Page 1

Staffordshire bullterrier - MĂĽnedens hund

Din hund Nyttige tips for oss med hund

Perfekte julegaver til din hund!

Livsstilsmagasin nr. 1036 - Løssalg 69,-

Tannpuss for din hund Slik holder du dem rene!

Hunden som medisin Det er bevist!

En hund for sin baby Disse hunderasene passer ypperlig til barnefamilier


Dette ønsker hunden seg til jul -

Barnas bestevenn –

Stafford shire Bull Terrier Se hvorfor den er blitt så populær! Side 3.

Klar for litt røff lek – Bull-

dog Den perfekte lekekamerat! Side 4.

Hund som medisin! Det er bevist. Side 5.

Finne den perfekte valpen Side 6.

Dette hundeforet bør du prøve Side 7.

Aktiv i vinter Side 8

Eukanuba inviterer Side 9.

Slik finner du de beste julegavetipsene til din hund! Side 10.

Hundens tenner Slik steller du dem Side. 11


Barnas bestevenn Staffordshire Bullterrier

Rasen er kjent for å være menneskekjær, særlig overfor barn, og er en av få raser som har ordlyden «meget intelligent og hengiven, spesielt overfor barn» i sin rasebeskrivelse. Med sitt gode lynne, sin arbeidslyst og hengivenhet til mennesker kan staffordshire bull terrieren brukes til de fleste hunderelaterte aktiviteter, noe som gjør den til en svært allsidig rase.

I lek kan den høres voldsom ut for de som ikke kjenner rasen. De har en røff måte å leke på, og bruker kroppen aktivt me finter og hopp, samt at den kan bruke mye lyd. Rasen tilpasser seg for øvrig lett familiens behov, og er ypperlig for familier som ønsker en lettstelt hund. Den vil stort sett underordne seg familiens melemmer, men er dog ikke noe ”leketøy” for barn.


Klar for brytekamp Bulldog

Bull Dog`en har en solid byggning som er perfekt for barn som liker å leke litt røft. Denne hunderasen er like komfortabel i store hus som i leiligheter. Men den vil ikke vinne noen priser for den "mest energiske hunden." En føyelig, vennlig og lojal hund, som kommer godt overens med andre kjæledyr og hunder også.


Hunder er medisin!

Hunden er menneskets beste venn, sies det. Men visste du at hunder også kan være effektiv medisin?

Ida Eliassen-Coker er leder for NODAT, Norsk organisasjon for dyreassistert terapi. NODAT jobber med å bruke dyr på forskjellige måter for de som bor på institusjoner, i samarbeid med fagfolk. - Dyreassistert terapi, har vært i utlandet i 30 år, og er helt nytt i Norge, forteller Ida «Spiran» Loretta Brefält eier hunden Spiran, en blandingshund (fuglehund og boarder). Spiran er en blyg hund som er glad i mennesker og har et stabilt humør. Loretta og Spiran går på ukentlige besøk på Cathinka Guldberg-senteret. - Dette er veldig fint motorisk, for de som kanskje ikke har rørt på seg så mye. Få kjenne kropsvarme av en hund, få kose med den og børste sen er helt utslagsbart, forteller Loretta.

Eksamen - NODAT utdanner både førere og hundene. De må bestå eksamen, sånn at vi kan kvalitetssikre det vi tilbyr pasientene våre, sier frivillighetsleder Tonje Reiss, på Cathinka Guldberg-senteret. Slik at vi skal være trygge på at dette er mennesker som vet hva de gjør, som kjenner hunden og hunder som er til å stole på.


Den rettte valpen for din familie -

Den rette valpen vil gi deg masse glede.

Men hvis du, når du tenker deg om, kanskje ikke har energi, tid eller plass til en valp, kan du vurdere en voksen hund isteden - eller til og med en katt. Hvor mye tid kan du bruke på den nye valpen? Valper blir ulykkelige hvis de ikke får nok oppmerksomhet. Du må også sette av ganske mye tid til opplæring, mosjon, lek og pelsstell (spesielt for langhårede hunder). Og det å gjøre hunden husren er en døgnkontinuerlig jobb.

Hvor mye mosjon kan du gi valpen din?

Med mindre valpen din er en minirase, har den behov som gjør at du må ta ansvaret for å gå to turer om dagen på alvor. Hvor mye plass har du? En stor hund vil rive en liten hage i biter mens den graver ned kjøttbein. Og en stor hund trenger plass inne i huset også.

Hvorfor ønsker du deg hund?

Hvordan ser budsjettet ditt ut? I tillegg til prisen på hunden, får du forskjellige typer løpende utgifter: veterinærregninger, hundefôr, hundeforsikring, kennelopphold - og for noen langhårede hunder - profesjonelt pelsstell.

