Page 1

TITANIC E

l RMS TItanic (en anglès: Royal Mail Steamship Titanic, Vaixell Correu Reial Titanic) erael

segon de tres transatlàntics de la companyia anglesa White Star Line (junt amb el RMS Olympic i el HMHs Briitanic) que pretenien dominar el negocia dels viatges transoceànics a principis del segle XX. El Titanic fou varat del 1911 i entrà en servei l’ any següent, essent el vaixell de passatgers més gran i luxós de l’época juntament amb l’ Olympic. Durant el seu viatge inaugural entre Southampton (Gran Bretanya) i Nova York, la nit del 14 al 15 d’abril del 1912 topà amb un iceberg, fet que provocà la seva destrucció i enfonsament i la mort de més de 1.515 persones (d’un total de 2.224). Com a conseqüència de les circumstàncies que envoltaren la tragèdia i de l’atenció pública mundial provocada pel naufragi, el sinistre del Titanic s’ha convertit en un dels naufragis més famosos de la història. El Titanic es va dissenyar emprant algunes de les tecnologies més avançades de l’època, com mampares hermètiques que dividien el buc en 17 seccions independents i que es creia que podien mantenir-lo a la superfície en cas de trencament d’una part del buc; anava dotat de telegrafia, un nou disseny d’hèlix de tres pales i les instal·lacions de primera classe no tenien comparació amb les d’altres vaixells de l’época.


Cotxe elèctric alimentat amb hidrogen. Un vehicle d’hidrogen és un atomòbil que utilitza hidrogen com a font primària d’energia per a la locomoció. Aquests cotxes utilitzen generalment l’hidrogen mitjançant un d’aquests dos metòdes: combustió o conversió depila de combustible. En la combustio, es “crema” l’hidrogen als motors fonamentalment de la mateixa forma que als vehicles tradicionals de gasolina. En la conversió de pila de combustible, l’hidrogen es converteix en electricitat a través de piles de combustible que mouen motors elèctrics. Amb ambdós mètodes, el subproducte principal de l’hidrogen consumit és aigua. La pila o cel·la de combustible és un generador és un generador electroquímic d’energia on el treball elèctric s’obté a partir d’una reacció química que només es produeix en un determinat sentit i la qual els reactius (combustible i oxidant) es troben a l’exterior de la pila pròpiament dita. El treball es produeix mentre hi hagi flux dels reactius. Els típics utilitzats en una cel·la de combustible són hidrogen en el costat de l’ànode i oxigen en el costat del càtode.


Grans descobriments mèdics Les vacunes Les vacunes tnene els seus orígens remots en l’ Índia, o potser a la Zina. El terme deriva del llatí (vacca) i va serr utilitzat per primera vegada per l’anglès Edward Jenner (1749-1823), després de llargs estudis sobre la coc-pox (verola de les vaques). El 14 maig 1976 va extreure virus purulent d’una grangera contaminada i el va inocular al braç d’un jove (James Phipps), que al cap d’uns dies va presentar a la vacunació una pústula que es va curar per si sola. Posteriorment va demostrar que el jove no era afectat per la malaltia.

Descobriment

Descobridor

País

Any

_____________________________________________________________________________ Vacuna contra la varicel·la Edward Jenner Gran Bretanya 1976 Vacuna antirràbica Lluis Pasteur França 1885 Vacuna anticolèrica Hapfkine Rusia 1892 BCG (Antituberculosa) Calmette i Guérin França 1921 Anatoxina Tetànica Ramon i Zoller França 1927 Vacuna antipoliomielítica Salk EEUU 1954 Vacuna contra el sarampió Engers EEUU 1960 Vacuna contra la Rubèola Weller EEUU 1962 Vacuna contra la Varicel·la Takahshi Japó 1983 _____________________________________________________________________________1 __________________________________________ 1

text publicat en : _________________________________________________________________________________________ Google docs 1

Treball d'en Àlex Moreno  

És un treball realitzat a la classe d'informàtica amb molt sacrifici.

Treball d'en Àlex Moreno  

És un treball realitzat a la classe d'informàtica amb molt sacrifici.

Advertisement