Issuu on Google+

Alice | Xi Chen | Portfolio


Kendall College of Art & Design


CONTENTS 1

I LIKE DESIGN COMPETITION

2

WHITE WAVE COMPANY

3

MO SHENG EASTERN AND WESTERN TEA RESTAURANT

4

BLUSKY CAMP

5

HAND RENDERING


1

I LIKE DESIGN COMPETITION


01 The design inspiration comes from both the desire to have knowledge and the size of the whale. I believe a travelers’ willingness to explore the world is monumental; if it is objective, it is even bigger than a whale. When people see a huge whale right in front of their eyes, they will know their ambitions can be greater than they originally thought. The whale skeleton is not made of real skeleton but instead it stands for the spirit of traveler. The Further hotel lobby located in Seattle will be transformed into an interactive stage for people who are willing to explore the world. The lobby is designed with abundant natural light and harmonious color palette that promotes spiritual healing and comfort for world traveler. With flexible seating, the space is easy to transform from minute to minute for travelers and the local community. The life size scale wood whale skeleton brings focus to the quiet seating zone.


East lobby view with breakfirst table

North lobby with view of huge whale model


East view of lobby


HOTELS ARE BECOMING MORE RESIDENTIAL. TRAVELLERS ARE LOOKING FOR A COZY AND COMFORTABLE "SECOND HOME" THAT IS FLEXIBLE AND CATERS TO THE USER EXPERIENCE. THE QUIET ZONE IS DESIGNED FOR BOTH INDIVIDUALS AND THE GROUPS. IT IS A SPACE FOR WAITING AND READING LOCAL NEWSPAPERS IN THE MORNING AND A GATHERING AREA FOR CHATTING AND GAMING AT NIGHT.


Waiting area & Reading area

Group meeting & Dining


Bar area

Meeting & Conference

Individual work area


RESEARCH :TRAVELLERS WANT AN INTERESTING SPACE TO INTERACT WITH LOCALS AND TRY REGIONAL CUISINES. APPLY: MANY TRAVELLER VALUE THESE EXPERIENCE WITH HIGH REGARD. BESIDES THE QUIET ZONE, THE BAR IS DESIGNED TO SUPPORT A CULTURAL EXPERIENCE. SUPPORTING MULTIPLE POSTURE AND FURNITURE SETTINGS. IT WILL SHOWCASE REGIONAL CUISINE AND COCKTAILS.

RESEARCH: MANY BUSINESS TRAVELLERS ARE LOOKING FOR SPACES NOT ONLY TO WORK, BUT ALSO DECOMPRESS AND RELAX. APPLY: DUE TO INCREASING HIGH WORK DEMANDS. THIS MULTI FUNCTIONAL SPACES IS DESIGNED AS AN IMPROMPTU OR SCHEDULED GROUP MEETING AREA. THE SPACE ALSO SERVES AS A LOUNGE OR ENTERTAINMENT CENTER WHEN NOT IN USE FOR BUSINESS NEEDS. IT PROVIDE THE ACCESS TO A BIG SCREEN AND PLACE TO PLUG IN LAPTOP AND TABLET

RESEARCH: THE EMERGENCE OF MULTIPLE TECHNOLOGIES IS AFFECTING OUR LIFESTYLE, IT ALSO GREATLY IMPACTS OUR TRAVEL EXPERIENCE. PEOPLE NEED TO HAVE EASY ACCESS TO WI-FI AND CHARGING WHILE THEY WORK OR WAIT IN THE LOBBY. APPLY: WI-FI IS ACCESSIBLE IN THE SPACE AND CHARGING FOR IPAD AND LAPTOP AT EVERY FURNITURE SETTING. THERE IS ALSO A DIGITAL MENU SERVICE FOR EACH TABLE TO MAKE FOOD ORDERING MORE EFFICIENT AND "ON DEMAND" FOR THE USERS. BOOK SHELVES WILL BE PROVIDED IN THE QUIET ZONE TO ALLOW "TECHNOLOGY DISCONNECTED"


2

WHITE WAVE HEADQUARTER

Location : Castleberry Hill – Historic Creative District in Atlanta, GA.


