Page 1

ESC MARIÀ GALÍ I GUIX C/ de les Vinyoles, nº 40 (08225) TERRASSA

www.escolamariagali.cat

GALITIC-BUTLLETI.BLOGSPOT.COM

1

1 1 2 2 2 2

NESTOR ALONSO. Vist al bloc "EDUC@CONTIC".

2 3

La trama que conté Petit Cubes, ens mostra una metàfora visual sobre els desastres naturals provocats per l'escalfament global i de com l'home s'aferra a la vida reconstruint casa seva sobre el que havien estat els seus records i les seves vivències. El seu títol "la casa dels cubs" suggereix que la vida és un joc compost de diferents peces, cadascuna d'elles farcides d'esdeveniments, de moments amb data de caducitat. Quan això passa canviem al següent cub, això sí, deixant buit l'anterior i portant al nou els avatars que ens serveixin per al joc que acabem de començar. Per treballar a Filosofia, Tutoria... Ho trobareu al YOUTUBE: "La Maison en Petits Cubes" (12 minuts aprox.)

3 3 3 3 4

4

4

imagechef.com letterjames.com

TANQUEM L'EDICIÓ EN PAPER. AQUEST SERÀ EL DARRER NÚMERO Amb IMAGECHEF i LETTERJAMES podreu D'AQUEST BUTLLETÍ. A fer montatges de fotos, videos o animacions a PARTIR D'ARA ENS partir d'un text. La imatge que veieu a dalt PODEU SEGUIR AL BLOC l'hem fer amb LetterJames, però el resultat és el mateix.


Pàg. 2

Cazaminas, Mahjongg, Dames, Escacs, Memorys, Sudokus... Aquí trobareu un munt de jocs per estar entretinguts i per mantenir el cervell en actiu. De ben segur que us estareu hores jugant. Molt recomanable per la canalla.

Estem d'enhorabona!! Un dels millors blocs educatius d'Espanya ja té aplicació pels Smartphones, tant d'Apple (Iphone) com pel sistema Android. Només heu d'entrar a l'AppStore o la Market Store, buscar l'aplicació i descarregarla. "Educ@conTic" ofereix un munt de recursos, articles, propostes, forums de mestr@s... En definitiva, un bon lloc per visitar.

GALITIC

Si ho traduïm literalment vol dir "arrosegar un dibuix". De fet, és una modalitat artística que s'està posant molt de moda. Es tracta de pintar o dibuixar escenes de la vida quotidiana. Normalment es realitza en petites llibretetes de paper gruixut. És una trobada de persones a qui els agrada dibuixar i que decideixen fer una marató d’apunts en un lloc determinat.Havia pensat en com aplicar aquesta forma de treballar sobretot al Cicle Superior de Primària. Pels alumnes no deu ser gaire fàcil dibuixar o pintar allò que estan veient, perquè els detalls, de vegades, passen tan ràpid que no ho poden dibuixar. Però i si els hi deixem les càmeres per a què facin fotos de la vida que els envolta? Una vegada descarregades podran escollir la foto que més els hi agradi i dibuixar-ho en paper. Després es podria penjar al bloc (foto i dibuix).

SOOPBOOK és una forma diferent de crear llibres a la xarxa. L'entorn que utilitzarem és una modificació de l'escriptori dels blocs de WORDPRESS, però en comptes de crear articles el que farem serà crear llibres i capítols. Al llibre també es poden afegir fotos (com la portada), videos, arxius de so...

Un exemple de com utilitzar aquesta aplicació ho trobem al bloc "CONSTRUYENDO NUESTROS SUEÑOS" i a l'apartat "pequeños escritores". Al nostre bloc trobareu més informació sobre aquests contes.

Animació a partir d'un text de Carl Sagan, popular astrònom i divulgador científic i creador de la mítica sèrie "Cosmos". Sagan va escriure el llibre "Pale Blue Dot" ("Un punt blau pàl·lid") a partir d'una fotografia pressa per la nau espacial Voyager I a 6.000 milions de quilòmetres de distància i fa una reflexió de tot el que pot arribar a passar en un planeta com el nostre, que és un insignificant "punt blau pàl·lid" dins de l'univers. Molt recomanable per treballar-ho a Cicle Superior. Trobareu el vídeo, més informació i fitxes de treball al nostre bloc.


Pàg. 3

En aquest vídeo podeu veure una curiosa i original forma de barrejar la "Simfonia Nº 5" de Beethoven i el Mambo Nº 5. Encara que pugui semblar que impossible, la barreja surt força bona.

GALITIC

Lliçons i exercicis d'ortografia, alfabet, síl·labes i diftongs, apostrofació i contracció, guionet, vocals, accentuació, dièresi, consonants... A la part de l'esquerra tindreu les lliçons i a la dreta les activitats, jocs, dictats i exercicis de repàs. Al final de la pàgina trobareu els enllaços a la fonètica, la gramàtica i la morfologia.

