Page 1

DIT UNDERLAND IDAG IMORGEN NU I FREMTIDEN OG NÅR DU ER FOR VILD ELOQ KLUMBEN FARVER FRED RICK TV


Det med at være forelsket er noget mærkeligt noget. Så ondt det kan gøre. Så lykkelig det kan gøre dig. Så sindssyg det kan gøre dig. To gange i mit liv har jeg været forelsket. Jeg elsker at bliver forelsket. Den måde dit hoved snurre rundt om kun ét navzn, den måde din mave sitre konstant, den måde du sover på, den måde du spiser på, den måde du går klædt på – alt ændres. Min første forelskelse var for mig, nærmest kærlighed ved første blik. Han havde store lyse krøller, stod på skateboard og så smilede han til mig. Og nå ja, så kunne han også spille guitar. Vi blev kærester, og sommeren var lang og rar, men med så mange andre ting – så måtte den slutte på et tidspunkt. Jeg var fuldstændig kvast – og jeg svor til mig selv aldrig at blive forelsket igen, for kærestesorgen var den største smerte jeg nogensinde havde følt. Følelsen af at nogen havde revet hele min sjæl ud, trådt og hoppet på den, og så efterladt mig der i mørket. Det er det værste! Men jeg skulle ikke se mig om længe, for et halvt år senere stod han der pludselig. Han havde store øre, blå/grønne øjne og så strittede hans hår på sådan en sød måde. Han fik mig til at grine, og kunne forstå mig bedre end nogen nogensinde har kunne. Han var forsigtig, og alligevel sagde han det ligeud, jeg blev smaskforelsket hurtigere end jeg troede var muligt. Alt hvad jeg havde lovet mig selv med at aldrig at blive forelsket igen, fløj direkte ud af vinduet. Min verden ændrede sig, og der fandtes ikke meget andet end ham og jeg i den verden jeg levede i. De bedste søndage foregik i sengen. Der blev ikke sagt mange ord. Men det var alt sammen lige meget. Kristoffer og Fleur fra redaktionen er blevet forelskede i hinanden. Jeg kan ikke stoppe med at stirre på dem. Når de taler sammen, når de smiler til hinanden, når de taler i

telefon sammen eller når de bare kigger på hinanden hen over bordet til redaktionsmøde. Jeg smiler sådan, og får et lille stik i maven. Gamle følelser af hvordan det er at være så smaskforelsket vælter op i mig, og jeg bliver så glad på deres vegne – for jeg ved præcis hvordan de har det. Lige før Kristoffer og Fleur blev kærester sagde Fleur: ”Jeg ved ikke om jeg vil være kærester med Kris, jeg bliver bare ked af det på et tidspunkt.” Jeg kan følge Fleurs tanke, men jeg tror det er lige så vigtig at tage chancen. Nyd det mens du har det! Kærestesorg kommer man over, selvfølgelig gør man det. Man skal ikke gå og tage sorgerne på forskud, man skal ikke gå og planlægge fremtiden alt for meget – den kommer jo nok af sig selv. Man må kaste sig ud i det, give det et forsøg, og hvis ikke det lykkedes? Så kan man jo bare stoppe. Jeg savner sommeren, jeg savner Roskilde Festival, jeg savner sommerferie, jeg savner ham med de store øre, jeg savner mine shorts, jeg savner at rejse, jeg savner at kunne sove længe, jeg savner mange af mine gamle venner, jeg savner de brune kings, jeg savner min far, jeg savner at sejle, jeg savner folkeskolen og jeg savner at drikke kolde øl i solskinsvejret. Mon ikke det hele kommer tilbage en dag? Dette magasin er fyldt med farver. Vi har lyttet til meget af det i har skrevet til os, og vi er super glade for jeres respons på hver magasin. Og vi lover jer, vi arbejder hårdt på at komme på tryk.

God læselyst &

GÅ UD OG BLIV FORELSKET!

Alt kærlighed

Sophie Amalie Fälling

2 // Alice in Underland   3


DE HAR LAVET ALICE IN UNDERLAND #3 Sophie Amalie Fälling – Chefredaktør Tino Hanson – Key Account Manager og Fotoansvarlig Frederik Dollerup – Grafisk dirigent og Lay-out ansvarlig Pernille Sørensen Finansminister Skribenter: Fleur Marie Sebastian Spies Kristoffer Reynolds Morten Holm Rasmussen Marcus Mortensen Fritjof Nørrestranders Karl Gustav Brøndum Østergaard Josephine Roshni Wiig Mats Magnussen Carl Feigenberg Anna Davidsen Sophie Amalie Fälling Tino Hanson Fotografer: Gústi Goo Tino Hanson Carl Feigenberg Sophie Amalie Fälling Ihsan Tahir Alexander Lissalde Thor Lodberg Amalie Morgenstjerne

STOR CREDIT TIL INI VISUALS FOR VORES LOGO!

3  Alice in Underland

// 3


4 // Alice in Underland   3


Tekst og foto af: Sophie Amalie Fälling

Det var d. 7 januar, og der var soundclash i byen. På redaktionen havde vores roomies ”Looney Tunes Sound” øvet de sidste 3 dage, vi kendte hele deres set til mindste detalje – og nu skulle der clashes.

KotaClub var godt pakket. Både med mennesker, musik og røg. Folk var i virkelig godt humør – og da Super Soca som den første går på scenen for at vise sit vær, bliver stemmeningen pludselig intens. Hvem var den bedste til at fyre op for en fed fest? Hvem kunne vinde publikum? I første runde har hvert lydsystem 30 minutter til at vise hvad de kan. Super Soca starter som sagt, efterfulgt af Looney Tunes, derefter kommer Million Vibez mens Agent Collect slutter af. Publikum er helt oppe at køre. Agent Collet bliver elimineret efter første runde.

