Page 1


Kraljevina Španija Površina: 504.645 km² Broj stanovnika: 46.661.950 (popis 2009. godina) Glavni grad: Madrid Prosečna letnja temperatura: 26º - 28ºC Dužina španske obale: 4.964 km Valuta: EUR Španiju godišnje poseti više od 50 miliona turista, što je čini jednom od najposećenijih zemalja sveta. Ono što poslednjih godina privlači sve veći broj turista je mešavina prirodih lepota, kulturnih vrednosti, specifičnog i živahnog temperamenta ljudi koji je naseljavaju i njihovog truda da gostima učine boravak što lepšim. Tragovi prethodnih naroda i kultura ogledaju se u brojnim remek delima umetnosti koja svojim neprocenjivim vrednostima svedoče o burnoj istoriji koja se ovde odigravala, od drevnih Kelta, preko moćnih Rimljana i neumoljivih Arapa, pa sve do velelepnih građevina koje su iza sebe ostavili članovi Habsburške i Burbonske dinastije. Mi Vas vodimo da osetite specifičan duh i temperament ove zemlje, da vidite i doživite tradicionalni ples flamenko, da razumete ponos i prkos Katalonaca. Vodimo Vas da uživate u ukusu paelje i sangrije, šetate ulicama kojima su hodali Velaskez, Pikaso, Salvador Dali i drugi poznati umetnici... Uzivacete i u delima čuvenog Gaudija, koja su ostavila dubok trag na samu Barselonu i napravila uvod u moderna dela arhitekture koja je danas krase.

03 / Egipat / Hotelski smeštaj


Palma de Majorka

Majorka, najveće Balearsko ostrvo, leži jugoistočno od kopnene Španije u Mediteranskom moru i drugo je ostrvo po naseljenosti u zemlji. Nakon razvitka turizma 60-tih godina prošlog veka, Majorka je postala jedna od najpopularnijih destinacija sveta, koja privlači preko 20 miliona turista godišnje. Prelepe peščane plaže, čisto plavo more i topla mediteranska klima, sa čak 300 sunčanih dana godišnje, čini ovo ostrvo savršenim za odmor. Pored glavnog grada, Palme, Majorka je prepuna jako lepih i šarmantnih mesta od kojih svakako vredi pomenuti: Palmanovu, Magaluf, El Arenal, Illetas, Santa Ponsu, Alcudiu... Iako je glavni grad Majorke veoma moderan, ulice i građevine Palme odišu bogatom istorijom i kulturom. Neposredno pre sletanja na ostrvo, pogled se pruža ka gotskoj katedrali iz 14. veka, koja svojom grandioznošću oduzima dah. Neke od najpoznatijih atrakcija nalaze se u blizini luke, gde je i kraljevska palata, impresivna Seu katedrala, koju je Gaudi rekonstruisao, gradska pijaca... Tu je i špansko selo, sa replikama kuća, palata, tvrđava i ostalim znamenitostima tipičnih za arhitekturu razlitičih regiona Španije, koje nudi bogat noćni život i prelepu panoramu.

Egipat / Hotelski smeštaj / 03


Alcudia

Iberostar AlbuferaPlaya **** Položaj: Hotel se nalazi blizu mesta Alcúdia, na samoj peščanoj plaži. U blizini hotela su restorani, barovi, šoping centri i mnogi drugi turistički sadržaji. U okolini hotela je „La Albufera“ nacionalni park, prepun sadržaja, od kojih su neki vožnja biciklom i konjske trke. Vaš hotel: Ovaj udoban hotel sastoji se od 4 sprata i sadrži 342 sobe. Kompleks je okružen prelepom baštom koja se prostire na 348 m². U okviru hotela su recepcija koja je gostima na raspolaganju 24h, lift, menjačnica, soba za gledanje televizije, bar, restoran, igralište za decu i bazen za decu. Takođe, u okviru hotela su i igralište za stoni tenis, teretana, bazen i sauna. Vaša soba: Sobe su lepo sređene i klimatizovane. Svaka soba sadrži kupatilo sa fenom, telefon, TV i sef.

04 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Alcudia

Iberostar Playa De Muro****

Položaj: Hotel se nalazi na prelepoj peščanoj plaži, okružen borovima. Nalazi se u neposrednoj blizini mesta Alcudia, blizu luke. Vaš hotel: Hotel ima 3 sprata i kapacitet od 369 soba. Gosti imaju pristup prelepoj bašti koja se prostire na 8.000 m. U okviru hotela su menjačnica, lift, mali supermarket, frizer i razne prodavnice. Gostima su na raspolaganju i bazen za odrasle i bazen za decu, đakuzi, sauna, tereni za tenis i odbojku, teretana i igrlalište za decu. U sastavi hotela su bar i restoran u kome ima i stolica za bebe. Vaša soba: Sve sobe su klimatizovane i sadrže kupatilo sa fenom, mini bar, telefon, TV i sef.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 05


Calaviñas

Barcelo Cala Viñas*** Položaj: Hotel se nalazi na plaži Cala Vinas, 3 km od Magalufa. Od glavnog grada ostrva udaljen je 30 km i dobro je povezan javnim prevozom. U blizini se nalazi dosta prodavnica. Vaš hotel: Kompleks se sastoji od 696 soba, od kojih je 345 apartmana. Prostrani lobi, sa liftovima i recepcijom dočekuje goste u prizemlju. Hotel ima i TV prostoriju, prodavnicu, bar, restoran sa odvojenom nepušačkom zonom, 2 bazena za odrasle i 2 za decu, otvoren jacuzzi, spa centar i mali fitness centar. Moguć je i pristup internetu (WiFi). Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima kompletno opremljeno kupatilo (fen), kuhinju, frižider, telefon, SAT TV, pristup internetu. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa.

06 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Illetas

Roc Illetas Playa**** Položaj: Ovaj kompleks se nalazi direktno pored mora, i pruža neverovatnu panoramu na zaliv Palma de Majorke. Plaža je samo na nekoliko koraka, a okružen je prelepim baštama. Od glavnog grada ostrva udaljen je 7 km. Vaš hotel: Hotel ima 72 sobe i 4 sprata. Na recepciji je moguć pristup internetu, poseduje i lobi sa TV prostorijom, restoranom sa nepušačkom zonom, parking. U sklopu hotela nalaze se: spoljašnji i unutrašnji bazen, dečiji bazen, terasa sa ležaljkama i suncobranima, dečije igralište, bar, sauna, jacuzzi. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, sa kupatilom (fen), sefom (na zahtev), telefonom, SAT TV. Većina soba ima pogled na more.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 07


Palmanova

Hotel Comodoro**** Položaj: Hotel Comodoro ima direktan pristup plaži Palmanove, od koje je deli samo promenada, udaljen je 200 m od centra Palmanove, a 18 km od glavnog grada ostrva. Vaš hotel: Hotel ima 84 sobe, sve imaju pogled na more. U prizemlju hotela se nalaze: restoran, bar, TV prostorija i recepcija. Ima spoljašnji bazen, sa terasom i parking. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima kompletno opremljeno kupatilo, balkon, SAT TV, telefon.

08 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Arenal

Hotel Tore Azul 3*** Položaj: Hotel se nalazi iznad El Arenal marine, na samo 500 m od prelepe peščane plaže. U blizini hotela se nalaze mnogi turistički sadržaji kao što su restorani, barovi, prodavnice i noćni klubovi. Vaš hotel: Hotel je sagrađen na 10 spratova i ima 133 sobe. U okviru hotela se nalaze recepcija i lobi, lift, restoran, bar, TV sala. U sklopu hotela su i prelepa bašta, bazen, kao i bazen za decu. Vaša soba: Sobe su udobne i sve su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo sa fenom, telefon, TV, balkon/terasu i sef.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 09


Palmanova

Hotel Bahia Palmanova*** Položaj: Hotel se nalazi u najlepšoj zoni Palmanove, udaljen samo 10 m od plaže. Od centra Palmanove udaljen je 230 m. U blizini su Aqua land i Marineland Park, a autobus na svakih 15min vozi do Palme. Vaš hotel: Hotel ima 69 soba na 4 sprata, spoljašnji bazen, prostranu terasu sa ležaljkama i suncobranima, bar, restoran, pristup internetu (WiFi). Vaša soba: Sve sobe su klimatizovane, sa kupatilom (fen), telefonom, SAT TV, sefom, minibarom i balkonom.

10 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Playa De Palma

Aparthotel Bahia Real*** Položaj: Hotel se nalazi na 8 km od glavnog grada Palme i na 10 minuta od prelepe peščane plaže. U blizini se nalaze brojni barovi, restorani i prodavnice. Vaš hotel: Hotel je izgrađen 2008. godine. Sagrađen je na 5 spratova i ima 41 apartman. U svom sastavu ima recepciju, restoran i bar. U okviru hotela postoji mogućnost iznajmljivanja bicikla kao i rent-a-car. Vaša soba: Svaki apartman je klimatiozovan i poseduje kupatilo sa fenom, čajnu kuhinju, frižider, mikrotalasnu rernu i balkon/terasu. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa i TV-a.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 11


Arenal

Hotel Gracia ** Položaj: Hotel se nalazi u Arenalu, na samo 50 m od plaže. Vaš hotel: Hotel je nedavno renoviran i odiše prijateljskom i porodičnom atmosferom, gde će osoblje velikodušno ponuditi najbolju uslugu. Ima 87 soba od kojih je većina sa pogledom na more. U lobiju hotela nalazi se bar, bazen, solarijum, internet kafe, kao i izlaz na otvorenu prostranu terasu. Vaša soba: Sobe su veoma prostrane, sa balkonom, kupatilom i telefonom.

12 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Alcudia Be Live Palace De Muro***** Položaj: Hotel se nalazi na severnoj strani ostrva, na samoj plaži - Playa de Muro. Blizu hotela je i nacioni park „La Albufera“. Vaš hotel: Ovaj moderni hotel, impresivne arhitekture, u svom sastavu ima 143 prostrane sobe. Plaža hotela se smatra za jednu od najboljih na ostrvu. U okviru hotela, gosti mogu uživati u sauni, turskom kupatilu, solarijumu, teretani, đakuziju, zatvorenom i otvorenom bazenu, koji je dekorisan u klasičnom rimskom stilu. Tu je i veliki restoran internacionalne kuhinje, kao i sportski tereni za skvoš i golf. Vaša soba: Sve sobe su klimatizovane i sadrže kupatilo sa fenom, terasu, mini bar, frižider, TV, telefon, sef i imaju pristup internetu.

Eden Playa**** Položaj: Hotel se nalazi na plaži Muro (Playa de Muro), na početku peščane plaže. Udaljen je 6 km od luke Alcudia (Puerto de Alcudia). U blizini je mnoštvo restorana, prodavnica, barova. Udaljen je 3 km od većine klubova. Gradski prevoz je udaljen 200 m od hotela. Vaš hotel: Hotel je izgrađen na 10 spratova i u svom sastavu ima 289 apartmana. U okviru hotela su recepcija koja je 24h na raspolaganju, menjačnica, lift, kafe, restoran, bazen, đakuzi i prelepa bašta. Takođe, u svojoj ponudi ima nekoliko prodavnica, mali super market (ispred hotela), frizerski salon i TV sobu. Vaša soba: Svi apartmani su klimatizovani i sadrže čajnu kuhinju, frižider, mikrotalasnu, kupatilo sa fenom, balkon / terasu, telefon i TV.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 13


Alcudia Iberostar Playa De Muro Village**** Položaj: Hotel je na severnom delu ostrva, smešten je na dugoj peščanoj plažu de Muro, i okružen šumom četinara, jer je u blizini Nacionalni park S’Albufera. Oko 5 km udaljen je od centra naselja Alcudia, a od Palma de Majorke i njenog aerodroma oko 60 km. Vaš hotel: Hotel ima prostrane i luksuzne sobe, potpuno renovirane 2006. i veoma pogodne za smeštaj porodica. Nalazi se uz samu plažu Alcudia, i pored bazena i bazena za decu ima još i bar, manji klub, internet café (naplaćuje se). Nudi bogat animacijski program i sportske aktivnosti poput pikada, golfa (naplaćuje se), tenisa, odbojke na plaži, iznajmljivanje bicikla, bilijara. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima svoje kupatilo, mini bar, mikro - talasnu, TV, telefon, terasu, a moguće je iznajmljivanje sefa u sobi.

Platja Daurada**** Položaj: Hotel je na jednoj od najpoznatijih plaža Majorke – Can Picafort, izdvojen i idealan za one koji hoće odmor u miru uz mogućnost korišćenja raznih rekreativnih i opuštajućih sadržaja. Vaš hotel: Hotel je potpuno renoviran 2000. godine. Ima 248 soba, od čega je 62 apartmana. Hotel ima otvoren i zatvoren bazen, dečiji bazen, terasu za sunčanje sa ležaljkama i nudi još niz drugih sadržaja: parking, bar i manji klub, TV salu, đakuzi, saunu, masažu (ova usluga se naplaćuje), bilijar salu, internet café, frizerski salon, menjačnicu, nudi bogat animatorski program. Hotel ima svog doktora, a ima i salu za stoni - tenis, teretanu, moguće je iznajmiti bicikl, ima teren za odbojku na plaži, golf. Vaša soba: Sobe su klimatizovane, svaka ima svoje kupatilo sa fenom za kosu i terasu ili balkon. U svakoj sobi je frižider, mini bar, telefon, TV. Moguće je iznajmljivanje sefa u sobi. Na upit gosta moguće je dodati i krevetac za bebe, a pojedine sobe imaju čajnu kuhinju.

14 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Alcudia Playa Esperanza**** Položaj: Hotel se nalazi u blizini mesta Alcudia, na samoj plaži koja se originalno zove Playa de Muro. U blizini hotela je nacionalni park „La Albufera“. Vaš hotel: Hotel u sadrži 332 sobe sa pogledom na Mediteran ili na nacionalni park „La Albufera“. Gostima je na raspolaganju prelepa bašta, puna borova i palmi. U okviru hotela su recepcija (dostupna 24 h), bar, bazen za decu, frizer, supermarket, Spa centar, đakuzi, sauna i bazen. U sklopu hotela gosti mogu uživati u raznim sportskim aktivnostima kao što su tenis, odbojka, stoni tenis... Vaša soba: Sobe su prostrane i sve su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo sa fenom, terasu / balkon, frižider, telefon, pristup internetu, telefon, TV i sef.

Prinsotel La Dorada**** Položaj: Hotel se nalazi pored samog nacionalnog parka „La Albufera“. Udaljen je 200 m od dugačke peščane plaže zaliva Alcudia. U blizini se nalaze prodavnice, butici i radnje sa suvenirima. Vaš hotel: Hotel ima 256 soba. Kompleks se sastoji od 4 zgrade u kojima se nalaze apartmani sa liftovima i 3 glavne zgrade. U glavnim zgradama se nalaze recepcija, restoran, bar, lobi, soba za ručavanje, zatvoren bazen, bazen za decu, sauna, đakuzi. Na recepciji možete iznajmiti automobil, motor i bickl. U centru kompleksa se nalazi prelepa bašta, ali i očaravajući bazen koji se prostire na 1.500 m. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo sa fenom, telefon i TV. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 15


Alcudia Bellevue Club*** Položaj: Hotel je smešten u blizini jezera Lago Esperanza, u odmaralištu Alcudia, a od plaže ga odvaja samo jedna ulica. Ispred hotela je stanica gradskog saobraćaja, tako da je dobro povezan sa ostalim odmaralištima. U blizini hotela su brojne prodavnice, restorani i klubovi, a oko 10 km je udaljen golf teren. Vaš hotel: Hotel je renoviran 2001. godine i sastoji se od 17 razdvojenih objekata sa oko 1.500 soba. Centralni deo kompleksa je Pueblo Español i tu su skoncentrisani kafići, prodavnice, picerije, pabovi i supermarket. Hotel ima bazen, dečiji bazen, animatorski program, igralište za decu, kao i svog doktora. Od sportskih i rekreativnih usluga, moguće je korišćenje teretane, iznajmljivanje bicikla, igranja stonog tenisa, skvoša, mini golfa, tenisa, bilijara. Moguće je korišćenje usluge pranja veša. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima svoje kupatilo, TV, telefon, terasu, kuhinjicu, a moguće je iznajmljivanje sefa u sobi.

Eden Alcudia*** Položaj: Hotel se nalazi pored same peščane plaže, na koju se izlazi direktno iz bašte hotela. Alcudia, čiji je centar udaljen samo 3 km, nudi mnoštvo prodavnica, restorana i šoping centara. Do centra se može stići peške ili lokalnim autobusom, čija se stanica nalazi ispred samog hotela. Vaš hotel: Hotel je izgrađen na 5 spratova i ima 50 apartmana i 210 studija. U okviru hotela se nalazi lobi sa liftom, menjačnica, recepcija, soba za gledanje televizije, kafe, apoteka, bar i restoran. U svom sastavu ima i veliku, mirnu baštu, kao i veliki bazen i bazen za decu. Vaša soba: Svi apartmani i studiji su klimatizovani i imaju kupatilo, terasu, frižider, čajnu kuhinju, telefon i sef.

16 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Palmanova Delfin Playa**** Položaj: Hotel se nalazi u srcu Palma Nove, 50 m od plaže, a na nekoliko koraka od pešačke zone. Dobro je povezan i javnim prevozom, a grad Palma je udaljen 15 km. Vaš hotel: Hotel ima lift, baštu, 2 spoljašnja bazena, bar, terasu sa ležaljkama i suncobranima, unutrašnji bazen. Hotel ima i mogućnost upotrebe solarijuma, saune, teretane i masaže. Poseduje 144 komforne sobe, većina je sa pogledom na more. Hotel je renoviran 2009. godine i pogodan je za porodice, zbog dečijeg parka koji poseduje. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima kupatilo (fen), telefon, SAT TV, balkon. Takođe postoji mogućnost iznajmljivanja sefa.

Hawaii Mallorca*** Položaj: Veoma dobra lokacija u mirnom delu koji se zove Teranova, sa direktnim izlazom na more. Centar Palma Nove je na nekoliko minuta šetnje od hotela. Vaš hotel: Hotel ima bazen, kao i bazen za decu, dečije igralište, terasu za sunčanje, ležaljke. U okviru hotela je manji bar, internet café, TV sala, a za goste je omogućen i parking/ garaža. Hotel ima svog doktora, a od sportskih aktivnosti gosti mogu igrati odbojku na plaži, stoni tenis i bilijar. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima svoje kupatilo, terasu, TV, telefon, a moguće je iznajmljivanje sefa u sobi.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 17


Palmanova Hotel Sol Mirlos Tordos*** Položaj: Hotel Sol Mirlos Tordos je smešten u malom turističkom mestu Palamanova, udaljenom 14 km od Palma de Majorke i 24 km od aerodroma. Udaljen je 120 m od plaže i nalazi se u neposrednoj blizini prodavnica, restorana i Santa Ponsa golf kluba. Vaš hotel: Hotel Sol Mirlos Tordos je moderno i jednostavno opremljen hotel koji u svom sastavu ima: bazen, restoran, terasu, salu za stoni tenis. Vaša soba: Sobe su moderno uređene i klimatizovane. Sadrže terasu, kupatilo, telefon, sef.

Hotel Tropico *** Položaj: Hotel se nalazi u srcu Palmanove, na peščanoj plaži i u blizini brojnih prodavnica, barova i restorana. Na 100 m od hotela nalazi se autobusko stajalište sa kog na svakih pola sata polaze autobusi za Magaluf i Palma de Majorku. Vaš hotel: Hotel Tropico je idealan za porodice i sve one koji žele pravi odmor. Udoban je i uredno namešten. U svom sastavu ima: bazen, restoran, bar, mini klub, salu za internet, menjačnicu, veliku terasu, igraonicu za decu, terene za minigolf i tenis. Vaša soba: Sobe su udobne i klimatizovane. Svaka sadrži terasu, kupatilo, telefon, sef i minibar.

18 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Palmanova Hotel Vistanova *** Položaj: Hotel je smešten između plaže Magaluf (200 m) i plaže Palma Nova (100 m). U blizini je i najpoznatija ulica u Magalufu, kada je noćni život u pitanju, Punta Ballena. Centar Palma Nove udaljen je oko 400 m, a grad Palma 12 km. Vaš hotel: Hotel ima 198 soba, 9 spratova, 2 lifta, bazen za odrasle i odvojen deo za decu, terasu, 2 bara, kao i snack bar pored bazena, internet kafe. U blizini hotela se nalazi mnoštvo prodavnica, internacionalinih restorana, barova i klubova. Vaša soba: Sve sobe su klimatizovane, sa balkonom, kupatilom (fen na zahtev), telefonom, SAT TV. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa.

