Issuu on Google+

//

alexandra BEACH ARCHITECTURE & DESIGN


table of CONTENTS dynamic CRATE

railway TOWNHOUSES

Rhinoceros; InDesign; Illustrator

Revit; Photoshop; InDesign

in CADENCE

residential ADDITION

Rhinoceros; InDesign; Photoshop

AutoCAD

italy SKETCHES

the RESTAURANT

Ink of Paper

Ink on Mylar; Photoshop

2012

2013

2007

FABRICATION

ARCHITECTURE

SKETCH

2012

2012

2008

URBAN DESIGN

ARCHITECTURE [FIRM]

ARCHITECTURE

non-profit CAMPUS

salt lake city SKETCHES

Revit; Photoshop; InDesign; Prismacolor

Ink on Paper

2012

URBAN DESIGN

2012

SKETCH


alexandra BEACH

Architecture & Design Portfolio // 2013

M.Arch. University of Utah 2013 Certificate in Urban Design University of Utah 2013 B.Envd Design University of Colorado 2011

// 01


dynamic CRATE Session Studio // Fabrication

GORILLA FARMERS STAND

“THE DYNAMIC CRATE BRIDGES THE GAP BETWEEN THE URBAN AND RURAL, ALLOWING FARMERS TO TRANSPORT AND ASSEMBLE IN A PARKING SPACE”

CRATE DIMENSIONS

The Dynamic Crate is designed as a pop-up structure to hold standard sized milk crates for farmers to sell a variety of produce. It is designed to fit any standard parking space and travel in the back of an average vehicle. The dynamic crate structure is also a study on construction and joints; every member fits together through a lapped joint rather than using hardware. Group Members: Scott Baker TRANSPORT

architecture

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 02


in CADENCE

69.70 Competition // Architecture

“THROUGH THE CONCEPT OF MUSIC, INCADENCE SERVES AS ANARCHITECTURAL COMPOSITION BLENDING PEOPLE, BUILDINGS, AND SPACES IN THE HEART OF SALT LAKE CITY, UTAH.” A series of undulating paths provide simple needs such as seating, signage, direction, through a distinctive identity. Use of light is integrated into the “ribs” of the installations, adding a layer of dynamism. The lights are activated by people who “play” the static environment creating a safe and lively alleyway at night. The path is the harmony, the light if the melody, and the people are the musicians. Like a musical composition, each space in blocks 69 and 70 reacts to a greater harmonic order; crescendos where the path opens to a loud gathering space and diminuendos where the path winds through a narrow quiet space. inCADENCE addresses the alleyways and space between the city’s cultural and performing arts centers through a rhythm that unifies sound, light, and the surrounding context . In its essence, the path provides a myriad of new spaces offering all age groups and people a unique experience. Music connects us all. Group Members: Liz Yonashiro & Katie David


BENCH AND TRASHCAN

SITE PLAN

CONCERT VENUE INSTALLATION

LIGHT DETAIL

WATERFALL INSTALLATION

architecture

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 03


italy SKETCHES Individual // Sketch

“ S K E T C H E S �

architecture

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 04


SPY HOP MEDIUM NON-PROFIT OFFICES

LARGE NON-PROFIT OFFICES STORAGE KITCHEN AND CAFE

EVENT VENUE

MINER’S HOSPITAL CONFERENCE ROOMS LOBBY

architecture

SMALL NON-PROFIT OFFICES INCUBATOR/OVERFLOW

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 06


non-profit CAMPUS

BASEMENT FLOOR PLAN

Session Studio // Urban Design

“THE MINER’S PARK CAMPUS CREATES A UNIFIED COMMUNITY FOR ALL NON-PROFIT ORGANIZATIONS IN PARK CITY” The campus is a collective group of buildings, including the historic Miner’s Hospital, that houses the larger non-profit community in Park City while also combining public places such as a cafe and Spy Hop Productions, a media arts organization. The concept of weaving both spaces, people, the outdoor environment, and ideas broke each program into a common thread and then wove them together to make a tapestry of spaces. Both the landscape paths and building materials are used as a way finding device and unifying factor.

GROUND FLOOR PLAN

SECOND FLOOR PLAN

THIRD FLOOR PLAN

architecture

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 05


1

railway TOWNHOUSES Studio Charette // Urban Design

“THE TOWNHOUSES ARE A RAILWAY INFILL PROJECT IN THE CONTEXT OF A LARGER URBAN DESIGN PROJECT�

2

The railway infill community with townhouses will provide a market rate housing for individuals, couples, and families. The design promotes a healthy lifestyle with access to everyday needs by either walking or biking. The open space design is comprised of three larger components: the pedestrian only plaza, the woonerf street, and the native grass park and plaza. A handful of community gardens and pocket parks are places along the woonerf in places where townhouses cannot be built. The character of the place is retained by the use of rail ties for all planters and fencing. Most building materials are composed of recycled wood, sheet metal, glass, and railroad tracks.

architecture

3 1 North Anchor 2 Townhouses 3 South Anchor

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 06


residential ADDITION

Allen-Guerra Design Build // Architecture [Firm]

“THE GREENHOUSE ADDITION WAS COMPLETED IN JUNE 2012 AS AN ADDITION TO A RESIDENCE LOCATED IN BRECKENRIDGE, COLORADO”

GROUND FLOOR PLAN

The addition was completed during the summer of 2012 during my internship at Allen-Guerra Design Build. The drawings are based on the bold blueprints of the original home. I completed the entire drawing set with minimal supervision. The addition is a one-story room on the south facade. I completed other various small tasks and drawing sets while interning at the design-build firm.

ELEVATIONS

architecture

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 07


the RESTAURANT Studio Project // Architecture

“THE RESTAURANT DESIGN BETWEEN

CREATES A THE OLD

JUXTAPOSED AND NEW”

The restaurant is a historic preservation project located downtown Boulder, Colorado. The design is organized through a series of diagrams moving through the space from public to private and using existing circulation and lines to create movement. The trees on the street front allow a shaded courtyard as well as a permeable screen shielding the new addition while accentuating the existing historic building.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Alley

10

up

9 8

Courtyard Entrance Garden Boxes Outdoor Patio Restaurant Dining Bar Restaurant Dining Kitchen Kitchen Loading Dock

SOUTH ELEVATION

7

NORTH ELEVATION

5 6

4 up

2

3

up

1

SECTION THROUGH OLD RESTAURANT

up Pearl Street GROUND FLOOR PLAN

SECTION THROUGH NEW RESTAURANT

architecture

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 08


salt lake city SKETCHES Individual // Sketch

“

S

K

E

T

C

H

E

S

�

architecture

urban design

fabrication

landscape architecture

sketch

firm

// 09


alexandra BEACH

Architecture & Design Portfolio // 2013

thank you for your consideration

// 10


Portfolio