I anden runde har hvert lydsystem 15 minutter, og Super Soca bliver elimineret. Dette betyder at danske Looney Tunes Sound og svenske Million Vibez er i finalen, og skal dyste med de bedste tunes. De skal nu spille 15 tunes mod hinanden, og på de 15 tunes handler det for alvor om at vinde publikum. Murdertunes flyver fra den ene side af scenen til anden. Der bliver sagt hårde ting, der bliver danset, råbt og skreget. Der er ingen tvivl om at det er de rigtige der er i finalen. Million Vibez, som efterhånden er et lydsystem bestående af ældre, men erfarne herre klare den virkelig godt. Looney Tunes Sound, bestående af 4 unge drenge, som kun har været i gang lidt over 6 måneder klare den også virkelig godt, og jeg bliver personligt virkelig i tvivl om hvem der vinder.

Da de 15 tunes er spillet, er det op til publikum. Mission tager mikrofonen: ”So who think Million Vibez should win?!” Publikum skriger og går amok. Så siger han ”Who think that Looney Tunes should win?!” Publikum går endnu mere amok, der bliver truttet i et horn, piftet, skreget og råbt. Der er ingen tvivl om hvem der er vinderen af dette års Soundclash. Looney Tunes Sound kan nu kalde sig champions of soundclash 2012. Der bliver overrakt champange, pokal og 1000 kroner som præmie. Hele Alice In Underland Crew siger mange mange gange tillykke til Looney Tunes Sound!

3  Alice in Underland

// 5


En helt normal aften, i min og alle mine venners kæreste by, Helsingør, intet hændt, ingen sorger – bare forhåbningen om så lidt ørepine som det er muligt. Ser du, jeg er blevet inviteret til Heavykoncert af min gode ven Christian, og har ingen tiltro, til hvad han nu ellers har rodet mig ud i. Gør min entre på det lidt obskure spillested, med et obligatorisk 18 års-stempel, selvom jeg ikke ligner noget, der på nogen måde kunne være fyldt de myndiggørende år. Lidt malplaceret, men alligevel affundet med situationen - mest på grund af alkoholindtagelsen og det faktum at det er en ven, der optræder - jogger jeg fornøjet ind til spillestedets scene. Forudsigeligt er det tilrøgede rum proppet til renden, med hvad en fordomsfuld lyddreng ville kalde autonome, men efter mit 7 år lange venskab med Christian ved jeg bedre, og kalder dem af den grund, unge, sorte, kontroversielle dissenter. Jeg føler mig lidt nedstirret på den alternative lokation, men stiller mig alligevel forrest for at se mine venner spille. Jeg er normalt ikke til Heavy Metal, men for en gangs skyld, så lad gå da. Bandet indtræder scenen med en iver og snert af nervøsitet, og efter en hurtig ”virker-guitaren-akkord”, lægger de an til første nummer. Straks skifter attituden i et brag af trommer og aggressive guitar riffs på en frembrusende og spændende måde. ”Det er fand’edme i orden det der!” tænkte jeg, de var sgu velspillende.

Men hvem er de fire gæve drenmellem mig og K.C. før!” ge klædt i bikerjakker og skinny K.C.:” Altså Larz solgte sit tromjeans – deres attitude og måde mesæt til mig, fordi han var elenat indtage rummet på, er intimidig, men så fik jeg overtalt ham til derende, men samtidig betagenat købe en bas så vi kunne jamme de. Det lange lyse hår, de udtrådsammen i mit skur, og spille et par te Dr. Martens og dårlige Motley sammen i mit skur, og piercingerne alCrüe sange; det spille et par dårlige skens vegne, var sgu nok starMotley Crüe sange; skaber et ”don’t ten på Shanghai det var sgu nok starten fuck image”, en Suprise. Vi har på Shanghai Suprise. hver svigermor jo alle sammen ville besvime af ved første møde. en forkærlighed for Rock og har af Om attituden er påtaget eller ægte den grund spillet instrumenter og er svært at sige, men da de komklædt os kontroversielt, så tror det mer ind på redaktionen og prævar meget naturligt at vi fandt samsenterer sig selv som henholdsmen dengang vi startede i gymnavis Krizzy Starr(forsanger), Larz siet.” Vegaz(basist), K.C.(trommeslager) og Freddy Roxx(guitarist), sætter ”kan i specificere hvilken musikjeg ikke spørgsmålstegn ved det. genre, det er i spiller?” ”Drenge fortæl hvem i er og hvor i er fra?” ”Vi er Shanghai Suprise direkte ud af Hell-Town(Helsingør), og vi kommer fra henholdsvis Humlebæk, Hellebæk og Ålsgårde, men vi har øvelokale i Helsingør, hvor vi alle også studerer på Helsingør Gymnasium.” ”Så er den på plads drenge! Vil i fortælle hvor og hvornår i mødtes og hvordan jeres band startede?” Krizzy:” Vi kender nok hinanden fra Elværket, men vi blev nok først rigtige venner da vi startede på gymnasiet.” ”Altså mig og Larz har været venner gennem hele folkeskolen, Freddy gik der også, men ham gad vi ikke snakke med!” udbryder K.C. halvt grinende. ”Elværket siger i?” Larz:” Ja Spillestedet Elværket i Helsingør – der har vi alle fire hængt meget ud. Vi har spillet to koncerter dér indtil videre, med en 150 mennesker, så det var meget fedt.” Larz:” Men altså bandet startede vel officielt da vi mødtes på gymnasiet, men der har været samspil

