Page 1

alkio-opisto

vuosikirja 2015/2016


REHTORIN KANSLIASTA Iloinen puheensorina ja naurun helähdykset ovat tänäkin lukuvuonna täyttäneet opiston käytävät, luokat ja asuntolat. Akselilta Enontekiö-Helsinki ja Lieksa-Vaasa 130 paikkakunnalta tulleina opiskelijoina olette tuoneet kampukselle värikästä elämää. Syyslukukauden alkaessa teitä oli 237 ja nyt toukokuussa n. 250. Suurin osa opiskelijoistamme jatkaa opintojaan maamme eri yliopistoissa ja korkeakouluissa. Osa teistä suuntaa askeleensa ulkomaille, osa astuu armeijan palvelukseen ja osa siirtyy rahan ansaintaan. Opiston 69. lukuvuosi lähenee loppuaan ja on tilinteon aika. Tämä lukuvuosi jää itselleni mieleen aktiivisista ja toimeliaista piskelijoista. Tämä vuosikirja on yksi upea esimerkki yhteisestä hyvästä työstänne. Olen vastaanottanut teiltä useita aloitteita ja ideoita. Mahdollisuuksien mukaan me opistolaiset olemme niitä myös toimeenpanneet. Monet tapahtumat ja tempaukset ovat värittäneet opistomme arkea ja tuoneet iloa meille työntekijöillekin. Koordinoitte ja toteutitte mallikkaasti myös alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanoton opistolle. Fiksujen ja motivoituneiden opiskelijoiden kanssa on ollut kiva tehdä töitä. Syyslukukauden avajaisjuhlapuheessani lupasin teille unohtumattomia muistoja ja elinikäisiä ystäviä. Osalle veikkasin jopa opistolta löytyvää elämänkumppania. Näin viidennen rehtorivuoteni jälkeen tiedän jo osuneeni oikeaan. Ilman teitä ei olisi meitä. Kiitos siitä, että valitsit opinahjoksesi Alkio-opiston. Me teemme opistolla hartiavoimin töitä säilyttääksemme asemamme suosittuna kansanopistona. Nähdään opistopäivillä.

JAANA LAITILA


TORPAN TERVEISET Vastahan me saavuttiin opistolle, opittiin tuntemaan toisiamme ja yhtäkkiä on jo yhdeksän kuukautta kulunut ja kesälaitumet kutsuvat, mutta mitä vuodesta jäi käteen? Monet ovat kertoneet yllättyneensä siitä, kuinka he ovat kiintyneet opiston arkeen ja saaneet monia ystäviä vuoden aikana. Osa on jopa pelännyt elämän loppuvan, kun pääsykokeet ovat ohi ja opistokaverit ovat hajaantuneet ympäri Suomen. Uusi arki koittaa ja kokemuksesta uskallan väittää, että tärkeimpien ystävien kanssa yhteydenpito varmasti jatkuu. Grindaaminen, bilettäminen ja biljardi ovat tulleet tutuiksi vuoden aikana, itselle erityisesti kaksi jälkimmäistä. Vuoden kohokohtina ovat jääneet mieleen Sumarit, opistopäivät ja lukuisat jatkot Rantalassa. Toki myös kirjaston tuoleja on keväällä hieman kulutettu. Muistot yhteishengestä ja yhteisistä hetkistä eivät kuitenkaan häviä vaan ne on hyvä pitää mielessä jatkossakin. Alkio oli ainutkertainen koulu meille kaikille ja vuoden aikana karttuneelle kokemukselle on varmasti käyttöä tulevaisuudessa. Tällaisina hetkinä on hyvä muistaa Johann W. von Goethen sanat: “älä itke sitä, että yhteinen aika on ohi, vaan iloitse siitä, että se on ollut”.

