Page 1

ALICE IN UNDERLAND

PEDE B, LIL B, DANNI TOMA, HVEM ER NATTEN & MEGET MERE


LEDER Ord: Sophie Amalie Fälling

Puuuuuuuuuha, nu har vi været i gang i 6 måneder! Et halv år! 182 dage! Og jeg kunne blive ved. Men hold da op, hvor er det gået stærkt. Hver dag ligger der søde besked i min mail inbox og på min Facebook. Og tusinde tak til alle jer, der kommer med respons – både ris og ros. Hvis ikke det var for jer, så ville vi ikke udvikle os. Tusinde tak. Vi er nu i maj måned, og sommeren, varmen, de kolde øl, ferien og festen nærmer sig … Med drastiske skridt. Blomsterne er sprunget ud, fuglene er begyndt at synge, drengene er trukket i shorts og pigerne i kjoler, det hårdeste skoleår i mit liv er ved at være slut, og det hele er åh-så dejligt. Men jeg kan ikke lade være med at tænke, hvornår det lige skete? Hvornår var det egentlig lige at noget skete? Hvornår begyndte det at gå så stærkt? Da jeg var yngre, gik sommeren til sidst meget langsomt, og trangen til at komme tilbage i skole meldte sig … Min sidste sommerferie gik så stærkt! Og jeg havde på ingen måde lyst til at tage tilbage i skolen. Hvornår var det lige, at det begyndte at gå så stærkt? Vi må i tider som disse, hvor alt går stærkt, lige huske at stoppe op en gang, og nyde det øjeblik, der er, i stedet for at lade det passere forbi i en hulens fart.

Siden sidst er jeg flyttet hjemmefra. Anna fra redaktionen og jeg har fundet en fin lille lejlighed i Nordvest. Vi er ”lettet fra reden” og har fundet vores egen. Jeg er utrolig glad for det, og sidder lige nu i vores lille fine køkken, som er fyldt med farver. Jeg har boet i mange år på Østerbro, og har altid været glad for den stemmening, der er på Østerbro. Østerbro er som en lille oase i en til tider meget forvirret verden. Når det hele gik lidt for stærkt, havde vi en tagterrasse, man kunne sidde på. Ikke noget særligt. Men de der to kvadratmetre på toppen af Østerbro – man finder ikke noget bedre sted i København. Men nu er jeg flyttet til Nordvest, og her er godt nok anderledes! Jeg er vant til at se barnevogne over det hele, gamle damer i store pelse og unge løbere. Nu ser jeg ældre mennesker, unge mennesker på bmx-cykler, drenge i biler, mens technomusikken kører på høj skrue … og så har alle addidas på! Det er simpelthen fantastisk. Jeg elsker København – alle dele af den. Det er fantastisk, at en tur på 20 min. fra Østerbro til Nordvest ændrer sig så meget. Det er noget, som vi taler meget om i dette magasin. Læs om busturen igennem København og om Nørrebro. Vi dedikerer dette magasin til København – fordi det er den bedste by i verden.

Dette magasin er fyldt med søde, unge drenge. Vi har Danni Toma, Based Boys og Pede B. Tre meget forskellige typer, men alle tre er yderst charmerende.

God læselyst, god sommer, god ferie gt. gå ud og nyd livet, for det er så dejli Alt kærlighed Sophie Amalie Fälling

2


DE HAR LAVET ALICE IN UNDERLAND

Sophie Amalie Fälling Tino Hanson Skribenter: Fritjof Nørretranders Morten Holm Rasmussen Fleur Marie Marcus Mortensen Anna Davidsen Kristoffer Reynolds Christine Monberg Mats Magnussen Josephine Roshni Wiig Tino Hanson Sophie Amalie Fälling Fotografer: Tino Hanson Anna Davidsen Emilie Hoppe Younes Ghazouani Gústi Goo Thor Lodberg Emil Hougaard Alexander Lissalde Ihsan Tahir Sophie Amalie Fälling Korektur: Twigg Safai Grafik og layout Frederik Dollerup Jacob Ziegler

3


Ord: Fleur Marie

Jeg stikker hovedet ud af vinduet nogle minutter før interviewet skal starte, normalt kommer hiphoppere ikke til tiden, men der gik Peter ganske vist, blandt blokkende på Bolsjefabrikken, og ledte efter vores redaktion, så jeg måtte lige ned på gaden og hente ham. Jeg roser ham for hans punktlighed og han vælger at tage plads i den velkendte gule Alice in Underland sofa.

