Page 1

AITIOPAIKKA - Ohjelmistolehti syksy 2018 Programme briefly in English | Коротко по-русски


Draama

Komedia

Tanssi

Musiikki

Koko perheelle

SISÄLLYSLUETTELO Aleksanterin teatteri on meidän kaikkien omaisuutta .................................. 4 Kreivitär Amalien draamakierrokset .......................................................... 6 Luolamies ............................................................................................... 6 Kaikki mieheni ........................................................................................ 7 Ritva Oksanen - Älä jätä sinua yksin ......................................................... 8 Glenda - tarinoita rakkaudesta .................................................................. 8 Giuseppe Verdi - Don Carlos .................................................................... 9 DDT Jazzband - 60-vuotisjuhlakonsertti .................................................... 10 Jonni Aromaa - Laulua rakastamisen vaikeudesta ...................................... 11 Diiva svengaa! Oopperan, operetin ja musikaalin klassikoita svengaten ....... 12 Amy & Bowie - Stardust .......................................................................... 13 Keres-baletti ........................................................................................... 14 Kuusi ja Kataja - V-P. Bäckmanin kamariooppera ...................................... 15 Red Nose Company - Keisarin uudet vaatteet ............................................ 16 Fork - So... This is Christmas? ................................................................. 17 Aleksanteri nauraa .................................................................................. 18 Osku Heiskanen & Jarkko Valtee - ShoWhat ............................................. 19 Integraatioteatteri Baltzar & Ludvig XIV - Linnuntietä taivaaseen .............. 20 Sankt-Peterburg Opera ............................................................................. 21 Tanssila-gaala ......................................................................................... 21 На струнах дождя .................................................................................. 22 Bolsoi teatterin solisteja saapuu suomeen .................................................. 22 Hyvä tietää .............................................................................................. 23 Briefly in English .................................................................................... 24 Коротко по-русски .................................................................................. 25 Kalenteri ................................................................................................. 26

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Ajantasainen ohjelma osoitteessa: www.aleksanterinteatteri.fi Toimitus: Saija Nisula | Graafinen suunnittelu: Nils Krogell | Painopaikka: Kirjapaino Brandi Kuvat: Matti Rajala (s. 6 oik, s. 7 2/3 vas), Johanna Kare (s. 8 vas), Börje Hellen (s. 8 oik), Antti Haanpää (s. 11), Eveliina Mustonen (s. 12), Mikko Joona (s. 15), Tero Ahonen (s. 16).


Aina mukana

Omaisuutesi ansaitsee varainhoitopalvelun, joka kulkee mukanasi kaikkialla maailmassa. OP Private mobiili on helppo ja nopea tapa hoitaa private banking-, vakuutus- ja pankkipalvelusi, miss채 ikin채 oletkin. Vaivatonta varainhoitoa, kaikissa kanavissa, kaikkialla maailmassa. Lue lis채채 op.fi/private

Palvelun tarjoaa OP Varainhoito Oy


ALEKSANTERIN TEATTERI ON MEIDÄN KAIKKIEN OMAISUUTTA Aleksanterin teatteri on kaunis, museoviranomaisten suojelema arvorakennus, jonka tiloissa vierailee, työskentelee ja harrastaa satoja ihmisiä päivittäin. Teatterin eri toiminnoista vastaa talossa vuokralaisena oleva yksityinen Bulevardin teatteriyhdistys r.y. Kiinteistön omistaa toistaiseksi valtio. Vuosi sitten toukokuussa hallitus päätti puoliväliriihessään, ettei Aleksanterin teatterille anneta korjausrahaa. Koska rakennus on vanha ja iso remontti välttämätön, on valtio päättänyt etsiä vaihtoehtoa valtion rahoittamalle korjaukselle. Tuo vaihtoehto on rakennuksen myyminen jollekin korjaushaluiselle ja -kykyiselle. Nyt työn alla on selvitys siitä, onko myyminen mahdollista ja millaisin ehdoin. Jos myyntilupa tulee, tulee myyntiin vilkas kulttuurikeskus, jonka monia eri tiloja vuokraavat eri alojen kulttuurin tekijät, suurlähetystöt, järjestöt, yritykset ja yksityishenkilöt esityksiään, tapahtumiaan tai syntymäpäiviään varten. Monipuolinen, historiallinen, ainutlaatuinen – ja monille todella rakas Teatterisalissa on vuoden aikana lähes 300 tilaisuutta, joista enemmistö luonnollisesti esityksiä. Lisäksi on seminaareja, kirjanjulkaisutilaisuuksia, kuvauksia ja on lavalla tanssittu muutamat häätkin. Kävijöitä salissa on vuoden aikana yli 80.000. Osa uudesta katsojasukupolvesta on löytänyt talon esiinnyttyään ensin lavalla tanssikoulunsa oppilasnäytöksessä. Taiteilija Severin Falkmanin vuonna 1879 maalaama teatterisalin kattomaalaus on nähnyt vuosien saatossa tuhansia erilaisia esityksiä ja esiintyjät häikäistyneet upeasta maalauksesta. Artistit arvostavat salin kauneutta.

4


Talossa on kahdeksan harjoitussalia, joita vuokraavat kymmenet eri ammattitanssijat, tanssikoulut, musiikintekijät, kesäteatterilaiset, herrojen ja rouvien jumppakerhot sekä etenkin lapsille ja nuorille tunteja järjestävät tahot. Harjoitussaleissa on yli 220.000 käyntikertaa vuoden aikana. Se on paljon liikuntaa. Toistakymmentä kulttuurialan vaikuttajaa Savonlinnan oopperajuhlista ja tähtitanssija Minna Tervamäestä näyttelijä Martti Suosaloon ja käsikirjoittaja Antto Terrakseen pitää talossa toimistoaan. Tero Saarinen Company on pitänyt residenssiään jo yli 20 vuotta. Kellarissa toimii Escape Room -pakohuonepeli, jota pelaavat niin ystäväporukat kuin perheet. Ja kellarissa on Salakapakka. Talo on monien työpaikka. Pro Aleksanteri Meitä eivät niinkään huoleta myyntipuheet, mutta se huolettaa mitä toimintoja talossa on myynnin jälkeen. Voivatko täällä edelleen esiintyä ne sadat vapaan kentän ryhmät, jotka eivät pääse esittämään oopperaproduktioitaan Kansallisoopperaan tai ne tanssiryhmät, jotka eivät mahdu Tanssin taloon. Ja ne laulajat, jotka haluavat soittaa intiimissä, kauniissa salissa levynjulkkarinsa. Ja entäs se viikoittainen baletti- tai joogatunti – saahan se jatkua? Tahtotilamme on, että talo on teatteri ja monipuolinen kulttuurikeskus myös seuraavat 140 vuotta. Ja sitä varten tarvitaan remontti. Iso sellainen. Siksi olemme ryhtyneet keräämään nimiä, jotta meillä olisi teatterin puolestapuhujia – jos vaikka joskus joudumme esittämään päättäjille listan talon rinnalla seisojista. Aleksanterin teatterin ystävä, käy kirjoittamassa nimesi osoitteessa http://www.aleksanterinteatteri. fi/proaleksanteri ja näin liity joukkoon, joka haluaa Aleksanterin teatterin olevan elävä ja monipuolinen teatteritalo myös tulevina vuosina. Saija Nisula, Tuottaja P.s. Syyskautemme alkaa hieman myöhässä, koska onneksi taloon tehdään pieniä remontteja. Kesän aikana remontoidaan vanhan puolen katto. Me jatkamme talon pyörittämistä normaalisti kunnes toisin päätetään.

