Page 1

Twitter Blog: periodikusan újabb bejegyzések sorozatából álló bővülő honlap. Formailag a blogok igen sokszínűek lehetnek, egyik fajtájuk a mikroblog. Mikroblog: rendkívül rövid, egyszerű tartalmakkal (csak egy-egy linkből, pár mondatból, egy képből vagy videóból áll) rendelkező blog. Általában személyesebb jellegűek. A technika a felhasználó felé nagyon egyszerű, sokszor hozzászólás sem lehetséges. A Twitter ismeretségi hálózat és mikroblog szolgáltatás. A felhasználók rövid bejegyzéseket vagy egymásnak üzeneteket írhatnak maximum 140 karakterben. A rendszert az Obvious

Corp. hozta létre 2006 októberében.

Bejelentkezés után ezzel a kezdőlappal találkozhatunk. A bal oldalon láthatjuk, hogy hány tweet-et, azaz bejegyzést írtunk, hány követőnk van és mi hány embert/oldalt követünk. Alatta ajánlott oldalakat láthatunk, még lentebb pedig az éppen aktuális trendeket, népszerű hashtageket, oldalakat. Jobb oldalon az általunk követett felhasználók tevékenységeit láthatjuk.


Felül ezt a sávot láthatjuk. Itt válthatunk a kezdőlap és a saját profiloldalunk között. Megtekinthetjük kapcsolatainkat, vagy böngészhetünk a többi felhasználó között. Jobb oldalon található egy kereső, itt érhetjük el a beállításainkat és itt is van lehetőség új tweet írására. Bejegyzéseinket formázatlan szövegként, maximum 140 karakterben tehetjük közzé.

Forrás: -https://twitter.com/ -http://hu.wikipedia.org/wiki/Twitter

Twitter  
Twitter  
Advertisement