Page 1

Routeboek

Nachtrit 'D-Day' 5-6 juni 2010

Evenementencommissie S.C.A.R.B Ronald van der Aa, Paul Steeman & Seekle van der Veen

5-6 juni 2010


D-Day - Nachtrit 2010

1

Briefing Voor u ligt het routeboek van de Nachtrit 2010. Deze nachtrit is anders dan andere nachtritten. Het is morgen precies 66 jaar na D-day (ik schijf ‘morgen’, omdat ik hoop dat u dit bij de start leest, en niet nadat u een ‘ohja’-moment heeft tijdens de prijsuitreiking morgenvroeg). De gehele rit zal in teken staan van de Tweede Wereldoorlog. Het verbaasde ons, en dat zult u straks zelf ook zien, hoeveel objecten er langs de weg van of over de Tweede Wereldoorlog staan. De route start in Nootdorp bij Auto Roméo. Vanaf Nootdorp rijden we eerst naar de kust. Daar beginnen we een invasie, zoals de geallieerden dat 66 jaar geleden ook deden. Het zal deze keer echter niet met spervuur en kanonschoten zijn, maar met mooie en angstaanjagende roffels en ploffen uit onze uitlaten. Daarnaast hebben we natuurlijk onze sluipschutters, de diesels… We hebben dit jaar een passende tussenstop gevonden in Gorinchem. We strijken neer bij de Dorstige Types. De Dorstige Types is een groep vrijwilligers die voornamelijk bestaat uit veteranen. Zij houden een 30 (?) tal oude militaire voertuigen rijdend. De loods met voertuigen is vannacht helaas gesloten, maar u kunt elke zaterdag en zondag terecht. Zie de website www.dorstigetypes.nl. De dorstige types van de Dorstige Types zorgen vannacht voor koffie, frisdrank en hamburgers.

Het is de bedoeling dat u uiterlijk om 2.30 uur bij de tussenstop arriveert! Mocht u het niet binnen de tijd redden, onderbreek dan de route en rijd via de hoofdwegen naar de tussenstop. U heeft de tijd hard nodig in de tweede helft van de nachtrit!! De cadi is van 1.00 tot 2.30 uur geopend voor ons. Het adres van de tussenstop is: Stichting Dorstige Types Spijksedijk 54-56 4207 GN Gorinchem De route eindigt zondagochtend in AC restaurant Meerkerk. Dit AC restaurant is voor ons vanaf 7.00 uur geopend. Ze hebben dan de koffie klaar, en u kunt eventueel genieten van een ontbijtje. We proberen alle antwoordbladen zo snel mogelijk na te kijken, zodat we om 7.15 uur de prijsuitreiking kunt doen. U kunt na de nachtrit tegen gereduceerd tarief over-’nacht’-en wanneer u te moe bent om naar huis te rijden. Het adres van het eindpunt is: AC Restaurant & Hotel Meerkerk Energieweg 116 4231 DJ Meerkerk Zorg dat u uiterlijk om 7.00 uur op dit eindpunt bent! Routebeschrijving Een aantal delen van de route is volledig opgebouwd volgens het Bolletje-Pijltje systeem. Bij dit systeem zijn er extra aanwijzingen geplaatst zijn in de vorm van straat- en/of plaatsnamen die u o.a. op de ANWB borden (blauw en/of rood) kunt tegenkomen. De aanwijzing bovenin het kader geldt altijd voor de richting van de pijl, tenzij anders is aangegeven in een apart kader bij de tekening. Dit is specifiek gedaan om de minder geroutineerde puzzelaars bekend te laten geraken met dit Bolletje-Pijltje systeem, zodat ook zij probleemloos de juiste route kunnen volgen. Dit wil niet zeggen dat de vragen nu gemakkelijk te vinden zijn!! Mocht u onverhoopt toch fout rijden, dan heeft u hier toch weer een referentiepunt aan. Voor alle duidelijkheid leggen we het op de volgende pagina nog even uit:

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


2

D-Day - Nachtrit 2010

Teckop

16

2.2

In het plaatje hiernaast ziet u een verkeerssituatie aangegeven. U komt hier vanuit de richting van het bolletje en moet in de richting van het pijltje een weg naar links inslaan. Volgens de extra tekst bovenin de aanwijzing heet de straat waar u links in moet rijden Teckop. Onder de tekening staat LINKS het nummer van de aanwijzing. RECHTS staat de afstand ten opzichte van de vorige aanwijzing. In dit geval komt u dus 2.2 km na aanwijzing 15 deze weg van links tegen. Afstanden zijn in kilometers en afgerond op ± 50 meter!! Bovendien kan de aanwijzing van uw teller best een paar meter verschillen van die van ons !! Neem bij elke situatie de kortste route!