K.C.:” Vi spiller sådan en god blanding af Guns’N’Roses og Motley Crüe!” Krizzy afbryder:” Nej, vi spiller Heavy Metal/Rock’N’Roll/Hard Rock!” Larz:” Ej hold nu kæft Krizzy, vi spiller sgu da Rock’n’Roll med Blues og Punk Rock inspirationer!” Det kan tydeligvis være svært specificere når selv komponerer sit musik. I hvert fald inspireret af Skid Row, Guns’N’Roses og Motley Crüe.

rejser fra hus og hjem og dropper ud af gymnasiet med det samme, uden at have nogen pålidelig aftale!” Krizzy:” Vi skal måske opvarme for et rimelig stort band ved navn Steel Panther, og så har vi en optræden på Rust d. 4 februar, så det står ikke helt stille fortiden.” smiler forsangeren Krizzy. Larz:” Problemet omkring gigs er bare, at den danske rock scene er død i forhold til mange andre lande. Vi har fået tilbud fra stockholmske spillesteder, men vi kan simpelthen ikke finansiere transporten. Men jeg ikke igen om planen er så meget med henblik på plade udgivelser, eller det bare er at komme ud og spille en masse koncerter og leve ”rockstar livet” fuldt ud. Men ligegyldigt hvor rockstar man er så skal man jo stadig tænke på studierne.” Drengene er pænt enige om, at rockstar livet er fedt, men uddannelsen vigtigere, da vi sider og hygge snakker bagefter. En pladekontrakt i Florida vil være for risikabelt, når man stadig har hjerne i behold – hvor rockstar er det egentligt? En ting vides sikkert, drengene kan spille musik, og deres attitude laver damer.

”Drenge kan i fortælle hvad i har gang i fortiden af projekter og hvad jeres fremtidsplaner er?” Freddy:” Altså vi har fået en forespørgsel fra et pladeselskab i Florida, der gerne ville have noget materiale fra os, så vi går i studiet d. 30. januar og kradser en demo sammen til dem. Vi er pænt beæret over at have sådan en kontakt, men nu må man jo også lige se på det – det jo ikke som om vi

3  Alice in Underland

// 7


Der er få genrer, der har levet så kortvarigt som Witch House. Spredt over kunstnere i hele verden blev dette et fænomen, der levede i hele sin udstrækning på internettet. Med navne der mindst i lige så høj grad bestod af symboler som bogstaver, var det som om kunstnerne bevidst gjorde deres navn svært at sige til andre. Svært at søge på, svært at finde. Det hele var mixtapes i .zip-filer, som var rippet fra et kasettebånd, som var blevet fundet i en forladt sindssygeanstalt i Detroit... Eller, det påstod uploaderen i hvert fald. Nu bliver du næppe overrasket når jeg fortæller dig at denne genre tilhørte hipstere. Fixiecykler, flexfits og blue ribbon; portlandhipstere. Genren trivedes i kredse hvor det hele handlede om at være den eneste der kendte bandet. Det bliver nok også lidt nemmere når samtalen foregår: “Hey, har du hørt om /// \\\ endnu? Nej, tænkte jeg nok.” Når det så er sagt, så er det faktisk en enormt spændende genre. En fusion imellem crunk-beats, shoegaze-sangopstilling og drone-lydsfærer. En spinkel pigevokal, der forvrænges, klippes og stykker og mases igennem et tykt lag distortion, og under det en konstant voksende ambient-sekvens, der nærmest smelter fra tape-bouncing, og andre effekter. Når det hele er mixet sammen til noget der lyder som det VHSbånd du efterlod i solen, smider de trommerne oveni. Efter bedste crunk-stil ligger hihattene repetitivt på hver eneste takt, mens en solid bastromme sammen med et fremmed-lydende sample på tredje-takten la-

ver en rytme der minder om dubstep, bare i meget lavere tempo. Du finder witch house mellem 100 og 130 BPM normalt, og det giver den en følelse af at det hele trækkes sløvt afsted, drømmende, brusende, blæsende og hviskende. Sangene bliver intense, men lav-energiske. Det er nærmest en trancetilstand af smuk, melankolsk mislyd. Basstemmen er enten meget elektroniske saw-waves, den hårde, motoragtige bas du kender fra meget elektronisk musik, eller, mere interessant, en akustisk, rungende bas. Den er nemlig spændende på grund af én af dens kendte optrædender. Introen til Twin Peaks, David Lynch’s subtile gyserdrama fra de tidligere halvfemsere. Det er ikke et langt stræk at kalde denne introsang et genredefinerende nummer, på samme måde som The xx aldrig havde eksisteret foruden Young Marble Giants. Det er på en måde ubehageligt at høre, lytteren bliver fundamentalt utilpas, igennem skønlyd der lige er en smule ‘off’. Det er netop denne æstetik der søges i Witch House, underbygget af myspace-profiler med paganistiske og sataniske symbolikker, og musikvideoer der er datamoshede, kreativt klippede mashups af gamle gyserfilm. Der er en formel, og det er aldrig godt for en genre, det er også blandt andet derfor jeg vil vove at kalde den død allerede nu. Men der er mange kunstnere der har gjort det godt. Bands som Salem og PWIN TEAKS har aldrig fanget mig personligt, men er nok nogle af dem der rammer genren mest på. Så er der et band som oOoOO, der med gennemarbejdet lyd og generøst sample-brug virkelig skaber numre man kan fare

