Page 1

Nr 1 • årgang 1 • 20. august 2009 Foto: Fotograf Holst, Fauske

Endelig i Indre Salten! Et moderne magasin, godt lesestoff og spennende møter med folk i Indre Salten. Velkommen til Fauske I Rognan

Sveinar Aase Fauskes musiker-potet. Side 6

Rita Jacobsen Motor-dame med humør. Side 14

Radarparet Rognans kulturkarer. Side 4


FORESTER F ORESTER 2. 2 2.0D 0D COMFORT COMFORT

med BOXER BOXER R DIESEL DIESE EL og symmetrisk AWD AWD fra fr a kkun un kr kkr.. 392.900,FForester orester 2.0D 2.0D Premium Premiu um fr a kkun un kr fra kr.. 443.500,FForester orester Classic med bensin/automatt fr a kkun un kr fra kr.. 432.900,-

USTOPPELIG

SUBARU FORESTER MED BOXER DIESEL BOXER DIESEL motoren og Subarus anerkjente Symmetriske firehjulsdrift sørger for at du alltid kommer frem, uansett forhold. Stor plass og ledende teknologi på sikkerhet og miljø, gjør Forester til årets kjøp. Forester leveres også med kombinasjonen bensinmotor og automatgir.

NYE IMPREZA MED BOXER DIESEL Sammen med vår velrenommerte Symmetriske firehjulsdrift gir BOXER DIESEL motoren en god kombinasjon av sportslighet og god drivstofføkonomi.

IIMPREZA MPREZA 2.0 2 0 COMFORT 2. COMFORT

Tlf. 75 68 16 70 - 8250 Rognan

med BO BOXER XER R DIESEL DIE ESEL og symmetrisk AWD AWD fra fra kun kun n kr. kr. 313.400,Impreza Impreza 2.0D 2.0D Sport Sporrt Premium Premium fraa kun fr kun kr. kr. 343.500,Impreza Impreza Classic bensin/aut bensin/aut fraa kun fr kun kr. kr. 372.700,-

www.rognanauto.no *Frakt, * F r a k t , lleveringse v e r i n g s - og o g reg.omkostninger r e g . o m k o s t n i n g e r er e r inkl., i n k l . , men m e n årsavgift å r s a v g i f t kommer k o m m e r i tillegg. t i l l e g g . Bildene B i l d e n e kan k a n avvike avvike n noe o e ffra r a ttilbudte ilbudte m modeller. o d e l l e r. Forbruk F orbruk IMPREZA: 0,58 l/mil - 0,84 0,8 84 l/mil. CO2-utslipp CO2-utslip p 152-199 g/km. FForbruk orbrukk FORESTER: F ORES TER: 0,63 l/mil - 0,84 l/mil. CO2-utslipp CO2-utsslip p 167-199 g/km. Forbruk F orbruk LEGACY: LEG A CY: 0,57 l/mil l /mil - 0,86 l/mil. CO2-utslipp CO2-utslip p 151-203 g/km. g/km m.

2


GODE IDÉER UTE OG INNE! UNIVERSA

Bruksområder: Balkonger og terraasser Kjellere og garasjer Hobbyrom og vaskerom Baderom, dusj, og rundt svømmebasseng Camping og båt.

Den vedlikeholdsfrie gulvplaten for utendørs og innendørs bruk. Vedlikeholdsfritt gulv til mange formål - til balkonger og terrasser, garasjer og kjellergulv Farge: mørke grønn. Pris pr m2 kr.

168,-

Egenskaper: Enkelt å legge uten verktøy Vedlikeholdsfritt Drenerende Sklihemmende overflate Ergonomisk Lett å rengjøre

Skifer på nett - enklere kan det ikke bli! NATUR SLATE

er ekte skifer som monteres i uregelbundet mønster på nett. Kombinasjonene er lett å legge sammen med hverandre. Finnes i tre fargekombinasjoner.

Pris pr m2 fra kr.

BÅT-TEPPE blå-grå. Bredde 2 m

Før 238,-

NÅ 198,-

tyri

676,-

Gardiner, persienner (tre og aluminium) lamell- og rullegardiner og utstyr.

tyrilin

Slitesterk og værbestandig terrassebeis s Vakker, blank overflate s Slitesterk – 3 års vedlikeholdsintervall

Nyhet!

s Utvidet sesong – kan påføres fra 0°C (rimfritt)

Vi har lang erfaring med å skape vakre hjem! Hos oss parkerer du gratis! www.vakrehjem.no

Kommer i fire vakre ferdigfarger inspirert fra norsk natur.

Tyrilin – gjør det vakre enda vakrere

3


Kom og prøv vår nye kveldsmeny, og nyt høstkveldene i vår nye cafe 33! - et nytt og spennende konsept, i en uformell atmosfære hvor trivesel er viktigst.

Hver kveld ✔ ✔ ✔ ✔

Alle rettigheter International drikkemeny Flere typer kaffe Kjøkkenets kveldsanbefalninger

Hver fredag: vinkveld - skjenk så mye vin du vil i glasset, og betal etter vekt.

Åpningstider:

Velkommen til oss. Fauske - Tlf. 75 60 20 16

Mandag - torsdag Fredag Lørdag Søndag

kl 10.00 - 23.00 kl 10.00 - 01.00 kl 10.00 - 02.00 kl 10.00 - 23.00

FOTO: Kai Linde

Radarparet Optimist Sverre Breivik (t.v.) og Frode Monssen er klare for nok en versjon av Rognandagan. FOTO: altforrognan.no

Tekst: ALEKSANDER RAMBERG Optimist Sverre Breivik (42) forteller at det alltid er ekstremt travle dager i forkant av Rognandagan - og i år er intet unntak. - Jeg ser alltid fram til dette og jeg liker at ting skjer og elsker det livet her. Det er mye jobb, men det er helt klart verdt alt strevet når du ser så mange fornøyde ansikter, sier Sverre Breivik som jobber tett med aktivitetsleder for Rognan, Frode Monssen (66) om Rognandagan. Frode Monssen har vært med på arrangere Rognandagan i samtlige år og Sverre Breivik kan ikke få skrytt nok av sin samarbeidspartner. - Det Frode har gjort for Rognan og Rognan-samfunnet går nesten ikke an å beskrive. Det er en helt uvurderlig innsats., sier Sverre Breivik. Med en 24 års aldersforskjell innrømmer Sverre at han nok kan regnes som en læregutt i denne sammenhengen, men vektlegger at de to utfyller hverandre godt. - Vi jobber veldig bra sammen og det at vi også er gode buser privat, har også mye å si for vårt gode samarbeid, sier hele Saltdals Optimist.