5


KOMEDIA

DRAAMA

Huom! Ryhm ät, tiedustelkaa yksityiskierrok si ja pikkujoulu a paketteja!

KREIVITÄR AMALIEN DRAAMAKIERROKSET

LUOLAMIES Huippusuosittu komedia

Countess Amalie’s Drama Tour

Графиня Амалия: спектакль-экскурсия

Aleksanterin teatterin perustajan puoliso kreivitär Amalie Adlerberg kierrättää yleisöä teatterin tiloissa ja kertoo niin rakkaasta teatteristaan kuin elämästään Saksassa, Venäjällä ja Suomessa.

Amalie Adlerberginä Anastasia Trizna.

Countess Amalie Adlerberg, the wife of Alexander Theatre's founder, will take you on a tour around the theatre.

Спрашивайте в театре об аудио-переводе на русский язык. Возможны групповые заказы!

Супруга основателя театра, покажет Вам театр.

Ask for audio-translation from the theatre or book fully in English for a group!

графиня Амалия Адлерберг

Tarkista päivät sivuilta 26-27 | Kesto noin 1 h 15 min | Liput 20 € Max. 30 hlö/kierros | Ei valitettavasti sovi liikuntarajoitteisille.

6

Roolissa: Martti Suosalo, Martti Suosalon vuodesta 2005 yleikäsikirjoitus: Rob Becker, söä naurattanut ja itkettänyt Luolamies suomennos ja ohjaus: -monologi on stand up -komiikkaa parVille Virtanen haimmillaan. Rob Beckerin käsikirjoittama esitys herättää oivalluksia tyypillisistä parisuhteista, ja on hellyttävä tutkimusmatka miehen ja naisen sielunmaailmaan. Luolamies sai ensi-iltansa San Franciscossa vuonna 1991, ja sitä on esitetty Broadwaylla yli 800 kertaa. Suomessa Luolamiestä on esitetty täysille saleille ympäri maata, ja se on kerännyt yli 300 000 katsojaa muun muassa Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Tarkista päivät sivuilta 26-27 Kesto noin 2 h 20 min, sisältäen väliajan | Liput 35,50 / 32,50 €


KOMEDIA

KAIKKI MIEHENI Jatkoa menestysteokselle Kaikki äitini, kaikki tyttäreni

Kaikki mieheni on esitys miehistä. Pojista, veljistä, isistä ja puolisoista. Esityksen teksti pohjautuu Kodin Kuvalehden lukijoiden kertomuksiin naisen suhteesta mieheen. Näiden kertomusten pohjalta Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Minka Kuustonen ovat muokanneet omannäköisensä teoksen, jossa mies on kovassa pyörityksessä. Kaikki mieheni on hauska ja syvältä kouraiseva, raamikas tutkielma suuresta tuntemattomasta. Se herättää tunteita, kuten naisen ja miehen välinen suhde vain voi. Esitys on suunnattu naisille, jotka haluavat ymmärtää miehiä, ja miehille, jotka haluavat tietää mitä naiset heistä ajattelevat. Kaikki mieheni on itsenäinen jatkumo menestysteokselle Kaikki äitini, kaikki tyttäreni, jota on esitetty täysille saleille ympäri Suomea.

Käsikirjoitus: Kodin Kuvalehden lukijoiden tekstien pohjalta Sanna Stellan, Miitta Sorvali ja Minka Kuustonen, dramaturgia: Anna Krogerus, ohjaus: Petteri Summanen, rooleissa: Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Minka Kuustonen/Pia Andersson, puvustus: Elina Vättö, äänisuunnittelu: Sami Dugan ja Janne Teivainen, valosuunnittelu: Kalle Paasonen, tuotanto: Aleksanterin teatteri

La 29.9. klo 19 | Pe 5.10. klo 19 | La 6.10. klo 14 & 19 | La 27.10. klo 14 | Liput 38 / 35 € HUOM! Esityksiä Kulttuuritalolla | Pe 16.11. klo 19 | La 1.12. klo 19 | Pe 7.12. klo 19 | La 8.12. klo 19 | Liput 38 - 27 €

7


MUSIIKKI

KOMEDIA MUSIIKKI

Ritva Oksanen

GLENDA

ÄLÄ JÄTÄ SINUA YKSIN Ritva Oksasen hurmaava konsertti, jonka teemoina ovat ystävyys, toisen huomioonottaminen, lämpö sekä rakkaus. Aleksanterin teatterissa kuullaan rakastettuja kappaleita ja koskettavia runoja Oksasen tulkitsemana ja Pedro Hietasen säestämänä.

Laulut ja tekstien tulkinta: Ritva Oksanen, dramaturgia: Ritva Oksanen, Matti Kuikkaniemi, näyttämöohjaus: Osku Heiskanen, tekstit: Aino Suhola ja Eva Kleman, kapellimestari ja sovitukset: Pedro Hietanen

”Vahva tai hauras, älä jätä sinua yksin. Ole hyvä ja armollinen itseäsi kohtaan, äläkä sulje ovia toisiltakaan.” Eva Kleman: Omin silmin (Suom. Mirja Sevón, Päivä Osakeyhtiö 2014) La 29.9. klo 14 | Kesto noin 1 h 45 min, sisältäen väliajan Liput 32,50 / 29,50 €