TIDLIGERE SAMME DAG sagde Pede en helt ny video på youtube ”De Berømte Minutter” fra DJ Noise og hans kommende album, ”Over Askeskyen”, der udkommer i maj. Han forklarer at de berømte minutter dækker over det velkendte udtryk ”15 minutes of fame”, og at sangen er karikatur tegning af hans fortolkning af dette udtryk, altså den der VIP fornemmelse mange mennesker elsker og opsøger, men som han selv har et anstrengt forhold til. Han tager hundrede procent udgangspunkt i hans eget syn på tingene, hans egne tanker og hans egen meninger, og nummeret skal derfor ikke forstås som en provokation. I den forbindelse nævner han bl.a. et af hans standpunkter, der går ud på, ikke at snakke med folk, der har solbriller på indenfor. Et standpunkt jeg beundre ham meget for! Jeg har hørt Pede B lige siden, jeg begyndte at høre rap, og noget der går igen i hans tekster, både gamle og nye, er et meget personligt præg. Fortællinger om personlige oplevelser, om at vokse op i et hjem, hvor alting ikke var idyl og ligusterhæk, og om ungdommen, hvor man bare ’spiller sygt dum’. Er det ikke uhyggeligt, at alle mulige mennesker går og ved en hel masse om en, uden at man overhovedet ved, hvem de er? Jo, det er da underligt, at folk har det billed af en, svarer han, og han ser det som en styrke, da han ikke har en så stor fanbase, men en meget loyal en. Han har bl.a. mødt flere, der har citater fra hans tekster tatoveret, hvilket gør ham meget stolt. Forståeligt. Han føler også en hvis intimitet med publikum til koncerter, når han netop kan få lov til at spille de her meget personlige numre, og folk rent faktisk gider lytte til lidt tungere beats. GRIME BØLGEN HAR OVERTAGET DANMARK Og det har Pede det helt chill med. Han hører bare et dobbelttempo rapnummer, han hører ikke, at det specifikt er grime, fortæller han. Han hører alle former for hiphop, han går mere op i om det lyder godt og, hvordan rapperne er, og bryder sig ikke om at sætte musik og kunstnere i kasser. Han føler den nye bølge af kunstnere fokusere meget på det tekniske, og det er han utrolig glad for, da han desværre føler, det var gået lidt i glemmebogen. Nu vi var ved emnet, blev jeg selvfølgelig nødt til at spørge lidt ind til hans samarbejde med Kidd på FOKMEDOSNU! remixed, men der er ikke så meget at fortælle, de skulle have lavet noget andet remix gøjl sammen, men det løb ud i sandet. Han føler, mange ligger pres på, at han ikke skal kunne lide Kidd, og jeg får lidt røde ører. Han roser ham for hans selvironi. KIDD ER IKKE DET ENESTE NYE SKUD PÅ STAMMEN Når det kommer til dansk musik, og jeg prøver at grave lidt i, hvem Pede måske gerne vil arbejde sammen med i fremtiden, og hentyder til han måske skulle hooke op med noget reggae, og han nævner at Wafande ville være et klart bud og en tysk reggae sanger kaldet Gentlemen. Wuhu, tænker jeg bare. Selvom det jo er et Pede B interview, er han rigtig god til at

5

spørge ind til mine tanker og meninger, og luften er tyk af hygge og al min cigaretrøg, da jeg pga. nervøsitet er begyndt at kæderyge. Snakken går på, hvem der er fremme lige nu i musik rundt omkring i Danmark, og vi kommer til at snakke om det at skulle tro man er den bedste, for virkelig at lave rapmusik, hvilket han på ingen måde kan identificere sig med. Hvis man selv er den bedste, er der jo ingen motivation for at blive bedre, forklarer han, meget rigtigt. SAMTALEN FALDER MEGET NATURLIGT på freestyle, da det jo er det Pede også er meget kendt for. Her det seneste stykke tid har han dog prøvet at tage lidt afstand fra det, efter han vandt Fight Night for 3. gang i 2009. Han bliver nu ikke længere kun identificeret som ’ham der freestyle rapperne’, og det synes han er rigtig rart. Han fortæller om, hvor meget had der også er indblandet i freestyle, da folk har et fodboldfanforhold til de forskellige rappere, og at han ikke kunne samle et decent crowd i Aarhus i mange år, fordi de holdte med Ham Den Lange. Efter 2009 ændrede det sig hurtigt. I 2010 varmer han op for Jedi Mind Tricks på Voxhall i Aarhus, og responsen var super god. Han freestyler stadig, men battlekonkurrencer gider han ikke mere (øv), og er heller ikke interesseret i Rap Slam (dobbelt øv). NOGET JEG HAR VÆRET MEGET NYSGERRIG OMKRING Er Pedes tatovering, som jeg første gang fik lov at se, ufærdig, til en koncert ved skatescenen sidste år på Roskilde, da han elegant valgt at smide blusen. Not bad. Jeg indleder med at spørge, om han vil snakke om den, og før jeg ved af det, står han er hiver op i blusen og viser mig den store, farlige drage han har tatoveret på maven. Hyggen på redaktionen stiger med det dobbelte. Tatoveringen på ryggen forstiller en isbjørn, som var hans yndlingsdyr som lille. Isbjørne er store og blege, ligesom ham selv, forklarer han, og den vader gennem Københavns gader. Der bliver snakket længe om tatoveringer, jeg lærer et nyt ord ’køkkentatoveringer’, anekdoter bliver delt og der bliver grint. NU ER DER SNART EN NY PLADE PÅ GADEN FRA PEDE B Der er blevet signet hos Target Records, hvor bl.a. Malk det Koijn er signet. De første teasere er allerede ude, og han glæder sig, jeg glæder mig og I glæder jer helt sikkert til at høre meget mere nyt. Efter et hyggeligt interview, på over en time, forlader Peter redaktionen og jeg kigger på vores fotograf Alexander.

”Hold kæft hvor er han et spændende menneske”


SHAWARMA I Alice In Underland besluttede vi os for at teste Københavns Sharwamabarer. Vi havde svært ved at vælge hvilke steder, der skulle udsættes for vores hårde smagsdommere, men valget faldt på følgende:

BEYTI: NØRREBROGADE Stedet er en klassiker efter en bytur på Nørrebro. Der er sent åbent, og det smager rigtig godt. Derudover er der gratis tyrkisk te. Vi prøvede deres Pitabrød med Shawarma. Pris: 27 kroner. Den ser lidt lille ud ved første øjekast – især i forhold til prisen. Kødet er dog rigtig lækkert krydret, og der er godt med dressing. Salaten er meget standard med løg og tomater, men det mangler friskhed. Brødet var flækket en smule på midten da vi modtog den, hvilket heller ikke er særlig positivt. Stjerner: vi giver den tre og en halv stjerne, da den var alt for lille i forhold til prisen, brødet flækkede undervejs og salaten ikke var helt frisk.

