Page 1

#1

En ny Verden

Echo out Kenneth Nguyen M책nedens Kunstner Bawler p책 Budget

1


Idéen om Alice In Underland, har været vidt omkring. Den startet en sen nat på Østerbro, fløj til Ordrup, Christianshavn, Nørrebro og Vesterbro, og nu er den landet trygt og godt – nemlig i hænderne på dig.

Da idéen til Alice In Underland opstod, tænkte jeg – ”Ja, det kunne da være meget sjovt. Men som om det nogensinde sker”. Og nu sidder vi her. Første magasin, og mange visioner, mål og idéer. Vejen har været lang, hård, stressende, sjov, spændende, udfordrende og i den grad inspirerende! Men nu er vi her så – første magasin. Vejen har været tre måneder lang. Jeg har budt mange mennesker ind, smidt få ud – og blevet inviteret ind af mange flere! Jeg har aldrig, på så kort tid, mødt så mange interessante, sjove og spændene mennesker som jeg har gjort de sidste tre måneder. Jeg har fået så mange nye bekendtskaber, venskaber og forbilleder!

men kæmper for det de selv tror på. Da jeg dækkede ”Dumme Penge” med Danni Toma & Noodle, blev jeg livsglad. Der findes masser af gode og festlige dage derude! Især om torsdagen i kødboderne! Da jeg talte med alle, der kommer og spiller d. 10 december, blev jeg rørt. Tænk at så mange, så dygtige og talentfulde mennesker har lyst til at støtte op omkring os! Da jeg arrangerede hele festen d. 10 december blev jeg stresset, og der har været mange søvnløse nætter – men det lykkedes. Og det har så absolut været hele turen vær! Da der dukkede mange mennesker op til første redaktionsmøde, blev jeg stolt. Fuck janteloven – jeg blev pisse stolt af mig selv. Holdet blev samlet, og jeg kunne ikke ønske mig bedre mennesker at arbejde sammen med!

Da jeg mødte en fyr som Svend (skæv kunst), blev jeg imponeret. Så evigt imponeret. Jeg har aldrig mødt så intelligent et menneske – og et så fascinerende menneske! Helt klart noget nyt jeg har at stræbe efter!

Hvis du læser det her d. 8. eller 9. december – så håber jeg at se dig i Copenhagen Skatepark klokken 15 – 24, hvor vi holder stor lanceringsfest for at sparke hele projektet ordentligt i gang. Hvis du læser dette her efter d. 10. december, så håber jeg du havde en fantastisk dag og aften! Vi glæder os forfærdelig meget til at levere flere spændende artikler, fester, billeder, fis og ballade!

Da jeg mødte Kay (Interview, Kay), blev jeg lidt lettet. Fyrene bag den hårde grime er altså slet ikke så hårde, som man lige tror. I bund og grund er det nogle super søde drenge, som tager det som det kommer,

Jeg vil gerne tilegne hele første magasin af ”Alice In Underland” til alle der har hjulpet til. Både med stort og småt! TUSINDE TAK, JEG HAVDE ALDRIG KUNNE GØRE DET UDEN JER! I ER FANTASTISKE!

Alt

kærlighed fra mig, og god læselyst!

Sophie Amalie Fälling

2


DE HAR LAVET

Sophie Amalie Fälling Tino Hanson

Fleur Frilund Jensen Sebastian Spies Gusti Goo

(Boss) (Hjælpe boss)

(Skribent og festabe) (Skribent, model og kritiker) (Fotograf)

Ihsan Tahir

(Skribent og fotoansvarlig)

Alexander Lissalde Frederik Dollerup Frtijof Krabbe Morten Holm Rasmussen Karl Gustav Brøndum Josephine Roshni Wiig Kristoffer Albeck Reynolds

(Fotograf og kompliment-giver) (Grafiker, kritiker og moralsk støtter) (Skribent) (Skribent, skater, udbreder af smil og kritiker) (Skribent og skoelsker) (Skribent) (Skribent og syg basketspiller)

Mats Magnussen

(Skribent)

Amalie Morgenstjerne

(Fotograf)

Silas Bang

(Grafiker)

Pernille Fälling Sørensen August Campeotto Carl Feigenberg Marcus Voigt Anna Davidsen

(Mor, Økonomiansvarlig, og største støtte på en bumpet vej) (Booking, kritiker, idé mand og god ven af huset) (Støtte fra første tanke, idé mand, booking) (Booking, fest-og-sjov-mand) (Moralsk støtte, kritik, ros og trøst)

Anne Lis

(Mormor, chauffør og giver til redaktionen)

2F på CG

(Støtte og hjælp på alle fronter!)

Alle fra Bolsjefabrikken Emil Hansson Michael Sørensen

(Skulderklappere) (Maler og den sejeste 12 årige dreng i verden) (Opfinder af navnet ”Alice In Underland”, kritiker og forbillede)

Tak til alle der har bidraget med kritik og ros!

3


Af: foto: L Ay-out: frederik doLLerup iLLustrAtion: frederik doLLerup

4


Nu starter festen for alvor

Aftenens hovednavn Sleng går på, normalt består de af drengene Aesthetic og Larry, men i aftenens anledning har de yderligere ti mennesker med på scenen, alle med snapbacks og backpacks. Nu starter festen for alvor, og det er svært for publikum ikke at hoppe og gå amok, når scenen er fyldt med mennesker der vildt og ukontrolleret fester og danser. Dubstep beatsne fungere helt latterligt godt på de kæmpe højtalere og hele lokalet runger af tung bas. De klassiske Sleng numre bliver spillet, og pludselig får de mange mennesker på scenen en betydning, da et vold tungt og fedt dubstep beat bliver sat på og mikrofonen går på omgang og bliver straffet med typisk, dansk grime. Uden tvivl den fedeste koncert, jeg længe har været til!

Rosinen i pølseenden

blev startet for tre år siden af de to dejlige mennesker Toke og Tommy. De har begge været aktive i det gamle ungdomshus og synes det kunne være fedt at stå for nogle koncerter i det nye. Grunden til navnet er at der før i tiden var ’skrald’ fra diverse supermarkeder containere med til koncerten, dog tog det masser af tid at indsamle og det er der ikke rigtig tid til længere, desværre.

Rap ’n’ Skralde

Der har været mange store navne Der har været mange store navne og spille til de forskellige arrangementer og masser af udenlandske bands. Desværre har mange mennesker en fordom om, at publikummet til Ungdomshusets arrangementer primært består af punkere, og til det vil jeg gerne tilføje, at folk der ikke mødte op til Rap’n’Skraldes treårs jubilæum af den grund gik glip af rigtig mange labre mennesker, ærgerligt for jer! Stor respekt til Toke og Tommy for gang på gang at kunne stable et vellykket arrangement på benene med masser af fede navne på plakaten.

GruppeTerapi Var aftenens første act og består af den søde og smukke freestylerapper Anna Vigsø, freestylerapperen Dodoo og Hakkimm. De præsentere sig selv som en gruppe imod vold, drugs og alt andet skidt i verden. Trods den smålige menneskemængde på starten af aftenen, får de skabt super god stemning, da

hele publikummet bliver opfordret til at skulle råbe ”Gruppe Terapi” under omkvædet i et af deres numre. Gruppen generelt fungere rigtig godt, og det er fedt at de er så forskellige, både i udstråling, men også i flow. I få af numrene glipper teksten lidt og rapperne må improvisere med freestyle for at dække over dette, og det er jo, hvad der sker. De får reddet den fint og stort set ingen bemærker det. Teksterne handler primært om det at sige nej til stoffer og elske livet og folk omkring sig, hvilket er et super smukt budskab. Der var både lidt standard tung dansk rap, men også lidt 70’er stemning der fik folk til at danse.