GOD KOMBINASJON. Sammensetningen Breivik og Monssen ser ut til å være en god kombinasjon, og optimis-

4

Saltdal kommunes optimist, Sverre Breivik, jobber tett med aktivitetsleder for Rognan, Frode Monssen. Nå er de for 24. gang klare for Rognandagan. I år som fjor samkjøres Rognandagan med Trebåtdagan, og det er nok en gang duket for noen svært innholdsrike dager i Saltdal. Kanskje litt for innholdsrike?

ten forteller videre om et aldri så lite og morsomt sammentreff. - I Bodø er det også noen som også heter Breivik og Monssen som i de siste årene har hatt stor suksess med noe som kalles Bertnesdagan, forteller Breivik. De det er snakk om heter nemlig Bjørn Richard Monssen og Øystein Breivik og er begge i slekt med sine respektive navnebrødre på Rognan. Bjørn Richard er broren til Frode, og Øystein er søskenbarnet til Sverres far. - Så det viser jo at Breivik og Monssen er en knallgod kombinasjon, og det er neppe noen tilfeldighet, sier optimisten. LIV I SENTRUM. Også i år kan publikum glede seg over et rikholdig program på Rognan. - Vi skal blant annet ha en stor utekonsert i sentrum der blant annet Under The Kilt skal spille, og videre skal vi har flere boder i gata og fine kunstutstillinger, sier Frode Monssen. Lørdagen er den største dagen under Rognandagan og arrangørene forteller at det ventes et sted mellom seks og sju tusen besøkende denne dagen alene. I 2010 er det 25-års jubileum for Rognandagan og det kulturelle radarparet forteller at de allerede har begynt å plan-

legge neste års arrangement. FOR MYE PÅ EN GANG? I likhet med de tre seneste årene samkjøres Rognandagan med Treåbåtdagan også i år. Initiativtaker for Trebåtdagan, Kai Linde (47), ser fram til igjen å kunne invitere publikum til noen fine maritime opplevelser på Rognan. - Hele ideen med Trebåtdagan er at vi skal vedlikeholde Rognans posisjon som en stolt båtbyggerbygd, sier Kai Linde. Både Trebåtdagans initiativtaker Kai Linde og Rognandagans Frode Monssen og Sverre Breivik innrømmer at det er både fordeler og ulemper med at disse to arrangementene samkjøres. - Det kan resultere i at det blir for mye som skjer på en gang, men vi har innrettet oss etter dette og kjører derfor et rolig program på lørdags kvelden og satser for fullt på fredagskvelden på brygga og kaia, sier Kai Linde. - Det er selvsagt et problem at folk kan få litt vanskeligheter med å velge. Men vi har nå valgt å gjøre det sånn og et slikt samarbeid gir også mange fordeler, ikke minst i forhold til markedsføring, samstemmer Frode Monssen og Sverre Breivik.


Fremkall sommerminnene hos oss.

Fra kun kr

0,99 Ingen startkostnader!

Jakke 3/4

Bestill bildene i vår butikk eller på vår hjemmeside

399

95

www.fotografholst.no www.fotografholst.no

DESIGN: BODØ NU

Tlf. 75 64 56 00

! K S U H sning

Måleravle r! e b m e t p e s 1.

5


Pianisten fra Finneid Det var juletrefest på Fauske. Femåringen satte seg ned ved pianoet og folk strømmet til for å høre han spille. Sangene kunne han på rams og han spilte med én finger. Slik startet den musikalske karrieren til Sveinar Aase.

Tekst og foto: ALEKSANDER RAMBERG Det begynte hjemme på Finneid i Fauske kommune der Sveinar Aase (36) vokste opp med mye forskjellig musikk rundt seg, enten på platespilleren eller på pappa Tormods flygel. Men da Sveinar begynte å spille piano, var det de sangene han og moren Bodhild hadde sunget sammen som kom først. - Jeg husker godt at jeg som femåring satte meg ned ved et piano på en juletrefest, en eller annen plass på Fauske, og begynte å spille. Alle sangene som jeg og moren min brukte å synge sammen hadde jeg lært meg på piano. Jeg spilte med én finger og jeg husker at folk flokket seg rundt pianoet. Min første offentlige opptreden, sier Sveinar Aase. For i et hjem sterkt preget av musikk og en far som var musiker og klaverlærer, var sporet tråkket godt opp. - Det var aldri noe press fra foreldrene mine og jeg tok heller aldri noen timer med faren min. Jeg var stort sett selvlært, selv om jeg også har hatt noen privattimer hos pianotanter, sier Sveinar.

TIDLIG BANDMUSIKER. På platespilleren hjemme var det ofte tonene fra Brahms og Schubert som fylte stuen, noe som også forklarer hans klassiske forankring i musikken. Men Sveinar forteller også at det var en del viser og annen musikk i hjemmet og selv tok han raskt steget ut som bandartist. - Jeg begynte å spille i band med en del eldre musikere og spilte på puber og til dans, sier Sveinar og forteller videre om et fint bandmiljø i Valnesfjord der han spilte en del med Robert Karlsson, et miljø der også Frode og Atle Nymo var med. Som 16-åring begynte Sveinar å tjene sine første kroner som musiker. Sveinar forteller at andre litt eldre musikere i lokalmiljøet som Ingebjørg Kosmo, Ketil Hugaas og Ole Thomas Gjærum har vært rollemodeller for ham. - De viste at det var mulig å gå denne runden. - Hva legger du i det? - Jo, i forhold til å skulle bli musiker. Det er ikke akkurat et dykkerkurs man skal ta. Man skal lenger enn bare rundt kvartalet, smiler Sveinar. UTDANNING OG JOBB. Etter at han var ferdig med videregående skole på Fauske, bar det ut i den store verden for Sveinar Aase. Først på Toneheim folkehøgskole på Hamar, deretter fortsatte studietiden både i Tromsø og i Tyskland. Etter endt studietid var Sveinar utdannet pianist og klaverlærer med fordypning i musikkteori. Deretter bar det hjemover for den nyutdannede musikeren, som raskt fikk en stilling som distriktsmusiker på Sørfold, og Sveinar flyttet tilbake til Fauske der han bodde i fem år. Som distriktsmusiker for Sørfold kommune har Sveinar en halv stilling i kulturskolen og en halv stilling som utøvende musiker.

6

Sveinar forteller om en god og fleksibel jobb, som nok er mye av grunnen til at han har hatt jobben i over ti år. Etter fem år på Fauske flyttet Sveinar til Bodø, og her trives han godt. EN VARIERT MUSIKALSK HVERDAG. I løpet av et år er Sveinar innom det aller meste. Fra skolekonserter i Den kulturelle skolesekken og konserter for de eldre i Den kulturelle spaserstokken, fra kirkekonserter til operapub, og ikke minst "Alle kan synge koret" som Sveinar har jobbet sammen med Mikael "Micke" Rönnberg om her i Bodø de senere år. - Jeg liker veldig godt å jobbe med sangere og det er vel her jeg føler jeg har aller mest å bidra med, sier Sveinar. Denne sommeren har Sveinar Aase vært mye involvert i den musikalske delen av feiringen av Knut Hamsun og høstprogrammet for 2009 er allerede fullbooket med både skolekonserter og konserter for den kulturelle spaserstokken. - Da blir jeg å kjøre jeg et operaprogram sammen med John Kristian Karlsen og Åse Krystad, sier Sveinar. GEOGRAFISK TILHØRIGHET. Hvis du spør Sveinar om hvor han kommer fra, er svaret som regel Fauske, selv om han liker å si at han er fra Finneid. Da får folk heller lure litt på hvor nå enn det er. Nå har han bodd fem år i Bodø og her blir han nok værende en stund, men noen bodøværing blir han ikke. - Nei, men når det er sagt så føler jeg meg heller ikke som noen fauskeværing. - Hva er du da? - En nordlending. Eller en saltværing. Det med geografisk tilhørighet er ikke så viktig for meg. Jeg har vært mye ute og reist og jeg driver med global musikk, sier Sveinar. Men han kommer raskt på noe som kanskje gjør at han må gå litt tilbake på det han nettopp sa. HJEM TE' JUL. - Jeg er veldig glad for "Hjem te' jul"-konsertene jeg arrangerer med Ingebjørg Kosmo og Bjørn Simensen. Da er det to utsolgte konserter i Fauske kirke, hvert år, med god stemning, god musikk og god mottakelse fra publikum. Da føler jeg meg veldig hjemme. Da kan jeg kan ta meg en runde og spørre om hjelp til diverse ting og folk stiller opp, sier Aase. - Og så tar du kanskje en hilserunde etterpå? - Nei, jeg stiller meg ikke opp i døra og hilser på folk som en eller annen prest. Jeg liker å trekke meg litt tilbake når jeg spiller konserter, sier Sveinar. BODØ SINFONIETTA. Foran årets "Hjem te' jul"-konserter er Sveinar svært glad for å kunne fortelle at han får med seg Bodø Sinfonietta med sopranen Birgitte Christensen som solist til Fauske.

