Page 1

ALEX ESTEVE

dossier d'obra


ALEX ESTEVE

DOSSIER D’OBRA

Contingut Statement pàgina 4 Cables i branques pàgina 6 El projecte pàgina 8 Litografia d’expressió pàgina 10 Un niño raro normal pàgina 12 Curriculum pàgina 14

2

3


ALEX ESTEVE

Statement

Fins fa un parell d’anys tot semblava indicar que m’acabaria dedicant a alguna cosa propera a la enginyeria. Bé, tot no.

DOSSIER D’OBRA

Finalment em vaig adonar del que volia i vaig començar a estudiar Belles Arts i m’ha costat un curs sencer entendre com treure el que porto a dins i encara no tinc molt clar què és. Encara m’agrada crear les meves pròpies històries (còmic, contes, il·lustracions...) he començat a investigar amb altres llenguatges, deixant-me anar esperant trobar-me a mi mateix mentre aboco idees que només estan relacionades pel fet que surten de mi amb l’esperança de madurar artísticament.

Des de ben petit he dedicat hores i he consumit centenars de folis i llapis dibuixant. Dibuixant animals, personatges de la televisió, monstres, herois... També m’he dedicat a inventar les meves històries (mil vegades creades i mil vegades abandonades). Però això era, òbviament, cosa de nens i no tenia cap futur així que quan vaig haver de decidir què volia fer amb la meva vida (com a mínim amb una part important de la meva vida), les meves passions semblaven quelcom que podria deixar com a hobbies mentre em dedicava a alguna cosa de profit. Crec que devia de ser més llest amb 6 anys que amb 15. Gràcies a aquest criteri meu tan ben cultivat vaig aprendre que dedicar-te a una cosa que no t’omple no esta fet per mi i que hi ha més opcions professionals fora de la enginyeria. Això, però, em va costar repetir un curs (que vaig “malgastar” dibuixant a classe), abandonar una carrera i fer dos cops la selectivitat. A vegades puc ser molt tossut.

4

5


ALEX ESTEVE

DOSSIER D’OBRA

Cables i branques

Fruit de deixar que els materials siguin els que et proporcionin la forma. És una instal·lació que et permet passar-hi per en mig. Les estructures verticals recorden a un bosc o un mòbil, cosa que es troba reforçada per les branques de la part més baixa. Com que les branques no estan lligades al cable sinó que és aquest qui va embolicat al voltant d’elles la mescla es molt més orgànica, així que s’uneixen amb naturalitat tots dos elements. És la natura una de les idees en que em fa pensar aquest peça (inicialment creada sense cap objectiu). Però també ho és la industrialització. És com si aquest equilibri en que suren les branques em parli de l’equilibri que ha d’haver entre natura i civilització.

6

7


ALEX ESTEVE

DOSSIER D’OBRA

El projecte

Amb l’objectiu de madurar artísticament vaig arribar a la conclusió de que abans devia de començar a formar un llenguatge propi i per això calia que conegués la meva forma de treballar. Per assolir aquest objectiu dibuixo i pinto tot allò que em ve de gust, sense preguntar-me si te un sentit, una cohesió amb la resta del meu treball o si funciona. Creo per crear. Encara que tot just he començat ja m’he adonat de que segueixo certs patrons i que alhora gaudeixo provant coses noves. Podria dir que aquest és l’inici del projecte de la meva vida

8

9


ALEX ESTEVE

DOSSIER D’OBRA

Litografia d’expressió

Escampant trossets de cartolina negra com si fos tinta pretenc enregistrar el meu estat d’ànim i les meves emocions. Una sola làmina no te cap sentit però produïdes en gran quantitat pretenc desxifrar-ne el llenguatge. Aquesta serie estava pensada per a aprofitar les característiques de la fotolitografia anant més enllà d’ella com un mitja de reproducció per a tractar-la com a qualsevol altre tècnica. A les làmines no s’indica amb quin sentiment es troben relacionades doncs vull que l’espectador interactuï emocionalment amb elles.

10

11


ALEX ESTEVE

DOSSIER D’OBRA

Un niño raro normal

Aquest és un projecte que encara ha de veure la llum oficialment, pensat com una serie de tires còmiques amb una publicació regular via web. El protagonista es l’Alex una versió més jove de mi mateix. Les tires son un vehicle per parlar del meu jo passat, present i imaginari. Les tires parlen de la meva infància, però també de l’a infància en general, hi apareixen anècdotes i també fets somiats o imaginats alhora que amb un to humorístic s’aborden temes i reflexions més madures. Començaré a publicar-les en quant cregui possible mantindre una regularitat.

12

13


ALEX ESTEVE

DOSSIER D’OBRA

FORMACIÓ ACADÉMICA

ALEJANDRO ESTEVE DE LA RICA Nascut a Barcelona el 13 de novembre de 1991. Desde 1999 resident a Les Franqueses del Vallès. Estudiant de Belles Arts. Lloc web: http://estirataterra.blogspot.com/ http://alexer554.deviantart.com/

Cursos 2003-2007 ESO a IES Lauro, Les Franqueses del Vallès. Cursos 2007-2010 Batxillerat Tecnològic a IES Lauro, Les Franqueses del Vallès. Cursos 2003-2007 ESO en IES Lauro de Les Franqueses del Vallés Cursos 2007-2009 Batxillerat Tecnològic a IES Lauro de Les Franqueses del Vallés Curso 2010-2011 1r quadrimestre del Grau en Enginyeria i Tecnologia Industrial a Escola Tècnica Superior D’enginyers Industrials i Aeronàutica de Terrassa. Actualment estudio el Grau en Belles Arts a la Universitat de Barcelona IDIOMES Català Castellà Anglès nivell mig-baix, mig-alt llegit INFORMÀTICA Nivell usuari: Open Office Microsoft Office AutoCAD 2D Adobe Photoshop CS5 Solidworks 3D

14

15


portafolio  

portafolioportafolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you