__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

FOLD UD HUSE www.alex-es.dk design

Es-

ESCAPE ARKITEKTER


Din Arkitektur - med dine ønsker.... dine valg - dit hjem fra start..... Robust modulbyggeri - ....


design

Es-

ARKITEKTER

Fold ud HUSE Get your priorities straight

www.Monkies.nu/

We fit in everewhere.... KARTOTEK


design

EsEs-

design

OMFATTENDE KARTOTEK AF PRØVEHUSE modulBASERET forskellige TYPER the box is open your house your architecture

Godsbanen - DK-8000 Århus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD ud huse


esign ign ddes

EsEs-

Når din bolig bliver leveret ser den således ud.... Som en lille birkeskov af skodder der folder sig ud som en blomst.... og bliver til 75 m2 terrasser....

Godsbanen - DK-8000 Århus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


// Husbåd, til hus på landjord og i luften - Alt i én bolig....

FOLD ud huse

Boligen er 9,5 meter på den lange led og 3,6 meter i bredden - altså 34 m2 - resource møbleret så rum kvadratmeteren genbruges flere gange..... the bed is dead.


design

Es-

Godsbanen - DK-8000 Ă…rhus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD ud huse


design

Es-

med solceller

Også med genbrugstræ Godsbanen - DK-8000 Århus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD ud huse

ET TÆPPE AF BEBOELSE FOLD ud huse er et modul byggeprojekt med mange fleksible muligheder. Udbuddet er et stort samlesæt med mange valg med udgangspunkt i systematik, økonomi, og smart thinking, og med bæredygtige principper. En slags Build-a-bear koncept for boligen. - den “moderne campingvogn” Her har du mulighed for at få bygget din bolig på dine præmisser. Det er ret simpelt - vi har udviklet en bolig og indrettet den med ressource møbler - lavet en slags modul - som du frit kan sammensætte til din egen bolig efter dine behov. Med flere materialevalg - forskellige plan- & facade-løsninger - tag- & terrasseudformninger. Vi leverer en lang række eksempler at vælge udfra .”


design

Es-

Godsbanen - DK-8000 Ă…rhus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


INTERIØR FOLD ud huse

DEN MATERIELLE FOResTILLING Beskuet mere som et formgivnings element, er materialer yderst sjældent opfattet for hvad det er i historisk-arkitektur - materialer. Arkitekters stillingtagen til formgivning, bruger oftest materialer som skabelse af geometri, dekoration og tegn. Oftest bliver materialet sidestillet med et stille vidne der periodevis bliver opstillet til beskuelse i et blad om arkitektur. Tiltrods for det arkitekturhistoriske på det udviklingsmæssige plan, ofte handler om materiale påfund. Opdagelse af nye materialer, nye måder at konstruere og kombinere på, har markeret sig

stærkest i udviklingen af arkitektur, i fremherskning af nye muligheder og former. Uden materialets artikulering, kan vi ikke artikulere lys. Grundrum fremhæver selv 1:1 scalaen. Grundrum er materialer. Her bruger vi materialer til at artikulere vores brug af rum, og give materialet et formål. Materiale definerer rum. Materialer definerer sågar aktivitet. Dette projekt er rig på materialer, men har også en økonomisk ambition, som er valgt for deres økologiske kvaliteter.


design

Es-

Godsbanen - DK-8000 Ă…rhus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD FUTURA ud huse PLANLØSNINGER VILLA

34M2

34M2


design

Es-

Godsbanen - DK-8000 Ă…rhus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD ud huse

Vores projekt som vi præsenterer det, er frodigt i dets artikulation, og frodig i dens etablering af beboelses forhold. Det er for os det fundamentale krav der er behov for i skabelse af nyt, af bedre billiger beboelse. Men det skal ikke læses som et færdigt produkt, dette er begyndelsen til en undersøgelse, som vi har bearbejdet for at kunne vi en række mu-

ligheder for at konstruere nogle svar på programmet og de enkelte grunde. Det må gerne læses som et mulighedsscenarie, som tager udgangspunkt i HVEM og hvad vi skaber for, og for at gøre os i stand til at skabe denne tilstrækkelighed, effektivering, og gedigen løsning i skabelse af BEDRE BILLIGERE BOLIGER.


