Page 1


Tirant lo Blach 3ºA

Pág 19-25 LUIS SIMÓ En esta part del llibre Tirant decidix armarse cavaller quan s'assabenta de que se celebraren uns tornejos a Anglaterra on es formaran cavallers. Llavors Tirant acompanyat del seu cosí Diofebus i 20 hòmens més que volien ser cavallers. Durant el viatge d'arribada a Londres Tirant coneix un ermità el qual li explica els orígens de la cavalleria i el comportament d'un bon cavaller. Finalment arriba a Londres.

1


Tirant lo Blanch

2


Tirant lo Blach 3ºA

Pág 26-33 ALEX ROMERA Durant esta xicoteta part del llibre els reis d'Anglaterra estaven a punt de casar-se pel que a Londres van arribar persones de totes les parts del món per a veure i celebrar el casament on havien banquets, jocs, cantells i balls i on a més s'anaven a anomenar cavallers en nom del rei pel que a Tirant li beneficiària. Tirant també pas un mal glop perquè pensant-se que hi havia persones atacant el regne es va disposar a defendre el quan en realitat només era una representació, finalment Tirant pas notablement l'examen de prova per a ser armat cavaller.

3


Tirant lo Blanch

4


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 41-47 ALBA PÉREZ Tirant no volia trencar el jurament que li va fer a la bella Agnés. El senyor Vilesemes va intentar prende-li, i el fermall dún estiró, van començar una lluita i recibí una estancada en el braç. Finalment, es van pensar que els dos estaven morts i van vindre el Rei i Agnés , ella va notar que Tirant respirava i finalment va sobrevivir.

5


Tirant lo Blanch

6


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 48-54 ITZIAR CONDE Un dia a mig matí quan Tirant eixia d´un taller de costura es va encontrar amb una alà, que era una raça de gos molt perillosa, que anava mosegant a els qui intentaven subjectar-lo, entonces Tirant va decidir desafiar al gos i com altres vegades va conseguir la victoria. Després de l´ocurrit amb Tirant van arribar a Londres uns caballers (un d´ells era el rei de Polonia) molt estranys, que es van posar a la disposició de qualsevol qui volguera desafiar-los.

7


Tirant lo Blanch

8


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 62-68 GABRIEL DEVESA Tirant es va enterar de que Jerusalem va caure en poder del infidels. Doncs Tirant va formar una tripulació per anar a salvar la ciutat. Entre els homes de la tripulació estava Felip, fill de rei de França, quand Tirant es va donar compte de que era el fill del rei de França, el va avisar de que havia emprés el seu fill Felip. Quan van eixir de Lisboa van entaular un combat a la mar amb quinze naus mores. Uns dies més tard va entrar al port de Palerm per aprovisionar-se de blat i aigua. El rei de Sicília els va allotjar. Va haver una festa en la que estava Ricomana, una donzella d'una bellesa increïble. Ella i Felip es van enamorar, però Ricomana tenia dubtes. El pare de Ricomana li va dir a la seua filla que quan Felip acabara el viatge, li faira molt feliç que es casase amb ell, també li va dir que abans enviara un ambaixador a Paris per a saber si al rei de França li pareix bé aquesta aliança. Ricomana va quedar molt satisfeta amb aquesta recomanació. Tirant va haver de reprendre el viatge, amb la companyia del rei de Sicília. Van arribar al port de Rodes, es van trobar amb un vaixell, el van començar a disparar i el van destruir. La galera de Tirant va conseguir arribar a port sense problemes.

9


Tirant lo Blanch

10


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 76-82 ESTHER SAPENA Tirant va a Jerusalem amb el fi de visitar els llocs sants i lliberar als cristians que estaven en Alexandria. Al mateix temps s'aprovava el casament del fill del Rei de França en la filla del rei de SICILIA, Ricomana. Es fan tots els preparatius pero ella no estava molt convençuda i li posà a prova i en la supere i finalment es van casar.