Hotel Voranova *** Položaj: Hotel se nalazi u mirnom delu Torenova distrikta, na samo par minuta od centra Palmanove, u blizini brojnih prodavnica i restorana. Plaža je u neposrednoj blizini, na nekoliko minuta šetnje. Vaš hotel: Udoban i lepo uređen hotel, u svom sastavu ima: parking, bazen, terasu, restoran, bar, menjačnicu, ambulantu, mini klub, internet centar, igraonicu, teren za odbojku i stolove za stoni tenis. Vaša soba: Sobe su udobne, lepo uređene i klimatizovane. U sklopu svake sobe se nalazi: terasa, kupatilo, telefon, TV, sef.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 19


Can Pastilla Hotel Marina Luz****

Položaj: Prestižna lokacija na klifu sa kog se pruža prelep pogled nad plažom koja je na samo 300 m od odmarališta Can Pastillas, a 600 m od raznih zabavnih sadržaja i prodavnica. Centar Palma de Majorke je na 10 min vožnje. Vaš hotel: Hotel ima 127 soba koje se prostiru na 6 spratova. Prostran lobi sa recepcijom na kojoj se može iznajmiti sef, poseduje restoran, konferencijsku i TV salu, perionicu. Pored bazena je i terasa za sunčanje sa ležaljkama, ima đakuzi, bar, bilijar salu i internet café. Vaša soba: Sobe su klimatizovane, svaka ima svoje kupatilo sa fenom za kosu i terasu ili balkon. U svakoj sobi je, mini bar, telefon, TV. Moguće je iznajmljivanje sefa u sobi, a ima i pristupa internetu.

Mediterranean Bay**** Položaj: Hotel se nalazi u Arenalu, u zalivu Majorca’s Palma Bay. Udaljen je 11 km od centra Palma de Majorke i smešten je na oko 350 m od plaže. U blizini hotela se nalaze mnoge radnje, restorani, menjačnica i rent-a-car agencija. Vaš hotel: Moderan hotel sa 105 odlično opremljenih soba i velikom ponudom dodatnih usluga. U sklopu hotela se nalaze: bazen, đakuzi i sauna, restoran, bar, parking. Vaša soba: Sobe su moderno uređene i klimatizovane. Svaka sadrži kupatilo sa hidromasažnim kadama, TV i Wi-Fi.

20 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Arenal Hotel Ipanema Park*** Položaj: Hotel se nalazi u Arenalu i udaljen je samo 400 m od plaže. Aerodrom Son San Juan se nalazi na 7 km a Palma de Majorka je udaljena 17 km, što pruža mogućnost svim ljubuteljima umetnosti ili šopinga da je posete i uživaju u veličanstvenim građevinama, mediteranskim restoranima ili radnjama. Vaš hotel: Pored udobnih soba, hotel poseduje bazen, bazen za decu, bar, restoran, TV salu, terasu, igraonicu, stolove za bilijar. Vaša soba: Sobe su klimatizovane. Svaka soba poseduje kupatilo sa fenom za kosu, terasu, telefon, TV, sef.

Luna Tropical Park*** Položaj: Hotel Luna Tropical Park je smešten u popularnom Arenalu, na oko 550 m od plaže, okružen borovom šumom. U blizini je samog centra i na samo nekoliko minuta šetnje od najvećeg vodenog parka na ostrvu. U neposrednoj blizini hotela je stanica javnog prevoza pa je veoma lako posetiti i glavni grad ostrva Palma de Majorku. Vaš hotel: Moderan hotel sa velikom ponudom dodatnih usluga. U sklopu hotela nalaze se: bazen, velika terasa, igraonica, TV sala, mini club, teretana, tereni za tenis, stolovi za bilijar i stoni tenis. Vaša soba: Sobe su udobne i lepo uređene. Svaka soba poseduje kupatilo, terasu, telefon i sef.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 21


Arenal Hotel Palma Bay Club*** Položaj: Smešten je u Arenalu, u blizini najpoznatije plaže na ostrvu. Dobro je povezan sa drugim delovima ostrva javnim prevozom. Vaš hotel: Ovaj veliki hotel čini 7 potpuno odvojenih zgrada sa ukupno 500 apartmana i velikom ponudom dodatnih usluga: restoran, bar, igraonica za decu, sauna, đakuzi, teretana, tereni za tenis, odbojku i minigolf. Vaša soba: Sobe su konforne i u sklopu svake je terasa, kupatilo sa fenom za kosu, telefon, TV, sef.

Costa Mediteraneo**

Položaj: Na samo 600m od plaže u odmaralištu El Arenal, okružen dvorištem od 600 m², ovaj hotel je dobro povezan gradskim saobraćajem sa drugim odmaralištima i centrom, jer se stanica gradskog saobraćaja nalazi baš pred hotelom. Na oko 600m je mala luka, a nešto dalje je i vodeni park. Vaš hotel: Hotel ima bazen, ležaljke za sunčanje, dvorište i igralište za decu, TV salu, pristup internetu, bilijar salu i bogat animatorski program. Hotel je opremljen i prilagođen za osobe sa invaliditetom, a ima i svog doktora. Moguće je korišćenje usluge pranja veša, a za goste je obezbeđen parking/garaža, kao i mogućnost iznajmljivanje bicikla. Vaša soba: Svaka soba ima terasu/balkon, TV, telefon, moguće je iznajmljivanje sefa.

22 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Playa De Palma Barcelo Pueblo Park*****

Položaj: Hotel se nalazi u srcu odmarališta Palma Beach, na samo 200 m od plaže. Hotel je oko 12 km udaljen od centra Palma de Majorke, a oko 6 km od međunarodnog aerodroma Son San Joan. Vaš hotel: Hotel je uređen u tradicionalnom stilu, potpuno renoviran 2004. godine. Ima 276 soba, od čega su 28 de lux sobe, a 120 apartmani. U okviru hotela je veliki broj dodatnih usluga: klimatizovan restoran, bar, konferencijska sala, tv sala, sauna, bazen na otvorenom i zatvoreni bazen, kao i bazen za decu. Od rekreativnih sadržaja hotel pruža mogućnost korišćenja teretane, iznajmljivanje bicikala, sale za stoni tenis, ronjenje. Hotel ima i svog doktora. U okviru hotela je terasa za sunčanje, igraonica i soba u kojoj je moguće korišćenje interneta (korišćenje interneta se dodatno naplaćuje). U okviru hotela je mini bar, kao i menjačnica, a moguće je korišćenje usluge pranja veša. Vaša soba: Sobe su klimatizovane, svaka ima svoje kupatilo sa fenom za kosu i terasu. U svakoj sobi nalazi se frižider, mini bar, TV, telefon i postoji mogućnost iznajmljivanja sefa.

Hotel Pabisa Chico**** Položaj: Hotel se nalazi u srcu odmarališta Playa de Palma, na samo 300 m od plaže. Vaš hotel: Hotel ima 4 sprata sa 96 komfornih soba. U okviru hotela je restoran, bazen, terasa za sunčanje, a moguće je korišćenje suncobrana. Za ispunjavanje slobodnog vremena, u okviru hotela se nalazi teretana, bar, moguće je korišćenje interneta (ova usluga se naplaćuje), a na samo nekoliko metara od hotela je čuvena pivnica “Bierkönig”. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima svoje kupatilo, SAT TV, telefon, a moguće je iznajmljivanje sefa u sobi.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 23


Iberostar Royal Cristina****

Položaj: Hotel je na jednoj od najpoznatijih plaža Majorke - Playa de Palma, izdvojen i idealan za one koji hoće odmor u miru uz mogućnost korišćenja raznih rekreativnih i opuštajućih sadržaja. Vaš hotel: Ovo je komforni, dobro održavan i popularan hotel sa 330 smeštajnih jedinica u dve četvorospratne zgrade. Potpuno klimatizovan kompleks u čijem se lobiju nalazi recepcija sa sefovima koje je moguće iznajmiti, kao i foaje, a u okviru hotela su i tri konferencijske sale, veliki lounge - bar i restoran. Hotel nudi niz sadržaja za zabavu i rekreaciju na zatvorenom i otvorenom: igraonica, piano - bar, veliku terasu za sunčanje u dvorištu sa ležaljkama i suncobranima; gosti mogu koristiti bazen, (za decu postoji poseban bazen i igralište) kao i bar na bazenu. Dvorište je preuređivano 2003. godine. Moguće je iznajmljivanje bicikla, igranje tenisa i stonog tenisa. Hotel ima svog doktora, a u okviru hotelskog kompleksa je supermarket, internet - cafe, frizerski salon, menjačnica i manji klub. Vaša soba: Sobe su klimatizovane, svaka ima svoje kupatilo sa fenom za kosu i terasu ili balkon. U svakoj sobi je frižider, telefon, TV i muzički uređaj.

Iberostar Royal Cupido****

Položaj: Od peščane plaže Playa de Palma odvojen je samo nizom palmi na šetalištu, a oko 2 km od centra odmarališta. Dobro povezan i sa centrom odmarališta i Palma de Majorkom, a u blizini je niz prodavnica i barova. Vaš hotel: Hotel ima restoran i nudi niz sadržaja: bazen na otvorenom dužine 25 m, bazen za decu, bar, u dvorištu je terasa za sunčanje, a hotel nudi raznovrsnu zabavu zahvaljujući animacijskom programu i nizu sadržaja poput pikada, stoni - tenisa, odbojke na plaži, iznajmljivanje bicikla, terena za boćanje. Vaša soba: Sve sobe su klimatizovane, sa sopstvenim kupatilom koje ima fen. Svaka soba ima terasu ili balkon, TV, telefon, a moguće je iznajmljivanje sefa u sobi.

24 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj

Playa De Palma


Playa De Palma / Illetas

Hotel Hispania***

Položaj: Hotel se nalazi na samom rubu odmarališta El Arenal, uz samu plažu od koje je odvaja samo šetalište. U blizini je niz prodavnica i mesta za kulturna dešavanja, a na samo 15 m od hotela je autobuska stanica različitih linija koje povezuju ovu lokaciju sa drugim odmaralištima. Za ljubitelje golfa, igralište je na 10 km od hotela. Vaš hotel: Hotel je izgrađen 1971, a potpuno renoviran 1995. Četvorospratan je i ima 164 sobe od čega je 23 jednokrevetnih, a 141 dvokrevetnih. Hotel ima bazen, bazen za decu, terasu za sunčanje sa ležaljkama, prostrano dvorište, kao i bogat animacijski program. Pored konferencijske sale, gostima je omogućen pristup internetu, mogu koristiti TV salu ili uživati u baru hotela. Od sportskih sadržaja hotel nudi iznajmljivanje bicikla, poseduje i skladište gde se mogu čuvati bicikli gostiju, ima teren za mini golf, a omogućava i igranje golfa. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima svoje kupatilo sa fenom, terasu, TV, telefon, moguće je iznajmljivanje sefa u sobi.

Europe Playa Marina ****

Položaj: Hotel je u mirnom delu odmarališta Illetas sa direktnim izlazom na more i samo 6 km udaljen od centra Palma de Majorke. Aerodrom je na samo 20 km od hotela. U blizini hotela je veliki broj različitih prodavnica i zabavnih sadržaja, a golf teren je lako dostupan javnim prevozom. Vaš hotel: Hotel je izgrađen 1971. i renoviran 2000. Ima 159 soba od čega je 148 dvokrevetnih, a 11 apartmana. Hotel je uređen u tradicionalnom mediteranskom stilu i ima lepo uređen hol, recepciju sa menjačnicom, restoran, bar i manji klub. Hotel ima bazen, ležaljke za sunčanje, igralište za decu i bogat animatorski program. Za goste je omogućen parking, kao i mesto za bicikle. Hotel ima svoju medicinsku pomoć. Od sportskih sadržaja hotel nudi stoni - tenis, iznajmljivanje bicikla i igraonicu. Vaša soba: Sobe su klimatizovane, svaka ima svoje kupatilo sa fenom za kosu i terasu ili balkon. U svakoj sobi je frižider, telefon i TV.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 25


Calla Mayor Hotel Melia De Mar***** Položaj: Hotel Melia de Mar se nalazi na oko 20 minuta od samog centra Palma de Majorke. Plaža je vrlo blizu, odmah pored hotelskog kompleksa. Od aerodroma je udaljen svaga 17 minuta, a u blizini je šoping zone, brojnih noćnih klubova i restorana. Vaš hotel: Ovaj sedmospratni hotel poseduje 133 sobe i 11 apartmana. Okružen je parkom koji se prostire na 18.000 m² . Renoviran je 2001. godine i svojim gostima nudi veliki broj dodatnih usluga: otvoreni i zatvoreni bazen, veliku terasu, igraonicu, parking, konferencijsku i TV salu, internet centar, bar, menjačnicu i mnoge rekreativne i sportske sadržaje (teretana, teren za tenis, stoni tenis, mogućnost iznajmljivanja bicikla). Vaša soba: Sobe su klimatizovane, svaka ima kupatilo sa fenom za kosu, terasu, telefon, TV, mini bar i sef a omogućen je i pristup internetu.

Hotel Nixe Palace***** Položaj: Smešten je u neposrednoj blizini plaže i na samo nekoliko minuta od Palma de Majorke. Predstavlja odlično mesto za odmor jer je u blizini svih značajnih trgovinskih, sportskih i kulturnih obelažaje grada. Vaš hotel: Moderno opremljen hotel koji u svojoj ponudi ima: bazen, konferencijsku salu, restoran, bar, đekuzi, teretanu. Vaša soba: Sobe su moderno opremljene i klimatizovane, u sklopu svake se nalazi: kupatilo sa fenom za kosu, telefon, TV, sef, minibar i omogućen je pristup internetu.

26 / Španija / Majorka / Hotelski smeštaj


Magaluf Hotel Sol Antilas**** Položaj: Hotel se nalazi u mestu Magaluf. Smešten je na samoj plaži, odakle se pruža veličanstven pogled na more. Od hotela se za samo nekoliko minuta stiže do mnogobrojnih prodavnica i restorana Magalufa. Vaš hotel: Hotel je sagrađen 1970. godine ali je 2001. potpuno renoviran. U svom sastavu ima 757 soba. Okružuje ga prelepi vrt. U svojoj ponudi ima velik broj dodatnih usluga: bazen, veliku terasu, mini klub, menjačnicu, restoran, bar, ambulantu, teren za tenis, sto za stoni tenis, mogućnost iznajmljivanja bicikla, igraonicu, konferencijsku i TV salu, prostorije za nepušače. Vaša soba: Sobe su klimatizovane i u sklopu svake je terasa, kupatilo sa fenom za kosu, telefon, TV, sef.

Hotel Sol Guadalupe *** Položaj: Nalazi se u blizini biznis centra u Magalufu, nedaleko od plaže. U blizini su brojni zabavni sadržaji, prodavnice i restorani, a na nekoliko kilometara od hotela nalaze se tereni za sve ljubitelje golfa. Vaš hotel: Hotel Sol Guadalupe je moderan hotel, potpuno renoviran 2008. godine. Okružen je parkom. U svom sastavu ima 503 sobe kao i ponudu velikog broja dodatnih usluga: otvoreni i zatvoreni bazen, veliku terasu, mini klub, restoran, bar, konferencijsku i TV salu, menjačnicu, ambulantu, igraonice za decu, parking, teren za odbojku i mnoge rekreativne sadržaje. Vaša soba: Sobe su moderno uređene i klimatizovane. U svom sastavu imaju: terasu, kupatilo, telefon, TV, sef.

Španija / Majorka / Hotelski smeštaj / 27


Španija

Costa Brava Kosta Brava je jedna od najfascinantnijih i najpopularnijih turističkih regija Španije i upravo tu su smeštene najlepše peščane plaže. Najznačajnije i najpopularnije letovalište regije je Ljoret de Mar, mesto sa 30 000 stanovnika. Sa 200 000 turista, leti postane živahan gradić, sa brojnim koktel barovima i klubovima. Divne peščane plaže ukupne dužine 7 km, čista voda Sredozemnog mora, barovi na plaži, raznoliki specijaliteti od plodova mora, kao i blizina Barselone, opravdava nadimak Ljoreta – turistički biser Kosta Brave i Katalonije. Pored kopnenog dela, Španiju čine i Kanarska i Balearska ostrva.

03 / Egipat / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom

Hotel Xaine Park*** Položaj: Hotel se nalazi u blizini samog centra Ljoret de Mara, udaljen od plaže oko 200 m. U neposrednoj blizini se nalazi veliki broj diskoteka, restorana, šoping centara i raznih drugih turističkih sadržaja. Vaš hotel: Hotel ima kapacitet od 187 soba. Od rekreativnih sadržaja gosti hotela imaju na raspolaganju besplatno korišćenje bazena na otvorenom, fitnes kluba, đakuzija, teretane i sale sa TV satelitom. Hotel takođe poseduje bar, poslastičarnicu, bilijar salu… U večernjim časovima gosti mogu uživati u animacijskom programu i flamenko šou-u. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana i sadrži terasu, TV sa satelitom, telefon i kupatilo. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj / 29


Costa Brava

Hotel Garbi Park*** Položaj: Hotel je udaljen 250 m od plaže i nalazi se u blizini centra Ljoret de Mara. U neposrednoj blizini se nalazi veliki broj diskoteka, restorana, šoping centara i raznih drugih turističkih sadržaja. Vaš hotel: Još jedan hotel iz lanca Garbi hotela sa kapacitetom od 175 soba. U okviru hotela gosti imaju mogućnost korišćenja bazena na otvorenom, bazena na zatvorenom i bazena za decu, restorana sa lokalnim i internacionalnim jelima, bara smeštenog na bazenu, konferencijskih sala i sala sa TV satelitom. U večernjim časovima za goste se organizuje i animacijski program. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana i sadrži terasu, TV sa satelitom, telefon i kupatilo. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

30 / Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom

Hotel Selva Mar*** Položaj: Hotel Selva Mar je od centra grada udaljen 500 m, a od plaže 300 m. Kompleks ovog hotela izolovan je od gradske gužve i idealno je mesto za miran odmor i relaksaciju, ali ipak dobro pozicioniran. Vaš hotel: Selva Mar je standardan hotel sa 3*** koji nudi svojim gostima veliki broj dodatnih usluga, kao što su korišćenje teretane, bazena, saune, solarijuma, đakuzija, sale za stoni tenis. U sklopu hotela se takođe nalaze i restoran, bar, park i igralište za decu, lift, teniski tereni, WiFi. Vaša soba: Hotel ima 243 sobe i svaka je klasično opremljena, klimatizovana, sa SAT TV, kupatilom sa fenom i telefonom. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj / 31


Costa Brava

Hotel Flamingo*** Položaj: Hotel se nalazi u samom centru Lloret de Mara, u najdinamičnijoj ulici, u blizini mnogobrojnih klubova, restorana i šoping centara, od plaže je udaljen samo 150 m. Vaš hotel: Ovaj šestospratni hotel ima 285 veoma komfornih soba, lift, diskoteku, baštu. U sklopu hotela se nalaze: bazeni (za decu i odrasle), bilijar sala, kafe bar, restoran, sef i WiFi. Vaša soba: Svaka soba je dobro opremljena, ima terasu, telefon, kupatilo. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

32 / Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom

Hotel Don Juan *** Položaj: Hotel Don Juan je udaljen 400 m od plaže i 100 m od centra Ljoret de Mara. Nalazi se na 50 m od jedne od najdinamičnijih ulica Ljoret de Mara, u blizini mnogih klubova, restorana, šoping centara i raznih drugih turističkih sadržaja. Vaš hotel: Don Juan je jedan od najvećih hotela u Lloret de Maru. Poseduje 870 klasično opremljenih soba uz solidnu ponudu dodatnih hotelskih usluga. U sklopu hotela nalaze se: bazen na otvorenom za odrasle i decu, zatvoreni bazen, teniski teren, četiri kafe bara (dva na bazenu), sedam liftova, diskoteka, bašta, sala za bilijar i stoni tenis, pristup bežičnom internetu. Vaša soba: Sobe su komforne, klimatizovane, svaka ima kupatilo, terasu, telefon, sef i SAT TV.

Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj / 33


Costa Brava

Hotel Festa Brava*** Položaj: Hotel je udaljen 400 m od plaže i 100 m od centra Lloreta. Nalazi se preko puta jednog od dva kazina u Lloret de Maru. Vaš hotel: Hotel raspolaže sa 176 soba. U okviru hotela, u unutrašnjem izolovanom delu, nalazi se bazen na otvorenom i bazen za decu. Uz bazen smešten je i bar, tako da imate priliku da se sunčate uz konzumiranje Vaših omiljenih napitaka. U hotelu možete koristiti usluge i restorana sa lokalnim i internacionalnim specijalitetima, a u večernjim časovima u ponudi je i animacijski program sa muzikom uživo i flamenko šou-om. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana i sadrži terasu, TV sa satelitom, telefon i kupatilo. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

34 / Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom

Hotel Savoy*** Položaj: Hotel je od plaže Fenals udaljen 200 m, a od centra grada 1km. Vaš hotel: Ovaj sedmospratni hotel poseduje 164 sobe, ima dva lifta, bazen, baštu, stolove za bilijar, restoran sa kontinentalnom kuhinjom i tipičnim španskim jelima, kao i kafe bar. Vaša soba: Sve sobe su klimatizovane, imaju kupatilo sa fenom, SAT TV, telefon, sef, balkon sa pogledom na baštu ili bazen. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj / 35


Costa Brava

Monterrey ***** Položaj: Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od centra Lloret de Mara i plaže. U neposrednoj blizini se nalazi veliki broj restorana, diskoteka, šoping centara, kao i autobuska stanica. Vaš hotel: Ovaj kompletno renovirani i moderni hotel visoke kategorije u svom sastavu ima 200 prostranih soba. U okviru hotela gosti mogu koristiti bazen na otvorenom, zatvoreni bazen, a postoji i bazen za decu. Takođe postoje i wellnes i spa centar za potpuno opuštanje. U sklopu hotela se nalaze rent a car, prodavnice sa suvenirima, menjačnica i teren za golf. Bez obzira na dobru lokaciju, postoji organizovan i besplatan prevoz do centra grada, kao i do plaže. Vaša soba: Sve sobe su klimatizovane i sadrže kupatilo sa fenom, mini bar, sef i WiFi. Gledaju na more ili na predivan park.

36 / Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom

Hotel Cleopatra*** Položaj: Nalazi se u centru Lloret de Mara, a u njegovoj blizini se nalaze mnogobrojni kafići, klubovi, restorani i butici. Od plaže je udaljen samo 400 m. Vaš hotel: Hotel ima 153 sobe, bazen i prostranu baštu, sa đakuzijem i saunom kao glavnom atrakcijom. U sklopu hotela se nalazi i solarijum i sala za bilijar. Vaša soba: Sve sobe su klimatizovane sa terasom, kupatilom, SAT TV. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj / 37


Costa Brava

Hotel Costa Encatada**** Položaj: Hotel se nalazi na 600 m od plaže u prelepom i mirnom okruženju. Vaš hotel: Još jedan hotel iz lanca Marsol hotela, ima 285 apartmana. Hotel poseduje 3 bazena, dva na otvorenom i jedan zatvoreni bazen. Jedan od bazena je i bazen za decu, a postoji i igralište za decu. Usluge koje u sklopu hotela takođe možete koristiti su: restoran, bar, picerija, soba za igrice, sauna, teretana. Pored svih ovih elemenata Costa Encatada Vam nudi i korišćenje terena za fudbal, košarku i odbojku. Vaša soba: Svaki apartman sadrži kupatilo sa fenom, kompletno opremljenu kuhinju, TV, telefon. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

38 / Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom

Hotel Marsol****

Položaj: Hotel se nalazi na šetalištu Lloret de Mara, uz samu plažu, blizu glavnih kulturnih i zabavnih atrakcija ovog mesta. Vaš hotel: Ima kapacitet od 114 soba. U svom sastavu ima konferencijsku salu, restoran, kafe i terasu sa pogledom na plažu. Gosti hotela mogu uživati u bazenu, sauni, terasi za sunčanje i teretani koje se nalaze na krovu hotela. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, TV, telefon, mini bar. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj / 39


Costa Brava

Astoria Park **** Položaj: Hotel se nalazi u neposrednoj blizini samog centra Ljoret de Mara i udaljen je od plaže oko 450 m. U blizini se nalaze restorani , noćni klubovi i šoping centri kao i mnogi drugi turistički sadržaji. Vaš hotel: Ovaj hotel ima 136 lepo sređenih soba. Prostorije hotela su klimatizovane. U okviru hotela nalaze se bazen, restoran, bar. Omogućeno je korišćenje interneta. Vaša soba: Sobe su klimatizovane. Sadrže kupatilo, terasu, telefon, SAT TV. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

40 / Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Gran Garbi ***+

Položaj: Hotel je udaljen 300 m od plaže i 300 m od centra Ljoreta. Nalazi se u mirnom okruženju, nedaleko od svih glavnih dešavanja. Vaš hotel: Hotel je velikih dimenzija, raspolaže sa 325 soba, i predstavlja kvalitet više u odnosu na sve španske hotele od 3***. Hotel poseduje tri bazena, dva na otvorenom, i jedan bazen na zatvorenom. Naravno, u okviru hotela je i bazen za decu. Usluge koje još možete koristiti su: restoran, bar, konferencijske sale, dečije igralište, hemijsko čišćenje... Pored svih ovih elemenata Gran Garbi Vam nudi i široke mogućnosti zabave zahvaljući animacijskom programu, kao i stolovima za bilijar i stoni tenis. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana i sadrži terasu, TV sa satelitom, telefon i kupatilo. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Hotel Acacias*** Položaj: Nalazi se u blizini centra Ljoret de Mara, na oko 200 m od glavne plaže. U blizini hotela se nalazi dosta barova, prodavnica, kao i autobuska stanica. Vaš hotel: Hotel Acacias je mali porodični hotel, sa 46 lepo opremljenih soba, raspoređenih na 4 sprata. U sklopu hotela se nalazi i restoran, bar, garaža / parking, lift, zatvoreni bazen, terasa, internet i TV prostorija, menjačnica, a korišćenje saune, teretane, bazena, đakuzija i usluga spa centra se dodatno naplaćuju. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana, ima sopstveno kupatilo, SAT TV, balkon, a postoji i mogućnost iznajmljivanja frižidera, minibara, fena, sefa, kao i kolevke za bebu.

Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj / 41


Costa Brava Hotel Olympic Park****

Položaj: Kompleks ovog hotela smešten je u mirnoj zoni Lloreta, udaljen 600 m od plaže i 500 m od centra grada. Vaš hotel: U okviru ovog petospratnog hotela nalaze se 352 sobe. Hotel poseduje povezanih šest bazena na otvorenom i zonu za vodene igre. Takođe, tu su i đakuzi, sauna, spa, fitnes, teretana i centar za lepotu. U okviru kompleksa još možete koristiti usluge: restorana, bara pored bazena, diskoteke, dečjeg igrališta, igraonice, bejbisiterke, hemijskog čišćenja, bilijara... U večernjim časovima u ponudi je i animacijski program. Vaša soba: Svaka soba je klimatizovana i sadrži terasu, TV, telefon i kupatilo. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Hotel Royal Beach****

Položaj: Nalazi se na 50 m od Fenals plaže i u neposrednoj je blizini samog centra Ljoret de Mara. U blizini se nalaze popularni restorani i klubovi, a nedaleko su i prodavnice za ljubitelje šopinga. Vaš hotel: Ovaj hotel je potpuno renoviran 2002. godine. Pripada H-TOP Hotels lancu hotela. Sadrži 300 lepo sređenih soba. U okviru hotela u prelepoj bašti nalazi se bazen, solarijum, sala za fitnes, konferencijska sala i sala za sastanke, restoran, bar, noćni klub, rent-a-car. Vaša soba: Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo sa fenom, terasu, SAT TV, telefon. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

42 / Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Royal Star****

Položaj: Hotel je udaljen 200 m od centra Ljoret de Mara i 700 m od plaže. U blizini su mnogi restorani, noćni klubovi i razni drugi turistički sadržaji. Vaš hotel: Royal Star je moderan hotel iz H-TOP Hotels lanca, potpuno renoviran 2003. godine. Sadrži 397 odlično opremljenih soba i veliku ponudu dodatnih usluga. U sklopu hotela nalaze se dva bazena, jacuzzi, sauna, fitnes centar, restoran, bar, sale za sastanke, mali noćni klub. Vaša soba: Sobe su komforne i klimatizovane. U sklopu svake sobe je terasa, kupatilo sa fenom za kosu, telefon, SAT TV. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Hotel Surf Mar****

Položaj: Hotel se nalazi uz samu plažu Fenals, na 900 m od centra grada, ali se u neposrednoj blizini nalazi mnoštvo barova, restorana, prodavnica kao i autobuska stanica. Vaš hotel: Hotel ima 216 prostranih soba. U okviru hotela postoji restoran sa različitim vrstama jela. Ima dva bazena na otvorenom, jedan za decu i jedan za odrasle. U sklopu hotela, gosti mogu uživati u raznim sportskim aktivnostima kao što su mini golf, stoni tenis, tenis... Poseduje i prelepu baštu za odmor. Vaša soba: Sobe su klimatizovane i svaka soba ima kupatilo, TV, telefon i terasu sa direktnim ili delimičnim pogledom na more kao i na prelepi park sa bazenima.

Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj / 43


Costa Brava Hotel Maria Del Mar***

Položaj: Hotel je udaljen 300 m od plaže i 300 m od centra Ljoret de Mara. Nalazi se na 50 m od jedne od najdinamičnijih ulica Ljoret de Mara, u blizini mnogih klubova, restorana, šoping centara i raznih drugih turističkih sadržaja. Vaš hotel: Ovaj petospratni hotel sadrži 323 lepo sređene sobe, raspoređene u dve zgrade. U okviru ovog kompleksa nalaze se otvoreni i zatvoreni bazen, restoran, bar sa lokalnim specijalitetima, bilijar i recepcija. U večernjim satima u hotelu se organizuju razni animacijski programi. Vaša soba: Svaka soba sadrži terasu, TV sa satelitom, telefon i kupatilo sa fenom za kosu. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

Hotel Samba***

Položaj: Hotel se nalazi u neposrednoj blizini plaže, u najpopularnijem delu Ljoret de Mara. U blizini su prodavnice, restorani, noćni klubovi i pabovi. Vaš hotel: Ovaj hotel sadrži 441 lepo sređenu sobu. U okviru hotela su restoran, bar, bazen, igraonica, sala za bilijar, caffe, velika terasa sa koje se pruža veličanstven pogled na more, planine i prelepu okolinu. Vaša soba: Svaka soba sadrži terasu, kupatilo, SAT TV, telefon. Postoji mogućnost iznajmljivanja sefa u sobi.

44 / Španija / Costa Brava / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom

Egipat Prva brojnija interesovanja za putovanja u zemlju faraona zabeležena su još u prvoj polovini XIX veka. Smešten je na severoistočnoj strani afričkog kontinenta. Više od 90% teritorije zauzimaju pustinje. Crveno more sa svojom obalom, peščane plaže, grad Kairo, reka Nil, piramide i hramovi čine Egipat jednom od najposećenijih turističkih destinacija. Pored bogatog arheološkog nasleđa, standardnih spomenika i kulturne baštine, koji čine Egipat najvećim muzejem na svetu, turiste privlače i brojne inovativne aktivnosti poput safarija, golfa, ribarskih ekspedicija, ronjenja i festivalskog turizma. Glavni grad, Egipta je Kairo, najveći grad Afrike Službeni jezik u Egiptu je arapski. Klimu karakterišu topli periodi od maja do septembra i hladni od novembra do marta. Zvanična valuta u Egiptu je egipatska funta. Vremenska razlika: Srbija 12:00h – Egipat 13:00h Telefonski pozivi: Srbija – Egipat / 0020/ i Egipat – Srbija /00381/


Egipat

Hurgada

Hurgada je najpopularnije egipatsko letovalište na obali Crvenog mora (popularno nazvanog „More sa sedam boja“). Osnovali su ga ribar pre nešto više od 100 godina, a od 70-ih godina prošlog veka polako postaje i turistička destinacija koju su „otkrili“ italijanski i holandski surferi i ronioci oduševljeni prelepim peščanim plažama i predivnom florom i faunom Crvenog mora. Danas je Hurgada izrasla u moćni i moderan turistički centar, sa preko 160 hotela svih kategorija. 500 km udaljen od glavnog grada Kaira, ima oko 250 000 stanovnika i turističku zonu dugu skoro 70 km koja se prostire duž peščane obale. Prednosti su svakako, sjajna klima – sezona kupanja u Hurgadi traje gotovo preko cele godine, čisto more, toplo, prebogato koralima i podvodnim svetom najneverovatniji boja i oblika, ali i blizina Luxora – arheološke prestonice Egipta. U severnom delu Hurgade nalazi se stari deo El Dahar – u njemu živi najveći deo stanovnika Hurgade. Sakala nešto noviji deo, prepun radnji i kafića, vrlo popularan deo, i na kraju južno od Sakale najnoviji deo – pešačka zona, sa lepim i modernim šetalištem, ali i sve većim brojem klubova, kafića i poslastičarnica. Hurgada pruža mogućnost organizovanja mnogobrojnih izleta: dvodnevnih za Kairo, jednodnevih za Luxor, poseta tropskom ostrvu, poseta beduniskom selu u Sahari, ronjenje.....


Putujte sa osmehom

Continental Hurgada***** LOKACIJA: Nalazi se u zoni zaliva Hurgada u prelepoj basti sa terasom na 2 km udaljen od aerodroma, 6 km od Sakale u neposrednoj blizini pešačke zone. SOBE: Sadrzi 252 sobe, sve su opremljene sa kupatilom, terasom, mini barom klima uređajem, SAT TV, telefonom. SADRŽAJI U HOTELU: restoran, otvoreni bazen, bar na bazenu, biblioteka, kazino, servis za pranje, diskoteka, parking, tereni za tenis i squash, bilijar, stoni tenis, sportovi na vodi, fitness, igralište za decu. USLUGA: All inclusive

Naša preporuka za goste koji žele mirniji odmor u luksuznom hotelu!

Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj / 49


Hurgada Marriott Beach Resort***** LOKACIJA: Hotel se nalazi u neposrednoj blizini centra Hurgade desetak minuta lagane šetnje od centra Sakale. SADRŽAJI U HOTELU: Hotel ima nekoliko a la card restorana, diskoteku, noćni klub, piano bar, rent a car, servis za pranjei peglanje, frizer, menjačnica, banka.Veliki otvoreni bazen koji se dogreva u zimskim mesecima, bazen za decu, teniski tereni, jacuzzi, masaža, trim sala. SOBE: Hotel ima 283 soba i 14 suit-a, sve sobe su lepo uređene, pastelnih boja. Svaka soba u svom sastavu ima terasu, kupatilo, telefon, mini bar, satelitsku TV, mini frižider, fen za kosu, sef. USLUGA: Polupansion / doručak večera švedski sto

Naša preporuka za goste koji žele odmor u luksuznom hotelu u neposrednjoj blizini centra grada!

Pyramisa Blue Lagoon***** LOKACIJA: Nov hotel iz lanca Pyramisa hotela, udaljen 7 km od centra Hurgade, poseduje privatnu plažu do koje je deli kraća petominutna šetnja. SOBE: 324 soba, sve su klimatizovane, sa SAT TV, mini barom, sefom, telefonom, balkonom, kupatilo sa tuš kabinom i fenom. Standardne sobe primaju max 3 odrasle osobe, a za veće porodice hotel nudi smeštaj u family sobama. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 3 a la carte restorana (italijanski, azijski i riblji), 3 bazena sa izdvojenim delom za decu, tenis, odbojka, teren za fudbal, sportovi na vodi, ronilački centar, prodavnica, frizerski salon... USLUGA: All inclusive

50 / Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hilton Long Beach***** LOKACIJA: Veliki kompleks u prelepoj bašti, ima 1100 m plaže.Udaljen od aerodroma 14 km, odnosno 20 min vožnje. Do centralnog dela Hurgade deli ga 21 km. SADRŽAJI U HOTELU: Od ostalih sadržaja izdvajamo: salon lepote, rent a car, menjačnicu, servis za pranje, baggage room, fitnes, squash, skijanje na vodi, ronjenje, teniski tereni,igraonica za decu. SOBE: Sadrži 810 soba koje gledaju na more, bazen ili baštu. Sve sadrže klima uređaj, mini bar, sef, TV,kupatilo, fen za kosu. USLUGA: All inclusive

Hilton Resort***** LOKACIJA: prostran resort, udaljen od aerodroma 6 km, 7 km od Sakale, u blizini pešačke zone. Do centra Hurgade saobraća hotelski shutlle bus nekoliko puta u toku dana. Poseduje sopstvenu prostranu peščanu plažu do koje se dolazi kroz prelep hotelski vrt šetnjom od dva minuta. SADRŽAJ: 5 restorana, 6 barova, dva bazena, odvojeni dečiji bazen, ronilački centar, sportovi na vodi, odbojka na plaži, animacija za odrasle i decu, prodavnice i doktor u okviru hotela, kao i menjačnica. SOBE: 392sobe, klimatizovane, prostrane i moderno opremljene, raspoređene su u dvospratnim bungalovima koji su raspoređeni oko glavnog bazena, ili u velikom vrtu. Poseduju balkone, SAT TV, sef, mini bar, prostrano kupatilo sa kadom /tuš kabinom, fenom. Standardne sobe primaju max dve odrasle osobe i jedno dete do 12 godina. Za veće porodice moguće je potvrditi family sobu na upit koja se sastoji iz dve odvojene prostorije i može da smesti max 4 odrasle osobe. USLUGA: polupansion, doručak i večera (švedski sto), moguće je doplatiti za all inclusive uslugu.

/ Hurgada Egipat / Hurgada /Egipat Hotelski smeštaj / 03 51


Hurgada Albatros Palace Resort ***** LOKACIJA: nalazi se na oko 20 minuta vožnje od centra Hurgade, 15 minuta vožnje od aerodroma. SADRŽAJI U HOTELU: Izuzetan hotelski resort, prepun sadržaja: 5 restorana, 4 bara, 4 kafe - bara, bazeni za odrasle, bazeni za decu, jakuzzi na otvorenom, teniski tereni, teren za odbojku na pesku, stoni tenis, bilijar, stoni fudbal, stoni tenis, Aquapark za decu... SOBE: 592 standardne sobe, klimatizovane, sa SAT TV, mini - bar, terasa sa koje se prostire pogled na more, baštu ili bazen, prostrano kupatilo sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: All inclusive

Dana Beach Resort***** LOKACIJA: nalazi se na 20tak minuta vožnje od centra Hurgade, 15 minuta vožnje od aerodrama. Poseduje privatnu prostranu peščanu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: 4 restorana, 8 barova, diskoteka, otvoreni bazeni, dečiji bazen, mini klub za decu, igralište za decu, 3 teniska terena, 2 terena za odbojku na pesku, fintes centar, jacuzzi, sauna, masaža, pikado, mini golf, tereni za rukomet, košarku, odbojku, sportovi na vodi SOBE: 734 standardin soba, klimatizovane, sa SAT TV, mini - bar, terasa sa koje se prostire pogled na more, baštu ili bazen, prostrano kupatilo sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: All inclusive

52 / Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Steigenberger Al Dau Beach Resort***** LOKACIJA: Jedan od najluksuznijih hotela u Hurgadi, nalazi se 5 kilometara od aerodroma, 5 km od „starog“ centra Hurgade – Sakale. U neposrednoj je blizini pešačke zone, na samoj plaži. SADRŽAJI U HOTELU: hotel ima 4 restorana, 4 bara,salon lepote, fitnes centar, teniski teren, golf teren, dečiji klub, dugačku i prostranu peščanu plažu, 4 bazena i dečiji bazen. SOBE: 337 soba, prostrane sa balkonom i sve gledaju na bazen ili more, u kupatilu je kada i odvojena tuš kabina i fen. Standardne sobe primaju max 3 odrasle osobe. Sobe su opremljene mini barom, sefon, SAT TV, klima uređajem, garniturom za sedenje. USLUGA: All inclusive

Steigenberger Al Dau Club**** LOKACIJA: nalazi se u pešačkoj zoni u Hurgadi, 5 km od aerodroma, 5 km do Sakale, 150 m udaljen od privatne plaže. Nalazi se iza hotela Steigenberger Al Dau Beach ali ima spostvenu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: restoran, nekoliko barova, bazen sa delom za decu, 2 teniska terena, stoni tenis, bilijar, menjačnica, prodavnice u okviru hotela. SOBE:: 246 soba sa kupatilom (tuš kabina, fen), SAT TV-om, klima uređajem, mini frižiderom, telefonom. USLUGA: All inclusive

Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj / 53


Hurgada Beach Albatros Garden Hurghada **** LOKACIJA: hotel se nalazi na oko 12 km vožnje mini busom od centra grada, do aerodroma ima 7 km. Do privatne peščane plaže ima oko 500 m i do nje saobraća hotelski mini bus. SADRŽAJI U HOTELU: 3 restorana - glavni, italijanski i kineski, 3 bara - jedan je na plaži hotela, 4 otvorena bazena, dečiji bazen sa toboganima, dečiji klub, sauna, masaža, fitnes sala hotela Aqua Vista gosti Beach Albatros hotela ga koriste besplatno, 2 teniska terena, stoni tenis... SOBE: 205 standardnih soba, 38 family sobe, sve su klimatizovane, sa SAT TV, mini - bar, terasa sa koje se prostire pogled na more, baštu ili bazen, prostrano kupatilo sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: All inclusive

Preporuka za porodice sa decom!