vild i. Balam Acab, som også står bag oOoOO, er selv ude med sin første LP Wander/Wonder, som også har fået opmærksomhed i danske musikmedier. Det er en enormt gennemarbejdet plade, og etablerer også i højeste grad hvordan Witch House har gjort sit præg på fremtidens musik. Det gyseragtige element er væk, men hele formlen fra genren er medovervejet i hans subtile konstruktioner af ambient, beats og underliggende pop-opbygning. Den lyse side af Witch House ligger midt imellem post-dubstep og drone/ambient, og kunne også beskrive andre navne på vej op som f.eks Sun Glitters. Andre præg kan findes i f.eks Shabazz Palaces, der fik -og fårstor hype lige omkring nytåret, med deres debutplade Black Up laver atmosfærisk hip-hop der nok har nydt godt af at kunne inspireres af gyser-crunk. Witch House er nok efterhånden begravet, men den danner muld for de nye genrer der vokser hvor den faldt.

HVEM SKAL DU HOLDE ØJE MED? Clams Casino evner at holde ånden i live, har med et mixtape og en EP allerede en del numre der er værd at udforske. CREEP, girl-band DJ-duo lader os vente utålmodigt på deres første rigtige release, men deres lyd, midt imellem minimalistisk witchhouse og The xx-agtig sangskrivning, har allerede skaffet dem en hel del, meget fortjent, hype. Holy Other fra de rigtig spændende Tri-Angle Records blander garage med witch, og resultatet er enormt. På manges 2011-opsamlingslister, med god grund.

3  Alice in Underland

// 9


Af: Carl Feigenberg og Sophie Amalie Fälling Foto: Sophie Amalie Fälling Grafik og lay-out: Frederik Dollerup

Christian, bedre kendt som Klumben, havde vi inviteret forbi vores redaktion, til en lille snak om hype, dancehall og alt det der følger med. Carl sætter Rodigan Dubplate på, og Christian er i sit es. Snakken går lidt på forskellige soundclashes, forskellige dubplates og hvad der ellers høre til. Drengene får til sidst sporet sig ind på det som det virkelig handler om – nemlig Christian selv.

Kan du ikke starte med at introducere dig selv?

Har det altid været dig i dancehall? Som vi selv har lavet? Ja altid. Vi har aldrig lavet andet. Jeg kan godt lide alt mulig andet musik, men det er bare det jeg laver.

Hvor kom den interesse fra? Det ved jeg sku ikke... Det er ligesom Dancehall, det er bare så simpelt. Der er én computer og ét keyboard, det er så simpelt, det er så fedt altså. Det er også nemmere at arbejde med.

Hvordan gik det fra at hænge med Oliver i studiet, til at du havde et track på nettet? Det første track jeg lagde ud, havde jeg selv lavet i mit studie som jeg havde fået her på Bolsjefabrikken. Ellers havde jeg ikke rigtig lagt noget ud.

Jeg hedder Klumben!

Hvornår begyndte du at lave musik? Jeg startede for omkring halvandet år siden sammen med Oliver (red. Topgunn). Vi hang meget ud i hans studie her på Bolsjefabrikken. Vi mødte hinanden helt random, og så havde Oliver et studie. Jeg lavede ikke engang musik den gang, det var kun Oliver. Jeg havde mødte ham nede i banken, hahaha. Jeg havde ikke set ham i vildt langt tid, og så hang vi bare ud i studiet.

10 // Alice in Underland   3

.. Og det var uden musikvideo – hvorfor? Det er jo vildt lang tid siden! Jeg ved det ikke, jeg synes ikke der var brug for det. Der kommer heller ikke nogen tror jeg .

Hvad med EP’en? Den kommer snart! Når man forsøger at lave research på dig, så er det meget skrabet hvad man finder. Især i forhold til resten af Cheff, har du holdt dig lidt uden for med vilje?

Jeg har sagt nej til mange ting. Mest fordi at de jo kun gør det for at gavne sig selv, og ikke mig. Nu kender jeg jo jer, så ville gerne hjælpe. Jeg har jo lavet nogen, men ikke så mange. Ikke til blogs og sådan.


3  Alice in Underland

// 11


Hvad er din fremgangsmåde fra idé til et nummer?

Hvorfor er det nemmere at spille for mange mennesker?

Jeg har lige lavet et nummer med Mala, her i dag. Det er bare man får en idé, og så laver man det bare. Jeg ved det ikke helt, idéerne kommer bare lige pludselig.

Hvis der står få mennesker bare og kigger, så kan det være lidt svært, for man kan jo ikke bare gå. Når der er mange mennesker, er det lidt nemmere at skabe god stemmening.

Er det meningen du skal lave det her for evigt? Ja, eller så længe jeg synes det er sjovt. Det er fedt!

Laver du alt dit musik i dit lille studie? Nej nej, overhovedet ikke. Det meste laver vi i Maffi, det studie vi deler med Firehouse. Det er lidt mere nice end vores studie.

Er drømmen at spille på Orange Scene, eller hvad? Det er bare at få lov til at spille alle steder! Jeg vil bare gerne spille overalt!

Der er ikke nogen steder der er for små? Nej, overhovedet ikke. Det er kun sjovt at blive udfordret, det er sværere at spille for få mennesker. Det er nemmere at spille for mange mennesker.

Kan du godt lide at preforme? Nej, egentlig ikke. Jeg kan godt lide at spille live og sådan, men det med at stå foran mange mennesker kan jeg ikke så godt lide. Det er det musiske, og ikke så meget optræden.

