med finke arten.

7


Bogen handler om

Denne bog handler om om dens udsende og dens leve m책der. Denne bog henvender sig til en der godt vil vide mere om dompappen. Denne bog er skrevet af Linea Kring H책kansson og Illustreret af internettet.

8

Linea  
Linea  
Advertisement