Page 9

LA GARRIGA És un tipus d’ecosistema terrestre que es desenvolupa en indrets més secs i amb sòls menys fèrtils que l’alzinar, tant d’interior com a les zones costaneres de totes les illes.

FLORA: Trobam molts d’arbusts com el romaní i l’estepa blanca i també arbres, com els ullastres, els garrovers i els pins.

FAUNA: Trobam ocells com el xoriguer, la perdiu, el mussol , la

cadernera... També són mamífers habituals el conill, la llebre i l'eriçó. Podem trobar rèptils com la tortuga i la serp de garriga.

LA MUNTANYA Es troba majoritàriament a la Serra de Tramuntana i a la Serra de Llevant de Mallorca. En aquestes zones destaca el fort vent, moltes hores de Sol i un sòl molt pobre en nutrients. És per això que a dalt de les muntanyes hi ha poca vegetació i quasi no hi podem veure arbres.

FLORA: Per adaptar-se a aquestes condicions, la vegatació sòl

prendre formes de coixinet, com l’eixorba rates, però també destaca l’estepa joana, la palònia i la didalera.

FAUNA: Molts animals no aguanten aquestes condicions de Sol i vent.

Algunes de les espècies més presents a la muntanya són la sargantana i el voltor negre. A les muntanyes de Mallorca viu la cabra salvatge mallorquina, coneguda com “fina”, s’ha adaptat als ecosistemes insulars adquirint característiques pròpies, diferents de qualsevol altra cabra domèstica o salvatge.

Profile for ALejandro Sánchez Berzosa

Zapping 2016  

Zapping 2016  

Advertisement