- Det tror jeg blir veldig bra og jeg synes det er veldig sporty av dem at de stiller opp på dette, sier Sveinar og forteller videre at sangensemblet Ylajali fra Bodø også skal delta under årets "Hjem te' jul". Nordland musikkfestukes nye styreleder, Bjørn Simensen, skal som vanlig være konferansier. - Bjørn er en fin fyr og er både idérik og kunnskapsrik. Han har selvsagt mye å si for at disse konsertene har blitt en så stor suksess, sier Sveinar. MANGEL PÅ GODE ARENAER. Men bortsett fra disse to årlige julekonsertene, er det ikke så alt for ofte Sveinar er å se på en scene på Fauske. Det har sine naturlige begrensninger, mener han. - Det er ikke så mange gode arenaer for akustisk og klassisk musikk på Fauske, bortsett fra kirken. Det å sette seg ved et piano og holde konsert på gymnasets gamle aula, det hører 70-tallet til, sier Sveinar. - Da jeg vokste opp var det opptil flere livescener på Fauske. Det er det ikke lenger, sier Sveinar og forteller litt om hans egne synspunkter om å sette tak på skjenkebevilgninger og at det å IKKE bygge et kulturhus på Fauske, var valgflesk foran kommunevalget i 1999. Litt annerledes har det vært i Bodø, og nå i 2009 er eksemplene på det mange å ta av. - Ja, og musikkmiljøet i Bodø har alltid hatt en sterk posisjon. Det husker jeg helt fra jeg vokste opp, sier Sveinar og trekker frem Nordland Musikkfestuke, Parkenfestivalen, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og ikke minst det nye kulturhusprosjektet i Bodø som svært bra for kulturlivet her nord. - Dette inkluderer jo selvsagt både Fauske og resten av Salten i høy grad, sier Sveinar. Han presiser derimot at kulturlivet på Fauske nok har en lang vei å gå likevel. - Det er viktig med en kulturell infrastruktur, sier Sveinar. Dette mener han gjelder både på det profesjonelle planet og på den såkalte amatørscenen. Eller fritidskulturen, som han selv kaller det. STYRKER FAUSKE FRA BODØ. Selv om Sveinar Aase sier at han gjerne skulle ha sett at kulturlivet på Fauske fikk et oppsving, så kommer han aldri til å flytte hjem igjen i det henseende. Sitt bidrag gjør han minst like godt fra Bodø. - Det at jeg bor i Bodø, med et rikt musikkmiljørundt meg, mener jeg gagner folket i Indre Salten. Jeg får muligheten til å dra med meg masse spennende folk innover og jeg får ideer om ting som jeg vanligvis ikke ville ha gjort dersom jeg hadde bodd på Fauske, sier Sveinar Aase og sier avslutningsvis at han er på Fauske minst én gang i uken. - Jobb eller familie? - Jobb i Sørfold og familie på Fauske, sier Sveinar Aase.


Det å sette seg ved et piano og holde konsert i gymnasets gamle aula, det hører 70-tallet til.

e r a B r e s i r p e v s a i l t a r g - og ering! k r a p 2)

DESIGN: BODØ NU

Sveinar Aase

HØST-TILBUD! RX 4600

TX 5100 HW

2 ( 3 8-2

:

Det er nå du gjør det beste kjøpet!

ROGNAN 75 68 00 00

Strandgata 13 8250 Rognan Tlf. 75 69 15 80

7


Valgkampen er i gang for fullt og nok en gang skal folket til stemmeurnene for å si sin mening om hvem de mener fortjener en plass på Stortinget. Vi hørte med folk på gata i Fauske

om de hadde bestemt seg for å stemme, og hvilke saker som opptar dem mest. Vi hørte også om det var noen interesse for Kirkevalget som i år går samtidig med det politiske valget.

Arkaden, Fauske 75 64 70 44

Jørgen Winther (33), Fauske Skal stemme ved Storingsvalget 09. - Ja, jeg skal stemme, sier Jørgen og forteller at han ikke har bestemt seg helt for hvilket parti han vil stemme på, men at han ønsker at den rødgrønne regjeringen skal fortsette. - Jeg mener distriktene er tjent med mindre privatisering og heller statlig eierskap, sier Jørgen og sier også at han synes skolesaken er viktig. - Kirkevalget? - Nei, det har jeg ikke tenkt så mye på, sier Jørgen.

Monica Åsheim (42), Straumen Skal stemme ved Stortingsvalget 09. - Jeg synes det er veldig viktig at man bruker sin stemme. Det er den eneste måten man har mulighet til være med å påvirke vårt demokratiske samfunn, sier Monica som kan fortelle at hun har bestemt seg for hvilket parti hun vil stemme på. - Det har vekslet litt, men jeg har stort sett stemt det samme, sier Monica. - Jeg er ikke for fjerning av formueskatten og at eiendomskatten skal økes. Det vil gå ut over veldig mange. I nord er det veldig viktig at vi beholder arbeidsplasser, blant annet ved at vi holder på fisken vår og videreforedler den her i stedet for å sende den fra oss med en gang, sier Monica. - Kirkevalget? - Det er jeg nok litt mer usikker på, og ikke noe jeg bryr meg så veldig mye om, sier Monica.

Turid Helland (68), Fauske Skal stemme ved Stortingsvalget 09. - Ja, jeg skal stemme, sier Turid og sier videre at det å stemme er viktig. - Jeg har også bestemt meg for hvilket parti jeg skal stemme på, men jeg vil ikke nødvendigvis fortelle det, sier Turid og sier det er fint at det er frivillig om man vil si hvilket parti man stemmer på eller ikke. - Rettferdig fordeling av godene, mener jeg er det viktigste, sier Turid og sier det er viktig at politikerne på Nordlandsbenken er flinke til å fremme våre krav. - Det er viktig at vi vedlikeholder industrien og arbeidsplassene her nord, sier hun. Kirkevalget? - Jeg er ikke i mot å stemme ved Kirkevalget, men jeg kan så lite om det. Det er veldig lite informasjon om Kirkevalget, og her mener jeg blant annet at media bør bli flinkere. - Så nei, det blir jeg nok ikke å gjøre. Jeg må i hvert fall vite mer om det først, sier Turid.

Elektronisk batterilader

Barnepute

12V / 9A

Junior

Kun kr

495,-

Kun kr

99,-

Sensommertilbud: Verktøyvogn

Barnestol

med hjul

15-36 KG

Kun kr

1429,-

Veil pris kr 1999,-

8

Kun kr

499,-

Veil pris kr 690,-

Dagens m/dessert

148,-

Kr

Egen ta med hjem meny

10% rabatt Åpningstider man : stengt tirs-tors, sondag: 14-22 fredag, lørdag: 14-23

Verktøykasse i aluminium

Kun kr

199,-

DESIGN: BODØ NU

Ellen Hansen (21), Fauske Skal stemme ved Stortingsvalget 09. - Jeg har ennå ikke bestemt meg for hvilket parti jeg skal stemme på, men jeg skal selvfølgelig stemme, sier Ellen og forteller at hun blir å følge med i valgkampen. Barn og unge og skolepolitikk er det som opptar Ellen mest. - Kirkevalget? - Nei, det synes jeg ikke er så interessant, sier Ellen.