Alf Leila Wa Leila Hurghada**** LOKACIJA: udaljen je 17 km od centra grada, 10 km od aerodroma. Nalazi se direkno iza Dana Beach Resorta (pripadaju istom lancu hotela), do plaže ga deli oko 500 m - za goste hotela više puta dnevno saobraća hotelski mini bus SADRŽAJI U HOTELU: 3 restorana - glavni, italijanski i kineski, 3 bara - jedan je na plaži hotela, 4 otvorena bazena, dečiji bazen sa toboganima, dečiji klub, sauna, masaža, fitnes sala hotela Aqua Vista gosti Beach Albatros hotela ga koriste besplatno, 2 teniska terena, stoni tenis... SOBE: prijatne sobe, pastelnih boja, moderno opremljene, sve su klimatizovane, sa SAT TV, mini barom, direktnom telefonskom linijom, prostranim kupatilom sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: All inclusive

54 / Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Grand Plaza Hotel**** LOKACIJA: nalazi se 5 km od aerodroma, u neposrednoj blizini šetačke zone. SADRŽAJI U HOTELU: tri restorana, cetiri bara, dva bazena za odrasle i jedan odvojeni za decu sa Aquaparkom, aerobik, fintes centar, stoni tenis, tenis, odbojka na plaži, sportovi na vodi, shoping centar, ronjenje, animacija za decu SOBE: 232 sobe i 8 apartmana, sa balkonom ili terasom, kupatilom, fenom, mini barom, telefonom, SAT TV – om, u svakoj sobi se nalazi aparat za kuvanje kafe ili čaja, internet pristu. USLUGA: All inclusive

Grand Plaza Resort**** LOKACIJA: nalazi se 5 km od aerodroma, u neposrednoj blizini šetačke zone i Grand Plaza Beach Hotela. SADRŽAJI U HOTELU: dva restorana, diskoteka, dva bazena za odrasle, bazen za decu sa Aquaparkom, aerobik, fitnes centar, stoni tenis, mogućnost korišćenja sportova na vodi u Grand Plaza Beach hotelu, animacija za decu. SOBE: 199 soba i 3 apartmana, sa balkonom ili terasom, kupatliom sa tuš kabinom i fenom, mini bar, telefonska lijija, SAT TV, aparatom za kuvanje kafe i čaja, internet konekcija (plaća se dodatno) USLUGA: All inclusive

Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj / 55


Hurgada Beach Albatros Resort **** LOKACIJA: ovaj veliki hotelski kompleks se nalazi 20 minuta vožnje mini busom od centra grada, 15-tak minuta vožnje do aerodroma. Izlazi na sopstvenu peščanu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: 5 restorana, 6 barova, diskoteka, više bazena, bazen za decu, frizer, šoping centar, mini klub za decu, igralište za decu, 3 teniska terena, teren za odbojku na pesku, mini golf, pikado, animacije, teren za košarku, jakuzzi, sauna, tereni za skvoš, bilijar, stoni tenis.... SOBE: 682 sobe moderno opremljene, sve su klimatizovane, sa SAT TV, mini barom, direktnom telefonskom linijom, prostranim kupatilom sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: All inclusive

Jungle aqua park ***** LOKACIJA: hotelski kompleks se nalazi 20 minuta vožnje do aerodroma, 25-tak minuta vožnje do centra grada. Koristi plažu Dana Beach Hotela, udajlenu oko 800 m - do nje više puta dnevno vozi hotelski mini bus. Hotel ima veliki i izuzetno dobro opremljen Aqua park. SADRŽAJI U HOTELU: 6 restorana, 2 bara, 8 kafe-barova, diskoteka, otvoreni bazeni, dečiji bazen, jezera 35000m2, Aquapark sa 35 tobogana, internet kafe, mini klub za decu, mini disko, igrališta za decu, teniski tereni, stoni tenis, fintes, spa, mini golf, mali fudbalski tereni, bilijar, stoni fudbal, razni sportovi na vodi, ronilački centar.... SOBE: sobe su smeštene u bungalove (ima ih 690) koji su raspoređeni oko bazena ili jezera. Sobe su moderno opremljene, sve su klimatizovane, sa SAT TV, mini barom, direktnom telefonskom linijom, prostranim kupatilom sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: All inclusive

Preporuka za porodice sa decom!

03 / Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj 56


Putujte sa osmehom Aqua Vista Resort Hurghada **** LOKACIJA: hotelski kompleks, udaljen od centra Hurgade 12 km, od aerodroma 7 km.Poseduje peščanu plažu udaljeno oko 700 m - do nje saobraća hotelski mini bus nekoliko puta dnevno. SADRŽAJI U HOTELU: 4 restorana, 5 barova, diskoteka, šoping centar, 5 otvorenih bazena, bazen sa talasima i toboganima, deciji bazen, spa i fitnes klub, masaža, sauna, jakuzzi, teniski teren, mini golf u Aqua Blue Resortu, dečiji klub sa igralištem i animacijom SOBE: 273 atraktivno dizajniranih standardnih soba, sve su klimatizovane, sa SAT TV, mini - bar, terasa sa koje se prostire pogled na more, baštu ili bazen, prostrano kupatilo sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: All inclusive

Aqua Blue Resort Hurghada **** LOKACIJA: epo uređeni i prostrani hotelski resort se nalazi na 15 km od centra Hurgade, od aerodroma ga deli 7 km. Do privatne peščane plaže saobraća mini bus, udaljena je oko 500 m SADRŽAJI U HOTELU: 3 restorana, 7 barova, 3 otvorena bazena - jedan od njih je sa talasima, a jedan sa posebnim delom za decu, dečiji klub, teniski teren, mini golf, bilijar, animacioni program, spa centar, masaža, fitnes, sauna, marokanski tretmani u Aqua Vista hotelu. SOBE: 360 standardnih soba, sve su klimatizovane, sa SAT TV, mini - bar, terasa sa koje se prostire pogled na more, baštu ili bazen, prostrano kupatilo sa tuš kabinom i fenom. Sef se nalazi na recepciji. USLUGA: All inclusive

Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj / 57


Hurgada Grand Seas Hostmark**** LOKACIJA: popularan hotel, nalazi se u južnom delu Hurgade, 8 km od aerodroma, 6 km udaljen od pešačke zone, 10 km od Sakale, „starog“ centra grada. SADRŽAJI U HOTELU: 2 restorana, nekoliko barova, prodavnice i menjačnica, 5 povezanih bazena, bazen za decu, đakuzi, masaža, odbojka, sportovi na vodi, klub za decu, igralište za decu na plaži, bilijar, teniski teren, animacija SOBE: sobe su sa pogledom na more, bazen ili baštu, sve sa kupatilom, fenom za kosu, terasom, klima uređajem, SAT TV, mini barom. Sef se nalazi na recepciji USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Safir Hotel**** LOKACIJA: odličan hotel, 8 km udaljen od aerodroma, 2 km od Sakale, nalazi se na privatnoj peščanoj plaži SADRŽAJI U HOTELU: Bazen, bazen za decu, 2 restorana, 3 bara, internet kafe, wi fi konekcija u lobiju, bilijar, stoni tenis, health club SOBE: standardne sobe, 148 sa balkonom, telefonom, SAT TV, kupatilom sa tuš kabinom i fenom. Moguć je smeštaj max 3 odrasle osobe. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

58 / Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Sea Garden*** LOKACIJA: edan od najtraženijih hotela 3*, odličan za kategoriju koju ima, smešten u centru Hurgade u blizini marine novoizgrađenog modernog dela sa velikim brojem klubova i prodavnica. Poseduje sopstvenu peščanu plažu od koje je udaljen oko 100 m. SADRŽAJI U HOTELU: veliki bazen za odrasle, dečiji bazen, glavni restoran, piano bar i bar pored bazena. SOBE: 79 standardnih soba, svetilih veoma dobro opremljenih za kategoriju 3*, primaju max 3 odrasle osobe. Sobe su komforne, klimatizovane, sa SAT TV, telefonom, mini barom, kupatilom sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Sun&Sea** LOKACIJA: jedan od najpopularnijih hotela u Hurgadi, od starog turističkog centra Sakala udaljen je manje od 1 km, a od novog turističkog centra oko 3 km. Od privatne peščane plaže deli ga ulica (nije previše prometna) SADRŽAJI U HOTELU: Sastoji se od dve odvojene zgrade – smeštajna bloka, između kojih se nalaze dva prostrana bazena, odvojeni deo za decu, a na raspolaganju je gostima masaža, sauna, bilijar, stoni tenis, aqua i ronilački centar. Tu su i hotelski restoran, bar pored bazena i bar na plaži. SOBE: 79 standardnih soba, svetilih veoma dobro opremljenih za kategoriju 3*, primaju max 3 odrasle osobe. Sobe su komforne, klimatizovane, sa SAT TV, telefonom, mini barom, kupatilom sa tuš kabinom i fenom. Sef se nalazi na recepciji.

USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Preporuka za mlađe goste zbog blizine klubova i barova!

Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj / 59


Hurgada Elysees Hotel*** LOKACIJA: novoizgrađen hotel, udaljen oko 2 km od novog centra Hurgade, 1 km od pešačke zone (nalazi se preko puta hotela Marriott). Poseduje privatnu peščanu plažu koja se nalazi preko puta hotela....U blizini se nalaze tržni centri, supermarket, diskoteke, kafići i restorani. SADRŽAJI U HOTELU: restoran, bar, 2 otvorena bazena, spa centar sa manjom teretanom, sauna sa bazenom, salon lepote, ronilački centar. SOBE: moderne sobe, prostrane dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (max primaju 3 odrasle osobe), sa balkonom, klimom, SAT TV, telefonom USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) Postoji mogućnost doplate za all inclusive.

Zahabia Hotel*** LOKACIJA: nalazi se u neposrednoj blizini Sakale, starog turističkog centra Hurgade, udaljena je 1 km, 3 km od pešačke zone. Poseduje sopstvenu peščanu plažu do koje ima oko 300 m (prelazi se ulica). SADRŽAJI U HOTELU: hotel se sastoji iz niza bungalova koji se nalaze oko prostranog bazena u velikom vrtu.Tu je glavni restoran, i nekoliko barova, a poseduje i bilijar, stoni tenis, prodavnice, animaciju za decu na malom igralištu, internet kafe. SOBE: u hotelu se nalazi 138 standardnih soba, 42 apartmana sa dve odvojene sobe, i 20 vila koje je za veće porodice moguće uraditi na upit.

USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) Postoji mogućnost doplate za all inclusive.

Naša preporuka! Hotel odličnog kvaliteta za svoju kategoriju.

60 / Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Triton Empire*** LOKACIJA: nalazi se u centru stare Hurgade, 6 km od aerodroma, 4 km od Sakale a 5 km od pešačke zone. Do plaže ga deli 250 m i koristi sopstvenu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: restoran, nekoliko barova, bazen sa delom za decu, 2 teniska terena, stoni tenis, bilijar, menjačnica, prodavnice u okviru hotela. SOBE: 181 standardna soba, 101 superior soba (nešto veća od standardne sobe). Sve sobe su potpuno opremljene balkon, SAT TV, mini bar, klima, kupatilo sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: polupansion, doručak – večera švedski sto. Postoji mogućnost doplate za all inclusive.

Triton Empire Inn** LOKACIJA: Nalazi se u centru Hurgade, 50 m od hotela Triton Empire, 7 km od aerodroma a od plaze 200 m SADRŽAJI U SOBAMA: gostima su na raspolaganju svi sadržaji hotela Empire INN. SOBE: Ima 76 soba, sobe su male pa nema mogućnosti da se ubaci treći krevet. Opremljene su sa klima uređajem, kupatilom, telefonom, friziderom, TV-om. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) - služi se u hotelu Triton Empire (50m udaljen)

Preporuka za mlađe goste i sve one kojima je prioritet blizina centra grada!

Egipat / Hurgada / Hotelski smeštaj / 61


Egipat

Sharm El Sheik Sharm El Sheikh je najekskluzivnije letovalište oko 500 km udaljeno od Kaira, glavnog grada Egipta, Nalazi se na Sinajskom poluostruvu, njegovom jugu, odličnog geografskog položaja, povoljne klime, predivnih koralnih grebena koji su raj za ronioce. Sharm El Sheikh je grad – hotel, sezona traje preko cele godine, na svojoj obali dugoj preko 15 km razvio je lepezu hotela za ukus i potrebe svih profila gostiju. Oblalu Sharm-a čine tri koralna zaliva: Naama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay. Naama Bay je najpoznatiji deo Sharma, centar dešavanja, prepun kafića, klubova, resotrana, prodavnica. Hoteli u Naama Bay uglavnom imaju peščanu plažu sa postepenim ulazom u more. U drugim delovima plaža je uglavnom koralna i u more se ulazi preko pontona. Geografski položaj Sharm El Sheikha – jug Sinaja, pruža fantastične mogućnosti izleta: poseta Mojsijevoj gori i manastiru Sveta Katarina, nacionalni park „ Ras Muhamed“, vožnja džipovima i jahanje kamila kroz pustinju, celodnevni izlet u Izrael, Jerusalim (građanima Srbije koji poseduju biometrijske pasoše nije potrebna ulazna viza), celodnevni izlet u Jordan, čuvenu Petru (ulazna viza se dobija na samoj granici).


Putujte sa osmehom

Savoy Hotel***** LOKACIJA: nalazi se nedaleko od Naama Bay-a, 3 km udaljen od aerodroma, u središtu čuvene plaže White Knight beach. Ovaj izuzetno luksuzan hotel, moderno opremljen je po mnogima broj 1 po uslugama koji pruža hotelski Spa centar. SADRŽAJI U HOTELU: U hotelu je 6 restorana, nekoliko barova, diskoteka, veliki otvoren baze, dečiji bazen, dečije igralište, mini klub sa animacijom, sportovi na vodi, teretana, kuglana, odbojka na plaži, teniski tereni, golf teren koji je od hotela udaljen 5 km. Čuveni Spa centar nudi širok spektar tretmana za lice i telo, u okviru njega je sauna i jakuzzi. SOBE: 352 standardne sobe sa pogledom more, bazen, bašta, luksuzno opremljene, klimatizovane, SAT TV, mini bar, telefon, veliko kupatilo sa odvojenim toaletom. Tu je i 46 porodičnih soba. USLUGA: Ultra all inclusive

Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj / 63


Sharm El Sheik

Ritz Carlton***** LOKACIJA: Nalazi se u blizini Hadabe, 10 min vožnje od Naama Bay-a. Od aerodroma je udaljen 15 km. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 5 a la carte restorana, nekoliko barova, 5 bazena, 2 dečija bazena, 2 teniska terena, odbojka na plaži, fitnes centar, ronjenje, spa centar, Thai masažu, jakuzzi, sauna, salon lepote, usluga pranja veša i peglanja, poseban klub za decu prilagođen raznim uzrastima i posebnim programom – mini golf, časovi tenisa, igranje, figure u pesku... SOBE: Sadrzi 321 sobu i svaka sadrži: SatTV, klimu, dve telefonske linije, mini bar, sef, balkon i internet konekciju. Sobe su, kao i ceo hotel izuzetno luksuzne. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Naša preporuka za goste koji žele mirniji odmor u luksuznom hotelu!

64 / Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom

Baron Resort Hotel***** LOKACIJA: 7 km udaljen od aerodroma, 15 km od centra Sharm El Sheikha. Hotel se nalazi u velikoj i lepoj bašti, poseduje privatnu peščanu plažu dugu 600 m. Obala je koralna i ulaz u vodu je preko dugačkog pontona. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 4 a la carte restorana – italijanski, riblji, indijski, restoran nacionalne kuhinje, više barova, snack bar, internet kafe, dva bazena, dečiji bazen, spa centar, sauna, teretana, tereni za košarku, odbojku i golf, stoni tenis, bilijar, pikado, aerobik, mini klub, salon lepote, menjačnice, prodavnice..... SOBE: 238 soba, luksuzno i moderno opremljenih.. Sve standardne sobe imaju balkon sa pogledom na baštu ili bazen, klimu, SAT TV, telefon, mini bar, sef, kupatilo, fen za kos USLUGA: All inclusive

Naša preporuka za goste koji žele mirniji odmor u luksuznom hotelu!

Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj / 65


Sharm El Sheik Hilton Dreams***** LOKACIJA: nalazi se u Naama Bay-u, samom srcu Sharm El Sheikh-a, u blizini prodavnica, kafića, klubova – nekoliko minuta hoda. Ovo je verovatno najpopularniji hotel upravo zbog blizine centru grada, odličnog kvaliteta i usluge. Iza hotela se nalazi veliki Cleo Aquapark. Ne izlazi direktno na plažu, ali poseduje sopstvenu prostranu peščanu plažu sa postepenim ulazom u more. Od plaže ga deli Hilton Fayrouz i ulica (par minuta lagane šetnje) SADRŽAJI U HOTELU: restoran, nekoliko a la carte restorana, veliki broj barova, sala za stoni tenis, teren za odbojku, bilijar sala, nekoliko bazena, odvojen mirni bazen za odrasle, dečiji bazeni SOBE: Odlično opremljene, klimatizovane sobe poseduju satelitsku TV, mini bar, telefon, sef, pribor za kafu, fen za kosu, balkon sa koga se u zavisnosti od položaja sobe, pruža pogled na vrt ili na bazen USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

Hilton Water Falls***** LOKACIJA: nalazi se u Hadabi, u neposrednoj blizini turističkog centra Mercato. Od Naama Bay-a je udaljen 10 tak minuta vožnje i oko 25 minuta vožnje od aerodroma. Ima sopstvenu peščanu plažu, koralnu, ka kojoj se spušta kaskadno do koje je moguće stići kraćom šetnjom kroz lep vrt ili atraktivnom uspinjačom. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 8 a la carte restorana, veći broj barova od kojih su nekoliko specijalizovani barovi, 6 bazena, dečiji bazen, fitnes centar, odbojka na plaži, vaterpolo, stoni tenis, bilijar, tereni za tenis i fudbal, prodavnice, bazar, manji tržni centar, spa centar, šatl bus koji saobraća do Naama Bay-a. SOBE: klimatizovane, prostrane i moderno opremljene, sa telefonskom linijom, internet konekcijom, sefom, fenom, kupatilom, balkonom USLUGA: All inclusive

66 / Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Marriott Beach Resort***** LOKACIJA: Nalazi se u centru Sharma, 7 km udaljen od aerodroma. Sastoji se iz 2 zgrade “Marriot Beach Resort” koji izlazi direktno na plažu i “Marriott Mountain” koji je 150 m od plaže. SADRŽAJI U HOTELU: 4 restorana, italijanski restoran, a la card restoran, shoping arkadu, rent a car, salu za konferencije.Gosti hotela “Marriott Mountain” koriste sve sadržaje hotela na plazi. SOBE: ima 206 soba i 10 apartmana, hotel “Marriott Mountain” ima 2208 soba i 10 apartman i 2 predsednička apartmana. Sve sobe sadrze kupatilo, terasu, SAT TV, fen za kosu, mini bar,sef, klima uređaj. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Royal Grand Azur***** LOKACIJA: nalazi se direktno na plaži u lepom okruženju sa panoramskim pogledom na Crveno more, u delu Om El Seid u, 2 km udaljen od centra grada, 18 km od aerodroma SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 5 a la carte restorana, bazen sa toboganom, bazen za decu, Aqua park, nekoliko barova, teretana, tereni za fudbal i odbojku na pesku, teniski teren, sale za bilijar i stoni tenis, dečiji klub, sauna, salon lepote SOBE: 800 luksuznih i moderono opremljenih soba, klimatizovanih, sa SAT TV, muzičkim uređajem, mini barom, sefom, kupatilo sa tuš kabinom i fenom. U sobama je i aparat za kafu i čaj. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj / 67


Sharm El Sheik Iberotel Palace Sharm El Sheikh***** LOKACIJA: nalazi se u zalivu Sharm El Maya, na spostevenoj peščanoj plaži, 20 km udaljen od aerodroma. Hotel šarmantne arhitekture, luksuzno opremljen, pravi izbor za porodičan odmor kao i za one koji žele da uživaju u prebogatom podvodnom svetu Crvenog mora. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 4 a la carte restorana od kojih je jedan na plaži, nekoliko barova, 2 teniska terena, ronilački centar, stoni tenis, odbojkaški teren na plaži, bilijar, fitnes centar, aerobik, 4 bazena, dečiji bazen, mini igralište, prodavnice, butici, firzerski salon... SOBE: 243 standardne sobe moderno opremljene, klimatizovane, SAT TV, balkon, mini bar, sef, prostrano kupatilo sa fenom USLUGA: All inclusive