Voor alle typen aanwijzingen geldt dat onverharde en doodlopende wegen, alsmede in- en uitritten, nooit aangemerkt worden als zijnde een weg. U doet dus gewoon alsof deze er niet zijn. (Tenzij het vermeld is in het routeboek) Geen aanwijzing betekent de weg of straat vervolgen, dus niet afslaan!! Opdrachten Omdat de nachtrit een spel is, zijn weer heel wat opdrachten te vervullen die het uiteindelijke klassement zullen bepalen. U krijgt tussendoor vragen die in alle gevallen betrekking hebben op oorlog. De antwoorden op de gestelde vragen kunt u zowel RECHTS als LINKS van de route vinden. Het kan voorkomen dat u even de route of uw auto moet verlaten om het exacte antwoord te vinden. Wanneer het antwoord op een vraag niet langs de route te vinden is, wordt een beroep gedaan wordt op uw parate kennis, creativiteit en geografische of topografische kennis. Wij zijn geen kommaneukers, dus wij keuren geen antwoorden af om spelfouten. We zijn wel streng en rechtvaardig. Dat betekent dat u zich te allen tijde aan de geldende regels moet houden, en dat het antwoord moet dekken wat de vraag vraagt. Mocht u het antwoord op een vraag gemist hebben, ga dan niet eindeloos heen en weer rijden, maar bedenk dan dat de andere deelnemers het antwoord op deze vraag waarschijnlijk ook niet gevonden hebben. Een goed antwoord op een vraag levert 1 punt op. Vul na afloop de gevonden antwoorden in op het invulformulier, welke u los van dit routeboek krijgt. Letters Tijdens een aantal etappes van de nachtrit wordt gebruik gemaakt van letters die langs de weg staan. Deze bordjes met letters zijn voorzien van SCARB logo. Een voorbeeld hiervan ligt bij de inschrijftafel bij het startpunt. Deze letters staan rechts van de weg, tenzij anders vermeld in het routeboek. Elke goede letter levert ½ punt op. Elke foute letter levert ½ strafpunt op.

Kaarten

Voor sommige etappes worden kaarten gebruikt. Alle kaarten hebben een andere schaal. Bij elke kaart is het noorden de bovenzijde. U mag bij etappes waarbij de kaarten gebruikt worden alleen op de kaart staande wegen gebruiken. Op elke kaart begint u bij het Alfa Romeo logo. Discussie over de antwoorden is niet mogelijk, bij twijfel heeft de organisatie altijd gelijk. Als u het niet eens bent met een antwoord op een vraag, komt u dan na de prijsuitreiking gerust langs bij de organisatie. Dan leggen wij u uit wat en waarom wij het zo bedoeld hebben. Deze rit telt mee voor ons prestigieuze kampioenschap “Beste puzzelaar 2010”.

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


3

D-Day - Nachtrit 2010

Let Op: Bij normale ritten op zondagmiddag vragen we u uit te kijken voor fietsers en wandelaars. Dat doen wij nu ook, maar dan een heel ander type. Denk eraan dat zaterdagavond een uitgaansavond is, en dat u ’s nachts aangeschoten en dronken cafébezoekers en discogangers kunt tegenkomen. Kijk uit voor deze groep fietsers en wandelaars, want ze kunnen nogal onverwachte bewegingen maken. Naast deze kroegtijgers kunnen ’s nachts ook andere soorten wild oversteken. Tijdens het uitzetten heeft een haas mazzel gehad dat de remmen van Seekle’s 90 nog prima functioneerden. Anders zou deze haas het haasje zijn. Houdt u zich aan de geldende wetten, regels en verkeersregels! Het is een toertocht en geen race! Asociaal rijgedrag kan leiden tot diskwalificatie! U rijdt vannacht een aantal maal door woonwijken. Houd rekening met de rust van de bewoners! Let vannacht heel goed op. Het is oorlog, niemand is te vertrouwen! Het kan zijn dat er verraders zijn onder de deelnemers! Organisatie Mocht u onverhoopt in de problemen komen of om een andere rede de organisatie nodig hebben, dan is deze te bereiken onder de volgende telefoonnummers:

06-47272636 (Ronald van der Aa) 06-23065681 (Seekle van der Veen) Ook wanneer u deze puzzelrit vroegtijdig beëindigt laat u het de organisatie toch wel weten? Verder veel succes met deze missie en graag tot ziens! Ronald van der Aa Paul Steeman Seekle van der Veen

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


4

D-Day - Nachtrit 2010

Etappe 1 – De Duitse inval

1

0,0

2

0,3

3

1,1

4

3,2

6

0,2

7

0,2

Vraag 1: Hoeveel Nederlandse militairen sneuvelden tijdens de strijd om Ypenburg? 5

0,2 Rijswijkse Landingslaan

8

0,2

9

Schipluiden

0,7

10

Provincialeweg

1,0

11

A4

2,5 Afrit 13

11

1,0

12

1,5

13

1,5

14

1,6

14

0,4

15

0,3

16

0,3

17

1,7

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


5

D-Day - Nachtrit 2010

HUBERT KORNELIS POOTPLEIN

Vraag 2: Hoeveel gevallenen worden herdacht op het monument?

18

0,5

19

0,2

20

0,1

21

0,3

22

0,1

23

0,1

24

0,1

25

0,2

26

0,1

27

0,2

28

0,4

3,9

30

2,0

31

0,4

32

1,2

Westgaag

29

Pettendijk

33

2,2

34

0,1

35

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

0,3

36

3,7

5 - 6 juni 2010


6

D-Day - Nachtrit 2010

Maasdijk

Korte Kruisweg

Lange Kruisweg

Vraag 3: Welke wapenbroeders treft u aan bij de bunkers aan?

37 Pettendijk

0,5

38

1,6

39

0,6

42

1,5

46

0,2

48

0,2

Bonnenlaan Vraag 4: Wie huizen er nu in de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog?

40

1,6

41

0,6

43

0,9

44

3,1

45

2,0

Vraag 5:

Vraag 6:

Wat is het brandstofverbruik van de "ROBUR LO 1800 A"?

Wat werd er opgeslagen in de "TORPEDOLOODS"?

47 Strand, doodlopend!

49

0,6

Bij het strand eindigt deze etappe. Ga verder met etappe 2.

4,4

50

1,0

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


D-Day - Nachtrit 2010

7

Etappe 2 – Landing van de geallieerden Het Italiaanse leger is geland op het strand van Holland. U bent de aanvoerder van divisie Alpha 45. U moet met uw divisie een Duits commandocentrum vernietigen. Dit doet u door er simpelweg heen te rijden en de letter op de locatie op te schrijven. Maar de vijand ligt natuurlijk op de loer. U krijgt een kaart mee (zie volgende pagina). Op deze kaart staat getekend waar u landt. Dit is het Alfa Romeo logo. Het Duitse commandocentrum is aangegeven met de Mercedes ster. Op de kaart staan ook de locaties van Duitse divisies (de andere Duitse Automerken). Zorgt dat u een weg kiest waarbij u geen Duitse divisie tegenkomt! Let op! De vijand staat niet stil! Neem dus de snelste (= kortste) weg om de Duitse divisies heen naar het Commandocentrum! Het is onveilig om stil te staan. Daarom is het streng verboden te keren tijdens de route. U mag alleen stoppen voor een informant. Deze informant heeft geheime informatie die nuttig kan zijn voor u. De informant staat aan de rechter kant van de weg, en is herkenbaar aan de SCARB vlag. Deze informant is betrouwbaar! Vertrouw niemand! We hebben informatie gekregen dat de vijand in dit gebied rond rijdt met een gecamoufleerde matzwarte Alfetta met gele koplampen en angstaanjagend lawaai (het Stuka effect). Neem het zekere voor het onzekere. Als u deze Alfetta tegenkomt, duik dan in de greppel om u te verstoppen. Dit gaat natuurlijk lastig met je Alfa. Dus in plaats van in de greppel te duiken stopt u langs de kant van de weg en dooft u uw lichten. Doet u dit niet, dan krijgt u een strafpunt.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen: het is zinloos om de Alfetta met een rotgang voorbij te gaan en te denken dat we ze toch niet kunnen pakken. We hebben immers ieders kenteken en we weten wie in welke alfa rijdt. Vanwege de verkeersveiligheid zal de Alfetta u alleen bestraffen op wegen waar er geen ander verkeer is. Dit zal aangegeven worden door de alarmlichten te laten knipperen. Ziet u een Alfetta met gele koplampen, maar geen alarmlichten, dan kunt u rustig doorrijden. Tijdens deze etappe worden letters gebruikt.

