Page 1

ALGEMENE INFORMATIE Vermiste kinderen Vermiste kinderen kunnen worden gemeld en opgehaald bij de Centraal Post, telefoonnummer 511 9932. Deze bevindt zich in het gebouw van CFT, naast restaurant ‘De Gouverneur’.

EHBO Op het Vlootdagenterrein is een aantal EHBO-posten ingericht, die te herkennen zijn aan de Rode Kruis vlaggen.

LEGENDA (zie kaart hiernaast)


CARIBISCHE VLOOTDAGEN: MARITIEM SPEKTAKEL!

WAT IS ER TE ZIEN EN TE BELEVEN?

Defensie en de Kustwacht Caribisch Gebied heten u van harte welkom op de Caribische Vlootdagen 2011. Tijdens dit maritiem spektakel in het hart van Willemstad laten Defensie en de Kustwacht Caribisch Gebied hun dynamische wereld zien.

Opengestelde schepen en onderzeeboot

Zaterdag 21 mei 13.00

Opening Caribische Vlootdagen met afdaling vanaf Julianabrug 13.00 – 15.00 Demonstraties: varende en vliegende eenheden in actie 13.00 – 17.00 Schepen open voor het publiek 13.00 – 18.00 Diverse activiteiten en demonstraties op het Brionplein 15.00 – 17.00 Rondvaarten 16.00 Prijsuitreiking artistieke jeugdwedstrijd in het Maritiem Museum met van 15.30 tot 16.30 uur optreden van Brassband ‘Universal’. 17.30 – 21.00 Muzikaal evenement op de Matheywerf

Zondag 22 mei 09.00 – 10.30 Kerkdienst aan boord van Hr.Ms. Rotterdam 10.30 – 17.00 Schepen open voor het publiek. Hr.Ms. Rotterdam open vanaf 11.30 uur 11.00 – 12.30 Rondvaarten 11.30 – 13.00 Speciaal optreden op Matheywerf van de Steelband Korps Mariniers in samenwerking met een muziekschool 13.00 – 15.00 Demonstraties: varende en vliegende eenheden in actie 13.00 – 18.30 Diverse activiteiten en demonstraties op het Brionplein 15.00 – 17.00 Rondvaarten 17.00 Start Koninginnerun 17.00 – 19.15 Muzikaal evenement op de Matheywerf 18.30 Prijsuitreiking Koninginnerun op de Matheywerf 19.15 Afsluiting Caribische Vlootdagen met vuurwerk De toegang tot het Vlootdagenterrein is gratis.

Tijdens de Caribische Vlootdagen kunt u aan boord stappen van de schepen uit binnen- en buitenland. Dit jaar kunt u zelfs in een Nederlandse onderzeeboot rondlopen! U kunt het allemaal beleven: een kijkje nemen aan boord van een kustwachtcutter of meekijken op de brug van een levensgroot amfibisch schip. De schepen zijn op zaterdag van 13.00 – 17.00 uur en op zondag van 10.30-17.00 uur open voor het publiek.

Demonstraties Geef uw ogen de kost bij een van de vele spectaculaire demonstraties op en boven de Annabaai en op het Brionplein. Daar tonen eenheden van de marine, kustwacht en landmacht verschillende facetten van hun dagelijks werk. Van het redden van een drenkeling en het onderscheppen van een drugstransport, het afdalen uit een helikopter tot een aanval op een vijandelijk huis. Mariniers en landmachtmilitairen dalen af van de zestig meter hoge Julianabrug. Als klap op de vuurpijl geven het DASH-8 kustwachtvliegtuig en twee helikopters adembenemende vliegshows. De demonstraties vinden plaats op zaterdag en zondag van 13.00 – 15.00 uur.

Activiteitenterrein Kinderen die van een uitdaging houden, kunnen terecht op het Brionplein. Bedwing een klimmuur en touwbaan of test u zelf op een echte schietbaan. Na alle inspanning kunt u genieten van een gratis kop oer-Hollandse snert. Ook als u niet actief wilt deelnemen, valt er op het Brionplein veel te zien en te beleven. Zoals meerijden in een militair voertuig van de Koninklijke Landmacht of het bekijken van een gewapende infanterie-exercitie van het Vrijwilligers Korps Curaçao.

Stands en displays Op het hele Vlootdagenterrein staan stands en displays opgesteld. Bespioneer de vijand in het donker of laat u informeren bij een van de vele voorlichtingskraampjes van onder meer de Curaçaose Militie en het Korps Politie Curaçao.

Rondvaarten U kunt de Vlootdagen ook bezichtigen vanaf het water. De Boston Whalers en een landingsvaartuig van het Korps Mariniers varen over de Annabaai en door het Schottegat. En ook een Superrhib van de Kustwacht, een reddingsboot van de CITRO en een havenveiligheidsvaartuig van de Curacao Port Authority verzorgen elke dag van 15.00 – 17.00 uur en zondag extra van 11.00 – 12.30 uur rondvaarten door de haven.

Koninginnerun Voor de sportieve bezoeker vindt op zondagmiddag een unieke hardloopwedstrijd plaats: de Koninginnerun. Het parcours van tien kilometer leidt de loper over de drie Koninginnebruggen van Willemstad: de Emmabrug, de Wilhelminabrug en de Julianabrug. Het is ook mogelijk om een verkorte route van 4 kilometer te wandelen. Jeugdexpositie Wilt u weten hoe de jeugd op Curaçao tegen Defensie en Kustwacht aankijkt? Bezoek dan de bijzondere expositie in het Maritiem Museum. Aan de hand van een lesprogramma zijn leerlingen uit groep acht uitgedaagd om op creatieve wijze – in een beeldhouwwerk, schilderij of gedicht – het werk van Defensie en/of Kustwacht uit te beelden. De meest originele werkstukken per school kunt u tijdens de Caribische Vlootdagen in het Maritiem Museum bezichtigen. Toegang tot het museum is gratis tijdens de Vlootdagen. Muziek De Caribische Vlootdagen worden muzikaal opgeluisterd met diverse optredens op de Matheywerf. Op zaterdag komt elke muziekliefhebber aan zijn trekken en kan genieten van optredens van de lokale brassband ‘Universal’ en de Steelband van het Korps Mariniers. De scheepsrockband Vibe verzorgt een niet te missen optreden samen met de zanger van de Golden Earring, Barry Hay. Uit een speciale workshop zijn enkele muzikanten geselecteerd die samen met de Steelband op zondag een optreden verzorgen. Tot slot is het de beurt aan de Curaçaose brassband ‘Happy Peanuts’ om op zondag van 17.00 – 19.15 uur samen met de Steelband te zorgen voor vrolijke Caribische klanken.

Kerkdienst Een moment van bezinning. Op zondagochtend gaan vlootaalmoezenier Arlette Verweirde, pastoor Simon Wilson en dominee Rob van Buiren u voor in een bijzondere kerkdienst aan boord van Hr.Ms. Rotterdam. De dienst wordt muzikaal begeleid door het koor ‘Youthful Spirit’ en vindt plaats van 09.00 – 10.30 uur aan boord van Hr.Ms. Rotterdam aan de Mottetwerf. Deelname aan alle activiteiten is op eigen risico.

Vlootdagen 2011  

CARIBISCHE VLOOTDAGEN: MARITIEM SPEKTAKEL! Defensie en de Kustwacht Caribisch Gebied heten u van harte welkom op de Caribische Vlootdagen 20...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you