Regency Plaza Hotel***** LOKACIJA: Nalazi se u Nabku, od Naama Bay-a ga deli 20-tak minuta vožnje a do aerodroma 10 minuta vožnje. Zbog položaja hotela, gotovo sve sobe imaju pogled more. Hotel ima sopstvenu peščanu plažu, pokrivenu koralima tako da je ulaz u vodu preko pontona. SADRŽAJI U HOTELU: u prostranom zelenom vrtu nalazi se nekoliko bazena oko kojih su raspoređene dvospratne vile. Pored glavnog restorana, na plaži je i riblji restoran, nekoliko barova u okviru hotela, dečiji bazen. Od sportskih sadržaja tu su fitnes centar, dva teniska terena, sportovi na vodi, odbojka na plaži, mini golf, stoni tenis, bilijar. SOBE: Standard (85) sobe su veličine 33m2, bez balkona sa pogledom na baštu, deluxe sobe, (262) su veličine 46,4 m2 sa balkonom ili terasom, a postoje i lux sobe. Sve sobe imaju SAT TV, bar/frižider, sef, telefon, klimu, kupatilo sa kadom, tušem i fenom za kosu USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

68 / Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Sheraton Hotel***** LOKACIJA: ovaj kvalitetan hotelski kompleks se nalazi na desetak minuta vožnje od aerodroma, 4 km od Naama Bay-a. SADRŽAJI U HOTELU: U hotelu je 6 restorana, 6 barova, diskoteka, veliki otvoren baze, dečiji bazen, dečije igralište, sportovi na vodi, odbojka na plaži, bilijar, stoni tenis, teniske terene, salon lepote, spa centar, hamam, sauna, menjačnica SOBE: ima 282 prostrane i lepo uređene sobe sa pogledom na more. Sve sobe su klimatizovane, poseduju terasu ili balkon, minibar, sef, direktnu telefonsku liniju, SAT TV, fen za kosu u prostranom kupatilu. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

Sheraton Resort**** LOKACIJA: nalazi se na Al Pasha obali, jednom od koralnih grebena, vrlo popularih kod ronilaca, 4 km udaljen od Naama Bay-a, 10 minuta vožnje od aerodroma. SADRŽAJI U HOTELU: nekoliko bazena, dečiji bazen, glavni restoran, nekoliko a la carte restorana, barovi, prodavnice SOBE: direktna telefonska linija, SAT TV, internet konekcija,dodatno se plaća, fen,, peglu i dasku za peglanje, klimatizacija, mini bar, elektronski sef, balkon, room service 24 sata, USLUGA: All inclusive

Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj / 69


Sharm El Sheik Hyatt Regency***** LOKACIJA: Nalazi se u Nama Bay-u, centru Sharm El Sheikha, na samo 10 min vožnje od aerodroma. Poseduje sopstvenu peščanu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: uz glavni, hotel nudi usluge još 4 a la carte restorana, tri bara, tri otvorena bazena, bazena za decu sa toboganima dugim 80 m, a tu su još i: odbojka na plaži, fitnes centar, spa centar, masaža, sauna, jakuzzi, salon lepote, animacije, sportovi na vodi, teniski i skvoš teren. SOBE: 433 sobe (standardne i family) luksuzno opremljene, imaju klima uređaj, SAT TV, telefon, kupatilo prostrano svako poseduje fen. Sobe imaju balkon ili terasu. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

Stella Di Mare Beach***** LOKACIJA: Nalazi se u Nama Bay-u, na samom ulazu u zaliv, na rtu sa koga se pruža predivan pogleda na zaliv. Do samog centra je oko 10-tak minuta šetnje. Ima sopstvenu plažu, koralnu u more se ulazi preko dva pontona. Aerodrom je udaljen oko 15 minuta vožnje. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 5 a la karte restorana, nekoliko barova, tri bazena, dečiji bazen sa dečijim klubom i animacijom, teniski teren, stoni tenis, odbojka na plaži, bilijar, šoping zona, hotelski doktor. SOBE: sobe su vrlo prostrane, moderno opremljene, klimatizovane sa SAT TV, internet pristupom koji se dodatno plaća, mini barom, sefom, kupatilom u kome se nalazi fen. Gostima je na raspolaganju pribor za pripremanje kafe i čaja. USLUGA: Luxury all inclusive

70 / Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Amar El Zaman Hotel**** LOKACIJA: lociran u Nabq Bay – u, 20km udaljen od centra Sharm El Sheikha – Naama Bay-a, 5 km od aerodroma. Poseduje sopstvenu plažu, peščanu, obala je koralna a ulaz u more je preko pontona.Plaža je udaljena 400 m i do nje vozi hotelski šatl bus. Prijatno okruženje, hotel dobrog kvaliteta za svoju kategoriju. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, bar na plaži, pored bazena i u okviru hotela, dva otvorena bazena, dečiji bazeni sa toboganima, stoni tenis, bilijar, ronilački centar, spa centar SOBE: 174 sobe, od kojih je 26 family, 16 apartmana. Sobe su elegantne, moderno opremljene, klimatizovane, sa mini barom, SAT TV, direktnom telefonskom linijom, sefom u okviru sobe, kupatilom sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

Grand Rotanav***** LOKACIJA: hotel se nalazi u zalivu Shark Bay 10 km udaljen od centra Sharma, 8 km od aerodroma. Odličan izbor za porodice sa decom, goste sa visokim zahtevima. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, a la carte restorani sa italijanskom i kineskom kuhinjom, nekoliko barova, nekoliko bazena koji su okruženi vodopadima, salon lepote, sportovi na vodi, bilijar, odbojka, pikado, ronilački centar, spa centar, đakuzi, sauna SOBE: Moderno opremljene sobe sa SAT TV, telefonom, mini barom, klimom, balkonom USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Preporuka za porodice sa decom!

Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj / 71


Sharm El Sheik Hotel Shores Amphoras**** LOKACIJA: Nalazi se na Um El Seid litici, na jedom od najlepših delova Sharm-a, u blizini najboljih lokacija za ronjenje (postoji direktan pristup čuvenoj olupini broda). Od aerodroma je udaljen 11 km, od centra – Naama Bay-a 11 km – saobraća hotelski šatl bus. Poseduje spostvenu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 2 a la carte restorana, 6 bazena, dečiji bazen, teren za odbojku na pesku, za skvoš, spa i fitnes centar, bilijar, stoni tenis, prodavnice, frizer. SOBE: sve sobe imaju SAT TV, mini bar, sef, kupatilo sa tuš kabinom i fenom. USLUGA: All inclusive

Preporuka za goste koji žele blizinu lokacija za ronjenje!

Hotel Verginia***** LOKACIJA: Nalazi se u delu Sharm El Sheikha, Hadaba, udaljen 10 minuta vožnje od centra Sharm El Sheikha – Nama Bej-a (saobraća hotelski šatl bus), 18 km od aerodroma. Ne nalazi se direktno na plaži do koje saobraća šatl bus nekoliko puta dnevno, vožnja traje oko 5 minuta.U blizini hotela se nalazi veliki tržni centar Mekato. SADRŽAJI U HOTELU: U hotelu je glavni restoran i tri bara, fintes centar, stoni tenis, spa centar i u okviru njega je sauna, jakuzzi i masaža. Pored glavnog bazena, hotel ima i dečiji bazen i dečiji klub sa animacijom. SOBE: Smeštaj je u vilama koje okružuju bazen. Sobe su moderno opremljene, klimatizovne, sa mini barom, sefom, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

72 / Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Sol Cyrene**** LOKACIJA: nalazi se pored hotela Sol Sharm, srodan mu je, vrlo sličnog kvaliteta, pripadaju istom lancu. U Sharks Bay-u, 20 km udaljen od Naama Bay-a, 400 m udaljen od privatne plaže, do koje vozi hotelski mini bus. SADRŽAJI U HOTELU: 2 bazena, dečiji bazen, 2 bazena na plaži, 2 restorana, 4 bara, teretana, animacioni tim, masaža, spa centar... SOBE: ima 207 soba sa pogledom na vrt, bazen ili more. Moderno opremljene sobe sa SAT TV, telefonom, mini barom, klimom, balkonom USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

Sol Sharm**** LOKACIJA: Nalazi se 20 km od centra Sharm-a, u čuvenom Sharks Bayu sa pogledom na ostvro Tiran – vrlo popularne destinacije za ronioce. Od glavne zgrade do hotelske plaže je oko 400 m i organizovan je mini bus koji saobraća nekoliko puta dnevno. SADRŽAJI U HOTELU: dva restorana, nekoliko barova, u ogromnom vrtu je prostrani bazen, dečiji bazen, teren za odbojku na plaži, vaterpolo, pikado, spa centar, fintes centar, sauna, jakuzzi, masaža. SOBE: moderno uređene sobe, ima ih 214, klimatizovane, sa SAT TV, mini barom, balkonom ili terasom. Postoji i pristup internetu, dodatno se plaća USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

Preporuka za porodični odmor!

Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj / 73


Sharm El Sheik Hotel Falcon Hills*** LOKACIJA: nalazi se 17 km od aerodroma,5 km od Nama Baya u mirnijoj oblasti Sharm El Sheikh- a Ras Omsaidu. Poseduje sopstvenu plažu do koje se stize shuttle busom za 5-6 min. SADRŽAJI U HOTELU: restoran, bar,bazen, bazen za decu,room service, servis za pranje,shuttle servis do Nama Baya. SOBE: 132 sobe,sa kupatilom,klima uređajem, mini friziderom,SAT TV-om,direktnom telefonskom linijom, terasom. Sef se nalazi na recepciji USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Falcon Naama Star*** LOKACIJA: nalazi se u Naama Bay-u, samom srcu Sharm El Sheikha, poznatom po mnogobrojnim prodavnicama, kafićima, klubovima. Ne izalazi direktno na plažu ali se do njegove privatne peščane plaže stiže kraćom šetnjom. Od aerodroma je udaljen 12 km. SADRŽAJI U HOTELU: restoran, barovi na terasi hotela i pored bazena, otvoreni bazen sa delom za jacuzzi, dečiji bazen, prodavnica, bilijar, stoni tenis, ronilački centar. SOBE: 185 klimatizovanih soba,sa kupatilom,klima uređajem, mini friziderom,SAT TV-om, balkonom. Sef se nalazi na recepciji USLUGA: Polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Preporuka za mlađe goste zbog blizine centra grada!

74 / Egipat / Sharm El Sheik / Hotelski smeštaj


Tunis

Tunis se nalazi na severo-istoku Afričkog kontineta, na obalama Sredozemnog mora.Severni deo ove lepe zemlje pokrivaju brdoviti predeli pod plantažama mandarina i pomorandži, centralni deo je pun maslinjaka, jug pripada - Sahari, najvećoj i najlepšoj pustinji sveta, 40 000 km² pripada Tunisu. Ova prelepa i interesantna zemlja, ljubaznog naroda, ima istoriju dugu 3 500 godina. Oduvek je bio meta raznih osvajača, od 1956. godine počinje razdoblje nezavisnosti, i brzog razvoja i modernizacije zemlje. 1 300 km razuđene obale, prelepe peščane plaže, turistički centri moderni, kvalitetni hoteli, ljubazni domaćini garantuju odličan odmor za one koji se odluče za ovu egzotičnu destinaciju. Velika je i mogućnost interesantnih izleta: dvodnevna poseta Sahari - luda i nezaboravna vožnja kroz najlepše delove ove pustinje, poseta rimskom koloseumu u El Dzemu, poseta glavnom gradu Tunisu, Kartagini, folkorno veče... Tunis ima preko 10 miliona stanovnika, 98% Tunižani arapskog porekla, ostatak čine hrišćanske i jeverejske zajednice. U upotrebi su arapski i francuski jezik paralelno (tekovina kolonijalne istorije), u turističkim zonama se uveliko koriste engleski i nemački jezik. Zvanična valuta je TUNIŽANSKI DINAR. Novac se menja isključivo u menjačnicama i bankama. Glavni grad je Tunis, ima skoro 2 miliona stanovnika. Pozivni broj iz Srbije za Tunis 0021, iz Tunsa za Srbiju 00381


Hammamet

Vincci Lela Baya***** LOKACIJA: hotel iz lanca Vincci, atraktivan, prekoputa peščane plaže, u lepoj bašti, 10 km od centra Hammameta, udaljen 60 km od aerodroma u Tunisu, 80 km u gradu Monastiru. SADRŽAJI U HOTELU: tri restorana, tri bara, snack bar na bazenu i plaži, zatvoreni bazen, fintes centar, masaža, hamam, sauna, salon lepote, otvoreni bazeni, bazen za decu, teniski teren. SOBE: sobe su moderno opremljene, ima ih 247, sve sa balkonom ili terasom, klimatizovane, sa mini barom (plaća se dodatno), sefom. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Tunis / Hammamet / Hotelski smeštaj / 77


Hammamet Hotel Sindbad Hotel***** LOKACIJA: na prostranoj peščanoj plaži, 1 km udaljen od centra Hammameta i stare tvrđave. Sastoji se od većeg broja dvospratnih bungalova tradicionalnog arapskog stila, u bašti sa bujnom vegetacijom. SADRŽAJI U HOTELU: nekoliko bazena otvorenih, zatvoreni bazen, sa saunom, jakuzzi jem, masažom, hamamom, 3 resotrana, od kojih se izdvaja panoramski restoran sa divnim pogledom na Hammamet, nekoliko barova, diskoteka, klub bar SOBE: raspoređene u dvospratnim bungalovima, svaka soba ima terasu okruženu zelenilom, klimatizovana je, sa kupatilom i zasebnim toaletom, fenom, SAT TV, mini barom i telefonskom linijom. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Vincci Taj Sultan***** LOKACIJA: luksuzan, moderan hotel, na plaži, udaljen 10 km od centra Hammameta, 60 km od aerodroma u Tunisu i 85 km od aerodroma u Monastiru. SADRŽAJI U HOTELU: tri restorana, tri bara, snack bar na bazenu i plaži, zatvoreni bazen, fitness, masaža, hammam, sauna, kozmetički salon, ”thalassotherapie” centar, otvoreni bazen, bazen i park za decu. SOBE: 252 sobe, a svaka soba ima balkon/terasu, kupatilo sa fenom, klima uređaj, TV, telefon, mini bar, sef (uz polaganje depozita). USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

78 / Tunis / Hammamet / Hotelski smeštaj


Hammamet Hotel Royal Azur***** LOKACIJA: na plaži, na oko 2km od centra Hamameta, od aerodroma u Monastiru na 100 km, a od aerodroma u Tunisu 60 km. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, restoran “a la cart”, snek bar (picerija), lobi bar, otvoreni i zatvoreni bazen, tri teniska terena; nedaleko od hotela se nalazi golf klub, centar thalasoterapije, tursko kupatilo. Gosti hotela mogu koristiti usluge druga dva hotela iz lanca, a koji se nalaze u istom hotelskom dvorištu. SOBE: 270 soba, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, TVom, telefonom, sefom, klima uređajem, mini barom. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Sol Azur**** LOKACIJA: na plaži, 1,5 km od centra Hamameta, od aerodroma u Monastiru na 100 km, a od aerodroma u Tunisu 60 km. SADRŽAJI U HOTELU: dva restorana, lobi bar, bar pored bazena i restoran – bar na plaži. Gosti hotela Sol Azur mogu koristiti i sve usluge druga dva hotela iz lanca, a koji se nalaze u istom hotelskom dvorištu. U okviru hotelskog kompleksa Azur se nalaze tri otvorena bazena, jedan zatvoreni bazen, frizerski i kozmetički salon, brojne radnje, mini golf, konferencijska sala, menjačnica, fitness centar, teretana, diskoteka, noćni klub, dečiji mini klub, dečiji bazen, četiri teniska terena, veliki bazar. SOBE: 287 soba, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, telefonom, friziderom, TV-om, sefom. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Tunis / Hammamet / Hotelski smeštaj / 79


Hammamet El Mouradi Hammamet*****

LOKACIJA: hotel iz lanca El Mouradi, na oko 10 km od starog grada Hamameta, dok ga od hotelske plaže deli ulica, 60 km od aerodroma u Tunisu, 80 km od aerodroma u Monastiru. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, restoran “a la cart”, brojni barovi, lobi separei, bar pored bazena, veliki otvoreni bazen na platou sa ležaljkama, odvojeni deo bazena za decu, zatvoreni bazen, centar sa bazenom sa morskom vodom i brojnim kabinama za masažu, fitness soba, sauna, jakuzi, teniski teren, mini golf kurs, bilijar sala sa video igricama i brojni drugi vidovi rekreacije i zabave. U hotelskom lobiju i na recepciji gostima je dostupan bežični (Wireless) internet. SOBE: 480 luksuznih soba, sa balkonom, kupatilom sa fenom za kosu, TV-om, telefonom, friziderom, sefom. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Riu Palace Hammamet*****

LOKACIJA: Nalazi se na 3 km od starog grada u Hammametu, na samoj plaži. Sastoji se iz 3 dela, glavne zgrade i bungalova, okružen je zelenilom. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, 2 a la carte restorana, bar na plaži, pored bazena i lobby bar, suvenirnica, stoni tenis, bilijar, stoni fudbal, 2 terena za tenis, teren za odbojku, sportovi na vodi, dečiji bazen i dečije igralište, spa centar, sauna, hamam, jakuzzi, salon lepote, teretana. SOBE: u okviru hotela je 371 soba, prostrane su, klimatizovane, sa telefonskom linijom, balkonom, mini barom, sefom. U kupatilu je fen, tuš kabina. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All inclusive

80 / Tunis / Hammamet / Hotelski smeštaj


Hammamet Hotel Bel Azur***

LOKACIJA: na plaži, udaljen 1.5 km od centra Hamameta, od aerodroma u Monastiru na 100 km, a od aerodroma u Tunisu 60 km. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, zatvoren i otvoren bazen, bar, picerija, snek bar, restoran “a la carte”, sauna, centar thalasoterapije, fitness, mini klub za decu i teniski teren. Gosti hotela mogu koristiti usluge druga dva hotela iz lanca, viših kategorija, a koji se nalaze u istom hotelskom dvorištu. SOBE: 290 soba u centralnoj zgradi i bungalovima. Sobe imaju balkon/terasu, telefon, sat TV, frizider je na upit, uz doplatu. Sef je na recepciji hotela i plaća se. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Hotel Fourati***

LOKACIJA: nalazi se na samoj plaži, 3 km udaljen od centra Hammameta. Lep hotelski kompleks, nalazi se u jednoj od najstarijih bašta Hammameta, bogatog afričko mediteranskog rastinja. SADRŽAJI U HOTELU: 2 otvorena bazena, jedan zatvoren, sa jakuzzi jem, saunom, fitnes centar - manji, restoran, bar, kafe, terasa bar, gril restoran, picerija, dva teniska terena, mini golf, mini park za decu SOBE: lepo uređene sobe, klimatizovane, sa kupatilom, terasom USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Tunis / Hammamet / Hotelski smeštaj / 81


Hammamet Hotel Samira Club***

LOKACIJA: Nalazi se na 5 km od centra grada Hammamet, odličan smeštaj ove kategorije. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, bazen, veliku peščanu plažu ispred hotela, teniski teren, odbojku na plaži, teren za košarku, spa centar sa velikim izborom tretnama. SOBE: renovirane, sve sa terasom, klimatizovane, sa telefonim, SAT TV, kupatilom sa fenom i tuš kabinom. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Hotel Sahbi**

LOKACIJA: nalazi se u centru Hammameta, 300m udaljen od tvrđave Medina, 300 m od gradske plaže. Smešten je u neposrednoj blizini prodavnica, restorana, samoposluga SADRŽAJI U HOTELU: recepcija, kafe, na krovu hotela panoramska terasa, prodavnica suvenira, TV salon. SOBE: jednostavan, ali čist i udoban smeštaj sa kupatilom i klimom koja se dodatno plaća. USLUGA: noćenje sa doručkom.

Preporuka za mlađe goste koji žele da odmor provedu u obilascima, i onima koji žele blizinu mesta za večernji provod.