DJ WHUT Bryder stilheden Imellem de forskellige acts spillede DJ WHUT! For at bryde stilheden, og det formåede han i den grad. Tunge oldschool hip hop numre, man hader sig selv for at have glemt, fyldte hele salen og folk får deres boogie på. Han har selv mega fed energi på scenen og dette smitter af på publikum.

elskere helt glade for de tre rappere. Flere og flere mennesker var begyndt at strømme til Ungdomshuset og nu var det Automatons tur til at indtage scenen. Til forskel fra de andre havde de en lille video kørende på et lærred over scenen, der meget godt illustrerede stemningen i deres musik. Billederne var meget utydelige, og viste kun skygger eller omrids af mennesker der macherede i flok og en mor, der vist nok dræbte sit barn, så vidt jeg husker. Loke Ness Uhyret og Tyrannosaurus Rux er mændende bag. Loke Deph (Loke Ness Uhyret) kender jeg fra Spytbakken udgivelserne, og synes han er super duper dope, dog ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige om deres koncert den aften. Måske en smule for dunkelt til min smag, selvom det uden tvivl var fede beats og nogle dygtige drenge. De fungerede rigtig godt som gruppe på scenen og selve ’showet’ fungerede rigtig godt.

var HuskDet med deres debutkoncert. HuskDet er en gruppe af to gutter, Marcus og Jacob, Marcus jeg altid møder til diverse hip hop arrangementer og Jacob, hvis lillesøster jeg tilfældigt nok er vokset op med. De startede deres set med at dele joints ud til publikum, hvilket skabte overordentlig glæde hos alle. HuskDets lyd er meget ligesom alt andet grime der er blower op i Danmark og de har masser af fed energi på scenen. Under koncerten opfodrede de random folk fra salen til at komme op på scenen, hvilket resulterede i en udenlandsk herre, der fik en joint i hånden og derefter gav ufrivillig lapdans til Marcus midt under en sang, en kæmpe dude, der skrålede løs til alle deres numre, og en masse mennesker, der væltede ind i hinanden. Jeg mistænker det for at være et lidt fail forsøg på at skabe den fede energi Sleng havde formået at kreere. Alt i alt en fin koncert, selvom ens fokus var mere på de meget karakteristiske mennesker på scenen. Teksterne var fyldt med masser af gentagelser ”husk det, husk det, forstår du, forstår du”, men jeg må erklære mig imponeret over Marcus’ stemme.

Andet act Emma Lill’ Andet act bestod af Emma Lill’, der trods det misvisende navn er tre meget nydelige unge herre: Jacob Blæst, Klør F.M. Og Jacob. Så vidt jeg kan forstå, har de før heddet ’Jazz to the Band’ og står bag udgivelsen ’Støv’. De er alle rigtig teknisk dygtige rappere og beatsne er en smule melankolske og omkvædende kunne godt virke en smule ens formede, men de havde en masse trofaste fans i crowd’en, der også gjorde os andre uvidende rap-

5


CHRISTIANIA RADIO TORSDAGS REDAKTIONEN En ellers tilfældig torsdag aften, var jeg sammen med tre piger taget til Københavns dejlige fristad – Christiania. Her var vi blevet inviteret op i Christiania Radio, for lige at se hvad det egentlig er de laver. Aftenen skulle vise sig at blive længere end lige ventet... Vi kom i tro-

en om at vi max skulle være der 20 minutter til en halv time, men sådan blev det ikke! Vi endte med at hygge os så meget, at vi sad der i flere timer! Stemmeningen i det lille lokale over info caféen var fantastisk! Der blev røget, både det ene og det andet, drukket øl, spillet musik, grint, talt og sunget! Det var simpelthen så hyggeligt! MC Black Daniels bød os indenfor, og vi fik de gode pladser i sofaen. Kort efter vi har sat os ned, er lokalet nærmest blevet fyldt. Både på den ene og den anden måde. Udover at hele crewet bag Christianias Torsdags redaktion skulle spille, så var Fanatic drengene også kommet på besøg. De fik da også spillet nogle fede tunes! Som tiden gik, og humøret blev højere – hører vi lige pludselig MC Black Daniels sige ud i radioen „Big up Alice In Underland. Stor fest i Copenhagen Skatepark d. 10 december!” Vi vil gerne sende så meget „Big Up”

6

tilbage til hele holdet bag torsdags redaktionen som overhovedet muligt! Virkelig søde og dygtige mennesker der står bag! Og hey... tak for en fed aften! Foto og tekst sophie AmAlie Fälling l Ayout silAs BAng


Vi havde inviteret Kailash, bedre kendt som Kay, op på redaktionen en kold onsdag til en cigaret og et interview. Mr. Kay mødte glad op med en ven fra London, drengene blev budt på øl, men spurgte pænt om vand. Vand blev serveret, og interviewet kunne gå i gang – for hvem er han egentlig ham Kay. Er han en hård fyr bag alle de hårde grime tekster, eller er han egentlig meget stille og rolig? Hvad gemmer der sig bag navnet Kay? Bag navnet Kay, gemmer der sig en 17 årig dreng, ved navn Kailash Chatterjee. Til hverdag fungere han som en hver anden på sin alder. Han går på HG, på Niels Brock, hvor han er færdig om 2 år. Grunden til at valget faldt på HG, var at der simpelthen er mere tid til musikken – end der er på STX.

Af sophie AmAlie fälling, foto l Ayout frederik dollerup

Mål og Visioner.

Har du et budskab?

Det værste mariedt.

»Jeg har altid et mål jeg skal nå... men jeg har også altid en plan B. Lige nu er der et mål om at få et mixtape ud til februar, gerne på min fødselsdag d. 23. Et andet mål er, at inden der er gået et år, så vil jeg gerne have spillet på distortion og på Roskilde Festival. Men det at sætte mål for mig selv er vigtigt, ellers udvikler jeg mig ikke. Sidste år var målet bare at få indspillet noget og få det lagt ud på nettet! Men det er gået stærkt siden der!”

”Jeg har ikke rigtig noget budskab – jeg vil vel bare gerne sige at jeg ikke er så hård som nogen tror. Jeg render ikke rundt og spiller sej, bare fordi jeg laver grime, jeg er meget mig selv – stille og rolig. Jeg rapper om hvad jeg laver til hverdag og hvordan jeg er, jeg er ikke en stresset person.”

”Det værste der kunne ske lige nu ville nok være at jeg mistede min stemme. Jeg har egentlig aldrig tænkt over det før du spørg mig nu – hvor ville det egentlig være nedern hvis jeg mistede min stemme! Fuck arme og ben, jeg skal bare have min stemme.”

”Jeg ser meget op til en som Wiley (Red. Engelsk kunstner). Jeg lytter til meget musik fra Birmingham, som er en by i England hvor der også bliver lavet meget grime. ” Lad os lige vende tilbage til det der med plan b. Hvad er din plan b? ”Finde et job du ved, arbejde stille og roligt. Åbne et tøjforretning eller et eller andet –

Hvad er fremtidsplanerne? »Efter skolen skal jeg jo nok finde et job”, lyder det fra Kay. Det er og bliver den meget simple plan. Finde et job, og kunne lave musik ved siden af. Musikken har dog en stor plads i fremtiden hos Kay. Han drømmer om at kunne flytte til London og leve af at lave grime. Men konkurrencen i London er en anden. ”I England laver alle grime, små og store børn – ALLE! Det ville klart være sværere at skille sig ud, men på samme tid er der også langt mere inspiration”.

Hvordan startede det hele egentlig? ”Jeg gik på en ungdomsskole hvor jeg legede lidt med musik, her mødte jeg en fyr der hedder Lars. Han tog mig med på Saxons, hvor der var open mic sessions. Det var den gang der var dubstep hver torsdag på Saxons med Bun D Bass. Det hele startede ligesom bare der, jeg fandt bare ud af at jeg ikke var helt dårlig til det med rap. ” Og der, lige ved runddelen startede det hele altså for Kay.

Om idoler

men lige nu fokusere jeg hundrede procent på musikken. Men det er nu man er ung, så det er bare nu man skal gøre de ting man vil!”

Hvad har været det fedeste sted at spille?

Hvad betyder positive og negative kommentarer?

Om den hype grime oplever i øjeblikket

”Jeg elsker de gode kommentarer der ligger på mine videoer! Jeg får altid en lille optur på over det, nogen gange inden jeg skal sove, så læser jeg dem lige, så sover man godt. Men jeg tror for mange mc’er er det ikke nok, det er som om de vil have mere.”

”Jeg synes kun det er fedt – og heldigt for mig! Det er kun fedt med noget nyt på scenerne, i stedet for så meget hip hop, som jo er total dødt nu! Jeg synes det er fedt der kommer noget nyt på banen.

”Negative kommentarer” synes jeg nogengange bare er sjove. Jeg har det sådan lidt, hvis du ikke kan lide det, så kan du ikke lide det – det tager jeg ikke så tungt.

”Hvad så med den dag hele den her hype stopper?” ”Jeg bliver ved. Jeg laver ikke musik på grund af den hype der er lige nu, jeg laver den musik jeg gør fordi jeg elsker det”

”Det var fedt at spille på Vega. Der var mange mennesker og en fed stemmening. (...) Det handler ikke altid om hvor mange mennesker der er, men stemmeningen. Jeg har prøvet at spille for rigtig mange mennesker på staden, men alle var helt kogte, og det var ikke nær så fedt som da jeg f.eks spillede i Ungdomshuset for et mindre publikum, men hvor folk var helt vilde! Men det fedeste sted jeg nogensinde har spillet må have været til ”Bas Under Buen” – det var vildt, folk gik helt amok”.

