Page 1

Datakurs i Albir

6. - 15. november 2017 Kurs for nybegynnere og litt øvede Kurs i fotobok og slektsforskning

Arrangør:


Seniornett

Seniornetts visjon: "Alle Seniorer (55+) i Norge skal være, eller få mulighet til å være, fortrolige med moderne informasjonsteknologi. Videre at de bruker IKT jevnlig i kontakt med familie og samfunn. Vi vil at bruk av IKT skal både forenkle hverdagen og berike livet".

Over 400.000 i aldersgruppen over 55 år er ikke brukere av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i Norge. Bruk av Internett blir en stadig viktigere forutsetning for tilhørighet. Også fra samfunnets side blir det et alvorlig problem om en stor del av befolkningen ikke kan benytte seg av de nye tjenestetilbudene.

Det er aldri for sent å lære noe nytt!

Seniornett er en ideell forening som arbeider for at seniorer skal delta aktivt i det nye informasjonssamfunnet. Den ble stiftet i oktober 1997 av en grup- Vennlig hilsen pe fremsynte seniorer. Virksomheten er basert på frivillige over hele landet. Tore Langemyr Larsen Daglig leder i Seniornett

Alfa Travel AS

Turene våre blir ofte omtalt som trygge reiser for godt voksne og er spesielt godt egnet for deg som ikke har noen å reise sammen med. Hos oss er det opplevelse, fellesskap og trygghet som preger turen. Alfa Travel har spesialisert seg på gruppeturer med medreisende reiseledere, som ordner det praktiske med innsjekk, hotell og utflukter og er behjelpelige med bagasjen om du skulle trenge det. Du skal kunne nyte de gode opplevelsene og behagelig ferietur. Vi bruker gode 4* hotell med egnede kursfasiliteter. Se flere detaljer på side 4. Turansvarlig:

Kursansvarlig:

Tel: 32 25 08 70 - post@alfatravel.no www.alfatravel.no

Tel: 928 09 330 - siss_oustad@hotmail.com www.seniornett.no

2


Velkommen til høstens datakurs i Albir

Det er veldig inspirerende å være med på kurs der deltagerne så helhjertet kaster seg over mulighetene og utfordringene dataverdenen gir. Dette er det 7. året vi arrangerer de populære utenlandskursene i Albir i samarbeid med Seniornett og deres instruktører. Kursene våre er utformet for godt voksne. Det undervises på dagtid i små grupper med maks 8 personer. Instruktørene har mange års erfaring, er tålmodige og bruker et lett forståelig språk. Læringstempoet er rolig der repetisjon og pauser er en viktig del av kursene. Storskjerm eller flatskjerm brukes i undervisningen.

På de neste fire sidene kan du lese om kursene vi tilbyr denne høsten. I tillegg blir det på kveldstid muligheter til å delta på foredrag/undervisning i utvalgte tema og få veiledning til å løse egne utfordringer så langt det er mulig. Vi må ta forbehold om at det blir nok påmeldte i de forskjellige kurs– katekoriene. Velkommen skal du være på tur og på kurs!

Alle kursene forutsetter at du tar med din egen PC eller nettbrett. 3


Kursmeny høsten 2017 i Albir Grunnkurs nettbrett Nettbrett er datamaskiner der du bruker fingrene direkte på skjermen i stedet for mus og tastatur. I forhold til en PC er nettbrettet enklere å håndtere, lettere å lære, veier mindre og har lengre batteritid. I de flestes tilfelle vil et nettbrett være en bedre løsning enn en PC. Det finnes i hovedsak tre forskjellige 'typer' nettbrett og smarttelefoner: • Apples iPad og iPhone • Android som tilbys av forskjellige produsenter, mest brukt er Samsung • Windows med berøringsskjerm

Apple iPad

Av nettbrett underviser vi i iPad og Android og målet med kurset er at du skal å bli kjent med, og trygg på bruken. Det vil bli undervist i bruk av tastatur, lage notater, kontrollsenteret og enkle innstillinger. Apper (programmer) og snarveier, e-post, koble til internett og søke på ulike nettsider. Ta bilder og utforske noen av de utallige mulighetene nettbrett gir. Vi vil forsøke å få så ensartede undervisningsgrupper som mulig ved en enkel kartlegging av kompetanse før vi starter. Målet er at både nybegynnere og mere øvede skal få et godt utbytte av kursene.

