Page 1

Invitasjon til seniorer i Sande kommune:

Portugal

kultur, historie OG OPPlevelser Sesimbra, 2. - 12. oktober 2013

Arrangør Alfa Travel AS. Vi samarbeider med: Sandetun Aktivitetsenter

EldrerĂĽdet Sande kommune

Sande Pensjonistforening

Sande kommune

Sande Sanitetsforening

HLH Sande

LHL Sande


VArm høst

Reiseledere

Å reise til Portugal i begynnelsen av oktober er å gå en varm høst i møte. Stedet, landet, kulturen, historien, maten og musikken er unik og fascinerende. Nyt livet sammen med nye og gamle venner!! Vi vil bestrebe oss på å gi deg en reise med trygghet, fellesskap og opp– levelser, fra du reiser fra Sande og til du er tilbake igjen. Stokk, rullator og rullestol behøver ikke å være en hindring, men er du ikke selv­hjulpen må du ha med deg en ledsager. Ta kontakt for mer inform­asjon. Helle Bingen og Solveig Gammelsæther (hhv. aktivitetsleder og leder for Aktivitetsenteret Sandetun) er reiseledere fra Sande kommune. I tillegg er det to reiseledere fra Alfa Travel, hvorav én er sykepleier.

SESIMBRA Sesimbra er en liten og hyggelig kystby en times kjøring sør for Lisboa. Den kan friste med avslappende badeferie, gode spaserturer og småbyliv. Hotellet grenser til et vernet naturområde hvor man kan gå turer i fjellet eller på klippene mot havet. Alle de 84 rommene på Sesimbra Hotel & Spa har havutsikt utover Sesimbrasjøen og playa del Califórnia. Man kan gå rett fra hotellet og ut på stranden. Hele hotellet er dekorert og innredet med temaer rundt havet i nydelige beige og blå farger. Rommene har TV, Wifi og safe uten ekstra kostnad. I tillegg har de kjøleskap og air-condition. Hotellet har et lite oppvarmet innebasseng, sauna og trimrom til fri benyttelse. Fra spa-avdelingen kan man bestille alt fra ordinær massasje til sjokolade/kaffebehandling og steinmassasje for å fornye kroppen. Lisboa, selve hovedstaden i Portugal, er en fascinerende og innholdsrik by. Med sitt sjarmerende historiske sentrum, nydelige mat, livlige natteliv og herlige strender imponerer byen alle besøkende. Lisboa kan bl.a. skilte med trikker i gamlebyen, den store Kristusstatuen, fliselagte fortau og brostensbelagte gater, dyrehage med egen dyrekirkegård, masse musèer og kulturlokaler. Så her er det bare å fråtse i spennende opplevelser! Utfluktene på turen vil ta oss med på opplevelser rundt temaer som historie, kultur og mat.

Utflukter: Vi tar en hovedstadstur og får omvisning i Lisboa og en smak på Pastel de Belem. Når vi først er i Portugal må vi ta med oss Sintra, den vakre fjellandsbyen som var sommeridyllen for konger og adelige i tidligere tider. Vi tar en liten visitt innom badebyene Estoril og Cascais, samt at vi nyter utsikt og portugisisk natur underveis. En smakebit av landets kultur må vi ha før vi snur nesa hjem til gamlelandet. Derfor koster vi på oss en helaften i Lisboa, med middag, fado-sang og oppvisning i folkedans. Og kommer hjem til hotellet lenge etter leggetid!


Godt for helsa For sjette år på rad samarbeider Sande kommune og frivillige organisasjoner om en tema-reise til sydligere strøk. Tema i år blir av mer praktisk art enn tidligere. Vi avslutter sommeren med å lade opp kroppen med aktiviteter som er godt for helsa. Med felles motivasjon kan det bli en festlig affære uten at noen skal føle seg presset til å gjøre mer enn de ønsker.

Program

Pris

1. samling: 2. september, 2013 Vi møtes på Sandetun kl. 15.00 for informasjon og praktiske detaljer angående turen. Det blir samtidig starten for vårt tema. 2. samling: Reisen Onsdag 2. oktober kl. 11:00 reiser vi med buss fra Sande buss- og jernbanestasjon. Air Portugal flyet går fra Gardermoen kl. 14.55 og lander i Lisboa kl. 18.05 lokal tid. Det serveres mat ombord på flyet. Hjelp om ønskelig med bagasjehåndtering fram til hotellet. (inkludert) Fra fly­plassen tar det en snau time med buss til Hotel Sesimbra og Spa, hvor vi bor hele perioden. Frokost og middag på hotellet er inkludert under oppholdet. Det blir tre utflukter med norsktalen­de guide. Avreise 12. oktober: Fra hotellet kl. 06.00. Flyet med Air Portugal går kl. 09:05 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 14.10. Bussen vil være hjemme i Sande ca. kl. 16.30. 3. samling: (Tidspunkt og sted kommer senere) Vi samles for å mimre og se på de erfaringer vi har gjort, hva vi har fått til og hvordan dette kan følges opp.