Hvad håber du for dansk grime? ”Jeg håber Danmark!”

det

bliver

stort

i

7


re som Trepac og Illusionisten, som er kunstnere, der senere vil træde ind af døren. Når Martin ikke sidder En kold onsdag eftermiddag trai den højryggede sorte læderstol i sker jeg en smule slukøret, grunstudiet, er han en ganske almen bordet det ubarmhjertige vejr, ned af ger på 29 år med opvækst i Jylland. en lille sidegade i Nordvest. Efter Jeg placere mig og mine ejendenærmere vejanvisninger finder jeg le i et kæmpe stor, endelig Echo Out studiet godt camouHan sætter sig brun lædersofa og lader ham selv fortælle, fleret mellem autoforan compuhvad han nu føler er mekanikere og lage- teren og to kæmpe relevant. Han tænder re. Martin låser døren højtalere, og studiet sig en smøg, og stilop for mig og mod- bliver hurtigt fyldt tager mig med smil med gøglede Tudse- ler sig ved vinduet ud mod vejen. Og som og kram, herligt. Han gammelt beats. den flinke og sympasætter sig foran comtiske mand, han er, puteren og to kæmvælger han, i stedet for at forklare en pe højtalere, og studiet bliver hurtigt masse om sig selv, at spørge ind til fyldt med gøglede Tudsegammelt mig, hvad med skole og fritid? Jeg beats. Men hov, hvem er Martin besvarer hans spørgsmål, og som egentlig? Martin går under kunstsamtalen forløber sig, ved vi pludnernavnet Melancolia, og det er seligt begge to meget mere om hinham, der primært producere beatanden på kort tid. Martin afsluttede sne oppe i Echo Out til kunstne-

8


10. klasse, og efter det, har han ikke tilbragt flere trættende år i det danske skolesystem. Han har lavet musik siden 13 – 14-års alderen, hvor han gik under navnet ”MC Kaoz”. Nu holder han sig blot til at producere, og når han ikke ’gør sin ting’, lytter han faktisk slet ikke til hip hop musik selv. ”Det er vel en arbejdsskade” griner han. Martin har selvfølgeligt også et job ved siden af, kontorarbejde hos Movia. Han beskriver det som et generelt uinspirerende job, men på den gode måde, for så kan han bruge sin energi på musikken frem for et krævende arbejde.

Han kigger drømmende ud af vinduet, og konstatere bestemt, at han gerne snart vil ud og kælke. Snakken falder nu på løst og fast, han erklære bl.a. sin musikalske kærlighed til søde piger, der synger og spiller på guitar. Højtalerne skifter lyd, og et nyt Trepac nummer fylder lokalet. I det sangen når til sit omkvæd, bliver døren åbnet, og Steffen Trzpacz gør sin entré. Han er bl.a. kunstneren bag en af de mest anmelder roste hip hop plader ’Fatamorgana’, og gør sig som den

lighed fra Echo Out, der går under anden del af M-cnatet. Der samnavnet ’Illusionisten’, men som man ler sig en lille knude af nervøsitet i siger, kært barn har mange navne, mig, og jeg hilser på ham med våde og Brian bliver også tiltalt ’Mørkets håndflader og ærefrygt. Jeg forholfyrste’, lidt korte ’Fyrsten’ eller helt der mig passiv og mussestille, betaenkelt ’Fyrst’. Der bliver købt skæget af de to lettere ældre herre, der rekage i Netto og mad hos det nærforvandles til små lallende børn igen, liggende pizzaria, inden da de hilser glade på vi igen ender i studiet, hinanden, og Steffen Han lytter så Brian ikke skal sidstolt konstatere, at han slet ikke til de og fryse på traphar øl med. Glæden vil hip hop musik pen. Han modtager os ingen ende tage hos selv, Det er vel alle tre med det tidligedem begge. Der bliver en arbejdsre nævnte evigt glade udvekslet forskellige skade? humør, og løjerne kan overskrifter fra Ekstra begynde. Senere komBladet, her i blandt en mer Chewbacca til, der sammen lille film om 3000 omskæringer, der med Nota Bene udgør rapgruppen har fundet sted samme dag, en film ”Dialekten”. der vækker nysgerrighed hos dem begge to, indtil de opdager man rent faktisk ser omskæringerne helt tæt Jeg har aldrig på, og drengede lattersskrig flyver været så heldig til højre og venstre. Tankerne komat rent faktisk at få lov at overvære mer hurtigt hen på mad, og det bliindspilningen af et nummer, så jeg ver samlet pant og det bliver gået i føler mig meget beæret over at måtNetto. Midt i pantning af flaskerne te være fluen på væggen under proringer den kære Brian til mig og klacessen. Der skal indspilles et track ger sin nød over, at ingen åbner op med alle tre kunstnere og de forsvinfor ham, når han banker på døren til der alle en efter en ind i vokalboksen studiet. Jeg forsikrer ham om, at vi og med et tryk på nogle knapper laskynder os. Endnu en ny personver Martin det om til ren magi. Echo

Out lyden er meget gøglet og består meget af samplede beats, og dette track er bestemt ikke en undtagelse.

Det er blevet sent, og jeg er fuld af nye sanseindtryk og oplevelser – og træthed. Der bliver krammet og sagt farvel foran studiet, og Brian og jeg følges til Hulgårdsplads, hvor vores veje skilles. Jeg tager mig selv i at smile hele busturen hjem, jeg ved ikke rigtig hvorfor, men det har virkelig været en fed oplevelse at få et indblik i, hvordan den musik, man går og ligger øre til hver dag bliver til, og hvordan de mennesker man ser op til og respektere arbejder og er som mennesker, når ikke de står på en scene. Alt i alt er Echo Out en samling voksne mennesker, med almindelige jobs, og almindelige problemer som alle os andre. Nogle gange samles de i studiet, og i det de træder over dørtærsklen til den lille entré forvandles de til legekammerater, der hygger, griner og samles om noget de har det sjovt med, og man virkelig mærke, de alle sammen elsker og brænder for det.

9


10


Vidste du han var fra Sverige?

en flot jamican guy eller hvad? Næ, det er han faktisk ikke – han er fra Sverige.

Hvordan KAN han have det hele? Hvis man kigger lidt på Million’s historie, så er det faktisk ikke så svært at forstå.

Million Stylez har hele pakken. Han levere fede dancehall beats på „Miss Fatty“, men han har også leveret andet end et fedt dancehall track. På et nummer som „Lookin“ falder han faktisk over i noget der ligner noget poppet – men alligevel med en snert af dancehall og reggae. Lytter du til alle albums, finder du også R&B, roots og hip hop inspirerede tunes. Han har det hele! Er det hemmeligheden bag en velfungerende artist? Pssst, hav lidt af det hele, og publikum er dine.

Miss Fatty

Startede med hip-hop

Du har sikkert hørt hittet „Miss Fatty“ fra Million Stylez. Det dunkende beat, de booty-shakende piger og det fangende omkvæde taler for sig selv – det er en opskrift på et hit. Men hvad har de egentlig ellers lavet? Og hvem er ham der Million Stylez egentlig? Er han bare

Men hvorfor har han det hele? Hvordan KAN han have det hele? Hvis man kigger lidt på Million’s historie, så er det faktisk ikke så svært at forstå. Han er nemlig halv japansk og halv fransk, er opvokset i Stockholm sammen med mange andre immigranter fra hele verden.

Var du der også den aften? Det var lørdag, det var d. 15 oktober – og hele holdet bag Youngblood Soundsystem, havde lagt op til et brag af en fest. Hovednavnet hed Million Stylez sammen med Wafande, Kaka, Youngblood Sound, Safari Sound, Donkey Sound og Universal Sound. Der var kort sagt, lagt op til en kæmpe fest i Grå hal, med en tung bas, hurtige dancehall beats og vuggende reggae rytmer. Om vi var der? Selvfølgelig var vi der.

Der har altså gennem hele hans liv, været indflydelse fra mange kulturer og musikgenre. Det hele startede faktisk med hip-hop – men grundet

mange indflydelser har han altså bevæget sig mere over i en dancehall/ reggae genre.

Dancehall når det er bedst Hvis man hører tunet „Police In Helicopter“ som er fra 2009, hører man tydeligt hvordan Million er i sit rette element. På „Police in Helicopter“ riddim, kan han få lov at udfolde sig i reggae genren. Mens stemmen i baggrunden synger „yes boss“ fyrer Million Stylez den af i en hurtig rap, til horn der hyler. Det er reggae/dancehall når det er aller bedst.