8

- tarinoita rakkaudesta Suuren suosion saavuttanut Glenda on tullut tutuksi Ylen Radioteatterin kuunnelmana. Nyt Glenda on svengaava musikaalimonologi teatteriestradilla – nelimiehisen huippubändin säestämänä! Glenda on ronski ja huumorintajuinen mimmi, joka on tullut kertomaan meille tositarinoita omasta elämästään. Hän kertoo elämänsä miehistä - rakkaista hunsvoteistaan - hän kertoo iloistaan ja suruistaan, pettymyksistään ja onnensa hetkistä. Ja kun sanat eivät riitä, hän puhkeaa laulamaan. Esitys on täynnä paitsi mieleenpainuvia tarinoita, myös mukaansatempaavaa, hyväntuulista jazz-iskelmää, rockabillya ja rock`n rollia. La 3.11. klo 14 Liput 29 / 25 €


MUSIIKKI

Giuseppe Verdi

DON CARLOS Italialaisen oopperan mestarin, Giuseppe Verdin, dramaattinen grand opéra Don Carlos, joka tunnetaan suurista aarioistaan ja duetoistaan, on 1800-luvun oopperakirjallisuuden merkittävimpiä ja esitetyimpiä teoksia. 1560-luvun Espanjaan sijoittuva suurteos käsittelee kirkon ja maallisen vallan välisiä jännitteisiä valtasuhteita; juonittelua, rakkauden kaipuuta ja vallan tavoittelua. Suurteos palaa nyt Suomen Kansallisoopperan vanhalle näyttämölle Aleksanterin teatteriin nimekkään kotimaisen solistijoukon tähdittämänä. Maailmankuulu bassomme Jaakko Ryhänen nähdään nyt viimeistä kertaa vanhalla kotinäyttämöllään. Don Carlos mahtavine kuorokohtauksineen koetaan syksyllä 150 taiteilijan voimin. Saukkosen ohjauksessa teos näyttäytyy Espanjan historiaa kommentoivana freskona, jossa vapauden ja vallan teemat kietoutuvat vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Tätä ooppera on parhaimmillaan.

Solisteina mm.: Jaakko Ryhänen, Heikki Halinen, Marjukka Tepponen, Timo Riihonen, Heikki Kilpeläinen, Jeni Packalén, Niklas Spångberg, Johanna Engelbarth, ohjaus: Ville Saukkonen, kapellimestari: Jonas Rannila, lavastus: Aili Ojalo, puvustus: Joona Huotari, kuoro: Helsingin Filharmoninen kuoro, orkesteri: Helsinki Sinfonietta, tuottaja: Helden Productions Oy

Ensi-ilta pe 12.10.2018 klo 19 | Su 14.10. klo 16 | Ke 17.10. klo 19 | Pe 19.10. klo 19 | Su 21.10. klo 16 Kesto 3 h 20 min, sisältäen väliajan | Ikärajasuositus 12 vuotta | Liput 78 / 65 / 48 €

9


MUSIIKKI

DDT JAZZBAND 60-vuotisjuhlakonsertt

DDT Jazzband on Suomen merkittävin traditionaalista jazzia soittava orkesteri. Sen musiikilliset juuret ulottuvat 1910-luvun New Orleansista 1950-luvulle. Bändin monipuolisen ohjelmiston tyylisuuntia ovat Dixieland-musiikki, Chicago Jazz ja Swing. Vahvoja esikuvia ovat mm. Louis Armstrong, Dutch Swing College Band (alkuperäinen), Jelly Roll Morton, Eddie Condon ja Duke Ellington. Jazzin historiaa kunnioitetaan, mutta taiteelliselle tulkinnalle jätetään tilaa. Tavoitteena on luoda tässä ajassa toimivaa musiikkia, jonka perustana on traditionaalisen jazzin perintö.

Niklas Andersson – trumpetti, Fred Andersson – klarinetti, Nalle Nyman – klarinetti, Raimo Näätänen – pasuuna, Riitta Paakki – piano, Pekka Mesimäki – banjo ja kitara, Pentti Mutikainen – basso, Thomas Rönnholm – rummut

Juhlakonsertissa kuullaan laaja kattaus, joka koostuu orkesterin perinteisistä suosikeista ja uudemmasta ohjelmistosta. Vieraileva laulusolisti Annimaria Rinne on tullut tunnetuksi jazz- ja viihdekonserttien valovoimaisena tähtenä. Hänen kiinnostuksensa jazziin ja swingiin tulee esikuvien, kuten Peggy Lee, kautta. Lauluopintonsa Annimaria suoritti New Yorkissa. ”Minulla on vähän teatraalinen tapa tehdä ja tulkita musiikkia”, toteaa Annimaria, joka kuuluu Rinteen näyttelijäsukuun. Juhlakonsertissa vierailevat solisteina myös Joonatan Rautio (ts) ja Antti Sarpila (cl, ts). La 13.10. klo 14 & 19 Liput 39,50 / 37 €

10


MUSIIKKI

JONNI AROMAA Lauluja rakastamisen vaikeudesta

Jonni Aromaa tuo Aleksanterin teatteriin lauluillan, joka sai haltioituneen vastaanoton loppuunmyydyssä konsertissa Helsingissä keväällä 2018. Ilmassa on nostalgiaa ja kaihoa. Tunnelmallisen ja koskettavan esityksen kappaleista moni kertoo rakastamisen vaikeudesta. Ilta on kunnianosoitus suomalaisille tekstin tekijöille. Konsertissa kuullaan kappaleita, jotka ovat tulleet tutuiksi muun muassa elokuvista ja näytelmistä. Laulut ovat pääosin 1960- ja 1970 -luvuilta. Jonni Aromaa (laulu) esiintyy yhdessä Jussi Tuurnan (piano) kanssa. Pitkän hiljaiselon jälkeen estradille palaava laulaja tunnetaan myös taiteilijanimellä J. Huimapää. Hän esiintyi 1990-luvulla Helsingin juhlaviikoilla, Vorwärts!-konserteissa, Art Goes Kapakassa, Merja Larivaaran musiikkiviihdeohjelmassa (TV2) sekä konserteissa Brita Koivusen ja Pirkko Mannolan kanssa.

To 18.10. klo 19 Liput 32,50 – 22,50 €

11


MUSIIKKI

DIIVA SVENGAA!