HANNES TORPPA


LINJAT

20152016

VSOHO/TL/SOTE/KAUPPIS/KK/BIOSCI PSYKA/HISTORIA/KASVISOPE/LT/LV


linjaesittelyssä I v + soho Lukuvuosi 2015-2016 on ollut V+SOHO:lle hyvin työntäyteinen. Pääsykokeet, tutkielma ja oppitunnit ovat pitäneet linjamme kiireisinä. Vuoden aikana olemme osallistuneet aktiivisesti koulun toimintaan, muun muassa opiskelijakunnan hallituksen kautta. Linjamme jäsenet ovat olleet tuttu näky myös muiden linjojen järjestämissä Tähkä-illoissa sekä erilaisissa koulun juhlissa ja tapahtumissa. Olemme perehtyneet tunneillamme kattavasti niin politiikan tutkimukseen, sosiologiaan kuin myös ilmastonmuutoksen vaikutuksiin yhteiskunnassa. Sen lisäksi olemme opiskelleet muun muassa median lukutaitoa, filosofiaa ja tutustuneet suomalaiseen kuntarakenteeseen. #Veteli Nämä opinnot ovat valmistaneet meitä pääsykokeisiin sekä opettaneet meille muita hyödyllisiä taitoja kuten ryhmätöiden ja esitelmien tekoa. Myös väittelyä ja mielipiteiden perustelua on harjoiteltu viikottaisessa Alkio-kerhossa. Tuntien lisäksi linjamme opiskelijat ovat viettäneet aikaa myös biljardipöydän äärellä ja saunan merkeissä. Toukokuussa suuntaamme linjamatkalle Pietariin.


linjaesittelyssä I tl Moi, me ollaan TL! Meitä on 13 aktiivista ja liikunnallista opiskelijaa ja olemme kaikki kiinnostuneita terveydestä sekä terveysalasta. Osa suorittaa linjalla AMK-opintoja ja osa yliopisto-opintoja. Näiden lisäksi lukujärjestykseemme kuuluu muun muassa liikuntaa, ryhmäohjausta sekä fysiologiaa ja anatomiaa Lukukaudella 2015–2016 olemme järjestäneet lapsille suunnatun Peuhapäivän ja myyneet toffeita ja keksejä. Näistä saaduilla varoilla kustansimme linjamatkamme Madridiin. Linjamatkamme lisäksi kevään ohjelmistoon kuuluu kevätjuhlan järjestäminen sekä pääsykokeisiin valmistautuminen. Laatuaikaa linjamme kesken olemme viettäneet kolmesti saunaillan merkeissä ja näiden jälkeen jatkaneet Tähkään tai Jyväskylän yöhön. Vapaa-aikaamme olemme viettäneet pingispöydän ääressä ja ruokalan tuoleja kuluttaen.


linjaesittelyssä I sote Linjamme aloitti vuoden vaihteen jälkeen puolisen vuotta muita myöhemmin. Monenkirjava ryhmämme koostui ammattikorkeakouluun tähtäävistä tulevaisuuden sosionomeista, ensihoitajista, fysioterapeuteista, kätilöistä sekä terveyden- ja sairaanhoitajista. Kevään kuluessa meistä muodostui lopulta täysin naispuolinen ryhmä viimeistenkin miespuolisten tipahtaessa pois. Suoritimme opiston omia ja itsenäisiä avoimen ammattikorkeakoulun opintoja sekä pääsykoevalmennuksen. Opiston opintomme olivat pääasiassa käytännönläheisiä, mutta mukana oli myös kieliopintoja. Ryhmänohjauksen tunneilla vierailimme kouluissa, päiväkodeissa ja vanhusten hoitokodeissa vetämässä ohjattua toimintaa sekä pidimme taukojumppaa Alkion henkilökunnalle kahvitauoilla. Terveysliikunnan linja suoritti paljon yhteisiä opintoja kanssamme. Yhteinen aikamme linjalaisten kesken jäi hyvin vähäiseksi, sillä keväällä moni keskittyi edessä oleviin pääsykokeisiin ja avoimen opintoihin eikä meillä ollut paljoa kontaktiopetusta. Linjamatkalla kävimme kuitenkin yhdessä Tallinnassa ihailemassa vanhaa kaupunkia ja lisäksi järjestimme saunaillan, jonka jälkeen siirryimme porukalla viettämään loppuiltaa Jyväskylään. Vierailimme myös teemapäivän yhteydessä opintomatkalla Onerva Mäen erityiskoulussa sekä Laajavuoren kiipeilypuistossa. Sosiaali- ja terveysalan linjana sosialisoiduimme Tähkässä, osa muisti myös hoitaa terveyspuolta käymällä ahkerasti liikuntatunneilla. Linjanohjaajamme Muti oli meille äitihahmo ja osoitti erityisen tukensa jokaiselle opiskelijalle.