6


TORVETS KEBAB: BLEGDAMSVEJ Torvets Kebab er et meget småt sted med næsten ingen mulighed for at sidde ned. Det ligger lige ved siden af en anden Shawarma-bar, så konkurrencen er hård. Vi prøvede deres hjemmelavede pitabrød med falafel. Pris: 25 kroner. Pitabrødet ser vildt indbydende ud, og der er salat i både top og bund. Falaflerne smager som en drøm, og smager meget hjemmelavede og sprøde. Der er godt med dressing, hvilket jeg altid synes, at der er for lidt af. Tomaterne er friske og chilien er rigtig stærk, så pas på med den! Stjerner: vi giver den fem stjerner, fordi den er optimal i forhold til pris og kvalitet! Vi kan varmt anbefale Torvets Kebab.

7


8


KÖSK KEBAB: FREDERIKSUNDSVEJ Dette her er det tætteste, man kommer på en Shawarmarestaurant. Det er hovedsagligt de lokale, der kommer her, men hvis du er i nærheden, kan stedet varmt anbefales. Her er åben grill og autentisk stemning med arabisk musik. Der er altid proppet, så du må væbne dig med en god portion tålmodighed, før maden bliver serveret!! Nyd udsigten ud til vejen i den lille glaspavillon! Vi valgte en dürum rulle. Pris: 35 kroner Rullen smager godt og er med hjemmelavet brød. Kødet har en lækker smag af krydderier. Chilien er tilpas stærk og passer godt sammen med kødet!

9


I Helsingør holdte de en kæmpe fest, og den skulle vi med til. Click Festival gik sammen med Distortion for at holde et brag af en fest d. 4 maj. Kunstnere som Kenton Slash Demon, Den Sorte Skole, Eloq og ikke mindst Lil B gjorde det til en uforglemmelig aften.

LIL B INTERVIEW Vi mødte den omtale BasedGod til et lyn-interview om katten Keke, hans sko og ny musik! På vej hen mod backstagelokalet får vi at vide, at hans taxa allerede holder nede ved vejen. Lil b kommer ud og fortæller, at vi må gøre det hurtigt. Vi løber ned ad trapperne med ham og hele hans crew i hælene, og vi stopper op lige inden taxaen.

Hey BasedGod, hvordan går det med Based-katten, Keke?

Yndlingsdrink?

Det går forrygende med Keke. Hun er den vigtigste TYBG-kat i verden. Hun er faktisk signed af mig nu!

Jeg elsker orange juice. Og purple drink. Jeg drikker alt. Hvorfor siger du swag hele tiden, når vi har hørt det?

Laver du snart noget ny musik? Fordi jeg ejer swag, og jeg er grunden til at swag kom tilbage. Jeg tog ordet tilbage til verdenen.

Jeg har en helt masse ny musik parat. Danmark kommer til at gå amok. Jeg laver et rockalbum ved navn California Boy! Det bliver stort!

Hvad med dig og Tyler (Tyler, the Creator, bandmedlem af OFWGKTA, red.). Har i noget i gang? Tyler er for vild – stort skud ud til ham og Odd Future, mand. Vi har ikke snakket sammen om musik, men jeg er bare kæmpe fan drengene, og de supporter mig, så det er bare kærlighed.

Hvad med dine gamle slidte vans. Du har sagt, at du ikke vil skifte dem, før du har tjent en million dollars? Ja, jeg elsker dem, mand. Du kan se, at de er beskidte, men jeg er næsten ved at være der!

Og hvad med The Game? Når du har tjent en million, hvilke sko skal du så have? Game og jeg har noget musik. Han sagde, ”udgiv det!” Haha (intern joke). Se det på nettet.

Det vil jeg ikke sige. Men alle vil se det, når jeg kommer dertil! Hvad vil det sige at være ”Based”? Based vil sige at være positiv, at være sig selv, og at gøre, hvad man har lyst til. At lade være med at tænke på, hvad andre synes om dig. At være Based er at være sig selv!

Til sidst er Alice In Underland Based?

Hvad med hende MTV-pigen. Fik du knaldet hende? Hun er meget smuk – skud ud til hende – men jeg fik ikke knaldet hende. Hvordan har du formået at lave 1500 numre på et år?

Ja, I er mand!!

Jeg var bare i mit gode mode. Jeg ville lave historie og ikke tænke for meget over det.

12


14


15


16


17


18


19


H VA D S K A L D U LY T T E T I L I SOMMERVEJRET? Mens du ligger/sidder alle de her dejlige steder (jf. HVOR SKAL DU HÆNGE, NÅR VEJRET ER DEJLIGT?), så skal du jo også have noget at lytte til. Her kommer min solskinsplayliste. DAYDREAMIN – LUPE FIASCO FEAT. JILL SCOTT HOBBY – KLUMBEN SEIZE THE DAY – WAX TAILOR REAL QUICK –ROYAL MUDD DUFTEN AF EN KVINDE – DANNI TOMA NIKES ON MY FEET – MAC MILLER SUNSHINE – ATMOSPHERE BEEF – LUX OG ADRIAN FOREVER YOUNG – JAY Z IT FEELS SO GOOD – SONIQUE TAKE FIVE – DAVE BRUBECK MISS YOU – ROLLING STONES (REMIX AF DR. DRE) KUGLEDANS – EAGGER STUNN FT. GEOLO G TOMGANG – SHAKA LOVELESS BETTER OFF ALONE – ALICE DEEJAY

