Page 1

KOLOVOZ 2018.

5 korisnih savjeta Koju boju odabra za zidove?

www.reta.hr


5 korisnih savjeta Odabir boje za unutrašnje zidove Koju boju odabra za zidove?

5+

Boje imaju najveći utjecaj na izgled i atmosferu u svakom domu, čime su automatski najteža stvar za

izabrati prilikom uređenja. Boje su te koje čine prostor hladnijim ili toplijim, većim ili manjim, mogu stvoriti

misterij ili romantiku, utječu na vaše raspoloženje. Stoga se postavlja pitanje: kako odabrati između toliko boja i nijansi?

1.Odabir nijansi boje Krenite od svojih najomiljenijih boja, suzite izbor na dvije ili tri, i usporedite s namještajem, zavjesama i ostalim stvarima u prostoriji. Bitno je i koliko svjetla imate, jer tamnije boje 'uzimaju' svjetlost i prostor se može činiti premračan. Odabrane boje prije isprobajte na manjem dijelu zida, kako poslije dovršenog posla ne biste ostali razočarani. Za matematičare postoji i savršeni omjer: 60% u prostoriji treba biti dominantna boja, 30% prateća, a preostalih 10% je boja koja dodaje naglasak, kojom pojačavate učinak. Bez obzira na to jeste li se odlučili za neki unikatni dizajn uz kombinaciju boje i oblika na svojim zidovima ili jednostavno želite osvježiti prostor, morate odlučiti kakve ćete boje kupiti. Uz standardne gotove boje u većini boljih trgovina s opremom za uređenje doma postoje palete boja s najrazličitijim nijansama boje koje će vam strojno smiješati na licu mjesta..

2. Vrste boja za zidove Općenito postoje 2 glavne skupine boja, i to su perive boje i one koje se ne mogu prati. Neperive zidne boje nisu pogodne za pranje i ne smijemo ih prati vodom već samo suhom krpom. Glavna prednost neperivih boja je otvorenost filma boje, odnosno kroz neperive boje može prolazit vlaga. Sve je više poželjnija paropropusnost kod boje i zidova jer se tako postiže disanje zidova i sprečava se kondenzacija vlage. Neperive boje su ujedno i najjeftiniji izbor za bojanje prostora. Perive zidne boje su otpornije na ispiranje te sadrže više veziva što znači da dobro prianjaju na podlogu. Iz tog razloga nanesena boja je otporna na ribanje s vodom, dok su neke boje prikladne i za čišćenje sredstvima za čišćenje. Kako perive boje sadrže otporna veziva njihov premaz je čvršći i otporniji na udarce. Perive boje su glede difuzije više ili potpuno zatvorene, zato takvi zidovi manje dišu i na njima se kod nižih temperatura skuplja kondenzacija u obliku vodenih kapi, no to ne škodi premazu.


5 korisnih savjeta Odabir boje za unutrašnje zidove

5+

Postoje 3 vrste unutarnjih boja s obzirom na vezivo i to su boje s tutkalom, disperzijske boje i silikatne boje. Boje s tutkalom na bazi su tutkala, neperive su, potpuno su prirodne i preporučuju se za prostore u kojima želimo postići nisku koncentraciju alergena. Disperzivne boje su najviše korištene i na bazi su smole koje mogu biti prirodne ili umjetne. Njihova glavna karakteristika je što su paropropusne i otporne na čišćenje vodom. Silikatne boje su na bazi kalijevog ili natrijevog silikata, na film boje se formira sloj silikatnih kristala i to je razlog zašto su preporučene za bojanje i vanjskih površina. Kod rada sa silikatnim bojama obavezna je upotreba rukavica pošto je silikatna boja nagrizajuća.

TOP MIX SUSTAV 3. Stvaranje ugođaja Nemojte zaboraviti da određene boje i nijanse sa sobom nose i dio atmosfere,pa se tako nježnije koriste za mirniji ugođaj, dok žarke boje dodaju dramatičnost prostoru. Ako želite ugodnu, društvenu dnevnu sobu, svakako izaberite toplije, svjetlije i kontrastne boje. Ako pak želite više formalni izgled, izbor su plave, zelene i neutralne nijanse. Za spavaću sobu i probleme sa spavanjem i nesanicom, idealna boja je zelena. Stvoriti će potreban mir i atmosferu, te osigurati opuštajući san. Žuta boja pak, preporučuje se za kuhinje i blagovaonice te radne sobe. Pospješuje komunikaciju, ojačava koncentraciju te volju za učenjem. Također, pripisuje joj se povećanje apetita pa ipak pripazite s jačinom nijanse.