9


Nå er det skolestart, både for store og små gutter og jenter. Vi sjekket stemningen blant den yngre garde på et fortsatt feriestemt Fauske.

Asle Andersen (8), Kosmo: Begynner i 3. klasse på Kosmo skole. - Jeg gleder meg til å begynne på skolen og treffe vennene mine igjen, sier Asle som går i en klasse med kun fem elever. Noe han selv synes er greit. - Det er litt bra, da blir det ikke så mye mas, sier Asle og forteller at han er spesielt glad i å lese på skolen og at norsk er et av yndlingsfagene.

Jørgen Horverak (11 - snart 12), Bodø: Begynner i 7. klasse på Alstad barneskole. - Det blir kjedelig å begynne på skolen igjen, men morsomt å møte vennene igjen, sier Jørgen som tror det blir litt vanskeligere på skolen nå som han skal ta fatt på det siste året på barneskolen. - Jeg liker best gym, data og matog helsefag, sier Jørgen.

Lise Godtfredsen (13), Sulitjelma: Begynner i 8. klasse på Sulitjelma oppvekstsenter. - Det har vært fint å ha sommerferie, men det blir veldig trivelig å møte alle vennene, sier Lise og forteller at de bor ganske spredt og et stykke fra hverandre. Selv om Lise begynner i 8. klasse, skal hun ikke skifte skole. På Sulitjelma Oppvekstsenter går man alle klassene fra 1. til og med 10. - Men vi blir og bytte lærere, sier hun. Av skolefagene liker Lise best natur- og miljøfag. - Jeg synes det er artig å gjøre forsøk og sånn, sier Lise.

Håkon (9) og Joakim Helgesen (11), Vatnbygda. Begynner i henholdsvis 4.og 6. klasse på Finneid skole. - Det blir artig og møte venner igjen og jeg gleder meg til begynne på skolen, sier Håkon. Storebror Joakim sier seg også enig i det. - Det begynner å blitt kjedelig med sommerferie nå, sier Joakim. Av fagene på skolen liker Håkon best matte, mens naturfag er favorittfaget til Joakim.

Chriss Fredriksen (17), Vatnbygda: Begynner i 2IKT på Fauske videregående skole. - Jeg gleder meg faktisk litt. Det er en bra skole å gå på. Lærerne er hyggelige og flinke og det er et godt miljø på skolen, sier Chriss som ser fram til både å møte gamle kjente igjen, samt å treffe nye folk når skolen starter opp igjen. - Det har vært godt med ferie, men den har stort sett gått med til jobbing, sier Chriss som har hatt sommerjobb på Jernia på Fauske. En jobb han regner med å fortsette i ved siden av skolen. - Jeg tror også det blir mange spennende fag på skolen i år, sier Chriss.

Frihet til å velge.....! 25.000 stolte nordlendinger har valgt Friskhuset. Velkomstgaven venter på deg*. Velkommen!

* Velkomstgaven gjelder for nye medlemmer og bedriftskunder, ved alle Friskhus.

10


INDRE SALTENS STØRSTE KJØPESENTER - AMFI FAUSKE - DET NATURLIGE FØRSTEVALG NÅR DU SKAL FINNE NOE HELT SPESIELT.

Vekkeklokke

Glutenfri

med lys.

Hos oss finner du et rikt utvalg av gluten-/melkefritt innen kjøle-/fryseog tørrvarer. Ta turen innom oss. Velkommen!

Før kr 398,-

398,Gull Funn Nå kun kr

Tlf. 75 64 48 80

Coop Mega Tlf. 75 64 10 13

Panasonic TX-P42x10 med Riks-TV dekoder. Nå kun kr

St ilig

Hettegenser

7.990,-

299,95

Coop Elektro

Jack & Jones

Tlf. 75 64 10 10

Tlf. 75 64 01 10

OG DU FINNER DET SELVFØLGELIG I EN AV VÅRE 29 BUTIKKER I

En hel verden av smaker. Spør oss om råd. Åpningstider: Man - ons 10-18 - Tors - fre 10-19 Lørdag 10-17 Velkommen.

Focus Ølutsalg Tlf. 75 64 10 40

Camilla Jacket Kun kr

398,-

Risøe Tlf. 930 24 590

Høst-tilbud Belysning Fra kr 199,-

Gaven alle blir glad for

Black Design Shop

Amfi Fauske

Tlf. 930 24 590

29 SPESIALBUTIKKER UNDER SAMME TAK GJØR HANDLETUREN TIL OPPLEVELSE FOR HELE FAMILIEN! VI ØNSKER VELKOMMEN!

11


SISTE DAGER AV SOMMERSALGET

Din optiker i Salten og Meløy!

30-50%

Briller, Kontaktlinser, Klokker, Kikkerter.

PÅ "HALVE" BUTIKKEN VELKOMMEN!

Jeans FRA KR

299,Fauske Tlf 75643631

12


DESIGN: BODĂ˜ NU

NY Acer Timeline

r Tid fo

02

12 # * )

1

Opptil 8 timer batteritid!

• Flere størrelser • 1� tykk • Under 2 kg • 4 Gb minne • 500 Gb harddisk

NĂĽ

3Før4kr9398,–,– (HK 212-51) Vekkeklokke m/lys

NĂĽ

398,– Før kr 550,– (HKG 2310)

Mange modeller pĂĽ lager! NĂĽ

Vi er Saltens eneste godkjente serviceverksted for Acer VI REPARERER ALLE MERKER

249,– Før kr 298,– (HK 1010/2410)

SSSCQHHBQJJJK

AMFI Fauske - Tlf. 75 64 48 800

Velkommen til ettersommerens store

RYDDESALG

DESIGN BODĂ˜ NU

Storgata 52, 8200 Fauske - Tlf. 75 64 66 90 - kopidata@kopidata.no

G0907 www.aie.no

Tilbudene gjelder t.o.m. 05.09.09 eller sĂĽ langt beholdningen rekker.

KLÆR REGNKLÆR SKO SYKLER

13


En av gutta Hun omtaler seg selv som ærlig og litt galen. Har ABBA som ringetone på mobilen og er en av de mammaene som hoier og skriker på sidelinjen når ungene spiller fotballkamp.

Rita Jacobsen har for lengst innsett at jobben ikke er det viktigste i livet. På fritiden prioriterer hun først og fremst tid med familien og nå har hun også fått et nytt familiemedlem i den lille Pomeranien-hunden "Tyson".

Tekst og foto: ALEKSANDER RAMBERG Rita Jacobsen (42) lever av å selge splitter nye Mitsubishier og Subaruer, Lynxer og Ski-Dooer – på Rognan. Det er her hun har vokst opp og hun har stor tro på at hjembygda vil være en god plass å leve og jobbe også for de kommende generasjoner. Rita er daglig leder og medeier i Rognan Auto AS. En stolt familiebedrift som ble startet av hennes far Gunnar Jacobsen i 1976, og har gjennom alle disse årene har holdt koken som Indre Saltens eneste forhandler av nye biler. Her har Rita gått gradene fra hennes første sommerjobber med gulvvask og kontorarbeid – og til faren overlot sjefstolen til henne i 1999. - Det var tøffere enn jeg hadde trodd. Jeg har vært oppvokst med bedriften, men det å plutselig skulle bestemme var tøft i begynnelsen, sier Rita Jacobsen og er rask til å skryte av sine 20 ansatte. - Vi er som en familie, sier hun.