design

Es-

Godsbanen - DK-8000 Ă…rhus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLDFACADER ud huse

FOLD ud huse


design

FOLD ud huse Es-

Og her er nogle varianter

Boenheden kan leveres med både fladt og saddeltag og kan sammensættes med flere modeller - så de 34 m2 - bliver til 68m2, 102, 136m2 og 170m2 stadig resource møbleret ...

Godsbanen - DK-8000 Århus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD ud huse


design

Es-

BOLIGER FOR LIVET

Godsbanen - DK-8000 Ă…rhus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


UNDERCOVER FOLD ud huse

ET TÆPPE AF BEBOELSE Vi har behandlet områderne som en mulighed for at skabe et rigt og livligt miljø. Det er igen samlinger af elementer vi har udviklet. Vi har opdelt arealet i to hovedele, det åbne aktivitets areal og det frodige landskab af individuelle huse, og offentlig “skov”. Med mulighed for diverse boldspil, frokost-i-det-fri etc., og skaber en åbenhed for at bringe lyset ind i de tre beboelses enheder. Det er set som et tæppe af beboelse.


design

Es-

SNIT/KONSTRUKTION

FOLD ud huse

Godsbanen - DK-8000 Ă…rhus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD ud huse


design

Es-

FOLD UD HUS Program : Beboelse Årstal : 2014 Beliggenhed : Mobil arkitektur Størrelse : fra 27m2 Status : Igangsat Designteam : Alex Es

Materialer Der tages i materialevalget højde for de i lokalplanen bestemte retningsliner. Materialevalget for hele anlægget er enkelt og pragmatisk, med stor hensyntagen til miljø- og bæredygtighed. I anlægget er træ det gennemgående materiale. Konstruktion og facadebeklædning herunder træ- lameller udføres i vejrstabilt nåletræ: Cedertræ, båndsavet Lærk eller Douglas. Træværk fremstår med overflader som oliebehandlet lyst og/eller tjæret. Tagflader udføres i tagpap. Belægninger udføres i beton som fliser, evt. med udvalgte felter i træ.

[ 7.0 Konstruktion + Materialer ] A Tunge kerner

Konstruktion

B

A

Bygningsanlægget opføres som søjlebjælke- konstruktion i træ. Tagkonstruktion opbygges som ventileret tag, med alm. Spær- konstruktion eller med tag- kassetter.

B

Kerner og vådrum opmures evt. i genbrugssten eller Leca. Murede overflader afsluttes som vandskuret og sandkalket.

C

Dobbeltfacade bestående af en ydre lamel- konstruktion med en bagvedliggende klimaskærm, der variere mellem glas og træ- konstruktion. -Byggeriet udføres efter gældende forskrifter.

Trækkonstruktion

C Dobbeltfacade m. trælameller

BOLIGER FOR LIVET Godsbanen - DK-8000 Århus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD ud huse

Deltag aktivt i både valg af sammensætninger og selve udformning af din bolig fra kælder til kvist, det indre og det ydre. Valg til placeringer, ændringer, tilføjelser og boligen kan følge dit liv på din måde. At leve i et aktivt hus, hvor det daglige brug afspejles i din bolig. En bolig der skildrer dit liv og færden. Og er transporterbart - , I KAN tage huset med jer. En mobil arkitektur lavet af foranderlige moduler, som er fleksibel, bevægelig og i et flytbar design med super funktionelle indretninger.


design

Es-

VILLA FUTURA

BOLIGER FOR LIVET Godsbanen - DK-8000 Århus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