Kr. 13.750,- i dobbelt­rom Kr. 1.700 ,- i enkeltromstillegg Inkludert: - Buss til/fra flyplassene - Hjelp med bagasje om ønskelig - Fly t/r med alle skatter - 4* hotell. Rom med balkong og havutsikt - Frokost og middag hver dag - Tre utflukter - Fire reiseledere Tillegg: - Reise- og avbestillingsforsikring - Andre måltider

Påmeldingsskjema Sande

Til Alfa Travel AS Svarsending 2343 0091 Oslo


Reise- og avbestillingsvilkår Alfa Travel er medlem av Reisegarantifondet og forplikter seg til å rette seg etter ”Lov om pakkereiser”. Funksjonskrav: Noen av oss kommer i den situasjonen at vi får behov for hjelpemidler for å kunne klare hverdagen. Hverken synshemming, hørselsproblemer, krykker, rullator eller rullestol behøver å være en hindring for å oppleve reise og sosialt samvær. Men våre ledere har ansvaret for gruppen som helhet og kan derfor ikke ha forpliktelser i forbindelse med daglige gjøremål for enkeltdeltagere. Deltagere må (på egenhånd eller med hjelp av egen definert ledsager): - Kunne gå eller forflytte seg minst 0,5 km i rolig gangfart. - Kunne gå opp og ned trapper i en turistbuss. - Kunne forsyne seg ved egen hjelp fra buffeer i restauranten. - Kunne ta hånd om personlig hygiene under oppholdet. - Kunne orientere seg på hotellet og i nærområdet. Betaling: Ved påmelding må den reisende betale kr. 1000,- i depositum. Restbeløpet forfaller 6 uker før avreise. Avbestilling: - Mer enn 6 uker før avreise: Depositum blir tilbakebetalt, dog fratrukket kr. 300. - Mellom 4 og 6 uker før avreise: Opp til 50% av turens kostnad refunderes ikke. - Mindre en 4 uker før avreise: Ingen refusjon. - Alle avbestillinger skal skje skriftlig pr. brev eller mail. Om dere må kansellere mindre enn 6 uker før avreise og har gyldig avbestillingsforsikring, trenger dere en legeattest og kvittering på betalt reise for å få pengene igjen fra forsikringsselskap.

Alfa Travel AS Stasjonsgata 34 Postboks 12 3300 Hokksund Tel 32 25 08 70 post@alfatravel.no

Forbehold: Det tas forbehold om endringer av rutetider og priser, forårsaket av uforutsette begivenheter som endrede tariffer, valutakurser, Force Majeure eller andre endringer i forhold til det oppsatte programmet. Det vises for øvrig til reisevilkår inngått mellom Forbrukerombudet og Den Norske Reisebransjeforening Klage: Mener en deltager seg berettiget til å klage, må klagen straks rettes til reiseleder, som da vil forsøke å rette opp forholdet på stedet. Skriftlig klage kan sendes vårt kontor innen 14 dager etter reisens slutt. Vi vil da gjøre hva vi kan for å rette opp en eventuell feil. Reisegarantifondet: Alfa Travel har stillet de nødvendige garantier og er medlem av Reisegarantifondet.

Påmelding: Fyll ut skjemaet, klipp ved stiplet linje, brett og tape/stift igjen arket. Porto er betalt. Det er også mulig å bruke konvolutt, men da må du sette på frimerke og sende det til Postboks 12, 3301 Hokksund. Ring 32 25 08 70 om du ønsker mer informa­sjon. Påmeldingsfristen er 30. juni 2013, men da gruppen begrenses til ca. 35 personer kan turen bli fulltegnet før den datoen.

Reisende

Navn:

Født:

Evnt. ektefelle/samboer/ledsager

Født:

Gateadresse:

Telefon:

Hjelpemidler Helse og medisiner

Underskift

Navn:

Enkeltrom (Begrenset antall) Dobbeltrom Evt. bo sammen med: ..................................................................

Postnr. og sted Pårørende

Romtype:

Navn

Mobiltelefon:

Tilknytning:

Jeg bruker / tar med meg:

Krykker Rullator Rullestol Annet ....................................................... (Informasjon du ønsker vår sykepleier skal vite) Evt. allergier/diagnoser/viktige medisiner:

Jeg har lest Reise- og avbestillingsvilkårene Jeg er selvhjulpen (evt. sammen med ledsager)

Bagasje: Ønsker hjelp med bagasjen. Klarer bagasjen selv. Reiseforsikring: Jeg/vi har reise- og avbestillingsforsikring i følgende selskap:

................................................................... Navn på forsikringsselskap

Dato: ........................ Navn: ................................................................................

Brosjyre sande VI  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you