Tror du at hypen kan fjerne fokus fra det musiske, og i stedet sætter fokus på optræden? Nej det synes jeg faktisk ikke. Jeg har bare ikke rigtig lyst til at underholde på samme måde – jo hvis jeg er fuld er det meget sjovt.

Er der nogen du godt kunne tænke dig at arbejde sammen med? Næh, egentlig ikke. Jeg vil helst bare gerne arbejde sammen med mine venner.

Er der nogen som inspirere dig? Egentlig ikke. Der er en producer fra Jamaica der hedder Harry J, ham synes jeg er fed.

Hvorfor ham? Det er ham der har lavet beatet til ”kriminel”, det er et langt ridim, og så har jeg bare klippet i det. Han har bare styr på det, massere af bas.


Er der noget du gerne vil promovere?

EP’en! Den kommer snart... den er færdig, den skal bare lige laves helt færdig...

3  Alice in Underland

// 13


af:

Sophie Amalie Fälling Sophie Amalie Fälling Interview af: Carl Feigenberg Grafik og L ay-out: Frederik Dollerup foto:

Carl og jeg møder August, bedre kendt som ELOQ i hans hyggelige lejlighed på Nørrebro. Manden bag beatsne til hele Cheff Records, manden bag musikken i det nyeste Medina Remix, manden bag WHY NOT og manden bag et midikeyboard. Mine damer og herre, vi er stolte af her at kunne vise jer vores lille interview med August som i øvrigt er en yderst charmerende og sød mand). Du kan jo starte med at fortælle lidt om dig selv, helt basalt. Jamen jeg hedder August. Mit kunstnernavn er Eloq og jeg laver elektronisk beats, tror jeg bare jeg vil kalde det. Først var det ikke til nogen, så var det bare genre bestemt, til mig selv. Nu er det så blevet til andre, hele cheff records og hvem der ellers har interesse i det.

Hvad synes du har ændret sig siden du startede med at lave musik?

Hvornår og hvordan begyndte du med musikken?

Hvordan er din fremgangsmåde fra at du får en idé, til at du har produceret det?

Begge mine forældre er musikere. Min far er også producer, så det har nærmest bare altid været der. Jeg startede da jeg var omkring 11-12 år med at sidde nede i min fars studie og lære hvordan man brugte de forskellige musikprogrammer.

Lige nu der gik jeg på gaden, så fik jeg en idé om to trommer og en sync, så indspillede jeg det på min iphone, så gik jeg hjem og prøvede at formidle det. Hvis det virker, så køre jeg det bare ud – og så kan det tage et kvarter for mig at lave et fuldt beat, mens andre gange bliver jeg nød til bare at holde det ved idéen og så komme tilbage til det på et andet tidspunkt. Nogen gange kan jeg have det hele oppe i hovedet, helt ned til mindste detalje, og så er det bare med at få det ud.

Hvor får du din inspiration fra? Jeg høre næsten alt slags musik, dog er hip-hop altid kernen i det jeg høre. Der hvor jeg får mest inspiration er typisk fra små stykker af musik. Hvis jeg nu høre et funk nummer, så kan det være jeg kan høre en tromme del som jeg kan tage ud og lege med. Det kan også være et spil jeg spiller, hvor der er en fed melodi – den kan jeg så tage ud og kopiere på min egen måde. På den måde kan jeg orkestrere små ting jeg høre rundt omkring.

Jeg har fået meget mere fokus Så det er ikke bare en bestemt genre? på at gøre mine ting mere simple. Før i tiden, når jeg lavede beats Nej, det er bare musik. Jeg har alog jeg kun tænkte på instrumentid lyttet meget til hip hop – men talen – så kan du proppe alt i verjeg har også lyttet meget til jazz, den på for at give det sit eget omfunk og soul. Elektronisk musik kvæde, uden nogen sang på det. kan jo være næsten alt. Det muMen når du så skal arbejde samsik jeg laver nu er meget inspiremen med nogen der skal rappe ret af det tempo som over det, så kan det dubstep og crunk går hurtigt blive for meSå kan du i, meget Kidd genget. Det forstod jeg proppe alt i verden på for at re agtigt – det er det først slet ikke, for jeg give det sit eget jeg har det godt med synes jo bare det var omkvæde, uden lige nu. mega fedt, men da nogen sang der så kom vokal på, på det så kunne jeg jo godt se hvad de mente. Det er fedt at man pludselig sidder og arbejder sammen med nogen andre som tænker på dén måde, i stedet for man bare sidder og køre derudaf på sin egen motorvej.

Nogen gange kommer Nicholas (red. Kidd) over, og så sidder vi en hel dag på væreslet. Så ser han youtube videoer mens jeg arbejder – pludselig kan han springe op og sige ”det der! Det er fedt!”, så har jeg en lille mikrofon så vi kan indspille en demo. Hvis det er godt tage vi det ned i Maffi og indspiller det. Maffi er vores studie nede på Kapelvej, Firehouses studie.

Kan du fortælle mere teknisk hvad du bruger når du producere? Jeg bruger rigtig mange plug-in’s, men det er bare nu. Før i tiden brugte jeg meget mpc. Så bruger jeg rigtig mange plader, jeg elsker plader og samler også på dem. Jeg elsker at sidde og lytte på dem og bruge små stykker. Min pladespiller gik på et tidspunkt i stykker, så jeg blev tvunget til at sample digitalt. Min stil blev derfor ret automatisk mere elektronisk – måske fordi min pladespiller gik i stykker, det ved jeg ikke.

Hvilket program bruger du? Jeg bruger Logic... Det gør pharell også

3  Alice in Underland

// 15


Jeg har en idé om en masse musikere jeg gerne vil arbejde sammen med, en ting er sikkert – det kommer ikke til at være på dansk, så meget kan jeg sige.