FOLD ud huse


design

Es-

Godsbanen - DK-8000 Ă…rhus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


INTRODUKTION FOLD ud huse

Hos MUCHoS har du mange muligheder og du får meget for pengene Alt i én bolig....


design

Es-

FOLD ud huse

ES er et ungt arkitektkontor startet af den danske arkitekt Alex Es. Det startede endda op èt år før virksomheder som hay og BIG, og vandt flere nationale præmier for “Byens Fremtid, De bynærehavneområder i Aarhus, Fremtidens Foreningshus” og hæderlig omtale for” Bedre Billiger Boliger” og “Grand Egypt Museum” konkurrencerne. Det blev brugt som et springbræt til at udforske store byggeprojekter hos arkitektfirmaerne SHL, og C.F.Møller og har igennem 10 år været på et hav af projekter, i alle scalaer - bl.a. Sallings ombygning, Botanisk nye Palmehus, Musikhusets nye Symfonisal, Ceres grundens masterplan, Haderslev havnefront, Hadsten’s bymidte, Grinsted bymidte osv osv. Kontoret er baseret i Aarhus og arbejder i dag med projekter i UK og Danmark. Kontoret fokuserer på arkitektur og urbanisme, og har i nogen år arbejdet med at udvikle Aarhus, DK som sit test sted. Og er ligenu i færd med at udvikle på et super fedt bolig koncept, med lav ydelse og smarte kvadratmeter, en ressource indrettet kerne med flytbare elementer og nemme justeringer- som en moderne campingvogn - du kan sætte op på alle steder incl din egen grund til lands, vands og i luften. NO more bigger is better! - instead SMALL IS SMARTER Fold ud husene bliver leveret enkeltvis som en pæn pakke på 34/56m2 der folder sig ud som en blomst med 60m2 terrasser lavet af genbrugstømmer, glas og stål. De kan stykkes sammen hvis man har brug for mere plads, og du er selv medbestemmende i valg af størrelser, form og indretning. Se lidt ekempler i dette katalog og lad dig inspirere over hvorledes du kunne tænke dig at bo Vi har din enhed klar på 10/12 uger - og koster 7.500 kr i levering. Vi kan nå langt for få penge. Som arkitekter et vi optaget af at alle vores projekter skal have en dyb forankring i stedet. Ved at nøje analysere konteksten til enhver opgave vi er sat til, prøver vi at finde potentialer og kvaliteter, som kan danne rammerne for projektet. Alex Es fik sin master i arkitektur ved Arkitektskolen i Aarhus - Institute for Experimental Architecture (V) i 2000. Bachelor i videnskab (science architecture) ved University of Eastlondon (B.sc (HONS). Skolen er kendt for at flytte grænserne for det akademiske studie og er anerkendt som en af de mest avantgarde arkitektskoler i Europa. Ved studiet modtog Alex Es en upper second og var også repræsentant i skolens styre. Alex har siden 2001 arbejdet i Skandinavien for en række tegnestuer herunder SHL og C.F.Møller’s afdelinger i Norge, Sverige, UK, og i tyskland. Alex har deltaget i et hav af konkurrencer og projektudviklinger det seneste årti, og med en stor succesrate været ansvarlig for tilblivelsen af god arkitektur med bl.a. arbejde i Norden, DK, UK, og har arbejdet på udviklingen af projekterne: LONDON BUSINESS SCHOOL, FLEETBANK HOUSE, “Natural History Museum” DARWIN CENTRE FASE 2. Og i Dk for bl.a. BOTANISK VÆKSTHUS, SALLING, MUSIKHUSETS SYMFONISK UDVIDELSE, HADERSLEV, HADSTEN, GRINSTED BYPLANER for arkitektfirmaerne C.F.Møller, (Aarhus, Vejle, Aalborg, København, Oslo, Stockholm, London.) Schmidt, Hammer & Lassen (Aarhus) STUFF (Aarhus) Alex har erfaring med at arbejde i uroplaget lande(såsom Bosnien, Syrien, Tunesien, U.A, - Dubai og har boet i Kenya, Mexico, Haite, Cuba, og London!) Og er just kommet hjem fra et ophold i Saharas ørken. Har siden 2010 undervist i design og 3D ved Teko, futurecom og som kritiker ved arkitektskolen i Aarhus. Udviklede ESCAPE Arkitekter i løbet 2010 med assistance fra flere i Aarhus. Alex har erfaring som projektleder, projektudvikling, esnovation, art in architecture og ressoursemøblering siden 2009 og realiserer nu flere projekter bl.a. kunstnerisk indretning på skoler, og udvikling af beboelses modulet med tredje fase af et større boligprojekt på Djursland.