FINANSKRISEN. En stor bedrift på en liten plass. Heller ikke på Rognan har finanskrisen gått ubemerket. - Finanskrisen har nok ført til at både vi som bedrifter og enkeltpersoner har snudd litt ekstra på krona. Det er klart

14

vi merker at det har blitt tøffere tider, og vi har ikke et like godt salg som vi har vært vant til. Men vi har heller aldri vært noen ”millionbedrift”. Vi er en sunn bedrift og som har greid å vedlikeholde arbeidsplasser gjennom mange år, og det er jeg stolt av, sier Rita Saltdal og Fauske er det største markedet for Rognan Auto, men Rita forteller at det også kommer kunder fra Bodø og omegn som ønsker å kjøpe sin nye bil på Rognan. - Vi selger også snøscootere. Det utgjør en stor del av salget, og ikke minst fører det til at vi får en yngre kjøpegruppe i butikken. De som skal kjøpe seg ny bil er gjerne godt voksne, men på sikt vil også de yngre være aktuelle nybilkunder, sier Rita. ÆRLIGHET VARER LENGST. Kundene er, som for alle bilforhandlere, også det viktigste for Rita og Rognan Auto. - Vi ønsker at våre kunder skal føle en samhørighet. Vi prøver å ta godt vare på kundene våre og har det høyt under taket. Vi vektlegger at vi skal være ærlige og redelige med våre kunder slik at de ønsker å komme tilbake til oss. Bilkjøp er for de fleste en stor investering og da skal man føle seg trygg på at man velger riktig forhandler, sier Rita. Denne ærligheten har blant annet ført til at hennes

Rognan Auto AS for fem år siden ble kåret til den beste Mitsubishi-forhandleren i Norge, og den andre beste i Europa, i kundetilfredshet. - Jeg snakket med en representant fra Mitsubishi i Europa som sa at det ofte er de mindre forhandlerne som har de mest fornøyde kundene. Vi bor på en liten plass og er alle avhengig av hverandre. EN AV GUTTA. Rita påpeker at fordommene mot kvinner i dette yrket nok er blitt vasket vekk med tiden. - I begynnelsen var det litt sånn; ”stakkars deg, jente”, og jeg var jo ung og folk skulle ofte belære meg. Når folk ringte for å spørre om råd, så skulle de snakke med en mann. Men det har forandret seg. Nå forlanges det egentlig at jeg skal ha peiling på det aller meste. Jeg er blitt en av gutta, og blir behandlet som det. Det har vært mitt mål hele tiden. FLERE STYREVERV. Rita trives som en sjelden fugl i bilindustrien, er glødende opptatt av sitt nærmiljø og gjør absolutt sitt for at Saltdal skal kunne være en plass for folk å kunne bo og ha en jobb. I tillegg til hennes innsats som daglig leder i eget firma, har Rita flere styreverv, blant annet i Rognan-bedriftene Peder Brenne AS og Vev-al-plast AS.


Vi er en sunn bedrift som har greid å vedlikeholde arbeidsplasser gjennom mange år, og det er jeg stolt av, sier daglig leder og medeier i Rognan Auto AS Rita Jacobsen.

- Det er spennende og en annen arena til å både få og gi av sine erfaringer. ”TYSON”. Rita har derimot for lengst innsett at det finnes viktigere ting i livet enn jobb. - Jeg har nok til tider jobbet litt for mye, men det har jeg sluttet med nå. Man vet aldri hvor lang tid man har på denne jorden, så det er ingen vits å jobbe seg i hjel. Jobben er ikke det viktigste i livet mitt, sier Rita. Fritiden bruker Rita som regel sammen med familien eller venner. Hun er gift med Erik og har to barn, Nick på 13 og Nadia på 11. I tillegg har det kommet inn nok et nytt familiemedlem. Den åtte måneder gamle Pomeranien-hunden ”Tyson” er med matmor både på jobb, på turer og på et og annet intervju. - De fleste Pomeraniene er brunrøde, men jeg ville ha en sort. Han blir heller ikke noe større enn det her, sier Rita. Hun forteller at hun egentlig aldri har vært noe ”hundemenneske”. - Jeg har alltid vært mest glad i katter, mens resten av familien har hatt lyst på hund. Det her ble et kompromiss, sier Rita og ser ned på sin smått bjeffende lille følgesvenn.

”- Nei, nå må du la andre hunder også få lov til å komme forbi!” - ”Tyson” er blitt som en ny unge. Det er ”mor sin”. GALEN FOTBALLMAMMA. Barna og familien er viktig for Rita. Både Nick og Nadia er aktive på flere fronter - og begge spiller de fotball. Mamma er med så ofte hun kan. - Ja, jeg er nok en av de mammaene som roper og hoier på sidelinjen, og som kanskje gjør barna sine litt flaue. Men jeg tror egentlig de setter pris på det. - Jeg er kanskje ikke helt som mange andre mødre, og det ønsker jeg heller ikke å være. Jeg kan godt synge og danse litt, og kanskje være litt smågalen. Det er uansett viktig for meg at huset vårt alltid skal være åpent for mine barns venner. Det er veldig viktig for meg å bli kjent med dem og da blir jeg tryggere på det som foregår utenfor hjemmets vegger, sier Rita.

len og live på scenen på Broadway i New York. Rita er heller ikke fjern for å ta mikrofonen fatt, og sier hun bestandig vinner når Playstation tas fram og det synges ABBA på Singstar. CAMPINGLIV. Nok en gang ringer telefonen. Det er Nadia som ringer mammaen sin og lurer på hvor det blir av henne. Rita står nemlig på farten og skal ta seg to dager fri i finværet. - Vi har en campingvogn, og nå på sommeren har vi den stående i Nordfjord, forteller Rita. Det er dit hun er på vei nå. - Ja, det skal bli godt med et par dagers ferie, sier Rita Jacobsen avslutningsvis og setter seg inn sin sorte Mitsubishi Pajero. ”Tyson” har allerede inntatt sin faste plass og virker fornøyd der han sitter i bilen.

ABBA.Et par ganger i løpet av intervjuet kom det kjente toner fra ABBA fra håndvesken til Rita. Et naturlig valg av ringetone, i følge hun selv. - ABBA er størst, uten tvil, sier Rita og forteller om sine opplevelser med musikalen ”Mamma Mia!” både i kinosa-

15


Nils-Ole Steinbakk

Det går alltid en buss eller?

Slagordet ”Hvor du enn er – så er Fauske i midten” ble lansert for noen år siden. Saltenregionen står stadig frem som en region med potensial og vekst. Som en topp moderne region i sterk utvikling har vi det meste i Salten. Vi har det meste – men ikke alt. Siden 1997 har Fauske Næringsforum arbeidet hardt for å få en flybussforbindelse mellom Indre Salten og Bodø Lufthavn. Dette det ser ut til å være helt umulig. Verken busselskap, politikere eller andre viktige aktører ser ut for å ha sansen for å gi oss dette tilbudet. Bussrutene er fra 60-tallet og er dårlig tilpasset dagens marked. Agendatoget er kommet som et meget godt tilbud for jobbpendlere og studenter. Agendatoget har et klart definert tilbud til et spesielt marked. De færreste som skal ta fly som er fra indre Salten benytter Agendatoget som transportmiddel. Det blir for tungvint med taxi etc. I 2009 ønsker vi ”fra dør til dør” tilbudet. Opp i det hele er det en enorm miljøgevinst å hente ved å få ned bruken av privatbil til reising - levering og henting på Bodø Lufthavn. Nordland Musikkfestuke er nettopp avsluttet og heller ikke her finnes det noen form for kollektivtilbud for de som ønsker å delta på en eller flere av tilbudene – utenom privatbilen da. Saltenregionen smelter mer og mer sammen – og vi kommer stadig nærmere hverandre. Det er bare synd at kollektivtilbudet fortsatt henger noen tiår etter sammenlignet med utviklingen for øvrig. Vi gir oss ikke og vil fortsatt stå på et bedre busstilbud i Salten til beste for oss alle som bor her.

