Page 1

Immersive Space Werkboek

Create your own world, with your fantasy!

Alicia Wiggemansen - 508136


3 Immersive ruimtes Zoek 3 immersive ruimtes en beschrijf waarom jij dit een immersive ruimte vindt. Beschrijf ook wat de sfeer zou kunnen zijn.

Foto 1.

Foto 2. Dit is misschien een standaard foto, maar ook dit is een immersive ruimte. Op de afbeelding zie je verschillende zeemeerminnen. Zeemeerminnen bestaan niet, waardoor je je in een fantasy wereld bevindt. Wat er precies gaande is op de afbeelding weet je niet, maar je kan je tientallen gebeurtenissen bedenken. Waarom kijkt de rechter zeemeermin naar boven? En waarom zwemt iedereen haar kant op? Ook de sfeer is onduidelijk. Zien ze iets moois? Of zijn ze op de vlucht voor iets of iemand?

Foto 3.

Deze man bevindt zich geheel in een fantasy wereld. Wat hij precies ziet weet niemand, alleen hijzelf. Dankzij de bril lijkt het net alsof hij zich in een andere wereld bevindt. Dankzij het geweer lijkt het nog echter, omdat hij alleen zo het 'spel' uit kan spelen. Dankzij de bril ziet de man alleen de fantasy wereld en niet de omgeving waar hij zich echt in bevindt. Hierdoor kan hij de sfeer beter voelen en lijkt het allemaal een stuk echter.

Deze afbeelding wekt veel vragen bij je op als je ernaar kijkt. De lucht is donker wat het erg mysterieus maakt. Dus wat moet een meisje helemaal alleen op zo'n verlaten weiland, maar vooral, wat is dat gebouw in het midden? Om het gebouw zit een vierkant, waardoor het op een spiegel lijkt. Hierdoor is deze afbeelding een immersive ruimte. Je vraagt jezelf namelijk af wat er gebeurt als je daardoor heen gaat.

Immersive Space 'Werkboek'  
Immersive Space 'Werkboek'  

Dit is het werkboek van de course 'Immersive Space'.

Advertisement