linjaesittelyssä I kauppis Vuoden 2015-2016 Kauppis-linja on ollut monessa mukana. Yhdessä on koettu ja nähty kaikenlaista. Takana ovat syksyn kovat pirskeet ja ankaralla tahdilla vedetyt kauppatieteen perusopinnot. Keväällä valmistaudutaan yhdessä kauppatieteellisen yhteisvalinnan pääsykokeisiin ja otetaan Alkio-ajasta irti se, mitä vielä otettavissa on. Alkion kylterit ovatkin vuoden aikana kovasti näkyneet ja kuuluneet, ollen kanssaopiskelijoilleen ja opettajalleen todellinen rakkaus ja valonpilkahdus Korpilahden hämärissä aamuissa ja pimenevissä illoissa. Oppituntien puolella linja on käynyt läpi mm. johtajuutta, yrittäjyyttä, markkinointia, laskentatoimea, rahoitusta sekä kansantaloustiedettä. Kuten jo aiemmin mainittiin, tahti opinnoissa on ollut kiivasta. Erityisesti torstai-aamuisilla matematiikan tunneilla on käyty lävitse henkien taistoja, kun talousmatematiikan kiemurat ovat olleet ottaa vallan kaikkensa antaneista opiskelijoista. Opettajamme Laurin tuella olemme kuitenkin onnistuneet ylittämään esteet kuin esteet. Oppituntien ulkopuolella linja on ollut aktiivinen yhteisissä tapahtumissa ja juhlissa. Tähkään on lennetty vauhdikkaasti sisään ja joskus uloskin. Syksyllä käytiin yhdessä kauppakadun approilla ja pidettiin myös Korpilahden yhtenäiskoulussa alakoululaisille limudisko. Maanantai-illat ovat olleet pyhitettyjä sählypeleille ”Alkion hornankattilassa” ja välitunneilla on pelailtu biljardia. Lisäksi joulujuhlasta oltiin yhdessä vastuussa V+SOHO-linjan kanssa. Huhtikuun alussa lähdetään yhdessä kerätyillä rahoilla ansaitulle matkalle Amsterdamiin. Matkan jälkeen otetaan vielä loppurutistus pääsykoelukemisten kanssa korkeakoulupaikat tähtäimissä.


linjaesittelyssä I kk KK on Reetan ja Riikan luotsaama poppoo kielistä, kansainvälisyydestä ja kulttuureista kiinnostuneita höpönassuja. On päntätty kielioppia, kirjoitettu esseitä, opiskeltu kulttuureja ja ties mitä hiki hatussa, mutta täältä me tulevaisuuden kääntäjät, kielten opettajat, matkailualan ammattilaiset ja kansainvälisten yritysten pomot tullaan! Just wait and see! Alkio-vuoden aikana olimme vastussa myös itsenäisyyspäivän tanssiaisista yhdessä Kasvis-linjan kanssa. Syksyn Sumareissa järkkäsimme kasaan neon-teemaiset jatkot Tähkässä, jolla kerättiin rahaa kevään linjamatkaan. Linjamatkallaan tämä porukka käväisi Helsingissä Iso­-Britannian suurlähetystössä ja amerikkalaiskoomikko Kevin Hartin stand up­- show'ssa.


linjaesittelyssä I biosci BIOSCI-nimitystä käytetään kirjavasta joukosta sekä biologian että farmasian, ravitsemustieteen ja kemian opiskelijoita. Bioscin elinalue rajoittuu pääosin Alkio-opiston ympäristöön ja se on yksi suurimpia alueella liikkuvista yhdyskunnista. Populaation sisäisestä muuntelusta huolimatta yksilöt tulevat hyvin toimeen keskenään, ja he usein kokoontuvat esimerkiksi aterian yhteydessä tiiviiksi laumaksi. Syksyn alussa populaation havaittiin vaeltaneen huomattavan kauas omasta kotiympäristöstään, aina Korpilahden Haukkavuorelle saakka. Ruokailutottumuksiltaan Biosci on melko kaikkiruokainen. Lajille tyypillinen käyttäytyminen on pääosin rauhallista sekä iloista, ja yksilöt ovat hyvin motivoituneita opiskelijoita. Tiettyyn aikaan viikosta populaation keskuudessa voi tosin havaita normaalia vilkkaampaa sosiaalisuutta sekä naurua muistuttavaa ääntelyä. Etenkin keskiviikkoisin kello yhdeksän jälkeen lajin yksilöiden voi havaita ääntelevän keskivertoa enemmän. Vaikka monessa lähteessä ohjeistetaan välttämään katsekontaktia villeihin luontokappaleisiin, tämän lajin yksilöitä kohdatessa voi toimia toisin: joskus on jopa suotavaa ottaa askel tai kaksi lähemmäs. Rankan opiskelun lomassa Bioscin jäsenet ovat erittäin seurallisia ja ihmisystävällisiä. Bioscin jäseniä voi olla vaikea tunnistaa niiden voimakkaasti vaihtelevan persoonallisen ulkomuodon vuoksi, mutta kokenut silmä ja lajintuntemus auttavat huomattavasti erottelemaan yksilöt muista Alkio-opiston alueella liikkuvista uljaista lajeista. Lisäksi lauman jäseniä voi havaita tonkimasta näytteitä ulkoa - säästä riippumatta.


