Page 1

ALL LIN Fotograferen

Het toeristische stadje

Muiden

VERLIEFD

EENS EVEN VOORSTELLEN...


4 10

15

6

8 13


Schul Linda p EENS EVEN VOORSTELLEN...

In deze eerste uitgave van de All-lin wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Het tijdschrift gaat over mijn leven. Mijn leven bestaat uit school, werk, vrienden, familie en hobby’s. Graag wil ik mijn leven met jullie delen en laten zien wat mij bezig houdt. Dit wil ik doen door middel van leuke afbeeldingen, leuke teksten en vooral met mijn openheid. Zo woon ik al 22 jaar in hetzelfde dorp. Momenteel zit ik in mijn eerste jaar op het HBO, maar daarvoor heb ik 2 andere opleidingen gevolgt. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn school, computer & fotografie! Maar de meeste tijd steek ik toch in mijn relatie!


Hoe ben ik geworden

wie ik nu ben?

Sinds 28 januari 1992, ben ik, Linda Schulp op de wereld gebracht. Dit betekend dat ik nu 22 jaar oud ben. 22 jaar geleden werd ik geboren in het ziekenhuis in Blaricum. Na mijn geboorte werd ik meegenomen naar het huis van mijn ouders. In dit huis woonde zij net 4 jaar. Inmiddels wonen wij nog steeds in het zelfde huis, maar dan met z’n vijven! 15 april 1994 kwamen mijn twee zusjes op de wereld. Een twee-eiige tweeling genaamd Sandra & Claudia.

“Ik woon al 22 jaar in het dorp, Muiden!” Na 12 jaar werd het tijd om eens het dorp uit te gaan. Ik ging naar de middelbare school in een andere stad, Weesp. Elke ochtend 20 minuten fietsen was ik al snel zat, maar gelukkig zaten de 4 jaar er zo op. Vanaf mijn 12e jaar was ik al veel

bezig met foto’s bewerken en wist vrij zeker dat ik hiermee door wilde. Na het behalen van mijn vmbo-t diploma ben ik begonnen aan de opleiding Media vormgeving. Het Roc waar ik de opleiding volgde was mijn grootste fout ooit, maar ik kon niet anders. Ik had geen portfolio en kan totaal niet tekenen, waardoor het Media college en Grafisch Lyceum voor mij geen optie waren. Mijn lessen vielen regelmatig uit en de lessen die wel door gingen waren nutteloos. Gelukkig moesten we twee keer een halfjaar stage lopen, waardoor ik als nog redelijk wat ervaring op gedaan heb. Toch wilde ik graag verder in het vak en ben opzoek gegaan naar een bijpassende HBO opleiding. Ik kwam uit bij de opleiding Graphic Design op de Hoge Kunstschool Utrecht. Zij zagen talent in mij, maar wilde mij nog het een en ander

bijleren. Ik houd van de computer en dat was in mijn werk te zien. Zij hebben mij een vooropleiding van elke vrijdag en zaterdag een jaar lang aangeraden. Ik kwam er al snel achter dat dit niet mijn ding was. Voor mijn gevoel was ik alleen maar aan het knutselen. Het jaar heb ik afgemaakt, maar ben intussen opzoek gegaan naar iets anders.

“Knutselen? Dat doe je op de basisschool!” De Hogeschool van Utrecht kwam al snel op mijn pad. Inmiddels zijn we een halfjaar verder en heb ik het ontzettend naar mijn zin. Het is een combinatie van de Hku en het Roc, maar dan een stuk beter geregeld.


Muiden is een vestingstad en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente bestaat uit het vestingstadje Muiden en het brinkdorp Muiderberg. Ze telt 6.288 inwoners en heeft een oppervlakte van 36,51 km² (waarvan 22,06 km² water). De grote hoeveelheid wateroppervlak komt niet alleen door de haven van Muiden, maar ook doordat de gemeente doorloopt over het water in het IJmeer. Muiden is een toeristische plaats en trekt elke zomer weer meer toeristen.

Toeristische stad

Muiden

zoals niemand het kent

Muiden is vooral bekend door het Muiderslot. Het Muiderslot, een in goede staat verkerend middeleeuws kasteel, dat mede bekend is geworden door zijn bouwheer graaf Floris V en de Muiderkring rond Pieter Corneliszoon Hooft. Naast het Muiderslot heeft muiden verschillende forten, de koninklijke jachthaven en het eiland pampus waar je per boot kan komen. Zelf loop ik regelmatig door Muiden heen om een aantal mooie plaatjes vast te leggen. Hiernaast een selectie van de foto’s.


IK BEN VERLIEFD op een vrouw!


Fotografie cursus

4 jaar geleden was mijn eerste spiegelreflex camera een feit. Ik wilde gelijk aan de slag gaan, maar dit bleek moeilijker dan ik dacht. Het scherpstellen gebeurde niet zoals ik wilde en scherpte diepte lukte mij al helemaal niet. Ik was al snel gefrustreerd en had geen zin meer in fotograferen.2 maanden later was ik jarig en werd ik verrast met een fotografie cursus. Dit was een cursus van 4 keer 2 uur waarin ik alle basis van de fotografie ging leren. Tijdens de cursus kregen wij de opdracht om ons te laten inspireren door bekende fotografen. Ik kwam al snel uit bij Carli Hermes met zijn collectie ‘‘Candy Shop’’ In deze collectie maakt Carli gebruik van lagen voor de camera. Hij plaatst verschilende objecten voor de camera en gebruikt geen Photoshop. Wat ik nog niet wist is dat de volgende opdracht was om 1 van deze foto’s zo goed mogelijk na te maken. Zie hierboven mijn favoriete werk en op de volgende pagina het resultaat.

Resultaat


Na de fotografie cursus mocht en kon het echte werk beginnen. Eindelijk wist ik hoe ik met de camera moest omgaan en hoe ik de camera moest instellen. Het licht wTas erg fel waardoor ik een lage isowaarde kon gebruiken. Er lag een dik pak sneeuw buiten met veel detail. Ik houd ervan om op objecten die mij opvallen in te zoomen en dat heb ik ook zeker gedaan. Op deze manier waren de ijskristallen goed te zien.

Inmiddels is het alweer een tijd geleden dat ik sneeuw gezien heb waardoor ik mijn sneeuwcollectie niet kan aanvullen. Momenteel is dit mijn favoriete foto serie, maar daar hoop ik snel verandering in te brengen. Zodra ik meer tijd heb ga ik opzoek naar mooie gebieden met mooie opvallende natuurgebieden.


Magazine pack 01  
Magazine pack 01  
Advertisement