Men livet er ikke kun piger med en god booty i Million Stylez verden. På Hr. Million’s albums finder du også tunes om krig, fred, Gud, kærlighed og had. Men „Miss Fatty“ har klart åbnet døre for Million Stylez. Før „Miss Fatty“ har Million Stylez faktisk udgivet flere albums, men uden at få det faktiske gennembrud. Efter „Miss Fatty“ fik verden øjnene op for Million, og hans tunes blev hørt – alle genrerne! Dette betød også, at Million Stylez har lavet tunes med både Nee-Yo, Sean Poul, Beenie Man og mange andre.

Kort sagt, Million Stylez har taget det bedste fra alle genre, lavet en lækker cocktail med en eftersmag af reggae og dancehall. Well done! Af Sophie AmAlie fälling foto ihSAn tAhir og AmAlie morgenStjerne l Ayout SilAS BAng

11


Dru nk In T he Morn ing Vores fotograf Alexander Lissalde, havde været ude på loppen (Christiania) den aften Lukas Graham spillede d. 26 oktober. Der var stopfyldt, god stemmening og ikke mindst god musik! De nævnte selv at det var deres gennembrudskoncert eftersom bl.a. køen var på mindst 500 mennesker allerede inden dørene åbnede! Alexander har lavet en fantastisk film som kan ses på youtube! Søg: Lukas Graham: Drunk In The Morning Live.


LUKAS GRAHAM Men det er gået stærkt for Lukas og hans crew taget I betragtning af at han skal spille I store vega d. 29/2. Ikke nok med det er der allerede blevet udsolgt. What to say ? Efterfølgende har vi skrevet en mail til Lukas, med lidt forskellige spørgsmål:

Hvordan startede Lukas Graham?

hele

Har du noget budskab med din musik ?

Det startde med at jeg skrev en sang, og så skrev jeg 100. Det rullede ligesom efter jeg begyndte at arbejde sammen med Backbone.

Min musik har vel det budskab du og alle andre der høre det vil lægge i det. Jeg vil ikke fortælle folk hvordan de skal opfatte, eller forholde sig til min musik. Det er sku til fri fortolkning.

Hvordan er det, at det hele pludselig er gået så stærkt?

Drømmer du om en stor fed pladekontrakt, damer og penge?

Det er lidt spøjst, men os sjovt og fedt. Det at stå på en scene bliver bare vildere hvis folk synger med! Især når der synges med på de sange vi ikke har lagt op på youtube eller itunes endnu.

Istedet for at drømme om hvad der kan ske, eller hvad der bør ske, så har jeg det ret vildt over hvad der sker lige nu.

Har du nogen mål for hvad du gerne vil nå? Lige nu vil jeg bare gerne lave musik, og spille en masse koncerter. For mange mål og ambitioner har en tendens til at stoppe folk i at lave det de egentligt gerne vil. I mit tilfælde musik.

Har det altid været musik du ville lave?

Jeg tror tit folk glemmer hvor fedt de har det, og det har jeg sku ikke lyst til!

’’

Der er mange ting jeg gerne vil lave, og da jeg var lille lød det da os for svedigt at være brandmand, men sang har altid gjort mig glad, selvom jeg sang om noget sørgeligt.

Hvilken indflydelse har Christiania haft på din musik, når nu du er vokset op der? Det ved jeg virkelig ikke, jeg har jo ikke noget at sammenligne det med. Men folk snakker vidst meget om arv og miljø.

Hvem er dit største idol? I forhold til tekster og rim er det Mc Clemens, dans er det Steen Koerner, sang og sang skrivning er det Sarah West. Og så har vi holdt os inden for landets grænser.

Der er mange ting jeg gerne vil lave, og da jeg var lille lød det da os for svedigt at være brandmand, men sang har altid gjort mig glad

Jeg lever mest i dag, og lidt i morgen, men ja, kom da med nogle damer. Penge bringer intet til bordet som Bai-D siger i Suspekt sangen Nyt Pas.

Hvad motivere dig? Min familie og mine venner. Og Kasper Færk, the Mercenary.

Er du lykkelig? Gu fanden er jeg lykkelig! Jeg har gode venner, og spiser lækker mad med dem eller min familien. Jeg arbejder med det jeg kan li at lave. Og en vigtig ting er at folk der ser eller høre os, live, på nettet eller i radioen, kan li det vi laver sammen. I'm a happy, lucky motherfucker!

Lukas Graham’s band: LoveStick spiller trommer og er for vild! Magnúm kan vel bedste beskrives som Santana på en bass. Vi er ved at få ny pianist, og ham skal i nok høre meget mere om. Af: Sophie Amalie Fälling og Alexander Lissalde Foto: Alexander Lissalde L ay-out: Frederik Dollerup

13


FREESTYLE BMX Jeg havde hørt meget om bmx i rigtig lang tid og har altid synes det så fedt ud, så jeg besluttede mig for at springe ud i det. På Roskilde Festival i år så jeg en masse mennesker der stod på bmx ved skatescenen på ramperne og det var der det gik op for mig at jeg virkelig havde lyst til at starte til det. Freestyle bmx handler om at kaste sig ud i en sport hvor at det går ud på at springe ud i det og ikke være bange for at falde men derimod tage en masse chancer og bare gøre det. Da jeg så endelig startede til det, skulle vi allerede starte på en lille rampe hvor vi skulle lære at lave et såkaldt bunny hop. Et bunny hop er et trick, hvor at når du hopper, at du ikke kun får forhjulet med men også baghjulet. Det så utrolig nemt ud men jeg havde dog lidt svært ved det trick i starten, men fik det endelig lært. Da vi så var en del der havde lært det, kom vi ud på den sto-

Sponsor

14

re rampe hvor vi skulle lære at lave et drop-in. Et drop-in er når du hopper ned i rampen, som er det trick man sådan rigtig skal kunne lære før man kan komme i gang med andre tricks. Vi er nogle stykker på mit hold der har lært det, så trin nummer to er bare at kunne komme op igen som også er svært, da man skal læne sig forover for ikke at falde bagover. Alt i alt så synes jeg det er en utrolig fed sport, da der ikke er så mange piger der går til bmx. Og freestyle bmx handler bare om at kunne lave fede tricks på en rampe og jeg håber at jeg en dag kommer til at kunne lave en masse fedt uden at falde. Har slået mig en del, dog har det resulteret at jeg har lært af mine fejl, nu tør jeg også springe ud i mere. Så det er bare om at komme i gang hvis du er spontan og har lyst til at tage chancer udover dine grænser!

AF LINA MALIKSHAHI FOTO GAVIN SPENCER L AYOUT SILAS BANG


Musik Fremtidsbas rammer KBH Der er sket en del, siden The Gaslamp Killer på Roskilde 2011 fremviste navne som Hudson Mohawke og JonWayne til sporadisk jubel fra et udtyndet publikum på Cosmopol. Entusiasmen var der dog, og den den nye basbevægelse fra – hvor ellers? – Londons natteliv, er begyndt at slå rødder i den danske jord. Med pionerer som Jamie XX, Mount Kimbie, FaltyDL og Brainfeeder-kollektivet er der mangfoldigt talent bag bevægelsen. Selvom det hele lugter lidt af „post”, „future” og „nu-”, og bevægelsen stadig er formløs, holdes det sammen af et nyt perspektiv på basmusik; det hander ikke længere om wobbles og drops, bassen er midlet, ikke målet. Basmusikkens virkemidler er bare blevet endnu et værktøj i den elektroniske kunstners arsenal, og det er spændende! Med elementer som chipmunk-vokaler der legende danser hen over melodiske synths, samples der danner tekstur for skæve rytmer, og rumlende sub-bass der opbygger stemning og skaber fundament for de svævende højere frekvenser, er det en ny æstetik der dyrkes: Det er det mystiske og smukke, det skrøbelige og forførende, der både skaber fest på dansegulvet og verdener i hovedtelefonerne. Det er næsten som om de ånderumsskabende tekno-hooks fra rave-årenes musikalske opdagelser har fået deres egen genre. Det er næppe en overraskelse at percussion-siden af musikken er bygget til gulvene. 2step og shuffles skaber et lettere wonky alternativ til det monotone un-tss-un-tss vi er blevet lidt for vante til, og det har eventskaberne da også lagt mærke til. Rust's torsdagsevent Hussy præsenterede ingen mindre end Kidnap Kid, der efter to EP-udgivelser har etableret sig som en ung genreveteran. Der er ikke en finger at sætte på hans minimalistiske produktion, så det var med høje forventninger vi begav os ind til hans optræden. Der var ikke just proppet, men dem der blev

til hans forholdsvis sene appearance havde intet at brokke sig over. Han fyrede op for et set der ud over hans egne produktioner flashede kunstnere som Girl Unit og Kingdom, det hele absolut flydende mixet sammen til en strøm af vellyd. Det var umuligt at stå stille. Tobias Pedersen AKA Beastie Responds der er resident på Ottoman udtaler at deres nye fokus på hybridbas, som han kalder det, er et hjertebarn af hans. Han lover mange aftener med spændende artister, så hold øje med fredag på Dunkel! Og det var bestemt ikke en skuffelse da Ottoman gav pulten til britiske stjerneskud Rustie, som fyrede op for en uforglemmelig koncert/session. Energien fra publikum var utrolig, og musikken var i absolut topklasse. For dem der tidligere havde tvivlet på den endnu spæde genres potentiale ude for UK, kan der ikke længere herske nogen tvivl. Vi nærmer os fremtiden én udgivelse af gangen. Så hvor går det her fra? Det er svært at sige, men mens genren vokser sig større, kommer den nok også til at vinde indflydelse her i Danmark, så hold øjne og ører åbne efter fede club-oplevelser og releases, i en genre der både er danceorienteret og innoverende.