Oopperan, operetin ja musikaalin klassikoita svengaten Luvassa mm. Puccinin, Mozartin ja Rossinin tunnetuimpia sopraanoaarioita jazz-sovituksin – upean Mari Palon ja legendaarisen Tapiola Big Bandin esittäminä. Konsertin laulunumerot ovat Mari Palon ja Tapiola Big Bandin kapellimestarin Esko Heikkisen lempikappaleita. He toivovat, että konsertti toisi yhteen sekä jazzin ystäviä kuulemaan hienoja aarioita että klassisen musiikin ystäviä nauttimaan tutuista kappaleista svengaavina sovituksina. Luvassa on hykerryttävän herkullinen esitys, varsinkin kun kapellimestari Esko Heikkinen pääsee trumpetillaan naukumaan kilpaa solistin kanssa! Mari Palo on laajalti tunnettu oopperalavojen upea sopraano. Tapiola Big Band on lähes 50:n toimintavuotensa aikana esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja kansainvälisillä areenoilla. La 20.10. klo 14 Liput 35,50 / 32,50 €

12


MUSIIKKI

AMY & BOWIE - STARDUST Tribuuttikonsertti

Tähtipölyä leijuu teatterisalissa, kun Marika Krook tulkitsee kahden jumalaisen artistin tuotantoa tribuuttikonsertissa, joka on omistettu Amy Winehousen sekä David Bowien musiikille. Winehouse ja David, Amy ja Bowie. Kumpikin karismaattinen laulaja hurmasi kuulijat upeilla kappaleilla ja omaperäisyydellä. Bowie äänitti yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana 27 studioalbumia, joille vaihtelevat tyylit ja vaikutteet toivat aina jotain uutta. Ziggy Stardustista Major Tomiin ja Thin White Dukeen, Bowie oli täynnä luovuutta ja sen ilmentymiä loppuun asti. Henkilökohtaisessa elämässään vaikeuksien kanssa kamppaillut Winehouse sai valmiiksi vain kaksi albumia ennen traagista menehtymistään – mutta jo niillä kahdella hän lunasti paikkansa tähtitaivaalla artistina, jonka omaperäinen saundi ja tumma ääni lumosivat. Ristiriitaisen Amyn kohtalona oli kokea sekä ihmisten ihailu musiikista että tuomio rajusta elämäntyylistä. Back to Blackista Rebel Rebeliin – tässä tribuuttikonsertissa kuullaan huikea kattaus kuolemattomia kappaleita livebändin säestämänä! Pe 26.10. klo 19 | La 27.10. klo 19 Liput 35,50 / 32,50 €

13


TANSSI

KERES -BALETTI Baletin keskipisteessä on virolainen shakkimestari Paul Keres, joka on ansainnut maailman shakkiareenalla arvostetun aseman ja nauttinut melkein kansallissankarin maineesta, mutta jakanut myös maansa ja kansansa traagisen kohtalon. Baletissa kohtaavat kaksi täydellistä maailmaa: shakki pelin ja ajattelun täydellisyyden ilmentymänä ja baletti – musiikin ja tanssin taiturimaisena yhdistelmänä. Molempien maailmojen kuvioissa on jotain verrattoman selkeää ja kaunista.

”Shakki on monipuolista. Urheilulajina ehkä vähemmän kiehtovaa kuin taiteena tai kahden ihmisen välisenä kaksintaisteluna." – Paul Keres

Musiikin säveltämiseen ovat oman säväyksensä antaneet toisaalta shakin akateemisen pelin rytmi ja tempo, shakkinappuloiden tyylikkyys, mustan ja valkoisen minimalistinen kokonaisuus, mieletön kontrasti ja jännite, joita seuraa myös Keresin lempeä luonne, joka vedettiin mukaan maailmanpolitiikan hirmumyrskyn lailla kuohuviin tapahtumiin. Inspiroiva samanlaisuus on myös musiikin ja shakin aikakäsityksessä: reaaliaika vastaan tunnemaailma, elettävä aika. Arkkitehti Ülar Mark on suunnitellut näyttämölle kuusi laatikkoa, kehyksen kuudelle muusikolle – kuusi soitinta, kuusi shakkinappulaa. Koreografia & ohjaus Teet Kask, sävelllys: Timo Steiner, Sander Mölder, libretisti: Andri Luup, tanssijat: Viron kansallisbaletin tanssijat, kuoro: Viron filharmonian kamarikuoro, lavastus: Ülar Mark, valaistus: Margus Vaigur Tukijat: Viron tasavalta 100 Eesti Muusika Päevad – Viron musiikin päivät Ma 29.10. klo 19 | Kesto 1 h 30 min, sisältäen väliajan Liput 44 / 37 / 26 €

14


MUSIIKKI

KUUSI JA KATAJA

V-P. Bäckmanin kamariooppera Uskosta, Toivosta ja Lemmestä Kuusi ja Kataja on mustan huumorin värittämä kuvaus Toivosta, taivaanrannan maalarista, jonka uljas tavoite on säveltää laulu kaipaukselle ja vastikään kuolleelle nuorelle morsiamelleen. Sävellystyö ei ota onnistuakseen, vaikka apuun ryntää Usko, maailman parantaja. Kaikista suurin on kuitenkin rakkaus, jonka siivin lopulta myös Toivon laulu saa kohota kohti taivaita. Esitystä ryydittää laulelmakonsertti Edvin Piiran runoihin. KUUSI JA KATAJA Janne Hautsalo, bassobaritoni Pekka Haahti, baritoni Venla Ritanen, sopraano Camerata Amoroso -jousikvartetti. Ohjaus Evan Schoombie.

OODI VUODENAJALLE Laulelmakonsertti Markus Bäckman, bassobaritoni V-P. Bäckman, piano, sävellykset

www.virtamies.fi Ke 31.10. klo 19 | Kesto 1 h 50 min, sisältäen väliajan | Tuotanto: PreGoGo Events Liput 35 / 20 €

15


KOKO PERHEELLE

"Klovnien rehellisyys on aseistariisuvaa" - HS

"Taidokas, selkeä, älykäs, hauska ja huh ja vau!" - Teatteri ja Tanssi -lehti

Red Nose Company

KEISARIN UUDET VAATTEET Kestosuosikki jatkaa ohjelmistossa yleisön pyynnöstä! Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama hyppäävät roolista toiseen ja huomioivat kaikenikäiset katsojat. H.C. Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. 