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


D-Day - Nachtrit 2010

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

8

5 - 6 juni 2010


9

D-Day - Nachtrit 2010

Etappe 3 – konvooi Rotterdam is plat gebombardeerd door de bezetters. De hele stad ligt in puin. De Duitsers hebben zich zelf ook teruggetrokken uit deze stad. Het enige wat niet verwoest is, is een uitvinding van de Duitsers: de Autobahn. Hier maken we dan ook gretig gebruik van. Zo kunnen onze troepen snel oprukken. We kunnen ons via de Autobahn in 20 minuten naar de volgende locatie begeven. -

Sla de “Haagkamp” in in zuidelijke richting Einde weg rechts Linksaf richting rotonde Rotonde rechts

Vraag 7: Waar was het domeinkwartier tijdens de Tweede Wereldoorlog? -

Einde weg richting “Rotterdam 27” Linksaf “N213 Weg vervolgen, A20 richting “Rotterdam” “knooppunt Kethelplein” richting A4 “Europoort” “knooppunt Benelux” richting A15 “Zierikzee” “knooppunt Vaanplein” A15 volgen “knooppunt Ridderkerk” richting A15 “Nijmegen” A15 “Gorinchem” / ”Nijmegen” volgen Neem op de A15 afrit 22 “Alblasserdam” Einde afrit rechtsaf richting “Kinderdijk” Verkeerslicht rechts richting “Kinderdijk” Rechtsaf “Vinkenwaard” e 1 weg links

Etappe 4 – Hollandse waterlinie -

Einde weg rechts “Polderstraat” Voorrangsweg oversteken Linksaf “Peilmolenweg” Rechtsaf “Heulenslag” In “Bleskensgraaf” linksaf “Zevenhovenstraat”

Let op! U rijdt nu door een woonwijk. Rijd hier rustig en heb respect voor de bewoners! -

“Zevenhovenstraat” volgen Linksaf “Reigerstraat” Linksaf “Koekoekspad”

Vraag 8: Welke “Chrysler” bracht op 2 mei 2005 een bezoek aan “Bleskensgraaf”? -

Keer om nadat u het antwoord op de vraag hebt gevonden Linksaf na brug Einde weg rechts Linksaf “Kerkstraat” U komt in “Brandwijk”(2x) Einde weg rechts Rotonde rechtdoor e 1 weg links Einde weg links Rechtsaf brug over en direct links

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


D-Day - Nachtrit 2010

10

Vraag 9: Welke functie had “HUIG” op de “S.S. Le Maire”? -

Rotonde rechtdoor Einde weg links Einde weg rechts “Stationsweg” e Na brug 2 weg rechts Linksaf “KON. JULIANASTRAAT” 1e weg rechts “Pr. Margrietstraat”

Vraag 10a: Wie stierf voor het behoud van onze vrijheid? Vraag 10b: Wie wordt er vermist sinds deze man gevallen is? -

Linksaf “Harpstraat” 1e weg rechts Y-splitsing rechts Einde weg rechts (2x) Rechts aanhouden “Raadhuisstoep” Rechtsaf richting “A 15” Linksaf “ZUIDERLINGEDIJK” Rotonde rechtdoor Rechtsaf “Oost I” Rechtsaf “SPIJKSEDIJK” Weg volgen “SPIJKSEDIJK 42 t/m 56” (doodlopend!) Na ca. 100 meter kunt linksaf de dijk af rijden. Hier vindt u de Dorstige Types. Geniet van een korte tussenstop.

Zorg dat u uiterlijk om 2:30 bij de Dorstige Types kunt vertrekken!

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


11

D-Day - Nachtrit 2010

Etappe 5 – Slag om de Linge

51

0,0

52

0,2

53

1,0

54

0,6

55

0,3

56

5,9

57

0,3

58

1,9

ENGWEG Deze weg heeft een bol wegdek. Denk om uw carter!!

Vraag 11: Wat is de breedte van de bunker?

59

0,6

62

0,8

60

1,0

61

0,5

63

0,8

64

0,2

65

1,7

66

0,5

67

0,3

68

1,4

Vraag 12: Wat is de oppervlakte van Fort bij de Nieuwe Steeg?

