Page 53

og sørge for, at nedlukningen ikke går ud over de beboere, som endnu bor der. Merete Raundrup Christensen, der har boet i Tornby hele sit liv, har været en aktiv frivillig på Havbakken. Hun forstår stadig ikke beslutningen om at lukke plejecentret og kommer nok aldrig til det. ”Men vi kan ikke andet end at acceptere den. Når det er sagt, giver det en tryghed og ro at vide, at man bor i et lokalsamfund, der kan mobilisere sig og stå sammen på den måde, det er sket her,” siger hun. Susanne Krohn Djurhuus mener ikke, at kampen har været forgæves. "Nu gjorde vi alt, hvad vi kunne, for at beboerne kunne få en værdig sidste tid. Forhåbentlig har vi lavet så meget larm, at det danner grundlag for, at fremtidige plejecenterlukninger bliver håndteret mere tålmodigt," siger hun og peger på Brønderslev Kommune, hvor man gradvist har lukket et plejecenter ved at holde det åbent med akut- og aflastningspladser, så der er liv, indtil sidste beboer ikke er der mere. Sådan havde både beboerne og pårørende gerne set, at det var sket i Tornby.

10. oktober 2018

9. september 2019

30. september 2019

Budgettet for 2019-2022 er til 2. ­behandling i byrådet, hvor et smalt flertal stemmer for. ­Finansieringen indeholder en lukning af Havbakken.

Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, besøger Havbakken.

Susanne Djurhuus medvirker i TV2 Nords magasin Fokus for at debattere lukningen med borgmesteren.

Da Ældre Sagen besøg­er Havbakken i midten af oktober 2019 bor 14 ældre stadig på plejecent­ ret. Ældre Sagen følger lukningen tæt. Hjørring Kommune har oplyst, at de ikke tvinger nogen beboere til at flytte. Redaktionen afsluttet 31. oktober 2019.

DECEMBER 2019

53

Profile for Ældre Sagen

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD december 2019  

Ældre Sagen MEDLEMSBLAD december 2019