20


HVOR SKAL DU HÆNGE NÅR VEJRET ER DEJLIGT? Ord: Sophie Amalie Fälling

Jeg elsker godt vejr. Så snart solen skinner, er jeg ude af døren, men hvor skal man tage hen? Jeg har lavet en lille liste over de steder, som jeg bedst kan lide at besøge, når vejret er dejligt! MÅNEFISKEREN, CHRISTIANIA Nok mit absolut yndlingsspot. Når solen skinner, og vejret er varmt, er bænken op ad muren det bedste sted i København. Stemmeningen på Månefiskeren er altid fantastisk, og tilføjer du cigaretter, backgammon og sodavand/øl, så er det nok det bedste sted i verden. SKATEPARKEN, FÆLLEDPARKEN Sidste sommer hang jeg rigtig meget her! Jeg står selv en smule på skateboard, men jeg er ikke den vildeste i verden. Står du overhovedet ikke selv på skateboard, kan du sagtens komme og hænge her alligevel. Der er altid god energi og en masse at kigge på ... især for pigerne! ENGEN, CHRISTIANIA En fredfyldt græsplæne, som indbyder til middagslur i sommervejret. Kort fortalt.

DRONNING LOUISES BRO Åh, hvilket herligt sted! Ikke et sted, hvor jeg vil sidde i flere timer – men et godt sted lige at tage en pause i på vejen. Spis en is, ryg en cigaret, drik en øl, what ever, og så videre derudaf. BROEN VED NORDHAVN ST. Jeg var lidt i tvivl, om jeg skulle skrive denne her på listen. Det er mit ret personlige sted, og ikke mange kender til det. Men jeg har besluttet mig for at gøre det, for det er et fantastisk sted! Hvis du står af på Nordhavn St og går ud og 20 meter til venstre, ser man en blå port. Går du ind af den port og hen ad en lille sti, er der en stor trappe. Går du op af den, kommer man op på en lille smal bro, som går over skinnerne. Herfra kan du sidde og se ud over vandet ved Nordhavn og ind mod indre by. Også et af mine yndlingssteder. SKATERBANEN I NANSENSGADE Hey, piger, hvis I er vilde med solskin, drenge, der spiller basket i bar overkrop og drenge på skateboard – så er det her, du skal tage hen og nyde vejret!

BRYGGEN Når vejret bliver endnu bedre, er bryggen det optimale sted. Her er mulighed for at tage sig en dejlig dukkert, lave mad på engangsgrill, drikke sig fuld og spise is!

SANKT HANS TORV Ingen nødvendig beskrivelse. Great spot! KANALEN, CHRISTIANSHAVN Jeg hænger meget ud på Christianshavn, fordi jeg går i skole der. Men den stemmening, der er ved kanalen, når vejret er godt, kan ikke beskrives. Sæt dig med benene ud mod vandet og kig på de små både. Læn dig tilbage og lyt til vandskvulp.

STUDIESTRÆDE Hold da op hvor har jeg bare brugt mange timer på denne gade! Bænkene ved ”The Living Room” er et dejligt spot i solskinsvejret. Sæt dig, og kig på alle menneskerne.’

21


S Y O B D E BAS Ord: Sophie Amalie Fälling Billeder: Tino Hanson

D U VE D D E T A L L ER ED E. BA S ED BO Y S - LY D EN ER BED S T. „D U SK AL S H A K E D IN GÖ T, S H A K E, S H A K E D IN GÖ T.“ D U H AR N O K H Ø RT D E T FØ R . D U H A R NO K H Ø RT D ET M A NG E G A NG E FØ R . D U HA R N O K SI D D E T O G FÅET ET FJO GET S M IL PÅ , G R INT O G RY S T ET PÅ H O V ED E T. E R D R E N G E N E I D I O T ER EL L ER G ENIER ? EL L ER ET S T ED M ID T IM EL L EM ? VI H AVD E I N VI TE R E T D R ENGENE EN T UR PÅ R ED A K T IO NEN, O G D E S A G D E JA – ME N SÅ SK U L L E D E R O G SÅ VÆ R E Ø L . V I22 H A R A LT ID Ø L , S Å D R ENG ENE K O M S O M LO V E T F O R B I E N D O V EN S Ø ND A G, - T R E K VA RT ER FO R S INK ET.


Jeg starter med at bede drengene om at præsentere sig selv. Drengene har taget venner med, og dem skal vi jo også lige have på plads. Svend: Hej, jeg hedder Svend. Jeg er direktøren. Noah: Hey, jeg hedder Noah G, og render rundt i videoerne og spiller dum. Svend: Det gør jeg faktisk også! ... Det glemte jeg lige at sige. Anders: Jeg hedder Anders, det er mig, der er manager. Victor: Jeg hedder Victor, jeg er, øh, sanger? Frederik: Jeg hedder Frederik aka. FisseFred. Jeg ved ikke, jeg er, øh ... sanger?

Hvad var den første I lagde ud så? Victor: Jamen, det var ”Hoes På Min Pik”. Men altså, den var også sådan der HELT knast. Noah: Det er den DÅRLIGSTE video nogensinde. Victor: Vi havde også bare klippet videoen på en halv time eller sådan noget. Vi havde bare siddet og klippet den ovre i skolen på min Mac i iMovie. Men så møder vi Mads Emil fra Fanatic (Fanatic Sound, red.). Han laver en masse musik og sådan noget, og ham bliver jeg ret gode venner med. Så laver vi ”Laver Dig Godt” sammen med FisseFred.