linjaesittelyssä I psyka Tämä vuosi on ollut monella tapaa psykalle ainutlaatuista aikaa. Monilla linjalaisillamme ei ollut entuudestaan kokemusta yliopisto-opintoista ja tämä vuosi on ollut siinä suhteessa linjallemme hyvin hyödyllinen. Psykologian perusopinnot ovat pian takana ja vaikka joillekkin linjalaisillemme psyka ei ollutkaan se oma juttu, niin tämä vuosi on varmasti viitoittanut tietä tulevaan. Perusopintomme ovat sisältäneet muun muassa tutkimuksen teon perusteita, kehityspsykologiaa ja kognitiivista psykologiaa. Tämän vuoden jälkeen lähdemme kaikki omille teillemme ja pohjana tälle toimivat Alkiolla käydyt opinnot. Luokkamme on täynnä lahjakkaita ja motivoituneita opiskelijoita, jotka pärjäävät ihan minne tahansa menevätkin. Uudet ystävät, muistot tunneilta ja Tähkästä, sekä arkinen elämä opistolla ovat muodostaneet meille ikimuistoisen vuoden. Vuoden aikana linjamme on myös ollut aktiivinen biljardipöydällä sekä Tähkässä. Maaliskuussa järjestimme yhdessä Biosci-linjan kanssa legedaariset Opistopäivät, jonka ohjelmaan kuului niin vanhojen muistelemista kuin uusien muistojen luomista. Psykan 2015-2016 opiskelijat ovat olleet huippuporukka. Erityiskiitos myös koulun henkilökunnalle, olette olleet mahtavia!


linjaesittelyssä I historia H-linjan lukuvuosi Alkio-opistolla on ollut varsin tapahtumarikas. Jokainen päivä opinnoissa on ollut meille mielenkiintoinen ja erilainen, kun olemme saaneet huomata maailman kehittymisen kivikaudelta aina nykypäivään asti. Linjamme on pienikokoinen, mutta tutkimusten mukaan koollahan ei ole väliä. Koostamme (linjan) huolimatta, olemme olleet kuitenkin Alkio-opistossa varsin aktiivisia. Olemme päässeet vaikuttamaan mm. oppilaskunnan ja HuTi:n toimintaan. Lisäksi suurimman osan H-linjalaisista on voinut löytää tähkäilloista, ja linjamme on ollut osana melkein jokaista Alkio-opiston tapahtumaa. H-linja pienuudestaan huolimatta ei ole siis jäänyt muiden linjojen jalkoihin. Aktiivisuus on jatkunut myös Alkio-opiston ulkopuolella. Linjamme on tehnyt yhteistyötä HUMAK:in ja lähiseudun matkailun kehitysorganisaatioiden kanssa. Esimerkkinä yhteistyöstä voidaan mainita mm. Unescon maailmanperintökohteiden markkinoinnin kehittämisen. Alkio-opiston hoolaiset koostuvat pääosin pohjanmaalaisista (sori Juho) sekä savolaisista, mikä on johtanut kielimuuriin ja tulkkaamiseen. Kaikki on kuitenkin mennyt suunnitelmien mukaan, mistä erityisesti Anne-opettajamme on pitänyt huolen.