Hvem har oplært dig i at producere?

Hvad håber du der sker for fremtiden med din musik?

Det meste af det er faktisk selvlært. Jeg har siddet og kigget meget ind i skærmen, og så bliver man jo nød til at vide hvad de forskellige ting betyder. Så har jeg selvfølgelig også haft min far, ham har jeg altid kunne ringe til hvis der var noget jeg ikke kunne finde ud af. Det hele er jo på engelsk, så det lærte jeg ret hurtigt da jeg var lille. De første engelske ord jeg kunne, var sådan nogen mærkelige ord.

Jeg vil altid lave musik med Cheff. Men for min egen del, der håber jeg at jeg kan komme ud til et nyt publikum, et andet end det Cheff har. Jeg har en idé om en masse musikere jeg gerne vil arbejde sammen med, en ting er sikkert – det kommer ikke til at være på dansk, så meget kan jeg sige.

Har du et råd til alle de producere som gerne vil have deres ting ud til omverdenen?

En god blanding af mit univers og danske sangerinder. Jeg synes danske sangerinder er fantastiske, kvinder som Anne Trolle og Oh land for eksempel. At kunne få lov til at lave noget med dem ville være for fedt, noget med at kæde deres univers sammen med mit. Det håber jeg virkelig gerne de vil.

... ja: Lav dine beats, så du vil kunne holde ud at høre dem selv i et år, uden der er rap på. Mange producere ligger for meget vægt på rappen. Jeg synes at et beat skal være perfekt. Det skal være perfekt uden rap på, så kan det også være perfekt med rap – så bliver det jo bare dobbelt op. Der skal ikke mangle noget, det skal være fedt både med og uden vokal.

16 // Alice in Underland   3

Hvem er det du godt kunne tænke dig at arbejde sammen med?

Men du satser på at ramme et andet publikum end Cheff’s? Forhåbentlig. Fordi vi har en hype så vil de forhåbentlig også kunne lide det jeg kunne tænke mig at lave. Jeg vil Cheff fans er efikke pålægge mig noterhånden blevet en masse unge piger i get med at det skal Jylland, jeg kunne godt ramme dem først, og tænke mig at finde mit så resten. Jeg vil hellere eget publikum. prøve at ramme et andet publikum først, som er lidt mere mit eget. Cheff fans er efterhånden blevet en masse unge piger i Jylland, jeg kunne godt tænke mig at finde mit eget publikum.


Jeg satser på at udgive internationalt. Min sidste EP blev udgivet i New York, så nu lader jeg den sværme lidt rundt. Jeg vil gerne have min musik ud til nogen som ikke høre det igennem hypen, men fordi de virkelig synes det er godt.

Er der nogen du godt kunne tænke dig at producere med? Ja! Jeg kunne godt tænke mig at sidde i en bås med nogen der har helt den samme tankegang som jeg selv, for eksempel en som Rustie. På den an- Du kan se ELOQ’s nyeste den side gad jeg godt video på youtube her prøve at sidde sam- http://www.youtube.com/ men med nogen som er watch?v=hh66nM9o00Q helt modsat. Stabel fra Providers og jeg har talt om at lave noget sammen, det tror jeg kunne være meget sjovt. Han laver jo pop til Medina, som er noget helt andet end det jeg beskæftiger mig med.


Where The Wild Things Are er en film fra 2009 af Spike Jonze lavet over den kendte børnebog med samme navn, skrevet af Maurice Sendak. Filmen handler om en lille dreng, der bliver uvenner med sin mor, og løber hjemme fra. Han sejler ud til en ø, hvor han møder en masse monstre og bliver deres konge. Filmen er dybere end man lige skulle tro, og fortæller en del om blandt andet følelser og hvordan vi agere overfor hinanden. Jeg synes det er helt fantastisk film og giver den 6 ud af 6 øl kapsler

Har du set vores nye kalender? Af: Josephine Roshni Wiig Her på redaktionen elsker vi musik og fester. Vi har derfor den sidste måneds tid samarbejdet med forskellige spillesteder i København om at få samlet en kalender. Kalenderen indeholder en oversigt over forskellige events, og informationer om hvem der optræder, hvor, hvornår og hvad det koster. Den vil blive opdateret hver måned, og blive lagt ud på vores hjemmeside, samtidig med magasinet. Kender du til et fedt arrangement, eller et spillested, som du synes er værd at få med i kalenderen? Så giv os gerne et praj på mail: joss.rw94@gmail.com


DEADDY DEADDY er et dansk skater og street brand fra København. Det er den unge iværksætter Philippe Brandt Kofod på 17 år, der har startet brandet. DEADDY har været i gang siden slutningen af 2009 og har udviklet sig en del siden da. Man kan nu se kunstnere som Sleng, Kay, Fanatic Sound, Mirza og Simo repræsentere det, også kunstnere som Keny Arkana (fransk rapper) er blevet set i tøjet. Inspirationen kommer af undergrunds kulturen i de europæiske storbyer. Vi har en ny kollektion på vej, med bl.a. tee’s, hoodies, crewnecks, snapbacks og bøllehatte. Tøjet kan blive købt på...

19 // Alice in Underland   3

3  Alice in Underland

// 19


20 // Alice in Underland   3


Jeg møder Alice In Underlands´s maskot i Kbh´s lufthavn hvor han velkommer en med smil og kram. Når Emil hvor er du på vej hen? jeg er på vej til Thailand for at udføre Aiu´s traddition så jeg kan blive fuldgyldigt medlem at deres crew og opspore den thailanske undergrund. Hvad går den slags ud på? jamen jeg skal drikke en flaske med vand hvor der ligger en levende krabbe i bunden af flasken og så finde ud af hvad den rigtige thai´r går og laver . Hvad laver du i din fritid? Hmm bare skole,dans og skate.