Ho podeu trobar al YOUTUBE cercant per: bethoven 5ª sinfonia mambo

Tres pàgines on trobareu un munt de targetes (flashcards) i recursos per imprimir. FREE ESL FLASHCARDS MES ENGLISH ESL KIDS Al primer trobareu un mica de tot, al segon està dedicat a l'àrea d'anglès i el tercer és per nens.

Una pàgina útil per tenir a l'abast els recursos 2.0 més utlitzats a la xarxa. Alguns d'aquests recursos han anat apareixent en aquest butlletí i els teniu al bloc GALITIC (Voki, ISSUU, MyStudiyo... D'altres, com Slideshare o Authorstream els teniu com a recursos a la pestanya de Mestres del bloc de l'escola

L'escola Collaso i Gil de Ciutat Vella de Barcelona, aquest curs ha fet el seu 75è aniversari i els nens i nenes de l'escola han fet un projecte molt maco. Es van proposar investigar la història de l'escola amb documents, fotografies, documentals, llibres, entrevistes... A partir d'una WEBGIMCANA van realitzar tot el treball que ha representat pels alumnes fer com un viatge al passat. Han utilitzat línies del temps (Dipity), han fet Power Points ("Com hem fet el vídeo...) i l'han penjat al Slideshare... I el treball final era fer un vídeo. Una gran feina!!


ESC MARIÀ GALÍ I GUIX C/ de les Vinyoles, nº 40 (08225) www.escolamariagali.cat TERRASSA Versió electrònica: galitic-butlleti.blogspot.com Deixeu els vostres comentaris, propostes, desitjos, necessitats i/o problemes a l'adreça:

Les PDI's de "Promethean Planet" s'estan introduïnt amb molta força en algunes Comunitats Autònomes, com ara Andalusia. El seu software "ActivInspire" és molt intuitiu i amb una barra de eines molt fàcil d'utilitzar. Des de la mateixa pàgina web de "Promethean Planet" es pot descarregar el software i un paquet de recursos educatius per complementar les classes. Ah! Els arxius de l'SMART NOTEBOOK es poden importar a la plataforma de treball de l'ACTIVINSPIRE. Si voleu descarregar un munt de fitxes ja preparades per utilitzar a les classes, tant en PDI com en PDF o WORD per imprimir, heu de visitar la pàgina d'ACTILUDIS, un dels espais que no us podeu perdre. Icona de descarrega del "Paquet de Recursos" i icona per obrir "ActivInspire"

galitic.butlleti@gmail.com

"El cazo de Lorenzo" és un conte metafòric que parla del respecte a les persones diferents. Es pot treballar a CI i CM dintre de les sessions de Filosofia o Tuturia. "Por cuatro esquinitas de nada" és la història de "cuadradito" que juga amb els seus amics els "redonditos" fins que... Trobareu els vídeos al bloc GALITIC.

"El viaje de María" és un curt que ens mostra una petita excursió al món interior d'una adolescent amb autisme, un viatge ple de color, amor, creativitat i originalitat... "Mi hermanito de la luna" són les impressions d'una nena sobre el seu germanet autista. La nena intenta explicar-nos amb el seu llenguatge senzill per què el seu germanet és diferent als altres nens i ens comenta com ho viu.

P3: Presentació de fotos de l'activitat de les "Mones de Pasqua" i del racó de joc simbòlic de "Maquillatge". P4: Pengem fotos del racó d'experiments: "l'olfacte". P5: Pengem fotos de les activitats "Jugant amb Joan Maragall" i "Fem massatges". 1r.: Presentacions de fotos sobre l'elaboració de la disfressa de Carnestoltes i de l'activitat de la "Mona de Pasqua". 2n.: Presentació de fotos sobre l'activitat de dibuixar arbres del pati. Projecte: "Què està més lluny, Xina o Paraguai?". 3r.: MP3's i PDF's sobre l'obra de teatre "The Magic Books". Article sobre la visita al "Parc Audiovisual de Catalunya". Video de la cançó "El bandoler" de Lluís Llach. Fotos de la sortida al Zoo. Fotos de l'activitat "Ens enviem cartes". Article de "L'hort a l'aula". 4t.: MP3's i PDF's sobre l'obra de teatre "The Magic Books". Article sobre la visita al "Parc Audiovisual de Catalunya". Activitat en anglès sobre els dies de la setmana. Fotos de l'activitat "Els bojos estats de la matèria". Fotos de l'activitat "Estem llaurant l'hort". 5è: Recordatori de les sortides a realitzar després de la Setmana Blanca. 6è: Publicacions del diari "DailyNarcels32". Power Point sobre les "Xemeneies de Terrassa". A castellà es treballa la pel·lícula "El chico" de Charles Chaplin. Treball de les "Comunitats Autònomes".

Profile for alfbello18 alfbello18

GALITIC Nº 7 (Maig '11)  

Exemplar nº 7 del butlletí de recursos educatius de l'escola Marià Galí i Guix de Terrassa. Maig '11

GALITIC Nº 7 (Maig '11)  

Exemplar nº 7 del butlletí de recursos educatius de l'escola Marià Galí i Guix de Terrassa. Maig '11

Advertisement