11


Tirant lo Blanch

12


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 83-89 SANDRO BALLESTER El rei d'Egipte va acabar la carta i li va donar a Tirant. I deia si volia lluitar amb ell doncs Tirant li va escriure una carta per a responer que va a lluitar amb el rei de'Egipte. I van quedar a lluitar en Egipte per a lluitar ma a ma pero el rei d'Egipte a fet una estratengema per a matar a Tirant pero segurament no morirà.

13


Tirant lo Blanch

14


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 90-96 MAR BAEZA Tirant va dir que s´ancontraba malamet i es va anar del jardí a la seua estáncia. Tirant li va confesar el seu amor per la princesa a Diafebuls. Ella tambè volia a Tirant. Un dia estaven a misa y la princesa li va donar a Tirant un coixì. El seu pare estava molt content amb la seua filla. Van pasar uns dies i Titant estava reunit amb el Consell de Constantinoble i aquestos van aprovar la idea que Tirant va tindre. El duc de Macedònia li tenia enveja però el consell va fer cas a Tirant i no al duc.

15


Tirant lo Blanch

16


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 96-104 LUIS GIMENEZ Van arribar noticies desastroses de Macedònia, el duc de Macedònia ha caigut en l´emboscada que li va fer els invasors. Es van fer propostes i sen van anar a batallar però Tirant no estava molt decidit. Abans de anar a batallar van fer una festa i tirant va traure a carmesina a ballar i sen van anar a soles i tirant li va dir que estimava a carmesina. Al dia després les tropes van a anar a la batalla.

17


Tirant lo Blanch

18


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 104 -110 Juan Carlos Després de Constantinoble tirant i la seua tropa van anar a Grecia. Tirant va pedir egües que van a escomençar a travesar la plana i al gran turc. Tirant va pedir el diner per-a la seua tropa. Tirant lo blanc li va donar una carta a l'émbaixador del soldá d'Egipte. Tirant va guanyar eixa batalla i li va pagar a la seua tropa .

19


Tirant lo Blanch

20


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 118-124 Roberto Contú Carmesina vol aconseguir que el seu pare li deixe anar a la guerra amb ell per a aprendre l´art de la guerra. El seu pare no va poder dir que no a la seua filla y la va deixar.Carmesina va aconseguir capturar a un moro per cridar la atenció de Tirant. En la primera part de la batala moren molts soldats, tant els moros com els cristians i decidiren que la batalla es seguiria l´endemà. El duc de Macedonia no estava d´acord però finalment vn sonar les trompes per a la retirada.

21


Tirant lo Blanch

22


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 125-131 Jose David Tirant te que anar a lluitar contra els moros y diu que ell prefereix morir abans de rendirse . Quan van al camp de batalla tirant idea un pla , que consisteix en que els seus homens fagen com si es retiraren per a que els moriscos vagen darrere d´ells i quan apleguen al bosc fer lis una encrucijada i vencerlos.Tirent després de el seu trionf aplega al palau per a sopar amb el rei de Constantinoble i el rei li ofereix el títol de marqués d´una ínsula seua i tirant el rechasa.

23


Tirant lo Blanch

24


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 132-138 PILAR CARBONELL Tirant en la festa va estar ballant amb Carmesina i després quan es va acabar la festa, Plaerdemavida li va dir a Tirant que s'amagara en un cofre per a veure com Carmesina es dutxava.

25


Tirant lo Blanch

26


Tirant lo Blach 3ºA

PÁG 174 -180 CARLOS JESSER Tirant els va contar un a historia als moros per a que no ho fora presoner. Commogut per la historia de tirant el cabdill ho va perdonar i per això Tirant va lluitar contra el rei Escariano d’Etiòpia per alliberar a la princesa del regne de Tremicén . quan la va alliberar la princesa li va demanar matrimoni a Tirant però ell li va dir que no, però en canvi li va batejar per a fer li cristiana. Al final la princesa es va casar perquè li amava tant que també es va fer cristià. En poc temps mes de tres cents mil persones havia batejat Tirant. Però tirant va seguir lluitant contra altres regnes i en una de aquestes es va trobar amb Plaermavida amb la que va tornar a Constantinoble amb sold ats del rei Escariano per alliberar Grècia.

