Page 1

Храна по Ваш вкус

Мени


Сендвичи

Вегетаријански

Свеж

80 ден.

шунка, кашкавал, павлака, домати

100 ден. Харизма

140 ден.

100 ден. Туна

140 ден.

Обичен

пржена шунка, сланина и кулен, кашкавал, домати, павлака, печурки

шунка, кашкавал, печурки, павлака, домати, по желба краставици

Домашен

кашкавал, сирење, домати, туна, по желба кромид и маслинки

шунка, кашкавал, сирење, печурки, домати, маслинки

Вкусен

Пици

110 ден.

пржена шунка со кашкавал, печурки, домати

Италијански

33 cm

40 cm

50 cm

Маргарита 150 / 210 / 310 / 440ден. томато сос, кашкавал

Сувомеснат шунка, св. врат, сланина, кашкавал, печурки, павлака, домати

пршута, кашкавал, печурки, павлака, краставица

30 cm

мала / голема / фамилијарна / фамилијарна џамбо

110 ден.

кулен, кашкавал, сирење, павлака, домати, краставици

Пршото

130 ден.

кашкавал, сирење, печурки, домати, пиперки по желба маслинки, краставици

120 ден. Фунги

130 ден.

150 / 220 / 310 / 460 ден.

томато сос, кашкавал, печурки

Везувио

150 / 220 / 310 / 460 ден.

томато сос, кашкавал, шунка

Капричиоза 50 / 230 / 320 / 480 ден. томато сос, кашкавал, печурки, шунка

Чизи

160 / 240 / 340 / 500 ден.

томато сос, кашкавал, печурки, сирење

Пеперони 170 / 250 / 360 / 520 ден. томато сос, кашкавал, печурки, кулен

Пеперони Специал 170 / 250 / 360 / 520 ден. томато сос, кашкавал, печурки, кулен


Пица на парче : Капричиоза 70 ден. Кулен 80 ден.

30 cm 33 cm

Карбонара

40 cm

170 / 250 / 360 / 520 ден.

томато сос, кашкавал, шунка, јајце

Скопска

170 / 260 / 380 / 540 ден.

томато сос, кашкавал, печурки, сланина, јајце

Базилико

30 cm 33 cm

50 cm

180 / 270 / 400 / 560 ден.

томато сос, кашкавал, моцарела, домати, босилок

Сувомесната

Македонска

210 / 290 / 440 / 600 ден.

томато сос, кашкавал, печурки, сирење, шунка, домати, пиперки, феферони по желба маслинки и кромид

50 cm

210 / 290 / 440 / 600 ден.

томато сос, кашкавал, печурки, сланина, кулен, св. врат

Кватроформаџи 210 / 290 / 430 / 600 ден. томато сос, 4 видови сирење

Харизма

210 / 290 / 470 / 620 ден.

по ¼ од македонска, пеперони,капричиоза и сувомесната

Вегетаријанска 200 / 280 / 420 / 580 ден. Туна томато сос, кашкавал, печурки, сирење, домати, пиперки по желба маслинки и кромид

40 cm

210 / 300 / 470 / 620 ден.

томато сос, кашкавал, печурки, сирење, тунa по желба маслинки и кромид

Пршото

210 / 300 / 470 / 620 ден.

томато сос, кашкавал, печурки, пршута


Предјадење Фурнарини порција од 200 грама

Даска прва

Фурнарини со сусам

70 ден.

Фурнарини со оригано

70 ден.

Фурнарини со томато сос

70 ден.

Фурнарини со кашкавал

110ден.

210 ден.

Пршут, кулен, св.врат, кашкавал, сирење, маслинки

Даска втора

Печурки на путер

240 ден.

Печурки, кулен, св.врат, лепчиња со кајмак

Лепчиња со кајмак 6 парчиња 90 ден Лепчиња со шунка 6 парчиња Лепчиња со врат

90 ден.

6 парчиња 100 ден.

Лепчиња со кулен 6 парчиња 100 ден. Лепчиња со пршут 6 парчиња 120 ден.

300 грамa 150 ден.