FRESH MODERN NATURAL


Castleberry Hill located close to Central Business District (direction: southwest). It is a federal historic district since 1985 and became a City of Atlanta later in 2006. This area has an influx of residents and new businesses. COMPANY CULTURE: The chance to change the world for the better is powerful motivation. Creating a different kind of food company, one that combines the spirit and principles of small food with the scale and resources of big food. There’s energy in our culture, powered by a sense of great potential. Whether you’re talking to an employee at a company-owned dairy farm in Maryland or a marketer in Belgium, our people will tell you they believe that working at WhiteWave gives them the chance to do work that matters, to make a real impact. • Illustrates the company’s commitment to quality, food safety, responsible sourcing, sustainable agriculture, transparent labeling, third-party assurances and sustainable packaging.

•Reducing Our Footprint: Highlights WhiteWave’s environmental achievements to date, including resource conservation, renewable energy and water conservation.

•Creating a Culture of Caring: Focuses on employee wellness, philanthropy and community engagement.


FIRST FLOOR FLOOR PLAN

SECOND FLOOR FLOOR PLAN


THE BAR HOLD 15 EMPLOYEES AT A TIME USE THE ELEMENT OF WOOD AND CURVEMENT ACHIEVE CLEAN AND ACTIVE ATMOSPHERE


Work Station


WHITE WAVE LOGO

POSITIVE VS. NEGATIVE

CREATE A INTERESTING CEILING PRESENT LOGO

2ND floor plan design


Fun Wall


3

MO SHENG RESTAURANT


MO SHENG Eastern and Western tea restaurant is located in downtown Chicago features sophisticated interior elegance inspired from the beauty of nature. It serve chinese cuisine and Hongkong style dessert. The white marble columns reference condominiums of urban city. The suspended wood panel ceiling with some curl at the end and wood panel wall designed to be symbol of woods. The linear narrow suspended lighting bring the contempory look to the space and the custom lighting fixtures bring a romantic feeling to the dining area. In the dining area II, the suspended curvy white panel ceiling recalls rolling hills and clouds in traditional Chinese painting. A game of contrast is deliberately played between dark and light, and hard and soft.


Lobby Design


WOOD PANEL CEILING WITH SUSPENDED LIGHTING FIXTURES PROVIDE A SOOTHING AND WELCOMEING ENVIRONMENT.

WOOD PANEL WALL WITH A CUSTOM LIGHTING FIXTURE CREATE A ROMANTIC FEELING TO THE NORTH WALL OF THE DINING AREA.


Take out store


Lounge area


4

BLUSKY CAMP

Location: Camp Douglas Smith Michigian


Design Solution: Camp BluSky will have an environment that inspires creation, innovation and collaboration. Each sabbatical will serve as a think tank for Fortune 500 companies, universities, start-ups as well as being an innovation camp for kids. The exterior will blend with its surrounding national park and compliment the sister camp by using local materials rich in nature’s colors. Inspiration is key, which is why the interior will unexpectedly provide a sharp contrast with modern and light elements, finishes, and technology. Custom furniture and partitions will convert effortlessly from living and privacy functions into collaborative, working functions. Camp Blusky will be an escape for companies to submerge themselves into the wilderness and encourage professionals to think outside the box by providing a blank canvas.


how do we combine this...

...with this?


The interior’s aesthetic provides a blank canvas for creatives to unlock their mind. This is meant to inspire creation. Each sabbatical functions as an adult playground equip with the latest tech.


multi-functional space planning


lockable tech storage by sliding whiteboard entry

kitchen / presentation space / equipment storage

sliding partition

bedroom / drafting and drawing space

living room / collaboration space entry

4� bar mounted on window

ramp

deck

ramp Floor Plan


Lounge Area

Kitchen View


Kitchen: presentation

Kitchen: Goup Working

Kitchen View


Bed / Individual Work


5

HAND RENDERING


THNAK YOU ! Want to know more about me? scan above to enter my Behance or check out my website: http://xxandxxandxx.wix.com/alicechen


作品集