Hvis du vil ha en hund til beskyttelse, eller en arbeidshund eller en hund til konkurranser, er det viktig å tenke på dette også. Og hvis du vil ta med hunden på jobben, må du huske på at noen raser er mer avslappet enn andre. Rasehund eller blanding? Valper av rasehunder får normalt det temperamentet og den psyken som bransjestandarden beskriver. En valp av blandingsrase kan være mindre forutsigbar, men kan bli en kombinasjon av det beste i flere raser. Finnes det allergier i familien? Det finnes mange hunder som er avlet frem for å ikke fremkalle allergier, med det er best å sjekke dette i praksis når du møter valpen og moren.


Klar for brytekamp Slik får du en herlig hundevinter!

Vinteren er en flott tid for hunder og mennesker, men den kan også være besværlig. Derfor tipser vi her om hvordan du og din hund får en finere vinter sammen.

Risiko for forfrysningsskader Frostskader kan ramme hunder på samme måte som mennesker. Ustikkende kroppsdeler som ører, haletipp og på hannhunder pungen, er mest utsatt for kulden. En hund som står bundet på utsiden av butikken mens den venter på eieren

kan få urinveisinfeksjon. Vi mennesker beskytter oss etter beste evne med luer, vanter og varme sko. Hunder har bare pelsen og labbene sine. Derfor må vi hjelpe hundene når kulden blir for sterk og snøen for dyp. Enkelte raser takler av selvsagte grunner Invester i dekken og reflekser kulden bedre. Størrelse og pelsmengde er faktorer som spiller inn. Hundens hold hjelper også til med å holde kulden Et spesielt hundedekken kan være til god hjelp for hunden din, borte. og kan kjøpes i velassorterte dyrebutikker. Det er viktig at det Kulde tar energi

Hunder som ”jobber”, for eksempel jakthunder og trekkhunder, behøver mer energi for å arbeide vinterstid. Her kan et fòr for aktive hunder være et alternativ i stedet for å øke mengde. Tenk på at fòrbytte skal skje gradvis slik at hundens mage rekker å bli vant med det nye fòret. Snakk med de ansatte der du kjøper fòr, de skal kunne besvare spørsmål om dette. En mager hund fryser nok litt mer enn en som er lubben. Det er dermed ikke sagt at du skal fòre opp hunden med tanke på vinterkulden.

passer og dekkenet må ikke være for stort eller for lite. Du kan sikkert få hjelp til å prøve ut rett størrelse i butikken. I samme butikk kan du også kjøpe reflekser til hunden slik at den synes i vintermørket. Det finnes både halsbånd, koppel og dekken med reflekser. Ta vare på labbene!


Dette ønsker hunden seg til jul -

Unngå disse julegavene: Ting du skal unngå å gi i julegave: – Menneskegodteri! Sjokolade er giftig for hund. Det skal ikke mye mørk sjokolade til for at en liten hund kan bli forgiftet, sier Moseng. Et annet anti-julegavetips er kjærledyr selv. – Ikke la kjæledyr bli en spontan julegave!


Hundens tenner

Tro det eller ei, men å ta være på din hunds tenner er like viktig som å ta vare på dine egne. Det er avgjørende for ditt husdyrs generelle helse å få skikkelig tannpleie.

Å oppdage tannproblemer Dyrlegen din vil kunne oppdage eventuelle problemer under den årlige helsesjekken hunden din har. Men frem til da; her er et par ting du bør være på utkikk etter: ◾Gule og brune tannsteinoppsamlinger ved tannkjøttet ◾Problemer med å spise ◾Hovent og blødende tannkjøtt ◾Dårlig ånde Husk på at hunder kan ha dårlig ånde av mange forskjellige grunner, så ikke avfei vond lukt som bare gammel hundeånde.

Plakk og tannstein Spytt. Proteiner, bakterier og matpartikler kombinert vil gi plakk som bygger seg opp dersom den ikke blir fjernet fra tennene. Mineralene i spyttet hans vil deretter bli gjort om til tannstein, en hard, gulaktig masse som samles rundt tannkjøttet. Tannstein kan irritere tannkjøttet og føre til tannkjøttbetennelse, hvilket er begynnelsen på periodontal sykdom.

En god puss Så hvordan kan du ta vare på hundens tenner? Vel, omtrent på samme måte som du tar vare på dine egne; jevnlig tannpuss, et balansert kosthold, og regelmessige tannsjekker. Å pusse tennene hans vil være enklere dersom du starter når han fortsatt er ung, selv om hunder uansett alder til slutt vil vende seg til det. Ikke bruk tannkrem beregnet for mennesker, hunder liker ikke skummet, og det kan føre til urolig mage. Det finnes tannkremer spesielt laget for husdyr. Disse er tryggere og vil smake langt bedre.


Neste nummer av Din hund -

Finn den perfekte valpen for deg og Agilyty treningNoe for alle mener ekspertene. Alt om pelsstellVi viser deg hvordan du steller b책de lang- og korth책rete venner!

Magasin Benedicte  
Magasin Benedicte  

Din hund

Advertisement