Satser i Indre Salten Ståle Pettersen (bildet) blir ny markedssjef i Bodø Nu, og lanserer samtidig et nytt magasin for Indre Salten.

Av MARTIN LOSVIK Med det gjør Pettersen et kraftfullt comeback i Indre Saltens næringsliv. - Jeg er utrolig glad for å være tilbake, og er både stolt og takknemmelig for den mottakelsen både jeg og produktet har fått på Fauske og Rognan, sier Pettersen. Og produktet, det er det du holder foran deg nå, et splitter nytt og moderne magasin for Indre salten. Ståle Pettersen var administrerende direktør for Saltenposten frem til februar i år – etter å ha arbeidet der i syv år. OPPBACKING. - Det er i mediebransjen jeg hører hjemme. Etter at jeg sluttet i Saltenposten har jeg hatt flere jobbtilbud, men jobben i Bodø Nu virket absolutt mest spennende. Jeg kjenner produktet godt, og ser potensialet. Ikke minst etter å ha snakket med flere annonsører. Et produkt som fulldistribueres i hele Salten, og har så lang varighet, må bare gi en god effekt for annonsørene. At jeg i tillegg fikk umiddelbar oppbacking for min idé om et magasin for Indre salten, gjorde utslaget.

TØFFE TIDER. Pettersen lar seg heller ikke av finanskrise og røffe tider i annonsemarkedet. - Bodø Nu kommer ut en gang i måneden, med et fyldig og leseverdig produkt. Mange tar vare på magasinet veldig lenge. 31.000 husstander mottar magasinet. Det er tøffe tider, men Bodø Nu har alt som skal til for å holde på lesere og annonsører. Jeg gleder meg til å representere Bodø Nu!

En klar forsterkning Med Ståles fortid i fotballen, blir det rett å kalle dette en klar forstrekning. Det sier daglig leder i Bodø Nu, Geir Are Jensen. - Ståle har gjort en stor og viktig jobb for Saltenposten, og er en av de aller dyktigste medieselgerne i vår region. Det har han bevist gjennom mange år. At han nå velger å satse med Bodø Nu, er jeg veldig glad for, og jeg tillater meg også å regne det som en anerkjennelse av vårt produkt, sier Jensen.

Nils-Ole Steinbakk Daglig leder i Fauske Næringsforum

Velkommen til en unik matopplevelse på vårt hotell!

Kleshuset AS driver sin virksomhet på Rognan. Selskapet selger dame-og ungdomsklær i selskapets lokale i Rognan sentrum og er tilknyttet kleskjeden B-Young.

Vi søker etter

BUTIKKMEDARBEIDER

Vi utfører alt innen:

DESIGN: BODØ NU

i 50% stilling.

NY M E NY . ptember e s . 1 a r f

Håndverkervn. 14 - 8250 Rognan Tlf. 75 69 00 11

16

Stillingen er et vikariat for ca. ett år Vi ønsker oss en medarbeider med ståpåvilje og godt humør. S.ø innen 1. september 2009. Ved spørsmål angående stillingen, ta kontakt med Rita Bredesen på mob 477 54 277

Håndverkern 7 - 8250 Rognan

• Malerarbeid • Våtrom • Parkettsliping • Flisarbeider

Tlf. 75 64 40 15 - 907 27 653 - Fauske


DESIGN: BODØ NU

Julematen 2009

TETT BAD!

Nye koldtbord fra 1. oktober 2009. Vi fornyer oss på catering, og de ”gamle” koldtbordene blir erstattet med nye. Se vår hjemmeside www.fauskejernbanekafe.no fra 20. september.

DESIGN: BODØ NU

På tide å begynne å planlegge julematen for levering fra oss. Vær ute i god tid, vi har allerede fått de første bestillingene.

Bademiljø kan som de første i Norge tilby 10 års GARANTI tett bad. Som markedets største rørleggerkjede har vi satt bygging av bad og våtrom i system, slik at vi kan garantere at rommet holder tett i 10 år. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud på nytt bad - med garanti.

Follaveien 39, 8200 Fauske, Tlf. 75 64 67 74

Torbjørn Tofte: 482 16 422 - Bror Larsen: 950 86 270

DAMLAS GATEKJØKKEN PIZZA - KEBAB - A´LA CARTE SMÅRETTER - FISKERETTER TYRKISKE RETTER

mye godt!

FAUSKE

MØLLNVEIEN

2- OG 3- ROMS SELVEIERLEILIGHETER • Meget høy standard: • Lavenergibolig • Balansert ventilasjon m/varmegjenvinning • Sentralstøvsuger • Praktisk og elegant kjøkkenløsning • Stor tomt • Sentrumsnært Areal:

2-roms 60m2 + garasje 3-roms 65m2 + garasje

Egenkapital:

Husbanklån:

Gj.snittlig pr. måned:

258.000

1.032.000

2.965.-

288.000

1.152.000

3.309.-

Åpent hver dag kl 12-22

GATEKJØKKEN

SIV INKLUSJE! GARA 4 STKT! SOLG

For nærmere informasjon : Email: krjno@yahoo.no Kenneth Johansen 91618914

Sjøgården 70 • Tlf. 75 64 22 00 17


m

a

g

a

s

i

n

e

t

a

l

t

o

m

r

o

g

n

a

n

TREBÅT- OG ROGNANDAGAN 20. - 23. august 2009

11.00

ONSDAG ONSDA AG 19. 19 augustt

PROGRAM

Kl. 21.00 Kl. 21.00

Vi varmer opp til TrebåtTrebåt og Rognandagene Rognnandagene med Quiz på Strøket Pub. H asselbussen sspiller piller ttilil dans dans på på Norlandia Norlandia R ognan H otell Hasselbussen Rognan Hotell

TORSDAG TORSD DAG 20. 20 august 11 14 og 15-17 11-14 15 5 17 Indre Salten hørselsforening inviterer inviteerer til gratis hørseltest ( Hos Radio Salten) S 12.00-16.00 0 Salgsutstilling i Mita-bygget. Ragnhild Raggnhild Monsen Åpning v/ ordfører Kjell Magne Johansen. 12.00 Joohansen. Saltdal trekkspillklubb spiller. spiller. åpner. Stands og boder åpner r. Velte-Petter 12.00 V elte-Petter 14.00 Lindstrøms Tivoli Tivoli åpner portene Rognankaia. 17.00-20.30 0 FFiskesommer iskesommer for for bbarn arn oogg unge unge oopp pp ttilil 16 16 åårr på på R ognankaia. Båttur. Båttur. Arr: Saltdal A rr: S altdal JFF JFF Butikkene B utikkene har åpent til klokka 18.00 18.00

FREDAG FREDA AG 21. 21 august Saltstraumen Saltstraume en står kl. 16.00 med flo og kan altså passeres paasseres noe tidligere. 10.00 11.00-18.00 0 10.00-18.00 0 11.00-17.00 0 12.00 og 16.30 16 6.30 12.00-16-00 0 12.30-14.30 0 14.00 15.00 15.00-17.00 0 20.00

