Page 1

Aleix Salazar Aloy PORTFOLI 2013-2018


Aleix Salazar Aloy Lloc de naixement Residència actual Data de naixement Correu de contacte Telèfon de contacte LinkedIn Lin

Almenar, Lleida, Catalunya Barcelona, Catalunya 30.06.1995 salazaraleix@hotmail.com +34 660938145 www.linkedin.com/in/aleixsalazaraloy

Quan al 2012 vaig iniciar-me en el món de l’arquitectura no m’imaginava pas que m’atrapés de la manera que ho ha fet, com a mínim no tant. Així doncs, podem dir que és una disciplina que va més enllà de lo acadèmic, és present en el dia a dia, fins i tot quan n’estàs intentant desconnectar. I no pot ser pas d’una altra manera, perquè aquesta és la nostra manera de fer, allò que ens distingeix com a arquitectes, i ens agrada. subjectivitat, per una altra banda, és quelcom propi de cadascú, tal La subjectivita volta variable, per tant, som capaços de definir-nos verídicament a nosaltres mateixos en 2 o 3 línies? Deixem que els nostres actes ens descriguin, i no pas un grapat de paraules, siguem nosaltres mateixos, però sobretot, siguem allò que somiem ser.

2


Educació Setembre 2013 - fins avui

Grau en Arquitectura

Setembre 2016 - Juliol 2017

Laurea Magistrale (programa erasmus)

Setembre 1998 - Juny 2013

Batxillerat i educació escolar

UPC-ETSAB, Barcelona

AUIC-Politecnico di Milano

Col·legi Claver, Jesuïtes Lleida, Raimat (Lleida)

Experiència professional Juny 2016 - Setembre 2016

Pampols arquitecte SLP

Maig 2015 - Setembre 2015

GDE arquitectura y urbanismo

Juny 2014

Col·laboració amb el CMU Penyafort - Montserrat

Estudiant en pràctiques Estudiant en pràctiques

Proposta de redistrubució d’espais comuns

Voluntariat Octubre 2014 - Octubre 2017

48h Open House Barcelona

Febrer 2011 - fins avui

Estiu Claver

Certificats

Habilitats informàtiques

2017 2016 2015 2013 2013 2011

Director d’activitats de lleure 92 TOEFL ibt score Monitor d’activitats de lleure Permís de conducció B Certificat C de llengüa catalana First Certificate in English

Guia turístic

Monitor i director de lleure

Photoshop AutoCad Revit Rhinoceros Grasshopper InDesign In 3ds Max Sketchup

Idiomes Català Castellà Anglès Italià

Natiu Natiu Competència professional completa Competència professional bàsica

3


ÍNDEX

REOBERTURA URBANA pàg. 6

SINTAXIS LOCI pàg. 10

SKIDOME MILANO pàg. 16

THROUGH THE FACADE pàg. 22

EIX DE CONNEXIÓ pàg. 26

WINEFILL pàg. 30

FOTOGRAFIES I DIBUIXOS pàg. 34

5


REOBERTURA URBANA Nou ajuntament a la plaça Catalunya Bagà, Barcelona, Catalunya ETSAB, primavera 2015 Projectes II Professor: Antonio Armesto Aira Anteriorment tres blocs de casa, ara desocupades, dividien la plaça Catalunya en dos parts, sense cap mena de comunicació d’una amb l’altra més enllà de la estrictament necessària des del punt de vista urbanístic. La intervenció proposada busca desocupar l’espai mitjançant la construcció, retornant la connexió perduda ent les dues meitats de la plaça i proposant una nova entre façana que miri directament a ella.

6


7


Planta baixa

Planta soterrani

8

Planta primera

Planta segona


9


SINTAXIS LOCI Casa i taller per un pintor + residència per a estudiants Vilafamés, València, Espanya ETSAB, primavera 2016 Projectes IV Professor: Julio Mejón Vandrell Amb Guillem Oró Grau Entenem aquest lloc de preexistència i localització tant complexa com l’oportunitat per desenvolupar un nou replantejament d’aquest espai tenint en compte les noves relacions entre el poble de Vilafamés i el complex artístic destinat al pintor Joan Hernández Pijuan. No tan sols adaptant-se formalment al lloc, sinó utilitzant-lo com a suport pel d desenvolupament conceptual de la nostra proposta. El projecte s’adapta als límits de la zona, dirigit al paisatge i envoltant un nou espai públic que descomprimeix l’esgotada zona del casc antic i fa al mateix moment de hall exterior per la residència d’estudiants.

10


11


12


13


14


15


SKIDOME MILANO Complex esportiu d’esquí indoor Scalo Farini, Milano, Italia Politecnico di Milano, tardor 2016 Architectural Design Studio 2 Professors: Fabrizio Leoni, Cesare Ventura i Andrea de Matteis Amb Mariona Lóp López Sensada i Gal Klein El projecte busca defugir de les convencionals pistes d’esquí indoors realitzades fins a dia d’avui, consistint tan sols d’una rampa de baixada i un altre volum en el seu nivell inferior. Així doncs, proposem una gran coberta que alberga les dues rampes, i que a la mateixa vegada serveix per cobrir tota una zona de serveis inferior. A més a més, també es busca cosir dos teixits urbans diferents, ara mateix separats per unes vies de tren, a partir d’aquesta prolongació del nucli comercial de Garibaldi, situat pocs metres més enllà.

16


17


18


19


20


21


THROUGH THE FACADE Habitatges de tipologia diversa La Marina del Prat Vermell, Barcelona, Catalunya ETSAB, tardor 2017 Visiting Studio I Professors: Tony Fretton i Estel Ortega Vรกzquez Amb Guillem Orรณ Grau

22


23


24


25


EIX DE CONNEXIÓ Urbanització del Canal de la Infanta Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Catalunya ETSAB, tardor 2015 Urbanística III Professor: Jorge Perea Solano Amb Anne Rodríguez Mesanza El canal de la infanta passa per darrere de tot el polígon, essent per tant a dia d’avui quelcom gairebé invisible. El nostre objectiu no és tant sols urbanitzar-lo i permetre el pas de vianants per ell, sinó que va més enllà, intentant convertint-lo en un nou eix que acabi articulant la zona. És així com establim un funcionament per blocs, alguns mi miren a una plaça interior, uns a la nova via, altres només funcionen de dia, en trobem també de nit, n’hi ha de temporals, i de permanents. Malgrat tot, hi ha un denominador comú, tots tenen lloc al costat del mateix eix, el nou canal de la infanta.

26


27


28


29


WINEFILL Restauració paisatgística, dipòsit controlat Losone, Ticino, Suïssa Politecnico di Millano, primavera 2017 Advanced landscape and public space workshop Professor: Paul Burgi Amb Gio Giorgio Fogliani A partir de combinar, negocis, oci i cultura intentem solucionar la problemàtica dels residus produïts a Tessin cada any. Així doncs, el disseny intenta eludir la creació d’un simple dipòsit, i enlloc d’això utilitzem les vinyes per tal de realitzar un projecte d’intervenció paisatgística. Disposem per tant, d’una àrea de conreu permeable que es relaciona amb els diferents espais públics que es troben al llarg del camí.

30


31


32


33


FOTOGRAFIES I DIBUIXOS

34


35


36


37


38


39


Portfoli 2013-2018 Aleix Salazar Aloy  
Portfoli 2013-2018 Aleix Salazar Aloy  
Advertisement