linjaesittelyssä I kasvis + ope Kasviksen opinnot ovat pitäneet sisällään kasvatustieteen perusopinnot. Olemme tutustuneet myös sosiologiaan, filosofiaan sekä psykologiaan oppimistehtäviemme lomassa. Opiskelutahti on ollut rento ja kaikki ovat saaneet toteuttaa tehtävät omaan tahtiin. Opiskelumme kautta olemme pohtineet paljon hyvän opettajuuden piirteitä. Suurin osa meistä suuntaa luokanopettajan tai lastentarhanopettajan koulutukseen. Linjamme on kerännyt rahaa Prahan maaliskuista linjamatkaa varten erilaisten tapahtumien, kuten Tähkä-iltojen ja myyjäisten kautta. Kasvisten kesken olemme viettäneet aikaa mm. saunailloissa ja koulun tapahtumissa yhdessä pelaten ja aikaa viettäen. Kasvisporukka on samanhenkinen ja tulemme kaikki toimeen keskenämme. Opistolla asumisesta on hyötyä kinkkisten opiskelutehtävien kannalta, sillä apua on aina saatavilla naapurista. Olemme aina toistemme tukena ja on suuri helpotus, kun ruokalassa käy ilmi ettei kukaan muukaan ole saanut mitään aikaiseksi. Porukka on hauskaa ja rempseää ja uusia kavereita on tullut paljon. Koskaan ei tule yksinäistä, mutta omaakin rauhaa on helposti järjestettävissä. Huippuopettajamme Heta on kuin yksi meistä ja aina valmis auttamaan. Heta ymmärtää meitä, on rento ja ottaa asiat huumorilla. Hän osaa myös katsoa lusmuilua läpi sormien. Opiston henkilökunta on muutenkin huippua, sillä asiat hoidetaan henkilökohtaisesti ja lämpimästi.


linjaesittelyssä I lääkis Lääketieteeseen suuntaava linja (LT) on vuoden kestoinen valmennus lääketieteen pääsykokeisiin. Vuoden aikana opiskellaan fysiikan, kemian ja biologian lukion oppimäärä ihanien ja taitavien opettajien johdolla. Työtä, tekemistä ja opittavaa riittää lukuvuoden jokaiselle päivälle. Tyypillinen LT-linjalainen on hyvin ahkera ja tunnollinen. Pitkät koulupäivät vaativat veronsa, ja harva jaksaa tähkäiltoina lähteä enää juhlimaan. LT-linja ei ole kuitenkaan missään nimessä tylsä!!1! Tie kohti haaveammattia on välillä rankka, mutta onneksi linjalaisilla on vertaistukea ympärillään kokonainen luokallinen. Linjan saunaillat ja vapaa-aika (öö mikä vapaa-aika?) tuovat vastapainoa opiskelulle. Fysiikan lait, kemialliset reaktiot ja biologian salat ovat kuumimmat puheen aiheet. Tosin lähestyvä linjamatka Heurekaan ja eläinlääketieteelliseen, sekä linjan voittamat Fazerin uutuuskarkit ovat saaneet hieman sijaa ruokapöytäkeskusteluissa.


linjaesittelyssä I lääkisvalmentava "Miut vaan pakotettiin kirjoittamaan tää linjaesittely et älkää lynkatko miuta" - Pekka Vanhanen LV16 Saavuimme Alkiolle tammikuun alussa, valmiina tulevien kuukausien intensiiviseen pääsykoetykitykseen. Ensimmäinen koulupäivä kului leppoisasti uusiin ihmisiin tutustuen, enitenihmisiä tuntui kiinnostavan kuitenkin mihin kaupunkeihin muut ovat hakemassa. Tiesin heti, että olen löytänyt kansani ja yhdessä me tulemme parantamaan kaikki maailman sairaat ihmiset. Seuraavana päivänä aloitimme intensiivisen opiskelun fysiikan, kemian ja biologian parissa. Kunkin aineen opettajat ilahduttivat meitä lähtötasotesteillä, joista kaikki saivat tietenkin täydet pisteet. Viikot lähtivät pyörimään nopeasti ja integroiduimme hyvin Alkio-opiston yleiseen käytäväkuvaan, ainakin omasta mielestämme. Neljän kuukauden jälkeen on pakko myöntää, että sosialisoituminen muiden linjojen kanssa on jäänyt vähäiseksi sillä investoimme 99% hereillä oloajastamme kemian, fysiikan tai biologian opiskeluun. Tälläkin hetkellä tätä tekstiä kirjoittaessani mietin kuinka voisin lukea Ilkka Hanskin täpläverkkoperhosten metapopulaatiodynamiikan tutkimisesta tai kerrata kuinka istukansormimaiset ulokkeet huljuvat kohdun limakalvon verilaguuneissa. Monen muun linjan edustajat ovat lähes masentuneet meidän opiskelumäärästämme. Ainoat sosiaaliset hetkemme ovat ruokailuhetkiä, jolloin kolme yleisintä puheenaihetta ovat lääkis, lääkis sekä lääkis. Parhaimmillaan onnistumme karkottamaan viereisen pöydän ruokailijat puheenaiheillamme. Toisinaan erehdymme puhumaan jostain turhanpäiväisestä, mutta muutaman sekunnin kuluttua päädymme diagnosoimaan polvikipua mahdolliseksi Osgood-Schlatterin taudiksi. Koulupäivän päätteeksi ihmiset erakoituvat omiin nurkkiinsa pääsykoekirjoja pänttäämään. Ainoana opiskelun haittavaikutuksena on ilmentynyt puheen heikentymistä useammalla opiskelijalla, joten olisi suotuisaa jos Alkiolla olisi puheterapeutti tavattavissa ympäri vuorokauden. Opiskelun runsaudesta huolimatta kevät ei ole tuntunut mahdottomalta sillä ihanat linjalaiset, opettajat sekä muut opistolta saadut ystävät piristävät, tsemppaavat ja jaksavat haastaa opiskelemaan jopa niitä ei niin kivoja aihealueita. Aikaa Alkiolla on vielä monta viikkoa, mutta tiedän jo ikävöiväni näitä ihania ihmisiä kotiin palattuani. Tästä porukasta tulee uskomattoman mahtavia lääkäreitä ja lähitulevaisuudessa me tullaan ylväänä kantamaan valkotakkejamme stetoskoopit kaulassa.


