Page 1

Merkanalyse

Opdracht: Analyseer een merk, innerlijk en uiterlijk.:KLM C1A Branddesign HAN: Alexa van de Wall


Fonts Registratie: ScalaSans-Btold KLM Letters Logo: Helvetica Neuel Kleur: KLM blauw Royal Dutch Airlines logo: Helvetica Neuel Kleur: KLM Blauw

Kleurgebruik KLM gebruikt twee verschillende kleuren blauw in het logo. #258dbf C: 79 M: 33 Y: 9 K: 0 #283a96 C: 100 M: 94 Y: 1 K: 0

“Als eerste commerciële luchtvaartmaatschappij hadden wij ook de eerste keuze uit de kleuren. Dat werd dus blauw. Net als de lucht.” Aldus Frank Houben, Director Communications & Corporate Identity de kleurkeuze van de KLM.


Merkmodel Logo ‘KLM’s logo heeft door de jaren heen een paar veranderingen meegemaakt, maar de herkenbare kroon, de licht- en donkerblauwe kleuren zijn er altijd in gebleven.


Reclame Bekende slogans van KLM ‘betrouwbaar’ en ‘koninklijk’. Een gevoel die ze naar hun klanten willen uitstralen. En dat lukt hun zeker met de kalme kleur van de blauwe lucht die altijd terug te vinden is in hun reclame. (en huisstijl) Ook hebben ze de laatste tien jaar hun ‘blauwe concept’ uitgebreid naar een 'zwanencampagne'. ‘De zwaan moet KLM-eigenschappen symboliseren zoals koninklijkheid, kwaliteit, elegantie en vriendelijkheid.’ schrijft Rentsje De Gruyter.


Persoon Een typische nederlander, blond haar, donker blauwe ogen. Betrouwbare familieman, maar ook een buisnesman en altijd aan het reizen Hij keert altijd terug naar nederland, draagt dure pakken, maar is ook comfortabel in casual kleding. Kleed zich het liefst in licht blauw om zijn donker blauwe ogen te matchen. Zijn lievelings dier is een zwaan.

Product KLM heeft verschillende diensten voor verschillende doelgroepen.

Vrachtvervoer ‘Air France en KLM werken samen in het vrachtvervoer. AIR FRANCE-KLM Cargo, is verantwoordelijk voor het vervoeren van vracht door de lucht. Luchtvracht kan van alles zijn: van bloemen, computers, vliegtuigonderdelen, kleding en post tot katten en olifanten.’


World Business Class (internationale vluchten) Met een world buiness class ticket krijg je veel voordelen. Voor vertrek krijg je extra bagage vrijstelling,je kunt ook de KLM crown-lounges bezoeken en je kan sparen tot 175% aan Flying Blue Miles*. Verder heb je sky-priority-service, hiermee heb je voorrang bij het inchecken, bagageafgifte, een snellere doorgang bij de veiligheidsen paspoortcontrole, en voorrang bij het aan boord gaan. Ook nog is voorrang bij het afhalen van de bagage. Aan boord ben je voorzien van een ligstoel:190 cm lang, 170 - 175 graden naar achteren verstelbaar en hij heeft een massagestand. Je hebt ook je eigen scherm met persoonlijke entertainmentsysteem. De stoel is ook voorzien van een contactdoos. Er zit ook een gratis world business claass-toilettasje ontworpen door Nederlands designduo Viktor & Rolf Internationale kranten en tijdschrijften. bij in.


Europe Business Class In principe heb je de zelfde voordelen voor vertrek bij Europe Business Class als bij internationale. Het einge verschil is dat je 250% bespaart aan Flying Blue Miles*.Aan boord kan je genieten van een stoel met extra beenruimte die verder naar achteren verstelbaar is, de stoel is ok voorzien van stroom.

Economy Class International/Europe Met Economy Class International/Europe check je in wanneer u wilt. Online, met uw mobiele telefoon, bij een selfservice incheckautomaat of bij de balie. Aan boord kunt u ontspannen in een ergonomisch ontworpen stoel terwijl je geniet van een heerlijk maaltijd. Verder krijgt u uw eigen entertainmentsysteem.

*Flying Blue MilesFlying Blue is het frequent flyer-programma van KLM en Air France. Naarmate men meer vliegt kan men binnen het programma ook hogerop komen. Het begint met Flying Blue Ivory, daarna Silver, daarna Gold en als laatst Platinum.


Merkvisie KLM wil in de luchtvaart voorop lopen door slimmer te zijn dan anderen. Door de fusie met Air France vervult KLM een leidende rol in de wereldluchtvaart. KLM wil voor de klant de eerste keus zijn, voor medewerkers een aantrekkelijke werkgever en voor aandeelhouders een onderneming die winstgevend groeit.

Merkmissie KLM streeft naar winstgevende groei die niet alleen bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen, maar ook aan de economische, maatschappelijke en sociale ontwikkeling. KLM streeft naar winstgevende groei die niet alleen bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen, maar ook aan de economische, maatschappelijke en sociale ontwikkeling.

Merkwaarden Er zijn een paar woorden die de merkwaarden van KLM omschrijft open, gastvrij, eerlijk, vriendelijk, betrouwbaar en gedenkwaardig.

Merkbelofte ‘Journey’s of inspiration’ Een comfortabel reis Betrouwbare vliegmaatschappij

Merkanalyse KLM  

Ik heb een merkanalyse gemaakt van de vliegmaatschappij KLM

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you