Sig mig lige engang hvor gammel er du? 13 ? hvad

det her en skatepark?” Når men du skal til at gå gennem vagt tjeck så.

Hvor henne danser du så din dans? inde ved flowdance accadamy det er vold fedt!

Lige til sidst hvad gik godt til festen hvor du kom i praktik som maskot? der var kontrol på. Og sådan forlader han os så tilbage med, ja en lille smule viden omkring hvem han er og ikke om hvorfor han er her. Peace

Det lyder da dejligt hvor lang tid har du danset? 7år. Hvordan kan det være du er blevet ved så længe?. Det er fordi man møder nye sjove mennesker og så er det et sejt miljø, i forhold til det de andre går rundt og laver der hvor jeg bor. Hvor skater du så mest henne? Føtex i fredensborg men der bliver jeg altid smidt væk man kan kun nå at lave et trick ud over trappen 4 gange så kommer ham den sure vagt. Som altid siger ”drenge er

Skrevet af. ”er du født i en spand?”


Hvad ville resultatet af et liv være, hvor formålet er at dø ­– uden det er med vilje? Altså, du må ikke have nogen indflydelse på din død hverken direkte eller indirekte.


24 // Alice in Underland   3


Jeg sidder ud over karmen og pudser vinduer på Bolsjefabrikken, da Frederik pludselig råber nedefra jorden, hvor han skal gå ind. Han kommer op på redaktionen, og kigger sig lidt omkring. Der bliver sat musik på for at, som han selv pointerer, ”sætte den rigtige stemning”. Frederik er 18 år og går på Ørestad Gymnasium. Når han ikke river sig i håret over for mange lektier, så beskæftiger han sig med bass musik, dubstep og drum'n'bass. Han er et vaske ægte multitalent, da han både laver musik, DJ'er, er fotograf og laver video, bl.a. musikvideoer, og så blev det vidst også nævnt i forbifarten, at han engang har rappet. Diverse ting har han beskæftiget sig med siden 2009. Hele interessen for denne slags spas startede, da han havde sit kamera med til sin første dubstep fest i Vega, hvor Digital Mystic spillede. Han fik lov til at komme op

på scenen og fotografere, og blev refleks, og så tog det fart. Efter en fuldstændig fanget af stemning, aften hjemme hos en af hans vensmiler han drømmende og fortælner, hvor drengene fra Sleng var ler videre. Efter det begyndte han til stede, fandt de ud af over nogaltid at tage kamera med til fester, le øl, at Frederik skulle optage deså fik han fingrene i et 'dårligt toures musikvideo, og det har han så rist videokamera', og begyndte at gjort lige siden. Han tænker allave festvideoer. Han tid over at være nyer en del af gruppen Han fik lov til at skabende, bl.a. med Fanatic Sound, der komme op på scenen den nye Sleng muog fotografere, og blev sikvideo, hvor de består af Frederik fuldstændig fanget af har prøvet at fange himself, Cosmic, stemning, smiler han Mads E og Marcus en gyser stemning. drømmende og Henri. Han har alMange har set det fortæller videre. tid godt kunne lide som et Hopsin ripoff at tage billeder, faktisk siden han pga. kontaktlinserne, men han forvar 12 år, hvor han fortæller, han klarer, at de sådan set bare prørendte rundt på familieferier og tog vede at lave noget zombie/vampyr billeder af alt muligt i forskellige agtigt, og de ikke prøvede at efvinkler. Så fik han sit helt eget katerligne nogen. Imens han forklamera i fødselsdagsgave for et par rer, virker han meget opslugt, og år siden, og ”så gik det godt” grihar flere gange svært ved at forner han. Det almindelige digitalkaklare sine idéer ”Jeg har det præcimera blev skiftet ud med et spejlse billede inde i hovedet, men det

3  Alice in Underland

//


er sgu svært at forklare med ord” fortæller han. Det er altid spændende at høre en person forklare om noget, personen er meget arrangeret i, og Frederik er bestemt ikke en undtagelse. Jeg skal faktisk næsten ikke stille nogle spørgsmål under interviewet, for han snakker på livet løs, fortæller om idéer og tanker han har gjort sig, og er generelt bare en meget ærlig og behagelig person at snakke med. Lige nu venter han på at blive færdig med skolen, og så skal han bare lave en masse videoer, tage billeder og blive bedre til de ting, han elsker at beskæftige sig med. Han er gået i gang på det seneste med at lave nogle videoer, der ikke er grime-relateret, og vil også rigtig gerne begynde at lave musikvideoer med handlingsforløb. Han er en kendt mand i branchen, da han både har lavet videoer for, som før nævnt, Sleng, men også bl.a. Kay, Benny Jamz

og Stanley Most. ”Jeg er ikke kræsen i forhold til musik, hvis musikken er fed og folk er fede at arbejde med, så vil jeg gerne lave noget med folk. Hvis det er nice, så gør jeg det”. Udover alt hans foto og videoarbejde, er han jo også 1/4 af gruppen Fanatic Sound. De DJ'er og har eksisteret siden september sidste år. Kun en af dem har DJ'et før, og de er stadig 'youngsters' i gamet, griner han. Stemningen når Fanatic spiller er 'venlig', beskriver han med sine egne ord. De hygger sig med det de laver, og alt skal ikke være perfekt, fordi de er så nye, som de nu er. ”Ingen gad booke os i starten” erklærer han, men efter de begyndte at lave et 'live-stream', hvor de havde webcam på, og stod og spillede, ligesom at høre radio, og det gjorde de hver onsdag, og fik deres første spillejob pga. det. Jeg synes altid det er spændende at høre om, hvordan forældrene har det med, at deres sønner og døtre er rimelig kendte i et specielt miljø,