tapahtumakertomus Vilkas tapahtumavuotemme sai alkunsa syksyn Sumareista, eli sumusuunnituksesta. Tämä perinteinen alkiolainen tapahtuma kokosi yhteen runsaasti eri joukkueita, linjarajoja rikkoen. Sumareissa ideana on seikkailla sumuisissa tunnelmissa hauskan tiimin kanssa ja tätä toteutettiin kiitettävästi. Sumarit huipentuivat illalla järjestettäviin jatkoihin Ravintola Ohrantähkässä. Ohrantähkästä tai tuttavallisemmin Tähkästä on tullut monille opistolaisille pakomatka arjesta sekä mahdollisuus tutustua toisiin opistolaisiin, vessan lattiaan tai milloin minnekin. Syksyn edetessä kohti talvea opistolla tapahtui myös paljon. TL-linja järjesti perinteeksi muodostuneen Lasten peuhapäivän paikallisen alueen lapsille ja vanhemmille. Marraskuussa opistolla vietettiin KEKE-viikkoa, jolloin opistolla oli paljon ylimääräistä ohjelmaa liittyen ekologiseen, kulttuuriseen ja sosiaalisen kestävään kehitykseen. Joulukuussa juhlittiin opistolla itsenäisyyspäivää ja sen ohessa järjestettiin myös tanssiaiset. Tanssiaisissa perinteiset suosikkitanssit kuten Cicapo ja tango pitivät pintansa. Joulujuhla huipensi syyslukukauden ja lähetti oppilaamme tonttunäytelmän myötä ansaitulle joululomalle. Joulun jälkeen opistolle tuli myös monia uusia ja uusvanhoja alkiolaisia puolen vuoden linjoille. Uudet linjat toivat uutta eloa Alkion elämään sekä myös uusia kasvoja keskiviikkoisin Tähkä-iltoihin. Kevään suurin tapahtuma oli ehdottomasti maaliskuun Opistopäivät, jotka tänä vuonna järjestettiin Psykan ja Bioscin toimesta. Opistopäiville kerääntyi runsaasti oppilaita viime vuosien ja vuosikymmenien ajalta jakamaan muistoja sekä tapaamaan vanhoja tuttuja. Keväällä järjestettiin myös Sumarit 2.0, eli Sumareiden jatko-osa, joka sujui yhtä vauhdikkaissa tunnelmissa kuin edeltäjänsä. Nyt toukokuussa kun vuosi lähestytty loppuaan on moni jo lähtenyt opistolta pääsykokeiden tai valmennuskurssien takia. Viimeisiä päiviämme juhlistaa vielä oppilaiden ja opettajien mittelö sekä kevätjuhla Ravintola Santerissa. Kokonaisuudessa Alkio-opisto on kuitenkin ollut meille kaikille varmasti ikimuistoinen kokemus, tavalla tai toisella. Oli se sitten opintojen, ystävien, asumisen tai näiden kaikkien vuoksi.


VUOSIKIRJA 1516, TULIN TĂ„NNE TAKIASI. Ja me teimme sen mahdolliseksi: Alkio-opiston opiskelijakunnnan hallitus 2015/2016


Profile for Alkio-opiston opkh

Vuosikirja 2015/2016  

Vuosikirja 2015/2016  

Advertisement