Samsung nettbrett, Android 4


Kursmeny høsten 2017 i Albir Grunnkurs PC, Windows 10 Grunnkurset er for de som føler seg usikre på vanlig bruk av PC. Du vil få en grunnleggende innføring i filer, mapper og arkivering av dokumenter og bilder. Tekstbehandling, der vi bruker WordPad som følger alle Windows 10 maskiner. Internett og søkemotorer, installere apper og sikkerhet. Målet er at du med dette kurset får et godt utgangspunkt til selv å utforske dataverdenen videre.

PC kurs for litt øvede, "Hva er nytt i Windows 10" Det nye Windows 10 inneholder mange praktiske nyheter som gjør det lettere å bruke en PC. Dette kurset viser deg forskjellen mellom Windows 7 og Windows 10 og du blir kjent med de nye funksjonene. Du får en god innføring i Windows 10 og du lærer å bruke den nye Startskjermen og om forskjellen mellom apper og vanlige programmer. Vi viser deg veien gjennom arkivering og bruk av skylagringstjenesten OneDrive og du lærer noen av de viktigste innstillingene for en optimal bruk av PC-en. De nye sikkerhetsfunksjonene løfter beskyttelsen av dine personlige data opp på et nytt nivå og med Edge, den nye nettleseren får du et flott nytt verktøy til å surfe på nettet. Med mange tips & triks viser vi deg hvordan du som bruker blir i stand til å håndtere din PC med det nye systemet Windows 10 på en god måte. 5


Kursmeny høsten 2017 i Albir Vi lager fotobok Kurset forutsetter at du kan bruke en PC En fotobok fra ferien, julefesten, selfies eller en eller annen festlig anledning er den ideale form å samle uforglemmelige inntrykk på og å presentere dem elegant og virkningsfulle. Fotobøker kan samle alle dine aktiviteter på papir og kan bli en tidløs dokumentasjon av din historie. Vi lærer på kurset grunnkunnskap om arkivering av bilder, dokumenter etc. på pc-en. Dette er forutsetningen for å samle bildene du vil bruke i fotoboken din. Vi viser deg hvordan du importerer bilder fra mobiltelefonen, nettbrett og kamera….hvordan man kan plassere bildene i boken, forandre på størrelsen, legge til og forandre tekster, i det hele tatt å optimere boken, legge til bakgrunner, rammer og cliparts. I dette kurset får du lære det du trenger for å lage en profesjonell fotobok.

6


Kursmeny høsten 2017 i Albir Slektsforskning Kurset forutsetter at du kan bruke en PC Muligheten til å lete etter sin egen slekt har blitt både overkommelig og enklere de siste årene, takket være dataprogram og digitalisering av kirkebøker. Hva med din egen slekt? Hvor kommer du fra? Slektsforskning har blitt svært populært i det siste og vi vil gi deg det verktøyet du trenger for selv å kunne grave fram det du trenger av opplysninger. Innholdet i et slektsforskningskurs er som følger: • • • • • • • •

Bli kjent med datakunnskap til deltakerne Orientering om de forskjellige dataprogrammene i slektsforskning og hjelp til installering av et av disse. Litt generelt om slektsforskning - hvorfor grave etter sine røtter? 4 viktige kilder til bruk i slektsforskning: a) Google b) Family Search c) Folketellinger d) Kirkebøker Case med bruk av kilder Starte med forskning på egne familier og forfedre. Fortsette arbeidet med søk etter egne aner. Gjennomgang av øvrige kilder som er aktuelle i slektsforskningssammenheng. 7


Albir Playa Hotel & Spa 4*

Hotel Albir Playa 4* Camino Viejo Altea 51 03581 L'ALFÀS DEL PÍ, SPANIA Tel: 00 34 96 6864943 Alle rom har parkett, safe, hårføner, telefon, TV med NRK 1, ekstra stol, liten sofa, kjøleskap og balkong. Nytt trådløst nettverk

8


Program

Pris, 10 dager

Dag 2 - 9 Undervisningsøkter på 2-3 timer hver dag, bortsett fra én dag med utflukt m/ lunsj. Marked/fridag på søndag.

inkludert: - Fly t/r Oslo - Alicante - Buss til hotell t/r - Opphold på Albir Playa Hotel & Spa 4* - Frokost og middag hver dag - Kurs og kursmateriell - Utflukt med lunsj - Instruktører og kursutgifter - Reiseleder fra Alfa Travel AS

Dag 1: 6. november Avreise med Norwegian fra Gardermoen kl. 12:35. Ankomst Alicante 16:20. Bussen tar 50 minutter til hotellet. Innsjekk og middag.