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


12

D-Day - Nachtrit 2010

69

1,2

70

0,6

71

1,3

72

0,1

Einde etappe

73

2,6

74

0,9

75

0,6

Etappe 6 – Misleiding Het volgende stuk route is uitgezet in gewone aanwijzingen. Maar let op, nadat deze etappe is uitgezet hebben de Duitsers alle borden die een richting aanwijzen 180 graden omgedraaid. Dit hebben ze gedaan om u te verwarren. Maar daar laat u zich natuurlijk niet door uit de weg slaan. Een voorbeeld: U krijgt de aanwijzing: “Einde weg richting Amsterdam” Dit was ooit linksaf. Maar de Duitsers hebben het bord omgedraaid. U komt dan bij het einde van de weg, en ziet dat Amsterdam naar rechts is aangegeven. U gaat dan linksaf, want zo is de route ooit bedoeld. Dit geldt niet voor straatnaamborden! Start etappe: - Richting “Lingebos” - Einde weg richting “Koffie & Theeschenkerij” - Rechtsaf “Achterdijk” - Einde weg richting “LF 17b” - 1e weg links - Voorrangsweg rechts - Rechtsaf “Griendweg” Wegens een bombardement kunt u de Griendweg helaas niet vervolgen. Rijd daarom verder over de parallelweg. -

Voorrangsweg oversteken Eindeweg richting “LF 17b”

Vraag 13: Rondom het fort liggen betonnen blokken met een metalen oog in de berm van de weg. Hoe werden deze blokken genoemd? -

Linksaf “Poldersekade”

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


13

D-Day - Nachtrit 2010

-

e

1 weg rechts

Vraag 14: Welke Britse militair staat hier vermeld op het herdenkingsmonument? -

Voor “Xella” rechts Richting “Dalem 4” Einde weg linksaf “Zeiving” Rotonde richting “Brakel 2” Rotonde richting “Zeiving-Noord”

Einde van deze etappe. Ga verder met etappe 5.

Etappe 7 – Sluipmoordenaar Tijdens deze etappe is het de bedoeling dat u een Duitse strateeg liquideert. Gebruik de kaart die u op de volgende pagina vindt. Deze strateeg bevindt zich op de locatie van de Mercedes ster. U begint bij het Alfa Romeo logo. De andere Duitse automerken zijn Duitse legers. Rijd naar de Mercedes ster. Zorg dat de Duitse legers u niet opmerken. Neem het zekere voor het onzekere, en ga zo ver mogelijk om de legers heen. Liever een wat langere route die met een grote boog om een vijandig leger heen gaat, dan een korte die er dichter langs gaat. Het is verboden te keren tijdens deze etappe. Op de locatie van de Mercedes ster vindt u de Duitse strateeg. Het is natuurlijk niet helemaal netjes om deze man dood te rijden. Het schijnt dat deze man gek is op groene paaseitjes. Geef de Duitse informant een vergiftigd groen paaseitje. En u heeft vast een groen paaseitje bij u, want dat stond immers in de aankondiging. En als u de Duitse informant toch spreekt, troggel dan meteen wat informatie van hem af. Ook tijdens deze etappe kunt u een informant tegen komen. Deze staat aan de rechter kant van de weg met een SCARB vlag. Ook deze informant is betrouwbaar. De Duitser die undercover in de matzwarte Alfetta rijdt is nog steeds niet uitgeschakeld (of de Alfetta moet het inmiddels begeven hebben, het is ten slotte een Alfa…)! Let op, u kunt hem in deze etappe weer tegenkomen! Tijdens deze etappe wordt er weer met letters gewerkt.

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


D-Day - Nachtrit 2010

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

14

5 - 6 juni 2010


D-Day - Nachtrit 2010

15

Etappe 8 – Strippenkaart. Verraad? Aan het einde van etappe 5 staat een overgelopen Duitse strateeg die u een strippenkaart uitdeelt. De strippenkaart is een manier van route beschrijven die in de oorlog is uitgevonden. Met een strippenkaart, ook wel visgraat genoemd, kon men een route door een kapotgeschoten stad aanduiden. In een kapotgeschoten stad kun je vaak geen straatnamen meer lezen. Deze worden dan ook niet gebruikt door de strippenkaart. Een ander voordeel van de strippenkaart is, dat hij onbruikbaar is als je het beginpunt en de richting niet weet. Als de vijand een strippenkaart in handen kreeg zonder dat hij het startpunt ervan wist, had hij er niets aan. Een korte uitleg van het systeem:

Tijdens de route komt u weer letters tegen. Iedere goede letter levert een half punt op. Iedere foute letter levert een half strafpunt op. Let op radarcontrole! De route van de visgraat eindigt op hetzelfde punt als hij begonnen is. Verdwaalt u tijdens de strippenkaart of komt u er echt niet uit, sla de strippenkaart dan gewoon over en ga verder met etappe 9.