82 / Tunis / Hammamet / Hotelski smeštaj


Port El Kantaoui Riu Belevoue Park****

LOKACIJA: u severnom delu letovalista Port El Kantaoui, na plaži, od marine je udaljen 3 km, a 14 km od grada Susal; od aerodroma u Monastiru hotel je udaljen 23 km, a od aerodroma u Tunisu 120 km. SADRŽAJI U HOTELU: centralni restoran, brojni barovi na raspolaganju gostima, pod “All Inclusive” konceptom, snek bar, američki bar, mavarski kafe, bar kod bazena, otvoreni bazen, bazen za decu, zatvoreni bazen, sauna, kabine za masažu, hamam, fitnes sala, frizerski salon, dva teniska kursa, teren za odbojku, mini fudbal, sportovi na vodi. Postoji mini klub za decu, animacija. SOBE: 300 soba, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, TV-om, telefonom, friziderom, sefom. USLUGA: All inclusive Preporuka za parove. Sve sobe su pogled more.

Riu Imperial Marhaba*****

LOKACIJA: u zoni Port El Kantaouia, na plaži, od marine je udaljen 3 km, a 14 km od medine grada Susa, od aerodroma u Tunisu 120 km, a od aerodroma u Monastiru 23 km. SADRŽAJI U HOTELU: centralni restoran i drugi sa “shou cooking - om” i tematskim vecerama, brojni barovi su na raspolaganju gostima, pod “All Inclusive” konceptom, američki bar, lobi bar, bar na plaži, otvoreni bazeni za decu i odrasle, zatvoreni bazen, đakuzi, hamam, sauna, masaža. Gostima su na raspolaganju i sportovi na vodi, dva tenis kursa, park za decu i celodnevne animacije. Postoji i frizerski salon. Tu su i prodavnice suvenira, srebra, noćni klub, internet soba. SOBE: 272 sobe, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, TV-om, telefonom, friziderom, sefom. USLUGA: All inclusive

Tunis / Port El Kantaoui / Hotelski smeštaj / 83


Port El Kantaoui El Mouradi Palace*****

LOKACIJA: na plaži, na oko 10 km od centra Soussa i svega 1,5 km od same marine. Od aerodroma u Monastiru je udaljen 28 km, a od aerodroma u Tunisu 125 km. SADRŽAJI U HOTELU: tri restorana, restoran na plaži, četiri bara, kafe bar, noćni klub, kongresna sala, prodavnice suvenira, zatvoreni bazen, jacuzzi, fitness, masaža, hammam i sauna, veliki otvoreni bazen, bazen za decu, tri teniska kursa, mini golf, mini klub za decu, hotelske animacije, teren za odbojku na plaži, sportovi na vodi. Odličan ”wellness” i “thalassotherapie” centar sa 30 kabina za masažu i ostale tretmane. SOBE: 510 soba, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, TV-om, telefonom, frižiderom  i sefom. USLUGA: All inclusive

El Mouradi Club Kantaui****

LOKACIJA: u turistickoj zoni Port El Kantaoui, na plaži, na oko 2 km od marine i 11 km od grada Susa, od aerodroma u Monastiru hotel je udaljen 30 km, a od aerodroma u Tunisu 124 km. SADRŽAJI U HOTELU: centralni restoran, dva tematska restorana, pet barova u centralnoj zgradi, oko bazena i na plaži, otvoreni bazen, sa odvojenim delom za decu, zatvoreni bazen sa jakuziem, sauna, sobe za masažu i fitnes centar, sedam teniskih terena, profesionalni fudbalski teren, mini golf. Na plaži su organizovana nadmetanja u mnogim disciplinama, a u mini klubovima zabava za najmlađe. Postoji tim za animaciju gostiju tokom celog dana. SOBE: 460 soba u centralnoj zgradi, 344 soba u bungalovima. Svaka soba ima balkon/terasu, kupatilo, klima uređaj, TV, telefon. Sef je na recepciji hotela. Na podu sobe je istison. USLUGA: All Inclusive Preporuka za porodični odmor, kao i odmor onih koji žele da svoj boravak ispune bavljenjem sportskim aktivnostima.

84 / Tunis / Port El Kantaoui / Hotelski smeštaj


Port El Kantaoui Marhaba Palace**** LOKACIJA: u samoj marini, na plaži, od monastirskog aerodroma je udaljen oko 26 km, od Susa oko 8 km, a od aerodroma u Tunisu 127 km. SADRŽAJI U HOTELU: tri restorana, picerija, snek bar, mavarski i lobi bar, tri bazena od kojih jedan otvoren, jedan zatvoren i jedan dečiji, frizerski salon, fitnes centar, đakuzi, dva teniska terena, mini golf kurs, diskoteka, prodavnice suvenira. SOBE: 322 sobe, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, telefonom, radiom, TV-om, mini barom, sef je na recepciji uz doplatu. Hotel ne poseduje sobe koje mogu da prime četiri ležaja, treći ležaj je na upit stoga ga preporučujemo parovima. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Preporuka za goste koji žele blizinu golf terena.

Soviva Resort *** LOKACIJA: nalazi se u turističkoj zoni Port El Kantaouia, na 350 m od plaže (prelazi se ulica), udaljen 25 km od aerodroma u Monastiru, 12 km od centra Susa i 3 km od marine u Port El Kantaouiu. SADRŽAJI U HOTELU: dva centralna restorana, dva glavna bara, snack bar, dva bara uz bazen, restoran “a la cart”, dva spoljašnja bazena, “aqua park” sa toboganima (korišćenje tobogana je uz vremenska ograničenja), jedan unutrašnji bazen, teretana, sauna, hamam, mogućnost bavljenja raznim sportovima na vodi. Tokom dana i večeri, tim animatora je zadužen za dobro raspoloženje i zabavu. SOBE: 505 soba, u dve centralne zgrade i pet separtnih blokova. Sobe su sa balkonom/terasom, a u svakoj se nalazi centralna klimatizacija, kupatilo sa fenom, telefon, frižider, sat TV. Sef je na upit i plaća se. USLUGA: All inclusive

Preporuka za porodice sa decom.

Tunis / Port El Kantaoui / Hotelski smeštaj / 85


Sousse Movenpick Sea Pearl*****

LOKACIJA: na oko 16 km od aerodroma Monastir, oko 140 km od tuniškog. Ima idealan položaj u centru grada, na obali mora, u najlepšem delu glavne ulice i turističke zone. SADRŽAJI U HOTELU: četiri bara i šest restorana, u zgradi, na plaži i oko bazena, zatvoreni bazen u okviru Marine Spa centra, jedan otvoreni bazen s morskom i dva sa slatkom vodom, razni sportovi od odbojke do vožnje džet-skia i letenja padobranom. SOBE: zgrada u stilu orijentalnog utvrđenja sadrži 588 soba, 36 luksuznih i jedan predsednički apartman. Sve su sobe opremljne LCD ekranom sa kablovskim i satelitskim programima, individualnom klimatizacijom, direktnom telefonskom linijom sa elektronskom sekretaricom, internet priključkom visokog protoka, sefom, aparatima za čaj i kafu, kao i minibarom. USLUGA: All Inclusive

Orient Palace***** LOKACIJA: na plaži, u mirnoj zoni između dve najatraktivnije regije Tunisa, od aerodroma u Monastiru je udaljen 20 km, a na 4 km od centra Susa na jugu i Port El kantaoui-a na severu, od aerodroma u Tunisu hotel je udaljen 133 km. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, tri tematska restorana i pet barova, piceria, restoran “A la cart” pored plaže, otvoreni bazen, krivuda zelenom površinom do travnatog platoa sa ležaljkama, ispod kojeg se prostire peščana plaža. Na raspolaganju su i zatvoren bazen, fitnes centar, sauna, hamam, sobe za masažu. U hotelskom okruženju su teniski, fudbalski, kosarkaski i mini golf tereni, prodavnice suvenira, srebra i drugih, tipičnih orientalnih predmeta. Animacija u hotelu je organizovana, a postoje i sobe sa video igricama i bilijar stolom. SOBE: 375 kvalitetno opremljenih soba sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, TV-om, telefonom, sefom, frizider je na upit uz doplatu. Na podu sobe je itison. USLUGA: All Inclusive

Veliki otmen hotel, koji je podjednako interesantan i parovima i porodicama sa decom.

86 / Tunis / Sousse / Hotelski smeštaj


Sousse Hotel Marhaba Beach****

LOKACIJA: Pripada lancu Marhaba hotela, nalazi se 2,5km od grada Soussa i direktno izlazi na privatnu peščanu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, a la carte restoran, snack restoran, picerija na plaži, bar na bazenu, kafe, tereni za tenis, skvoš, mini golf, sportovi na vodi igralište za decu. Tu su i otvoreni bazeni, dečiji bazen. Od ostalih sadržaja poseduje teretanu, spa centar, saunu. SOBE: 244 hotelske sobe, klimatizovane, SAT TV, mini bar - uz depozit, sef na recepciji uz doplatu, USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Hotel Marhaba Royal Salem**** LOKACIJA: Pripada lancu Marhaba hotela, nalazi se 3 km od grada Soussa, i direktno izlazi na privatnu peščanu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, snack bar, picerija, bar na bazenu, grill restoran, na plaži arapski kafe, diskoteka, prodavnice, menjačnica, bilijar, tereni za tenis, fudbal, košarku, mini golf, igralište za decu pored dečijeg bazena, animacioni tim. Hotel ima zatvoreni i otvoreni bazen. SOBE: 316 prostranih soba, sve su klimatizovane sa SAT TVom, prostranim kupatilom sa fenom i tuš kabinom. Sobe poseduju balkon ili terasu. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Tunis / Sousse / Hotelski smeštaj / 87


Sousse Hotel Tour Khalef **** LOKACIJA: Pripada lancu Marhaba hotela. Nalazi se na 3 km od centra Susa, od letovalista u Port el Kantaoui –u udaljen oko 6 km, 19 km od Monastirskog aerodroma i oko 135 km od aerodroma u Tunisu. SADRŽAJI U HOTELU: više barova, mavarski kafe, otvoren bazen, decji bazen, park i basta. Sportsko–rekreativni program je organizovan kroz fitnes centar, teretanu, masažu ili brojne teniske terene. Gosti hotela mogu koristiti zatvoreni bazen ostalih hotela iz lanca, a koji se nalaze u istom hotelskom dvorištu. SOBE: 570 soba, sa balkonom/terasom, kupatilom, klima uređajem, telefonom, TV-om. Postoji mogućnost najma frižidera i sefa uz doplatu. Na podu soba su pločice. USLUGA: All Inclusive

Hotel Marabout*** LOKACIJA: Atraktivan, porodični hotel čuven po Aqua parku, nalazi se na plaži u širem centru grada Susa, od aerodroma u Tunisu udaljen je 132 km, od aerodroma u Monastiru 16 km, a od marine u Port El Kantaoui-u 5 km. Okružen je brojnim diskotekama, noćnim klubovima i tržnim centrima. SADRŽAJI U HOTELU: nekoliko restorana, veliki prostrani bar, bar restoran “Lagoon” i piceriju na plaži. Aqua Park je jedan od najvećih i najboljih u zemlji, tobogani su 25 m visine i duzine 12 m (doplaćuje se), veliki otvoreni bazen podeljen je na bazen sa vodopadima, bazen za odrasle i dečiji bazen, a programi su sledeći “speed slide“, “full enclosed slide“, “water falls“, “cascade“, “water canon“. Postoje i jaccuzi, zatvoreni bazen, bazar, frizer, hammam (uz doplatu). Za dobro raspoloženje zadužen je tim animatora, a za osveženje pored bazena “Marabout” krofne i “Moven pick “ sladoledi. SOBE: sve sobe imaju kupatilo, telefon, TV i centralno su klimatizovane, dok balkon/terasu imaju dvokrevetne sobe, a visekrevetne su bez balkona. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

88 / Tunis / Sousse / Hotelski smeštaj


Sousse Hotel El Hana Beach***

LOKACIJA: Pripada lancu El Hana hotela, nalazi se u centralnoj zoni Sousse-a, preko puta plaže i u neposrednoj blizini medine. Od monastirskog aerodroma ga deli 16 km udaljenosti, od aerodroma u Tunisu 141 km. SADRŽAJI U HOTELU: tri restorana, tri bara, bar na bazenu, noćni klub, kongresna sala, frizer, prodavnice suvenira, jedan zatvoreni bazen, fitness, masaža, hammam, otvoreni bazen, bazen za decu, hotelske animacije. SOBE: 643 sobe, sve sa kupatilom, balkonom/terasom, klima uređajem, telefonom. USLUGA: All Inclusive

Preporučujemo mladima.

Hotel Marhaba Salem***

LOKACIJA: nalazi se 3 km od grada Soussa i direktno izlazi na privatnu peščanu plažu. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, snack bar pored bazena, grill resotran na plaži, kafe, bilijar, teren za tenis, fudbal, košarku, odbojku, mini golf, otvoreni bazen, zatvoreni bazen, dečiji bazen, dečije igralište, animacioni tim, teretana, sauna, masažu, frizer, salon lepote. SOBE: 260 prostranih soba, sve sa kupatilom, balkonom/terasom, klima uređajem, telefonom. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Tunis / Sousse / Hotelski smeštaj / 89


Sousse Hotel Amir Palace*****

LOKACIJA: otmen hotel, na plaži, na 7 km od grada Monastira na jugu i grada Sousse na severu, 3 km od aerodroma u Monastiru i 150 km od aerodroma u Tunisu. SADRŽAJI U HOTELU: tri restorana, grill restoran, četiri bara, kafe bar, noćni klub, kongresna sala, prodavnice suvenira, jedan zatvoreni bazen, jacuzzi, fitness, masaža, hammam i sauna, veliki otvoreni bazen, bazen za decu, tri teniska kursa, mini golf, mini klub za decu, hotelske animacije, sportovi na vodi. SOBE: 369 luksuzno opremljenih soba, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, TV-om, telefonom, sefom. Frižider je na upit uz doplatu. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto) ili All Inclusive

Preporuka za porodični odmor.

El Mouradi Skanes****

LOKACIJA: Pripada lancu El Mouradi hotela, nalazi se na plaži, na 5 km od aerodroma u Monastiru, na 11 km od centra grada Monastira i 4 km od centra grada Susa; od aerodroma u Tunisu hotel je udaljen 145 km. SADRŽAJI U HOTELU: centralni restoran, restoran “A la cart”, lobi bar, koktel bar, mavarski kafe, snek bar pored bazena, dva otvorena bazena za odrasle i bazen decu, zatvoreni bazen sa đakuziem, saunu, kabine za masažu i fitnes centar, teniski teren, odbojka na plaži, pedaline, stoni tenis, bilijar, hotelska diskoteka, mini klub za decu. SOBE: 505 soba, podeljenih u dva bloka, u kojima su sobe rađene u različitim stilovima, sve sobe su sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, friziderom, TV-om, telefonom. Sef je na upit uz doplatu. U novom bloku, sobe su sa itisonom na podu, u starijem sa pločicama. (Agencija nije u mogućnosti da garantuje tip soba u kojem će gosti biti smešteni). USLUGA: All inclusive

Preporuka za porodični odmor.

90 / Tunis / Sousse / Hotelski smeštaj


Mahdia El Mouradi Mahdia*****

LOKACIJA: još jedan hotel iz lanca El Mouradi nalazi se na plaži, na oko 5 km od centra grada, 50 km od aerodroma u Monastiru i 200 km od aerodroma u Tunisu. SADRŽAJI U HOTELU: četiri restorana, tri bara, restoran na plaži, noćni klub, kongresna sala, jedan zatvoreni bazen sa dva jacuzzi-a, fitness, masaža, hammam i sauna, dva otvorena bazena, bazen za decu, tri teniska kursa, fudbalski teren, bilijar, mini klub za decu, hotelske animacije, teren za odbojku na plaži, sportovi na vodi. SOBE: sobe su sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, TV-om, telefonom, frižiderom i sefom. USLUGA: All Inclusive

Preporuka za porodični odmor.

Vinnci Nour Palace***** LOKACIJA: Pripada lancu Vincci hotela. Na plaži, uz same golf terene, na oko 6km udaljenosti od centra Mahdie. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, citav niz drugih, manjih restorana, barova, kafea, otvoreni i zatvoreni bazen, uz doplatu za opremu, stoni tenis, kuglanje, a postoje i tri terena za tenis. U okviru “Thalasso” programa bazen sa morskom vodom, jacuzzi, sauna, masaža i brojne druge usluge koje se posebno naplaćuju. U hotelskom lobiju i na recepciji gostima je dostupan bežični (Wireless) internet. SOBE: 540 soba, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređaj, TV-om, telefonom, mini barom. Na podu sobe su pločice. Sef je na recepciji hotela i plaća se. USLUGA: All inclusive

Tunis / Mahdia / Hotelski smeštaj / 91


Mahdia Hotel Mahdia Palace***** LOKACIJA: na plaži i na oko 5 km je udaljenosti od centra grada.

SADRŽAJI U HOTELU: četiri restorana, restoran “a la cart”, više barova, noćni klub, picerija, kafe bar, otvoreni i zatvoreni bazeni, teniski teren, golf tereni, mini golf (plaća se oprema). Uz doplatu se mogu koristiti usluge odlicnog “thalassotherapy” centra, zatvoreni bazen sa morskom vodom sa masazerima, jakuzi, sauna, hamam, teretana. Postoji zabavni klub za decu. Poslovnom svetu je dostupan bežični (wireless) internet na recepciji hotela i lobiju, kao i kongresna sala koja može da primi i do 900 učesnika. SOBE: 452 sobe, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, TV-om, telefonom i friziderom. Na podu sobe je itison. Sef je na recepciji hotela. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Riu El Mansour**** LOKACIJA: na plaži i na oko 5 km je udaljenosti od centra grada. SADRŽAJI U HOTELU: četiri restorana, restoran “a la cart”, više barova, noćni klub, picerija, kafe bar, otvoreni i zatvoreni bazeni, teniski teren, golf tereni, mini golf (plaća se oprema). Uz doplatu se mogu koristiti usluge odlicnog “thalassotherapy” centra, zatvoreni bazen sa morskom vodom sa masažerima, jakuzi, sauna, hamam, teretana. Postoji zabavni klub za decu. Poslovnom svetu je dostupan bežični (wireless) internet na recepciji hotela i lobiju, kao i kongresna sala koja može da primi i do 900 ucesnika. SOBE: 452 sobe, sa balkonom/terasom, kupatilom sa fenom, klima uređajem, TV-om, telefonom i friziderom. Na podu sobe je itison. Sef je na recepciji hotela. USLUGA: polupansion - doručak, večera (švedski sto)

Popularan i vrlo kvalitetan hotel sa odličnom uslugom.

92 / Tunis / Mahdia / Hotelski smeštaj


Mahdia Caribbean World Mahdia****

LOKACIJA: Pripada lancu Caribean hotela, na plaži, na 6 km od centra Mahdije, a od aerodroma u Monastiru na 50 km. SADRŽAJI U HOTELU: Hotel se sastoji od vise zgrada u velikom mediteranskom parku, i sadrži glavni restoran, snack bar, tematski restorani (italijanski, kineski i meksicki), lobby bar, bar na plaži kao i na bazenu, aqua-bar, dva otvorena bazena, jedan s velikim toboganima, zatvoreni i dečiji bazen, wellness centar, teretana, mini klub, teniski teren, bilijar, celodnevna animacija, sefovi na recepciji (uz doplatu). SOBE: hotel ima 344 sobe od kojih su 52 trokrevetne, a 28 porodicne, sa balkonom/terasom, kupatilom s kadom i fenom za kosu, TV-om i klima uređajem. USLUGA: All inclusive

Lti Hotel Mahdia Beach****

LOKACIJA: na plaži, na 5 km od centra Mahdije, a od aerodroma u Monastiru na 50 km, na prostranoj i vrlo lepoj peščanoj plaži. SADRŽAJI U HOTELU: glavni restoran, a la carte restoran, nekoliko barova od kojih se jedan nalazi na plaži, veliki otvoreni bazen, sa delom za decu, tetene za tenis, stoni tenis, sportovi na vodi, salon lepote, fitnes centar, masaža, sauna SOBE: hotel ima 255 standardih soba, 182 family sobe, sa balkonom/terasom, kupatilom s kadom i fenom za kosu, TV-om i klima uređajem. USLUGA: All inclusive

Tunis / Mahdia / Hotelski smeštaj / 93


Italija

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo je primorski deo grada Jesolo. Nalazi se na severozapadnoj obali Jadrana u blizini Venecije. Njegova 15 kilometara duga peščana plaža pružila je mogućnost za razvoj turizma koji je stanovništvo u potpunosti iskoristilo. Danas je Lido di Jesolo gradić sa nekoliko desetina hiljada stanovnika koji se bave gotovo isključivo turizmom. Prodavnice, restorani, barovi, pizzerije i zabavni sadržaji osmišljeni su tako da zadovoljavaju potrebe turista koji već godinama u nesmanjenom broju biraju Lido di Jesolo za svoju destinaciju. Peščano žalo je uređeno, ležaljke i suncobrani su obezbeđeni za uživanje a za bezbednost brinu spasioci. Preporučujemo Vam da uživate u čuvenim italijanskim specijalitetima koji će Vaše letovanje obogatiti gurmanskim uspomenama. Ukoliko bi, pored mora, želeli da uživate i u nekim drugim vodenim aktivnostima, preporučujemo posetu vodenom parku Aqualandia a pored ostalih sportskih sadržaja tu je i teren za mini golf kao i karting. S obzirom na blizinu Venecije, bilo bi zaista šteta ne iskoristiti bar jedan dan za posetu ovoj nekada moćnoj pomorskoj sili dok Vam za šoping ipak preporučujemo šoping u najdužoj šetačkoj ulici od čak 13 km, koja počinje na trgu Piazza Primo Maggio i nastavlja dalje prateći obalu ili, posetite neki od outlet centara koji su od Lida udaljeni nekoliko desetina kilometara.