27


Tirant lo Blanch

28


Tirant lo Blach 3ÂşA

RAĂšL PONS 181-187 Este text trata de quan tirant sen va a constantinopla a lluitar contra els moros i al vore que eren un monto mes que ells tirant dexidix fer una estrategia.Tirant li va pedir a deu que li enviara boira i deu seu va fer , despre tirant va llazar barrils amb foc per que pensaren que eren un monto.Molt de els moros es van estrellar etc. ,quan es va fer de dia van vore que volien desembarcar pero no els van adeixar.Per la nit quan els moros estaben adormint van desembarcar i van lliutar cos a cos.

29


Tirant lo Blanch

30


Tirant lo Blach 3ºA

SARA LLORENS PÁG 188 HASTA EL FINAL Tirant conquista todo el imperio griego i finalmente se reencuentra con su primo Diafebus. Tirant nota que se está muriendo, y manda hacer su testamento y a una persona para confesarse. Mientras hacia el testamento muere, y luego le comunican al emperador y a Carmesina la muerte de Tirant. Carmesina empieza a llorar y les dice a sus padres que quiere morir, ya que Tirant havia muerto. El emperador intenta levantarse, y al levantarse muere. Finalmente, Carmesina al ver que no tenía ni a Tirant ni a su padre, muere y es enterrada junto a Tirant en Bretaña. 31


Tirant lo Blanch

32


Tirant lo Blach 3ºA

LUBNA SABADELL En aquest fragment Tiran lo Blanc decideix lluitar contra els quatre cavallers, per honor, amor i menysvaler. Als quals acaben morts tots quatre. Un dia va apareixer Kirieleison de Muntalba que venia a vengar al seu rei que va ser mort per llutar amb Tirant lo Blanc. Finalment aquest va morir per pena i rabia de que el seu rei habia ser mort i Tirant lo Blanc va tornar cap a la seua terra. SERGI PERETÓ Tirant es volia anar perqué pensaba que Carmesina li va enganyar i quan Tirant estaba en la nau es va enterar per paerdemavida que tot era mentira pero va ser demasiat tard perque el mal temp va soltar la nau i es va undir. Carmesina pensava que estaba mort pero Tirant habia conseguit arribar a la costa mora i es va escondre en una cova. Els moros li van encontrar i Tirant va mentir perque no li mataren. MARTA VILLAR La princesa no queria perdonar a Tirant porque estaba disgustada por lo del episodio de la rata. Tirant y Carmesina estaban poco tiempo juntos y por una vez que podian estar juntos apareció la Viuda Reposada y le dijo a Carmesina que su padre la llamaba y Tirant se quejó porque casi nunca estaba con ella y tuvo que irse a una de sus guerras.

33


Tirant lo Blanch FLOR AMANN, LIBRO Es la història d’una investigació policíaca. Hi ha indicis que la mort de mossén Verger, un capellà de 34 anys, ocorreguda anys enrere, va ser un assassinat i no una mort fortuïta com deia l’informe de la policia. Nina i Nest, una parella de policies científics encara bastant inexperts, ajudats per Xara, una estudiant de periodisme, comencen una nova investigació sobre el cas. Nest i Xara s'enamoren. Els tres joves no poden resoldre el cas i el tanquen. Xara, quan vol limpiar la casa de la seua àvia que havia mort, troba el diari del seu pare, que va morir quan ella era xicoteta. En ell posava la veritat, el que havia passat amb mossén Verger. El pare de Xara ho va assassinar. Però Xara no ho sabrà mai perque el vent se'n porta les pàgines on estava escrit.

34

Ilustracion  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you