Page 1

Laura Cort茅s Laura P茅rez Jordi Archs Jose Rossell贸 Alex Olivella Roger Bergony贸


ÍNDEX: 1. Introducció

2. Llengües que es parlen a Nova Zelanda

3. Cultures neozelandeses

4. Esports

5. Anècdota escolar

6. La Societat

7. La Religió


La nostra escola està interessada en l’alumna Eva Ferrer de la universitat de Casp per fer un intercanvi per anar a Nova Zelanda. L’alumna disposarà de la màxima comoditat, i serà enviada a una família d’origen neozelandès, on hi viurà durant 2 mesos. Tot seguit us explicarem característiques del país, Nova Zelanda.


En la nostra escola, l’alumna aprendrà: 1. El idioma maori 2. L’idioma de signes neozelandès. 3. Anglès neozelandès


A Nova Zelanda hi ha tres tipus de cultures: 1. Cultura Maori 2. Cultura Pakeha 3. Altres Cultures La mĂŠs coneguda ĂŠs la maori.


La vostra filla podrà practicar diferents esports típics de Nova Zelanda i esports mundialment coneguts com ara: Netball Rugbi (All Blacks) Criket Equitació Surf Softball Golf I molts altres esports d’aventures.


Com a anècdota podríem explicar l’entrevista que li vam fer a una noia espanyola, des de la nostra escola, sobre les expectatives que havia assolit venint a la nostra escola d’intercanvi. Va comentar que havia viscut a Wellington durant la seva estança, que van ser 2 mesos. Va dir que hi havia poca pobresa comparat amb Espanya. Que en la escola que havia anat havia après a parlar maori i l’anglès neozelandès. Comenta que en va trobar una mica estranya al col.legi, al veure algunes normes que ha Espanya són molt flexibles, com per exemple parar la taula. Com a esport jugava al netball, un esport exclusiu per noies. Es va sorprendre al veure que el menjar, era semblant al espanyol, amb carn, peix i verdura.


A Nova Zelanda, hi ha un societat molt variada. En la nostra escola, a part de rebre molt bona educació, es podrà relacionar amb gent de altres ètnies i religions.


- Per tant la religió també. La religió majoritària és la cristiana.


L’escola ofereix als seus alumnes l’oportunitat de aprendre a cantar òpera amb la famosa cantant Kiri te Kanawa, reconeguda mundialment en el món de la música clàssica.

Altres tipus de música que també disposa la nostra escola és el hip hop neozelandès i l’aprenentatge del haka.


A l’igual que la música, la nostra escola ofereix classes de literatura neozelandesa, donant la oportunitat als nostres alumnes de conèixer les obres de grans escriptors neozelandesos com Frank Sargeson i Alan Duff entre altres.


Flora: A la nostra escola, tenim un bosc proper on tenim: - Els Kauri Trees són uns dels arbres més característics de Nova Zelanda-

- La fulla de falguera és la fulla que simbolitza Nova Zelanda ja que és la planta que més anys ha existit.


En el nostre bosc també trobem: - L’animal més peculiar i característic de Nova Zelanda, el kiwi.

El Possum o opòssum és un dels mamífers que viuen a Nova Zelanda.


Gràcies per la vostra atenció!!!

treball de sintesi 2n C  
treball de sintesi 2n C  

tutfufgjhgvyjh

Advertisement