Putujte sa osmehom Hotel American *** Hotel se nalazi 80 m od plaže i 250 m od trga Nember. Pored hotela se nalaze brojne prodavnice, restorani, pizzerije i barovi dok su Aqualandia i mini golf udaljeni 800 m. Hotel ima recepciju, restoran, bar, terasu, bazen, dečiji bazen, ležaljke i suncobrane pored bazena, mali parking, lift, TV SAT salu, postoji mogućnost rentiranja bicikla u hotelu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, terasu, sef i klima uređaj. www.americanhoteljesolo.it

Hotel Teramare *** Hotel se nalazi 50 m od plaže i na 100 m od trga Brescia, 2,5 km od Aqualandie i 300 m od mini golfa a u blizini prodavnica, restorana, pizzerija i barova. Hotel ima 4 sprata i 46 soba, poseduje recepciju, sef na recepciji, restoran, bar, mali parking, lift, TV SAT salu a gostima nudi i bicikle kao alternativni način kretanja po mestu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, terasu, bočni pogled more i klima uređaj. www.terramarehotel.com

Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj / 95


Lido di Jesolo Hotel Tahiti *** Hotel se nalazi 20 m od plaže i na 50 m od trga Marconi, 2,5 km od Aqualandie i mini golfa a u blizini prodavnica, restorana, pizzerija i barova. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, mali parking, 2 lifta, TV SAT salu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, sef, terasu, bočni pogled more i klima uređaj. www.mar-hotels.com

Hotel Bolivar *** Hotel se nalazi 100 m od plaže i na 250 m od trga Marina, 500 m od Aqualandie i mini golfa a u blizini prodavnica, restorana, pizzerija i barova. Hotel poseduje recepciju, renoviran restoran, bar, novi bazen, ležaljke i suncobrane pored bazena, terasu, mali parking, lift, TV SAT salu. Postoji mogućnost boravka malih kućnih ljubimaca, uz najavu (do 10kg). Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, sef, terasu i ventilator na plafonu a neke imaju i klima uređaj. www.hotelbolivarjesolo.it

96 / Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Miami *** Hotel se nalazi 200 m od plaže i na 200 m od trga Marina, 600 m od Aqualandie i mini golfa a u blizini prodavnica, restorana, pizzerija i barova. Hotel je renoviran 2009. godine i poseduje recepciju, restoran, bar, bazen, ležaljke i suncobrane pored bazena, terasu, mali parking, lift, TV SAT salu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, sef, mini frižider, terasu i ventilator na plafonu. www.hotelmiamijesolo.it

Hotel Harris *** Hotel se nalazi 100 m od plaže na trgu Marina, izuzetno lociran u blizini Aqualandia (450 m) i mini golfa (450 m) i u blizini prodavnica, restorana, pizzerija i barova. Hotel ima 4 sprata sa 59 soba, renoviran je 2008. godine i poseduje recepciju, restoran, bar, bazen, ležaljke i suncobrane pored bazena, terasu, mali parking, lift, TV SAT salu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV i klima uređaj dok su sef i mini frižider na upit. www.hotelharris.it

Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj / 97


Lido di Jesolo Hotel Sant’ Ambrogio *** Hotel se nalazi 80 m od plaže i 200 m od trga Mazzini. Pored hotela se nalaze brojni restorani, prodavnice, pizzerie i barovi dok je Aqualandia na 1,5 km od hotela a mini golf je udaljen svega 300 m. Hotel poseduje recepciju, sef na recepciji, restoran, bar, bazen, ležaljke i suncobrane pored bazena, terasu, mali parking, lift, TV SAT salu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV i klima uređaj.

Hotel Aldebaran *** Hotel se nalazi 100 m od plaže i 100 m od trga Nember. Pored hotela se nalaze brojni restorani, prodavnice, pizzerie i barovi dok je Aqualandia na 1 km od hotela kao i mini golf. Hotel ima 5 spratova sa 65 soba i poseduje recepciju, sef na recepciji, restoran, bar, terasu, mali parking, lift, TV SAT salu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, klima uređaj i terasu.

98 / Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Altinate *** Hotel se nalazi 80 m od plaže i 300 m od trga Torino. Pored hotela se nalaze brojni restorani, prodavnice, pizzerie i barovi dok je Aqualandia na 4.6 km od hotela a mini golf se nalazi na samo 500 metara. Hotel ima 3 sprata sa 42 sobe, renoviran je 2004. godine i poseduje recepciju, restoran, bar, terasu, stoni tenis, mali parking, lift, TV SAT salu, bazen sa ležaljkama i suncobranima pored bazena. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, sef, stoni ventilator, neke imaju klima uređaj i terasu. www.hotelaltinate.it

Hotel Regina *** Hotel se nalazi 50 m od plaže i 200 m od trga Trst. Pored hotela se nalaze brojni restorani, prodavnice, pizzerie i barovi dok je Aqualandia na 3 km od hotela a mini golf na samo 200 metara. Hotel ima 4 sprata sa 52 sobe (pored standardne, de luxe, suite) i poseduje recepciju, bar, terasu, mali parking, lift, TV salu a gostima nudi i bicikle kao alternativni način kretanja po mestu. Postoji mogućnost boravka malih kućnih ljubimaca (do 10 kg) na upit. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto. Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, sef, klima uređaj (osim u standard sobi koja ima ventilator na plafonu), mini frižider (u suite dok je u sobama na upit), terasu i fen. www.hotelreginajesolo.it

Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj / 99


Lido di Jesolo Hotel New Tiffany’s Park *** + Hotel se nalazi 200 m od plaže i 350 m od trga Mazzini i pešačke zone. Blizina restorana, prodavnica, pizzeria i barova obećava prijatan boravak. Aqualandia je 1,5 km od hotela. Hotel je petospratnica sa baštom a poseduje recepciju, restoran, bar, terasu, mali parking, lift, TV salu, bazen, dečiji bazen, ležaljke i suncobrane pored bazena. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV (2 nemačka i 1 ruski kanal), sef, klima uređaj, mini frižider, terasu i fen. www.hotelnewtiffanyspark.com

Hotel Solemare *** Hotel se nalazi 100 m od plaže između trgova Marconi (200 m) i Trst. U blizini hotela su brojne prodavnice i restorani dok je Aqualandia udaljena 3 km a mini golf 1 km od hotela. Hotel ima 59 soba raspoređenih na 4 sprata, sadržaj hotela čine recepcija, restoran, bar, bar sa terasom, TV sala, lift, garaža i parking za ograničen broj automobila, sef na recepciji, WiFi. Postoji mogućnost boravka malih kućnih ljubimaca (do 10 kg) uz najavu i doplatu. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, sef a neke su sa klima uređajem, mini frižiderom i balkonom. Sobe imaju bočni pogled more dok se direktan pogled more doplaćuje u zavisnosti od raspoloživosti. www.hotelsolemare.com

100 / Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Emperador *** Hotel se nalazi 100 m od plaže i 200 m od trga Nember u pešačkoj ulici odlično lociran a Aqualandia je na 800 m od hotela. Hotel je renoviran 2005. godine, ima 4 sprata i 44 sobe, poseduje recepciju, restoran, bar sa terasom, bar, lift, TV salu i parking za ograničen broj automobila. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, klima uređaj, sef i balkon. www.hotelemperador.it

Hotel Alla Rotonda *** Hotel se nalazi 100 m od plaže na trgu Nember. Prodavnice i restorani su u neposrednoj blizini hotela a Aqualandia je na 1 km kao i mini golf. Hotel ima 6 spratova sa ukupno 33 sobe, poseduje recepciju, restoran, terasu, bar, lift, sef na recepciji, TV salu i parking za ograničen broj automobila. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, klima uređaj, mini frižider i balkon. www.hotelallarotonda.it

Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj / 101


Lido di Jesolo Hotel Felix-Pindemonte *** Hotel se nalazi na 150 m od plaže i 250 m od trga Mazzini i pešačke zone. U blizini hotela su prodavnice, restorani i mini golf dok se Aqualandia nalazi na 1,8 km od hotela. Hotel čine dve povezane zgrade, poseduje recepciju, restoran, terasu, bar sa terasom, 2 lifta, TV salu i parking za ograničen broj automobila. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). U svakoj sobi je kupatilo, telefon, SAT TV, klima uređaj, sef i balkon. www.hotelfelixpindemonte.com

Hotel Anny *** Hotel se nalazi 50 m od plaže i 100 m od trga Mazzini i pešačke zone.Hotel je odlično lociran, okružen restoranima i barovima, u blizini prodavnica a na 1,5 km od parka Aqualandia. Hotel ima 4 sprata i poseduje recepciju, restoran, bar, lift, TV salu, internet ugao Wi-Fi kao i parking (uz rezervaciju i doplatu) za ograničen broj vozila. Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba poseduje kupatilo, telefon, SAT TV, mini frižider, klima uređaj, sef a neke poseduju terasu. www.hotelanny.com

102 / Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel New *** Hotel se nalazi 80 m od plaže i 150 m od trga Manzoni. Aqualandia Hotel se nalazi na 2,5 km od hotela. Hotel raspolaže sa 45 soba na 4 sprata i poseduje recepciju, bar, lift, bazen i parking za ograničen broj vozila. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto. Moguće je doplatiti za večeru u Astromare (izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, klima uređaj, sef i francuski balkon. www.mar-hotels.com

Hotel Tokio** Hotel se nalazi 50 metara od plaže i 100 m od trga Milano. Pored hotela su prodavnice i restorani dok je mini golf udaljen 800 m. Hotel je renoviran 2008. godine, ima 52 sobe raspoređene na 4 sprata.Hotel poseduje recepciju, bar, terasu, lift, TV salu i parking za ograničen broj vozila. U lobiju hotela gosti mogu koristiti WiFi. Postoji mogućnost boravka malih kućnih ljubimaca, uz najavu (do 10 kg). Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski sto, večera - izbor između 3 glavna jela uz švedski sto salata). Po svakoj sobi na plaži su obezbeđene 2 ležaljke i suncobran (uključeno u cenu). Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, klima uređaj, sef i terasu. www.hotel-tokio.it

Italija / Lido di Jesolo / Hotelski smeštaj / 103


Italija

Rimini

Turističko letovalište poznato po brojnim uređenim i dugim plažama, za italijanske pojmove pristupačnim cenama i brojnim mogućnostima noćne zabave. Stoga je Rimini nezaobilazno odredište mladih ljudi iz kontinentalnog dela Italije (Milano, Torino, Bolonja, Verona), posebno za vikend provode. Pored lepih plaža, možete uživati i u znamenitostima, kao što su: katedrala iz 13. veka, Avgustov slavoluk, crkva San Giuliano Martire, Tiberijev most sagrađen pomoću istarskog kamena, amfiteatar iz 2. veka, zamak Sismondo, crkva Svetog Jovana Evangeliste... Čuveno je po nepreglednom nizu hotela duž 15km peščane plaže ali i veoma aktivnom i kvalitetnom noćnom provodu. Za sve one koji vole da sadržaj letovanja oplemene i drugim posetama, na raspolaganju su mnogobrojni izleti ka San Marinu, Raveni, vodenim parkovima i drugim zabavama. Stari deo grada budi romantiku i sušta je suprotnost modernom Riminiju. Uglavnom je zatvoren za saobraćaj sa lepim pešačkim ulicama u kojima se nalaze mnogobrojne prodavnice svih poznatih modnih marki. U blizini se nalazi veliki broj veliki šoping centara a sam San Marino deluje dovoljno privlačan.


Putujte sa osmehom Hotel Vienna Ostenda **** Hotel se nalazi 100 m od plaže, u centru Riminija, u ulici koja se nastavlja na Via Vespuči. Hotel ima 42 sobe, recepciju, piano bar, restoran, ležaljke i suncobrane na plaži, TV salu, verandu, lift, parking i garažu. Veoma je elegantan hotel a usluga je na bazi noćenja sa doručkom/polupansiona/punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom, klima uređaj, fen, SAT TV, telefon, sef, mini bar, WiFi dok neke imaju i balkon. www.ciminohotels.it

Italija / Rimini / Hotelski smeštaj / 105


Rimini Hotel Corallo *** + Hotel se nalazi na plaži, u centralnom delu Riminija na promenadi Via Vespuči sa brojnim prodavnicama i restoranima. Hotel ima 76 soba, recepciju, bazen, solarijum, terasu, bar, lift, salu za doručak, klimatizovan restoran, parking, WiFi kao i uslugu ustupanja bicikla svojim gostima za brže i lakše kretanje po mestu. Usluga je na bazi punog pansiona (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela) uz mogućnost doplate za All Inclusive (opis u cenovniku). Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom, fen, telefon, TV, sef, mini bar i klima uređaj. www.hotelcorallorimini.

Hotel Eurhotel *** + Hotel se nalazi 100 m od plaže u delu Riminija zvanom Miramare (gledano od centralnog dela posle Rivazzure). Hotel ima 7 spratova i 62 sobe, recepciju, TV salu, 2 lifta, restoran, salu za doručak s pogledom na more, terasu, manju salu za konferencije, bazen sa posebnim delom za decu, suncobrane i ležaljke na bazenu i na plaži, internet pristup, bicikle, paking i garažu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom/polupansiona/ punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom, fen, telefon, SAT TV, sef, minibar, balkon, klima uređaj i ADSL liniju. www.eur-hotel.com

106 / Italija / Rimini / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Europa *** + Hotel se nalazi 90 m od plaže u centralnom delu Riminija, na desetak metara od glavne promenade. Hotel ima recepciju, bar, TV salu, WiFi, klimatizovani restoran kao i suncobrane i ležaljke na plaži. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom / polupansiona / punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom, telefon, sef, balkon, klima uređaj i fen. www.hoteleuropa.rn.it

Hotel Apis *** + Hotel se nalazi 200 m od plaže, u delu Riminija Rivabella, u blizini Delfinarijuma. Hotel ima recepciju, bar, klimatizovanu salu za doručak, lift, WiFi, verandu i bazen. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto. Sve sobe imaju kupatilo, balkon, telefon, TV i klima uređaj. www.hotelapis.it

Italija / Rimini / Hotelski smeštaj / 107


Rimini Hotel Telstar *** Hotel se nalazi 100 m od plaže, u delu Riminija zvanom Rivazzura, u blizini zabavnog parka Fiabilandia. Hotel ima 90 soba, recepciju, bar, restoran, lift, verandu i parking. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom / polupansiona / punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Sve sobe imaju kupatilo, balkon, telefon i TV. www.hoteltelstar.it

Hotel Galileo *** Hotel se nalazi 200 m od plaže, u delu Riminija zvanom Rivazzurra, u blizini zabavnog parka Fiabilandia. Hotel ima recepciju, bar, lift, klimatizovan restoran i verandu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom / polupansiona / punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, telefon, balkon, sef, SAT TV dok je klima uređaj na upit. www.hotelgalileo.it

108 / Italija / Rimini / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Fedora *** Hotel se nalazi 50 m od plaže, u centralnom delu Riminija a najbliža atrakcija je Delfinarijum. Hotel je dobro lociran i ima recepciju, bar, restoran, lift, ležaljke i suncobrane na plaži i TV salu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom / polupansiona / punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Svaka soba ima kupatilo, telefon, TV, fen i ventilator. www.hotelfedora.com

Hotel Butterfly *** Hotel se nalazi na plaži, u delu Riminija poznatom kao Rivazzurra, u blizini dečijeg zabavnog parka Fiabilandie. Hotel ima recepciju, bar, klimatizovan restoran, TV salu, lift i verandu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom / polupansiona / punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, sef, fen i klima uređaj. www.hotelbutterfly.it

Italija / Rimini / Hotelski smeštaj / 109


Rimini Hotel Arpa *** Hotel se nalazi 200 m od plaže, u centralnom delu Riminija, idealno za obilazak kako kulturnih tako i zabavnih sadržaja Riminija. Čuvena Via Vespuči kao centar društvenog života je u blizini hotela. Hotel ima recepciju, bar, klimatizovan restoran, lift i parking uz najavu, kao i suncobrane i ležaljke na plaži. Gostima se nude bicikli u cilju lakšeg obilaženja grada. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom / polupansiona / punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom, fen, TV, sef i klima uređaj dok je većina sa balkonima. www.hotelarpa.com

Hotel Mirador *** Hotel se nalazi 50 m od plaže, u delu Riminija poznatom kao Rivazzurra, u blizini dečijeg zabavnog parka Fiabilandie. Hotel ima recepciju, klimatizovani restoran, verandu, lift i bar. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom / polupansiona / punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela). Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom, TV, telefon, sef, fen, mini bar i klima uređaj. www.hotelmirador.it

110 / Italija / Rimini / Hotelski smeštaj


Putujte sa osmehom Hotel Villa Elisa *** Hotel se nalazi 100 m od plaže, u centralnom delu Riminija, koji čini odličnu početnu poziciju za obilazak atrakcija Riminija. Hotel ima recepciju, restoran, bar, TV salu, lift, suncobrani i ležaljke na plaži kao i verandu na kojoj možete osetiti puls Riminija. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom / polupansiona / punog pansiona – po izboru (doručak – švedski sto, dok su ručak i večera - švedski sto salata i izbor između 3 glavna jela od kojih je jedno uvek riblji menu). U popodnevnim satima je organizovana animacija za decu tako da roditelji mogu odmoriti posle ručka. Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom, fen, balkon, telefon, TV i klima uređaj. www.hotelvillaelisa.com

Hotel Villa Nanni ** Hotel se nalazi 300 m od plaže, u južnom delu Riminija. U ovom delu Riminija se nalazi Fiabilandia, fenomenalni dečiji park sa brojnim atrakcijama, prodavnicama i restoranima za decu i one koji to nikad nisu prestali da budu. Hotel ima 60 soba, recepciju, salu za doručak, TV salu, parking za ograničen broj automobila i verandu na kojoj možete doručkovati ili uživati uz čuveni italijanski macchiato. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto. Večeru je moguće obezbediti u restoranu u blizini hotela. Svaka soba ima kupatilo, balkon, telefon i sef uz mogućnost doplate na licu mesta za klima uređaj. www.hotelnannigarni.com

Italija / Rimini / Hotelski smeštaj / 111


Opšti uslovi putovanja 1. PRIJAVE I UPLATE: Putnik se za putovanje može prijaviti u svim poslovnicama OKTOPOD travel-a (u daljem tekstu organizator) i drugim ovlašćenim agencijama (u daljem tekstu: posrednik ili subagent). Kada posrednik u potvrdi o putovanju ne naznači svojstvo posrednika odgovara za izvršenje programa putovanja kao organizator. Prijava postaje punovažna kada je potvrđena zaključenjem pisanog ugovora - potvrde o putovanju (u daljem tekstu: ugovor). Prilikom prijave, putnik je dužan uplatiti akontaciju u visini od 40% od cene aranžmana, a ostatak ugovorene cene 20 dana pre početka putovanja, ako programom putovanja nije drugačije određeno. Ukoliko putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao. 2. OBAVEZE I PRAVA ORGANIZATORA: Pravo i obaveza organizatora je da putniku izda ugovor o putovanju, putniku učini dostupnim program putovanja i opšte uslove putovanja, putniku ponudi osiguranje lica za vreme puta i boravka u inostranstvu (Travel insurance) kao i paket usluga koji se sastoji od: osiguranja prtljaga, osiguranja od posledica nesretnog slučaja i osiguranja od otkaza putovanja, da se stara o pravima i interesima putnika saglasno dobrim poslovnim običajima u ovoj oblasti, da isplati putniku adekvatnu naknadu povodom blagovremenog i osnovanog pisanog prigovora zbog potpunog ili delimičnog neizvršenja usluga obuhvaćenih programom putovanja. Organizator poseduje Polisu osiguranja odgovornosti iz delatnosti turističkih agencija broj: 4 128 773 0/1 – Wiener Städtische osiguranja (call centar 0800 200 800), na iznos od 30.000 eura a za štetu koja je uzrokovana neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza osiguranika kao organizatora putovanja, a koje su određene Opštim uslovima putovanja i Programom putovanja, kao i usled nemogućnosti osiguranika kao organizatora putovanja da izmiri troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu. 3. OBAVEZE I PRAVA PUTNIKA: Pravo i dužnost putnika je da se detaljno upozna sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja i uslovima osiguranja, što prilikom zaključenja ugovora (u svoje ime i u ime korisnika za čije potrebe zaključuje ugovor) potvrđuje prihvatanjem klauzule u potvrdi “Upoznat sam s programom, opštim i posebnim uslovima putovanja i u celosti ih prihvatam. Potvrđujem da mi je ponuđeno putno osiguranje.”, uplati ugovorenu cenu pod uslovima i na način predviđen programom putovanja, organizatoru blagovremeno dostavi sve podatke i dokumenta potrebne za organizovanje putovanja, garantuje da on, njegove isprave, prtljag i dr. ispunjavaju uslove određene propisima naše zemlje, tranzitne i odredišne zemlje (granični, carinski, sanitarni, monetarni i drugi propisi), isplati naknadu za štetu koju pričini organizatoru ili trećim licima kršenjem zakonskih i drugih propisa i ovih uslova, odredi drugo lice da umesto njega putuje (uz uslov da to lice ispunjava uslove predviđene za određeno putovanje) i oganizatoru nadoknadi stvarne troškove prouzrokovane zamenom. 4. CENA I SADRŽAJ PROGRAMA PUTOVANJA: Cene su iskazane u stranoj i domaćoj valuti a obračun uplata vrši se u dinarima prema prodajnom kursu poslovne banke organizatora na dan uplate, ako u programu putovanja drugačije nije predviđeno. Cene su formirane na osnovu poslovne politike organizatora i ne mogu biti predmet prigovora -reklamacije. Organizator može predvideti da usluge koje se isključivo koriste u inostranstvu, putnik plaća direktno ino – partneru. Turističko putovanje obuhvata kombinaciju najmanje sledeće dve usluge: uslugu prevoza, turističkog vodiča-pratioca, smeštaja, ishrane ili pripremu i organizaciju putovanja, za koje usluge je programom putovanja definisana jedinstvena cena. Ukoliko je to navedeno u programu putovanja, cena turističkog putovanja može sadržavati i aerodromske takse, kao i troškove stručnog i lokalnog vodiča i dr. Cena aranžmana (ako nešto drugo nije ugovoreno) ne obuhvata: aerodromske takse, fakultativne izlete, troškove pribavljanja i izdavanja viza, ulaznice za objekte koji se posećuju, osiguranje koje se ugovara posebno, dodatne usluge: room servis, korišćenje sobnog bara, klima uređaja, sportske, lekarske, telefonske i sl. usluge. Sve vrste posebnih usluga (jednokrevetna soba, dodatni obroci i sl. ) putnik posebno plaća i dužan ih je naručiti prilikom prijave putovanja. Ukoliko putnik zahteva posebnu uslugu za vreme putovanja, istu plaća predstavniku ino partnera u valuti zemlje u kojoj se nalazi, odnosno neposrednom pružaocu usluga. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge po zahtevu putnika a koje izvrši i naplati ino-partner, odnosno neposredni pružalac usluga, a koje nisu bile predviđene programom putovanja. Prvi i poslednji ugovoreni dan aranžmana ne podrazumevaju određeno vremensko trajanje boravka (24 sata) u ugovorenom mestu, već označavaju dan početka i završetka putovanja. Istaknuta cena na recepciji, u sobi ili studiju/apartmanu, ukoliko je različita od ugovorne ili one u cenovniku organizatora, ne daje pravo putniku da vrši poređenje, uloži prigovor i zahteva povraćaj eventualne razlike u ceni. Istaknuta kategorija na unutrašnjoj strani vrata u sobama ili studiu/apartmanu u pojedinim zemljama (Grčka, Bugarska...), ne znači da je kategorija uporediva sa našim, ili kategorijama u drugim zemljama i ukoliko se razlikuje od kataloške, niti daje pravo putniku na prigovor. Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu koji je najmanje 2 časa ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primenjuju propisi i uzanse iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak-dolazak, poletanje-sletanje aviona kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima i ako je npr. obezbeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. „hladnog obroka“ van ili u smeštajnom objektu, smatra se da je program putovanja u celosti izvršen. Uticaj na vreme poletanja aviona nije u nadležnosti agencije. Čarter let može biti i rerutiran sa među sletanjem na usputnu destinaciju ukoliko za to postoje tehnički zahtevi ili razlozi agencije, u slučaju štrajkova, nepostignutih dogovora avio kompanija ima pravo prebacivanja putnika do odredišta redovnim letovima koji nisu direktni već sa presedanjem, po istoj ceni, bez prava putnika na zahtevanje delimične refundacije jer let nije direktan.

112 / Opšti uslovi putovanja / Hotelski smeštaj


Opšti uslovi putovanja 5. PROMENA CENE I PRAVO NA OTKAZ ZBOG POVEĆANJA CENE: Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene ako je nakon zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene domaće valute u odnosu na valutu iskazanu u cenovniku i u svim drugim slučajevima promene kursa u odnosu na objavljene valute u programu putovanja, ili do promene u tarifama prevoznika. Za povećanje objavljene cene do 10 % nije potrebna saglasnost putnika a povećanje cene se može odnositi samo na deo usluga koji nije već plaćen od strane putnika. Ako povećanje ukupno ugovorene cene prelazi 10%, putnik može putem pisanog otkaza raskinuti ugovor bez obaveze naknade štete, ali najkasnije u roku od 48h od dostavljanja pisanog obaveštenja o povećanju cene, u kom slučaju ima pravo na povraćaj onoga što je platio organizatoru. Ukoliko u naznačenom roku putnik pisanim putem ne obavesti organzatora da odustaje od ugovora, smatra se da je saglasan sa novom cenom. AGENCIJA ima pravo da aranžmane iz programa prodaje po nižim cenama od navedenih, ukoliko proceni da za to ima potreba, a da putnicima koji su uplatili ili započeli plaćenje istog, ne umanji cenu. 6. KATEGORIZACIJA I OPIS USLUGA: Ponuđeni smeštajni objekti i prevozna sredstva i dr. u programima organizatora opisani su prema službenoj kategorizaciji zemlje boravka u vreme objavljivanja programa putovanja. Ishrana, komfor i druge usluge kategorisani su po lokalno-nacionalnim propisima od strane domicilnih turističkih uprava, a standardi smeštaja i usluga su različiti i nisu uporedivi po destinacijama. 7. SMEŠTAJ, ISHRANA, TRANSFER I PREVOZ: Ukoliko putnik nije izričito ugovorio smeštaj posebnih odlika, prihvatiće bilo koju službeno registrovanu smeštajnu jedinicu u smeštajnom objektu opisanom u programu putovanja. Putnik preuzima obavezu upoznavanja i poštovanja pravila ponašanja u određenom smeštajnom objektu koja se mogu odnositi na deponovanje novca i drugih dragocenosti i vrednih stvari, unos hrane i pića u sobe, poštovanje reda, nemogućnost smeštaja u sobe pre određenog vremena, broj osoba u sobi, obavezu napuštanja sobe u određeno vreme i sl. Organizator ne može biti odgovoran za štete nastale zbog nepoštovanja propisanih pravila i običaja. Ako drukčije nije ugovoreno, smeštaj putnika u objekat je najranije posle 14:00h na dan početka korišćenja usluge a napuštanje objekta najkasnije do 09:00h na dan završetka korišćenja usluge po lokalnom vremenu. Raznovrsnost, kvalitet ishrane i servisa ishrane, zavisipretežno od kategorije objekta, destinacije i lokalnih običaja bez obzira da li je usluživanje po principu švedskog stola ili menija. Usluga All Inclusive ili All Inclusive Light kao i bilo koja druga usluga podrazumeva usluge po internim hotelskim pravilima i ne mora biti identična ni u okviru iste kategorije na istoj destinaciji. Doručak, ukoliko nije drugačije naznačeno u programu putovanja, podrazumeva kontinentalni doručak. Analogno navedenom, primenjivaće se i važeći principi i pravila prevoznika prilikom transfera i prevoza putnika. U prevoznim sredstvima zabranjeno je pušenje, konzumiranje opojnih sredstava, alkohola. Putnik ne sme uznemiravati svojim ponašanjem službena lica u autobusu-vozače i vodiče, u protivnom biće odmah udaljen iz autobusa. Putni pravac, pauze, mesto i dužine njihovog trajanja određuje vodič. Za zaboravljene stvari u autobusu, agencija ne odgovara. Putnik je dužan da svu nastalu štetu u prevoznom sredstvu i smeštajnom objektu nadoknadi na licu mesta. 8. PUTNE ISPRAVE: Svi uslovi objavljeni u programu putovanja odnose se na državljane Srbije. Organzator nije dužan upoznati putnike – državljane drugih država na uslove koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza istog da sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeće putne isprave i o roku dostaviti potrebne podatke i dokumenta za dobijanje viza, ukoliko iste pribavlja organizator. U protivnom, smatraće se da je putnik odustao od putovanja. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize i ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost predate dokumentacije, za nepotpunost i netačnost predate dokumentacije, za neblagovremenost predate dokumentacije, za neispravnost putnog dokumenta ili ako pogranične vlasti – imigracione službe ne odobre tranzit, ulazak ili dalji boravak putniku. Ukoliko se putovanje ne može realizovati iz napred navedenih razloga, primenuju se odredbe tačke 10 ovih uslova. Službenik agencije organizatora kao i posrednika, nije ovlašćen da utvrđuje validnost putnih i drugih isprava i dokumenata. 9. ODUSTAJANJE ILI PROMENA PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE ORGANIZATORA: Organizator, može otkazati putovanje potpuno ili delimično, u slučaju nastupanja vanrednih okolnosti koje da su postojale u vreme objavljivanja programa bile opravdan razlog organizatoru da program ne objavljuje i ugovore ne zaključuje. Ukoliko u programu putovanja nije posebno navedeno, da bi se putovanje realizovalo, najmanji broj prijavljenih putnika u određenom prevoznom sredstvu, treba da bude: za putovanje autobusom 30 putnika, za putovanje na redovnim avio linijama u Evropi 20 putnika, za putovanje na interkontinentalnim avio linijama 15 putnika, za putovanje na posebno ugovorenim avio-čarter linijama, vozovima ili hidrogliserima najmanje 80% popunjenosti kapaciteta. Organizator zadržava pravo promene dana ili sata putovanja, kao i pravo promene maršute putovanja, ukoliko se promene uslovi za putovanje (promenjen red letenja, bezbedonosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge vanredne okolnosti) bez obaveze isplate štete, odnosno plaćanja bilo kakve naknade putniku. Ugovoreni smeštaj može se zameniti samo smeštajem u objektu iste ili više kategorije, a na teret organizatora. Putnik je dužan prihvatiti promenu smeštaja u drugom objektu iste ili više kategorije u istom mestu. Smeštaj u objekte niže kategorije može se izvršiti samo uz saglasnost putnika i povraćaja naknade putniku srazmerno smanjenoj kategoriji smeštajnog objekta. Organizator ne preuzima odgovornost za promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja. Ukoliko se putovanje iz opravdanih razloga prekida, organizator ima pravo na naknadu za stvarno pružene usluge. Organizator je ovlašćen otkazati putovanje u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, o čemu je dužan obavestiti putnike najkasnije 5 dana pre predviđenog početka putovanja, uz obavezu da putniku izvrši povraćaj uplaćenih sredstava u celosti najkasnije u roku od 15 dana od dana otkaza.

Opšti uslovi putovanja / Hotelski smeštaj / 113


Opšti uslovi putovanja 10. ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA: Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti organizatora putovanja. Datum prijema pisanog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to: - 10% ako se putovanje otkaže do 45 dana pre početka, - 30 % ako se putovanje otkaže do 30 dana, - 50 % ako se putovanje otkaže do 20 dana , - 80 % ako se putovanje otkaže do 7 dana, - 90 % ako se putovanje otkaže od 7 dana do jednog dana, -100% ako se izvrši na dan ili posle početka putovanja. Promena ugovorenog datuma putovanja, odnosno smeštajnog objekta, sobe ili apartmana smatra se odustajanjem putnika od putovanja. Putnik je u obavezi organizatoru nadoknaditi samo stvarne, odnosno učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog okolnosti koje nije mogao predviditi, otkloniti niti izbeći, i to: bolest ili smrt putnika, bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, odnosno poziv za vojnu vežbu putnika i elementarna nepogoda zvanično proglašena. Za navedene slučajeve putnik je obavezan dostaviti pisane dokaze organizatoru. Pod stvarnim i učinjenim troškovima, a koji mogu biti i do visine ugovorene cene aranžmana, naročito se podrazumevaju: 1. Ugovoreni a nerealizovani prevoz 2. Fiksni zakup smeštaja. Otkazom na dan puta će se smatrati i nedolazak putnika na polazak ili u objekat smeštaja. Ukoliko uplaćena akontacija nije dovoljna da pokrije nastale troškove otkaza, putnik je dužan nadoknaditi štetu organizatoru do punog iznosa troškova. Rani ili kasni dolazak u objekat, ne daje pravo putniku da duže koristi sobu/apartman od propisanog pravila objekta. Putniku koji se ne pridržava kućnog reda i remeti mir bezuslovno će biti otkazan smeštaj i u tom slučaju će biti naplaćen celokupan iznos smeštaja bez obzira na kraći boravak. Organizator putovanja, u slučaju da putnik koji je odustao, obezbedi odgovarajuću zamenu ili pak zamenu izvrši sam organizator, dužan je putniku izvršiti povraćaj uplaćenih sredstava u ukupnom iznosu, po odbitku samo stvarnih i učinjenih troškova (izdavanje vize, polise osiguranja, i dr.). 11. REKLAMACIJE: Ako su usluge iz programa putovanja nepotpuno izvršene, putnik može zahtevati srazmernu naknadu, ako organizatoru dostavi blagovremeni i opravdani pisani prigovor. Svaki putnik - nosilac ugovora prigovor podnosi pojedinačno, jer organizator neće primiti u postupak grupne prigovore-reklamacije. Postupak u vezi sa prigovorom: - putnik je dužan u mestu boravka istaći prigovor za neodgovarajuću uslugu predstavniku organizatora ili drugom ovlašćenom licu neposrednog pružaoca usluge. Putnik je obavezan sarađivati sa predstavnikom organizatora i neposrednog izvršioca usluga u dobroj nameri da se otklone uzroci prigovora. Ako putnik na samom mestu ne prihvati ponuđeno rešenje koje odgovara uplaćenoj usluzi, organizator neće uvažiti naknadnu putnikovu reklamaciju, - ako uzrok prigovora nije otklonjen na licu mesta, putnik sa predstavnikom organizatora ili izvršiocem usluga o tome sastavlja pismenu potvrdu u dva primerka koju obojica potpisuju. Putnik zadržava jedan primerak ove potvrde. Ako je uzrok prigovora otklonjen na licu mesta putnik je obavezan potpisati potvrdu o istom, a u suprotnom činjenica da je nastavio korišćenje ponuđenog rešenja smatra se da je program putovanja u celosti izvršen, - najkasnije 8 dana po povratku sa puta, ako uzrok prigovora nije otklonjen na licu mesta, putnik ima pravo da uloži pismeno obrazloženi prigovor organizatoru uz prilaganje pismene potvrde i eventualnih računa o plaćenim dodatnim troškovima. Organizator je dužan uzeti u postupak samo blagovremene, obrazložene i dokumentovane prigovore. - organizator je dužan dostaviti putniku pisani odgovor u roku od 15 dana od dana prijema prigovora. Organizator će rešavati samo one prigovore kojima se uzrok nije mogao otkloniti u toku putovanja. Ako putnik prihvati predlog organizatora dužan je potpisti potvrdu o isplati naknade sa klauzulom da putnik nema nikakvih daljih potraživanja po bilo kom osnovu od organizatora. - dok organizator u navedenom roku ne donese pisani odgovor, putnik se odriče posredovanja bilo koje druge osobe, sudske ustanove ili davanja informacija u javna glasila. 12. PRTLJAG: Prevoz prtljaga do određene težine koju određuje avio prevoznik, je besplatan. Višak prtljaga putnik plaća prema važećim cenama avio-prevoznika. Kod prevoza autobusom putnik može poneti 1 komad prtljaga i 1 komad ručnog prtljaga. Deca do dve godine nemaju pravo na besplatan prtljag. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo, o davanju, odnosno preuzimanju prtljaga predatog prevozniku, odnosno unetom u smeštajni objekat. Sva svoja prava po navedenom, putnik ostvaruje direktno od prevoznika, pružaoca usluge smeštaja i dr. a prema važećim međunarodnim propisima, domaćim propisima i važećim uzansama. 13. CARINSKI I DEVIZNI PROPISI: Putnik je dužan striktno poštovati carinske, devizne i druge propise Srbije, tranzitnih i zemalja u kojima boravi, te u slučaju nemogućnosti nastavka putovanja, odnosno boravka, sve posledice i troškove snosi sam putnik. 14. ZDRAVSTVENI PROPISI: Putovanja u zemlje, u kojima važe posebna pravila koja obuhvataju obaveznu vakcinaciju ili nabavku određenih dokumenata, podrazumevaju obavezu putnika da obavi potrebne vakcinacije i obezbedi odgovarajuće potvrde o tome. 15. GUBITAK DOKUMENATA: Ukoliko za vreme putovanja dođe do gubitka ili krađe putne isprave, troškove izdavanja novih isprava, kao i sve druge troškove snosi sam putnik.

114 / Opšti uslovi putovanja / Hotelski smeštaj


Opšti uslovi putovanja 16. OSIGURANJE: Organizator putovanja dužan je ponuditi putniku mogućnost obezbeđenja polisa zdravstvenog osiguranje tokom boravka u inostranstvu, kao i osiguranje prtljaga, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja, kao i osiguranje od otkaza putovanja. 17. INFORMACIJE: Usmene informacije, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u programu putovanja ne obavezuju organizatora putovanja. 18. POPUSTI: Uslovi koji se odnose na ostvarivanje popusta za decu, kao i na ostale pogodnosti koje su posebno date u programu putovanja su determinisani od strane hotelijera i drugih neposrednih pružaoca usluga i iste treba tumačiti restriktivno (npr. za decu do dve godine starosti, relevantan je kalendarski datum kada dete navršava dve godine i ništa preko toga i to u periodu trajanja putovanja; pravo na popust deca uglavnom ostvaruju u pratnji dve punoplatežne osobe). 19. INDIVIDUALNA PUTOVANJA »NA UPIT«: Kod individualnih »rezervacija na upit« organizator naplaćuje troškove rezervacije u skladu sa vremenom angažovanja i poštanskim i dr. troškovima (telefon, telefax, e.mail i dr.). Putnik polaže na ime troškova rezervacije (na upit) depozit koji ne može biti manji od 15 EUR u dinarskoj protivvrednosti. Ukoliko rezervacija bude prihvaćena od strane putnika, depozit se uračunava u cenu aranžmana. Ukoliko rezervaciju organizator ne potvrdi, depozit se u celosti vraća putniku. Ako putnik ne prihvati ponuđenu i potvrđenu rezervaciju, iznos depozita zadržava organizator u celosti za pokriće troškova rezervacije. 20. NADLEŽNOST SUDA: U slučaju spora nadležan je sud prema sedištu organizatora putovanja. 21. OBAVEZNOST PRIMENE: Organizator može predvideti za pojedine – specifične vidove turističkih putovanja (npr. đački i omladinski turizam, lov, ribolov, sportski i dr.) posebne uslove putovanja u saglasnosti sa odredbama ovih uslova. Organizator putovanja može programom putovanja u izuzetnim slučajevima (povodom održavanja međunarodnih sportskih, kongresnih i sličnih međunarodnih manifestacija), predvideti drugačije uslove u pogledu rokova i visine naknade kod odustajanja putnika od putovanja, iznosa i rokova plaćanja i drugih uslova. Odredbe ovih opštih uslova čine sastavni deo ugovora između putnika i organizatora i obavezujuće su za obe ugovorne strane, osim odredbi koje su povoljnije za putnika a definisane su ugovorom, ili programom putovanja organizatora. Ovi opšti uslovi važe od 02.02.2011. godine, kojim danom prestaju da važe svi Opšti uslovi objavljeni pre ovog datuma.

Opšti uslovi putovanja / Hotelski smeštaj / 115


Oktopod Travel Htl Mediteran Leto 2011  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you