21.30

Stands og boder åpner Salgsutstilling Mita-bygget Håndverkermarked og kunstutstilling kunstutstilling i Næstbybrygga Maleriutstilling med Einar Bergerr og Nanna Kiönig vis a vis hotellet Nordens råeste ballongshow medd Klovnen Roger. Roger. www.hoppeslott.com www.hoppeslott.com Salgsutstilling Mita-bygget. Ragnhild Ragnhild Monsen S tor debatt debatt i Rognan Rognan ssentrum entrum ”Veivalg ”Veivalg 2 009” med med flflere ere stortingspolitikere stortingspolitikere Stor 2009” ttilstede ilstede i ttillegg illegg ttilil representanter representanter ffra ra næringslivsorganisasjoner. næringslivsorganisasjoner. Lindstrøms Tivoli Tivoli åpner portene Å pning aavv kulturminneløype kulturminneløype i Rognanfjæra. Rognanfjæra. V andring i Rognanfjæra. Rognanfjæra. Åpning Vandring Oppmøte O ppmøte vved ed Næstbybrygga Næstbybrygga Åpen hall i tidligere Saltdalsverftet Saltdalsverfteet Aktivitetshuset. Rognanfjæra, IIdèdugnad: dèdugnad: R ognanfjæra, kunnskap kunnskap & identitetsfremmende identitetsfremmende tiltak tiltak med m ed nnæring æring og og aktiv aktiv kulturell kulturell vverdiskaping erdiskaping Helaften på Kaia og Brygga kro: ”Tøff ”Tøff inn”-kino, utekino med filmen ””Landstrykere”. Landstrykere”. O pptak med med A rve H eløy ssom om fframfører ramfører sine sine tonesatte tonesatte Opptak Arve Heløy Hamsun-tekster.. Ronald Altinius innleder Hamsun-filmen. Servering av Hamsun-tekster i fiskesuppe, øl og vin. I etterkant underholder u trubadur Arve Heløy. Heløy. B utikkene har åpent til klokka 18. 00 Butikkene 18.00

Markering: Mønsåskanne M arkering: M ønsåskanne vved ed FFembøringsnaustet embøringsnaustet nedenfor Haagensenverkstedet Salgsutstilling 12.00-16.00 Salgsutst illing Mita-bygget. Ragnhild Monsen Lindstrøms 12.00 Lindstrøm ms Tivoli Tivoli åpner portene ballongshow med Klovnen Roger. www.hoppeslott.com 12.00 og 14.00 Nordens råeste r Roger. www .hoppeslott.com Aktivitetshuset, 13.00 Aktivitetsh huset, kjeller: Foredrag: ”Restaureringg av Nygårdsvoll-kutteren 1937 Rognan”. Nils Marius Nordnorsk TTjeldsund jeldsund bbygd ygd 1 937 ppåå R ognan”. N ils M arius JJohansen ohansen ffra ra N ordnorsk FFartøyvernsenter. artøyvernsenter. 14.15 Finale i sagekonkurransen; saagekonkurransen; Sag deg til Roma. og roegenskaper i Aktivitetshuset, 15.00 Prat om roing r Aktivitetshusett, skippermøte 15.30 Auksjon aavv nybygd pram på kaia 15.30 Defilering av kapproingsbåtene. Følgebåter tar med m seg publikum for å følge kapproinga. kappproinga. 16.00 N ordlandsbåt-femmila, kkapproing approing oover ver 5 nnautiske autiske m il. Nordlandsbåt-femmila, mil. Premieutdeling P remieutdeling rett rett etter etter siste siste båten båten er er i mål mål Dragefossen 18.00 Dragefoss sen inviterer til gratis allsangkonsert med m Tore Tore o Magnus på Oasen kafè. kaffè. Salg av kaffe Brygga Servering mat Båtquiz. 20.00 B rygga kkro. ro. S ervering aavv m at oogg ddrikke. rikke. B åtquiz. Underhold dning med Kurt og Lasse Underholdning Dansefest Samfunnshuset med Saltdal 20.30 D ansefest ppåå S amfunnshuset m ed S altdal ttrekkspillklubb, rekkspillklubb, Polarvargan Polarvarg an og Sprø Svor. Svor. Arr: Leikaringen Danseorkesteret Hotell 20.00 Danseorke esteret Cantarell spiller på Norlandia Rognan R Stor Rognan med Under Kilt, Robert 21.00 S tor uutekonsert tekonsert i R ognan ssentrum entrum m ed U nder TThe he K ilt, R obert TTuv uv u med bband og Halvard Johansen med band. Arr: Strøket Strøkket Butikkene B utikkene har åpent til klokka 16.00

SØNDAG 23. 23 august august Saltstraumen står kl. 17.20 0 09.00-10.00 10.00-12.00 11.00

Frokost for foor båtfolket i Aktivitetshuset Demonstr rasjon av håndverksteknikker Demonstrasjon Defilering av alle båter forbi kaia. Kaffe og vaflerr Kafe K afe ppåå Aktivitetshuset, Aktivitetshuset, ååpningstider: pningstider: Lørdag 09.30-20.00, 09 9.30-20.00, Søndag 09.30-14.00 I tillegg tillegg til til dette dette vil vil det det være være et et stort stort utvalg utvalg av av boder/stands boder/stands og mangee aktiviteter og konkurranser på forskjellige forskjeellige steder i sentrum. Rognan parkerer du gratis IR ognan sentrum s Les mer på p www.altforrognan.no www.altforrognan.no

LØRDAG LØRDA AG 22. 22 augustt 09.00-10.30 09.00 10.30 0 09.00-16.00 0 10.00 10.00-16.00 0

10 00 15 00 10.00-15.00 0 10.00-16.00 0 10.00-16.00 0 11.00

Frokost for båtfolket i Aktivitetshuset Aktivitetshuuset Kajakk innføringskurs v/Bodø Kajakklubb Kajaakklubb HoppeH oppe- oogg uunghestutstilling. nghestutstilling. FFauske auske kjørekjøre- oogg rideklubb rideklubb inviterer inviterer til til hesteutstilling på flystripa på Rognan. Roggnan. Demonstrasjon av håndverksteknikker håndverksteknikker Håndverkermarked Næstbybrygga H åndverkermarked og og kkunstutstilling unstutstilling i N æstbybrygga Maleriutstilling Einar Kiönig M aleriutstilling med med E inar Berger Berger og og Nanna Nanna K iönig vis vis a vis vis hotellet hotellet Underholdning fra scene i sentrum med blant annet sang, musikk, premieutdeling og auksjon (nye varer). vaarer). Amerikanske biler og Olabil-konkurranse Olabil-konkuurranse i Rådhusparken. Arr: Saltdal Amcarklubb Utstilling av veteranbiler- og motorsykler. motoorsykler. Storflågløpet Rognan S torflågløpet starter starter fra fra R ognan ssentrum. entrum. Premieutdeling fra scenen litt senere sennere

Film fra gamle Rognan sentrum senntrum vil bli vist fredag og lørdag i vindu vinddu på Nordlandsbanken. Alt mere I tillegg tillegg bblir lir det det også også tegnekonkurranse tegnekonkurranse for for barn. barn. A lt ddette ette og og m ere ttilil kan kan du du lese lese om om i “Alt Om Rognan”-magasinet Rognan”-magasinnet som kommer onsdag 19. august. NB! N B! Programmet kan bli endret. enndret. Les programmet i magasinet.