Top 4 I Alice in Underland beder vi hver måned vores yndlings DJ's og producers præsentere deres yndlings tracks. I dette første magasin præsenterer Julius Sylvester sine yndlings tracks for jer! Julius er en fast del af Producercrewet Yo fok og hans musiksmag er mere eksotisk og sydlandsk end de flestes. Han er blevet en kendt mand i det danske natteliv, og hans musik er altid dansevenlig og umådelig godt spækket med bas. Nu giver giver vi ordet videre:

Nguzunguzu Got U (Canblaster & Berou Bonus Remix) En af de søde bangers! Den er god hvis man for lyst til at lave kærlighed midt på dansegulvet.

Purity Ring har med deres to-tracks EP erklæret sig af blændende potentiale. Deres stil både drypper af følelser og bringer knivskarpe beats. Og der er en LP på vej!

Canblaster & Julius Sylvest Ready Det her nummer har jeg lavet sammen med den franske chamør Canblaster. Stilen er kæmpe bass og 12/16 delte rytmer man kan svinge brysterne til. Den er ikke kommet ud endnu, men den kommer snart lover jeg!

Kastle har vokset i et stykke tid, og mens hans tidligere udgivelser måske til dels stadig er ufokuserede, viser bla. hans The Weeknd-remix at han udvikler sig hurtigt. Hvad det bliver til er svært at gætte, men det kan næsten kun være fantastisk.

Brenmar Let Me Know (Tasting) (5kinAndBone5 & Vin Sol Garage & Patio RMX) Sygt optur tune! Stærk bass og dirtyminded vibes. Fedest at danse til den i en pardans.

Koreless, wunderkind fra Glasgow's mesterlige produktioner står som en milesten i genren, og er absolut ikke noget at gå glip af.

Kidd Ik Lavet Penge (Julius Sylvest MEGA Remix) Fordi det er meget mere swag at danse bounce.

Hvem skal du holde øje med?

AF FRITJOF KRABBE NØRRETRANDERS L AYOUT SILAS BANG

AF MATS MAGNUSSEN

15


VIGTIGHEDEN

af sko i

DIT OUTFIT Jeg elsker sko! Alt fra canvas’ til runners, kicks til boots. Jeg ikke bare elsker dem, jeg begærer dem, jeg er fascineret! At sige jeg var andet end en sneakerfreak ville være at lyve. Jeg kan sidde og savle over synet af et par teknisk avanceret runners eller veludformede støvler i flere minutter uden nogen intentioner om nogensinde at købe dem. Det er ikke et spørgsmål om, om de ville klæde mig, eller om de er min stil, hvis detaljerne er der, pasformen er perfekt, farvekombination stemmer, ja så er jeg hooked.

Elevatorblikket Når du tjekker folk på gaden, giver du dem det obligatoriske „elevatorblik”: starter oppefra og nedefter, og så op igen. Jeg starter nedefra

16

og hvis mine øjne bliver stimuleret, vender jeg mig om og fjerner ikke blikket fra skoene før de er ude af syne. Og jeg elsker den variation af sko man ser på gaden til dagligt, for man ser meget mere eksperimentalt fodtøj, end vanlig påklædning. Jeg tror folk har nemmere ved at være udfordrende i deres fodtøj, end resten af deres påklædning, måske fordi det er sådan et lille punkt på kroppen, der kan få dit outfit til at se så meget federe ud. Hvis man bare spenderer sine penge på det der ene sæt sko, man bare må have, så kan man spare så mange penge på resten af ens påklædning. Åltså vigtigheden af sko i dit outfit.

To sæt til 500,- kr. Jeg har her sammensat to outfits til fornærmelsesvis billige penge for at vise hvad et par fede sko kan gøre. Jeg har sat mig selv den udfordring, at style to sæt til 500,- kr., eksklusiv sko.


Første forsøg Første forsøg er en blå og hvid stribet trøje fra H&M til 89,- kr., en Armygrøn Helly Hansen termojakke til 300,- kr. og et par blå H&M chinos til 200,- kr. Alt i alt en sammensætning af relativt konventionelt tøj der på ingen måde skiller sig ud, men „spicer” du sættet op med et par Fragment Design X Nike Sportswear Zoom All Court 2 ”Leopard” til 1000,- kr., vil jeg mene at det hele går op i en højere enhed.

Andet forsøg Andet forsøg er en sammen sætning af et par beige vintage chinos til 150,- kr., en lyseblå Oxford Shirt fra H&M til 129,- kr., en mørkeblå skjorte med hvide prikker fra Muji Store til 150,- kr. Tre styks basis tøj til i alt 429,- kr. – pænt uden at være for spraglet og iøjnefaldende, men står super godt til et par Nike Lunar Chukka i sort flet til en lidt krydret pris af 1400,- kr. Jeg kan godt lide at have bukserne smurt op for at iscenesætte skoen, og jeg synes det giver en god effekt og pasform. Jeg synes det er betagende hvordan at man kan „opgradere” sit look, ved hjælp af et par fede sneakers. Og det behøves jo ikke være sko i den ovenfor viste prisklasse, der gør det for netop dig; det kunne lige så godt være en par sko fra din lokale genbrug, eller bare et par Vans. Ingen diktation, kun inspiration. AF K ARL GUSTAV FOTO IHSAN TAHIR L AYOUT SILAS BANG

17


B a w l e r Pa

BUDGET Tun med majs Netto-priser Tun: 9,- kr. Majs: 5,- kr. Eddike: 17,- kr. Pebber: 17,50 kr. Samlet pris uden eddike og pebber: 14,- kr.

Samlet pris: 48 50 kr.

Alle ingredienser blandes i en skål, hurtigt, nemt, enkelt, lækkert. PS. Pebber og eddiken holder til mange portioner!

Harboe Pilsner Kan fås i Netto Har alkoholprocent på 4,4% Bedst kold Kan fås i form af glasflaske på 33 cl. eller dåse også 33 cl.

3,- kr.

Øllen har en klassisk humlesmag, ikke så dyb som en Tuborg øl, men har dog meget mere smag end f.eks. en Dansk Pilsner fra Fakta. Vi ville klart fortrække den frem for de dyrere og „finere“ øl, som tidligere nævnt Tuborg, eller Carlsberg, både pga. prisen, og fordi smagen alligevel minder så meget om. Øllen ryger hurtigt ned, men hvis man ikke synes, det går hurtigt nok med at blive påvirket, kan man altid vælge Guld udgaven af Harboe øllen, der med sine 5,7 procent, er lidt kraftigere i smagen, dog stadig god.

18


Pasta med tomatsauce Netto-priser Pasta: 4,- kr. Hakkede tomater på dåse: 4,- kr. Hvidløg: 12,- kr. Løg: 12,- kr.

Samlet pris: 32,- kr. Redskaber: • Gryde til pasta • Gryde til pastasauce (stor gryde, så du til sidst kan blande pastaen med saucen i gryden) • Skærebræt • Kniv • Træske Start med at sætte vand over til pasta. Hvor længe det skal koge finder du bag på pakken af pastaen. Husk at salte vandet. Pil hvidløget og mas det med bladet på kniven, før du hakker det. Hak derefter løget.

de hakkede tomater i, får det op og koge og krydrer det med salt og peber. Der skal altid mere salt i, end man tror. Lad krydderierne koge ind i saucen, og når pastaen er kogt hælder du vandet fra, og hælder pastaen i gryden med tomatsaucen. Bland det hele sammen og voila!

Sylvaner Kan fås i Super Brugsen Har alkoholprocent på 12% Bedst kold Fås i flot glasflaske på 75 cl.

39,- kr.