Suunnittelu ja toteutus: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama, tuotanto: Niina Bergius ja Tinni Torikka / Red Nose Company

Lapsille tarina tarjoaa oivalluksia koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri — mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia. ”Ihanaa katsoa oivaltavaa ja lasta arvostavaa esitystä, joka sekä viihdyttää ja että ajatteluttaa myös aikuista.” - Katsoja, 40 v ”Viis kautta viis!” - Katsoja, 7 v Su 4.11. klo 12 | Su 25.11. klo 12 | Kysy myös tilausnäytöksiä: www.rednose.fi Ikäsuositus: 6-100 | Kesto noin 1 h | Liput 22 / 15 €

16


MUSIIKKI

FORK

So... This is Christmas? Vihdoinkin Fork tekee joulushow'n! Joululaulujen riemusta irtisanoutuminen katsotaan nykyään lähes hyveeksi. Siitä huolimatta meillä kaikilla on omat salarakkaat suosikkimme joululaulujen ylitsevuotavalla buffapöydällä. Tällä show'lla Fork saa lopultakin rauhan heidän yllättävänkin joulumyönteisiksi osoittautuneisiin muusikkosieluihinsa. Tämä show on tehty sille suurelle enemmistölle, joka ei ikinä jaksaisi kokonaista joulukonserttia, mutta joka joulukuisina, yksinäisinä hetkinä Stockan hississä hiljaa hyräilee jouluisen soittolistan tahdissa. Forkin joulushow on takuulla hauskin kokemasi joulukonsertti ja sisältää itsestään selvän biletyksen lisäksi rehellistä ja häpeilemätöntä jouluhartautta. What happens in Aleksanterin teatteri stays in Aleksanterin teatteri!

Huom! Ryhmät, kyse lkää Show & Din ner -paketeista.

www.fork.fi Ke 7.11. - la 15.12. | Kesto noin 2 h 30 min, sisältäen väliajan | HUOM! Esitys on englanninkielinen Liput 55,00 / 44,50 €

17


KOMEDIA

Kolme vinkeää iltaa stand up -komiikkaa

ALEKSANTERI NAURAA La 20.10. klo 19 Jussi Simola | Tomi Haustola | Iikka Kivi

To 25.10. klo 19 Niko Kivelä | Ilari Johansson

Pe 2.11. klo 19 Anders Helenius | André Wickström

Suomen parhaimmilla stand up -klubeilla säännöllisesti esiintyvä Jussi tuo iltaan vauhtia, hulvattomia tilanteita ja vartaloharhautuksia. Tomi Haustolan energiseen esiintymiseen kuuluu rohkeus olla aidossa vuorovaikutuksessa yleisön kanssa ja yleisö viihtyy! Iikka Kivi on hyväntahtoinen törkymöykky, joka tykkää tehdä juttuja mahdollisimman laajalla spektrillä – kikkelivitseistä kosmoksen syntyyn.

Niko Kivelä on yksi maamme tunnetuimmista koomikoista. Tämän keikan jälkeen et muista, koska olisit viihtynyt yhtä hyvin stand up -illassa – varsinkin, kun Nikon kanssa lavalla kuullaan Ilari Johanssonia, häpeilemätöntä ja häikäilemätöntä miestä, joka on pysynyt suomalaisen komiikan huipulla jo melkein kaksikymmentä vuotta!

Helenius on tarkkanäköinen koomikko, joka vääntää sopivan kierolla kierteellä havainnoistaan osuvaa komiikkaa sekä hyvin suunnattuja piikittelyjä niitä kaipaaville. Wickströmin lakonisen sarkastinen mielenmaailma antaa katsojille ovelia käänteitä ja yllättävää, hienoksihiottua huumoria. André on lavalla kuin yhden miehen teatterinäytös!

La 20.10. klo 19 | To 25.10. klo 19 | Pe 2.11. klo 19 Liput 29 / 27 €

18


MUSIIKKI

Osku Heiskanen & Jarkko Valtee

Huom! Ryhmät, kyse lkää Show & Din ner -paketeista.

SHOWHAT

20 vuotta tähtinä! Tämän illan jälkeen mikään ei ole entisellään! ShoWhat, Suomen laadukkain ja viihdyttävin drag -show on taas täällä, nyt isompana ja näyttävämpänä kuin koskaan. Suomen upeimmat setätädit Osku Heiskanen & Jarkko Valtee pakkaavat paljettimekkonsa ja peruukkinsa ja saapuvat Aleksanterin teatteriin upean 20-vuotisjuhlashow’n voimin, jonka avulla syksyn pimeys ja harmaus takuulla voitetaan. Luvassa on hersyvää huumoria, mukaansa tempaavaa musiikkia, häikäiseviä asuja ja visuaalista ilotulitusta, jollaista ei ole Aleksanterin teatterissa ennen nähty. Koko komeuden kruunaavat StepUpin taitavat ja raamikkaat miestanssijat, jotka aiempina vuosina ovat valloittaneet katsojien sydämet mm. kuumina tonttuina ja poroina. Luvassa on rakastettuja klassikkonumeroita ShoWhatin 20-vuotisen matkan varrelta sekä tietysti joukko uusia ja ajankohtaisia, yllättäviäkin tuttavuuksia… Esitykset 14.–24.11.2018 | Esityksen kesto noin 2 h, sisältäen väliajan. Suositellaan yli 12-vuotiaille. Esitykset ovat osa ShoWhatin 20-vuotisjuhlakiertuetta. Liput toimituskuluineen 47 - 37 €

19


MUSIIKKI

Integraatioteatteri Baltzar & Ludvig XIV

LINNUNTIETÄ TAIVAASEEN Veijo Baltzarin 50-vuotistaiteilijajuhlakonsertti Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin esikoisromaani Polttava tie julkaistiin v. 1968. Konsertti on tribuutti Baltzarin 50-vuotiselle vaellukselle taiteilijana ja kulttuurivaikuttajana. Kulkijamustalaisesta maailmankuuluksi kirjailijaksi ponnistanut Baltzar on vuosikymmenten ajan toiminut merkittävänä sillanrakentajana eri kulttuurien välillä. ”Linnuntietä taivaaseen” -juhlakonsertti tuo lavalle uuden mustalaismusiikin ja rakkauslaulun neljä vuodenaikaa rock-hengessä. Saavuttamattoman, kielletyn rakkauden harmonia keskellä ajattomuutta tuudittaa yleisön värikylläisistä balladeista väkevän synkkään sielunmaisemaan, jyrkänteen laidalle kohti äkkiputousta: elinehtona kauneus ja intohimo.

”Tänään soittavat vielä, huomenna mustalaiset lähtevät. Tyttöni malta, sinut tansseihin vien.”

Laulusolistit: Veijo Baltzar, Susanna Ahonen, Nina Castén, Elina Öster, kuoro: Integraatioteatteri Baltzar, musiikki: Ludvig XIV-orkesteri, konsertin kantaesitys toteutui Savoy-teatterissa 6.4., taiteellinen toteutus & ohjaus: Veijo Baltzar, tuotanto: Luovan kulttuurin yhdistys Drom. To 1.11. klo 19 | Kesto 2 h 30 min, sisältäen väliajan Liput 28,00 / 23,50 / 16,00 €

20


MUSIIKKI

MUSIIKKI TANSSI

SANKT-PETERBURG OPERA

TANSSILA -GAALA

Tunnetun oopperaohjaaja Juri Aleksandrovin luotsaama, pietarilainen Sankt-Peterburg Opera saapuu vierailulle Aleksanterin teatteriin lokakuussa.