Hvad var ideen, hvis der overhovedet var en idé? Noah: Ååårh, den er dårlig. Victor: Det hele startede for to år siden, hvor vi sad hjemme hos mig. Så fandt vi noget Lil B, og blev inspireret af det. Mig og Sofus, der så ikke lige er her i dag, men som laver vores beats, vi havde gruppearbejde i skolen, og så lavede vi bare den der ”Hoes På Min Pik”. Det var sådan det startede. Der var ikke rigtig nogen idé. Vi syntes bare, at det kunne være sjovt at lave noget musik sammen. Noah: Også to uger efter var vi på Roskilde Festival. Det var også der, vi fandt på navnet FisseFred.

Victor: ... Den var så dårlig! Det er rigtigt nok! Frederik: Det er den bedste sang, som vi nogensinde har lavet. Victor: Det er faktisk vores yndlingssang! Jeg kan godt lide at høre den … men hold kæft, hvor er den dårlig. Frederik: Når man er down, skal man høre den sang.

Frederik: Først gad jeg faktisk ikke at være med. Det var simpelthen for dårligt. Men så hørte jeg Lil B.

Men hvad sker der så efter den sang? Victor: Vi laver den der ”Laver Dig Godt”, og så sker der en masse ting. Vi møder alle Fanatic-drengene og sådan noget. Så en dag laver mig og Sofus den der ”Shake Din Göt”. Det tog os cirka ti minutter at skrive den, men så gik der faktisk et halvt år, før vi laver den – igen sammen med Frederik. Så vi lavede den faktisk før ”Laver Dig Godt”, men det var bare for hårdt at lægge ud dengang. Men så vi lægger den ud sammen med Fred – og så går det stærkt! Så fik vi mange views.

Hvordan opstod navnet FisseFred? Victor: Den vil jeg gerne tage æren for! Det var mig, der skabte navnet FisseFred. Frederik: Jo, ja ... Svend: Så må du jo fortælle historien, Victor!

Hvor lang tid siden er det, at I lagde den ud? Victor: Vi var på Roskilde festival, og Frederik lavede en ny pige hver aften – 4 aftener i træk. Så han var altså ret tæt på at lave en perfect week!

Anders: ”Shake Din Göt” ... den lagde vi ud i november. Den fik cirka 70.000 views på ca. 3 – 4 måneder. Og så er det, at vi laver det der nummer med Den Syg' Mike, ”Giz På Din Klub”.

Frederik: Men den 3. dag mødte jeg en sød pige, og hende ville jeg så gerne holde lidt fast i ...

Ja, for hvad var det for noget? Hvordan kom I på, at I skulle lave musik med ham?

Alle: Hahahaha! Victor: Jeg havde skrevet til ham virkelig mange gange, fordi jeg synes, at han er overdrevet grineren! Jeg skrev bare ”please, lav musik med os,” og sådan noget. Han svarede bare ”aarh, jeg tror ikke lige, at I er mig” og sådan noget.

Victor: Men det er også bare FisseFred. Han kan ikke sige noget, uden at ordet fisse er med. Han havde endda taget nogle servietter med til at rense sin cock med. Det var så professionelt. Så alt passede bare til, at det var FISSE-Fred!

… Jamen, altså – tager han sig selv alvorligt? Noah: … Hvorfor gik der et rygte om, at du fik den i røven? Victor: Jamen, man kan ikke rigtigt beskrive det. Alle: HAHAHA! Altså I ligger et nummer ud på youtube – og så går det bare stærkt. Eller hvordan? Victor: Nej, nej, overhovedet ikke. Vi fik sådan der 6.000 views. På hvor lang tid?

Frederik: Jo, man kan sagtens beskrive det. Det er easy. Han lavede en sang, som han mente dybt alvorligt. Den gik til en giz, som han virkelig følte for. Men han fik bare så meget hate på den sang, fordi at hele sangen bare er hate-material – på den gode måde altså. Han er for grineren, han er fra provinsen og han er helt akavet i den sang Hans nuværende manager, Christian Jensen eller sådan noget, siger til ham: ”Du kan jo vende det, og så lave lidt sjov med det.” Svend: Han er bare blevet inspireret af Kidd og sådan nogle. Det der med at gøre det for sjov.

Victor: Amen, virkelig lang tid ... der var ingen, der så det !

23


Frederik: Ja ... så nu chiller han.

Victor: Nej, nej, de spørger: ”Kan du ses i dag?”, og de var alle sammen lækre. Det gav ingen mening!

Anders: Vi laver hvert fald nummeret med Mike, der har en video med 355.000 views, og det har den altså fået på små 3 måneder. Så gik det stærkt, og nu har vi så lavet ”Giz Præsidenter”. Og den har fået omkring 90.000 views på 8 dage.

Frederik: Jeg var også på den mest akavede dobbeltdate forleden med to piger, der kunne lide BasedBoys. Men tror de der piger, at I mener det seriøst?

Frederik: Det er Frederik Münchow – Frederik Fjernsyn, som vi kalder ham – der har lavet videoen. Han har lavet en rigtig flot video, og som vi også har skrevet på YouTube, så er han den filmiske da Vinci. Han er luksus.

Victor: Ja, det tror jeg, at mange af de der piger gør. De ser os som musikere eller sådan noget. Som Kidd?