Hvis man ikke normalt drikker hvidvin, er det intet problem at komme i gang med at drikke Sylvaner. Vinen er ikke så bitter i smagen og har ingen grim eftersmag. Den kan smage lidt spøjst i starten, men efter tredje, fjerde tår smager vinen helt fint, og glider nemt ned. Alt i alt en fin vin at drikke sig fuld, hvis man synes resultatet viser sig for langsomt med øl, og ikke er til shots. Af SebAStiAn SpieS og fleur MArie foto SebAStiAn SpieS og fleur MArie l Ayout SilAS bAng

Tag gryden du vil bruge til pastasaucen og hæld olie i, så bunden er dækket af et tyndt lag. Smid to, tre stk. løg i gryden, og det begynder at syde, hælder du resten i, både hvidløg og løg. Når det har stegt i nogle minutter, hælder du

19


FOTO GRAFEN

KENNETH NGUYEN Af: Sophie AmAlie fälling foto: AlexAnder liSSAlde l Ay-out: frederik dollerup

Vi var taget ind til Rezet Store, i Rådhusstræde, for at møde fotografen Kenneth Nguyen, til et interview om festbilleder, mugshots og fyldte indbakker. Hvem er Kenneth Nguyen og hvordan er du endt her? ”Jeg hedder Kenneth, 27 år , født og opvokset i Jylland, jeg kom til København for ca. 7 år siden, hvor jeg gik på Handelsskolen Niels Brock ved Forum. Egentlig var jeg rigtig dårlig til at gå i skole, jeg kunne ikke rigtig finde ud af at sidde stille. Efter jeg var flyttet til København, arbejdede jeg nogen år på en café – men på samme tid arbejde jeg som afrydder på Rust om onsdagen. Dagen efter hele postyret på Nørrebro (red. I forbindelse med jagtvej 69) så jeg billederne i avisen, og synes de var for fede, også fordi jeg kunne relatere mig til dem.

20

Næste dag gik jeg så ud med et lille lorte kamera for at prøve og fange det. Men det hele blev lort, men jeg fik smag for det. Dagen efter gik jeg ned og hævede mine feriepenge og købte mit først spejlreflekskamera et Canon 400D. Det var ligesom det kamera der startede det hele – og det skød jeg så med i et år. Men det var stadig mest en hobby ting, jeg skød det hele i automat og sådan. Jeg gad ikke læse i manualerne, så det hele er så meget selvlært.

’’

gik jeg ud med et lille lorte kamera for at prøve og fange det. Men det hele blev lort, men –

En dag havde jeg så taget mit kamera med på arbejde på Rust, og i en af mine pauser spørg jeg så om jeg ikke må skyde nogen billeder til den hiphop koncert der var den aften. Det måtte jeg gerne. De fandt så mine billeder, og spurgte om jeg ikke ville komme og tage billeder i stedet for at være afrydder. Så det var ligesom sådan hele min fotokarriere startede – på Rust. ”


”Jeg skylder Facebook alt” ”Da jeg startede med at tage fest billeder, blev det hele lagt ud på MySpace, Facebook var lidt på vej – men ikke helt endnu. Da Facebook så endelig helt var der begyndte jeg at ligge mine billeder ud der. ”Tag” funktionen har gjort meget for mig. Så jeg har brugt rigtig meget af min tid på Facebook for at reklamere mig selv.”

Hvilke kameraer bruger du? ” Lige nu bruger jeg et Canon 7D og et Canon 5D. 7D er et crop-kamera, mens 5D er et fullframe kamera. Jeg foretrækker mit 5D, men til mugshots bruger jeg 7D. ”

Hvad er idéen bag ”mugshots”? ” Idéen til at starte med var noget helt andet end det er blevet til i dag. Det hele startede i sommers hvor jeg begyndte at arbejde i Rezet. Jeg skulle fotografere nogen produkter for drengene hernede. De havde alt fotoudstyr. En dag var der så en kammerat der kom herned som selv er fotograf og sagde ”hey jeg skal lige prøve noget”, så jeg tog et billede af ham – med kun én lampe, skråt oppe fra og ned på.

Den gang var det ansigtet jeg fotograferede. Jeg er stor fan af Time Magazine og deres portrætter, så jeg prøvede lidt at efterline deres stil. Derefter lavede jeg nogen flere portrætter for at se om jeg kunne ramme stilen. Jeg havde taget 3-4 stykker, som jeg smed op på min blog. Der var mange der skrev at de synes de var fede, og godt kunne tænke sig et også – så lavede jeg nogen flere. Jeg prøvede så at invitere nogen flere ind, og tog nogen flere portrætter. Jeg ville lave 100 portrætter, så jeg kunne skabe noget opmærksomhed omkring min blog. De 100 portrætter skulle lancere hele min hjemmeside. Så da jeg havde ramt de 100 lagde jeg dem ud på min blog – og så gik det faktisk stærkt. De blev hurtigt spredt de 100 portrætter, og mange blogs var interesseret i hvad det var for noget. Opmærksomheden vokset meget, og der var mange der gerne ville have en mugshot. Så jeg snakkede med nogen der havde nogen penge og i det miljø, de sagde jeg skulle lave det til en udstilling, eller i det mindste en bog. Så jeg tænkte ”Okay, jeg laver 1000 portrætter” og lige nu synes jeg det er en stor mundfuld. Jeg er oppe på 320.

BRAND ING MUG SHOT S

21


Det har været meget stresset indtil videre, ikke fordi jeg skyder mange om dagen, men fordi jeg bliver bombet med mails, 20 – 30 mails om dagen. Folk skal bare vide, at jeg også har et arbejde ved siden af, og det ikke kun handler om mugshots, men også alt det andet fotoarbejde jeg laver.”

Nuværende projekter ”Lige for tiden bruger jeg meget tid på velgørenhedsarbejde. ”Why so serious” er et projekt vi er i gang med lige nu, hvor vi samler tøj ind til hjemløse. Det har ikke så meget med billeder at gøre, men noget jeg gerne vil dokumentere. Vi er begyndt at få tøj, NAG har lige doneret to Canada Goose jakker – og det er vi naturligvis rigtig glade for. ”

Om alle dem der render rundt med et spejlrefleks ”Som fotograf der har jeg det sku fint nok med det. Det er kun fedt der kommer flere til. Jeg synes i sær det er fedt når jeg ser piger med et kamera, for det ser man ikke lige så tit. Jeg synes måske at dem som fotografere, kun for at kendt, eller for at blive set er lidt ærgerligt. Jeg synes ikke selv jeg er kendt, jeg kan bare godt lide det jeg laver.

Når det kommer til det med festbilleder, så har vi alle sammen startet med 0 kroner i løn. Jeg synes det er cool med dem der starter sådan, men de skal også bare vide, at hvis de starter med at gøre det for 0 kroner, så skyder de også bare sig selv i foden. Jeg har no hate til dem der gør det. Det var noget helt andet den gang jeg startede med at tage festbilleder, nu er det lidt random synes jeg. Det er historik at det er blevet til noget ligegyldigt, når nu der er kommet så mange til.”

Hvor ligger kærligheden inde for fotografi? ”Jeg kan rigtig godt lide at fotografere kunstnere og musikere. Men det fedeste er klart når det er ens eget projekt. Det er også sjovt at lave reklamer, der er lønnen også godt. Ulempen er dog at det ikke er helt dit eget, der er mange hænder ind over. Man kan aldrig helt selv bestemme. Fordelene er at det giver flere udfordringer, og man stiller større krav til sig selv, fordi der er nogen som betaler en, og som har nogen forventninger til ens arbejde.

Vil du gerne kunne leve af fotografi?

Hvem er drømmen at få lov at fotografere?

”Jeg har prøvet at leve af at fotogra”Jeg kunne virkelig godt tænke mig fere i et års tid, men folk er elendige at fotografere Obama. Han er ikke til at betale til tiden. Man skal jo også kunstner, men han er en meget bebetale skat og moms osv. Så selvtydningsfuld person for amerikanerom man måske tjener 28 tusinde på ne. Han er en milepæl for amerikaet projekt, så får man kun 12 tusinnerne jo. Han møder modstand hver de, og så går der måske 3-4 månedag. Han er spændene fordi han har der før man faktisk får de penge. Så oplevet så meget. Det er spændendet er også meget ustabilt – men jeg de at fotografere nogen folk som har kunne altid klare mig. Jeg stræber en energi for noget, som passer til ikke efter at få mange dem.” penge ud af mit arbejDet kan de, jeg gør det bare så Efter interviewet bliver anbefales længe jeg synes det vi hevet ind i et lille stuat besøge forer sjovt. Derfor siger die Kenneth har i bagretningen ”Rezet” lokalerne i forretningen jeg også tit nej til festi Rådhusstræde billeder – fordi jeg ikke Rezet. Her får både fo7. Søde og rare længere synes det er tograf Alexander og drenge, og fede sjovt. ” jeg skudt de berømte ting de har! mugshots. Meget kan man sige, men Kenneth har en usædvanlig evne til at få en til at føle sig godt tilpas bag et kamera. Man kan slet ikke lade være med at smile!