4. Strojno mješanje boja Kada ste napokon odabrali svoju idealnu boju i nijansu, garancija da ćete ju uistinu i dobiti je strojno nijansiranje. Sve što morate učiniti je u trgovini odabrati boju ili zapisati njenu oznaku, a ostalo prepustiti djelatnicima. U sklopu Reta salona nudimo strojno miješanje u Top Mix sustavu, što znači neograničen izbor nijansi. Pri odabiru budite hrabri te izađite iz svoje komforne zone, i pokušajte spojiti boje koje nikada ne biste upotrijebili: začudit ćete se kako nezamislive kombinacije mogu biti efektne i dodati faktor oduševljenja u vaš dom! I uvijek kupite malo više kako se naknadno ne bi mučili sa pogađanjem iste nijanse! Ako možete, najbolje bi bilo da uzmete nekoliko nijansi za test jer obično je boja malo drugačija kada je nanesete na zid. Da biste znali koja boja vam najbolje odgovara, morate prvo obojiti manju površinu i pratiti kako zid izgleda


5 korisnih savjeta Odabir boje za unutrašnje zidove

5+

kako dan odmiče jer se svjetlost mijenja pa je i dojam sasvim drugačiji. Danas je većina boja ekološki

prihvatljiva i nije opasna za zdravlje, a neke od njih se zovu 'perive' jer se zidovi smiju prati vlažnom krpicom. To će posebno cijeniti roditelji jer opće je poznato da djeca vole svugdje ostaviti tragove prljavih prstića. Ako ostanu tragovi flomastera, olovaka ili drugog dječjeg pribora za crtanje na zidovima i za to postoji rješenje, sredstva za uklanjanje mrlja i boja sa zidova, s kojim ćete ubrzo vratiti zidove u prvobitno stanje.

5. Kako bojom povećati, smanjiti ili izdužiti prostoriju? Kod dugačkog i uskog prostora kojeg želite učiniti širim i četvrtastijim obojite kraće zidove tamnijim i toplijim bojama s mat završnim premazom kako bi se zidovi vizualno približili, a dulje zidove obojite svjetlijom i hladnom bojom sa sjajnim završnim premazom kako bi dobili efekt da se zidovi udalje. Kako bi postigli topliji ugođaj u prostoriji «snižavanjem» zidova, obojite strop tamnijom bojom od one na zidovima. Također možete i spustiti boju stropa preko linije stropa do 30etak centimetara po zidovima, s time ćete vizualno smanjiti visinu prostora. Dodavanjem vodoravnih linija ili elemenata, kao na primjer niz fotografija do razine gdje želite da završava strop pomoći će u svraćanju pozornosti na donji dio prostora. Želite li da vaša velika soba izgleda manje nego što je, obojite zidovetoplom i tamnijom, mat bojom. Tamnije boje s mat premazom upijaju više svjetlosti i čine vaše zidove tamnijim, manje reflektirajućim i samim time zatvorenijim. Ako želite da vaša mala soba izgleda veća nego što je zidove obojite hladnom i svjetlom, sjajnom bojom. Hladne boje po svojoj prirodi bolje dočaravaju udaljenost i time proširuju prostor. Ujedno svijetle i sjajne boje reflektiraju svjetlost pa ostavljaju dojam većeg prostora. Ako je vaš prostor prenizak, a želite da izgleda više poslužite se s par jednostavnih trikova. Obojite strop svjetlijom hladnijom bojom od one na zidovima. Uz taj trik strop će izgledati udaljeniji, odnosno viši. Isti efekt možete postići «smanjivanjem» površine stropa tako da nastavite bojati zidove preko rubova zida, odnosno i određeni dio stropa se boja u boju zidova te se tako stvara efekt višeg stropa zbog smanjenja površine stropa. Dodavanjem okomitih linija ili pruga također ćete povisiti zidove.


Boje i lakovi Boje za zidove Boje za zidove U kolovozu osvježite boje svojih zidova uz izdvojene boje u Reta ponudi u pakiranjima od 2, 5,10 i 15 litara uz besplatno strojno miksanje boje top sustavom. Rješite se gljivica, plijesni i kondenzacije uz pomoć specijaliziranih sredstva vrlo jednostavno i brzo.