Anders: De sidste to måneder er det gået stærkt med at komme ud og spille og sådan noget. Ja, for altså – der er jo folk, der booker jer? Victor: Ja ja, en masse! Men vi spiller altid fuld playback.

Victor: Ja ... eller nej, de tror, at vi er et eller andet. Der er stor forskel på om vi spiller ude i provinsen eller inde i byen. Ude i provinsen går de helt amok.

Frederik: Ej. Det er 80/20-reglen. Det vil sige, at der er 80% playback og 20% af vores stemmer. Det plejer jo at fungere meget godt.

Frederik: Hvis man spiller i byen er det altid lidt random. Det er sådan noget med, at de har en ven, der har en ven, der kender os. Men, du ved, i provinsen er der overhovedet ingen som har nogen relationer til os, og det giver os en eller anden form for kendis-status. Det er lidt underligt.

Hvad forventer folk af jer, når I kommer ud et sted, som I er booket til?

Men hvor alvorligt tager I jer selv? Jeg tror, at der er mange, der er i tvivl om det.

Anders: De forventer en fed optræden ...

Victor: Det er også det, som vi gerne vil have jer til at være. Vi tager det altså som en fuldkommen joke!

Ja, men forventer de, at I kommer ud og spiller playback? Frederik: Altså, vi er så fulde og skæve, når vi kommer, at vi bare giver den fuld gas. Victor: Vi siger til folk, at vi spiller playback! Det står altid i mailen. Der står: ”Vi spiller fuld playback”. Det er alt for hårdt at skulle rappe og huske sin tekst og sådan noget. Haha. Så kan vi også drikke os fulde uden at skamme os. Vi kommer også ind og siger: ”Hey, hva så? Er I klar til fuld playback?”

Frederik: Ja, men hør, vi har nogle homies, som har kæmpe talenter – vi har Sofus og Mads Heitmann, der kan finde ud af at lave alvorlige beats, og vi synes, at det er sjovt at skrive sjove tekster til. Hele denne her process er bare enorm sjov – ligesom når vi laver video med vores gode ven, Frederik. Hele processen er bare fucking luksus og sjov. Vi laver musik, som er ret useriøst i modsætning til, hvis vi skrev om ægte ting. Victor: Og altså halvdelen af vores tekster er jo bullshit!

Anders: Men altså folk bliver tit overraskede. Vi var ude og spille på et gymnasium, der hedder Borupgård Gymnasium …

Svend: Hvad mener du?! Anders: Vi gør det jo, fordi det er sjovt. Men vi gør alligevel noget ud af det ...

Victor: Det var for sindssygt! Luksus! Anders: Der fik vi at vide, at det nok var det bedste, som de havde haft booket. Folk var så på! Victor: De var så på! Man kunne slet ikke høre musikken i ”Shake Din Göt”, fordi alle bare sang med. Noget af filmen i ”Giz Præsidenter” er også derude fra. Der var piger, der rev trøjen af Frederik ... det gav ingen mening!

Victor: Ja, i starten var det kun joke, og det er stadig en joke, men nu er det ikke bare en ligegyldig joke. Vi har det fucking grineren. Vi har aldrig tænkt os at tage det vildt seriøst og skrive om kærlighed og sådan noget lort. Frederik: Jo! Victor: Eller jo, kærlighed, men så bliver det stadig med gag og sjov. Vi har taget os mere sammen, og gjort os mere umage. Vi kan også se, at vi kan få noget ud af det. Vi kan komme ud og spille, og få nogle grineren oplevelser.

Frederik: De rev bare! Knapperne fløj rundt ... Anders: Så efter os kom Mike Sheridan på. Så røg meget af hypen ned.

Frederik: Vi er faktisk også blevet bedre til at rappe ... Noah: Men noget andet, der er grineren, er de der piger, der skriver på Facebook, om vi ikke vil på date … Er der det?

Alle: Hahaha! Der er en, der har spurgt på Facebook, om I bliver ved med at gøre vores liv bedre?

Frederik: Ja ja, efter ”Giz Præsidenter” kom ud, så tog vi på Rust for at fejre det. Da jeg vågner næste dag og tjekker Facebook, ligger der fire beskeder fra fire forskellige piger, der alle sammen spørger, hvad vi skal i aften.

Victor: (lang tænkepause) ... Ja. Lidt endnu i hvert fald. Men altså tror I , at det bliver en død joke, hvis I bliver ved?

24


Burde I stoppe, mens legen er god?

Luftens Helte ...

Frederik: Vi gør det jo ikke, for at få folk med på det ... Anders: Det er jo også, fordi vi alle sammen har en musisk interesse – ikke som i at vi er store musikere, men at vi godt kan lide musik.

Frederik: Men jeg synes stadig, at Joachim von And er for luksus ... Hvis jeg skulle chille med én tegneseriefigur en hel dag, så skulle det være ham. Bare for at se, hvor mange penge jeg kunne få ud af ham. Mickey Mouse er for ”good guy”.

Victor: Vi laver jo også tit musik bare til os selv. Så det er også meget for vores egen skyld, at vi gør det.

Victor: Vi kan ikke svare på et spørgsmål ... Haha, det er for luksus.

Svend: Over halvdelen af det, som vi har lavet, er kun til os selv. Det er slet ikke noget, der bliver lagt ud.

Hvem vil I gerne lave musik med? Anders: Vores mål er at lave musik med Lil B. Vores plan er, at tage til L.A og hooke op med ham, når Frederik er færdig med gymnasiet.