Tanssila on lasten ja nuorten tanssiin erikoistunut tanssikoulu, joka toimii Pohjois-Helsingissä. Vuonna 2018 Tanssilan perustamisesta tulee kuluneeksi viisi vuotta, mitä juhlitaan joulukuussa tanssigaalassa. Ohjelmassa balettisikermä Bouquet of flowers, nykytanssiteokset Routa ja The Planet We Live on sekä Iiris Salmenmaan Toiveiden puutarha.

Ryhmän esitykset ovat aina merkkitapaus ja hieno taiteellinen tapahtuma esiintymiskaupungin musiikki- ja teatterielämässä. Aleksanterin teatterissa nähdään tiistaina 23.10. klo 19 Georges Bizet'n kolminäytöksinen ooppera Helmenkalastajat ja keskiviikkona 24.10. Charles Gounod'n ooppera Ei yksin rakkaudesta.

Ti 23.10. klo 19 | Ke 24.10. klo 19 Liput tulevat myyntiin toukokuun aikana

Keskiviikkona 19.12. ensi-illassa on luvassa myös juhlapuheita. Ensi-illan pukukoodi on juhlava.

Ensi-ilta ke 19.12. klo 18:30 | Kesto noin 2 h 30 min, sis. väliajan To 20.12. klo 18:30 | 2 h sis. väliajan | Liput myynnissä elokuussa

21


KOMEDIA

MUSIIKKI

Интригующая комедия

BOLSOI TEATTERIN SOLISTEJA SAAPUU SUOMEEN

НА СТРУНАХ ДОЖДЯ Автор пьесы: Альберт Ковальский

Спектакль «На струнах дождя» — это современная история, которая могла случиться в любом столетии. Кто они, эти немолодые, одинокие, забытые всеми дамы, коротающие вечера в обществе служанки и любимых котов? В погоне за материальными ценностями и мужским вниманием они потратили лучшие годы своей жизни, бросали тех, кто их любил, забывали о детях, обо всем, что по настоящему важно в нашей быстротечной жизни… Интригующая комедия с элементами детектива, пронизанная легким юмором и лондонским дождем.

Zhalja Ismailova, Sergey Radchenko, Fjodor Tarasov – maailman musiikkilavojen kirkkaimmat tähdet, jotka ovat valloittaneet Eurooppaa, Aasia ja Amerikkaa, esittävät konsertissa eurooppalaisia ja venäläisiä lauluja, kuuluisia venäläisiä romansseja ja suosittuja ooppera-aarioita ja duettoja.

В главных ролях: Ирина Муравьева, Анна Уколова, Евгений Кулаков. Чт. 4.10 в 19 | Esitys on venäjänkielinen. Ei suomennosta. Билеты 55-33 € | Продолжительность 2 часа 10 мин с антрактом

22

Ti 6.11. klo 19 Liput 45-30 €


juhlat , häät jaseminaarit, tapahtyritysumat järjest ä meillä ne

HYVÄ TIETÄÄ

Päälippukassa (sisäänkäynti Albertinkadun puolelta) on auki aina tuntia ennen esitystä. Saavuthan esityksiin hyvissä ajoin.

TU KA IN RT BE AL

I RD VA LE BU

NK AA NM DE UU

NADII S LAN SP ESPLANAD HJOISE POHJ POHJOISE ADI PLANAD PLANADI Ä ESP ETELLÄETELÄ-ES

U AT NK NA AN

I RD VA LE BU

TIE IN IM HE U ER AT NN NK MA JÖ YR

TU KA IN RIK ED FR

TU KA AN EV L KA TU KA TIN RO N N LÖ

U AT

Vaatesäilytysmaksu 2,50 €. Voit maksaa naulakkomaksun myös matkapuhelimellasi. Soita numeroon 0606-0563010 Puhelun hinta 3,58 € + mpm. Saat kuitin tekstiviestillä. Näytä viesti vaatesäilytyksessä.

Arvosetelit Otamme vastaan yleisimpien arvosetelitoimijoiden seteleitä. Lisätietoa: www.aleksanterinteatteri.fi. Lahjakortti Lahjakortin summan voit määritellä itse. Tiedustele korttia lipunmyynnistämme puhelimitse puh. (09) 676 980 tai käymällä paikan päällä. Ticketmasterin lipunmyynti Aleksanterin teatterin lippuja myydään myös Ticketmasterin kaikissa toimipaikoissa sekä www.ticketmaster.fi. Puhelinpalvelu: 0600 10 800 (1,98 €/ min+pvm) tai 0600 10 020 (6,84 €/ puhelu+pvm). Auki ma-la 8-21, su ja pyhäisin 10-18. R-kioskin lipunmyynti R-kioskista voit noutaa ennakkoon varaamasi liput, joista sinulla on varausnumero. Varausta ei voi muokata R-kioskilla. KULKUYHTEYDET Bulevardi 23–27, 00180 Helsinki. Raitiovaunu 6, 6T, bussit 14, 17, 18, ja 21.

aleksanterinteatteri

@aleksanterinteatteri

PYSÄKÖINTI Teatterin piha-alueella on maksullisia pysäköintipaikkoja. Lisää pysäköintipaikkoja myös Bulevardin varrella sekä Hietalahden torilla. RAVINTOLAPALVELUT JA VÄLIAIKAMYYNTI Ennakkotilaukset väliajalle sekä muut tiedustelut ja tsaarin sviitin varaus: puh. 0400 152 393 tai ravintola@aleksanterinteatteri.fi LÖYTÖTAVARATIEDUSTELUT Suomen löytötavarapiste puh. 0600 04401(1,67 €+pvm) Löytötavaratoimisto H.T.P Valvonta Oy Toimisto Narinkka 3, Kampin keskus TEATTERIN TILAVUOKRAUS Teatterisali: simo.jokinen@aleksanterinteatteri.fi Lämpiö, salakapakka, kuvaukset: anni.widing@aleksanterinteatteri.fi HARJOITUSSALIVUOKRAUS tilavuokraus@aleksanterinteatteri.fi, puh. (050) 434 9044 (ma-pe 15-21)

@aleksanterintea

yö M s l ui ah sta ja ko rt it!

Bulevardi 23–27, 00180 Helsinki. Sisäänkäynti Bulevardin puolelta.

Maksuvälineet Molemmissa myyntipisteissä käyvät käteinen, pankkikortti, Visa, Visa Electron sekä Master Card.

m

LIPUNMYYNTI Lipunmyynti puh. (09) 676 980. Ma–pe klo 9–18, la–su 12–17. Katso poikkeusaukioloajat osoitteesta: www.aleksanterinteatteri.fi.