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


16

D-Day - Nachtrit 2010

Etappe 9 – De troepen rukken op Start in oostelijke richting

76

0,0

77

1,1

78

2,7

79

0,2

Schoolstraat

80

0,1

81

0,8

82

0,6

83

0,2

84

0,2

85

0,9

86

1,3

Vraag 15 Wie is er op 1 januari 1944 in Rusland overleden?

Einde etappe

87

3,2

88

2,2

Etappe 10 – Een brug te ver Tijdens deze etappe moet u informatie verzamelen over een aantal vijandige stellingen. Deze stellingen vindt u op de kaart op de volgende pagina. Informatie verzamelen doet u door naar de locatie te rijden en de letter te noteren. Tijdens deze etappe kunnen de letters zowel links als rechts van de weg staan. U start bij het Alfa Romeo logo. Doe eerste de vijandige stellingen met het Volkswagen logo, en als laatste de Opel-stelling. De vijand staat natuurlijk ook niet stil! Handel snel! Neem de snelste (= kortste) route.

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


D-Day - Nachtrit 2010

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

17

5 - 6 juni 2010


18

D-Day - Nachtrit 2010

Etappe 11 – Konvooi Deze korte etappe start op het Opel logo van de vorige etappe Niet de A2 op!

Ga nu verder met etappe 10.

89

0,0

90

0,7

91

0,5

Etappe 12 – Enigma De Duitsers gebruikten een apparaat om berichten te coderen en decoderen: de Enigma. We hadden deze etappe aanvankelijk gecodeerd met een Enigma apparaat. Er was alleen een klein probleem. U heeft waarschijnlijk geen Enigma apparaat in uw Alfa om de route te decoderen. Om de route toch te coderen zodat de vijand het niet meteen begrijpt als hij de route in handen krijgt, hebben we de route vertaald in Morse. Alle alfisten kennen immers het morse alfabet uit hun hoofd. Voor degenen die er niet zo goed meer in zitten even een overzichtje:

We gebruiken korte commando’s: 1L = 1e links RD = rechtdoor e 2R = 2 rechts ROT = rotonde T = eindeweg Y = y-splitsing Tijdens deze etappe worden letters gebruikt!

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


19

D-Day - Nachtrit 2010

Start route:

.---- .-.. .---- .-. ..--- .-.. ..--- .-.. .... --- . ...- . . .-.. -... ..- -. -.- . .-. ... .--. .- ... ... . . .-. - ..- ..--..

Vraag 15:

.---- .-. -... .-. ..- --. Vraag 16:

.-- .- - - --- --- -. -.. . .-- --- ..--- .- .- -. ..--..

.---- .-. --- -. ...- . .-. .... .- .-. -.. .-- .- - --. . -... . ..- .-. -.. . . .-. --- .--. .----.---- -- . .. .---- ----. ....- ----- ..--..

Vraag 17:

-.- . . .-. --- -- .-. - .-. .-. --- - .-. -.. -.-- .-.. ... ---- --- --- -. .-. . .-- --- . .-. -.. ...-- .-. Het einde van deze etappe is bij de kerk in Schoonrewoerd.

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010


20

D-Day - Nachtrit 2010

Etappe 13 – Bevrijding

92

0,0

Kanaaldijk

93

1,1

94

0,6

95

6,2

BAZELBRUG Parkeer uw auto bij AC De Meern en lever uw antwoordformulier in bij de organisatie.

96

4,2

97

0,8

Zorg dat u uiterlijk om 7.00 uur op het eindpunt bent! Volgende rit:

Rondje Goeree Overflakkee

18 juli 2010 Startpunt: De Hoezemoos, Den Bommel

STICHTING CLUB VAN ALFA ROMEO BEZETTERS

5 - 6 juni 2010

Nachtrit 2010 SCARB  

Routeboek van de SCARB Nachtrit in 2010

Advertisement