’’

Det kan anbefales at besøge forretningen ”Rezet” i Rådhusstræde 7. Søde og rare drenge, og fede ting de har!

22


Af: Sophie Amalie Fälling Vores søde skribent Sebastian Spies – har startet et projekt. Projektet hedder ”STICKS AND CROWNS”, og går i korthed ud på at samle en hel masse talent under ét navn. Talent i ”STICKS AND CROWNS” er mange ting – det er både musisktalent, festtalent, fototalent, designtalent, modeltalent og videotalent. Altså er der her tale om en god cocktail af talent fra hele farveladen. Deres hjemmeside ”http://www.sticksandcrowns.com” åbner d. 10 december! Der vil løbende komme små videoer som viser

deres forskellige talenter – så følg med! Alice In Underland tror meget på ”STICKS AND CROWNS”, fordi vi tror på at unge mennesker er fyldt med talent – som bare har brug for et lille skub! Hold øje med dem, for de er fanden galme dygtige, urenset hvad de nu laver!

God vind til ”STICKS AND CROWNS” fra hele crewet bag ”Alice In Underland”.

Designmanual: Canis Pictures

Logo

Farver

RBG: 255, 255, 255 HSV: 0, 0, 100 CMYK: 0, 0, 0, 0 HEX: #FFFFFF

RBG: 0, 0, 0 HSV: 0, 0, 0 CMYK: 0, 0, 0, 255 HEX: #000000


Jeg lĂŚrer mere af en time med Svend, end jeg lĂŚrer en hel uge i skolen.


MÅNEDENS KUNSTNER Svend modtager os med kindkys og kram i entréen. Jeg havde regnet med at skulle besøge hans atelier, men det viser sig hurtigt at hans lejlighed også fungerer som dette, to-i-en! Han byder os på kaffe og te, og spørger ind til vores dag og humør, som den fantastiske vært han er. Alle hans malerier i atelieret står med fronten ind mod væggen. Svend forklarer os, at han bliver sindssyg, hvis hans billeder står fremme, så han kan kigge på dem. Så er der så mange ting, han hele tiden vil lave om og lave anderledes. I en periode malede Svend en del portrætter og spillede guitar. Nu er portrætterne skiftet ud med geometriske figurer, smukke former og bevægelser og guitaren med elektroniske lyde på computeren. En slags periodeskift som kunstner, forklarer han.

Alt er nøje udtænkt Han fortæller en del om hans forskellige billeder imens han viser os dem. Alle billederne er systematisk udtænkt, og han bruger bl.a. et matematik program på sin computer,

for at finde frem til hvilke geometriske former, han vil bruge i hans billeder, og hvordan de skal se ud i forhold til hinanden. Netop fordi alt er så nøje udtænkt og tilrettelagt, ville han ikke have noget imod, at andre malede hans malerier for ham. Han tænker længe inden han snakker videre, og forklarer så, at han allerede har udtænkt, hvordan billederne skal se ud, helt ned til mindste detalje, og at processen i at skabe dem tit er meget lang og trættende. Han viser os et sort/hvid billed delt ind i en masse kvadrater. Nogle er malet sorte, andre hvide. Et billed som det f.eks. tager utrolig lang tid at male. Overalt i hans atelier er der fyldt med maling, men ikke kun én slags maling. Der er spraycans, kæmpe bøtter med maling, lak og endda tjære. Han har f.eks. malet et billed, hvor alle farverne på billedet er sorte, men malet med forskellige slags malinger.

Et spændende og intelligent menneske Jeg elsker at snakke med Svend og nyder altid hans selskab i fulde drag. Jeg lærer mere af en time med Svend, end jeg lærer en hel uge i skolen. Han har altid spændende historier at fortælle, nye teorier at forklare. Han sidder tit på Wikipedia og læser artikler og er ofte på forskellige udstillinger. Jeg tror aldrig, jeg har mødt et så spændende og intelligent menneske, og jeg må indrømme, at det har været svært at skrive denne artikel. For der er så meget at fortælle om Svend, han er sådan

et stort menneske, forstået på den måde, at jeg aldrig tror, han løber tør for viden og ting at sige. Jeg kan sidde i timevis og ryge smøger og bare høre ham snakke og forklare om livet, set gennem hans øjne. Jeg kunne skrive en bog om al den viden Svend har beriget mig med. Smalle gik om aftenen, men jeg blev hængende til mørket havde sænket sig og gadelamperne blev tændt på den lille vej foran Svends lejlighed. Det smerter altid mit hjerte lidt, at skulle forlade ham, for der er så meget, jeg føler, jeg mangler at vide, og jeg glæder mig allerde til næste gang, jeg får mulighed for at lægge ører til hans spændende historier igen. AF FLEUR MARIE FRILUND JENSEN L AYOUT SILAS BANG


WHY NOT?

Du kender Rust, og du kender højst sandsynligt også WHY NOT festerne. Onsdagsfesterne med hip-hop, der hver uge gør en kedelig onsdag lidt sjovere. For, hvorfor ikke gå ud på en onsdag?

Vi havde kontaktet August (ELOQ) og Kristoffer, der til sammen danner AK*47, for at spørge dem ind til hele WHY NOT. Det var sjovt nok onsdag og det var skide koldt – da vi mødte drengene i en lille lejlighed på Nørrebro, til en Whisky, en cigaret og et interview. Fortæl gerne lidt om jer selv til at starte med August: Jeg hedder August. Kristoffer: Jeg hedder Kristoffer.

26

August og Kristoffer: Hahahahahaha – vi er gode venner, og vender plader sammen. Hvordan startede det hele med WHY NOT?

August: Det startede med at vi fik lov at spille på Rust engang for lang tid siden. Kristoffer: Det var til den gamle onsdagsklub, der hed „Onsdag nede i garagen”, der er nok 2,5 år siden. Det gik rigtig godt – og så fik vi lov at få en månedlig fredag, hvor vi skulle spille nede i kælderen. August: Det gik virkelig godt i kælderen. Kristoffer: Ja, og så blev vi hevet op til et møde, hvor vi blev spurgt om vi ikke havde lyst til at køre en ugentlig onsdag på Rust. August: De ville lukke det nede i kælderen, da det var mere universitets agtigt. De havde ikke nogen profil overhovedet, så de spurgte ligesom om vi ikke ville køre det videre.

Hvordan opstod navnet WHY NOT?

August: Vi havde SYGT mange navne! Kristoffer: Jeg havde lavet sådan en vildt lang liste på post-it’s med navne. Så ringede jeg til August som bare sagde – det skal være WHY NOT. August: Men de var frække mange af navnene!

Kristoffer: Jeg tænkte meget på det der med onsdag. August: Ja, og så blev det ligesom bare – hvorfor ikke gå ud på en onsdag? Why not? Kommer folk om onsdagen? Når nu man tænker på at mange skal op næste dag i skole og på arbejde August: Det fungerer vildt fedt! Der er rigtig mange der pjækker!


Kristoffer: Jeg tror næsten det er blevet lidt cult – at man tager på rust til WHY NOT om onsdagen. Det er onsdag – så skal man på WHY NOT! Så er det kaos branderter, så siger man fuck det! Jeg tager fri i morgen og så tager man ud på en onsdag og går amok. August: Hip Hop virker bare! Der har været en lang periode i København hvor det har været om torsdagen man tager ud. Der har det været meget house der har domineret. Hele den unge generation har i lang tid taget ud for at høre house om torsdagen i byen – men nu er der ligesom et hip hop alternativ, og så vil mange nok hellere vælge det. Kristoffer: Ja præcis, house havde regeret længe – så jeg tror vi var et nyt pust til nattelivet! Vores generation har aldrig haft et sted man altid kunne tage hen og høre hip hop, men det har vi så nu – der for tror jeg det fungerer. Hvad har været den fedeste aften til WHY NOT? Kristoffer: Altså nu har vi eksisteret i 1,5 år – og den fedeste aften har nok været den aften med Frank Nitt. Det var vores første udenlandske booking. August: Ja, vi havde aldrig prøvet det før. Vi var sygt nervøse. Men vi synes han skulle ind, der er ikke så mange der kender ham her. Der var så mange ting der kunne gå galt den aften. Vi tænkte sådan gud nej, der er jo ingen der kender ham. Kristoffer: Og vi kunne tabe sygt mange penge! August: Jeg prøvede at undgå scenen, for jeg turde ikke se hvor