-15%

-15%

Bravo boja za zid

Kempol boja za zid

Bijela, 15 lit

Bijela, 15 lit

Nova cijena: 90,85 kn

Nova cijena: 116,77 kn

Stara cijena: 106,88 kn

Stara cijena: 137,38 kn

IZDVAJAMO IZ PONUDE

15%

popusta na boju za unutarnji zid

-15%

-15%

-15%

Kemopol Premium

Kemopol Protect

Premium boja; Bijela, 15 lit

Un.boja;otporna na plijesni; Bijela, 15 lit

Nova cijena: 240,13 kn

Nova cijena: 137,06 kn

Nova cijena: 133,24 kn

Stara cijena: 282,50 kn

Stara cijena: 161,25 kn

Stara cijena: 156,75 kn

Kempol plus Visokopokr.un.boja; Bijela; 15 lit


Boje i lakovi Boje za zidove, razrjeđivači

-15%

-15%

-15%

Jupol ekonomik

Jupol classic

Draco sheild 600

Bijela, 15 lit

Bijela, 15 lit

Nova cijena: 113,16 kn

Nova cijena: 148,22 kn

Premaz protiv konden.,gljivica i plijesni Bijeli, 1 lit

Stara cijena: 133,13 kn

Stara cijena: 174,38 kn

Nova cijena: 62,69 kn Stara cijena: 73,75 kn

IZDVAJAMO IZ PONUDE

15%

popusta na izdvojene artikle

-15% -15%

Draco clean 600 Za čisti i odstranjuje gljivice i plijesni 1 lit

Nova cijena: 54,19 kn Stara cijena: 63,75 kn

-15%

Valjak polyacryl 25 cm + produžno držalo 130cm

Valjak Tekstil poliakril 25 cm/53 mm

Nova cijena: 34,90 kn

Nova cijena: 33,35 kn

Stara cijena: 41,06 kn

Stara cijena: 31,50 kn


Boje i lakovi Boje za zidove, i ostali pribor

-15% -15%

Valjak Sparta profy 25 cm/53 mm

Valjak Olive profy 25 cm/53 mm

Nova cijena: 53,81 kn

Nova cijena: 47,47 kn

Stara cijena: 63,31 kn

Stara cijena: 55,85 kn

IZDVAJAMO IZ PONUDE

15%

popusta na boju i pribor -15%

-15%

-15%

Karton valoviti U roli, 12 m

Folija 20m

Folija 20m2

Debljina: 15my; 4x5m antistatic

Debljina: 8my; 4x5m antistatic

Nova cijena: 41,24 kn

Nova cijena: 9,90 kn

Nova cijena: 4,22 kn

Stara cijena: 48,51 kn

Stara cijena: 11,65 kn

Stara cijena: 4,97 kn

2


Boje i lakovi Razređivači

-15%

-15%

Razređivač univerzalni Nitro 1,00 lit

Razređivač univerzalni Nitro 0,50 lit

Nova cijena: 18,17 kn

Nova cijena: 12,02 kn

Stara cijena: 21,38 kn

Stara cijena: 14,14 kn

IZDVAJAMO IZ PONUDE

15% -15%

popusta na razređivače

-15%

Sintetički razređivač 1,00 lit

Sintetički razređivač 0,50 lit

Nova cijena: 20,09 kn

Nova cijena: 13,29 kn

Stara cijena: 23,63 kn

Stara cijena: 15,63 kn


Građevinski materijal i oprema Zaštitna oprema Cipele

-20%

-20%

Cipela Agate S3 niska, 9AGAI

Cipela Gearflow S1P,niska

Nova cijena: 141,14 kn

Nova cijena: 255,15 kn

Stara cijena: 176,40 kn

Stara cijena: 318,94 kn

SAMO OVAJ MJESEC popusta na izdvojenu do 20% zaštitnu opremu -20%

-20%

Cipela Strong Metal free, S3

Cipela Treking Niska, crna- S1

Nova cijena: 231,00 kn

Nova cijena: 260,40 kn

Stara cijena: 288,75 kn

Stara cijena: 325,50 kn


Građevinski materijal i oprema Zaštitna oprema

-20%

-20%

Cipela Rio niska

Rukavice Maxiflex Cut, 34-8743

Nova cijena: 52,13 kn Stara cijena: 65,16 kn

Nova cijena: 294,00 kn Stara cijena: 367,50 kn

SAMO OVAJ MJESEC popusta na izdvojenu do 20% zaštitnu opremu -10%