For spørsmål om programmet, program mmet, ta kontakt med: Breivik Frode Monssen 900 42 041 1 eller optimist Sverre B reivik 915 53 599

Arrangør: Saltdal handelsstand, Saltdal kommune og Saltdal kystlag i samarbeid med Nordlandsbanken, Dragefossen, FKSK, Saltenposten, Saltin og Optimisten

Hva skjer i Saltdal? Sjekk

18

www.altforrognan.no


BRUNO

HVA SKJER I FAUSKE? Hver uke eller hver dag på Fauske: BIBLIOTEKENE går fra og med skolestart 19. August tilbake til ordinære åpningstider: Hovedbiblioteket: Mandag og onsdag: 10.00-19.00, tirsdag og torsdag 10.00-15.00. Fredag, lørdag søndag: stengt. Avd. Sulitjelma: Mandag: 17.00 - 19.30. Tirsdag: 11.00 - 14-00. Onsdag: 17.00 - 20.00 Avd. Valnesfjord: Onsdag: 17.00 – 19.30. Torsdag 17.00 - 19.30 FAUSKEBADET holder åpent tirsdag – fredag: 17.00-21.00, lørdag: 12.00-16.00 og søndag: 14.00-18.00 UNGDOMMENS HUS har følgende åpningstider: Mandag: 19.00-22.00. Onsdag og torsdag: 18.00-22.00. Fredag: 19.00-22.00 SULITJELMA KOMM. UNGDOMSKLUBB har åpent mandag og torsdag: 18.00 – 22.00 Valnesfjord komm. ungdomsklubb har åpent Åpningstider tirsdag og torsdag: 18.30-21.30 FYSAK FAUSKE har flere hyggelige aktiviteter på programmet som seniordans og trim mandag til torsdag. Hver onsdag har Fysak Valnesfjord basseng/trim på Helsesportssenteret kl. 20.00 til 22.00.

FAUSKE HELSESPORTSLAG har forskjellige aktiviteter, deriblant boccia, bueskyting, teppecurling, trearbeid, maling, varmebasseng og diverse ballspill til forskjellige tider mandag til torsdag hver uke. FAUSKE BÅTFORENING holder lørdagskafe for alle i lokalet på havna hver uke kl. 12.00 – 15.00. Lørdag: Kl.12-15 – Lørdagskafe for alle i lokalet på havna. FAUSKE HUSFLIDSLAG har ”husflidskveld” som er åpen for alle hver mandag kl. 18.00 – 21.00. Hver lørdag er det kafé og salg av husflidsprodukter kl. 11.00 – 14.00. Lørdag: Kl.11-14 – Kafe og salg av husflidsprodukter Mandag: Kl.18-21 – Husflidskveld. Åpent for alle.

ONSDAG 02. SEPT.

FRA SAM RAIMI, RAIMI REGISSØREN AV SPIDER-MAN OG EVIL DEAD

30.august - 9.september 15 år. Den østerrikske moteskribenten Brunos største ønsker er å bli verdensberømt og prøver ut nye veier for å oppnå dette.

ISTID 3

FK Fauske/Sprint – Saltdalkameratene på Fauske kunstgress kl. 19.00.

1. - 10. september 7 år. Istid-gjengen drar til en underjordisk verden full av dinosaurer for å redde sin venn, dovendyret Sid.

FREDAG 04. SEPT. Allergimarsjen fra Vestmyra skolesenter kl. 18.00 – 20.00. 5 og 10 km.

LØRDAG 05. SEPT.

DRAG ME TO HELL

Fembøringsmarsjen fra Småbåthavna kl.10.00 - 12.00. 5, 10 og 20 km. Fausketrimmen fra Vestmyra skolesenter kl.16-kl.17. 5 og 10km

18. - 23.august 15 år. Christine Brown er en ambisiøs bankrådgiver, men får problemer når gamle Fru Ganush kommer til banken og blir nektet utsettelse på sitt huslån.

SØNDAG 06. SEPT.

TRANSFORMERS

snarveien-film.no

Marmormarsjen fra Vestmyra skolesenter kl.09.30-kl.11. 5,10 og 20km. SOT arrangerer sopptur i Klungsetmarka. Oppmøte på Arsenalet kl. 10.00.

18. - 30. august 11 år. Decepticon kommer for å ta hevn, og Sam må kjempe for å hindre at livet på jorda blir utslettet.

FREDAG 11. SEPT.

21. - 27.august 11 år. Det unge mannskapet på romskipet U.S.S. Enterprise må finne en måte å stoppe en ondskap som truer hele menneskeheten.

4. - 13. september 15 år. Kjæresteparet Lina og Martin reiser til Sverige for å handle store mengder alkohol til bestevennens bryllup. På vei hjem tar de en gammel smuglerrute som skal føre dem trygt gjennom skogen, men noen vil det annerledes.

DUPLICITY

17 IGJEN

SOT arrangerer dagstur til Kobbertoppen og Vardetoppen.

21. - 30.august Alle. To tidligere agenter fra henholdsvis CIA og MI6 innleder et forhold og forlater sine jobber for å drive lukrativ industrispionasje.

TIRSDAG 25. AUG.

DRAGEJEGERNE

1. - 09. september 7 år. Hvem sier at du bare er ung en gang? Hva ville du gjort om du fikk en andre sjanse i livet? "17 igjen" er en komedie med jentenes nye drøm Zac Efron, Leslie Mann og Matthew Perry.

Sommerserie 5 og 10 km – Turmarsj fra Arsenalet, Klungset kl. 18.00 – 18.30.

25. - 30.august 7 år. Solveig og hennes gode hjelpere drar til verdens ende for å kjempe mot jordslukeren.

ANONYME ALKOHOLIKERE har møte på brannstasjonen hver mandag kl. 19.00 -20.30.

FREDAG 21. AUG. LØRDAG 22. AUG SKS fotballskole på Fauske stadion for jenter 7-15 år. IK Grand Bodø stiller med sitt damelag som instruktører.

40 år med Benny Borg – ”På livets karusell”, Fauske kino kl. 19.00.

SØNDAG 13. SEPT. Kulturminnedagan – Tema: ”Kraft og krafttak”.

MANDAG 24. AUG.

STAR TREK

SØNDAG 30. AUG.

SNARVEIEN

For kjøp av billetter på nett og programendringer: www.fauskekino.no

Stor Sjønstå Gård-dag full av aktiviteter kl. 10.30 – 19.00.

Høst-tilbud fra Bygger´n på Fauske! 19x148 dobbelfals Endepløyd, ubehandlet 9,85 pr lm.

74,107,pr m2

ARBOR INTERIØR Arbor panel Perlestaff Cafe Latte. 12x620x2390

19x148 dobbelfals Endepløyd, hvit 2 strøk + primer 14,85 pr lm.

pr m2

199,-

pr plate

Ubehandlet kr 119,- pr plate

Åpningstider: Mandag, onsdag, fredag. 07.30-16.00 • Tirsdag, torsdag. 07.30-18.00 • Lørdag stengt Tilbudene gjelder til t.o.m 4. september 2009 eller så langt lageret rekker.

19


Jakke

299

95

Fauske - Tlf 75 64 54 50

• Bodø City Nord - Tlf. 75 52 60 90

÷30–70% på MENGDER av varer fram til 29/8-09.

Utvalgte sengesett – kjempestort utvalg, NÅ

Stort utvalg av doble sengesett, 200 x 220 cm, NÅ

Opp til –

Perla beige

– på utvalgte gardinhøyder «Perla» Fix Ferdig

GARDINHØYDE

Perla off white

Finnes i i flere farger. 160 cm, veil. kr. 159,-

210 cm, veil. kr. 198,-

240 cm, veil. kr. 229,-

Stort utvalg. Lave priser.

Kalle K

Sjøgata 65 – 75 64 63 26

Fauske Rognan  

Fauske Rognan 2009