Men er det en anden genre så? Victor: Ja ja, det er om ting som, at vi hellere vil flække smøger i stedet for piger. Det er sådan nogle helt knaste tekster, om sju og sådan noget. Men jeg tror ikke rigtig vi har tænkt over at stoppe. Lige nu har vi det grineren. Hvis folk lytter til vores musik, så er det for fedt. Hvis vi kan komme ud og spille og tjene nogle penge, så har vi det også bare luksus med det. Det er ikke, fordi jeg vil blive vildt ked af det, hvis det hele bare stopper en dag. Frederik: Men det er heller ikke, fordi de penge, som vi tjener er noget særligt. De er jo brugt samme aften. Det er bare et slags tilskud, til når vi er i byen. Det er ikke, fordi vi tænker: ”Nu skal vi tjene penge og have det luksus!” Vi går jo i skole og sådan noget.

Victor: Men nu kommer han jo til Danmark snart ... Anders: Ja, der håber vi, at vi kan komme

LIGE NU HAR VI DET GRINEREN. til at møde ham. HVIS FOLK LYTTER TIL VORES Victor: Også bare hele tanken om, at få folk i Danmark til at være hyped omkring MUSIK, SÅ ER DET FOR FEDT. det at være based. HVIS VI KAN KOMME UD Prøv at forklar det at være based. OG SPILLE OG TJENE NOGLE Frederik: At være based betyder at have det godt. Det handler bare om at være PENGE, SÅ HAR VI DET OGSÅ positiv. Det handler om at tage livet, som det er. BARE LUKSUS MED DET.

Victor: Jeg ser det bare som en slags privilegium, som en fed bytur. Man kan sige, at vi får et bedre liv gennem dette her. Frederik: Noget, som jeg ikke havde regnet med, er, at jeg faktisk ret godt kan lide at optræde. Man føler sig som en champ altså.

Victor: Det er bare ”fuck bitches, get money”. Han har bare taget crunk-temaet og gjort det til en slags joke. ... Jeg ved det ikke. Det er bare genialt. Han har lavet et helt album, der bare hedder ”I'm Gay”. Men det er jo, fordi at det på gammelt engelsk også betyder at være glad. Han er for luksus! Hvad hvis I skulle lave musik med nogen fra Danmark? Frederik: Jørgen Leth ... Ingen tvivl.

Men hvor tit er I ude og spille? Victor: Det skifter meget. Nogle weekender har vi slet ikke noget, og andre weekender kan vi have to eller tre jobs. Men aldrig i hverdagene ... Noah: Vi var da ude i forgårs ...

Victor: Ellers vil vi rigtig gerne lave musik med Stanley Most! Han er den, som jeg digger mest. Tror I på karma? Frederik: Jeg har faktisk om det i skolen lige nu ... Jeg er blevet klogere på ”karma”.

Alle: Hahaha! Victor: Årh, den der sju overtager nu. Hvis I skulle vælge én ting, som I måtte reklamere for, hvad skulle det så være? Anders: Så vil vi vel gerne reklamere for Lil B ...

Frederik: Smil til verden og den smiler til dig. Alt hvad du sender ud, kommer tilbage igen. Men man skal også huske at bruge både sin gode og dårlige karma – det er en balance.

Frederik: Men hvad skete der egentlig med de gamle? Johnny Bravo og de der?

Og med de vise ord takkede vi af. Tino skød nogle svedige billeder af drengene. Drengene fik små fifs. Personligt blev jeg enormt overrasket over drengene. Bag de lidt bizarre tekster og fjollede udtalelser gemmer der sig egentlig en flok virkelig søde og sjove drenge, som har hjertet på rette sted, og som ved, at man ikke skal tage sig selv alt for alvorligt.

Victor: Nå, ja! Han var for luksus! Men jeg kunne godt lide

Big up fra hele redaktionen til drengene!

Hvad er jeres yndlingstegneseriefigur? Anders: SvampeBob ... Men jeg er også fucking nede med Phineas og Ferb på Disney Channel!

25


I N N A D A M TO sen agnuse Fälling M s t a i l Ord: Mophie Ama r: S Billede

Alice In Underland tog til Vega på Vesterbro for at mødes med Aalborg-rapperen med det skæve smil, DANNI TOMA. Hans plade “Rige Mænds Jakkesæt” er netop udkommet, og han turnerer hele landet tyndt med Pato Siebenhaar. Vi mødte ham til en snak om kærestesorger, hash og ny musik

Først og fremmest, hvordan er det at være på tour med Pato?

sjove metaforiske tekster, som du lige skal tænke en ekstra gang over.

Det har været total rock ’n’ roll! Men jeg vil vove at påstå, at jeg – selvom jeg er sammen med de her gamle rødder – har været den, der har været mest fucked up.

Din producer og ven, Noodle, har lavet nogle hjernedøde produktioner på Rige Mænds Jakkesæt. Hvordan begyndte han at producere og du med at rappe?

Hvad med Pato?

Jeg begyndte at lave rap på Fristedet med nogle venner. Noodle manglede en rolle i det hele, så han forelskede sig i at lave beats. Han boede dengang i en stor villa, så vi havde et rum med udstyr og et rum til indspilning. Vi hustlede os til alt, hvad vi havde, og de penge, som vi har tjent på jobs, har vi bare købt udstyr for.

Han er onkel Pete, du ved. (Griner). Han tager hånd om alle os unge gutter. Hvordan fungerer det at spille med liveband – det jo ikke noget, som du er vant til?