og hvordan de reagere, når f.eks. Fanatic har et spillejob kl. lort om natten. Frederik griner genert, og forklarer, at hans mor støtter op hans musik, men mener, der er for meget bass. ”Jeg tror bare de smiler og nikker lidt, for de ved ikke, hvor vildt det egentlig går for sig.” Men hvordan ser fremtiden ud for Fred Rick TV? Han vil rigtig gerne rode lidt med tid og tempo i en ny musikvideoidé, han prøver at forklare om. Udover det vil han rigtig gerne lave musik med Suspekt. Han leder efter det lidt dybere i musikken, det er ikke kun hvor fed bassen er, men også hvad der bliver sagt over bassen, der interesserer ham meget. Lukas Graham er også en kunstner, han gerne vil hooke up med, så Lukas og jer andre boys? Kontakt lige Frederik, han er møg dygtig. Af: Fleur Marie

3  Alice in Underland

//


Fyrre år er gået siden lokale beboere, drømmere og hippier rev hegnet ned og besatte den forladte militærbase i det centrale København, og Fristaden Christiania blev født. Christiania er vores alle sammens. Alle er velkommne, altid. Det beriger os hver dag med masser af nye oplevelser og sanseindtryk, nye venskaber og genfunden eller nyopdaget forkærlighed for natur og musik. Men nu har Christiania brug for vores hjælp. I 2011 indgik christianitterne en aftale med Staten. De skulle købe de huse og den grund, de benytter sig af, som er ejet af Staten. Alene dette koster 50.579.000 kr. Udover det, også betale sig til muligheden for at opføre nybyggeri og udvidelser på op til 15.000 etagemeter byggeri, dette ligger 40 millioner ekstra oveni de allerede mange, mange millioner kroner Christiania pludselig skal betale. Og ikke nok med det, genopretningen skal gennemføres senest d. 1. april 2022. Der er selvfølgelig masser

af andre omkostninger, og det hele løber op i et overdrevet millionbeløb. Christiania skal have hjælp til at indsamle 76 millioner kroner. Der er indtil videre indsamlet 6.118.750 kr. Lad vær med at panikke for hurtigt, for selvom man kun har en 20'er på lommen, kan man sagtens hjælpe vores elskede Christiania med at bestå, tænk over det, næste gang du køber to cheeseburgers. For at hjælpe, skal du blot købe en folkeaktie. Prisen på disse ligger mellem 20 – +10.000 kroner, og man får et super flot A5ark, A4-ark eller en særlig guldudgave (dette variere efter prisen) med skriften ”FOLKEAKTIE – mere værd end penge” og et par søde ord med på vejen. Folkeaktier, der koster mellem 20 – 400 kr. kan købes på Christiania, mens dem på 100 – +10.000 kr. kan købes på http:// www.christianiafolkeaktie.dk/. Hvis du pga. ordet folke'aktie' tror, du kommer til at eje en del af Christiania, tager du fejl. Det er betragtet som en donation til frikøbet af Fristaden. De fleste har nogle fantastiske minder fra Christiania. Jeg var der personligt selv så ofte som muligt i sommerferien, og er det stadig, og det

er et sted, som står mit hjerte meget nær. Det bliver desværre set ned på pga. handlen med cannabis, og selvom det er en stor del af Christiania, virker det samtidig så ubetydeligt i forhold til alle de andre værdier Fristaden har. Smuk natur, hyggelige caféer, masser af koncerter, markeder, familier og fællesskab for alle. Så i stedet for at pege ned på det som ” et sted for hash-rygende samfundsnassere”, så se på det som en lille by i det store København. En by, hvor alle er velkomne, uanset hudfarve eller religion. Et pusterum, hvor der er plads til kreativ udfoldelse såsom kunst og musik i alle genrer og afskygninger. Gå en tur langs søen en sommerdag, drik en kop kaffe og en spis en kanelsnegl på Månefiskeren og snup en økologisk frugtsaft fra Indkøberen, imens du er omgivet af fest og sang og glade børn, der leger tagfat i gaden – og kom så tilbage og fortæl mig, at du ikke også er forelsket i Christiania.

Bevar Christiania Af Fleur Marie

3  Alice in Underland

// 29


30 // Alice in Underland   3


Tag du en tur med gennem Gotham City. Der er ingen ønsker eller forhåbninger længer I en by hvor ingen har en skulptur i gadens lys Hvor folk fra strandvejs bungalower køber det de mangler Her hvor folk er fulde af livet Men alt her er falsk & tomt Folk er fulde af intetheden for intet findes her. Intet er varmt intet er koldt. Her bliver du ikke dømt på det ydre eller det indre Her er du en flydende substans der ikke er til at komme i en firkantet boks Du vil blive elsket i det omfang du vil Det her er byen med drømmene Alle vil væk her fra Men alle bliver Som tiltrukket af intetheden Vend hjem kære søn, vend hjem til den synkende skude med nyt mod på livet. Og glem alt om hvad du var og ville i gotham city For du er glemt allerede nu Du har det bedre her i det fyldte land.

3  Alice in Underland

// 31


AliceinUnderland.dk Hold ud i ghettoen

Alice in Underland #3  

Farver i dit fjæs

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you