Dag 10: 15. november Avreise med buss fra hotellet kl. 10:00. Fly fra Alicante med SAS kl. 13:30. Ankomst Gardermoen kl. 17:15.

Pr. person i dobbelt rom: Kr. 11 850,Enkeltromstillegg: Kr. 2 100,Medlemsrabatt Seniornett - 250,-

Ikke inkludert: - Tilslutningsfly fra andre byer - Drikke til middagene, utover vann. - Reiseforsikring

Ønsker du å melde deg på eller få mer informasjon om reisen? Kontakt oss på telefon 32 25 08 70 eller send e-post til post@alfatravel.no

9


Reise- og avbestillingsvilkår Alfa Travel AS er medlem av Reisegarantifondet og forplikter seg til å rette seg etter ”Lov om pakkereiser”.

Betaling

Ved påmelding får du en depositumsfaktura på kr. 1.000,- pr. person og en reisebekreftelse fra oss. Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestilling

- 6 uker før avreise: Depositum blir tilbakebetalt, dog fratrukket kr. 500,- i gebyr - Mellom 4 og 6 uker før avreise: Tapes depositum - Mindre en 4 uker før avreise: Ingen refusjon - Alle avbestillinger skal skje skriftlig. Kommer kansel­leringen inn under reglene for avbestillings­forsikring som er tegnet på forhånd, gjelder avbestil­lings­betingelsene.

Reise- og avbestillingsforsikring

Alle deltagere må ha gyldig reiseforsikring med avbestillingsforsikring. Forsikringsselskapets navn skal oppgis ved påmelding. Alfa Travel kan tilby avbestillingsforsikring.

Reisedokumenter

Alle deltagere må ha godkjent pass og reiseforsikringsbevis med på turen.

Forbehold

Det tas forbehold om endringer av rutetider og priser, forårsaket av uforutsette begivenheter som endrede tariffer, valutakurser, Force Majeure eller andre endringer i forhold til det oppsatte programmet. Det tas forbehold om endring av reiseledere eller oppsatte utflukter ved uforutsette hendelser. Vi forbeholder oss retten til å kansellere reisen dersom det er for få påmeldte.

Foto

Bilder eller video som er tatt under våre turer vil kunne bli brukt i brosjyrer, hjemmeside eller i annen PR for Alfa Travel. Ønsker du å reservere deg fra slik bruk, må det gjøres til reiselederen under turen.

Klage, reklamasjon

Mener en deltager seg berettiget til å klage, må klagen straks rettes til reiseleder, som da vil forsøke å rette opp forholdet på stedet. Skriftlig klage kan sendes vårt kontor innen 14 dager etter reisens slutt. 10


Brett her

PĂĽmeldingsskjema Datakurs i Albir

Til Alfa Travel AS Svarsending 2343 0091 Oslo 11


Returadresse: Alfa Travel AS, Postboks 12, 3301 Hokksund

Påmeldingsskjema datakurs i Albir, 6. - 15. november 2017

Riv ut denne siden, fyll ut skjemaet, brett og tape/stift igjen arket. Send påmeldingen til oss. Porto er betalt. Vi tar forbehold om ledig plass, da våre grupper har begrenset størrelse. Hva ønsker du undervisning i? PC Windows (Windows 10)

Slekstforskning (PC, Windows 10)

Reisende

Nettbrett Apple iPad (iOS 7 ->)

Nettbrett (Samsung, Sony oa) (Android)

Fotobok (PC Windows 10)

Er medlem i Seniornett

Navn:

Født:

Evt. ektefelle/samboer/medreisende

Født:

Gateadresse: Postnr. og sted Mobil/Telefon:

Bagasje Reiseforsikring

e-post:

Ønsker bagasjeservice Ordner bagasjen selv Jeg/vi har reise- og avbestillingsforsikring i følgende selskap: (Navn på forsikringsselskap)

Jeg har lest Reise- og avbestillingsvilkårene Underskrift

Dato: Navn:

Eventuelle kommentarer

Brosjyre seniornett 2017 hoest  
Brosjyre seniornett 2017 hoest