Hvordan blev I venner? Vi har spillet med liveband på både Train, Studenterhuset i Aalborg og Vega, og det har været fucking hårdt. Folk er glade og siger, at det er meget federe! Jeg ryger mange smøger, og jeg ryger ekstremt mange joints, men min stemme skal kunne spille op til instrumenterne, så jeg sidder bare og drikker te og hygger mig op til koncerterne. Hvem skal man holde øje med i Aalborg for tiden?

Noodle og jeg mødtes til en fest, hvor vi havde nogle fælles veninder. Jeg var en nørd med briller og langt hår, og Noodle var fresh som altid. Jeg diggede ham for sygt. På vej hjem i bussen udvekslede vi numre, og sådan startede venskabet. Det er 7 år siden nu! Hvordan har du det med at folk forbinder dig med hash?

Ham der Hasse, LOT Soundsystem og Rackatech Soundsystem er for vilde. Hotboxin Hotdogs er sindssygt seje. De minder lidt om Malk de Koijn blandet med Beastie Boys med

26

Jeg har faktisk været lidt ked af al den snak om hash – men det også min egen skyld. Den første plade “Søndage & Andet


JEG RINGEDE TIL HAM OG SAGDE, AT HAN SKULLE SENDE ALT HANS LORT TIL MIG, SÅ JEG KUNNE ROCKE DET TIL DØDEN

Poetisk Bullshit” handlede jo meget om hash, men på det tidspunkt havde jeg også en enorm kærestesorg, og jeg var gået helt ned psykisk. Jeg droppede ud af skolen og lå i sengen. Jeg begyndte at ryge meget hash, og hele pladen var en blanding af hash og kærestesorg. ”Søndage” har jeg lavet med hjertet – ”Rige Mænds Jakkesæt” er lavet med hjernen! Hvordan blev Marianne til? Cheff spillede på Viva, der var så crowded – kø langt ud på gaden! Jeg sad i backstagelokalet, og de kom ikke rigtigt hen og snakkede med os. Jeg sagde jo ikke noget, men det var ikke, fordi jeg ikke havde lyst til at snakke med dem, det var bare fordi jeg var pisse skæv. Det var derfra teksten “Jeg synes du kigger skævt? Jeg’ ikke arrogant, baby, jeg’ bar’ fucking skæv! Kom og sæt dig ned. …” kom til. Jeg medtog metaforen med, at hun skulle komme, sidde ned og hygge sig. Hun er røgen, der kommer og blander sig med os andre. Får os til at slappe af. Hvad lytter du til af musik? Jeg hænger meget fast i det gamle 90’er hiphop men også gammel soul fx Gil Scott Heron. Jeg elsker Triphop, Massiv Attack og Potishead, og især Tricky lytter jeg meget til.

stadig høre, at det er os, og hvor vi kommer fra – men vi bliver jo også nødt til at bevæge os hele tiden. Der har lige været to drenge, der vendte sig om og kendte dig. Hvordan er det? Det er for sygt. Jacob (Noodle) og jeg har siddet i et etværelses i Aalborg, så kommer vi her over, og folk kommer hen og fortæller at de respekterer vores musik. Jeg får kun god respons. Hvis du skulle reklamere for noget, hvad skulle det så være? Så skal det være for Duck Denmark, som er et tøjmærke fra Aalborg. Jeg kom ind i Rezet, hvor det gik op for mig, at man næsten kun rockede københavnske mærker. Men så kommer denne her 17-årige fyr, der laver dette her mærke. Jeg ringede til ham og sagde, at han skulle sende alt hans lort til mig, så jeg kunne rocke det til døden. Han har faktisk opkaldt den nye kollektion efter mig – den hedder Toma Native. Du står lidt alene lige nu på den scene, som du befinder dig i. Hvordan ser du på det?

Kan du løfte sløret for det næste musik, som du smider ud? Det nye musik, som vi er i gang med at lave, er meget mere trippy og skizofrent – lidt ligesom Trickys musik. Triphop musik er det, som jeg allerhelst vil lave. Der kommer, ligesom pladen “Januar”, en plade ud til august ved navn ”Februar” med fem nye numre. Det bliver mere elektronisk, men du kan

27

Jeg synes, at det er en fordel. Alle skynder sig så meget, alle vil gerne lave noget til radioen, og folk kommer også hen og siger, “du mangler du bare et hit, så kan du lave lige, hvad du vil!” Men helt ærligt. Jeg behøver ikke et hit, jeg er glad, som det hele er lige nu. Folk kender mig, og jeg er på tour i hele landet med Pato! Alice In Underland digger Danni for sygt, og vi glæder os til alt hans kommende musik udkommer!


T S E F E T T Ø T S A I N A I T S I R H C

28


29


30


31


32


Ord: Sophie Amalie Fälling

Jeg har gennem min tid altid lige stoppet op, når der stod en container med storskrald. Gennem tiden har jeg fundet mange ting – alt fra kamerastativ, pladespillere, stole, borde, smykker og andet lir, men forleden gjorde jeg et virkelig godt fund. Jeg fandt bogen ”Politikens slangordbog” fra 1982! Fra nu af vil vi hver måned bringe et ord (inkl. betydning) fra samlingen.

KRANSCORING – DÉT AT FÅ FAT I, KOMME I LAG MED EN KVINDE (EN KRAN), OG EVT. KOMME I SENG MED HENDE; ”VAR DER KRANSCORING EFTER KONCERTEN?”

33


Aliceinunderland.dk BASED

København  
København  

En skørt, stiller rolig magazin, med et pift af hip hoppens gode og sjove sider.

Advertisement