Close relationship on projects

Godsbanen - DK-8000 Århus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /


KONTORET

about us

FOLD ud huse

ARKITEKTER Godsbanen, 8000 Aarhus C Denmark CVR-Nr: 32112986 PARTNER Alex Es es@alex-es.dk +45 23 39 04 77 Danske Arkitekters forbund SAMARBEJDSPARTNERE ROBERT ANDREW SCOTT (Architect Bristol) STEEN INGVARD (Architect Aarhus) ANN PORSMOSE (Architect Aarhus) MORTEN KOKKENDOFF (Architect, furniture designer, Aarhus) CARSTEN PRIMDAL (Business Development) HANS JØRGEN GABRIELSEN (Business Development) KENNETH CILLEBORG (Business development) SØREN BOEL JEPSEN (Office development) JESPER HAUN (Asian office development) FREDERIK KLØVE JAKOBSEN (Art in Architecture development, N.Y.) BENZAID VINCENT (Facility development) THOMAS FLINDT (Facility development) PETER HOLM (Office carpenter) Ingeniers Søren Jensen, Aka Frank Jensen. PRISER Lokal & Anlægs fonden Larsen & Nielsen Fonden HOTSPOT INNOVATION 2013 - finalist MOTORIKLANDSKABER 2012 - 1. præmie DEN NYE MALTFABRIK 2012 - 1. præmie BOLIGER PÅ HAVNEN 2011 - 2. præmie ÅRHUS FRISKOLE UDVIDELSE 2011 JEDDAH 2010 - 2. præmie BOTANISK VÆKSTHUS 2009 - 1. præmie M2 HUSE 2009 - 1. præmie TJØRRING SKOLE 2009 - 2. præmie DE BYNÆRE HAVNEAREALER 2001 - 2. præmie BYENS FREMTID 2000 - 1. præmie

( ES, ESCAPE is an international architect practice based in Aarhus and in Bristol. The office is a design collaborative between different architects Alex Es. ES is a multidisciplinary office that focuses on architecture, urbanism, design-strategy and research. The office has received several honorable mentions and prizes including 1. Prize in the conceptual architecture competition “The Future of the City” and honorable mention in the competition for the “Grand Egypt Museum” . We work with corporate, municipal and private clients in in Europe. The office recently move into new offices at Godsbanen, and are the moment working on several business opportunities in Estetic dEsign, storytelling, photography, art in architecture, animation and collaboration. We put you in front of the line.

design

Es-


design

Es-

EMA

ESCAPE & MUCHoS ARKITEKTER firma præsentation

Es

ARKITEKTER Godsbanen - DK-8000 Århus C // es@alex-es.dk/ tlf - 23 39 04 77 /

Profile for Alex Es

Fold ud huse  

ET TÆPPE AF BEBOELSE FOLD ud huse er et modul byggeprojekt med mange fleksible muligheder. Udbuddet er et stort samlesæt med mange valg m...

Fold ud huse  

ET TÆPPE AF BEBOELSE FOLD ud huse er et modul byggeprojekt med mange fleksible muligheder. Udbuddet er et stort samlesæt med mange valg m...

Profile for alexes0
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded