Page 8

ELS ECOSISTEMES DE LES ILLES BALEARS Els alumnes de 5è A i 5è B durant el segon trimestre hem treballat els ecosistemes i hem fet un treball en grups cooperatius dels diferents tipus d’ecosistemes de les Illes Balears. Cada grup es va especialitzar en un tipus d’ecosistema i després ens ajuntàrem amb els especialistes de l’altra classe. Per repartir-nos els temes, vàrem veure que els ecosistemes es poden classificar en terrestres i aquàtics. Hem triat aquest text explicatiu d’un projecte perquè va ser divertit i perquè ho vàrem fer tots els alumnes de 5è junts.

TERRESTRES L’ALZINAR: És un dels ecosistemes més característics del mediterrani. Actualment, els alzinars madurs escassegen ja que s’han emprat per a producció de llenya i carbó i també perquè l’activitat humana ha provocat molts incendis.

FLORA: El sòl dels alzinars és molt ric en nutrients, encara que és ombrívol i humit. L'alzina és una gran frondosa que arriba assolir considerables diàmetres de tronc i amples capsades. El bruc juntament amb el ginebró són els dos arbusts més corrents. A terra, on la llum no hi arriba directament per l'ombra de les alzines, hi viu el pà porcí un endemisme interessant. De major altura, trobam la lletrera visquera, l'aladern de fulla ample i el llampúdol bord.

FAUNA:A l’alzinar hi ha molts animals mamífers com la geneta, el mostel, el

mart o la rata cellarda. De les aus destaca entre molts d'altres el tord, el puput, rupit i rapinyaires. De la classe dels reptils destacarem les tortugues, les sargantanes, el dragó i la serp.

Profile for ALejandro Sánchez Berzosa

Zapping 2016  

Zapping 2016  

Advertisement