23


BRIEFLY IN ENGLISH

ALEXANDER THEATRE - In the heart of Helsinki and in Helsinki’s heart. We are proud that Alexander Theatre is - and has been - a centre of Helsinki’s cultural life for already 138 years!

MUSIC

24.10. G. Bize's opera The Pearl Fishers

3.11. Glenda - Stories of Love. A joyful and swinging musical mono- 26-27.10. Amy & Bowie - Stardust. A logue about Glenda and her life, ac- tribute concert to Amy Winehouse and companied by the top-notch quartet. David Bowie performed by Marika Krook. 12.10. - 21.10. Don Carlos Opera. The grand opera composed by Giuseppe 31.10. Kuusi ja Kataja. A black huVerdi, based on the dramatic play Don mour chamber opera about a painter Carlos, Infant von Spanien by Friedrich Toivo, whose bold wish is to compose Schiller. Directed by Ville Saukkonen, a song about longing to his young bride that passed away. conducted by Jonas Rannila. 13.10. DDT Jazzband. Most prominent Finnish orchestra performing traditional jazz with its musical roots extending from the 1910s New Orleans to the 1950s.

7.11-15.12. FORK - So.. This is Christmas? At last, a Christmas show by the famous a cappella ensemble!

14.-24.11. ShoWhat: Osku Heiskanen & Jarkko Valtee. The finest and most 18.10. Jonni Aromaa - Songs about entertaining drag show of Finland is here the Difficulty of Loving. Evening is a again. Now bigger and more spectacular tribute to Finnish lyricists. With nostal- than ever! gia and loneliness in the air, the touching show tells about the difficulty of loving. 1.11. Linnuntietä taivaseen. Concert that brings together new and traditional 20.10. Diiva Svengaa! Puccini, Mozart gipsy music, performed by Integration and Rossini's most famous soprano arias Theatre Baltzar. in jazz adaptation performed by the great Mari Palo and the legendary Tapiola Big 6.11. Bolshoi Theatre Soloists. Concert by soprano Zhalja Ismailova, tenor Band. Sergey Radchenko and Fjodor Tarasov. 23.10. R. Shchedrin's opera Not only love

DANCE 29.10. Keres Ballet. At the center of the ballet is the Estonian chess player Paul Keres - a national hero, who has also shared the tragic destiny of his country and people. Choreographer and director: Teet Kask, composer: Timo Steiner, Sander Mölder, librettist: Andri Luup, dancers: Estonian National Ballet. 19. & 20.12. Tanssila School Gala. Dedicated to the 5 year celebration of the school.

OTHER / FAMILY 5.10. - 9.12. Countess Amalie’s Drama Tour. Performance based on the history of the house, that takes audience on a tour to the furthest corners of the house. Audio translation in English available. Can be booked fully in English for a group. Max. 30 people per show. 4.11. & 25.11. The Emperor's New Clothes. Whole family performance by Red Nose Company.

COMEDIES IN FINNISH • Kaikki Mieheni • Luolamies

Ticket sales & address Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki | +358 (0) 9 676 980 | Mon-Fri 9am till 6pm. Sat-Sun 12am till 5pm. Tickets also from Ticketmaster, www.ticketmaster.fi, tel. 0600-10-800 (1,96€/ min + lnr), 8am till 9pm 24

More information: www.aleksanterinteatteri.fi, www.facebook.com/aleksanterinteatteri


КОРОТКО ПО-РУССКИ

АЛЕКСАНДРОВСКИЙ ТЕАТР - театр в сердце Хельсинки.

Мы гордимся, что Александровский театр вот уже 138 лет является центром культурной жизни Хельсинки!

МУЗЫКА

26-27.10. Amy & Bowie - Stardust. 19. & 20.12. Tansilla Gala. Гала-веКонцерт Марика Крук посвященный чер, посвященный пятилетию школы 3.11. “Glenda - Истории любви”. памяти Эми Уайнхаус и Дэвида Боуи. Tansilla. Музыкальный монолог полный энергии и свинга в сопровождении перво- 31.10. Kuusi ja Kataja. Камерная опера в стиле чёрной комедии о художни- ДРУГОЕ классного квартета. ке Тойво, который мечтает сочинить 5.10. - 9.12. Графиня Амалия. Спек12.10. - 21.10. Опера “Дон Карлос”. песню о тоске и погибшей невесте. такль основанный на истории театра, «Большая» опера Джузеппе Верди на либретто Камиля де Локля и Жозефа 7.11-15.12. FORK - So.. This is построенный в форме экскурсии. Мери по мотивам одноимённой дра- Christmas? Рождественское шоу зна- Максимум 30 зрителей. Спрашивайте в театре об аудио-переводе на русский мы Шиллера. Режиссёр / Вилле Са- менитого а-капелла ансамбля! язык. Возможны групповые заказы на укконен, дирижёр - Йонас Раннилла. 14.-24.11. ShoWhat: Osku Heiskanen русском языке. www.operabox.net & Jarkko Valtee. Самое изысканное и 13.10. DDT Jazzband. Самый извест- блистательное драг-шоу Финляндии 4.11. & 25.11. Новое платье короля. Клоунский спектакль для всей семьи. ный финский оркестр, исполняющий снова здесь! Постановка Red Nose Company. традиционный джаз от 1910-х до 1.11. Linnuntietä taivaseen. Концерт 1950-х годов. Интеграционного театра “Baltzar”, 18.10. Jonni Aromaa - “Песни о труд- объединяющий традиционную и но- КОМЕДИИ НА ФИНСКОМ ностях любви”. Вечер посвящённый вую цыганскую. • “Kaikki Mieheni” финским авторам песенных текстов. Душещипательное шоу о трудностях 6.11. Солисты Большого Театра. • “Luolamies” Концерт Жали Исмаиловой (сопрано) любви, о ностальгии и одиночестве. и Сергея Радченко (тенор). КОМЕДИИ НА РУССКОМ 20.10. Diiva Svengaa! Самые знаменитые арии Пуччини, Моцарт и Рос• “На струнах дождя” сини для сопрано в джазовой адапта- ТАНЕЦ ции. Исполняет восхитительная Мари Пало в сопровождении легендарного 29.10. Keres. Балет об известном эстонском шахматисте Пауле Кересе оркестра Tapiola Big Band. - национальном герое, разделившего трагическую судьбу своей стра23-24.10. Гастроли театра “Санкт-Петербург Опера”. В про- ны и народа, в исполнении танцоров грамме лирическая опера в двух дей- Эстонского Национального Балета. ствиях "Не только любовь" и оперная Хореограф постановщик - Теет Каск, фантазия в двух частях "Искатели композитор - Тимо Штейнер, Сандер Мёльдер, либреттист - Андри Лууп. жемчуга". Местоположение и билеты Александровский театр, Булеварди 23-27, 00180 | Хельсинки, +358 (0) 9 676 980 пн.- пт. 9.00 - 18.00, сб.-вс. 12.00 - 17.00 Билеты также доступны на Ticketmaster, www.ticketmaster.fi, тел. 0600-10-800 (1,96€/ мин + цена местного соединения), с 8.00 до 21.00 Подробная информация на сайте www.aleksanterinteatteri.fi и в группах на www.facebook.com/aleksanterinteatteri (на финском) и www.vk.com/aleksanterin_teatteri (на русском).