Hlače klasične City

Nova cijena: 100,08 kn Stara cijena: 111,20 kn


Keramika i kupaonska oprema Kupaonska oprema

WC daska Roca The Gap

WC daska

Nova cijena: 290,85 kn

Roca Tipo

Stara cijena: 363,57 kn

-20%

-20%

Nova cijena: 214,32 kn Stara cijena: 267,90 kn

WC školjka viseća

WC školjka stojeća

Roca The Gap

Roca Tipo

Nova cijena: 868,30 kn

Nova cijena: 541,92 kn

Stara cijena: 1.085,38 kn

Stara cijena: 667,40 kn

SUPER AKCIJA

20%

popusta na sve Roca modele dasaka i školjki

WC daska Roca Nexo

Nova cijena: 246,26 kn Stara cijena: 307,83 kn

-20%

-20%

-20% WC školjka viseća

WC daska

WC daska

Roca Nexo

Samospuštajuća, Roca The Gap

Samospuštajuća, Roca Nexo

Nova cijena: 667,67 kn

Nova cijena: 529,70 kn

Nova cijena: 423,55 kn

Stara cijena: 834,59 kn

Stara cijena: 662,12 kn

Stara cijena: 529,44 kn


Boje i lakovi Boje, lakovi, lazure i pribor Boje za zidove Osvježite boje svojih zidova uz ovu posebnu ponudu i besplatno strojno miksanje boje. Naši djelatnici pomoći će vam u izboru uz stručan savjet i tehnička rješenja skrojena po vašoj mjeri.

POSEBNA PONUDA Besplatno strojno mješanje boja za zidove top mix sustavom

Obojite vaš dom...

TOP MIX SUSTAV


Kontakt maloprodaja: 047/638-220, e-mail: maloprodaja@reta.hr Kontakt keramika: 047/642-241, e-mail: keramika@reta.hr Zagrebačka 37, 47 000 Karlovac Popusti su važeći od 01. do 31. kolovoza 2018. ili do prodaje zaliha. Popusti se odnose na gotovinsko plaćanje, u slučaju plaćanja kreditnom karticom ili na rate popust se umanjuje za 5%. U sve naznačene cijene uračunat je pripadajući popust. Besplatnu dostavu moguće je iskoristiti u krugu od 20 kilometara od naše poslovnice uz prethodan dogovor. O dodatnim uvjetima dostave slobodno nas kontaktirajte ili se obratite našim prodajnim predstavnicima. Prikazane fotografije su simbolične, te zadržavamo pravo tiskarske pogreške. Sve cijene navedene su u kunama s uključenim PDV-om.

Uvjeti plaćanja Gotovina, Maestro kartica: jednokratno, popust do 10%. American Express: do 6 rata beskamatno (minimalni iznos rate 500,00 kn) Visa PBZ do 6 rata beskamatno (minimalni iznos rate 500,00 kn) Eurocard/MasterCard: do 6 rata beskamatno (minimalni iznos rate 500,00 kn) Diners: do 12 rata beskamatno (minimalni iznos rate 500,00 kn) Karlovačka banka: Maestro do 12 rata (minimalan iznos rate 500,00 kn) i do 90 dana odgode beskamatno. Zagrebačka banka: Maestro do 6 rata beskamatno (minimalan iznos rate 500,00 kn) Erste banka: Maestro do 12 rata beskamatno (minimalni iznos rate 500,00 kn) Raiffeisen banka: Maestro, MasterCard, Visa 12 rata beskamatno (minimalni iznos rate 500,00 kn)

www.reta.hr


Naši proizvodi za Vaš uspjeh

Reta d.o.o. Zagrebačka ulica 37 47 000 Karlovac web:www.reta.hr email: reta@reta.hr OIB: 01201898816 VAT ID: Hr01201898816 IBAN: HR2824000081190007387

Reta katalog kolovoz 2018  

Akcije i popusti u Reta salonu u kolovozu.

Reta katalog kolovoz 2018  

Akcije i popusti u Reta salonu u kolovozu.

Advertisement