Стромболи Стромболи со месо - со свинско, краставички, сос - со пилешко, краставички, сос

Стромболи со сувомеснато - со кулен, кашкавал, печурки, домати - со св. врат, сланина, печурки, домати - со пршута, печурки, домати

Бело Стромболи - со кулен, кашкавал, павлака, домати - со св. врат, сланина, павлака, домати - со кулен, кашкавал, сирење, пиперки, павлака, домати - со св. врат, сланина, сирење, пиперки, павлака, домати - со пршута, сирење, пиперки, павлака, домати - со кулен, сирење, пиперки, павлака, домати

120 ден. 140 ден. 170 ден.

120 ден. 130 ден. 140 ден. 150 ден. 180 ден. 120 ден.

130 ден. 130 ден.


Пастрмајлија

Свинска и пилешка мала

Свинска и пилешка голема

230 ден.

150 ден.


Kaлцоне

мало / големо

Пеперони

90 / 160 ден.

томато сос, кашкавал, кулен, печурки

Сувомеснато

90 / 160 ден.

томато сос, кашкавал, св. врат, печурки

Харизма томато сос, кашкавал, сирење, пиперки, кулен мало / големо

Oбично

80 / 140 ден.

томато сос, кашкавал, шунка, печурки

Чизи

80 / 140 ден.

томато сос, кашкавал, сирење, печурки

Вегетариано томато сос, кашкавал, сирење, пиперки

80 / 140 ден.

100 / 180 ден.


Палачинки Џем

120 ден.

Чоколадна

120 ден.

Бамби

130 ден.

Пиратска

110 ден. Харизма зимски избор

150 ден.

Островска

130 ден. Харизма летен избор

150 ден.

џем по избор (кајсија, слива, шипка, мешан, јагода, вишна, брусница, аронија, смоква) Нутела крем, чоколаден прелив Нутела крем, плазма, чоколаден прелив Нутела крем, рум, чоколаден прелив Нутела крем, кокос, чоколаден прелив

Кикирики

Нутела крем, кикирики, чоколаден прелив

Орев

Нутела крем, ореви, чоколаден прелив

Бадем

Нутела крем, бадеми, чоколаден прелив

Додаток шлаг +20 денари

Нутела крем - ванила, цимет, чоколаден прелив

џем по избор и ванила сладолед

130 ден. Марс 140 ден. 140 ден.

Сникерс

Американо

140 ден.

Нутела крем, путер од кикирики, чоколаден прелив

140 ден.

Банана

140 ден. Вкусна

Нутела крем, банана, плазма, чоколаден прелив

140 ден.

Нутела крем, кикирики, мед, чоколаден прелив

Рафаело

бел крем, лешници, кокос

140 ден.

Нутела крем, мед, чоколаден прелив

Нутела крем, банана, ореви, чоколаден прелив

160 ден.


Вишна

140 ден.

Фрути микс

140 ден. Обична

Нутела крем, вишни, рум, чоколаден прелив Нутела крем, овошен микс, чоколаден прелив

Богата

Нутела крем, банана, плазма, екстра шлаг, чоколаден прелив

Nuts

Нутела крем, бадеми,лешници, ореви, чоколаден прелив

180 ден. Чизи 150 ден.

Природна

120 ден.

Мохито

120 ден.

Тропикал

120 ден.

Африкано

120 ден.

Амарето

120 ден.

Карамело

130 ден.

Нутела крем - мохито минт, чоколаден прелив Нутела крем - манго, чоколаден прелив Нутела крем - тропска зелена банана, чоколаден прелив Нутела крем - амарето, чоколаден прелив Нутела крем - карамела, цимет, чоколаден прелив

160 ден.

кашкавал, шунка, печурки, павлака, сирење

Сувомесната 100 ден.

мед и ореви

150 ден.

кашкавал, шунка, печурки, павлака

Медена

мед

Палачинки Солени

170 ден.

кашкавал, св. врат, сланина, шунка, печурки, павлака

Пршото кашкавал, пршут, печурки, павлака

180 ден.


тел: 02 2451-251 077 809 409 077 890 490

Hrana dekemvri 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you