Page 1

Tutorial: Una postal de Nadal

Nom i Cognoms: Alex Suarez Font Curs: 4t Data: 19/1/2011 Professora: Carmen Royo Matèria: Informàtica


Tutorial Fotomontatge de Nadal Aquest tutorial us servirà per aprendre a fer muntatges i així poder crear postals, cartells, de tot. Per començar s'han de tenir el següents programes: -GIMP: Podreu modificar completament les imatges, però costa una mica aprendre a fer-lo servir. -Inkscape: Aquest servirà per fer complements a la imatge, estrelles, llunes, sols... El primer pas és tenir les vostres imatges, les podeu buscar pel cercador d'imatges d'Internet:

Un cop tenim les imatges que volem, podem començar l'edició. Ara obrim el GIMP. Un cop estigui obert, ens sortirà una barra d'eines com aquesta:

2/9


Entrem a: Fitxer > Nou > D'acord. Un cop fet això s'obrirà el fitxer buit i haurem d'anar a: Obre. Llavors se'ns obrirà un navegador i haurem de buscar la nostra imatge en el meu cas aquestes dues: Quan se'ns obri haurem d'anar a la barra d'eines i retallar la part de la imatge que volem amb l'eina Crea i edita camins, i anem retallant el contorn de la imatge per després enganxar-la sobre l'altra: Un cop hem acabat d'agafar el contorn de la imatge, hem de clicar a Crea selecció des del camí, així ja podrem retallar la imatge i enganxar-la sobre l'altra. El resultat ha de ser com aquest:

Ara cal posar la nostra cara en el cap del ninot.

3/9


Enganxem la nostre cara sobre la del que tenia el ninot i quedara aixĂ­:

4/9


Ara hem de començar a treballar amb l'Inkscape per fer els decorats finals. L'obrim, creem un fitxer nou i ens posem a fer els decorats, amb l'eina Crea Estels i polígons podrem fer tota mena d'estrelles i polígons:

Per fer cercles i rodones, l'eina Crea cercles, el·lipses i arcs:

5/9


Un cop tenim els decorats de l'Inkscape hem de passar el fitxer a .png ja que llavors el GIMP podrà obrir-ho mentre que si és .svg no podrà. Anem a Fitxer > Exporta a mapa de bits. Ens sortirà aquesta finestra on podem canviar el directori on es guarda la imatge i la configuració.

Ara cal ajuntar el decorat i el muntatge. Un cop fet això posarem el text i els efectes finals. Per afegir el text cal anar a la barra d'eines del GIMP i anar a l'eina Afegeix text a la imatge. Allà ens sortirà el color, la mida, la font... tot sobre el text.

6/9


Per afegir un efecte anem a Filtres. Jo he afegit l'efecte Supernova. Quan ho seleccionem sortirĂ una finestra en la que haurĂ s de seleccionar el radi, el color, el nombre de rajos...

7/9


El rètol final serà aquest:

El muntatge estarà finalitzat ara només caldrà guardar-lo en un format d'imatge (.jpg) ja que el GIMP ho guarda en .xcf. Per desar-la en un altre format anem a Fitxer>Anomena i desa i allà veurem les opcions per a guardar-ho.

Així doncs, estarà acabat el nostre muntatge:

8/9


9/9

Tutorial fotomontatge de nadal  
Tutorial fotomontatge de nadal  

Aquest és el meu tutorial sobre com fer un fotomontatge.

Advertisement