25


KALENTERI SYYSKUU La 29.9. 14:00 Älä jätä sinua yksin La 29.9. 19:00 Kaikki mieheni LOKAKUU To 4.10. 19:00 Pe 5.10. 16:30 Pe 5.10. 19:00 La 6.10. 14:00 La 6.10. 19:00 To 11.10. 19:00 Pe 12.10. 19:00 La 13.10. 14:00 La 13.10. 19:00 Su 14.10. 16:00 Ke 17.10. 19:00 To 18.10. 19:00 Pe 19.10. 19:00 La 20.10. 14:00 La 20.10. 19:00 Su 21.10. 16:00 Ti 23.10. 19:00

26

На Струнах Дождя

Kreivitär Amalien draamakierros Kaikki mieheni Kaikki mieheni Kaikki mieheni Pepe Willberg Don Carlos (ensi-ilta) DDT Jazz Band DDT Jazz Band Don Carlos Don Carlos Jonni Aromaa Don Carlos Diiva Svengaa! Aleksanteri nauraa! Don Carlos Ei yksin rakkaudesta

Ke 24.10. To 25.10. Pe 26.10. La 27.10. La 27.10. Su 28.10. Ma 29.10. Ke 31.10.

19:00 19:00 19:00 14:00 19:00 16:00 19:00 19:00

MARRASKUU To 1.11. 19:00 Pe 2.11. 16:30 Pe 2.11. 19:00 La 3.11. 14:00 La 3.11. 19:00 Su 4.11. 12:00 Su 4.11. 16:00 Ti 6.11. 19:00 Ke 7.11. 19:00 To 8.11. 19:00 Pe 9.11. 19:00 La 10.11. 14:00

Helmenkalastajat Aleksanteri nauraa! Amy & Bowie - Stardust Kaikki mieheni Amy & Bowie - Stardust Luolamies Keres - baletti Kuusi ja Kataja

Drom: Linnuntietä taivaaseen Kreivitär Amalien draamakierros Aleksanteri nauraa! Glenda Venäjänkielinen esitys Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet Luolamies Bolsoi teatterin solisteja saapuu Suomeen FORK FORK FORK FORK


SYKSY 2018

La 10.11. Su 11.11. Su 11.11. Ma 12.11. Ke 14.11. To 15.11. Pe 16.11. La 17.11. La 17.11. Su 18.11. Su 18.11. Ke 21.11. To 22.11. Pe 23.11. La 24.11. La 24.11. Su 25.11. Su 25.11. Ma 26.11. Ke 28.11. To 29.11. Pe 30.11.

19:00 13:00 16:00 18:00 19:00 19:00 19:00 14:00 19:00 13:00 16:00 19:00 19:00 19:00 14:00 19:00 12:00 16:00 19:00 19:00 19:00 19:00

FORK Kreivitär Amalien draamakierros Luolamies Yksityistilaisuus ShoWhat ShoWhat ShoWhat ShoWhat ShoWhat Kreivitär Amalien draamakierros Luolamies ShoWhat ShoWhat ShoWhat ShoWhat ShoWhat Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet Luolamies Nääspeksi FORK FORK FORK

JOULUKUU La 1.12. 14:00 La 1.12. 19:00 Su 2.12. 13:00 Su 2.12. 17:00 Ti 4.12. 19:00 Ke 5.12. 19:00 Pe 7.12. 19:00 La 8.12. 14:00 La 8.12. 19:00 Su 9.12. 13:00 Su 9.12. 17:00 Ti 11.12. 19:00 Ke 12.12. 19:00 To 13.12. 19:00 Pe 14.12. 19:00 La 15.12. 14:00 La 15.12. 19:00 Su 16.12. 16:00 Ke 19.12. 19:00 La 20.12. 19:00

FORK FORK Kreivitär Amalien draamakierros FORK Higher Ground Vocals Higher Ground Vocals FORK FORK FORK Kreivitär Amalien draamakierros FORK FORK FORK FORK FORK FORK FORK Luolamies Tanssila - gaala Tanssila - gaala

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Ajantasainen ohjelma osoitteessa: www.aleksanterinteatteri.fi. Ohjelmistolisäykset ja muutokset todennäköisiä. 27


Tu lev 11 aa .– oh 19 jel .1 mi .2 01 stoa 9

Fredrik Pacius

DIE LORELEY

Suomalaisen taidemusiikin isän 210-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Die Loreley -ooppera kantaesityspaikassaan ensimmäisen kerran näyttämöllä yli 130 vuoteen! Tuotanto: Helsingin oopperayhdistys – Helsinki Opera ry.

Kyllä, haluan liittyä Aleksanterin teatterin kanta-asiakkaaksi! Kanta-asiakkaana saat ohjelmistolehtemme Aitiopaikan maksutta suoraan kotiisi tai työpaikallesi sekä tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja ulkomaisista vierailuista. Kun ilmoitat sähköpostiosoitteesi, saat viime hetken tarjouksia ja uutisia.

Vastaanottaja maksaa postimaksun

Kanta-asiakkaaksi liityt lähettämällä täytetyn lomakkeen tai lomakkeen tiedot sähköpostitse osoitteeseen myynti@aleksanterinteatteri.fi. Lomakkeen postimaksu on maksettu puolestasi. Nimi: Yritys tai yhteisö: Osoite: Postinumero ja toimipaikka: Sähköposti: Puhelinnumero:

Bulevardin teatteriyhdistys ry Tunnus 5015681 00003 VASTAUSLÄHETYS

Aitiopaikka syksy 2018  

Aleksanterin teatterin syksyn 2018 ohjelmistolehti

Aitiopaikka syksy 2018  

Aleksanterin teatterin syksyn 2018 ohjelmistolehti

Advertisement