mange der var. Men så til sidste så gjorde jeg det, og så var der bare fuldstændig proppet! 70% af den vidste måske ikke hvem han var, men de stod bare der og kiggede, og synes det var fedt. Der følte jeg vi gav noget. Hvem er drømmen at få til at komme og spille til WHY NOT? August og Kristoffer i kor: R. Kelly! August: R. Kelly ville være det fedeste! Kristoffer: Helt klart! R. Kelly på WHY NOT! Bare sådan en lille intim aften, hahaha. Hvad laver i ud over WHY NOT? August: Altså jeg render rundt med de der CHEFF drenge, og producerer for dem, og sørger for de kommer på tour, sørger for alt spiller, de indspiller osv. Kristoffer: Men det er da også dig man ringer til, du er da også sådan lidt manager. August: Ja, jeg er også den eneste der ikke ryger hash. Hvad er jeres drøm? August: Vi vil gerne fortsætte til det ikke er sjovt mere tror jeg. Kristoffer: Men vi har snakket virkelig meget om at det kunne være sjovt at åbne en bar. Vores egen lille bitte bar. August: Jeg ved ikke om i har været i Århus, men Shen Mao er virkelig fedt. Det er sådan et lille sted, der ligner noget fra Berlin. Det ligner sådan et lille kommunistisk tilholdssted. Så er der bordtennis og hip hop dj’s.

Du kan danse, eller du kan lade vær – der er ikke så meget plads. Det er billigt og der serveres i plastickrus. Sådan en bar gad vi godt have. Vores fotograf, Amalie, kommer ind af døren og siger hej, hvortil hun bliver mødt af „How you doin’?” På ægte Joey facon. En ven af August og Kristoffer siger: August, du er Danmarks svar på Joey! August: Jep, det er mig. Hvor tager i i byen? August: Vi hænger faktisk mest på Rust. Det er jo hyggeligt altså. Mestern og Lærlingen er også et fedt sted at tage hen. Kristoffer: Men jeg tror ikke der er så mange steder i København hvor det bare ALTID er fedt at tage hen. Spillestederne i København bliver nemlig nød til at satse på mange forskellige genre, fordi der er så mange forskellige mennesker. August: Ja præcis. Hvis nu man tager til punk koncert på bakken, og så er der nogen der spiller noget hip hop musik, så dem der var der til punk koncert – de bliver jo stadig og fester. Og så er bakken jo fedt! Men København skal bare lære at folk bare fester. Kristoffer: Men vi er bare rigtig meget på Rust.

Der er jo et par stykker... Men det skal siges at alle aftener på en eller anden måde altid har været fede! Men BEATTORRENT... Kristoffer: Det var en ubehagelig aften. August: Det er en fransk dou, fra Birdy Nam Nam. De er sindsygt fede! De er kæmpe store! Vi fik et godt tilbud så vi bookede dem... Og det gik bare slet ikke. Kristoffer: De var forholdsvis arrogante røvhuller. August: Franksmænd... Kristoffer: Jeg var ude at hente dem i lufthavnen, og de var bare sure fra sekundet jeg mødte dem, og på klubben var der måske rundt regnet 60 mennesker. August: Det var ikke så fedt, så bagefter gik vores residents på og spille gamle hip hop klassikere, og så var det fint. Vi fulgte med drengene tilbage til RUST. En fantastisk aften, det kan klart anbefales at tage til WHY NOT om onsdagen på rust – for hvorfor ikke? Af Sophie AmAlie fälling foto AmAlie morgenStjerne l Ayout SilAS BAng

Er der en aften i gerne ville slette fra WHY NOT’s historie? August: Uuuuuh det er sjovt!

27


ALICE IN UNDERLAND DIGGER I Alice in Underland er vi vilde med musik, her er fire numre og kunstnere, vi sætter stor pris på.

En klassiker A tribe callede quest Jazz (We've Got) Et nummer med så meget tilbagelænnethed og coolness at det halve ku' være nok.

Den ukendte Reptile & Retard Speed Dance

De 3 New Yorker drenge forklarer på bedste vis hvordan hvordan deres tribe giver hip hop et helt nyt „twist”, alt imens, et støvede jazz sample ligger og bobler i baggrunden.

På trods af at nummeret „Speed dance” er det eneste der florerer på nettet har gruppen spillet op til flere koncerter - blandt andet til dette års roskilde festival og på trailer park festivalen i København.

Et godt stykke inde i nummeret skær den lille phife Dawg igennem på b-side nummeret Buggin out, Der med en dyb og rungende bas i front tromler videre, indtil vi igen bliver hevet tilbage til refrainet „we got the jazz” tjek musikvideon ud på Youtube.

Musikken er hårdt electrorock med en attitude fra punkens verden, og med tekster der nærmer sig det soulede. Forsangeren Mads Damsgård giver den alt hvad den kan ta' når han i videon til speed dance, smider både sko, trøje, stage crowder og klatrer op i lystårnet.

Et gennembrud

Musikken er ikke nyskabende men attituden er på plads og sangen er ørehængende og fuld af energi. Lad os håbe de i den nærmeste fremtid snart giver en koncert i københavn, og får indspillet mere af deres musik

Lukas Graham Drunk in the morning Lukas Graham slog for alvor igennem til Christianias 40 års fødselsdag, og siden da har det ikke stået stille. Han har spillet udsolgte koncerter på en lang række af de københavnske spillesteder og hans nummer „ordinary things” var ugens ugengåelige på p3. Musikken er smuk og simpel, og fri for autotune og andre smarte virkemidler.

Et remix C.V. Jørgensen Bellevue (Lou Van Remix) Et umådeligt lækkert nummer, der leder tanker tilbage til dengang det var sommer og og badetid. Jørgensens vokal svæver omkring nummeret og fortæller små historier om sommersøndage og pot. Lou Van har gjort et umådeligt vellykket stykke arbejde.

AF MATS MAGNUSSEN

28


FILM ANMELDELSER Surfwise S

urfwise er en dokumentar film fra 2007, instrueret af Doug Pray. Filmen handler om Dorian „Doc” Paskowitz, en amerikansk læge, der efter to fejlede ægteskaber finder ud af han ikke er tilfreds med sit liv som læge.

gå i skole, Doc mente at den formelle uddannelse, var skadelig og farlig for unge mennesker, (selv havde han gået på Standford Medical School i Californien). I stedet skulle de uddanne sig via rigtige oplevelser i verden, og møde hverdags mennesker.

Da han finder sin tredje kone – Juliette – tager han et drastisk valg; han siger sit job op, sælger alle sine ting og køber en autocamper. Hvor han nu begynder et helt nyt liv med sin kone, fuldkommen afskåret fra den materialistiske verden, hvor deres hoved fokus er surfing. I omkring 25 år lever de „on the road” og får i mellemtiden 9 børn, som alle lever i den lille autocamper. Børnene bliver opdraget efter Doc’s filosofi om uddannelse, penge og helbred. Det vil sige: De måtte ikke

De lærte at penge også var farlige, unødvendige og kun fangede folk i den materialistiske verden. Og angående helbred, mente Doc at et godt og sundt liv, med masser af motion og god diet, var vejen til et at blive et overlegent liv og bedre velvære. Så det stod på 6-8 timers surfing – hver dag, ingen sukker og en masse andre regler. Det er en fantastisk film, der får en til at tænke!

AF SEBASTIAN SPIES

The Prestige T

he Prestige er en film fra år 2006, som er er instrueret af Christopher Nolan ( Inception, memento og Batman). Helt kort handler den om to tryllekunstnere, som prøver at overgå hinandens tricks, men hovedsagligt Danton, som er hovedpersonen, fordi han mener, at hans konkurrent Borden bevidst gjorde, så hans kæreste døde, under et trylletrick. Derfra sker der nogle drab, bedrageri og en hel del hævn. Hvis jeg beskriver det mere præcis, føler jeg, at jeg kommer til at afsløre det der gør den spændende, og det ødelægger det hele. Hele filmen

igennem, sidder du og undrer dig og hvordan det hele hænger sammen, og kan måske ikke lige følge med. Efterhånden som du kommer længere ind i filmen, kommer det hele til at hænge mere sammen, og tror du, at du har regnet det hele ud, men det har du ikke, først når du har set sidste scene, så gør ligningen op, og du forstår sammenhængen. Den mindfucker dig stortset hele filmen igennem. Så en fantastik film, der får en til at tænke og undre sig. Se den og bliv tryllebundet! AF MORTEN HOLM R ASMUSSEN L AYOUT SILAS BANG

God mindfuck op i den her

29


AliceinUnderland.dk Vi ses p책 streeten du ved det

det første magasin!  
det første magasin!  

Genlæs det første magasin!

Advertisement